PDA

View Full Version : присаждане на хрущял


mays
15th March 2007, 13:13
Ако има хора с подобни интервенции нека дадат савети. Моята история е писана и описвана. Пострадах от Сердев и сега е необходимо да се добави това което е дорязано( без мое сагласие обаче). Интересувам се живо от тези присадки или както му викат там. Опасностите и резултатите след това.

lethe
15th March 2007, 17:25
аз съм виждала снимки на мъж и жена с присадени хрущяли. показа ми ги доц.Анастасов (Пловдив) - явно искаше да се изфука с работата си и наистина бяха доста добре :) обаче си мисля, че трябва да отидеш на консултации и много сериозно да поговориш с хирурзите. това е наистина трудна операция и едва ли някой от форума може да ти помогне.

най-важното според мен е да си избереш хирург който се занимава с реконструкции и да има голям опит в ринопластиката, за да стане добре от първия път.

успех и дано всичко мине добре :wink:

Celine
15th March 2007, 17:27
want мисля че има опит , но тя се ре-оперирала в UK

want
15th March 2007, 19:31
lethe е много права като ти казва 4е лекаря който ти прави операцията трябва да има голям опит в такъв вид операции.Доста лекари правят стандартните операции на носа но за този вид се изисква да си направо ''магьосник'':)А лекаря които прави моята се занимава предимно реконструкции на ринопластики .
На времето си направих няколко консултации в София но никои не се нае да направи присаждане на хрущял а това беше преди 2 години, така 4е не мисля 4е за толкова кратко време някой от тях да се е нау4ил да го прави!
При мен нещата протекоха много гладко не съм имала никакви усложнения и резултата се виждаше веднага след операцията:)

Flame73
15th March 2007, 21:36
Mays, Варна далече ли ти е като разстояние?Би могла да се консултираш и с Д-р Заякова, която май последно време "поправя"гафовете на колегите си?!

want
15th March 2007, 22:16
Mays, Варна далече ли ти е като разстояние?Би могла да се консултираш и с Д-р Заякова, която май последно време "поправя"гафовете на колегите си?!
До колкото знам тя се занимава с цици а не се реконструкции на носове:)

Flame73
15th March 2007, 22:42
8)

Excel
15th March 2007, 23:17
Разгледай пловдивските хирурзи , повечето " излизат " от изгарянията и имат интересен опит .

mays
19th March 2007, 18:13
бихте ли ми дали някои адреси или имена на доктори от Пловдив да поровя в нета

mays
19th March 2007, 18:16
Аз маи бях писала веднаж на Заякова, но тя не отговори конкретно. Предполагам искат да те видят и предложат друг вариант за отнемане на тук таме още нещо ..Но при мен е само за присадка, Незнам дали се занимава с това

Flame73
19th March 2007, 18:16
Виж в тази тема (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4173)! :wink:

mays
19th March 2007, 18:29
единствено Евстатиев с ваздишка каза ще види дали не може да се вземе от носа хрущял но останалите казват да се намаля ..още и дардорят това което ще им донесе пари. А защо казват за Евстатиев дето си оставял рацете и все имало за дооправяне . Откаде произлиза това негативно мнение за него. Мислех за Кити се е доволна но долових яе не е доволна. НЕ Искам красив нос а нормален. Ще си запиша консулт. и при Тепави4арова..

Panda
20th March 2007, 21:32
Писах ти ЛС :) Дано ти помогне, стискам палци.

mays
22nd March 2007, 15:49
Благодарна съм на всички момичета които се отзовават.
Погледнах и за Джамбазов и ще му пише , но там не видях нещо като снимки или информ. за реконструкции на нослета ...по скоро други болести по синусите лекува.

venetadt
19th January 2008, 18:30
аз имам 3 операции за присадане на хрущял на нослето,взеха от реброто ми и зад ухото.няма никаква разлика от др.пластични операции,само дето последния път искаха да ми вземат и от тазобредрената става и решихме да си купя изкуствен материал-Остеобиол,поръчва се от една фирма,просто защтото ако ми бяха взели и от там нямаше да мога да ходя месец,а не мога да си го позволя:)има известен период на резорбция на хрущяла!ина4е операциите минаха супер,правиха го доц.Джамбазов и доц.Трайков-Пловдив:)

sibi
19th January 2008, 18:45
Уау, това много сложно звучи. Браво на докторите, щом са се справили!

ladybird
16th April 2008, 23:25
Здравей mays,
За първи път пиша във форума. аз имам проблем след операция и в токуда ми предложиха присаждане на кост, която се взима с леко остъргване от черепа. звучи доста ужасно, но според д.р славчев това е най-добрия вариант. може да се присади трупен материал (което звучи още по-ужасно), но за предпочитане била собствената.
на мен ми се стори, че това което ми предлагат не е подходящо за моя случай, още мисля...
явно обаче правят такава процедура там, а и имат додстъп до банка трупен материал. но ти говориш за хрущял, а на мен ми казаха само за кост.
там завеждаща е кръстинова, която славят като световно изявена

проучи всички възможни варианти и успех!

sibi
17th April 2008, 09:07
ladybird, наистина звучи ужасно. Защо пък точно от черепа? За какво/къде е необходима тази кост?

