PDA

View Full Version : При какъв лекар да отида?


Renkata
2nd April 2007, 22:20
Ще ви бъда благодарна ако ме посъветвате...проблема ми е следният: тая зима няколко пъти вече ми се надуват лимфните възли на врата(тези под сливиците точно) и са болезнени.Имам и лека настинка,но си мисля,че не е само от това,досега никога като съм боледувала не става така.И понеже нямам време да вися пред кабинета на личния лекар и той да ми дава направления за изследвания и специалист, ми се ще да отида направо при точния доктор.Дали на хематолог или някакъв друг???А няма да ви се разсърдя и ако ми кажете къде във Варна мога да намеря спешно такъв :)

apoklistika
3rd April 2007, 00:32
Ренка, аз не че съм много компетентна, обаче май е най- добре да отидеш първо при личния, за да ти даде все пак направление за изследване, защото май има доста причини, от които лимфните възли могат да се надуят.
При майка ми например е същото, както ти го описваш, включително и настинките, само дето се оказа, че не са настинки, а алергия.

Renkata
3rd April 2007, 10:41
Да,мило,май така ще направя...звъннах в една клиника,но хематолога бил утре :( Ще отида следобед при личния. Много ти благодаря за загрижеността :kiss_me:

invisible
3rd April 2007, 10:55
Мисля, че не е нищо сериозно, защото си правих кръвно изследване и нямах никакъв възпалителен процес в организма. Предполагам, че и при теб е така. Успех все пак ще чакам да кажеш какво са ти казали :2020:

Renkata
4th April 2007, 07:56
:roll: Поизточиха ми малко кръв тази сутрин,на обяд доктора ще ги види и ще назначава каквото трябва.Смята, че е от гърлото...днес едва преглъщам и съм надута вече като хамстер :girl_haha: Няма да се мре,само ще ме поизмъчи малко :lol:

bimbi
4th April 2007, 08:49
ох горкото :1246: дано се разминеш само с хапчета :girl_kiss2:

bimbi
4th April 2007, 08:56
абе я да взема да ползвам темата, че да питам и аз... :roll:

оная вечер през нощта се надвесих над сина ми да го завия докато спи, и той в съня си ме изрита в окото, както беше отворено, не успях да затворя клепача. нещо пукна сякаш вътре в главата ми, може и от ушите да е, знам ли, някво налягане...окото започна да сълзи, носа ми протече чак, едвам заспах от болка. снощи пък адски ме заболя главата, чак ми се повръщаше, та се чудя дали има връзка.
един приятел преди години от удар с топка по главата му се беше образувала гной зад окото, въпрос на време беше да стигне до мозъка. май затова съм се наплашила и почвам да си мисля глупости и аз :roll:
та...някой има ли представа на какъв лекар да отида да ме прегледа :?

NatalyTake
4th April 2007, 09:54
мисля, че няма място за притеснение. вземи и го промий с преварена вода, а в аптеките се продава и вода за изплакване на очи -борова вода и някакви друго подобни. има и чашка за целта. пий обезболяващо. ако ти има нещо на окото то до 2-3 часа да си разбрала-или ще гнояса, или ще се подуе. а ако ще ти се случва нещо на окото след 1 месец, то от сега не може да се разбере. за самото усещане по време на удара, нищо не мога да ти кажа, но предполагам, че е от моментното стягане, което един нормален здрав човек изпитва в подобни ситуации.

по принцип очен лекар трябва да направи този преглед-това е най-добрия вариант. приятеля ми има проблеми с очите и затова се осмелих да ти пиша така подробно (покрай него станах половин офталмолог), но моите съвети не са най-меродавни. все пак професията ми е друга.

сетих се още нещо- много добри успокойващи компреси стават от чай на пакетчета от лайка. правиш си чай-както си го правиш-само че с две пакетчета. вадиш ги след 3-5 минути и си оставяш лека да поизтинат и после слагаш пакетчетата върху клепачите-много успокоява... държат се 10 - 15 минути-колкото ти е приятно

invisible
4th April 2007, 10:02
Можеш да отидеш и очен лекар да те види и като му обясниш нещата ще знае според мен какво може или не може да е станало, но и аз мисля, че няма място за притеснение. :girl_kiss2:

bimbi
4th April 2007, 10:03
там е работата, че на сутринта нищо ми нямаше на окото. а при самия удар не съм се стегнала, щото не го очаквах. то си беше тъмно в стаята, а и ако бях видяла най-малкото щях да си затворя окото, дори и да не успея да се дръпна.
притеснява ме зад самото око да не се образува нещо както при авера ми :? ма то тва май само с рентген би се видяло :roll:

invisible
4th April 2007, 10:08
незнам мила по-добре първо иди на очен и обясни ситуацията и той да прецени дали да те снима. Преди години паднах на слепоочието и не виждах нищо в продължение на няколко часа и адски ме болеше главата по същия начин до повръщане. Незнам какво ми имаше точно /била съм малка/ но не са ме снимали само пих някакъв антибиотик.

Renkata
4th April 2007, 10:10
Ако до няколко дни не ти мине - тогава отивай на лекар,според мен. И на мен ми се е случвало,но отшумява,не вярвам да е станало нещо :kiss_me: