PDA

View Full Version : Плеврално срастване


Gaspacho
10th March 2007, 14:18
Здравеите
Преди време открих че имам плеврално срастване в лявата белодробна основа.Има или хора тук които могат да ми разяснят какво означава това???
За срастването разбрах като прочетох в наборната си книжка но никои не ме е
оведомил за това. МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

чичо
10th March 2007, 17:12
Имал ли си плеврит или заболяване на белите дробове?
Плеврата е обвивка около белите ти дробове,състои се от два слоя,които се трият един в друг при вдишване .Единият и лист е слепен за гръдния ти кош отвътре,а другият е прилепен за външната повърхност на белите дробове..Между тях нормално има около 20мл течност,която уиграе ролята на смазваща течност,при възспалителни заболявания(плеврит) тя се увеличава,такива заболявания могат да доведат до срастване на дяата листа в определен участък...Най-добре иди на пулмолог,ще те изследват и те ще са по-точни защо,как какво и т.н....
;)

Gaspacho
12th March 2007, 11:05
мисля че несъм боледувал или може да несъм обърнал внимание
неможе ли да е вродено
а може ли да се получат услужнения по нататъка

чичо
12th March 2007, 11:15
Не мога да ти кажа за кажи речи нищо повече :( Най-добре отиди на една консултация със съответния специалист..Най-добре така да направиш.... :wink:

chervenokoska_2
12th March 2007, 14:10
Аз имам такова страстване от 3-годишна, в следствие прекарана бронхоплевмония. И моето е и от двете страни. Като бях малка ми казаха, че не трябва да пуша, че не мога много силно и продължително да тичам. Усещам го много осезателно, когато силно се задъхам. Но иначе не съм имала някакви оплаквания от това.