PDA

View Full Version : Диетата на Пиер Дюкан


Страници : [1] 2 3 4 5 6 7

CrAzY_LaDy
2nd March 2007, 14:33
вижте каква диета намерих, струва ми се удачна и реших да я напиша да си кажете мнението.почнах я на 1 март. за сега се чувствам супер, ако някой е навит да я правим заедно да пише

УДАРЕН РЕЖИМ
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни. Списъкът им е даден по – долу.
Времетраенето на УДАРНИЯ РЕЖИМ: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.

СМЕСЕН РЕЖИМ
Редуват се: няколко дни на белтъчини със зеленчуци с няколко дни отново само на белтъчини. Белтъчините са от списъка. Зеленчукът може да е всякакъв, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него.
Времетраене: до достигане на желано тегло. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица.

ПРЕХОДЕН РЕЖИМ
Включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + филийка хляб. Две гала-вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим).
Сваляне няма. Но мисля, че ако се спазва добре, може и да има.
РЕЖИМ от тук до края на света.
Включване на всички храни. По един седмично задължително само на чисти протеини.

Как действат белтъчините?

Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
Чистите белтъчини намаляват апетита
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Особено важни препоръки:

Трябва да се пие много вода. Минимум 1,5 – 2 литра на ден. Водата има много ползи във всеки режим, а в този особено.
Трябва да се приемат овесени трици. Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело мляко. Единствен недостатък, че трудно се намират. Могат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема.
Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударната и Смесената фаза. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа, още по – добре.
Други препоръки

Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини.
Съветите на д-р Дюкан

Никога не спазвайте диета, препоръчваща по-малко от 60 до 80 г чисти белтъчини. Освен ако не желаете да ограбите мускулите си, а кожата ви да увехне. Белтъчините позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата. Белтъчините се усвояват трудно. За усвояването на 100 калории трапезна захар организмът ви изразходва само 7 калории. Усвояването на 100 калории масло или олио ви отнема 12 калории. А за да усвоите 100 калории чисти белтъчини, ще изразходвате цели 30 калории. Изберете сами!
Пийте много вода. Водата пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Забравете какво са ви говорили бабите ви - пийте вода, докато се храните.
Водата засища. Яжте от разрешените храни, колкото искате и толкова често, колкото ви се ще, и никога не прескачайте ядене. Мислете за това, което ядете - усещанията, предизвикани от храната, се улавят от центъра на засищането в мозъка. Яжте бавно - когато се храните бързо, намалявате количеството усещания, които стигат до мозъка ви.
Яжте студени храни и пийте студени напитки винаги, когато е възможно. За да ги усвои, организмът трябва да ги затопли и следователно да изразходва калории. Обливайте се с хладка вода. Ако останете под душа две минути, организмът ви ще изгори 100 калории само за да затопли тялото ви, а това е калорийният еквивалент на 3 км ходене пеш.
Откажете се от асансьора. Стойте прави колкото можете повече. Ходете целево - прибирайте се вкъщи пеш, ходете на пазар или на гости със собствените си крака.
Четирите етапа на протеиновата диета са замислени така, че да осигурят съответно

първият УДАРЕН режим- светкавична и стимулираща загуба на тегло; средна продължителност - пет дни; отслабване - 5 килограма
вторият СМЕСЕН режим- по-бавно, но неизменно намаляване на килограмите до постигане на желаното тегло; редуване на белтъчини и зеленчуци: средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм.
третият ПРЕХОДЕН режим- запазване на новопридобитото тегло през период с продължителност, равна на 10 дни за всеки свален килограм;
четвъртият - ОКОНЧАТЕЛНО СТАБИЛИЗРАНЕ на теглото чрез спазване на еднодневна диета веднъж седмично до края на живота.
Как действат белтъчините?

Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
Чистите белтъчини намаляват апетита
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Диетата трябва да е много богата на вода.

Тя пречиства организма и подобрява резултатите от диетата.
Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита.
Диетата трябва да е бедна на сол

Ч И С Т И П Р О Т Е И Н И :От следните категории храни можете да консумирате колкото желаете без никакви ограничения и колкото ви се прииска.Разрешено ви е и да ги смесвате.

Постни меса
Това са : телешкото,говеждо и конско

Говеждото-всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът,филето, ростбифът,забранени са рибицата и котлетите,които са прекалено тлъсти.
Телешко: позволени са шницелът и частите за печене:котлетите също могат да се консумират,след като се отстрани тлъстата им част.
Свинското и агнешкото са забранени през ударният период,,през който трябва да се приемат възможно най-чисти протеинови храни
Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло,олио,сметана нито дори олекотена. Най-препоръчителното е печенето на скара, но тези меса могат да се пекат и във фурна и да се варят.
Каймата също може да се консумира, стига да е от чисто месо и мазнинноста и да не надвишава 10-15 %
Дреболии:От тази категория е разрешен черният дроб-телешки,говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици,които не са тлъсти.Колкото до говеждият език-консумирайте му само върха,който е най-постната част.Черният дроб е ценен с високото си съдържание на витамини,които са изключително полезни през период на отслабване ,но за съжаление е богат и на холестерол,поради което се изключва от менюто на предразположените към сърдечно-съдови заболявания.
Риби: За тази категория храни няма никакви ограничения.Всички риби са позволени,все едно дали постни или тлъсти,пушени или сушени,може и консервирани в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио,на скара...но без мазнина!
Морски дарове:всички ракообразни и всички миди:
скариди,омари,рази,лангист ,лангустини,стриди,миди,ра ани,охлюви.
Птиче месо
Всички птици са позволени, с изключение на птиците с плосък клюн-патицата и гъската ,но при изричното условие да се консумират без кожата.
Постни шунки:Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът,който е още по-тлъст.
Яйца те се консумират твърдо сварени или рохки, на очи,на омлет или бъркани в тефлонов тиган-без мазнина.
Обезмаслени млечни продукти/ кисело мляко,извара и сирене/
Литър и половина вода дневно.

ДОБАВКИТЕ
Обезмасленото мляко- прясно или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни.
Захарта е забранена.
Оцетът,мащерката,копърът,л кът,магданозът и всички подправки са не само позволени, но и препоръчителни.
Лимонът може да се използва изстискан върху рибите и месата,но не и като лимонада.
Солта и горчицата са разрешени,но в умерени количества.Могат да се заместят с безсолна горчица и диетична сол.
Обикновеният кетчуп не е разрешен,но има диетичен- без сол и захар,който можете да употребявате в ограничени количества.
Олиото и зехтина не са позволени!

НЯКОЛКО ОБЩИ СЪВЕТА

Яжте толкова често,колкото ви се иска
Пийте вода,докато се храните
Осигурете си всичките необходими за диетата храни
Никога не прескачайте хранене
Преди да хапнете от някоя храна,уверете се,че фигурира в списъка.
Закусвайте!
ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Забранени са нишестените зеленчуци:картофи,ориз,цар вица,грах,бакла,леща,нахут. Без да забравяме авокадото,което много хора смятат за зеленчук, а то е плод и то много мазен. Артишокът също трябва да се избягва.
Важно: През смесената фаза на диетата не трябва да се добавя никакво олио/зехтин/ в салатите.

РИТЪМ НА РЕДУВАНЕТО- Най-ефикасният и който най-добре съответства на психиката на дебелия човек е 5/5. Това означава- 5 дни на чисти протеини, 5 дни на протеини и зеленчуци.Този ритъм дава най-добри резултати.
Друго решение е ритъмът 1/1. Този ритъм е подходящ за хора с наснормено тегло не повече от 10 кг.То може да се приложи като почивка след ритъм 5/5.
- 2/7 е за хора с малко килограми за сваляне.
Вариант на 2/7 е 2/0, тоест 2 дни чисти протеини дневно и 5 дни нормално хранене,но без прекаляване.Този режим и този ритъм подхождат най-много на жени с целулит,които често са слаби в горната част на тялото и закръглени в ханша и бедрата.
Първите 10 кг. се свалят за около 2 месеца. След това свалянето е по-плавно

Lilium
4th March 2007, 21:43
Аз имам цялата книга за този режим,но не съм го спазвала.Глупаво е да се приемат само белтъчини или само въглехедрати...А и не мисля,че съм готова до края на живота ми в един ден от седмицата да спазвам някаква диета.И все пак ако имаш някакви резултати пиши,ще ми е интересно да видя дали се постига нещо с тази диета.

electra_em
5th March 2007, 09:44
здравейте! аз също имам книгата и от седмица спазвам този режим. резултатът след 7 ударни дни е минус 3 кг.
никой не казва, че цял живот трябва да се яде така, пък и отслабването иска жертви, все пак. всеки сам за себе си решава коя диета му е най-лека за прилагане и най-ефикасна. пък и ако това наистина ще ми помогне след отслабването да си задържа килограмите, то нямам нищо против до края на живота си да ям месо всеки четвъртък!
успех на всички, които са избрали този режим!

ivka_88
11th March 2007, 18:59
Здравейте, аз искам да питам в тази диета позволени ли са плодовете :?

Devil_wears_Prada
11th March 2007, 19:32
Не!

neli4ka
12th March 2007, 05:03
hunde,сори,ама си ебати тъпака.

Никси
22nd March 2007, 20:11
С тази диета за 4 месеца един приятел се стопи от 112 на 85кг :roll:

Златна
31st March 2007, 00:13
Това е най-добрата диета.Не гладуваш и отслабваш.

daisy_gp
3rd April 2007, 11:16
диетата е супер, не се чувстваш гладен, но се иска и воля!

irina_l
15th April 2007, 16:44
elektra em, ти вече трябва да си напреднала с диетата, какви са резултатите? Аз съм на трети ден от ударния режим и засега нямам проблеми със спазването й, но се чудя за соевото брашно - мислиш ли, че може да се използва за сосове?

electra_em
16th April 2007, 11:46
elektra em, ти вече трябва да си напреднала с диетата, какви са резултатите? Аз съм на трети ден от ударния режим и засега нямам проблеми със спазването й, но се чудя за соевото брашно - мислиш ли, че може да се използва за сосове?

Ами аз бях 2 седмици строго на режима, после пътувах в чужбина, празници и я развалих. Иначе изкарах тогава един ударен от 7 дни и няколко дни смесен. Свалих общо 5 килограма и от днес пак... :oops:
За соята - никъде май не видях да пише за нея. Но не съм сигурна, че можеш да ползваш соево брашно. Но най-добре прочети съставките и си прецени. Успех! Дано и аз се справя по-добре този път

poli_lo
16th April 2007, 18:21
oххх четох го цялото ама пак не разбрах нещо-какво е съотношението на дните за ударния и съответно др режими след него...моля ви някой по-запознат да ми разясни :roll: ,а и авторката на темата казва че я спазва от 1 март нека сподели с колко е отслабнала и дали си е задържала теглото

Nezinka
16th April 2007, 18:26
elektra em, ти вече трябва да си напреднала с диетата, какви са резултатите? Аз съм на трети ден от ударния режим и засега нямам проблеми със спазването й, но се чудя за соевото брашно - мислиш ли, че може да се използва за сосове?
http://www.thecaloriecounter.com/Foods/1600/16115/Food.aspx

Не мисля,че е удачно. Целта е да ограничиш приема на въглехидрати максимално, а в соевите продукти макар и не много си има въглехидрати-е предполагам ако ползваш 10 гр. брашно няма да навреди (но ако ползваш по-големи кол. то си се натрупва)...Но все пак тази диета е на принципа,че дори и малко да прегрешиш всичко изгубва смисъла си..

irina_l
16th April 2007, 19:58
Според автора можело да се използва царевично нишесте, но според етикета е с много повече въглехидрати от соята, а е добре да се разрежда с нещо месото, защото почва да омръзва.Липсват ми салатите

irina_l
16th April 2007, 20:00
poli_lo, съотношението за смесения режим е 5/5 - 5 дни само белтъчини, 5 дни белтъчини със зеленчуци

Nezinka
16th April 2007, 20:11
ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Забранени са нишестените зеленчуци:картофи,ориз,цар вица,грах,бакла,леща,нахут.

Незнам как царевичното нишесте е позволено, след като царевицата е забранена? :?:

poli_lo
16th April 2007, 20:14
poli_lo, съотношението за смесения режим е 5/5 - 5 дни само белтъчини, 5 дни белтъчини със зеленчуцитва примерно ли е?Може ли 6/6 или 7/7 а и преходния е колкото кг си свалил за всеки по 10 дни нали/

electra_em
17th April 2007, 10:30
poli_lo, съотношението за смесения режим е 5/5 - 5 дни само белтъчини, 5 дни белтъчини със зеленчуцитва примерно ли е?Може ли 6/6 или 7/7 а и преходния е колкото кг си свалил за всеки по 10 дни нали/

Примерно е. Можеш да ги редуваш както искаш - например 2 дни на чисти протеини и 7 дни на месо и зеленчуци, зависи колко имаш да сваляш. Авторът на книгата сочи варианта 5/5 като най-ефикасен. Имай в предвид, че като включиш зеленчуците, спадът в теглото намалява, а понякога дори спира. После си наваксваш с чисто протеиновите дни.

Златна
17th April 2007, 15:55
Един месец бях на тази диета.Не я спазвах точно,бях на салати и всякакви меса,няколко сладоледа(2-3)и няколко дюнера.Не спазвах и съотношението на дните и отслабнах 4 кг.По Великден качих 2кг.Чух ,че не било хубаво да се започва от начало,ВЯРНО ли е? :?:

Flame73
17th April 2007, 18:09
Защо да не е хубаво?Минало е известно време от Великден, стартирай си я отново. :D

poli_lo
18th April 2007, 09:05
а по време на Ударния режим какво може да се пие освен вода? Зелен чай,кафе,прясно мляко включват ли се в позволените? а и да питам тези трици при ударния ли трябва да ги ядем? щото ако чая е позволен мисля че мога да ги заместя с него :roll: :roll:
П.С. днес ми е 1 ден :) уж от вчера шях да почвам ма се обърках и изядох 1 ябълка и от там...

Златна
18th April 2007, 10:57
Може нес кафе и чай(без подсладител)

electra_em
18th April 2007, 12:52
а а и да питам тези трици при ударния ли трябва да ги ядем? щото ако чая е позволен мисля че мога да ги заместя с него :roll: :roll:


Да, триците се почват от първия ден, но се ядат не повече от три супени лъжици на ден, за да не нарушават все пак протеиновия режим. В книгата се препоръчва да се превърне в навик и дори и след диетата да се приемат. Но ако чайчето ще ти помогне за тоалетната, не виждам защо да не ползваш него :lol:

poli_lo
18th April 2007, 14:45
а прясното мляко? говоря за обезмаслено? дали става? нали се води за жиеотински продукт :roll: :roll:

оххх абе голям глад ме гони цял ден... нзм дали е нормално,но чак се плаша ако ям толкова ще сваля ли въобще нещо :? ,при вас така ли беше?

irina_l
18th April 2007, 19:58
Протеиновият режим включва мляко, постно месо, яйца и вода, чай, кафе и т .н.На 6-ия ден от ударния режим съм 4 кила по-малко и не мога да ви опиша колко съм щастлива. Дава стимул за останалите 10 кг. А за царевичното нишесте - вижте стр 144 - въведение към различните сосове в рецептурника

poli_lo
19th April 2007, 07:43
абе колко струва тая книжка и как се казва,че да взема да си я купя,че ви заливам с въпроси :)

electra_em
19th April 2007, 10:11
абе колко струва тая книжка и как се казва,че да взема да си я купя,че ви заливам с въпроси :)

Книжката се казва "Как да отслабнем завинаги" на д-р Пиер Дюкан, има я по книжарници, на пл. Славейков, намира се лесно. Аз си я купих за 10лв.

evelinche
19th April 2007, 13:01
а бе хора може ли кюфтета на скара :roll: :wink:

poli_lo
19th April 2007, 15:54
абе колко струва тая книжка и как се казва,че да взема да си я купя,че ви заливам с въпроси :)

Книжката се казва "Как да отслабнем завинаги" на д-р Пиер Дюкан, има я по книжарници, на пл. Славейков, намира се лесно. Аз си я купих за 10лв.мерси :) аз не съм от София но ще я потърся тук :)

а това за кюфтетата и кебабчетата и мен ме интересува,четох за каймата и май ще трябва доста да се зачитам в опаковката :)

irina_l
20th April 2007, 20:29
абе колко струва тая книжка и как се казва,че да взема да си я купя,че ви заливам с въпроси :)
Можеш да си я поръчаш през Интернет, от сайта на Хеликон, с наложен платеж, доставката е някакви стотинки, цената е 10 лв. Успех

irina_l
20th April 2007, 20:31
Не рискувам с кайма, защото е само сланина и боклуци, също като кренвиршите. Вариантът с каймата е да ти я смелят от посочено от теб месо. Хапвай пилешки пържоли, шишчета, и т.н. Пушено пуешко и др. такива меса.

evelinche
21st April 2007, 08:14
О.К.

