PDA

View Full Version : Болка при секс дали е цистит?


pauliacia
21st March 2007, 23:11
Здравейте! И аз имам подобен проблем, обаче не мога да кажа със сигурност дали е цистит, но четейки мисля, че няма просто какво друго да бъде. Може би от 1-2 години, когато започне да се застудява получавам силни болки при уриниране и когато отида в тоалетната уринирам по съвсем малко, но този проблем е отминавал за около седмица максимум. Тази зима пак се появи този път бях и болна и казах на лекарката, но тя не ми обърна много внимание и ми изписа антибиотик като ми каза че освен за настинката щял да помогне и за болката при уриниране. За щастие така и стана. Обаче все още има нещо, което ме тревожи. Понякога тя отново се появява този път по-слаба, но все пак ужасно дразнеща и дискомфортна. Минава за няколко минути някой път малко повече. Забелязала съм, че по време на полов акт понякога, не всеки път, усещам същото дразнение. Прочетох, че цистита е причинен от бактерии. Аз преди около 6 месеца имах вагинални гъбички възможно ли е да е в следствие на тях??? Моля ви кажете ми какво би могло да ми помогне.

чичо
22nd March 2007, 00:31
Moже да е както от бактерии ,така и от гъбички...!Какъв антибиотик си пила,ако си спомняш и колко време го пи?
Най-често предписват Ciprofloxacin при уринарни инфекции,но не е задължително!
Трябва да се обърнеш към гинеколог за да направят микробиологично изследване!Това е много време ,през което имаш тези симптоми и не е никак хубаво ,че не си обърнала сериозно внимание по-рано...Като една лекарка не ти е помогнала,търсиш друга ,която да ти помогне..Това все пак е здравето ти..но мисля ,че го знаеш;)

pauliacia
22nd March 2007, 10:23
Ами знам, че съм малко несериозна но то е било защото просто болката е отминавала и съм си мислела, че е било в следствие на настинка, простуда или нещо такова. А за антибиотика не си го спомням обаче не беше такъв специален за пикочни възпаления като този който ми казваш или някой друг а си беше нормален антибиотик за грипа който имах тогава, но просто ми казаха че бил по-силен ищял да помогне и на това.

last night
28th March 2007, 17:03
здр, незнам за твоя проблем мила. но аз докато правя секс и понякога изпитвам и аз някаква болка, не мога да определя точно, все едно е протъркато там отдолу. и си мисля че с еполучава от това, че свършвам малко по рано от партньора си. но не съм много убедена

Акупунктурист
28th March 2007, 21:39
При това състояние алтернативната медицина е подходящо лечение - за профилактика акупунктурата е добро средство, а съм чувал, че обострянето на цистита се лекува и с хомеопатия (от нея не разбирам).

pauliacia
9th April 2007, 18:45
Ами вида на болката и аз не мога да определя. Странна е и то даже не е силна, колкото неприятна болка. Изпитвам някакво напрежение .. не знам как точно да го опиша все едно ти се пишка а пък не. Но тази болка по-скоро се появява след секса да речем след 5-6 часа или пък на другия ден, различно е. А понякога просто ей така от нищо ме прещраква пак. Сега като е топличко вече е добре...не ми се мисли зимата какво ще правя :( ам междудругото казах на личната си лекарка, описах и проблема...без да споменавам обаче секса...защотото както казах болката се появява понякога и без него тя ме попита дали в момента ме боли, казах не и тя се две приказки направо ме прати да си ходя. Каза, че щом няма болка няма какво да се лекува и дрън дрън ако имало да съм отидела ама как да ида при положение, че тя се появява за около максимум час даже по-малко и изчезва. Питам се ако си взема да пия това лекарство "Ципрофлоксацин" дали би ми помигнало ... смисъл не вярвам да ми навреди, то така или иначе си е такива проблеми ...

чичо
9th April 2007, 23:06
Недей да го взимаш без предписание!Все пак е антибиотик,трябва да намериш подходящият лекар и да споделиш всичко свързано с проблема и тогава да очакваш компетентно мнение..Нормално е и всички правят секс,не е срамно и незнам защо си се притеснила да говориш,още повече ,че е била лекарка,а не лекар???

pauliacia
14th April 2007, 08:15
хахаха :) ами не казах защото първо се познава с наште - семейна приятелка е и второ преди ходех със сина й и не искам по някакъв начин да се разучава ... може да зжучи глупаво ама все пак ...