PDA

View Full Version : Бурсит


kaija
4th April 2007, 10:56
имам проблем с лявото стъпало. подуло ми се е кокалчето на палеца, струва ми се, че е бурсит. ужасно болезнено е и не мога да обуя нищо, едвам сложих маратонки, за обувки да не говоря. доколкото знам това може да се получи от неудобни обувки (както в моя случай). но не съм сигурна точно какво е, защото ме боли и не смея да го пипна, за да видя дали е твърдо. мажа го с един спирт за изгаряне на мазоли, но става все по-зле и мисля, че събира течност, въпреки, че няма видим мехур.
някой може ли да помогне?

kaija
4th April 2007, 10:57
не знам дали е кожно или ставно заболяване, ако трябва да съм по-конкретна....

Renkata
4th April 2007, 11:00
:? Освен на лекар да отидеш и да го видят ,друго не знам какво да ти кажа..

kaija
4th April 2007, 11:18
оффф, тука в бургас въобще не знам къде да ходя, нито имам личен, нито нищо, не мога да ходя на работа с кецове, а и остави това ама боли...

verita
4th April 2007, 11:36
Наистина трябва да отидеш на лекар, за да не си докараш някоя беля :? Ако нямаш личен се опитай да прецениш все пак какво е възпалението - дали на кожата или кокалчето. Възможно е и да имаш срастнал навътре косъм, който се търка в обувката.. Когато имаш наранена кост болката е някак по-отвътре. Може би трябва да отидеш на травматолог, той ако трябва ще те препрати. От колко време си така?

kaija
4th April 2007, 11:50
по-скоро е кокалчето, но пък кожата е червена, а спирта повече я увреди. със сигурност не е косъм. от 4-5 дни е така, а си спомням миналата зима пак ме боля, но не беше толкова зле. четох в "Здраве чрез природолечение" за проблеми с ходилата и симптомите ми отговарят на бурсита. наистина предпочитам бабините рецепти, т.е. билки и отвари и ако знаете някой компрес за такова нещо, ще съм ви много благодарна!

verita
4th April 2007, 11:54
За съжаление не мога да ти помогна, ще питам майка ми после, тя постоянно има проблеми с костите :( Мисля си, че и при теб е костта. Най-добре го спирай този спирт, щом е за мазоли изгаря само кожата. Аз понякога имам проблеми с кръста и се мажа с Алгезал, много помага и не изгаря като Финалгон.

kaija
4th April 2007, 12:06
мерси много...
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=116596#116596

NatalyTake
4th April 2007, 12:23
не зная какво е бурсит, но това много ми прилича на подагра. виж си пикочната киселина. при жените много рядко се проявява, но има вероятност да е това. вземи медицински въглен 1-2 пакетчета и го забъркай като кашица, с нетопла вода (но не и студена), наложи си го на болезненото място, но имай предвид, че много цапа въглена. дръж компреса половин час. ако те облекчи е по-вероятно да е подагра.

kaija
4th April 2007, 12:38
и на мен така ми звучи! иди разбери каква е връзката между едно кокалче и пикочната киселина. дано да не е сериозно...ще пробвам с въглена, много благодаря за бързото отзоваване!!!

verita
4th April 2007, 13:36
Видях майка ми за минута само и тя не можа да ми каже нищо на момента от бабешките церове :? Лично аз наистина те съветвам, ако оплакванията продължат да отидеш да те види лекар. На една приятелка така се поду ръката и адски я болеше, няколко дни го игнорираше, но като отиде на лекар се оказа, че има възпаление на ставния хрущял и й предписаха лекарства. За 1 седмица й мина, но не е хубаво да се пренебрегват тези неща.

sara81
4th April 2007, 14:56
ами аз имах нещо подобно,но не мога да гарантирам,че е същото като при теб.писах и питах на друго място,но за сега отговор нямам.но проблема и при мен е,че ми се е подул палеца на левия крак ,но откъм живеца и също така не мога да си обуя нищо,защото ме боли.отидох при личната лекарка и тя ми каза,че или са гъбички,което не беше,или някакъв вид алергия.изписа ми да се мажа с ихтиол паста.отока спадна и вече не ме боли,но забравих да кажа,че и самият ми нокът спря да расте:)и до сега не ми расте,иначе отока и болката минаха
дано съм помогнала с нещо:)

kaija
6th April 2007, 01:13
златна си! имам ихтиол, взех го по друг повод, но сега ще мажа...мерсиииии