ЛИЛИ ГЕОРГИЕВА
25th April 2007, 12:46
НАМЕСВАМ СЕ И АЗ.ЗАПОЧНАХ ТАЗИ ДИЕТА ПРЕДИ СЕДМИЦА.СПАЗВАМ Я СТРИКТНО.ЯМ КИСЕЛО МЛЯКО 1% СЪС ТРИЦИ,НИСКОМАСЛЕНА ИЗВАРА С ПОДПРАВКИ,ВАРЕНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА,ПЕЧЕНА РИБА ВЪВ ФОЛИО И Т.Н.ДО СЕГА НЕ СЪМ ПОЧУВСТВАЛА ГЛАД.ЗАПОЧНАХ ДА ПИЯ И ЯПОНСКИ ЧАЙ ИНХУА.ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА СВАЛИХ 4,5 КГ.СМЯТАМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ.ИСКАМ ДА СВАЛЯ ОБЩО ОКОЛО 10 КГ,НО И ДА ГИ ЗАДЪРЖА

electra_em
26th April 2007, 12:00
НАМЕСВАМ СЕ И АЗ.ЗАПОЧНАХ ТАЗИ ДИЕТА ПРЕДИ СЕДМИЦА.СПАЗВАМ Я СТРИКТНО.ЯМ КИСЕЛО МЛЯКО 1% СЪС ТРИЦИ,НИСКОМАСЛЕНА ИЗВАРА С ПОДПРАВКИ,ВАРЕНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА,ПЕЧЕНА РИБА ВЪВ ФОЛИО И Т.Н.ДО СЕГА НЕ СЪМ ПОЧУВСТВАЛА ГЛАД.ЗАПОЧНАХ ДА ПИЯ И ЯПОНСКИ ЧАЙ ИНХУА.ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА СВАЛИХ 4,5 КГ.СМЯТАМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ.ИСКАМ ДА СВАЛЯ ОБЩО ОКОЛО 10 КГ,НО И ДА ГИ ЗАДЪРЖА

Поздравления! Това е чудесен резултат! Продължавай в същия дух! :1203:

anita
27th April 2007, 21:35
завидна сила и дух. Ще взема да се присъединя кам тази диета вместо да изпадам в ужас и жал за самата себе си.

ЛИЛИ ГЕОРГИЕВА
2nd May 2007, 07:18
ЗДРАВЕЙТЕ,МОМИЧЕТА!
ПИША ВИ ВЕДНАГА СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ.ЗА ТЕЗИ 4 ПОЧИВНИ ДНИ МАЛКО НАРУШИХ ДИЕТАТА.В РЕСТОРАНТИТЕ НЕ СЕРВИРАТ НИЩО,ПРИГОТВЕНО БЕЗ МАЗНИНА,ТАКА,ЧЕ ЯДОХ ПЪРЖЕНА РИБА И ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ./ РАЗБИРА СЕ,В РАЗЛИЧНИ ДНИ./ОСВЕН ТОВА ИЗПИХ И ТРИ БИРИЧКИ.ЧУВСТВАХ СЕ МНОГО ВИНОВНА!!!!!ОСТАНАЛОТО БЕШЕ ПО ДИЕТАТА.НО ТАЗИ СУТРИН СЕ ПРЕТЕГЛИХ И ЗА МОЯ РАДОСТ НЕ БЯХ КАЧИЛА.ТАКА,ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ОТ ДНЕС С УДАРНИТЕ ДНИ.НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ!УСПЕХ!!!!!

kekeritza
11th May 2007, 14:02
Здравейте, вече започнах с диетата и направих 10 -дневен ударен период и отслабнах с три- 4етири килограма, за което главно благодаря на вас :) Само че не разбрах през смесения период дали се започва с протеини и зеленчуци или само с протеини, както и през преходния какво се яде освен плод и филийка хляб.Успех на всички, които са се захванали с диетата :)

Златна
12th May 2007, 19:28
Здравейте, вече започнах с диетата и направих 10 -дневен ударен период и отслабнах с три- 4етири килограма, за което главно благодаря на вас :) Само че не разбрах през смесения период дали се започва с протеини и зеленчуци или само с протеини, както и през преходния какво се яде освен плод и филийка хляб.Успех на всички, които са се захванали с диетата :)През смесения период се започва с протеини и зеленчуци, а през преходния може:един плод на ден,две филийки пълнозърнест хляб,две порции в седмицата картофи или ориз,може свинско и агнешко и два пъти в седмицата "гала вечеря"

Danielka
13th May 2007, 20:44
A може ли да се яде мляко Активиа - обикновено през ударния период?

Danielka
15th May 2007, 19:00
А може ли да се яде месо от дюнер в ударните дни? :lol:

Златна
19th May 2007, 23:17
A може ли да се яде мляко Активиа - обикновено през ударния период?Активиа-не. Кисели млека ,с по малък процент масленост.

titka***
22nd May 2007, 20:15
здравейте на всички :D .прочетох темата и благодаря на авторката й за нея :wink: . от утре ме броите и мен. и моля ако може авторката на темата да сподели колко е отслабнала от нея.и по колко кг през всичките етапи. [/b]

kekeritza
25th May 2007, 10:36
Здравейте, реших да ви се похваля :) Отслабнах с 5 килограма и съм свалила по 4 см от талията и ханша. На всички, които спазват диетата, пожелавам много по-големи успехи!!!!

locvs
25th May 2007, 11:05
Някъде в книгата пише ли какъв е ефекта на много високия прием на белтъци за черния дроб? Обяснено ли е за благодата на ацетоновия дъх?
Чудесните камъни в бъбреците?
According to a study by researchers at the University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas, the Atkins diet may increase the risk of kidney stones and bone loss. For this study, 10 healthy subjects ate a regular diet for two weeks, then for two weeks they followed a highly restrictive, Atkins-based diet that included some vegetables but no fruits and 20 grams or less of carbohydrates a day.

The participants then ate a less restrictive form of the diet for the final four weeks. Based on blood and urine tests, researcher Chia-Ying Wang concludes that "there was an increased risk of developing kidney stones and a possible increase in the risk of bone loss." The findings are reported in the August American Journal of Kidney Diseases. "We think the diet's combination of low carbohydrates and high animal protein results in sufficient acid to increase the risk for certain kinds of kidney stones," she says.

Сега ще кажете "ама тука пише за Диетата на Аткинс". Диетата на аткинс също е базирана на висок прием на протеин, обаче за разлика от тази не ограничава толкова много приема на мазнини - поне дава и енергия.

загубата на 4 килограма за една седмица е чисто и просто загуба на вода.

• Dieting without exercise is a bad idea while diet plus exercise is good. (Seriously, we need to spend thousands of government dollars on a research study to figure this out?)

• Compliance with diet is more important than the diet itself. The more restrictive the diet, the more likely people are to not to follow it.
Последното от: http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1581181

Ral
1st June 2007, 14:58
veche spazvam tazi dieta i sam svalila 6kg- no efeckta naistina ne e tolkova v svalenite kilogrami kolkoto v santimetrite.
vsichko se e promenilo- daje liceto mi.

Imam samo edin problem - ne moga da namerya tezi oveseni trici i sam leko pritesnena :cry:

krisi87
11th June 2007, 16:56
искам да ви попитам дали на някой му се е случвало да спазва диетата, но не както е описана в книгата, а по начин които сам си е избрал и дали е свалил?
днес ми е 6ти ден от ударния режим но нямам кантар и незнам дали съм свалила, може би трябва да се пробвам в някоя стара дрешка :wink:
та има ли резултат през ударния период върху външността?

pink_pink
11th June 2007, 17:40
Probvala sym tazi dieta.Naistina ima vidim rezultat .Opitaite nqma da syjalqvate :)
Uspeh!!

krisi87
12th June 2007, 10:52
резултатът е много малък, мога ли да продължа ударния режим по повече от 7 дена?

didi_sladka
12th June 2007, 20:29
здр.... от всичко което прочетох разбирам че редувам си само дни с белтъци без зеленчуци с дни в които ям белтъци и зеленчуци :) и задължително ли е резултатът да не е видим то аз ако изгубя 4 кг много ще си личи просто няма как да не си личи ?

krisi87
13th June 2007, 06:02
проблема ми е там че незнам колко съм свалила точно :lol: нямам кантар.
и затова ме интересува. търся мнението на жени, които са я правили диетата и знаят какав е резултата
А и да ви се похваля, напъхах се в един стар панталон :1203:

ЛИЛИ ГЕОРГИЕВА
14th June 2007, 08:29
Здравейте!Вече почти 2 месеца спазвам диетата.До сега съм свалила 9-10 кг.Последните седмици правя някои нарушения-напр.в неделя пия една бира с пържена цаца,всеки ден ям череши и т.н.Свалянето стана по-бавно,но мисля,че това е нормално.Решила съм ,по-този начин да продължавам цяло лято.Освен диетата-пия 2 чая Инхуа на ден и един китайски чай-вечер.Сега си купих и бонбони Формасуит.Ще видим,дали ще има ефект.Но според мен-важното е да не се отказваме!!!!

didi_sladka
14th June 2007, 20:51
хей искам да ви попитам нещо относно диетата .... мисля да я спазвам обаче се чудя колко дни да редувам ударния режим , който е само от протеини с дните когато ям и зеленчуци ? :) висока съм 174 см и тежа 60-62 кг :)

krisi87
14th June 2007, 21:28
за смесения режим в книгата се препоръчва 5/5 5 дни на протеини и зеленчуци и 5 дни като през ударния период, но ако нямаш много килограми за сваляне можеш да си го направиш 2/2 или 7/2 както ти е удобно, пак казвам зависи от килограмите
успех

ROSSI ROSSI
16th June 2007, 10:57
Купих си книгата. Днес и утре ще чета и от понеделник я почвам!!!

krisi87
16th June 2007, 21:06
оъ, според мен няма да се напалнее отново, докато стигнеш края на диетата ти вече ще си друг човек, ще свикнеш да ядеш по малко, без сладко и хляб и други неща богати на мазнини, и деня на белтъчини(четвъртъК) ти помага за запазването на килцата, много хора са доволни от тази диета и аз също съм сред тях.

krisi87
19th June 2007, 09:43
здравейте искам да ви попитам, когато сте на тази диета и цикъла ви идва, как се чувствате? защото аз чакам ами дйде всеки момент и съм толкова подута и колко и по малко да си хапвам толкова повече съм подута и имам чувството че изобщо не смъквам...

alica
19th June 2007, 10:10
здравейте искам да ви попитам, когато сте на тази диета и цикъла ви идва, как се чувствате? защото аз чакам ами дйде всеки момент и съм толкова подута и колко и по малко да си хапвам толкова повече съм подута и имам чувството че изобщо не смъквам...
като не си на тази диета нещо по-различно ли се случва във времето преди цикъла ти? :cool:

pink_pink
19th June 2007, 16:03
При мен първия месец не ми дойде,естествено се стреснах :) .Като се замислих беше от липсата на калории,бях се ограничила до 3 яйца и само салата от зеле и моркови.Следващия месец не се ограничавах така жестоко,дойде ми но само за 2 дни и то много слабо.
Но това май си е нормално..?
При Вас как е ?

alica
19th June 2007, 16:15
При мен първия месец не ми дойде,естествено се стреснах :) .Като се замислих беше от липсата на калории,бях се ограничила до 3 яйца и само салата от зеле и моркови.Следващия месец не се ограничавах така жестоко,дойде ми но само за 2 дни и то много слабо.
Но това май си е нормално..?
При Вас как е ?
Как ще е нормално????????? На колко години си!!!!!! Изобщо не е нормално. Питай майка си. Ходи на лекар. :2014: Как изобщо можеш да допуснеш такова немърливо отношение към тялото си?!?!

apoklistika
19th June 2007, 18:53
Кво да пита майка си, тя самата е майка на едно дете, поне така е написала :roll: Явно глупостта няма възраст...

Nezinka
19th June 2007, 19:25
само на мен ли ми се струва, или напоследък има ескалация на подобни налудничави изказвания и деяния? :2014: :2009: нещо с луната шъ дъ е свързано :!:

леля мичИ
19th June 2007, 19:30
На мен любимка :mrgreen: ми е Сладката Диди, дето пита как да отслабне и три минути след това почва да се кара :1302: с тия дето и дават съвети... :roll: и да им обяснява, че всичко в отслабването и е ясно... :2014:
М/у другото забелязах, че след толкова диети, дето ги започва, мерките и са нараснали с 2 кила.... :lachen:

karine
19th June 2007, 19:33
Ами тя дидката гори над 1000 калории на час на колелото :lachen: :lachen: :lachen: Ние не може да се сравняваме с нея :lachen: :2019:

Nezinka
19th June 2007, 19:33
Мани, че ме избива на агресия пак:)
Много е готина както самата тя твърди.

apoklistika
19th June 2007, 20:38
Аз затва на тия готЯнките спрях да им обяснявам :girl_haha:
според мен сладката диди страда от раздвоение на личността, затва едната се кара, а другата пуска теми да иска съвети :2055: :2055: :2055:

krisi87
20th June 2007, 10:13
здравейте искам да ви попитам, когато сте на тази диета и цикъла ви идва, как се чувствате? защото аз чакам ами дйде всеки момент и съм толкова подута и колко и по малко да си хапвам толкова повече съм подута и имам чувството че изобщо не смъквам...
като не си на тази диета нещо по-различно ли се случва във времето преди цикъла ти? :cool:

май не сте ме разбрали, аз съм на тази диета но се чувствам ужасно подута ...

Chiana
20th June 2007, 15:27
Здравейте! Благодаря на авторката за тази диета, според мен е чудесна, много ми допадна. От днес я започнах и се надявам да има положителен резултат при мен.Ще ви пиша след седмица-две как е положението.

rakeL
30th August 2007, 17:00
Здравей какво стана с диетата на Пиер Дюкан имаше ли ефект :?: CrAzY_LaDy

rakeL
30th August 2007, 19:30
Някой може ли да ми каже от каде да си купя книгата от гр. ВАРНА СЪМ

Ordy
31st August 2007, 01:12
Някой може ли да ми каже от каде да си купя книгата от гр. ВАРНА СЪМ
В по-големите книжарници трябва да я има.

vali46
31st August 2007, 14:40
какви трици може да се ядат-овесени или пшенични,или и двата вида.

Ordy
31st August 2007, 15:53
Аз съм яла овесени.Пълна супена лъжица и малко от мен с две лъжици и половина кисело мляко.Пшеничните не са много препоръчителни.

mibuu
31st August 2007, 16:01
Бях чела някъде че ако се изключат изцяло въглехидратите от менюто това може да доведедо сериозни мозъчни травми вие как мислите, първите признаци са умора разсеяност отпадналост и т.н. аз не бих се доверила на толкова крайна диета, организма има нужда от всичко така че за мен разделното хранене е най добрия път

sillver
1st September 2007, 20:15
И аз така мисля - протеините са важен компонент от здравословното хранене, но все пак не могат да заменят останалите хранителни вещества. Със сигурност диетата е ефикасна, но въобще не е пълноценна ( най-малкото защото са забранени плодовете :1246: ).
А и въглехидратите наистина са много важни за мозъка. Е, едва ли липсата им ще причини сериозни мозъчни увреждания, но...аз лично трудно се съсредоточавам когато съм само на протеини,а добрата концентрация си е от значение :2045:

rakeL
3rd September 2007, 20:35
Казвайте хора ефект има ли някой да се похвали :)

allstars
25th September 2007, 22:38
здравейте!не знам при вас дали има ефект, но аз по-мотивирана от сега скоро не съм била, така че от утре я почвам и след 10 дни ще споделя!Настояшите ми мерки са 169-170 и 58 кг! Целта ми е минус 5кг :)ако някои има желание да си правим компания, ше съм мн доволна! йде успех на останали!

Ordy
25th September 2007, 23:12
здравейте!не знам при вас дали има ефект, но аз по-мотивирана от сега скоро не съм била, така че от утре я почвам и след 10 дни ще споделя!Настояшите ми мерки са 169-170 и 58 кг! Целта ми е минус 5кг :)ако някои има желание да си правим компания, ше съм мн доволна! йде успех на останали!
Здравей, няма да направиш нещо по-хубаво от това да се захванеш с този режим.Точно в понеделник миналата сидмица почнах на 17.09. В момента съм на втория ден отсмесения режим.Правих 7 ударни дни и резултата е -3 килограма без малко и вчера пробвах един номер по-малки дънки.
А моята цел също е горе-долу толкова да сваля като теб.Бях 65.5 при ръст 173, като целта ми е да стана 58-59.Накрай на ударните, т.е. вчера се премерих и бях 62.8.После по-бвано става.Обезателно ще пиша какво е станало след като ми свършат петте смесени дни зеленчуци и протеини.Надявам се да задържа постигнатотот поне, защото понякога се случва да се качи малко и после при следващия удаен период да ги свалиш веднага.Имай го предвид.
Радвам се че на-йпосле и в този форум имам съмишленик, така килцата по-бързо летят :P

allstars
26th September 2007, 11:43
чудесно е,че не съм сама! Браво за постигнато и продължавай в същия дух!!!Както казах днес ми е първия ден, смятам след малко да хапна едно кисело мляко, а довечера след работа пилешка пържола. Доколкото разбрах няма строго определени часове, в които да се яде, което много ме улеснява,защото няма как да изпълня това условие. Засега съм решила да направя 10 ударни,но сега като прочетох поста ти, виждам че и ти като мен искаш да свалиш около 5 кг, а си напрвила 7 ударни, затова и аз се замислям колко точно да направя. Най-вероятно ще реша в последствие, анализирайки резултатите:)хайде и да пишеш!!!

Ordy
26th September 2007, 20:06
И аз бях решила да правя десет ударни, но ме възпряха.Най-често се правят пет, ама така се получи.Няма смисъл да правиш повече, защото аз лично за себе си установих че след седмия ден не бях отслабнала.Слабеех до шестия ден, но това е обяснимо, защото организма свиква и трябва да му се подаде нещо ново :D
Часовете не е нужно да се спазват.
Принципно е позволено да се ипе кола лайт, не знам дали го пише в темата но да кажа.Обаче не трябва да се прекалява.Също ако много ти се прииска сладко можеш да си разтвориш едно степче в малко кисело мляко. :P Успешен втори ударен утре, един съвет не се мери всеки ден, а чак след 5-6 дена :)

allstars
26th September 2007, 21:30
предполагам че си права:)първия ми ден мина добре, кисело мляко и пил пържолка, вода,кафета ии това е. Не чувствам лек глад, което ми харесва. Коремът ми не подут, но аз по принцип нямам проблем с него, най-лесно там оправям нещата. Виж,ако гоовори за дупето и краката....най-големия ми проблем:( да се надявам че и там ще постигна нужния ми резултат! А ти до днес колко си свалила и как се чувстваш?

Ordy
26th September 2007, 22:27
Еми колкото съм писала първия път като ти отговарях :D
Не съм се мерила, чак след като свърши първия петдневен тур със зеленчуците.В понеделник сутринта на края на ударните дни бях 62.8, при старт 65.5.
А моята приятелка с която заедно караме режима от 61 е вече 57.5 - 58.
Ядеш ли овесени трици ?
Трябва да се консумират, май го пише на първата страница. :wink:

allstars
27th September 2007, 09:13
не ям овесени трици! Все пак това са въглехидрати, така че не мисля че ще е подходящо ...поне в началото, не знам

Ordy
27th September 2007, 16:39
не ям овесени трици! Все пак това са въглехидрати, така че не мисля че ще е подходящо ...поне в началото, не знам
Така пише в книгата не съм го измислила.
Има няколко причини, едната е че намаляват холестерола, защото с всичките тея яйца...Второ използват се за увличане на калории и помагат на отделителните функции, защото такъв род хранене, особено през ударните дни води до запек и подуване на корема :) Няма проблем че са въглехидрати, всъщност трябва да се консумират и въглехидрати, защото иначе на петия ден почва много да те боли главата.Всичко това е съгласувано с книгата.. :D
Днес как си между другото? Как върви и как се чувстваш ?

allstars
27th September 2007, 23:08
Всъщност имаш право! Аз не съм чела книгата, просто ме насочиха към този режим и реших да го спазвам...колкото до днес - през деня хапнах пак пържолки( пилешки) а сега като се прибрах - кисело мляко.Утре може би тр да разнообразя с някое яйчице, ама аз по принцип изобщо не ги обичам, особено варениии :sick: ама кво да се прави! А иначе като състояние съм си ок, даже мн добре:) не съм се мерила, няма и да се премеря,поне до събота. Но като цяло се чъвствам по-лека, не ми подут корема,даже напротив :) и така, при мен засега така стоят нещата! А ти как си? Сигурно комбинацията м/у зеленчуци с месо е доста по-добра, но по-добре да си изкрам тези дни благополучно и докрай, пък после ще мисля за другото което ми предстои в постигането на целта!!!леле как звучи само :П

Ordy
28th September 2007, 09:12
Ами вчера ми беше 11 ден общо..И вечерта такъв глад ме беше налегнал, ама не беше по-скоро глад ами бее ми много тъпо..сложна работа и аз нзн, ама от цялата работа вечярах три пъти :oops: Само позволени неща де, ама не биваше така да правя..Първо си ометох предвидената вечеря - зелена салата с кис.мляко подправена, ама после в осем айде пак и си направих една палачинка - разбъркано айчице де, ама тъничко го направих в тигана за палачинки с кис.мляко и шунка и една краставица.И после и трици ми се пирядоха, което не беше най-идеяното...ама какво да се прави :?
Днеска ми е последния ПЗ и ще го карам леко и кротко, че утре ще се меря и ме е страх от шашавия ми кантар :D :D :D

allstars
28th September 2007, 10:54
Абе да ти кажа, най-вероятно са допустими такива моменти.Въпроса е да ядеш позволеното и да не прекаляваш с количествата! Иначе рискуваш да припаднеш:) А аз да те попитам ти спортуваш ли?
Колкото до моя ден - до този момента все още не съм яла нищо, просто имам мн работа и няма как да изляза. Но независимо от това, пак мисля да налегна на пържолките! :P почнах мн да ги харесвам ;)

Ordy
28th September 2007, 12:01
Ходя на фитнес три пъти в седмицата, ама това е от много скоро и едва ли толкова рано това ще даде резултати.Иначе вчера четох че било по-хубаво да се яде по 4-5 пъти на ден..Пише и че вода трябва много да се пие за да се отслабва по-бързо, ама аз много трудно ги добутвам тея два литра... :( Иначе ядох преди малко едно пилешко шишче.

allstars
29th September 2007, 10:24
здрастиии:)
как сме с отслабването??? Днес ми е 4ти ден и честно да си призная, чъвствам се добре:) А още по-хубавото е, че сутринта се изкуших и се премерих - -1.5:))) Ама дори и да не бях се мерила,аз самата се усещам по-лека :roll: най-малко,че коремчето ми съвсем се изгуби, но това не беше единствения ми проблем, още по-малко главния. Искам да намаля обиколката на ханша и бедрата си!!! И ще успея де, наистина съм се мотивирала страшно много. Но само с диета няма да стане, затова предприемем бягане днес и много добре знам че не трябва да е еднократно, затова имам и други спортни планове. Снощи междудругото хапнах с кис. мляко и малко овесени трици. Просто бях гладна и заради това реших че няма да ми попречат :P Колкото до водата, старая се да пия поне по 2 литра, не че толкова ми се пие, но се насилвам! Иначе няма как да се получи ефекта! Ти как си? Как върви при теб?

Ordy
29th September 2007, 13:37
Здравей, днеска почвам отново протеиновите дни.До сряда включително.Премерих се и закова бетонно 62.5 и това ме зарадав, защото преди отивах малко към 63.Тоест от цялата работа месо + зеленчуци съм задържала, та дори съм и отслабнала малко, но най-вече се радвам че задържам :cool: Сега мога официално да кажа че съм отслабнала с три килограма точно от 17 септември и сега се надявам на по-добри резултати след петте ударни дни.
Днес си направих една яйчена палачинка с извара и пийнах едно нес кафе с мляко и 1 захаринче.
Направих си и едно режимно кексче, от книгата на Дюкан, ако те интересува ще напиша рецептата.И обядвах едно парче и половинка кис.мляко.Ако огладнея ще хапна между яденетата варено яйчице, и после пилешкото шишче предвидено за вечерта.
Чувствам се добре, глада от оная вечер ме е изоставил и много се радвам.Поне тогава се наядох като хората, ама все с режимни неща де..то това е важното, количествата не са ограничени, а и щом не качих етя пет дена :D
О, да се похваля..За пръв път в живота си достигнах разликата м/у ръста и килограмите ми да е - 110. Нали казват че това е най-нормалното тегло, нещо такова..
Та сега на-йпосле достигнах 173, 62.5 кг.
Щастлива съм, но определено искам още да поотслабан, че бедрата са си все тъй заоблени :P
Стремя се към 59.
Иначе супер че ще захванеш и малко спорт! Сега почвам ад чисят вкъщи, че все едно трактор е минал през нас, а после и на фитнес, така че днеска довйна тренировка !
Айде, и да пишеш, какво сатав с теб, че май само ние двечките тука сме примерни и режимни на Дюкан :wink:

allstars
29th September 2007, 19:26
искам да ти кажа,че преди малко се прибрах от тичане :1203: добро начало:) а ти на кои фитнес ходиш и имаш ли инструктор, защото след като си начинаеща би трябвало.
Колкото до храната днес, яла съм малко повече от обикновено и то щото съм си удома,ама нищо по-различно от кис мля и пържоли. Нещо обаче почнаха да ми писват, така че утре ще си приготвя неква рибка.
лека вечер и до утре:)

Ordy
30th September 2007, 21:01
малко късно отговарям, но така се стекоха обстоятелствата.. :P
Имам си инструктор, всичко е на шест, въртя си велото и правя упражнения за бедра и коремни преси и долни и горни и всякакви упражнения които тренират проблемните зони.
Иначе на теб кой ден ти стана подред ?
Премери ли се, искам да ме зарадавш с минусовите прекрасни резултати !
Аз прекарах тоя уикенд на протеини и ми остават още три дена на чисти протеини до следващото претегляне. :P
Очаквам да ми се похвалиш, поздрави !

allstars
1st October 2007, 08:39
здрасти:)
Днес ми е 6ти ден и наистина май и аз ще прекратя до 7мия! Досега съм свалила около 2 кг :1203: което е добре, но все пак целта ми е да сваля още и най-вече да ги задържа!!!Почнах да правя леки упражнения вкъщи и впоследствие да почна и аз фитнес, въпреки че не ми е от любимите...обичам по-интензивни тренировки! Но най-хубавото от всичко е че се чувствам перфектно - по-лека, по-мотивирана и определено по-решителна! Ама много е интересно, как нещо толкова елементарно като лишението от храната е способно да мотивира човек да направи чудеса със себе си:)
лек ден и пиши!!!

Ordy
1st October 2007, 14:40
Здрасти!
Днес наруших желанието си да се премеря чак в чт сутрин, след като е минала втората протеинова "сесия" и се претеглих.Кантарът отчете - 1 кг, само за тея два дена, събота и неделя ! Вече съм 61.5 и съм много много щастлива.Както никога, понеделника ми започна прекрасно, дано така да е цялата седмица !
И вече изпитах върху себе си че като се ядат зеленчуци се задържа теглото и после рязко спада..като се има предвид че влачих 100-200 грама пет дена, това едно кило за отрицателно време ме шашна..Чувствам се супер :girl_dance:
Пожелавам ти прекрасна и отслабваща седмица ! :P

allstars
2nd October 2007, 09:04
Здрасти!
Да ти кажа, аз мисля че имам някакъв проблем. сигурно е нормално, но все пак не ми се ще да е така. Първо с това еднообразно хранене имам проблем със стомаха, предполагам се сещаш за какво става на въпрос...миналата седмица не беше така,ама от два дни...:(днес ми е трети и си мисля че заради това и не съм свалила особено. Днес ми е 7ми ден и се чудя дали да продължа на белтъчини само или от утре да си почвам зеленчуците. Смятам че до този момент съм свалила около 2 кг, което е горе-долу ок,ама все пак ми се оска още 1 поне!!!!С тъпия ми кантар не мога и да разбера колко съм свалила щото един старр..кво да ти кажа. Иначе като цел съм си поставила до края на тази седмица да сваля два кг,ама не знам дали ако почна от утре със зеленчуците, няма да задържа само сваленото без да свалям повече... :roll: ти какво ще ме посъветваш??!! Май да си продължа на протеини и да пия некви слабителни чайчета..? В събота или неделя съм решила да ходя до Метро да си купя електронен кантар, за да съм съвсем наясно със ситуацията! Засега това е при мен! Докладвай как върви при теб,надявам се напредваш ;)

Ordy
2nd October 2007, 09:59
В никакъв случай не продължавай с протеини :!:
Целта на режима е да се сваля бавно, а не трите килограма които искаш да изчезнат за една седмица.Ако исакш да не бъде просто временно явление, трябав да се дава по-кротко.
Да не говорим че три килограма са много малко и дори не трябваше да парвиш повече от пет една ударен :)
Спорде мен янма смисъл да правиш повече протеинови дни, защото организма ти вече е свикнал и освен ти да се измъчваш с еднообразна храна, която ще ти писне друго няма да постигнеш.Направи пет дена зеленчуци и протеини или дори седем.Разбирам за проблемите със стомаха, за това още в началото ти казах за овесените трици, облекчават отделителните функции и прочие..Тъй че по мое мнение дори от днеска трябва да си хапнеш някоя краставица, доматче, или каквото ти душа исак, вземи си трици и всеки ден яж по две пълни лъжици с кис.мляко и няма да има запечени моменти :wink:
А относно продължаването с протеините, ако наистина достигенш желаното тегло сега, не мисля че ще го задържиш, защото целта е след като свикнеш, да вкараш и малко въглехидрати - зеленчуците и да задържиш няколко дни постигнатотто, после пак да се отслабва и после пак да задържиш, за да можеш като стигенш желаното тегло да включиш повече въглехидрати както е в 3 фаза - плод и филийка хляб, което пък от своя страна го разбирам като подготовка за четвъртата фаза, където можеш да ядеш всичко.Нарочно всичко е постъпателно, за да не бъдат резултатите нетрайни и временни !
Приятен ден ти желая и да се почувстваш по-добре сега като можеш да се разнообразиш със зеленчуци :D

krasi_kn
2nd October 2007, 11:53
Нека и аз да споделя впечатленията си от режима на Пиер Дюкан. Книгата я имам от доста време но преди 3 седмици реших да видя дали тази диета е толкова добра колкото всички казват. Започнах с 4 протеинови дни и след това 2 фаза 7/3 (3 протеинови, 7 смесени). Резултатът след 3 седмици е.... само -3 килограма. Очевидно това което самия автор на книгата е написал, че трябва да се следят обиколките и размерите на тялото, а не толкова килограмите които кантара показва, е вярно. Макар че според кантара сега съм 51 кг. ( стартирах на 54), всички дрехи ми висят, дори пръстените които нося са ми станали толкова големи че изпадат от пръстите сами.... Интересното е че отслабването се получи супер лесно, дори не съм ходила на фитнес поради липса на време. Единствената ми грешка е това, че изключително трудно се справям с яденето на храна в която почти няма сол....Проблем с липсата на сладко нямам, но храната без сол ми е ужасно безвкусна, имам чувството че дъвча хартия..... :sick: Явно и това допринася за недостатъчно добрите резултати при свалените килограми. От днес съм пак на 3 протеинови дни, ще гледам да не хапвам никаква сол за да видя какъв ще е крайния резултат. Радвам се, че има такава тема в която да се споделят резултатите от точно тази диета. Пишете как върви при вас :D

vali46
2nd October 2007, 12:21
Аз съм вече в третия етап на диетата,т.е. 10 дни на свален килограм.Започнах я на 16 юли-8 чисто протеинови дни.След това 98 дни бях на смесен режим.Когато започнах бях 92кг,сега съм 68.Не само като визия,но и като самочувствие и здравословно не съм се чувствала така добре от години.Нямате си представа колко съм щастлива,че мога да облека дрехи,които харесвам,а не като преди-само дрехи ,които ми стават.Дори оня ден изхвърлих всички ония огромни ,дълги блузи,които носех,за да ми прикриват телесата. И още нещо-никога не съм била по-сита отколкото през тези 2-3 месеца на диетата.Ако имате някакви въпроси -питайте-с удоволствие ще ви отговарям.