ladybird
17th April 2008, 10:17
ами необходимо е, ако липсва част от хрущяла, да го земести. обясниха ми, че ако е от черепа костта има лека извивка и тя се използва, за да е леко извит носът нагоре, да не е напълно прав. и защото се приема по-леко от организма. освен това се взимало някакъв повърхностен слой от черепа, който не е само кост, а и нещо меко, явно от рода на хрущял. това е концепцията в общи линии

sibi
17th April 2008, 11:31
Аха, това исках да разбера, дали става въпрос за нос.
Моят съвет е да отидеш на консултация и с доц. Цветков от ВМА.

dedektiv_p
17th April 2008, 14:53
Леле това е ужасия направо! Много страшни ми звучат тия всички тия описания за корекции след ринопластики. Започвам да си мисля че това е най-тежката и трудна пластична хирургия :idea:

ladybird
5th May 2008, 13:36
може и аз да отида при този доц. цвектов. мерси за информацията и аз ще се възползвам. толкова е трудно да се намери лекар, на който да можеш да имаш доверие. това е ужасното.

titi1
16th September 2008, 19:34
аз също имам подобен на вашия проблем, имам перфорация на носната преграда, с две думи дупка, доста голяма. В началото на следващата седмица ще си запазвам час за консултация при д-р Цветков. Много се притеснявам какво точно ще представлява интервенцията по запълването на тази дупка и с какво ще се запълни и от къде ще се вземе този хрущял. Ако някой има такава информация или си е правил нещо подобно ще съм му много благодарна ако ми пише нещо.

demili 1
17th September 2008, 14:20
аз също имам подобен на вашия проблем, имам перфорация на носната преграда, с две думи дупка, доста голяма. В началото на следващата седмица ще си запазвам час за консултация при д-р Цветков. Много се притеснявам какво точно ще представлява интервенцията по запълването на тази дупка и с какво ще се запълни и от къде ще се вземе този хрущял. Ако някой има такава информация или си е правил нещо подобно ще съм му много благодарна ако ми пише нещо.
Сигурна съм,че Цветков ще се справи блестящо! успех! :2043:

titi1
17th September 2008, 14:23
Благодаря за куража, който ми давате всички, но докато не говоря с него едва ли ще се успокоя, а това време толкова бавно минаваааа

mays
25th September 2008, 12:59
Тити здравей, полу4их на ли4ни вапроса ти но 6е отговоря тук .НЕ съм се подлагала на операция за поставяне на хрушял тъй като притесннията и страха от повторна операция която шеще да бъде трета дефакто бяха по големи откокото притесненията от това какво виждам в огледалото. Оставих се на времето .Оказа се 4е времето е най доброто решение и моят нос взе да се спуска отново надолу. сега го поглежадам пак и смея категорично да завявя че носът ми не е спрял да се променя вече колко да не кажа 3 години откакто е опериран от Сердев. По принцип не е редно да се оперираш и да искаш да изглеждаш по определен начин а да се окаже че нищо не си остава както е запланувано или зашито.Ако някой можеше да ми каже или покаже как ще се спусне носа ми след три години никога не бих повярвала .Но уви за моя радост това при мен става. Това ме успокои вече но никога няма да забравя на какво приличах през всички тия години и какво ми донесе на главата..
Явно кожата и хрущялите имат нещо като памет и придърпаха надолу въпреки че нямам част от хрущяла който да си държи върха надолу.
Пожелавам ти успех .И все пак носът ми не изглежда добре!! Така че БЕГАЙТЕ от Сердев.

mays
25th September 2008, 13:20
Погледни тук..Тука има много снимки повреме на операция за различен тип рроблем. Малко ако разбираш на англ. ще е супер понеже описва какво се прави , рисковете и дето се вика можеш да зададеш подходяш въпрос на доктора за да разбереш дали ше прави най доброто за теб ..Да си подготвена за рисковете ако не го парви по този методhttp:
//www.facialsurgery.com/ClkoffTPgt3_2011_07_01mh.html

http://www.facialsurgery.com/ClkoffTPgt3_2011_10_01mh.htm
Огледай всичко има и такъв проблем с перфорирани прегради , ако не го откриеш ми кажи да се порпвя вместо теб и да го намеря.Сега просто нямам време

mays
25th September 2008, 13:31
Виж тук пище 4е може и само да се поддуржа с спрей такув проблем .Без да се оперираhttp://www.healthatoz.com/healthatoz/Atoz/common/standard/transform.jsp?requestURI=/healthatoz/Atoz/ency/perforated_septum.jsp

titi1
25th September 2008, 14:42
Благодаря ти, че си ми писала. Първо искам да ти кажа, че много се радвам, че времето работи за теб!
А за това, което си ми изпратила.... за съжаление не разбирам английски, това естествено не те задължава с нищо. Аз другия месец съм на преглед при доц. Цветков от ВМА, надявам се той да ми обясни всичко, за да взема най-правилното решение.
Най-интересното е, че вече втори месец се ровя във форума и нищо не откривам за моя проблем, щеше да се успокоя, ако видех, че имаше поне един аналогичен случай...а то...
Както и да е, немога да не се притеснявам, но имам търпение поне до към 9.010. Благодаря ти още веднъж!

mays
25th September 2008, 15:22
Кажи ми боледувала ли си не6о.Някаква инфекция?

titi1
25th September 2008, 16:13
не, не съм, рядко боледувам по принцип, да чукна на дъво. Пък и мисля, че ако е от някаква инфекция, тя би трябвало да е била в носа, а аз нямам спомен да съм страдала от нещо по-сериозно от обикновена хрема