Izabo
2nd October 2007, 12:53
vali46, поздравления за волята и постоянството :D !!! Страхотен резултат! :D
Интересно ми е дали напълно беше изключила солта от храната или си позволяваше по малко (уж има и диетична сол, тя май е позволена)...
А и относно количествата на приемата храна...., едва ли е било на корем :-) като гледам колко много си свалила...
Може ли да споделиш на кои храни наблягаше по време на диетата и в какви количества.
Резултатът ти наистина е невероятен :D ! Искам да стимулирам майка ми, защото и тя има много за сваляне, а ентусиазъм никакъв.... :cry: , но мисля, че като й разкажа за твоите успехи, ще я понахъсам малко :D ! Подобна промяна се отразява страхотно и на здравето, и на самочувствието :D !(а пък и аз ще й правя компания, да не се мъчи сама :D )
Благодаря ти предварително и още веднъж: Поздравления!!! :1203: :2020:

nas
2nd October 2007, 13:33
вале,страхотен резултат. :2043: ти ме стимулира :2024:

CREAMpie
2nd October 2007, 15:45
Тази диета наистина е страхотна, наблюдавам резултатите на моя много близка позната, която стигна до 90 кг. след като роди. Сега е 65 и смята още да сваля. Диетата започна някъде май месец, спазва си много строго режима, не спортува и въпреки това отслабна. Най - готиното е, че кожата й изобщо не увисна, а стопи доста кила. Това е най - ефикасният метод за отслабване, който съм виждала. Пък и не гладуваш нечовешки с нея.

nas
2nd October 2007, 15:59
много ме надъхвате с тази диета.ще всема да я почна и аз :D

Ordy
2nd October 2007, 16:16
много ме надъхвате с тази диета.ще всема да я почна и аз :D
Определено няма да сбъркаш :wink:

nas
2nd October 2007, 16:20
ще те послушам.мисля утре да изкарам лунната и на другия ден я почвам.спираме единствено че трябва месеци да я пазя,но се надявам да издържа :wink:

Ordy
2nd October 2007, 16:24
Еми за хубава фигура се изисква много време.
Тея фантасмагории " 5 минути, сто кила" са катастрофи от всякъде !
Аз тежах 86 килограма, пролетта 2006 г.,а сега съм 61 килограма, като крайната цел е 59..Зареди се с много търпение и ентусиазъм и те ще се оправдаят от минусовите резултати, които няма да се забавят :wink:

nas
2nd October 2007, 16:36
вярвам ти.воля,воля,воля.нямам воля въобще,но ще се постарая.ще те информирам по нататък :1241:

CREAMpie
2nd October 2007, 16:48
Еми за хубава фигура се изисква много време.
Тея фантасмагории " 5 минути, сто кила" са катастрофи от всякъде

Вярно е, като се свалят рязко резултата е нетраен, а и за организма е страшен шок. Аз в началото бях безкрайно скептична, защото познатата ми само рекламираше книгата и си викам кой знае каква глупост ще се окаже, после ми падна шапката. Дано не ми се налага, но ако трябва да се сваля много - това ще е за мен начинът. А и до колкото разбирам можеш да си ядеш на воля, но само по режима и от позволените храни.

nas
2nd October 2007, 18:49
ок.навихте ме :lol:

Ordy
2nd October 2007, 20:13
=)=)
Безплатно правим реклама и навиваме хората :D :D
хахха .. Аз днеска малко всъщност сгафих..16 ден ми беше и ядох малко кашкавал, за пръв път се дъня и сега ще ми излезе през носа и ще забавя отслабването, ама аз съм си виновна !! :evil:

Nelina_02
2nd October 2007, 21:54
ядох малко кашкавал.......ще забавя отслабването
аз не правя диетaта и не съм запозната, но защо да се забави отслабването ти от малко кашкавал?

Ordy
2nd October 2007, 22:29
ядох малко кашкавал.......ще забавя отслабването
аз не правя диетaта и не съм запозната, но защо да се забави отслабването ти от малко кашкавал?
Силно казано забави. :D
А и не беше толкова малко кашкавалът :oops:
А иначе е издънка, защото първо че не е разрешен в съответния ден, когато са чисти протеини, а и всички знаем колко калоричен е кашкавалът, когато не е в толкова малки количества. :lol:

Nelina_02
2nd October 2007, 22:48
да, кашкавала е: 100 гр= 388 ккал, но има 29 гр. протеин :)
по-добре да хапнеш, за да не го мислиш, не е фатално, не изпитвай вина, а продължавай напред и успех с диетуването :)

nas
3rd October 2007, 07:33
Ordy,ти колко килограма и свалила за тези 16 дни.ако не е таина разбирасе :D

allstars
3rd October 2007, 09:18
Оххо , компанията нещо се увеличава,а :) Браво , момичета! Аз да ви кажа че за седем ударни дни съм свали около 2 кг, не съм мн сигурна, щото кантара ми не е от най-надеждните. Но така се усещам поне :roll: От днес почвам протеини и зеленчуци, понеже вече зациклих само с тва месо и кис мляко. Като цяло обаче мисля, че който започне този режим няма да съжалява! Абе Ordy ти кво се притесняваш за кашкавалчето, все пак има и протеини в него, е малко е мазничко...нищо, ти си си го заслужила! Аз да ти кажа, притеснявам се че нещо зациклих, мислиш ли че е нормално?!

CREAMpie
3rd October 2007, 09:31
=)=)
Безплатно правим реклама и навиваме хората :D :D
хахха ..
:D A, нямам амбиции да навивам никого, всеки си решава, просто като гледам как някои момичета се мъчат с диети, гладуват с дни и после резултат нула, затова :D .

vali46
3rd October 2007, 12:27
Izabo,Nas и на всички останали-благодаря ви за поздравленията и много ще се радвам,ако сте стимулирани да започнете.Изабо,питаш ме за солта-аз особено не съм се въздържала от солено,по принцип не прекалявам,а на втория месец започнах да използвам калиева сол -продава се навсякъде в по-големите магазини.А колкото до количеството-не съм се ограничавала.Случвало се е да изям половин пиле на грил или 3-4 кюфтета от телешко месо.Забелязах,че на 5-6-я ден апетита намалява,но има периоди ,когатопак се усилва-тогава ядеш колкото искаш и когато искаш.Колкото до смесването на храните-отново няма проблеми-не е като при разделното хранене-тук ядеш месо със сирене,месо с мляко -както ти е вкусно.
И нещо друго искам да ви предупредя-първата седмица се отслабва около 4-5кг,след това около 2-3 седмици има известно задържане на килограмите.Точно тогава бях се отчаяла,но като мине този период резултатите стават видими.Важното е книгата на Дюкан да бъде до вас,постоянно да я препрочитате ,никога да не огладнявате,да ядете колкото искате и ако има нещо да питате.

vali46
3rd October 2007, 12:34
ordy,не се безпокой за кашкавала.Но по-добре потърси кашкавал лайт на Маджаров-има го в Била и Кауфланд,а може би и в други магазини.Можеш да го ядеш и така-натурално,може и паниран-с яйце и смлени овесени ядки,но не в масло

Izabo
3rd October 2007, 14:58
vali46, много ти благодаря за информацията :D ! Още веднъж, поздравления за упоритостта и постоянството :D !!!

Ordy
3rd October 2007, 20:47
Ordy,ти колко килограма и свалила за тези 16 дни.ако не е таина разбирасе :D
Сега съм общо точно -4 кг. :wink:
Но това не е особено показателно.Ако са много килата през ударния период може да се свалят 4-5 кг, аз свалих само кило и половина.Всичко е индивидуално.

nas
3rd October 2007, 20:54
орди,незнам колко си била,но щом си салила по-малко значи не колкото мен.аз съм 80 :oops: и се надявам да сваля поне 15.е не за 10 дни разбира се.днес лунувам а от утре ще я мисля :lol:

stely2001
3rd October 2007, 21:14
Поздрави на тези, който са започнали този режим.Аз го спазвам вече 2 ри месец и сам свалила до сега 12 кг.Имала сам малки прегрешения и то в последните 5-6 дни и за съжаление качих малко, но от утре започвам отново.Приела сам го като начин на хранене и кока колата ми убива липсата на сладко.В същност това е най-лесната диета, която сам правила, а половина от живота ми е минал в диети , диетолози и. т.н успех на всички желая!

Ordy
3rd October 2007, 21:26
орди,незнам колко си била,но щом си салила по-малко значи не колкото мен.аз съм 80 :oops: и се надявам да сваля поне 15.е не за 10 дни разбира се.днес лунувам а от утре ще я мисля :lol:
Бях 65.5 при ръст 1.73.
Сега съм 61.5, целта е 59.Не са ми много килата, иначе съм била над 80 преди година и половина и като отслабнах, което не стана с диета, ами просто се случи някакси без особено големи лишения ми останаха тея 5-6 килца, които сега моря :D

allstars
4th October 2007, 11:56
аз вече втори ден съм на зеленчуци и месо! И определено това е вече друго нещо:) малко разнообразие не е зле :) като цяло днес сутринта се теглих и мисля че съм свалила около 3 кг, казвам мисля защото бях ви споменавала вече че кантара ми не е от най-надеждните, но както и да е, аз мога и сама да преценя по дрехите си най-малкото. Смятам че спорта е много важен и затова в момента засилвам тази част - снощи тичане, тази вечер аеробика...трябва движение, иначе не разчитайте само на диетата! Много е добра, но трябва и ние да й помогнем! ТАка че действайте момичета и наистина не се отчайвайте като мен вчера ако нещо зациклите, това е нормално, плюс повечето които правят тази диета казват че в голяма доза се губи от сантиметри първоначално, не толкова от кг! И не забравяйте да споделяте успехите си!

allstars
5th October 2007, 09:48
ей, момичета?! Кво става с вас, отказахте ли се :) не си го позволявайте, моля ви !! Диетата наистина си струва! и аз като Орди почвам да й правя реклама, но истината си е такава! Така че дерзайте! На мен днес ми е десети ден и съм все още на зеленчуци и месо, даже снощи след тренировката ми бях толкова изморена, че въобще не ядох! И всъщност това не е единствената причина, всъщност стамаха ми вече явно е привикнал към малкото количество храна и не ме тормози :) Това е от мен засега! Чакам вашите отзиви!

Rusalka
5th October 2007, 10:17
Май и мен запалихте :D
Аз съм от една седмица на НВД, което е като смесения режим на вашата диета, така, че нищо не ми пречи да се включа към вашия режим :)
Единственото, което не разбрах е след протеиновите дни ( да кажем направя 5 ), колко дни са смесените?
Май не го обясних дабре, затова пак ще го повторя, но по друг начин.
Та, след 5 протеинови дни, колко смесени трябва да направя?
Благодаря ви, предварително! :D

allstars
5th October 2007, 10:27
Ако правиш 5 ударни - съответно правиш и 5 смесени. Ама си прецени колко кг имаш за сваляне, защото ако са малко - направи 3 на 7 смесени! И спортувай, това още повече ще ускори свалянето!

Rusalka
5th October 2007, 14:14
Благодаря ти allstars. :)
Имам 3-4 кг за сваляне, но те са най-трудните.

Ordy
5th October 2007, 14:32
Здравейте, днеска почвам отново зеленчуци + протеини.
Дотку съм изяла половин коф. кис.мл с трици, една зелена салата и две печени яйца с извара.
Русалка, добре дошла :roll: , първо правиш колкото искаш ударен период и после минаваш към смесен който е 5/5, 3/7 или 2/8, но да не повтарям allstars :)
Не забравяйте да пиете много много вода, защото това спомага отслабването, най-малко два литра дневно :!:
(аз така подсещам защото самата аз забравям и не съм от много "водопиещите" и едвам ги добутвам литрите :oops: )

vali46
5th October 2007, 14:44
Аз също забравям да пия достатъчно вода,но наваксвам с кола лайт,чайове и обезмаслено прясно мляко с кафе .Ефект има.Но нещо друго ме притеснява.Аз вече съм в третия етап на диетата-10 дни на свален килограм-смятам че килограмите,които свалих са достатъчни,спазвам всички препоръки от книгата,но продължавам да слабея.Пишете ми нормално ли е?

Ordy
5th October 2007, 14:51
Колко е в килограми това слабеене ?
:D
Аз съм доста далеч от тая трета задържаща фаза, обаче бях прочела, че ако се прави стриктно също може да се отслабне, но става дума за 2 кг месечно примерно..или съвсем малко.
Според мен може да се продължи отслабавенот в третия етап, защото той представлява един прекрасен и балнасиран режим.Всичко се включва но много умерено ( плода и филийката хляб дневно; двете порции въглехидратни храни и двете гала-вечери , а и осебено чистия протеинов ден)
Ти ядеш ли си ги филийте и плодовете ? и всичките въглехидрати :) Ако много сваляш наистина трябав да се притесняваш, но ако е бавно и славно, дори е го намирам за хубаво или поне не фатално :)
не знам дали съм права, това е само моето скромно мнение, което изобщо не е подплатено с доказани аргументи, защото най-малкото съм далеч от трета фаза :P

allstars
5th October 2007, 15:52
охх, момичета, напълно ме объркахте, беее! Може би защото нямам книгата, но все каква е тази третата фаза? Аз знам за следното първа фаза - ударния протеинов режим, втора фаза - протеини и зеленчуци, трета фаза - прибавяме и малко въглехидрати???това ли е?

Ordy
6th October 2007, 09:19
ПРЕХОДЕН РЕЖИМ
Включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + филийка хляб. Две гала-вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим).
Сваляне няма. Но мисля, че ако се спазва добре, може и да има.
Копирано директно от първата страница.
Просто всеки ден плод и филийка са разрешени и двете "гала-вечери" на седмица които знам че не трябва да са една след друга.
Бях чела че имаме право и на две порции нишестени храни - картофи, ориз и т.н. на седмица.Но тук пък не пише. :?
vali46 има ли такова нещо или съм сънувала :D

allstars
6th October 2007, 12:57
шТака...сега да кажа че днес си организирах една шопинг терапия и си купих една страхотна полаа, с която наистина изглеждам добре, но на този етап, само ако наддам един кг и край, такаа че тя ще ме стимули да свалям още и още, защото съм сигурна че ако съм с два кг, ще е още по-добре!!!!!!!!!по-късно пак ще пиша!

Ordy
6th October 2007, 19:19
Честита пола allstars !
Защо не я снимаш и не ни я покажеш ?
Иначе със здраве да си я носиш и дано наистина в нейно име да поотсламбнеш още :P
Аз днес си взех някаква блузка, ей така..хубава е, ама я купих просто за разнообразие малко :roll:

allstars
6th October 2007, 19:48
честита блузка, орди!!!!!!!!
абе да ти кажа, не мога да я снимам защото нямам апаратче, иначе тя е от тези с високата талия, сещаш ли се, много готино стоят!!!черен сатен:П абе страшна, ама е по мен и просто не мога а си позволя да мръдна и половин кг , мн мотивиращо нали ;)
иначе ей сега хпнах за първи път днес! На обяд ядох некви ядки и сега зелена салата с рива тон!
не знам дали от понеделник да не продължа с протеиновата!ти кво ще кажеш?

Ordy
6th October 2007, 19:53
Ядките не са разрешени дори през задържащия период. :shock:
Ти колко дни вече си на протеини плюс зеленчуци.
Много е важно да ядеш често, като не ядеш забавяш отслабването, тъй че яж възможно най-често, не е хубаво така да ядеш само вечер, даже направо е противопоказано.
Иначе кой ден ти е вече, не следя..Аз го карам стриктно 5/5

allstars
6th October 2007, 20:02
верно ли е тва за ядкитееее :oops: ужас!!!!
еми днес ми е пети ден зеленчуци плюс месо! а ядох сега щото днес нямах време изобщо!!! офф мн ми стана гадно сега за тия тъпи ядки:(ти колко кг си -

Ordy
6th October 2007, 20:18
не знам с точност, не се меря всеки ден, преди няколко дни бях 62.Сега със зеленчуците едва ли ще съм мръднала.Но се надявам скоро кантарът да помръдне надолу, че вече застоявам, но не се притеснявам, трябва да съм настроена позитивно, няма как да не поотслабна още ако съм стриктна.

allstars
6th October 2007, 20:30
да, права си! и аз съм така
ама също не се меря всеки ден, утре ще е последния ми зел и месо и после си почвам пак протеините,че тия два кг ще ме измъчат!!!!ама няма да им се дам;)

pollinna82
6th October 2007, 22:29
Здравйте и от мен.И аз вече 5 дена бях на 1-я етап и свалих около 2 кг.Бях 57 и целта ми е да сваля около 5 -6 килограмаобщо.В книгата пише ,че най добрия вариант за 2-я етап е да бъде 5/5,но ако желаеш да отслабнеш под 10кг може и да се редуват -един ден зеленчуци +протеини,един ден протеини и така общо 5 дни. Някой пробвал ли е по този начин и какви са отзивите.

vali46
7th October 2007, 11:44
орди,абсолютно си права и за картофите,и за ориза.Освен това през 3-я етап 2 пъти в седмицата може и саламче,и свинско,и агнешко ,и макарони,но всичко това-без масло.Мислех,че макарони без масло ще е много гадно,но не е така-с бульон или с обезмаслено сирене са супер.А колкото до слабеенето през 3-я етап си абсолютно права-на 2 седмици по един килограм-не е за притеснение

Rusalka
7th October 2007, 19:26
На мен ми е малко трудно да съм само на белтъчини т.е ям само пилешко филе, кисело и прясно мляко, незнам как ще изкарам 5 дена.
:(

allstars
7th October 2007, 21:46
след втория ден няма да ти прави впечатление, даже може и да ти хареса ;) аз примерно бях 5 дни на зеленчуци и месо, но от утре пак почвам протеините - 5 дена:)
с малко повече воля всичко ще бъде постижимо!!!!

Rusalka
7th October 2007, 22:51
Благодаря ти за подкрепата, allstars :D
Аз днес малко се поиздъних, но от утре пак си продължавам. :D

Rusalka
7th October 2007, 22:51
Благодаря ти за подкрепата, allstars :D
Аз днес малко се поиздъних, но от утре пак си продължавам. :D

Izabo
7th October 2007, 23:18
Мацки :D :D :D , и аз се включвам, че даже и цялото семейство ще се топим :D !

Още не съм си купила книжката, но ще гледам да си я набавя съвсем скоро! :D

Само не мога да разбера защо млечните са позволени по време на така наречения ударен/чисто протеинов период, а зеленчуците не...., при положение, че има такива (зеленчуци и млечни), които са с еднакво съдържание на въглехидрати....Може би.., защото зеленчуците нямат почти никакви белтъчини....? Кажете, вие сте специалистки вече :D !

Поздравления за вашата упоритост :D , надявам се и аз да мога да се похваля с добри резултати :D !

allstars
8th October 2007, 12:20
Браво на вас! Относно зеленчуците, както знаеш в комбинация с месо и белтъчени като цяло е много добре, защото най-просто казано дава на организма, това което му е нужно. Така че не се притеснявай.
Аз сега да ви кажа че и днес продължих със зеленчуците - вече 6ти ден, от утре най-вероятно ще мина пак само на протеини. Не съм се мерила, така че не мога да ви кажа да съм свалила за тези 6 дни.
Айде кажете как върви при вас де!!! Все пак е хубаво да се отбелязват както резултатите, така и ежентуални проблеми които възникват междувременно. Нали затова сме се събрали тук - за да се радваме на успехите си и да си помогнем ако имаме възможност!

mihaella77
8th October 2007, 15:21
Здравейте момичета,

Аз съм на Дюкан от 1.08. и до сега съм - 13 кг. Имам само още 3 кг да сваля до 52 кг.

Желая ви успех! :D

Rusalka
9th October 2007, 08:12
Сега съм 52кг. и 157 висока, започнах диетата преди 2 дни, целта ми е 47 кг. :D

П.С Искам да се похваля, че вчера нямах никакви прегрешения :1259:

Ordy
9th October 2007, 17:07
Русалка, добре дошла в бойната дружинка !
47 кг е една много хубава цел и ти пожелавам да успееш да ги постигнеш :)
И аз съм за това да не се теглим през пет минути, повече търпение и упоритост и всичко е ок.
Днес ми е последния ден на зеленчуци и протеини.
От утре пак само протеини и се надявам най-после да оправя тая каша дето почна миналата седмица и да ги смъкна тея 1,5 кг дето качих поради разни дяволски причини :P
Но ккавото ще да става, не се отказвам и не сменям режимът !!!
Поздрави, отслабващи хубавици !

lepidopteria
10th October 2007, 10:39
Мацки и аз мисля да я започна от утре
стискайте палци

Za6toto
10th October 2007, 12:10
Днес я започнах и аз. :new_user: Преди бях на точковата диета, но ми писна от всичкото това пресмятане, а освен това за тази диета виждам много повече положителни мнения. Сега съм 167см/57кг, целта е 167см/50-52кг. Стискайте палци :1231:

evelinche
10th October 2007, 14:13
момичета забравяте една много важна част че, може да се пие кола лайт даже е препоръчително когато ти се прияде сладко :candy:
УСПЕХ

Lottus
10th October 2007, 15:53
Не съм много наясно с диетата, но защо мислите че Coca-cola light e полезна. Що за диета е това? Ако ще пиете кола, по-добре да е нормална, а не light. В light може да няма захар, но има аспартам, което е много по-лошо ....

Rusalka
10th October 2007, 16:31
Дали биволското мляко се вмества добре в тази диета? Тази сутрин си взех едно да опитам, ей така за разнообразие и то взе, че много ми хареса. Плюс това ме държи много по-сита от другото.
Какво мислите по въпроса?

Ordy
10th October 2007, 19:45
Какъв е процента масленост на това биволско мляко ?
Ако не е обезмаслено, а аз дасега не съм попадала на биволско обезмаслено, не мисля че става.

Izabo
10th October 2007, 19:56
Не съм чела книгата още, но се вижда, че и мазничкото трябва да се сведе до минимум....., което ще рече, че биволкото мляко ще дойде в повече.... :cry:, ако искаш да си супер стриктна ...Иначе и на мен ми харесва, почти като сметана е :D, ама май няма да стане....Въпреки че в него трябва да има най-малко въглехидрати....Няма да е фатално, ако понякога се поглезваме и с такова...(на когото му харесва, де :D )..

Та по тоя повод да питам....вие колко процентово кисело мляко хапвате? Май при 2-3 % съотношението мазнини-въглехидрати е най-добро или сте на друго мнение....? А и по колко си позволяване на ден? На мен това са ми единствените млечни и даже по 2 кофички на ден 3,6 % изяждам....(+едно бутче и ето ми дневното меню :D )..

Днес ми е само трети ден от началото на диетата, но определено се чувствам поолекнала :D . Престраших се да се кача на кантара в началото (и , о! Ужас :D ), но сега ще се меря чак на финала на чистите протеини. Тогава ще споделя и резултат...Засега срам.... :oops: :D :oops: !

Липса на апетит и много воля желая на всички! :D

П.П. Ordy, изпреварила си ме... :D ...бавничко пиша, ама чета по-бързо вече :lol: !

Ordy
10th October 2007, 20:24
Izabo , не казвам че не е правилно, но яж по възможност най-обезмасленото мляко.Аз ям Култура 0.1% или Верея 0.1 %
На ден до 2 коф.кис.мляко става, аз ям обикновено една или малко повече, както дойде.
А иначе по мое мнение две кофички мляко и едно бутче е твърде малко !
Ослабва се като се яде, по-често и малко, знам че понякога е трудно, но е най-добре да се яде през 3-4 часа.Това меню е меко казано мизерно, няма и 500 калории.Така си забавяш метаболизма, хапвай добре от всичко позволено ( !!! ) и всичко ще е ок.
В никакъв случай не трябва да изпитваш глад, защото това все пак е режим, а не диета на вода и хляб или с една дума - мъчение и изтезание.
А колко дни ще правиш ударен и колко кг исакш да свалиш? ( ако си казала в друг пост, съжалявам че питам отново)

Izabo
10th October 2007, 21:51
Привет, Ordy :D и всички други заслабващи и упорити дами :D !

Висока съм цели 160 см :D и в понеделник сутринта кантарът закова 61.4 кг. :oops: ....Мечтата ми е да тежа малко под 50 кг...48 например :D , а, ако успея и да ги задържа...., ще бъда най-щастливият човек на земята!!! :D..какво прави това...., мда, имам да свалям 13.4 кг..
Както споменах, лятото бях стигнала до 51.8 кг, които не успях да задържа особено дълго време, разбира се.. :D ..Последва такова невероятно плюскане, че направо имаше периоди, в който си мечтаех да изпитам глад :lol: (т.е. непрестанно дъвчех нещо и не се оставях да огладнея :lol: )...
Винаги съм сваляла с драстични диети, като след това плавничко и славничко си качвах някакви килограми, но все пак с тенденция за намаляване на крайното тегло...(В гимназията си поддържах 78 кг... :popcorn_girl: )..Този път обаче наистина прекалих, по принцип съм си чревоугодник, ама то това моето.....И не качих всичко свалено толкова бързо, защото и го бях свалила за кратко време, а защото наистина си се тъпчех като змей :D последните 2 месеца....Знам, че с пълно лишение траен резултат не се постига, но явно психиката ми е такава...Ако не видя бързо резултат, се отказвам...Та в тоя ред на мисли с 2 кисели млека и бутче на ден не се чувствам гладна :D.
Осъзнавам вредата от нередовното и оскъдно хранене по време на диета и тъпченето през останалото време :D и сега се опитвам да поглъщам някакви разумни количества :D (нито прекалено много, нито прекалено малко, както досега я карах...)..
Все се и каня да започна с някакъв спорт, но ,няма какво да се лъжем, засега си оставам с добрите намерения... :D (това "фитнес маниак" под името ми направо ме разбива от смях :D ).
Надявам се този път да проявя малко повече воля и постоянство, а и да намеря с кого да спортувам (може би това ще повлияе положително на нулевата ми организация... :D , ако има кой да ме ръчка...или ако има кого аз да тормозя :lol: )...
Ох, да взема да спра със словоизлиянията, а? :D
Пожелавам успех и воля на всички и най-вече на себе си (защото си се знам колко лабилна съм :D )

П.П. Толкова изписах, а не отговорих на всички зададени ми въпроси... :D ..Относно менюто...около 700-800 ккал. се заформят (млекцето ми е 3,6%). А ударния режим смятам да го правя 10 дни, т.е. позволения максимум...Не ми е проблем без зеленчуци май...(проблемът е, че няма шоколад :D )..Шегувам се.., чувствам се учудващо добре - не съм зла с околните и не се влача като парцал без грам сили точно поради факта, че нямам ограничения в количествата...и точен час на хранене....Като огладнея, винаги мога да щипна нещо от позволените неща :D ! Все забравям водата обаче :? ...

evelinche
11th October 2007, 08:05
Не съм много наясно с диетата, но защо мислите че Coca-cola light e полезна. Що за диета е това? Ако ще пиете кола, по-добре да е нормална, а не light. В light може да няма захар, но има аспартам, което е много по-лошо ....
Незнам какво има в кола лайт ама аз за три дена си взимам всеки ден по една чувствам се добре и съм свалила 2 килограма направо не мога да повярвам че се случва след толкова много мъки. И в книгата пише че дава бързи резултати тази диета за да мотивира човек, е честно да ви кажа никога не съм била толкова мотивирана.УСПЕХ НА ВСИЧКИ

Lottus
11th October 2007, 08:29
За тези, които се интересуват за аспартама:
http://d.host.bg/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=264&hilit=
:wink:

Rusalka
11th October 2007, 08:50
Здравейте диетуващи :D
Искам да се похваля, че днес забелязах как коремчето ми е започнало да се топи. :2013:

amapola
11th October 2007, 12:08
Колкото до биволското мляко мисля,че е с много голяма масленост,така че не става.Аз ям по кофичка,кофичка и половина Култура0,1% или Верея0,1% и пия прясно мляко Фитнес0,1%.Кола лайт също пия по 1-2 на ден.Аз също съм на мнение,че не трябва да се гладува,това не е диета ,а начин на хранене.Аз лично ям,когато съм гладна,дори и да не съм гладна пак ям-обезмаслено сирене,кашкавал лайт и други разрешени храни.И както бях писала такива резултати при никоя диета не съм имала-около 30кг.Успех !!!

amapola
11th October 2007, 12:17
LOTUS,ужасена съм от това,което пише за аспартама

Rusalka
11th October 2007, 13:22
И както бях писала такива резултати при никоя диета не съм имала-около 30кг.Успех !!!
:bravo: на теб!

Izabo
11th October 2007, 13:42
amapola, страхотно... :2004: , поздравления!!! :1223: За колко време успя да ги смъкнеш и спортуваше ли през това време?

evelinche
11th October 2007, 15:56
За тези, които се интересуват за аспартама:
http://d.host.bg/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=264&hilit=
:wink: Ами какво да ви кажа това е нещо като отровните фъстъци трябва да погълнеш 1 тон за да ти навреди :)

malku_geri
11th October 2007, 22:38
така включвам се и аз към вас.. вече от четири дни съм на тази диета и нямам абсолютно никакъв проблем..не знам колко килограма съм смъкнала,защото нямам кантар,но приблизително са два..защото виждам ефекта най-вече върху коремчето си,което бая е измършавяло..започнах с режима 5/5 и утре ми е последен чисто протеинов ден ...ям пиле и кисело мляко култура..днес хапнах и едно яйце...единственото ми съгрешение беше,че хапнах и коричката на пилето..ама добре,че после разбрах,че не трябва да се яде и тя..но както и да е ..настроена съм положително и нищо не може да ме спре.. сега съм наумила през слегващите пет дни да ям само риба на обяд.. и вечер таратор..ама само с киселото мляко водичка краставица и копър.. видях,че една мацка е написала,че яде зелена салата..която обожавам..но как се справяш с подправянето и след като пише,че не може зехтин..олиото е изключено..и може ли да слагам оцет?

Izabo
11th October 2007, 22:43
Ами какво да ви кажа това е нещо като отровните фъстъци трябва да погълнеш 1 тон за да ти навреди :)

А, дано... :D.., защото няма да издържа никоя диета, ако не мога понякога да си сръбвам нещо сладичко :D ...
Между другото, Аспазия имат приятни и НЕгазирани сокчета с подсладител.

.. видях,че една мацка е написала,че яде зелена салата..която обожавам..но как се справяш с подправянето и след като пише,че не може зехтин..олиото е изключено..и може ли да слагам оцет?

Оцет мисля, че може..
И аз това се чудя..., залена салата без олио няма да мога да ям ....Затова пък всичко останало става прилично и без мазнина... :D. А и винаги съм се чудила, за какво го слагат това олио в таратора...., както с него, така и без него...

Една жена, която също заслабва с нашия режим, каза, че си задушава зеленчуци и ги подправя с оцет...Аз мисля и диетична сол малко да им слагам, че няма да се яде иначе...Може и зеленчукова супа...


П.П. Днес си правих яйца с извара.... :D ...направо вълшебно... :D Само че изварата не беше безсолна...Не че ще мога да я ям, ако е такава де... :lol:

just_a_girl
12th October 2007, 12:40
и аз я започнах от днес :) до сега съм си хапнала 2 пилешки пържолки, около 100гр. кашкавал и прасно мляко, а и малко катък :) мисля т'ва да ми е за днес :)

Izabo
12th October 2007, 13:12
Добре дошла, just_a_girl :D !

Много воля и успехи ти пожелавам :D !
Аз бих те посъветвала да смениш прясното мляко с кисело, доста по-подходящо е за диета. Прясното направо го забраняват някои диети. Е, ако пиеш кафе, може да не му слагаш и на него кисело мляко :lol: , но като цяло ограничи прясното мляко (ако много обичаш и не можеш да го спреш). Много тежка храна било и т.н., не съм много запозната, но със сигурност не се препоръчва :D ..

Пети ден ми е от ударния режим, чувствам се добре...хем наядена, хем поолекнала, което е най-хубавото :D ..Ще се меря чак другата седмица обаче :D

Между другото, на киселото мляко Кулрура 0,1% пише, че има растителни мазнини 3, 5% :? ?!

Ordy
12th October 2007, 14:38
Знам, че в Културата има тея 3.5 %
то по принцип аз никога не се доверявам на всичко, защото върху всяка опаковка могат да ти напишат каквото искат :lol: Е, има и грам истина, ама според мен няма вече останало нещо истинско, истината е във фермата, собствените пилета и градинката с доматите :D
Но това е съвсем друга тема на разговор, аз си ям Култура и се отслабва с нея, всички слабеят с Култура, т.е. явно няма кой знае какво значение, на мен много не ми пука, просто това мляко ми е вкусно, а иго има в най-близкото магазинче. :)
А колкото до зелената салата, аз пък никога не ям с олио или зехтин.Само оцет и много кисело мляко, така я харесвам, за това и като съм на ПЗ ям зелена салата с пресен лук.Варианти много.
Добре дошли на всички започнали режима.Аз доколкото мога да броя, днес ми е 28 ден.Промених си начинът на хранене, изцяло .Много съм доволна, от което. :girl_dance: [/i]

malku_geri
12th October 2007, 20:51
Ordy и колко килограма свали за всичките тия 28дни ..аз мисля сега просто да си направя ударната доза 5/5 ..вече минах успешно първата половина и после да не спазвам този режим на хранене,защото организмът има нужда от всичко и ще си хапвам,каквото има в нас само дето олиото ще бъде заместено от зехтин ..няма да ям свинско ..месо вечер пак няма да ям .. просто обичам много салатки ... и не съм свикнала така да се лишавам от зеленчуците и се побърквам..та пак ще съм ограничила въглехидратите и мазнините до минимума..но няма да се лишавам от нищо :D

Ordy
12th October 2007, 20:59
Ами аз сбърках, 26 дена са, нещо не мога да броя добре, но не е кой знае каква разлика.
Свалила съм 4 килограма.Сега не мърдам, не съм сигурна дали и ще мога по-надолу да стигна.
Висока съм 173см, 61 кг.Достигнала съм си "идеалното тегло" обаче все ми се иска още малко да поотслабна, ще видим дали ще стане номера - оше две килца до 59. Ако ли не, здраве да е. :P :roll:

Izabo
12th October 2007, 21:08
....Висока съм 173см, 61 кг...

Еее...., ти си си супер :D ! Браво !

Ordy
13th October 2007, 21:42
....Висока съм 173см, 61 кг...

Еее...., ти си си супер :D ! Браво !
Еми така ми казват, ама всичко ми е на мен с психиката свързано.Все съм била пълна, верно все бях висока и никога не съм била разплута, защото тренирах много плуване като по-малка, но си бях доста масивна.Бях 86 кила и после от около година като се стегнах...и сега резултатът е 61 и още не мога да осъзная, че вече имам доста прилично телосложение, трудно е, когато толкова много време си бил подтискан.
А и днес се замислих, съвсем спокойно мога да спра диетата, добре изглеждам, но опроделено не ми тежи режима и за това ще давам докато не ми писне, и току виж излъжа тея две-три кила дето съм си ги измислила :roll: А всъщност и мечтата ми е да вляза в дънки 27 номер (!!)
Иначе мерси за милите думи !

just_a_girl
14th October 2007, 10:21
....Висока съм 173см, 61 кг...

Еее...., ти си си супер :D ! Браво !
Еми така ми казват, ама всичко ми е на мен с психиката свързано.Все съм била пълна, верно все бях висока и никога не съм била разплута, защото тренирах много плуване като по-малка, но си бях доста масивна.Бях 86 кила и после от около година като се стегнах...и сега резултатът е 61 и още не мога да осъзная, че вече имам доста прилично телосложение, трудно е, когато толкова много време си бил подтискан.
А и днес се замислих, съвсем спокойно мога да спра диетата, добре изглеждам, но опроделено не ми тежи режима и за това ще давам докато не ми писне, и току виж излъжа тея две-три кила дето съм си ги измислила :roll: А всъщност и мечтата ми е да вляза в дънки 27 номер (!!)
Иначе мерси за милите думи !

мм имам същия проблем, да не кажа, че все едно аз съм го писала т'ва... тренирам от супер малка и аз си вървя повече едра, отколкото дебела, 'щото и повечето ми е мускули... висока съм около 178-9 или нещо такова... максимум и аз съм стигала до 86кг, сега съм 82-3 ама естествено н е мога да се гледам такаи затва съм се заела мн сериозно да отслабна... мисля, че като си споделяме така ще е мн по-лесно, затова искам да ви благодаря за подкрепата :girl_kiss2:

allstars
15th October 2007, 08:53
Зравейте! Понеже не съм писала от отдавна, реших да ви споделя до къде съм стигнала. И така....нещо при мен нещата се объркаха. Последните 2-3 дни доста прегреших. Като се почна от петък...снощи завърших вечерта с макарони :oops: абе ужас ви казвам. И така, в интерес на истината съм свалила за цялото това време около 3 кг и ги задържам, но искам да сваля поне още 2-3. Така че от днес отново съм си на протеини. Мн ми е съвестно за предните дни:( кво ми стана....т.е. знам каква е причината,но не мисля че трябва да се поддавам на некви емоции и да пълнея по този повод. Така че момичета, отново съм в отбора, от където всъщност не съм излизала;)

samsara_k
15th October 2007, 13:05
Здравейте момичета! :1201:
Започнах тази диета в следствие на изчетените хвалби тук а и видях нагледни резултати от приложението и.В момента са ми последните дни на ударния режим - 6-ти ден и съм свалила към 3-4 кг. като се има придвид че не пестя белтъчините както е посочено в книгата.
Надявам се да успея да издържа всичките 4 етапа защото сладкото ми е голяма слабост но за да притъпя желанието за някоя пастичка или нещо подобно - яко кола лайт :lol:
Успех на всички целеустремени към мечтаното тегло :D

evelinche
15th October 2007, 13:28
Надявам се да успея да издържа всичките 4 етапа защото сладкото ми е голяма слабост но за да притъпя желанието за някоя пастичка или нещо подобно - яко кола лайт :lol:
Успех на всички целеустремени към мечтаното тегло :D[/quote]
:girl_haha: :girl_haha: :girl_haha: и аз така..........

Ordy
15th October 2007, 18:45
Колкото до сладкото - разрешени за подсладители, захарин, както и течен подсладител.Има рецепти за разни десерти.Аз лично сега съм се запалила по "плодовото мляко" - кис.мляко със степче.Има варианти няколко, ако някой се интересува, да свирка :P

Izabo
15th October 2007, 23:00
По повод сладкото....и аз така.. :D ..страшна слабост ми е и затова гледам студена количка да имам наоколо :D ...
А иначе да се похваля...в събота и неделя бяхме при баба ми и бядо ми и майка ми черпи с малко закъснение за РД...то не бяха торти, бонбони, манджи, чудеса...Аз обаче ядох само пилешки гърди на скара и кисело мляко 0.1 % :1203: Много съм щастлива и учудена от себе си, че успях да се въздържа...., между другото не ми беше толкова трудно..., което всъщност най-много ме изненада :D
Ще се меря в четвъртък заранта :lol: (тогава ми приключва ударният) и ще споделям резултати... :D


Ordy, давай предложения за диетични десертчета... :D , не чакай покана :D !

Успех на всички :D :D :D !

amapola
16th October 2007, 10:22
Аз също едва издържам без сладичко,но постоянно правя по нещо вкъщи-най-ми харесва млечния крем,който правя-в 1л обезмаслено прясно мляко"Фитнес" разбивам 3-4 яйца,слагам1-2 ванилии и го разливам в чаши.След това го пека във фурната на водна баня за около 10-15 минути.ЗАБРАВИХ!Слагам и течен подсладител на вкус.Много е вкусно,бързо и диетично.Най-лошото е че изяждам по3-4 купички наведнаж,та чак ми прилошава.

YcMuBka
16th October 2007, 10:26
Здравейте момичета, от доста врече ви чета и съм доста впечатлена от постиженията ви. От днес и аз съм Дюканка :grill:
Приятен и изпълнен с усмивки ден ви желая. :sunbath:

Izabo
17th October 2007, 00:56
Добре дошла, YcMuBka... :D !

Много воля и ведро настроение ти желая :D ...

Аз ще се меря в четвъртък сутринта..., нямам търпение вече да свърши тоя ударен режим.... :D ..
Млекцето Култура наистина е много вкусно :wink: и аз минах на такова, когато го има в магазина. Намерих и една извара ..- "Жоси" с 58 ккал/100 гр....добре звучи :D и не е лоша на вкус (за извара :D ). Аз с яйца я ям...
Не вярвах, че някога през живота си ще кажа подобно нещо, но....Искам трева!!! (зеленчук демек :lol: )....Сънувам таратор и салатки по-често от торти и шоколади, можете ли да си представите :lol: !
Извинявам се, че се обяснявам леко безсмислено :D , само че нещо ми е кофти в момента и се надъхвам като чета старите постове..и реших и аз да попиша малко...Всъщност лошото настроение идва оттам, че изпих едно капучино и едно мляко с нес днес и от прясното мляко така ми се поду стомахът, че хич не се чувствах слабееща... :cry: .... Те ми позволиха хората прясно мляко и аз като невидяла :) , при все, че знам, че не ми понася, че и за диета е кофти.... :? ....от утре по-разумно с количствата пр. мляко... :D

П.П. amapola, какъв течен подсладител ползваш и откъде си го набавяш? Дали с него кафето ще има по-приятен вкус (близък до този, когато е с истинска захар), че аз заради това блъскам повече мляко....Нещо не ми харесва вече кафе+захарин.... (ползвам "Суитли" на таблетки)

А...ето и един смислен въпрос най-накрая :D ...кой подсладител според вас е с вкус, най-близък до този на захарта?

YcMuBka
17th October 2007, 09:07
Благодаря :) Аз да се отчета за 1 ударен режим- пил.дробчета и три пил. пържоли. и 2л вода. + една кардио тренировка
Днес съм намислила да ям извара и отново пиле. Момичета знаете ли че кисели краставички могат да се ядът, те се ползват като подправки, а не за наяждане.Ама с тях и по-поносимо.Аз вчера с пил.дробчета си нарязах две малки кис. краставички и беше по-добре.Така прочетох,че може да си ползват в ударния режим.

Izabo и на мен не ми понася прясното мляко, слагай в кафето малко сметана, става по-поносимо. Желая ти многоооо минуси в четвъртък :lol:
Приятен ден и много усмивки от мен :girl_haha: :sunbath:

amapola
17th October 2007, 10:02
Izabo,аз също ползвам Суитли-и на таблетки,и течен.И ми харесва.Купувам го от аптеките.А колкото до сметаната в кафето мисля,че е абсолютно недопустима дори и да е олекотена.

samsara_k
17th October 2007, 10:34
Днес ми е ден 8 от ударния режим. :D Решила съм да го направя на макс - 10 дневен . Този млечен крем ме заинтригува amapola и може да го приложа . И аз като Izabo не съм и предполагала че ще нагъвам толкова мното извара но като и сложа подправки и горчица даже става вкусно . :lol: Станала съм като някои хищник - щом видя пиле почвам да точа лигите веднага :twisted:
Днес ще съм на рибешко за вечеря иначе за закуска омахах една Култура и сега се давя с вода . А тия ролца от раци като семки ги ям :lol:
Както каза приятеля ми не е лесно да си жена .И държа да отбележа че го каза докато похапваше една паста и шоколадчета! :evil: :twisted: аз само пожелах да ги помириша :(

loony
17th October 2007, 10:53
samsara_k,

един съвет от мен избягвай ролцата от раци, в тях има брашно и соя. Единственото рачешко е есенцията която им слагат.

А като цяло състава им не съответства много на препоръчваните от Дюкан храни...

samsara_k
17th October 2007, 13:09
към ударния режим той е посочил и сурими :!: - т.е. ролца от раци за това ги ям
наясно съм че е само есенция рачешкото но нали вътре има и риба :roll:
всичко що е разрешил го спазвам стриктно чак сама се чудя на себе си :lol:

loony
17th October 2007, 14:32
Да ама имам съмнение, че тези "ролца от раци" дето са при тях, нямат нищо общо с тези в БГ

Аз лично тези тука не бих ги яла от чисти здравословни причини:
"Рибни останки, пшенично брашно, оцветители, ароматизатори, рачешка есенция, консерванти, стабилизатори..."

Просто не ми звучи като нещо което ще ми помогне да бъда здрава и в добра кондиция :)

Бих ти препоръчала да наблегнеш на рибката вместо тях :) определено е доста по здравословно, а винаги може да си я нарежеш на малки парченца и да си я хапваш както хапваш ролцата от раци.

Иначе поздравления за амбицията и волята :)))

Аз да си призная нямам нервите да спазвам тази диета, не мога да си представя деня, без пресен плод или салата хм ... и нещо сладичко ;)

Izabo
17th October 2007, 23:57
Здравейте, момичета :D !

Днес си купих книжката и вече съм я преполовила :D ...

Бях останала с впечатлението, че въглехидратите са основният ни враг (както в НВД), пък то било мазнините...(според Дюкан)....Заради това спорих, че съвсем обезмасленото мляко не е най-добрият вариант, защото с падането на мазнините се качват въглехидратите, но сега нещата се проясниха... :D . Както и да е...

На мен за тези 10 дни прегрешението ми беше, че веднъж вечерях със свинска пържола, но поне беше крехка....А и в главата за ударния режим пишеше, че моооооже и малко по-тлъсто месо :D да се яде, но тогава отпада бонусът за неограничено количество (та заради това е забранено)..Този ден не бях яла много други неща, така че съм си простила, но няма да се изкушавам повече...по-добре да си правим нещата, както си му е редът :D...(той "дебелият човек" нали обичал всичко да му е изрично предписано и точно заръчано :lol: ). Ооо...сещам се, че и млека 2% имаше :oops: , ама пак като сума храната беше малко...Сега, след като се запознах по-подробно с режима, ще спазвам всичко, както трябва... и по-разнообразно...досега само мляко, пилешко и риба печено и яйца с извара бъркани...:D ...(изварата на "Жоси", която похвалих като калории, сурова е водниста и ужасна на вкус..., поне на следващия ден след отварянето :? )

Хубаво е, че има рецепти, които дават идеи за разнообразие.

Та в тоя ред на мисли се обръщам към дамите, които нямат книжката все още.. Хубаво е и тя да бъде прочетена , а не да се ръководим само от първия пост в темата, както аз правих досега. Той е доста изчерпателен и дава основните насоки, но все пак в книгата има много допълнителна информация, която е изключително важна за правилното и по-лесното спазване на режима :D !
Накратко: книжката надъхва, разяснява, помага! :D

Утре сутрин ще се меря..., та да видим :D !

Успех, мили дами :D !

evelinche
18th October 2007, 08:12
аз вчера изядох една вафла не издържах и сега много съжалявам помощ момичета имим нужда от подкрепа. :girl_cry:

KalinkaZlateva
18th October 2007, 08:19
Като ти се дояде нещо сладко яж кисело мляко с малко степче или си направи крем карамел без карамел с подсладител.

allstars
18th October 2007, 08:35
Охххх, Евелинче, не си само ти!!!! Аз колко съм зле..просто не можете да си представите!!!! Първо от петък насам изобщо не съм спряла да ям, квото ми падне, не подбирам изобщо :oops: Ужас, просто полудях. Другото което се случи, че най-накрая си купих ел кантар и тоя тъпанар ме искара 60,200!!!! и Не знам, или аз нещо не съм добре, или той, ама си мисля че проблема не е в него, а по-скоро в мен.:((((( Мн ми е гадно, представяте л иси само, как се качвате нак натара, и очаквате да видите 55 56 и в един прекрасен момент 60,200 :2009: просто не знам какво и как се случи, но ми е много кофти заради което

evelinche
18th October 2007, 09:53
Охххх, Евелинче, не си само ти!!!! Аз колко съм зле..просто не можете да си представите!!!! Първо от петък насам изобщо не съм спряла да ям, квото ми падне, не подбирам изобщо :oops: Ужас, просто полудях. Другото което се случи, че най-накрая си купих ел кантар и тоя тъпанар ме искара 60,200!!!! и Не знам, или аз нещо не съм добре, или той, ама си мисля че проблема не е в него, а по-скоро в мен.:((((( Мн ми е гадно, представяте л иси само, как се качвате нак натара, и очаквате да видите 55 56 и в един прекрасен момент 60,200 :2009: просто не знам какво и как се случи, но ми е много кофти заради което Ох милата, на мен ми е много гузно и от днес съм на ударен дано искарам, а и мисля да включа и спорт от довечера след работа :2019:

allstars
18th October 2007, 10:11
Абе мани, направо, неам думи. Ама и аз съм се замислила да правя ударния от днес или от утре. И тоя път ще е 10 дни! Щото беше и егати шока, но няма да се откажа!

samsara_k
18th October 2007, 10:27
Изварата на мистър Пикс е хубава и не е водниста . в Пикадили я търси
ден 9 - за закуска изгълтах един чай и сега ми е малко гладно .май ще пийна мляка но първо трябва да си то купя :D снощи обаче беше добро менюто - рибка , яйца и извара а после и кисело мляко
искам да ви попитам колко струва един кантар? потеже нямам възможност да обикалям много а вие имате вероятно някакви наблюдения :?:

TedyK
18th October 2007, 10:34
Като ти се дояде нещо сладко яж кисело мляко с малко степче или си направи крем карамел без карамел с подсладител.

Нямам много време да изчета всички страници но попаднах на това. Дано да не е много :offtopic: но подсладители не се препоръчват абсолютно, най малко по време на диета.

Izabo
18th October 2007, 11:24
allstars, много добре те рабирам...Аз от няколко месеца имам ел. кантар и се оказа, че този, на който съм се мерила 3-4 години преди това, е показвал все с 2 кг. по-малко... :oops: Ще го преживееш, спокойно :D, важното е как изглеждаш и как се чувстваш в кожата си!
За цената на кантара..., върти ми се нещо около 40-50 лв., само че не помня със сигурност (не го купувах лично).

samsara_k, благодаря за съвета :D , ще я потърся. Другите имат някакъв много тежък дъх, на мазно..., овчо....., а уж са супер олекотен продукт...Въпреки че бъркани с яйца се понася, не е като да я ядеш сурова.

Относно добавките, адски съм щастлива от откритието, че може да се добавят бульони за овкусяване на манджичките :D !

evelinche, не се отпускай :D ! Помисли коко усилия ще захвърлиш, ако сега се предадеш! Една вафла не е нищо фатално, така че продължавай с протеините :D!

Някой отдавна беше писал, че май не било хубаво да се повтаря или започва наново диетата....Е, не е вярно, може! :D (вчера прочетох почти цялата книга :D). Така че, прегрешили за кратко дами :D, направете малко ударен режим сега...И аз мисля, че това е най-удачно в случая..и никакво отпускане повече!!! :lol: (на "дебелия човек" трябва да му се дават заповеди..... :girl_haha: )..
Супер е, че спортувате... :2043: Аз засега гледам само да ходя пеша повечко...

Та днес се мерих... :D , за 10 дни ударен режим съм свалила 5,2 кг :D (и все още съм си 160 см :1228: )...

Не се предавайте, успех на всички :good_luck:

evelinche
18th October 2007, 11:58
allstars,

Та днес се мерих... :D , за 10 дни ударен режим съм свалила 5,2 кг :D (и все още съм си 160 см :1228: )...

Не се предавайте, успех на всички :good_luck:
:1203: Изабо, днес съм примерна и съм на едно кс. мляко, пилешка пържола и кола лайт. Продължавай все така, ти си човека който ме вдъхнови още повече.

samsara_k
18th October 2007, 13:10
Izabo това е чудесен резултат :D пожелавам ти да ги задържиш и още повече да паднеш докато достигнеш заветното тегло :2043:
утре поне ми се ще да си взема кантар че утре е 10-тия ден и съм много любопитна как е положението :1246:

amapola
18th October 2007, 13:39
Момичета,знаете ли какво ме мотивира да не правя прегрешения ,когато ми се прияде нещо сладко-това е сравнението на Дюкан,че прегрешението е като топлийка в балон-заради една малка прищявка можем да разрушим всичко постигнато дотук.Представям си как отново ще се превърна в прасенце заради една бонбона,изпивам една кола-лайт и всичко е наред.Снощи измислих едно ново ,много вкусно кремче-обезмаслено кисело мляко смесвам с обезмаслена извара,слагам1-2 вани лии подсладител,един желатин,стои малко в хладилника и е готово. ИЗАБО е много права като казва,че трябва постоянно да се чете книгата-много е нахъсваща.

YcMuBka
18th October 2007, 13:57
Здравейте, Izabo браво, продължавай все така.страхотен резултат :1203:
Аз днес съм отново на пиле и така :grill:
М/у аз също си взех ел.кантар и показа с два кг. отгоре -явно при всички е така.

snejinkata
18th October 2007, 16:09
Привет мимичета бройте ме и мен в списъка на отслабващи!! Днес си купих книгата-доста се зарибих от изчетеното във форума! НО се оказа, че няма да мога да я започна от утре, защото пише, че не е препорачително да се започва 3-4 дена преди менстуация, защото организмът задържал много вода.И така след този"период" почвам! Знаете ли в Била или в Метро има ли такива обезмаслени продукти?
Искрено се радвам, че е позволена колата лайт, мисля,че направо съм си пристрастена към нея!! :o

YcMuBka
18th October 2007, 16:15
snejinka, аз точно сега я започнах,чакам да ми дойде,надявам се след това да сваля това задържане, намя да прекъсвам. Успех на теб с диетата

amapola
18th October 2007, 16:44
Snejinka,добре дошла в отбора!Аз точно от Метро,Била и Кауфланд си ги купувам.

samsara_k
18th October 2007, 17:25
еха как се разраства Дюкан-овия отбор :lol:
все още съм на работа но почвам да мисля какво ще ми е менюто тази вечер :?: тъй като си мисля май пак пиле и извара :lol:
какво разнообразие само :D но няма да се предаваме нали момичета :wink:

allstars
18th October 2007, 18:01
Аз може би трябва да остана безмълвна...просто защото устата ми е пълна нонстоп :sos:

Izabo
18th October 2007, 22:28
Мерси за хубавите думи, момичета :D !

allstars, я не се излагай :D ! Ти и Орди ме запалихте, така че няма какво сега да ни се правиш на безволева, защото знаем, че не си! :D

По повод ел. кантара..., не бих казала, че по принцип мери повече ...., за съжаление :lol: ..(сравнявала съм го и с други кантари тоз моя новичкия :D )

Минах 1-ва фаза, ама то тепърва ще става трудно... :cry: . В началото всички сме ентусиазирани, а и бързото сваляне ни радва супер много..., ама сега като се започне баааааавно и протяжно...ух, много ме е страх да не ми писне и да не реша да зарежа всичко...Трябва много да се подкрепяме и да не си позволяваме издънки, че аз на малка "издънка" не съм способна.... :D . Ако се омажа, ще е и качествено, и количествено :D , затова се опитвам въобще да не допускам мисъл за храна, различна от позволената.... :D

А да не говорим, че приятелят ми не пуши от седмица и оттогава яде непрестанно... :shock: :D ! Той, който преди ядеше по една вафла на 2 седмици, сега купува всеки ден шоколади и кремчета :D (и то какви :lol:)...Нищо де.., знам какво му е и го подкрепям (не че някога не съм му давала да яде, когато аз съм била на диета :D )...

Пак се увлякох :D, ама, както споменах вече, писането тук ми действа самонадъхващо :D , така че..., моля да бъда извинена за обстоятелствеността, с която обикновено ви заливам :D !

allstars
18th October 2007, 23:23
Izabo, много добре знам за какво говориш. аз няма да обяснявам кво съм яла днес и вчера иииии всички от дни от петък насам. и съм качила и задника ми е голям, иии знам че а всичко аз самата съм си виновна! Нооооо от утре наистина пак почвам, по-добре няколкодневни издънки, отколкото издънки нон стоп, нали така! Така че за утре съм замислила да напражя един разтоварващ ден, който няма общо с диетата,аз ще си го организирам. Ще се състои във вода и евентуално едно кис мляко! И от събота ударните! Айде момичета подкрепяйте полобнието,че вижте как се изложих. Тази тема има нужда от сериозно и решителни хора!!!!Я да еидиме кой се Номер едно в тва отношение ;)

Izabo
18th October 2007, 23:38
... Нооооо от утре наистина пак почвам, по-добре няколкодневни издънки, отколкото издънки нон стоп, нали така! ...

Само така, мацка! :D Няма да се предаваш и да опропастяваш посигнатото с толкова труд! :D ....Поизямкала :D си някоя и друга паста :D , ама к'во да се прави..., свършена работа....По-добре, както ти си решила, да се върнеш на режима, отколкото да си кажеш, че няма смисъл вече и да продължиш с баницата и бозата..(както аз съм правила 100 пъти досега :oops: :lol: )...

Заедно ще се справим :D .....

Аз сега сърбам някакъв чай, че и мен ме избиват нервите....Още не съм пробвала вашето предложение за мляко със степче, сигурно ще е вкусно и добро решение за кризистните моменти:D ...утре ще си забъркам такова...

Хайде успех... :D !

allstars
19th October 2007, 10:50
Здравейте от една неразумна диетуваща!!! След този погром през изминалите 7 дни, днес съм обуздано примерна, което всъщност не означава нищо, просто защото няма непоправими неща. Идеята,че след подобни действия от моя страна се чувствам адски зле, както физически така и морално...леле тва как звучи,ама си е самата истина, кво да направя, много навътре ги приемам нещата! Не искам да обръщам толкова внимание на храната и тя да е определяща за навиците ми, но няма как, те са взаимно свързани! И така, да се възрнем към диетата - сега си поръчах една пил пържола и кис мляко култура, което ще рече, че отново стартирам ударните дни, този път ще са 10 - за наказание ! Дано си взема поука!
А какво става с Ordy, къде се изгуби тази ентусиастка?!!! Надявам се нямаш аналогични на моите проблеми, щото мен направо ме беще срам като си помислих,че трябва да пиша във форума за "постиженията" си!!!!!!!

YcMuBka
19th October 2007, 12:04
Здравейте и то мен :) Аз да се отчета за вчера и днеска. Вчера- протеинов шейк,пил,пържола,и пак протеинов шейк.Едно кафе и едно фрапе и вода.
За днес- протеинов шейк,извара с яйце, и едно сутрешно кафе.Гледам да се храня през 4 часа.
allstars, и аз също от твойте резултати и на Орди се реших да почна диетата, няма да се отказваш,прегрешила си 1 ден-много важно,продължавай :girl_in_love:
Диетичен ден момичета

snejinkata
19th October 2007, 13:05
Тези овесени трици всъщност овесени ядки ли са? Днес тъсих такива трици, но открих само фини овесени ядки и се чудя стават ли? Ама като гледам колко въглехидрати има на 100гр-64,0g???

allstars
19th October 2007, 13:35
Абе да ти кажа, май няма особена разлика - все си е краставица :1242:

Izabo
19th October 2007, 15:18
Така :D !

Добре дошла и много успех :D !

Ordy
19th October 2007, 16:45
Eто ме, не съм се изгубила по трасето-Нямам и прегрешения, all stars, няма повод за притеснения. :D
Първо да поздравя Izabo за страхотния резултат, направо прекрасно, много се зарадвах като прочетох! Давай само така и в бъдеще, никакво отказване.
Аз на никъде не съм мръднала.Все същото е при мен, но преди споделих, че ще ги мъча тея два измислени килограма, докато не си отидат ! :twisted: Режимът тотално не ми пречи, даже толкова си свикнах, че губя бройката на дните и ако благоволят килата да се поразкарат, ще съм доволна, ако не - като ми писне си почвам трета фаза, за да не претупвам работата.
На 17 октомври правих 1 месец :roll: , тъй че това днеска ми е 33 ден май, или нещо такова :arrow:
И пожелавам разбира се, успех на всички почнали, да се хвалите със супер резултати и въобще и не си помисляйте да се поддавате на изкушението, че ще ви бием :cool:

KalinkaZlateva
19th October 2007, 22:46
Като ти се дояде нещо сладко яж кисело мляко с малко степче или си направи крем карамел без карамел с подсладител.

Нямам много време да изчета всички страници но попаднах на това. Дано да не е много :offtopic: но подсладители не се препоръчват абсолютно, най малко по време на диета.
Ами прочети всички страници и най вече книгата .

Izabo
19th October 2007, 23:32
Вреден, невреден.., аз без подсладител никоя диета няма да издържа (освен някоя за напълняване :D ), така че всеки си прави избора за себе си....

Орди, мерси :D ..., надявам се да не посрамвам отбора :D ...и веднъж да успея да сваля и запазя килограмите си...Досега не съм успявала...., все ще върна някое кило отгоре, а и никога не съм ставала толкова слаба, колкото ми се е искало...А и винаги си казвам..."Е сега вече ще успея и ще съм разумна в храненето след това"..., но никога не съм правила сносно захранване например......и бързичко съм се връщала към чревоугодничеството :D, което пък ми е трупвало и стопените мазнинки в рамките на няколко месеца......Затова сега съм резервирана и не смея да кажа..."Тоя път вече ще е както трябва...". Както споменах, старая се ама и през ум да не ми минава идеята за прегрешение, защото загнезди ли се в шоколадолюбивото ми съзнание подобна мисъл, удържане няма :D !...
Преди, когато съм правила драстични диети (привърженик съм им (или поне бях :D ), както всеки дебел човек :D ), в началото си мечтаех колко добре ще изглеждам, след като сваля.....На 2-3 седмица от диетуването обаче вече започвах да си представям всичките ми любими ястия преди да заспя... :lol: ..."Приключвайки" диетата вече бях озверяла до крайност за сладичко, мазничко и мекичко :lol: и можете да си представите както чудо наставаше...След диета съм като ярмомелка направо..., срам, срам, срам... :D ..
Надявам се историята този път да не се повтори :D !
Та в тоя ред на мисли, Орди :D , ако бях на твое място, щях час по-скоро да започвам с преходния режим (който хич не е кратък), докато не ми е минал ентусиазмът, защото щеше да ме е страх, че дърпам дявола за опашката (образно казано :D )...Ти обаче, за разлика от мен, си сериозна и похвално волева :D , така че няма да те мислим много, много.... :D

Стискам палци да не се излагаме :D !

samsara_k
21st October 2007, 10:43
здравейте колежки диетуващи :lol:
днес ми е ден 2 от смесения режим . ах какво удоволствие беше вчера да вкуся сочен червен домат и чушка :D пак не ми остана време да си купя кантар :( да видим кога ще го направя
няма да се отдаваме на някакви изкушениякато вафли и курабии :!: ще се подкрепяме всички заедно в борбата с тлъстините :lol: за едни по- добре изглеждащи мацки :!: ура :lol: :lol:
да си призная вчера гледах много замечтано една пица :? но все пак устоях на аромата защото си повтарям постоянно че ще дойде и времето когато ще ни е позволено отпускане относно храната :wink:

MILI
21st October 2007, 16:32
Съжалявам предварително,ако ще задам тъп или вече задаван въпрос, но от къде си взимате тези електронните кантари :?: Знам,че има и такева електронни дето показват и броя мазнини в тялото за тях по специално питам, защото такъв търсих и не успях да намеря, на що годе прилична цена:2015:

allstars
21st October 2007, 23:22
Аз си взех моя от Метро - 35 лв и беше на неква промоция,така че можеш да провериш там!

YcMuBka
22nd October 2007, 07:56
Добро утро момичета Аз да се похваля че за 4 дни протеинови съм свалила 2 кг. и по 2 см он бедра и ханш. Днеска за награда си закусих както искам,после ще тренирам и си продължавам със зеленчуците. Как мислите е най-добре на бъде схемата аз мислех 5/4 имам да сваля още 3 кг.

Ordy
22nd October 2007, 11:54
Честито намеление, Усмивка!
Щом имаш още три го карай или 5 на 5 или 3 към 4 или 4 към три, зависи как точно ще се получи.
А какво имаш предвид "закусих както искам".. :? Нережимно ли имаш предвид :lol:

samsara_k
22nd October 2007, 13:15
имам един въпрос към вас гърлс :wink: ядете ли лук :?: за смесения режим става въпрос . защото много обичам да си слагам лук на салатите но никъде нищо не е упоменато за него . може и да е забранен но реших първо да ви попитам :D

Izabo
22nd October 2007, 14:31
... ДОБАВКИТЕ
Оцетът,мащерката,копърът,л кът,магданозът и всички подправки са не само позволени, но и препоръчителни.


И тук става дума за ударния режим, което ще рече, че можеш да папаш лук и в смесения, колкото ти душа иска и компанията позволява :D !

Аз от утре пак съм на протеини само. Нещо подута се чувствам...(бедрата ?!..), може би наистина се задържа вода като се прибавят зеленчуците...
Вие как се чувствате, когато сте на мЯсо+трева ? :D

YcMuBka
22nd October 2007, 14:31
Ordy. да това имах в предвид за закуската. От утре ще ги карам 4 п+з, 5 само п. Та да се махнат 3 кг. най-накрая.
samsara_k 100гр. лук има 36 калории и 3 въглехидрати. Мисля че е подходящ, още повече че не слагаш 100 гр. :lol: аз си го слагам в салата, много ми е вкусен
Izabo, мен за това ме е малко страх, за това ще гледам да ям по една салата на ден..ама то нали това е целта на зеленчуците- да задържат сваленото с протеините, за това се редуват-да има спад и задържане.

Izabo
22nd October 2007, 14:41
И аз се надявам това да е в реда на нещата..., ще видим..
Аз хапвам повече от "една салата" на ден, че и кисело мляко....., което между другото трябва да е макс 700-800 г. дневно. То си пише да не се прекалява със зеленчуците.....Ама не бих казала, че се тъпча с тях, определено :D !

samsara_k
22nd October 2007, 15:29
оха значи довечера ще си направя вкусна салатка с домати краставици пипер извара и лук :lol: мале потекоха ми лигите . както съм гладна сега ...... :sos: :twisted:

Izabo
22nd October 2007, 15:35
Добър апетит ! :D

П.П. Мен ще ме извождат довечера на рИсторант, че имаме 5-годишнина с любимия :2024: ...и явно ще търся място с постна скара и неовкусена салата :2005: ..., и определено няма да има паста за десерт... :2021:

Ordy
22nd October 2007, 17:26
Izabo, обикновено всички се надуваме като плондири през ПЗ-тата.
Не се притеснявай с ресторантът.Едно пилешко филе на скара, една кола Лайт или вода и една салатка само с оцет винаги решават проблема.С ресторантите вече ми се е налагало 3-4 пъти да се оправям.
Честита годишнина! Това е много хубаво, дай боже на всеки толкова дълга любовна връзка с подходящия човек.А и ако ще те поутеши това, пастата няма да направи любовта Ви по-сладка, а само ще ти се лепне на дупИто.Гледай така на казуса :lol: :lol: :lol:

VikEnCi
22nd October 2007, 20:48
Hora i az zapochnah taq dieta ot dnes .. cql den spazvam striktno rejima :) Nadqvam se da ima rezultati ... spored vas koga shte zapochne pone malko da si lichi che svalqm KG ? :) :roll:

Izabo
22nd October 2007, 22:39
...Честита годишнина! Това е много хубаво, дай боже на всеки толкова дълга любовна връзка с подходящия човек.А и ако ще те поутеши това, пастата няма да направи любовта Ви по-сладка, а само ще ти се лепне на дупИто.Гледай така на казуса :lol: :lol: :lol:

Мерси, мерси :2015: ! И аз желая на всички дълги и сладки :D лИбовни взаимоотношения :D !
Нашата връзка от сладичко допълнително нужда няма, АЗ :D обаче имам :lol: ....!!! Обичам адски много шоколад във всичките му вариации и пермутации :D и с нетърпение чакам някоя "гала вечеря" от преходния режим :twisted: ..... (дано има кой да ме спре тогава, че не знам... :D )

От утре съм пак на протеини, белким поохлабя пак дънките :D , че направо не се трае....Никога не съм мислила, че заленчуците ще ми причинят подобен дискомфорт :D !

VikEnCi, бодре дошла и много успех!
Отчитай се тук да ни надъхват и твоите добри резултати! Когато си на чисти протеини, ще усещаш бързичко как се топят килцата...Когато си на смесен (белтъчини + зеленчучета), ще задържаш килограмите, както се видя, да не те притеснява и евентуално подуване....

:good_luck:

VikEnCi
23rd October 2007, 09:15
Mersi, Izabo :) To za sega nqma koi znae kakvo za spodelqne, ama po-natatyka shte pisha kvi sa rezultatite.. :) Pyk vchera cql den bqh na proteini i dnes se kachih pak na kantara i KG sa mi syshtite :( Moje bi trqbva poveche vreme .. Az sym 177 cm - 68 kG, pyk iskam da sym pone 61-60 - dalechna cel :roll: :(

Izabo
23rd October 2007, 12:16
.. Az sym 177 cm - 68 kG, pyk iskam da sym pone 61-60 :(

О..., на теб килограмите са ти почти пърфект :D, така че може би при теб ще е малко по-бавничко свалянето....Но ще видиш, че режимът е супер ефективен :D ! (да не кажа най-доброто, което съм правила досега :D )

Стискаме палци и на теб и много успех! :D

П.П. Пиши на кирилица, плийз :D

VikEnCi
23rd October 2007, 12:19
пърфект, пърфект, ама не си се побирам в дънките ... ужас! ДАно да действа, имам голямо желание и спазвам правилата стриктно, пък и доста спортувам- сега даже си взех и Л-карнитин и да видим... :roll:

А какво ще кажете за тея колани, дето ги рекламират по ТВ? :lol: :lol:

Izabo
23rd October 2007, 12:36
пърфект, пърфект, ама не си се побирам в дънките ... ужас! .....А какво ще кажете за тея колани, дето ги рекламират по ТВ? :lol: :lol:

Да, да...разбирам те, само че наистина ти тръгваш да сваляш от едни не толкова лоши за ръста ти килограми, та затова предполагам, че поне в началото няма да сваляш много и рязко...(аз свалих 5.2 кг за 10 дни ударен режим, обаче започнах от разплутите 61.4 кг :D на изключително извисяващите ме 160 см. :D )..Но пък ти и спортуваш активно, което е много, много хубаво и похвално... :D, така че и ти съвсем скоро ще се радваш на добри резултати! :D

Вече си се побирам в дънките, само че си купих палто и 2 пуловера, които са ми една идея по-тесни :D и ако не заслабна до желаните килограми, ще се окаже, че съм потрошила сумати пари на вятъра... :lol: Така че..., аз нямам огромен избор, трябва да си спазвам режима докрай.... :D

За коланите.. нямам представа..., нещо напоследък хич не гледам ТВ... :D

П.П. Преди малко се мерих..... :cry: ..след 5 дена смесен режим съм 900 г. НАГОРЕ!?!?! :? :cry: :? .....към протеиновото меню съм добавяла и салата в ограничени количества, че даже и месото/яйцата ми бяха по-малко поради зеленчуците....Може би това е причината..., ще трябва зеленчуците да са за сметка на млечните, а не на далеч по-чистите протеини.....
На някоя от вас случвало ли се е подобно нещо....? :cry:

VikEnCi
23rd October 2007, 14:24
Мерси, Izabo, нямаш представа колко много ме мотивираш да продължавам с диетата, поне знам, че не съм сама... Между другото и ти не се отчайвай, нямам идея защо така се получава с тея зеленчуци :roll: , ама не се отказвай :wink:
И имам още едно въпросче - сега ми е втори ден от ударния режим и искам да си направя един зелен чай, мога ли да му сложа някакъв подсладител, например една лъжичка мед или не е желателно? :roll:

Izabo
23rd October 2007, 14:29
Хич не е желателно да слагаш мед, направо си е забранено :D . Повечето момичета тук не сме предубедени към изкуственте подсладители и затова ползваме захарин и пием кола лайт...Но, ако ти предпочиташ да не употребяваш, ще трябва да пиеш чайчета, кафета и т.н. горчиви..

П.П. Аз сега съм нещастна.... :cry: ..Да не сваля нищо, о.к. (въпреки че се надявах малко да мръдне надолу), ама да кача.... :?
М/у другото със стомаха съм много зле...(за 2 седмици 2 пъти и то ...едва..едва...)Не намерих овесени, но си купих пшеничени трици...Дано да помогнат....Нали и през ударния ги взимате..?

VikEnCi
23rd October 2007, 15:17
Ми аз специално ям по малко овесени ядки през ударния ... Пък можеш да си ги купиш от Пикадили, Билла, Кауфланд.. незнам от къде си, че да ти кажа магазините :lol: Пък аз ще си пия горчиво чайче и в краен случай ще се наложи да си купя захаринче :roll:

VikEnCi
23rd October 2007, 15:19
А чак сега видях, че отдолу пише "Местожителство - София" :lol: Ми вие там си имате всякакви магазини, няма да е сложно да си намериш :lol:

allstars
23rd October 2007, 15:22
Izabo, само не прави моята грешка, щото аз след смесения режим се обезверих че няма да сваля и като се почна едно ядене....още се възтоновявам от натоварения си режим:(мн зле! В момента съм 60,200, тва го установих след като си взех проклетия кантар!И така, тази седмица не спазвам никаква диета, нещо нямам настроение,но съм решила че я почвам отново:( и тоя път трябва май доста да се потрудя, щото нещата са наистина сериозни. А да, Izabo, пии зелен чай от китайския, няма да разбереш откъде ще ти дойде, ама предупреждавам, на мен ми е ставало направо лошо от болка!!!! Но определено се прочистваш напълно!

VikEnCi
23rd October 2007, 15:29
В момента съм 60,200, тва го установих след като си взех проклетия кантар!
И аз си взех електронен кантар и направо го намразих, постоянно ми показва процентите вода и мазнини в тялото ми и ме отчайва...ужас!

YcMuBka
23rd October 2007, 16:08
Аз два дни го отдадох на ядене нещо нямах настроение за диета ама пак същите кг съм си..
От утре продължавам п+ з
Ами момичета нормално при зеленчуците да не се сваля,при тях се задържа това е идеята. А каченото е вода, такаче спокойно :D
И тези ел. кантари са много проклети :evil: и аз много им се дразня, едва ли не със секунди качваш пък с днии сваляш едно две килца..

~ROXY~
23rd October 2007, 20:50
здрасти мацки :) от дни следя темата и най - накрая се наканих да почна с режима.правила съм го за кратко-9 дни и то ударни през март тая година преди да отида да си търся рокля за бала и трябва да кажа,че ако ние го бях направила нямаше да мога да вляза в нито една свястна рокля.от 72,6 за 9 дни станах 68 и нещо ама разликата си личеше.да ама като купих роклята се успокоих и сами се сещате....освен това цяло лято работих в кухнята на тризвезден хотел със шведска маса и резултата е 75,8 кг в момента.честно не мога да се понасям и реших,че наистина е време за слабеене, ако не искам да ме сбъркат с прасенцето по празниците.и тъй днес съм режимна и се надявам и за напред да продължавам.вярвам,че на всички ще ни е по - лесно като споделяме резултати и си помагаме по тоя труден път. :wink: :wink: :wink:

PS:а и имам едно въпросче колко лъжици овесени трици в какво количество кис. мляко ги слагате.и веднъж на ден ли е хубаво да ги ядем

Izabo
23rd October 2007, 21:24
Мерси, лейдис :D ! Няма да се предавам..., да се надяваме само, че това е в реда на нещата....
Днес съм на риба, малко мляко и количка....Направих си и сосче за рибата с малко кисела краставица, лук и кисело мляко (3 лъжици)..., предполагам, че не е проблем...
Ще се меря след 5 дни, да се надяваме, че няма да си го изкарам на кантара.... :D Стъклен е, милият и е уязвим от самото ми покачване в/у него, да не говорим, ако пак изкара някоя втрещяваща стойност какво го чака... :D
Аз съвсем бях забравила за китайския зелен чай..По едно време го пиех всяка вечер и ми действаше о.к., само първите няколко дни ме болеше малко коремът....Виж от чайче сена направо ми иде да си отрежа главата от болка, а и доооста силно ми действа..... :D. Шоколадчатата със сена ги ядях в последно време, та затова не се сещах за удачен вариант, въпреки че уж има такива и за диабетици..., ама хайде....няма нужда.... :D ...Ще си купя чайче утре..Нали онзи в зелената кутия с девойката с разперената пола на него? :D (сание ли се казваше? :D )

VikEnCi, овесени ТРИЦИ, мацко, не ядки...Тях можело да ги заменим с пшеничени такива, каквито и аз си купих от Фантастико. Но предполагам, че в Пикадили ще ги има и овесените...или пък в някой диетичен магазин....
Относно количеството им, ~ROXY~, препоръчват се по 3 супени лъжици дневно. В началото се започва с 1 с.л. дневно и с увеличаване на количеството трици (в рамките на 1 седмица) се стига до 3 с.л. дневно ...След това си ги ядеш по 3 с.л. всеки ден (и това е, за да ти привикне и да не ти се дразни стомахът :D , не че има някаква друга магическа причина). А колкото до това, в колко мляко ще ги разтваряш..., не мисля, че има значение..Може и във вода, но се получавала някаква слузеста каша, която едва ли ще е приятна за консумация...Не си спомням дали е пишело нещо конкретно дали наведнъж да се ядат и 3те лъжици, или на 3 приема например....Нали уж "увличали калориите", та заради това може би по-добре на 3 приема..., около някое основно хранене.. Млякото гледай да не е повече от 800г дневно.
Добре дошла и на теб :D и да има с какво да се похвалим всички след някой друг ден :D !
allstars, YcMuBka, било каквото било с вашето отпускане :D ...не ви се разрешава повече..., така че от утре на пост и молитва заедно с нас :D !

Izabo
23rd October 2007, 22:06
Оффф, пак съм аз :D (отърване нема, ама к'во да се пра'и... :D )
Сега се сетих защо спрях китайския чай...Приятелки ми обясниха (едната от тях вече е дипломиран лекар :D ), че бил много вреден, поне този в тъмнозелената кутия, който е смес от 100 билки и всъщност е далеч от чистия зелен чай....
Вие обикновен зелен чай ли пиете?

Ordy
23rd October 2007, 22:31
Izabo, не се притеснявай...при теб някакви 900 грама са нищо ! Аз след последния път на протеини и зеленчуци бях + 1.5 кг. :lol: :lol: :lol:
след това всичко това си отива, че и винаги поне малко се отслабва.стават такива работи, особено след успешно свалени 5 кила и кусур.
Добре дошли на новите, а прегрешилите веднага пак да идват на фронта дето се борим и морим килата. :twisted:

Izabo
23rd October 2007, 22:51
Ordy, златна си ! :2024:
Съвсем бях провесила нос......и дупИ :lol:, но ти върна надеждата в мен...... :2013:
:2015: , за което !

Ordy
23rd October 2007, 23:01
Ordy, златна си ! :2024:
Съвсем бях провесила нос......и дупИ :lol:, но ти върна надеждата в мен...... :2013:
:2015: , за което !
Да, сега сме дружно "дебели " :girl_dance: :girl_dance:
Аз днеска чак дюканска торта си направих :idea:
Сега стяга в хладилника, утре ще видя какво съм измайсторила и ако е станала ще пиша рецептата. :1207: