PDA

View Full Version : Стафилококова инфекция


Някаква_Такава
14th April 2007, 13:34
Позволих си да направя тема за Стафилококовата инфекция ,защото е изключително често срещана и много опасна.В момента се лекувам от нея с ваксина -лечението ми е вече 4 месец ,по простата причина че антибиотиците не помогнаха ,хомеопатията също.
Първо искам да ви разкажа как се прояви при мен :roll:
Едно лято бях на студентска бригада и напълнях страшно (12 кг),върнах се тук в Б-я и започнах диета -каква диета всъщност -аз НИЩО не хапвах (3,4 месеца поне )имунната ми система рухнаи започнаха да ми излизах огромни подкожни пъпки (като цирей),които след седмица се разпукваха и оставаше рана ,която след като заздравееше ,на мястото оставаше белег.
Щом заздравееше една -веднага излизаше втора,понякога и повече -пълен кошмар .Бях много подтисната,защото изглеждах така все едно не се грижех за себе си ,а постоянно ходих на козметик и си купувах какви ли не продукти -БЕЗ ЕФЕКТ
Един ден отидох на гинеколог ,имах течение ,а и ми беше време за профилактичен преглед .
Тя отсече течението ти е вследствие на стафилококова инфекция -на мен дотогава и през ум не ми е минавало че може и това да е причината за честите ми възпаления на яйчниците,а и мислех че това е проблем при бебенцата в родилния дом..... :shock:
Тя ми предписа антибиотик и каза ,ако това не помогне ,ще пиеш друг след това ...
Нямаше ефект мина време и аз забравих ,докато не се разговорихме с едни познати за тази инфекция
Едната каза че е имала такъв проблем (кожен )и с ваксината вече няма .
Тогава не го взех впредвид казах си Да бе още едно Пласебо-още едни пари на вятъра ...
Срещнах още една позната ,която пък имаше проблеми с бъбреците постоянни възпаления ,най накрая след хиляди изпити лекарства,лекарката й я праща за изследване и се оказва че има стафилококи .
Започва и тя с хомеопатия ,антибиотици и най-накрая прибягва до ваксина,последно като я видях все още не се беше излекувала .
Лошото при тази инфекция ,че ако остане дори само една -тя се размножава мигновенно :2040:

Някаква_Такава
14th April 2007, 13:44
А ето и малко инфо по въпроса
Стафилококите са Грам положителни бактерии с перфектна сферична форма, които при наблюдение с микроскоп се виждат подредени на групи, наподобяващи грозде. Стафилококите са група от над 20 вида бактерии, които нормално се срещат върху кожната повърхност, под мишниците или носа на здрави хора. Около 25-30% от популацията са носители на този микроорганизъм специално на Златистияt стафилокок (Staphylococcus aureus). Тези хора само разпространяват, без да боледуват от инфекции.
:2009: Стафилококите са едни от най-честите причинители на кожни инфекции. Повечето от тях са сравнително леки и се проявяват като пъпки, могат обаче да бъдат и изключително сериозни, като инфектиране на хирургични рани, инфекции на кръвта и пневмонии.
Staphylococcus aureus причинява многообразие от супуративни (свързани с образуване на гной) инфекции и токсични състояния при хората.
Често, при нормални защитни сили на организма, микроорганизмите остават на мястото на проникването и причиняват локализирани възпаления, например върху кожата, инфектиране на космен фоликул, були, фурункулози и ечемик.
По сериозни състояния са
Пневмонии,мастит ,флебит ,менингит ,инфекции на пикочните пътища,ендокардит и др :2022:

Някаква_Такава
14th April 2007, 13:58
Лечението ,независимо с какво е,трябва да е придружено от имуностимуланти от рода на Герисан ,Цитросепт или Биоцитрин,Ехинацея ,защото ако не се засили имунната система нищо няма да помогне .
Отделно може да се пие чай от коприва ,сок от моркови ,да се яде много целина и магданоз .Аз не обичам целина :1250:
Днес четох че зеления японски чай прави бактериите неустойчиви -мисля и това да пробвам ,а освен това намерих в един сайт рецепта против акне (по 6 чаши зелен чай в продължение на месец,заедно с рибено масло )нищо не ми коства да го опитам и ще ви кажа има ли ефект :2005:
Но факт е че е опасно да не се лекува !
Препоръчвам горещо на всички ,които имат чести възпаления ,било то на кожата (акне),било на пикочните пътища(цистит) или на яйчниците да си направят изследване за стафилококи

Някаква_Такава
14th April 2007, 14:02
А вече с белезите и със "прогорената " кожа предлагам да се борим или с пилинги (билков ,киселинен-вече са доста обсъждани)
или с микродермабразио ,или с лазер .
Има светлина в тунела !!!!!

uspeh
14th April 2007, 14:33
И как разбра, че имаш стафилококова инфекция? Какво е това изследване и къде го правят? Каква е ваксината и откъде се купува?

Някаква_Такава
14th April 2007, 14:57
на мен ми го откриха с цитонамазка при гинеколога и после за да съм сигурна в лаборатория дадох кръв Не искам да обяснявам подробности за васината -за да не го сметнеш за някакъв вид реклама ,мога да ти пиша на лични

uspeh
14th April 2007, 15:50
Все пак направи тема специално за това, мисля че тук е мястото да отговориш на въпросите :)
Няма да го сметна за реклама, позволявам :)
Тези въпроси остават:
Какво е това изследване и къде го правят (в коя лаборатория си отишла)? Каква е ваксината и откъде се купува?

Някаква_Такава
16th April 2007, 11:20
Ох ,как ме е яд.Писах,писах накрая ми се рестартира компютъра :2040:
Обаче ,какво да правя Uspeh ,обещах ти да не пиша безкрайно много постове :lol: -ще творя наново.
Та има една лаборатория Анаста,която се занимава с диагностирането на стафилококи и нищо друго -тя се намира до БАН .
Изледването става чрез взимане на венозна кръв и струва 8 лв.
След като излязат резултатите (на следващия ден )лекарката д-р Петрова ти разяснява възможностите ,антибиотик(отива се при друг лекар да предпише подходящ),хомеопатия (пак се отива при съответен специалист) или последния вариант ваксина Анаста .
Първите дози на ваксината се бият два пъти в седмицата по схема,подмускулно ,постепенно по-нарядко ,докато се стигне до реимунизация с по една на месец.
Ако имаш проблеми с носа(като чести настинки ,синузит ,предписват и капки за нос.Действието на ваксината започва веднага след първата-наболяват те местата ,които са заразени (примерно при мен яйчниците),при моята позната бъбреците и гърлото.
Лечението не е скъпо на мен ми излезе към 50-60 лв ,като се има предвид ,че антибиотика ,който пих (забравих как се казваше)ми струваше 40 лв ,а не помогна .

uspeh
16th April 2007, 14:01
Добре, а по какъв начин точно действа ваксината? И кой те прати в тази лаборатория?

Jeni84
16th April 2007, 14:13
Аз и сестра ми също ходихме в Анаста и ни откриха такава инфекция, и понеже бях щастлива че най накрая са ми открили причината за появата на пъпките пратих и мои приятелки, и на всичките и им откриха стафиликоки. Не знам какво прават в тази клиника но от всичките ми 12 познати на 11от тях им я откриха. И естествено си препоръчват тяхната ваксина. В моя случай тя не ми помогна но не ми и навреди, сестра ми обаче се обрина от нея. Лекаря който я оправя после много се смя че сме се вързали на тази клиника.
Това е само мое лично наблюдение де.

Limoni-Johni
16th April 2007, 14:17
Извинете, ако се включвам нахално, но...
Преди 4 години на мъжът ми започна да му пада косата... Отначало беше мъъъничко петънце, но в крайна сметка му окапа почти 90% от косата. Ходи на дерматолог, на друг, на трети. Мина през криотерапия на скалпа, биха му някаква ампула в скалпа (над двадесет убождания)... Нищо не помогна. GP-то подметна за тази инфекция и ни насочи към АНАСТА. Направиха му тест, оказа се, че стафилолизиновия му титър е много висок. Започнаха да му бият ваксината и за няколко месеца косата му порастна пак (не без помощта и на някои бабешки рецепти). Доколкото ми обясниха в Анаста, а и аз доколкото разбрах, целта на тази ваксина е да вдигне още повече този титър. Факт е, обаче, че мъжът ми си има отново коса.
Другият "ефект", който тази ваксина породи е, че започнаха зверски сърбежи по тялото. Виждала съм го едва ли не кръв да си пуска от чесане. Явно е направил някаква алергична реакция. Но я излекува със серия инжекции с "Alergoprevent".
А, и освен ваксината, му дадоха и капки за нос ("Трипафлавин"), които приготвят там.
Въпросът е, че се наложи да мине изключително дълъг курс на лечение, но, пак казвам, има си коса.

Някаква_Такава
16th April 2007, 14:19
Моите познати ,които вече привършваха леченията си .
И аз понеже не бях сигурна,взех да чета всичко в нет-а за тази ваксина .Беше пълно с мнения повечето негативни :) ,но имаше и позитивни.
В крайна сметка ми дойде до гуша да ми се възпалява лицето и реших ,че ако не друго ще отида просто да си направя изследване,може пък да нямам и щях да се насоча към друга причина
А иначе имам една брошурка за действието на ваксината ,но ще ти напиша довечера ,че е в къщи :)

uspeh
16th April 2007, 14:20
Не знам какво прават в тази клиника но от всичките ми 12 познати на 11от тях им я откриха.
Стафилококов титър - няма такова изследване! (http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1459607/Main/1456863)

Limoni-Johni, да не би косата на мъжа ти да се е възстановила от бабешките рецепти :P

Limoni-Johni
16th April 2007, 14:36
:lol: И аз го прочетох одеве това!!!
Да де, ама преди четири години идея си нямах, че мога да намеря повече инфо по форумите (Да е жив и здрав Интернета).
Uspeh-че, в интерес на истината това за бабешките рецепти май си е вярно. Ваксината само мъъничко ни помогна. И сега, отвреме навреме, му се появява малко петънце без коса. И пада едно лудо мазане с чесън... Мааале, жив вампир около нас не остана! :girl_haha:

Някаква_Такава
16th April 2007, 14:41
Аз ще видя как ще са моите изследвания в началото на другия месец -и ще споделя
Всъщност причината да направя тази тема е да обменя опит с хора ,които се опитват да се преборят с тази инфекция
Какви начини са избрали-има ли резултат . :2036:

Някаква_Такава
16th April 2007, 14:51
И пада едно лудо мазане с чесън... Мааале, жив вампир около нас не остана! :girl_haha:
ХИХИХИ даааам което си е вярно вярно е ,чесънът много помага :lol:
Чудя се дали да не ям повечко чесън -ще отстраня и де що имам болест и хем всички нахални колеги :idea: това се казва идея!!!!

trixy
17th April 2007, 14:24
Някаква-Такава, много добре те разбирам, аз имам идентичен проблем като теб. Никога не съм имала перфектна кожа, но винаги съм ходела съвестно на козметик, ползвала съм скъпа козметика за лице.И изведнъж преди 4 -5 месеца лицето започна да ми си обрива с подкожни пъпки, които много боляха и ако успеех да ги изстискам оставаха белези, направо се обезобразих, беше ме срам да се покажа на улицата.Моята козметичка ми каза за тази лаборатония Анаста още първия път когато ми видя обрива, но аз не погледнах сериозно на думите и. Пъпките продължиха да ми се появяват, отидох на дерматолог, смених 3 антибиотика, но никакъв ефект, преди 2 седмици отидох да си направя изследването в Анаста и се оказа че показателя ми е много висок. Започнах ваксината и сега чакам резултат дали ще има не знам, знам само че не знам вече какво друго да направя.

Някаква_Такава
17th April 2007, 16:46
Стискам палци Трикси,а какво си взе за подсилване на имунната система!!?

trixy
18th April 2007, 08:50
За подсилване пия чай от коприва, както ми каза д - р Петрова, спомагал за пречистване на кръвта!Не е много приятно, но трай бабо за хубост, а и предпочитам да пия чай пред това да гълтам хапчета.Тази сутрин и една моя приятелка отиде да си направи теста! Ти какъв имуностимулатор взимаш?

The Shadow
18th April 2007, 09:59
понеже и аз май имам този проблем и тия дни ще мръдна до тази лаборатория за едно изследване на кръвта. При цитонамазка обаче не ми се появяват стафилококи, но може би са в кръвта и гаранция ми е точно такъв проблема.
Да копривата наиситна пречиства кръвта иза кожата е мн. пролезна.Аз пък си правя една рецепта за засилване на имунната защита която е с медни продукти и да Ви кажа ефекта от нея БИЕ всички разни хапове./на мен също са ми изписвали такива/ Смесмат се мед, пчелно млечице и пчелен прашец /ще видя точните пропорций и ще ги напиша/. Сутрин по една суп. лъж. на гладно докато се изчерпи количеството.Повярвайте ми ефекта е страхотен! И като се съчетае и с копривата става супер, ама тези гадини са мн. упорити и само с това няма да стане.Айде успех на всички ни които имаме проблемация с гадинките и бързо оправяне :wink:

The Shadow
18th April 2007, 10:08
смесват се 900 гр. мед /манов, или магарешки бодил /
10 гр. пч. млечице,
125 гр. пч. прашец / като се разтвори предварително в малко вода и стане на каша / :!: :wink:
Прием:
1 суп. лъж. на ден сутрин на гладно до изчерване на количеството.Който не може да го хапне /като мен :oops: / може да се разтвори в малко хладка вода и да се пийне! :wink:

trixy
18th April 2007, 10:23
The Shadow, благодаря за рецептата. Аз ям всеки ден по 3 - 4 супени лъжици мед, много обичам. Имам рецепта за имуностимулатор
половин буркан мед, 4 - 5 лимона / с корите се нарязват на дребно /, една ч.ч. едро смляни орехи, всичко се смесва и се взима по 1 - 2 с.л. сутрин на гладно, правя си го най-редовно!

borislava stoeva
6th May 2008, 18:14
От 5 г. имах страхотен проблем с кожата излизаха ми по лицето кистозни пъпки огромни като цирей пълни с гной..Ходих по какви ли не дерматолози,доценти,даже и при някакъв академик.Само ме тъпчеха с антибиотци и противозачатъчни,защото при направената микрбиология се оказа,че правя доста силна стафилококва инфекция .Нищо не помогна-даже развих силна резистетнтност към всякакви антибиотици,защото изпих почти всички видове без никакъв успех-даже по-зле станах.Чух за Анаста и си направих ваксината.Пъпките след 2-3 месеца намаляха ,а след още 2-3 изчезнаха напълно и нямах вече никакви гнойни пъпки.Анаста ми оправи лицето.Това го казвам с пълна отговорност,защото 5г. ходих по мъките и давах безбожни пари.Опитайте не се страхувайте:)Успех :)

borislava stoeva
11th May 2008, 18:23
Дано да съм помогнала и успех :)

bibi_82
14th May 2008, 11:46
а как се хваща тази инфекция?

borislava stoeva
14th May 2008, 16:10
Ами някои се инфектират като си чоплят пъпките,както стана при мен.Но може и да са много други начините за стафилококова инфекция.

top_secret_girl
21st May 2008, 10:25
Здравейте на всички!! И аз си изпатих от стафилококова инфекция и се оказа, че съм я носела страшно дълго време без да знам. Миналият май месец всичко ескалира и тогава тръгнах по лекари. Постоянно ми излизаха ечемици, имаше случаи, в които можех да преброя до 7 гнойника на едно око....беше много брутално. На всичкото отгоре постоянно имах конюнктивит, който не можех да излекувам. Ходих при какви ли не лекари и те само ми даваха капки, които действаха временно и само ми казваха да си измеря кръвната захар, колкото и да им обяснявах че е нормална. Най - накрая взех от библиотеката един учебник по офталмология и прочетох, че често ечемиците се появяват поради стафилококови бактерии. Майка ми беше чула за Анаста от някъде и ме заведе. Резултатът беше положителен и след първия курс от 7 инжекции ми биха още две допълнителни, защото имунитета ми беше на границата. След това от Декември до миналият месец ходих да ми бият веднъж месечно по една. През това време прежалих доста пари и ходих и в Токуда където най - сетне някой лекар реши да ме изслуша :) Доста лекарства оползотворих и доста инжекции отнесох ама РЕЗУЛТАТА Е НАЛИЦЕ! Вече не ми излизат такива ечемици....от всичко неприятно остана сухотата в очите, която се появи по време на многобройните конюнктивити и която се опитвам да овладея :) ! Имам един ВЪПРОС. Излезе ми акне преди да разбера че имам инфекция. Дерматоложката, която ме прегледа заяви че лечението може да се забави, защото ваксината в Анаста била много силна и лекарствата за акне нямало да могат да подействат като хората. Да сте забелязвали нещо такова, защото аз си лекувам акнето и ми се струва че добре зараства? Иначе по - добре тези които се съмняват че имат инфекция да се изследват някъде било то в Анаста или в Токуда или където и да било, защото колкото по - дълго ги търпиш тези стафилококи, толкова по трудно става после лечението. На мен ми отне повече от година лекарства и 7 месеца лечение в анаста.

diastemma
21st May 2008, 16:59
Относно достоверността на изследването на стафиликоков титър... Ако някой има прояви на стафилококова инфекция и стафилококовият му титър излезе висок, с чиста съвест може да се подложи на лечение.

Но ако само титърът е висок без никакви прояви на заболяването, инжектирането на ваксина е безсмислено.

joro_gpa
9th July 2008, 23:57
И аз така от 3 години ми излизат едни големи пъпки като циреи на челото. Първо отидох на хирург да ми ги цепи. Два месеца след това пак се появи. Този същия хирург ми даде едни кърпички почистващи да се почиствам лицето сутрин и вечер. И те имаха краткотраен ефект. След това отидох на дерматоложка, която започна да ми бие инжекции в пъпката, като това се повтаряше през 3,4 дена. Даде ми и антибиотик да пия, някакво мазило, а отделно ми я третираше с лазер. Ходих при нея около 3 месеца и всеки път съм оставял по 30,40 лв(два пъти седмично. то поне да помагаше дълготрайно). Това нямаше никакъв ефект. След това намерих връзка с шефката на кожния диспансер, и тя ми даде антибиотици, ама не някакви дето не съм ги чувал, ами доксациклин, и витамин c. Пак никакъв ефект. От една година започнах да си правя превръзка с ихтиол, после с мед и др. Взех една лампа на Цептер да се нагрявам с нея, казаха ми че помагала много за такива работи. Обаче пак ми избива тая гнусна гадина и вече се побърквам (поне да знаех какво е). Никой от така наречените специалисти при които ходих не ми каза че това са стафилококи, до преди една седмица. Майка ми ходи да си маха едни бенки при един хирург, и като отидохме да си взима резултатите, аз я попитах тази лекарка от какво може да ми се появява тази пъпка. Тя още като ме погледна и ми каза че имам стафилококова инфекция. Каза ми: Отивай в Анаста, там правят изследвания и дават ваксина. Сега дадох секрет за да ми направят изследвания, тоест антибиограма, демек да видят какви антибиотици действат на моя вид стафилококи, защото разбрах че има няколко вида. Я кажете за Анаста дали си заслужава да ходя да взимам тази ваксина защото вече не издържам. Най-накрая ще набия някой лекар. Не гледат да те излекуват, амо ако може 100 пъти да идеш при тях за да те доят като кравичка, а ние си ходим по мъките и най накрая пак нищо. Пожелавам искрено на всички дето ги имат тея гадини да се оправят и да не попадат на лекарите на които аз попаднах. Ама все пак ако някой знае повече за Анаста нека пише. Предварително благодаря.

borislava stoeva
16th August 2008, 15:05
И аз така от 3 години ми излизат едни големи пъпки като циреи на челото. Първо отидох на хирург да ми ги цепи. Два месеца след това пак се появи. Този същия хирург ми даде едни кърпички почистващи да се почиствам лицето сутрин и вечер. И те имаха краткотраен ефект. След това отидох на дерматоложка, която започна да ми бие инжекции в пъпката, като това се повтаряше през 3,4 дена. Даде ми и антибиотик да пия, някакво мазило, а отделно ми я третираше с лазер. Ходих при нея около 3 месеца и всеки път съм оставял по 30,40 лв(два пъти седмично. то поне да помагаше дълготрайно). Това нямаше никакъв ефект. След това намерих връзка с шефката на кожния диспансер, и тя ми даде антибиотици, ама не някакви дето не съм ги чувал, ами доксациклин, и витамин c. Пак никакъв ефект. От една година започнах да си правя превръзка с ихтиол, после с мед и др. Взех една лампа на Цептер да се нагрявам с нея, казаха ми че помагала много за такива работи. Обаче пак ми избива тая гнусна гадина и вече се побърквам (поне да знаех какво е). Никой от така наречените специалисти при които ходих не ми каза че това са стафилококи, до преди една седмица. Майка ми ходи да си маха едни бенки при един хирург, и като отидохме да си взима резултатите, аз я попитах тази лекарка от какво може да ми се появява тази пъпка. Тя още като ме погледна и ми каза че имам стафилококова инфекция. Каза ми: Отивай в Анаста, там правят изследвания и дават ваксина. Сега дадох секрет за да ми направят изследвания, тоест антибиограма, демек да видят какви антибиотици действат на моя вид стафилококи, защото разбрах че има няколко вида. Я кажете за Анаста дали си заслужава да ходя да взимам тази ваксина защото вече не издържам. Най-накрая ще набия някой лекар. Не гледат да те излекуват, амо ако може 100 пъти да идеш при тях за да те доят като кравичка, а ние си ходим по мъките и най накрая пак нищо. Пожелавам искрено на всички дето ги имат тея гадини да се оправят и да не попадат на лекарите на които аз попаднах. Ама все пак ако някой знае повече за Анаста нека пише. Предварително благодаря.




Здрасти:)Не се чуди изобщо,а направо отивах в Анаста.Ако проблемът ти е със стафилококите,там ще се излекуваш.Аз си влачих гнойните пъпки цели 5г,ходих и давах безбожни пари по разни доценти и само в Анаста за няколко месеца лицето ми се изчисти до неузнаваемост и гнойните пъпки спряха да излизат.Не се колебай,а действай :D Успех

elizma
23rd August 2008, 18:06
здравейте всички.аз сам с ринопластика и ми излязоха след сваляне на гипса 2 пъпки пълни с гной.Вече 4 месеца ми ги горят, режат,мажех ги с кортикостероиди и нищо.обиколих всички болници и всеки ме лекува малко и се отказва а тези пъпки или там каквото е не се махат.та мисля да ида да си направя едно изследване за бактерии защото нито един доктор ,освен джипито не ми каза за това всеки казва че няма смисал вие как мислите................

Jackie
23rd August 2008, 18:32
здравейте на всички моя приятел има същия проблем с папките. Излизат му на гърба, лицето, в косата. Веднъж му изстисках 1 от гърба и такова чудо за 1 прав път през живота си бях виждала - адски мн гной излезе и със нещо като жило но мн голямо - ужас направои полицето все му излизат такива като цирей и има 1 папка която се опитва да махне от 2 god и все се появява. Мерси мн за инфото - никога не бях чувала за тази инфекция задължително ще го пратя да си направи такова изследване

Пипилота
23rd August 2008, 18:37
Гнойните пЪпки имат коренче, което докато не се махне все забира.
А за пАпките не знам, тази материя ми е непозната :lol:

dili_anna
12th March 2009, 00:41
Здравейте!
Пише поредната засегната от проблема стафилококова инфекция или поне така си мисля... Страдам от акне от 15 годишна-сега съм на 25, но акнето ми вече съвсем не е същото. Пъпките ми са големи,гнойни, предимно без бял връх, както лекарите ги наричат кистозни.Появяват се дори по слабините и ми се наложи да цепя една от тях.Когато се раздразнят стават като хроли и дори понякога сърбят, а АКО се пукнат болят адски много и бавно зарастват. Дерматолозите, при които съм ходила през всички тези години ми дават едни и същи варианти- противозачатъчни и антибиотици. Противозачатъчни съм пила(Diane 35),още когато акнето ми се влияеше от цикъл, храни и беше един вид младежки пъпки. Наистина се изчистих за около година, след което всичко наново.Антибиотици отказвам да пия, защото и без това имам педразположеност към вагинални гъбички,а и ако наистина е стафилококи явно няма смисъл от тях. В момента съм на хомеопатия- вече година...не забелязвам ефект, през седмица съм на козметик, именно тя ми каза за Анаста. Изследването естествено показа инфекция- титър 2(каквото и да значи това) и ми беше предложена ваксината. В началото бях 100 % ЗА, но след като разрових нета един вид се уплаших...честно казано не знам какво да предприема от тук нататък... Моля ви кажете някой правил ли си е изследване за стафилококи на друго място, как е възможно тази лаборатория да е единствената в БГ, която прави такова изследване и такава ваксина... нещо ми се вижда странно, още повече, че самата лаборатория е под всякаква критика...Ще ми се да се посъветвам с още някой лекар, извън Анаста относно тази ваксина, варианти за лечение на стафилококи или поне да си направя още едно изследване на друго място. Ако знаете дерматолог, който би подходил сериозно към въпроса, а не би лекувал само пъпките с кремове и антибиотици МОЛЯ пишете!
Благодаря предварително!
Диляна

limanna
1st April 2009, 14:44
здравейте аз също имах стафилококова инфекция- след една операция раната ми не се затвори и дори започна да се уголемява. направих си изседване - микробиология и се изолира стафилококус аурерас. след няколко месеца си правих профилактичен преглед при гинеколог и си пуснах микробиология на влагалищен секрет- резултатът-стафилококус аурерус.след още няколко месеца започнах да боледувам от грип- системно, за 3 месеца 3 пъти и реших да си напрява изследване в анаста, титърът ми беше 3 (мисля че нормата беше 1,5-)и след като обясних че имам проблем с имунната система ми изписаха ваксината.междувременно започнах да пия саменто и тамифлу за имунната система. от тогава вече 2 години не съм имала никакви проблеми. между другото бях пратила приятеля ми да се изследва в анаста и неговия резултат беше колкото моя но когато е обяснил че няма проблеми лекарката му казала че няма нужда от ваксината.

IO
22nd June 2009, 17:01
Здравейте :) моля ви помагайте ! Възможно ли е при направени кръвни изследвания ,специално за стафилококи пробата да е 0.4 ,казаха абсолютно нормално , а при ранев секрет го водят (секрет от пъпка) да имам STAPHYLOCOCCUS AUREUS,имам и антибиограма .... Имам акне , сериозна битка , как да разбирам това ?

ti
17th September 2009, 22:26
А дали е възможно след изследване на кръвта в Анаста, да имам стойност 2, а при изследване на ранев секрет, да няма паталогенни микроорганизми? А от 10-тина години съм с акне:(

чичо
18th September 2009, 22:29
Викат им патогенни и е възможно,щот кокато ги транспортират до лабораторията те измират...или не ги взетат,както трябва :idea:

raptor
23rd September 2009, 21:33
:cool: аз например съм се възхитил само на една докторка.Тя до сега ми е лекувала всички такива пъпки.Нищо не остава след тях.Дори и тия дето са с косъм вътре...
Ама като ми напише рецепта и си отивам направо в аптеката.
Какво да ви кажа ...То на мойта възраст все си има нещо.И моите играчи от компанията и те ходят при нея.Много добре работи.Акнето си го влачих до 26 година.Не ми се оправяше.Таман изчезне и се загладя и пак полека се засилваше.Бях свикнал.То те е срам от себе си .И като се бръсна направо беше страшно.Докато не я намерих тая докторка.Сега ходя всеки месец че пуснах едно бирено коремче .

Mena
23rd September 2009, 21:49
:cool: аз например съм се възхитил само на една докторка.Тя до сега ми е лекувала всички такива пъпки...Докато не я намерих тая докторка.Сега ходя всеки месец че пуснах едно бирено коремче .
А докторката как ти помага на биреното коремче? Доколкото разбирам тя е дерматоложка, нали? :lol:

raptor
23rd September 2009, 22:12
:cool: ПЪРВО ми махна бая косми.Пролетта.За три пъти и нямам нищо вече.И там даже...НИЩО....
После ми махна една котва .\тату\.А за корема ходя на фитнес.А докторката го облъчва с една U.S. машина. Много яко е.Малко боли такова ама аз нали си искам плочките...Всичко правя да се махне това нещо.И не пия вече бира.от две седмици само твърдо...

raptor
23rd September 2009, 22:14
:cool: Права си дерматоложка е.

pacient
9th March 2010, 17:43
Сигурно вече отдавна си забравила за инфекцията, но по разказа ти си мисля, че става въпрос за Стрептококова инфекция, а не Стафилококова инфекция. Стафилококовата е по-малкото зло и се лекува успешно само с антибиотици след направена антибиограма. Стрептокока е много по-опасен и лечението е комбинирано като в клиниката до БАН поставят и ваксина.

dili_anna
11th April 2010, 14:45
Сигурно вече отдавна си забравила за инфекцията, но по разказа ти си мисля, че става въпрос за Стрептококова инфекция, а не Стафилококова инфекция. Стафилококовата е по-малкото зло и се лекува успешно само с антибиотици след направена антибиограма. Стрептокока е много по-опасен и лечението е комбинирано като в клиниката до БАН поставят и ваксина.

Здрасти, това към кого беше коментар, защото моята инфекция още си продължава като на моменти затихва и после пак. През изминалата година 2009-та проведох лечение с антибиотици, колкото и да не исках. Резултат пак никакъв, а дерматолозите при които съм ходила досега( изгубих им бройката вече) не ми назначават изследвания на пъпка и отхвърлят всяко мое предположение за стафилококи. За тях е акне, но съм вече на 27 години, все нещо трябва да го предизвиква това акне. Как да си направя сама изследване и къде, за да разбера какви бактерии имам? За Анаста още съм предубедена...

livorno
13th April 2010, 11:34
Здравейте!
Оставям ви лично съобщение!

livorno
15th April 2010, 09:40
Здравейте!
На 27 години е много малко вероятно да се касае за акне.
Чували ли сте за ефекта на коластрата от крави при проблеми като вашия?
Коластрата от крави съдържа готови антитела срещу 20-тина най-популярни болестопричинители – Streptococcus, Staphylococcus, E.coli, Candida albicans, Hemophylus, Salmonella, Helicobacter pylori, Cryptosporidium, Rotavirus.
Антителата извършват две основни функции.Първо те се свързват по своему с молекулите от чуждото веществто, накарали имунната система да отреагира. Второ те набират други клетки и молекули за да разрушат заедно веществото, щом антитялото се свърже с него.
Зная за излекуване с коластра на подобен проблем, не по-малко тежък от вашия, където антибиотиците също не са помогнали.

Мариса
12th May 2010, 10:58
мдааа,кофти инфекция си е-януари бях с резултат 2,пих антибиотици и сякаш се успокои,но скоро може да я посетя същата лаборатория да видя коя цифра ще излезе.Възможно е да съм в норма от едни неща,които взимам/вътрешен прием/надявам се де:)

doria
8th June 2010, 08:33
На мен хомеопатията не ми помогна. Но ОПЛ-то миказа да не пия антибиотик, а котешки нокът и ехинацея. Пия ги вече 2 месец. Има бавно подобрение, но не знам дали ше решат проблема изцяло. При мен се проявява с възпалени сливици.

Iliana81
9th June 2010, 21:50
Възможно ли е да съм прихванала инфекция от приятеля ми? Понеже преди да буда с него, лицето ми беше много чисто и гладко но от 2 години насам имам ужасно пъпки, подкойни или гнойни и са големи. Той ще си прави изследвания вдругиден. Казва че винаги е имал такива, от години наред, но при него са по на рядко.

Мариса
10th June 2010, 14:54
На мен хомеопатията не ми помогна. Но ОПЛ-то миказа да не пия антибиотик, а котешки нокът и ехинацея. Пия ги вече 2 месец. Има бавно подобрение, но не знам дали ше решат проблема изцяло. При мен се проявява с възпалени сливици.

Изобщо не е достатъчно котешкия нокът и ехинацеята.

POPCORN
14th June 2010, 18:19
хора някой, които скоро е ходил в Анаста , може ли да сподели горе долу какво мисли ?

doria
22nd June 2010, 07:51
Изобщо не е достатъчно котешкия нокът и ехинацеята.[/quote]

Mirabella, Все пак ще продължа още 1-2 месеца с това, за да не пия антибиотик. Има бавно подобрение и се надявам при постоянство да ми помогне.

Мариса
22nd June 2010, 15:22
Изобщо не е достатъчно котешкия нокът и ехинацеята.

Mirabella, Все пак ще продължа още 1-2 месеца с това, за да не пия антибиотик. Има бавно подобрение и се надявам при постоянство да ми помогне.[/quote]

Изчистването на организма е бавен процес и има нужда от мощни и добре комбинирани билки.Само с тези двете неможе се постигне отличен резултат,но все пак успех :wink:

Night Love
25th July 2010, 21:56
Здравейте!
Наскоро ми взеха секрет от гърлото и установиха, че имам стафилококи. От 1 месец страшно ме боли гърлото, а проблеми с носа винаги съм си имала. На 20 години съм и не знам дали да се притеснявам, навсякъде чета противоречиви мнения. Личната ми докторка ми предписа антибиотик Аugmentin, капки за нос Tripaflavim и маз за нос Бактробан 2%. Ползвам ги от 3 дена и все още не мога да кажа дали има ефект, но гърлото все така ужасяващо ме боли и като, че ли ме боли по-скоро лигавицата. Нямам акне, нямам проблеми с кожата, но преди година ми правиха операция на яйчниците, защото имах кисти, които се спукаха и коремът ми се напълни с кръв. Редовно ходя на гинеколог и то добър, но тя твърди, че всичко е наред като ми прави пълни изследвания и пия противозачатъчни, за да се натрупват хормони и да не ми се образуват повече кисти. Не знам дали това има общо със стафилококите, но за всеки случай съм длъжна да спомена и това. Имам проблем и с изтръпването на крайниците... дали стафилококите са виновни и за това?! Много съм объркана и дори ме е малко страх... прочетох много ужасяващи неща за тази бактерия. Как може да съм се заразила..освен чрез раните на някого, какъв е ругият вариянт никъде не намирам точна информация за това. Тук прочетох, че начините са били много... споделете някои от тях, моля ви. Също искам да попитам дали след като аз имам стафилоокки, мога да заразя хората около мен и по какъв начин, за да им кажа как да се предпазят. А интимният живот нежелателен ли е в едно такова положение?!

Selena
27th October 2010, 21:38
Здравейте, аз съм от хората, които са ходили в Анаста, получили са лечението и са много доволни. Инфекцията ми беше страшна, имаше поражения и вътрешни - в храносмилателната система, с възпаления на разни органи, и външни - по кожата, познатите червени подути и болезнени пъпки, пълни с гной. Оказа се ауреус - най-гадният от стафилококите, резистентен е на антибиотици, освен на един, който не знам дали може да се намери у нас, а най-дългото нещо беше пътят до тази лаборатория - обиколих куп лекари, те ми говориха куп глупости, даваха ми разни хапчета за всички симптоми, които аз понякога пиех, друг път - не. Само като им прочете човек листовката, и се отказва. Накрая една приятелка, която е имала отдавна подобно чудо, ми каза за лабораторията и аз отидох. Титърът беше висок, слагах си ваксината и си направих сама една схема с имуностимулаторите, защото без това не можете да се спасите от това чудо. Пих цитросепт, златен корен /капки, купуват се от аптеката, правят се в България/, коприва, ядох мед, промених си начина на хранене - с пресни плодове и зеленчуци всеки ден, и така се оправих за около четири месеца. Това беше преди три години, а отскоро пак забелязвам единични пъпки тук-там, не често, но се мяркат. Мисля да отида пак до лабораторията и да си взема една-две ампулки за реваксинация. Когато свърших с първия курс, доктор Петрова ме поздрави за отличния резултат и ми обясни, че при тях около 50 % от хората получават добър резултат, другите - не, защото всичко е строго индивидуално и оправянето на вашата имунна система си е ваш личен проблем - трябва да се правят усилия в тази посока. Психическото състояние също много влияе - да се прилагат разни методики за автотренинг, аз ползвам няколко вида, медитации и рейки, много съм доволна. Наистина, това има значение. Антибиотиците не помагат за ауреус, а той е все по-разпространен - поради идиотския ни начин на живот, тоталното замърсяване на средата и отвратителната изкуствена храна, особено страшни са микровълновите печки и ГМО. Желая успех на всички, и не се отчайвайте, отидете в лабораторията, друго не помага! Личната хигиена се подразбира, също така хигиената на дома - дезинфекция и пак дезинфекция, с всички възможни средства! Стафилококът е много устойчив, той е навсякъде /нарича се банална инфекция и наистина е повсеместно разпространен, не само в болниците/, затова е важно имунната система да е висока и силна. :D

Selena
27th October 2010, 21:38
Здравейте, аз съм от хората, които са ходили в Анаста, получили са лечението и са много доволни. Инфекцията ми беше страшна, имаше поражения и вътрешни - в храносмилателната система, с възпаления на разни органи, и външни - по кожата, познатите червени подути и болезнени пъпки, пълни с гной. Оказа се ауреус - най-гадният от стафилококите, резистентен е на антибиотици, освен на един, който не знам дали може да се намери у нас, а най-дългото нещо беше пътят до тази лаборатория - обиколих куп лекари, те ми говориха куп глупости, даваха ми разни хапчета за всички симптоми, които аз понякога пиех, друг път - не. Само като им прочете човек листовката, и се отказва. Накрая една приятелка, която е имала отдавна подобно чудо, ми каза за лабораторията и аз отидох. Титърът беше висок, слагах си ваксината и си направих сама една схема с имуностимулаторите, защото без това не можете да се спасите от това чудо. Пих цитросепт, златен корен /капки, купуват се от аптеката, правят се в България/, коприва, ядох мед, промених си начина на хранене - с пресни плодове и зеленчуци всеки ден, и така се оправих за около четири месеца. Това беше преди три години, а отскоро пак забелязвам единични пъпки тук-там, не често, но се мяркат. Мисля да отида пак до лабораторията и да си взема една-две ампулки за реваксинация. Когато свърших с първия курс, доктор Петрова ме поздрави за отличния резултат и ми обясни, че при тях около 50 % от хората получават добър резултат, другите - не, защото всичко е строго индивидуално и оправянето на вашата имунна система си е ваш личен проблем - трябва да се правят усилия в тази посока. Психическото състояние също много влияе - да се прилагат разни методики за автотренинг, аз ползвам няколко вида, медитации и рейки, много съм доволна. Наистина, това има значение. Антибиотиците не помагат за ауреус, а той е все по-разпространен - поради идиотския ни начин на живот, тоталното замърсяване на средата и отвратителната изкуствена храна, особено страшни са микровълновите печки и ГМО. Желая успех на всички, и не се отчайвайте, отидете в лабораторията, друго не помага! Личната хигиена се подразбира, също така хигиената на дома - дезинфекция и пак дезинфекция, с всички възможни средства! Стафилококът е много устойчив, той е навсякъде /нарича се банална инфекция и наистина е повсеместно разпространен, не само в болниците/, затова е важно имунната система да е висока и силна. :D

kiara123
29th October 2010, 12:02
Аз ходих до Варна точно за такова изследване те накрая не ми го направиха. Като чета мненията ви си мисля и аз да отида да ами направят изследването, все пак само една кръв се дава...

Bril
1st November 2010, 22:53
Каква е цената на това изследване?

Selena
2nd November 2010, 22:50
Там, където ходих аз - в Анаста, мисля, че беше 10 или 12 лв. през 2007 година. Не знам сега колко е, скоро не съм ходила. И ваксината струваше нещо, но много поносимо, а има и един жълт сироп Трипафлавин - той е 2,80 или нещо такова, ползва се за жабуркане и мазане. Не е скъпо, в сравнение с лечението с антибиотиците е най-евтиното. Но непременно трябва да се вземат разни неща за укрепване на имунитета - и да се сменят, защото организмът свиква с тях. Аз ги сменях на 2 - 3 седмици, така успях в крайна сметка да постигна висок имунитет и изчезване на стафилококите.

Polina_Rubio
8th February 2011, 22:08
Здравейте на всички. Аз също като вас имам този проблем.На 16 години съм и вече близо 5 години страдам от тази гадна, мръсна стафилококова инфекция.. не знам вече как да я нареча.. ИЗМАЧИ МЕ ! Всичко започна, когато бях мислч,че 11 годишна може и по-малка, когато ми излезнаха 2 големи цирея ! Последва безсмислено ходене по мъките та така и до днес.. Та антибиотици пих,та мазила мазах,та кво ли не правих и сега съм много зле.. пъпките започнаха да ми излизат и по гарба..И така отчаяна от всичко и измачила се реших да посетя въпросната лаборатория АНАСТА. Там ми взеха кръв и изследванията ми бяха положителни имах стафилококова инфекция титър 2 , това по думите на д-р Петрова е много зле..Предложиха ми тяхната ваксина.. и вече 5-6 месеца я слагам ходя на прегледи .. изследвания и вече съм придобила имунитет 12.. и ми казаха да продалжавам да я слагам.. следвам всичко стриктно, но ме притиснява това,че 2-3 дена след като ми сложат ваксината се обривам , излизат ми пъпки големи и подкожни .Те ми казват,че е нормално, но мен ме притиснява..Дано в един момент да спрат.. за сега нямам друг избор освен да продалжа, за да видя дали ще има наистина ефект ! МОЛЯ НАЙ-СЪРДЕЧЕНО АКО ИМА НЯКОЙЙЙ ИЗЛЕКУВАЛ СЕ ОТ СТАФИЛОКОКОВА ИНФЕКЦИИЯ КАТО МОЯ СЛУЧАЙ ДА МИ ПИШЕ..МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !

Pav1ova
20th February 2011, 21:46
хора някой, които скоро е ходил в Анаста , може ли да сподели горе долу какво мисли ?

Аз ходих през декември. И съответно изчетох цялата информатия в интернет относно Анаста...
Хубаво е, че ваксината е помогнала на много хора, но като цяло този метод на лечение звучи като научна фантастика, защото както изследването на кръв, така и самата ваксина, се предлагат само в тази лаборатория. До колкото разбрах, в "Национален център по заразни и паразитни болести", както и в други заведения, могат да диагностицират въпросната инфекция само по взет секрет! Извън БГ този т.нар стафилолизинов титър не е известен. Изобщо, всичко е твърде съмнително. Във форумите, които изчетох, хора споделят, че на всеки му казват различни референтни стойности (по телефона), като в същото време докторката подпитва за симптомите, за да "прецени" какъв резултат да даде. Естествено, това са само догадки и предположения.

Когато се обадих за моя резултат от изследването, ми казаха, че имам 2, от референтна 0408 (каквото и да означава това), питаха ме какви симптоми имам и веднага ми предложиха да започна лечение. А аз нямам абсолютно никакви оплаквания освен акнето, което вече ми мина... Така че спокойно мога да твърдя, че са ме излъгали! Както и много други освен мен!

Не се вманиачавайте, че имате такава инфекция. А ако все пак решите да ходите в Анаста, не им вярвайте на 100% - има и други лаборатории.
От друга страна, за тези които действително страдат от инфекцията, ваксината може и да е правилното решение....

Дано мнението ми да е полезно!

Мариса
20th February 2011, 23:03
Те и на мен 2 ми казаха и ме питаха за симптомите :lol:
А тогава имах само черни точки.е има вярвам и повече не бих стъпила там!

Мариса
20th February 2011, 23:04
Поправка Не им вярвам;)Изпуснала съм Н;)

jimbo79
2nd February 2013, 02:17
Здравейте на всички, стигнах до там, че вече съм отчаян. На 33 години съм. Всичко почна 2009. Появи се няква пъпчица мъничка, гнойна на тила в окосмената част. Не обърнах внимание. И това доведе до фатални усложнения. До 2011 от време на време изкачаха по 2-3 мънички гнойни пъпки, но този път по цялата глава. Юли месец 2012 цялата ми беше като в една огромна рана. С 1000ди малки гнойни пъпчици една до друга. Нещастниците ми се присмиваха и хилиха, сочиха с пръст и викаха какво е това. А аз им казвах, че съм се ударил някъде. Не издържах и отидох на дерматолог. Фаталната диагноза - стафилококова инфекция. Започна лечение само с мазила. Октенисепт, джинджира, бактробан, и още едно дето му забравих името, пак няква маз беше, ама тя трябвало да се ползва само 10 дена иначе, тея гадини развиват резистентност и това не ги събаря. Така минаха август, септеври, октомври, и резулататът - 1000 евра на вятъра. Ноември лекуващата лекарка реши да ми направи анаста и то защото аз й казах, иначе тя търсеше някви други алтернативи. Вика добре, 5 инжекции да се направят, направи и схема. Ама в моя умрял град пълен само с отпадък и накадърни мътрви души от 5 болници и 2 частни клиники, нямаше кой да ми направи, по-точно бие, ваксината. Накрая с 1000000 премеждия, една бабичка видно вече в пенсия, ама на някой някоя, в частна болница, каза, аз съм слагала, ок навих се, сложи ги болката беше .... неописуема. Обаче един ден отивам и една млада, дето трябваше да й обяснявам, че 0,7% са 7 деления на кухата пача, пак на някой някоя дрисла. Нищо не почувствах при тази инжекция, даже не разбрах сложи ли я или не. Ами май не кухата патка заспала, Минаха инжекциите, и отивам при лекарката, гледа аа Ок си, няма да правим РЕВАКСИНАЦИЯ с АНАСТА. Стори ми се странно. Ок, вика продължавай с Октенисепт и джинджира. Ок ама аз не съм спечелил от тото, От къде още 10000 евра да извадя? Спрях ги напълно заради немотия. 18 Януари 2013 събуждам се с една малка пъпчица. Откачих, отивам веднага при лекуващата, а няма нищо вика. Викам е как? Ако нямаше нищо, нямаше нищо да излиза. А слабо е, вика. 26 Януари 2013 - 3 пъпчици. Пак отивам взе посявка, резултатът - няма щам. 2 февруари 2013 главата ми е пламнала, посявка - силно развиващ се щам на стафилококова инфекция. И какво правим? Назначи ми лечение с хапченца против акне, пак праскалките, и няква маска. И това ако не помогне, не знам. Вече се видях в чудо. Остава и това да е нелечимо и направо срам и позор за уж напредналата медицина. Бахти и късмета.... Примемам всякакви идеи и предложения. Варианти, алттернативи, суперлативи. А да спомена, лекуващата на няколко пъти ме пита, каква ти е кръвната захар, но нито един път не ми назначи! Само като ходих да си вадя, ОТНОВО направление, тогава сестрата, добре, че ми е позната и как няма през ден съм в шибаните болници, като 2ри роден дом са ми, ми написа направление за кръв по точно за кръвна захар. Беше нормална. Казвам беше защото в момента кипя и вря и е 2:11 през ноща и сън не ме хваща. Възможно ли е да подхождаш с такова небрежение към проблемите на пациентите? За какво полагат тая Хипократова клетва, като после стават едни търговци? ... без коментар. Тематавиждам е стара, но ... на кого да кажа, че да ми обърне внимание.... И последно освен, чай от коприва, мед и орехи, какво още да я засиля тая имунна сиситема, че от тея всекидневни ядове и стресове, май вече е мит имунната система? Благодаря искренно на отзовалите се. И някой преборил ли ги е тея стафилококови инфекции? Или е само легенда битката с тях?

arduina
5th February 2013, 21:28
Здравей. Имам подобен проблем, малко по-лек засега. Четох че през зимата и лятото се изострят кожните заболявания. Търсих резултати и на английски и излизат доста, но колко са верни не знам. Един беше писал, че забелязал че му минават пъпките когато плува в басейн с хлорирана вода и решил да си ги маже се белина, пише че му помага но ми се вижда доста силно. Друг пише че заради някакво заболяване пил дълго време тетрациклин и му се изчистила главата. Сега ходя по доктори, последно ми казаха че имам себорея и инфекция и мажа с антибиотик. Не знам

jimbo79
22nd February 2013, 01:12
Благодаря Ви за отговрът arduina. Този Тетрациклин ми го изписаха също, но на маз. Резултатът ... Явно нещата са ясни лепнал съм си още една нелечима болест ... Все пак надеждата умира последна

just_dream_gil
22nd February 2013, 13:47
Здравей,
преди години имах същият кожен проблем. помогна ми крем "Надикса" няколко месеца и Акне аут(червеното). Надявам се да ти е от полза тази инфо, аз ходих по мъките половин година и бях изпаднала в голяма депресия.Успех!

enjoy
19th March 2013, 13:16
Здравейте! Пиша тук понеже наистина не знам какво друго да направя:confused: На 26 съм и от много години имам невродермит отзад на тила. Изразява се в изсъхване на кожата, залющване и сърбеж. Преди около две години подобно нещо се появи и в областта на слабините, а от месец т. нар. фоликулит по дупето и гърба. Всяка година съм ходила при различни дерматолози, но никой не ми беше правил микробиологични изследвания. През октомври 2012 за пръв път ми назначиха такива и се оказа, че имам Стафилокок Ауреус МССА. Пих какви ли не антибиотици и съм се мазала с какво ли не, но резултат-никакъв! Последното, което ми остава е тази АНАСТА ваксина и не знам дали да пробвам понеже чета всякакви мнения за нея:2005::confused: Моля ако някой е с Ауреус, който се изразява в екземи и фоликулит да пише! Благодаря

jimbo79
26th March 2013, 13:50
Благодаря Ви just_dream_gil, днеска съм на контролен преглед... файда - 0, не знам вече какво да предприемам... бати и живота майни умрял

jimbo79
29th April 2013, 20:39
месец по-късно нещата не се оправят.... даже по зле става постоянно пръскам с оня октенисепт , джинджира и мажа с някаква помия тетрациклин. Абсолютна шибана нула. Няма никаква файда. не знам препоръчайте някой специалист МНОГО МОЛЯ. И без това вече фалирах поне да има няква файда, че и приятелката ми ме заряза и шибания ми живот стана няква помия.


ИЗВИНЯВАМ се, за тона, просто не издържам вече...

Мариса
30th April 2013, 14:39
Имах стаф.инфекция ..бъбреци,кръв.Брутално акне,което мъчех да лекувам близо 9 години.
Излекувах се без лекарства,с хомеопатия,витамини и зверско лечебно хранене-ДИЕТИ.Беше тежко,но мина!

jimbo79
2nd July 2013, 21:12
Здравейте Мариса, имам въпрос към Вас. Можете ли да споделите каква диета спазвахте? Аз лично отказах, сладкото във всякаква форма, намалих драстично хлебните изделия, стигам до 1 филийка на 2 седмици, а имаше период в който цял месец не ядох хляб (февруари), намалих кашкавала ... май трябва да намаля и месото най-вече и да наблегна на плодовете и зеленчуците. Макар да не съм им фен. Някакви билки, чайове, отвари ползвахте ли? Благодаря Ви, най-сърдечно!

Мариса
19th July 2013, 10:37
Здрасти,диетата беше по предписание на моята хомеопатка:
Никакво сладко,дори мед не бива;
Никакви млечни продукти освен истинско кисело мляко,трябва да си сигурен,че е;
Никакъв алкохол;
Никакво тесто,освен ръжен хляб.Но аз принципно го мразя и рядко съм яла.
Никакво грозде,диня,банани-плодове с високо съдържание на фруктоза.Цитруси може,даже е препоръчително.
За зеленчуците нямах ограничение,нито за месото.
НО без медикаменти не знам дали е възможно да се излекува,защото това си е жива бактерия/инфекция.Аз лично се гърчих 5,6 месеца докато я излекувам.Разхождаше се като морски пехотинец из тялото ми.Но взимах много органични добавки,които тя тестваше на уреда дали са подходящи за мен,защото имунитета спада адски много и организмът става податлив на всичко.
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ЗАКЪСНЕЛИЯ ОТГОВОР,НЕ СЪМ ВИДЯЛА,ЧЕ ИМА НОВО МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА.

jimbo79
8th August 2013, 22:57
Здравей, Мариса!
Изключително много ти благодаря за отговорът!
Аз започнах горе долу, собствена диета както споменах малко по-горе, спрях напълно хляба, не ям никакво сладко, само миналият месец се изкуших и изядох 2 шоколада със сладолед, това е за целият месец юли, алкохол не пия, нито цигари пуша .. миналия месец да съм изпил 3-4 (500мл.) бири и 200 грама ракия пак за юли, не знаех за бананите, цитруси .. само лимони нагъвам и грейпфрут, зеленчуци сега както е сезона не ги спирам, риба и бяло месо и други но със слабо съдържание на мазнини, гроздето макар, че го дават полезно за очите , не ми е от любимите храни понеже ми писна да бера тонове всяка година ... и не ща и да го погледна. Не взимам никакви хранителни добавки, в момента продължавам лечение с Октенисепт, Селен и включих както just_dream_gil спомена червеният Акне Аут.... Ами ... май няма отърване. Иначе мед с орехи за подсилване на имунитета уж заедно с лимони се опитвам да вкарвам всекидневно... Не знам, явно иска доста упоритост .. и при мене се движат където си искат... Не съм ходил на лекар от средата на юли. НЕ са читави нещо, не знам не мога да се доверя вече на тях. Още веднъж много ти благодаря Мариса и късмет за напред!

Мариса
13th August 2013, 15:17
Аз се излекувах с хомеопатия,само с диета не става,защото това е много упорита бактерия.
Плюс това ядеш мед-ТВЪРДО ПРОТИВОПОКАЗНО,ЗАЩОТО Е СЛАДКО.A и сега се сетих,че не бива да се консумира никакъв оцет и ферментирали храни.
Аз на лекарите не вярвам,затва се отказах от тях още преди години по простата причина,че не можеха да разберат какво ми има и ме изкарваха здрава като бик,а аз едва ходех.И се обърнах към алтернативната медицина и не съжалявам,защото излекуването е напълно постижимо без никакви странични ефекти :)Може да е доста по-бавно,но си заслужава,защото съм напълно здрава :)

jimbo79
13th September 2013, 16:45
Аз се боря вече ... даже забравих колко години са и не минава. Само мажа с октенисепт, и акне аут. Не минава. Сладкото съм го изключил напълно. Мед също спрях. И на мене се разхождат по цялото тяло и сам се погнусявам от себе си пък ... за момиче не знам. Сигурно затова нямам вече и приятелка. Просто филма на ужасите е пълен. Не минава и не минава. На последния преглед .. преди 2 месеца "лекарката" вика еее виж вече няма такива с гнойни връхчета само са червени точки... и на въпроса ми ще се излекувам ли напълно ми вкара - това няма да се излекува. И ме срина от всякъде. Не знам какво да правя вече. Махнах алкохола, сладкото, хляба вече не знам какво да махна. Къде да се ориентирам за такава хомеопатия? Тука в тоя "град" няма един свестен "лекар".

Мариса
14th September 2013, 10:24
Аз се боря вече ... даже забравих колко години са и не минава. Само мажа с октенисепт, и акне аут. Не минава. Сладкото съм го изключил напълно. Мед също спрях. И на мене се разхождат по цялото тяло и сам се погнусявам от себе си пък ... за момиче не знам. Сигурно затова нямам вече и приятелка. Просто филма на ужасите е пълен. Не минава и не минава. На последния преглед .. преди 2 месеца "лекарката" вика еее виж вече няма такива с гнойни връхчета само са червени точки... и на въпроса ми ще се излекувам ли напълно ми вкара - това няма да се излекува. И ме срина от всякъде. Не знам какво да правя вече. Махнах алкохола, сладкото, хляба вече не знам какво да махна. Къде да се ориентирам за такава хомеопатия? Тука в тоя "град" няма един свестен "лекар".

Разбирам,трагично е.Аз се гърчих 9 години докато не попаднах на тази хомеопатка в София,която ме излекува.Покрай акнето са се стаявали още много други кофти неща в организма ми.И най-смешното е,че докторите ме изкарваха здрава като бик с лек завишен тестостерон.В Германия съм ходила на лекар и там същата история.
Казвам ти вземи се в ръце и действай,защото мазилата не помагат.Давала съм какви ли не пари за козметика и дерматологични процедури и оправия няма,защото СТАФ.ИНФЕКЦИЯ Е МНОГО ЧЕСТО СРЕЩАНА УПОРИТА БАКТЕРИЯ,КОЯТО Е РЕЗИСТЕНТНА НА ДОСТА АНТИБИОТИЦИ.
Тази хомеопатия не се продава никъде,тя се изготвя на място под формата на гранули и доста често се придружава и с други медикаменти за синергично действие.
Не знам какво да те посъветвам,защото е наистина сложно.Трябва сам да откриеш възможност да намериш истински хомеопат,който работи по метода на др.Фол.Апаратът е важен,но и практиката на лекаря също.
От кой град си?Няма ли никакъв шанс да идваш периодично до София?

tyning
15th September 2013, 19:55
Разбирам,трагично е.Аз се гърчих 9 години докато не попаднах на тази хомеопатка в София,която ме излекува.Покрай акнето са се стаявали още много други кофти неща в организма ми.И най-смешното е,че докторите ме изкарваха здрава като бик с лек завишен тестостерон.В Германия съм ходила на лекар и там същата история.
Казвам ти вземи се в ръце и действай,защото мазилата не помагат.Давала съм какви ли не пари за козметика и дерматологични процедури и оправия няма,защото СТАФ.ИНФЕКЦИЯ Е МНОГО ЧЕСТО СРЕЩАНА УПОРИТА БАКТЕРИЯ,КОЯТО Е РЕЗИСТЕНТНА НА ДОСТА АНТИБИОТИЦИ.
Тази хомеопатия не се продава никъде,тя се изготвя на място под формата на гранули и доста често се придружава и с други медикаменти за синергично действие.
Не знам какво да те посъветвам,защото е наистина сложно.Трябва сам да откриеш възможност да намериш истински хомеопат,който работи по метода на др.Фол.Апаратът е важен,но и практиката на лекаря също.
От кой град си?Няма ли никакъв шанс да идваш периодично до София?

Как се открива тази гадна инфекция ?

Мариса
15th September 2013, 22:20
Как се открива тази гадна инфекция ?

Принципно би трябвало да се открива с кръвни изследвания,но при мен не успяха със стандартните такива.Гадното е,че не стои на едно място.На тази пълната диагностика с апарата на др.Фол се показа чак след 6 месеца лечение на други гадни неща по органите и кръвта.Тоест не можеше да се засече докато не се махнат тия гадории,криела се под тях.Аз затва казах,че е сложно.Но може би,ако организмът не е толкова затлачен както моят беше,може и да се открие със стандартни изследвания.Не зная,мога само да гадая.
Но най-яркия симптом е бруталното кистозно акне,което направо си боли,а след пъпката остава белег/петно и подуто от вътре като топченце....

jimbo79
16th September 2013, 17:31
Здравейте Мариса, по-принцип мога да си позволявам 1-2 пъти да ходя до София. От Сливен съм, градът с най-много некадърни лекари на квадратен сантиметър. Ограничих всякакъв вид храни, а тези мазила.. имам чувството, че тези стафилококи развиха резистентност към тях и все едно ги пръскам с парфюм. Можете ли да ме насочите към Вашият лекуващ лекар? Трябва ли да си вадя направление? Кой е метода на др.Фол? Благодаря Ви. Е днеска преди малко пак се набутах с 42лв - октенисепт, и 13,70 - Акне аут.... А ефекта е нулев. Направо вече не издържам.... Мой приятел му откриха стафилокок преди 5-6 месеца, на кръвни изследвания даде положителни резултати на почти всички възможни антибиотици, и при все това вече нямам и спомен от тях ... Не знам какъв е тоз моя късмет.

Мариса
17th September 2013, 14:01
Здравейте Мариса, по-принцип мога да си позволявам 1-2 пъти да ходя до София. От Сливен съм, градът с най-много некадърни лекари на квадратен сантиметър. Ограничих всякакъв вид храни, а тези мазила.. имам чувството, че тези стафилококи развиха резистентност към тях и все едно ги пръскам с парфюм. Можете ли да ме насочите към Вашият лекуващ лекар? Трябва ли да си вадя направление? Кой е метода на др.Фол? Благодаря Ви. Е днеска преди малко пак се набутах с 42лв - октенисепт, и 13,70 - Акне аут.... А ефекта е нулев. Направо вече не издържам.... Мой приятел му откриха стафилокок преди 5-6 месеца, на кръвни изследвания даде положителни резултати на почти всички възможни антибиотици, и при все това вече нямам и спомен от тях ... Не знам какъв е тоз моя късмет.
МДам,чувала съм за Сливен и си много прав.Майка ми все още има лоши спомени от там!
От мазилата няма смисъл.Не ти трябва направление по простата причина,че е в сферата на алтернативната медицина:ХОМЕОПАТИЯ.В Гугъл потърси за Фол,има доста информация.

jimbo79
21st November 2013, 17:49
Здравей Мариса, някой, запознат със метода на Фол има ли? Четох из нета, но има много оскъдна информация. При мене няма промяна, макар да минах на диета ... ефектът е нулев...

jimbo79
12th December 2013, 17:48
След доста ходене по мъките, нещата се влошават и то много. Не знам вече към кой "доктор" да се обърна, и какво да правя. Нищо не става и няма и изгледи да стане нещо положително. Не знам какъв е този мой късмет... или май липса на такъв въобще. Пъпките са много на гъсто и с гнойни върхове. Появяват се от нищото, и не изчезват. Спрях сладкото, хляба, нито пия нито пуша. Приятелката ми ме заряза, и с това ... недъгаво състояние едва ли ще намеря нова. Просто ... не знам вече къде да ходя и какво да предприема. Нещата вървят адски на зле и не виждам шанс или надежда да се подобрят. До сега съм пръснал хиляди левове за некъдарно лечение 100 пъти инжекции кожни, подкожни, мускулни, венозни, то Анаста ли не беше, то гентамицин ли не беше, то някви шитни витамини ли не бяха, какви ли не шитни ми вкараха, милиони хапове изпих, от антибиотици през витамини ли не минах, различни видове шампоани ли не купувах, милиарди мазила и праскала и резултата е една мазна огромна лоена НУЛА. това няма лечение никакво. А уж медицината напреднала, глупости. Още има и съществуват нелечими болести. Поне да си заслужава целия този ад през който преминавам аз и такива които са нещастници да споделят моята съдба. Ама надали, то като не ти върви така е цял живот... няма такъв късмет като моя никъде... Не знам какво да правя вече...

Pufpaf
12th December 2013, 19:08
Още от преди като четох историята ти и аз как най много мразя да виждам страдащи хора, хич не ми стана добре и си викам само ако можех да му помогна на този човек. Взеха да ровя в нета, а там има доста теми по този въпрос, ти обаче изчезна и сега се повяваш пак с лоши новини.

Първото което веднага забелязвам което трябва да го промениш обезателно, това е психическата ти нагласа. Човече повярвай никога ама никога няма да се оправиш със каквото и да било дори и да откриеш правилното лечение ако си толкова песимистично настроен и въобще не вярваш вече, че може да се оправиш !

Аз те разбирам, че така си настроен защото си бил при различни лекари, всякакви химии си пил и вече започваш да губиш надежда, но това може да те вкара в един омагьосан кръг от който трудно се излиза и ти сега си точно в такъв. Трябва да положиш усилия да се бориш психически, защото това е от ключово значение, за това дали ще успееш да се излекуваш.

На първо място ако още не си го направил е да изровиш всичката информация във нета, а има много писано по форумите и много хора са споделил как са се справили с проблем като твоя. Не залагай само на конвенционалната медицина, точно алтернативната такава като - хомеопатия, аюрведа, ГНМ и други могат да решат един проблем, който не може да бъде решен от конвенционалната медицина.

Вместо всичката химия която ти пробутват и особено за външно приложение може да я заместиш със природни продукти с много по добър ефект, а и вътрешният прием на антибиотици е неефективен много често, защото бактерията просто си изгражда резистентност към даденият антибиотик след време.

За външно третиране, вместо Акне аут и такива, които пак стават неефективни с времето може да използваш примерно масло от чаено дърво, на Етерика не е лошо или някакво вносно, но другите на български фирми са доста разредени с базови масла и не са толкова силни.

Има и други масла със силно антисептично действие и масло от смрадлика знам, че има и то е със изразено антибактериално действие, а и други натурални продукти има, които могат да помогнат за външно третиране, но без нужната психическа нагласа никакво лечение няма да ти помогне.

Като се рових преди по някои форум четох за случи подобни на твоят в който някои лекари нищо не са могли да помогна и даже е ставало по зле, до момента в който този човек е попаднал на правилният лекар, който е успял да му помогне. Има голяма вероятност, тъй като си и от по малък град да си попадал и все на некадърни лекари, а този проблем не е толкова лесно решим.

Най важното нещо което трябва да направиш е да се образоваш МАКСИМАЛНО МНОГО за този проблем от до със всичките подробности, какви са причините, възможните лечения, усложнения и т.н. има много медицински статии в нета и на БГ и на английски. Това изключително важно, защото по лесно ще може да прецениш и лекарите и това колко са кадърни, а не като сега само да ти подават листчето с рецептата да ти кажат две думи и обратно вкъщи и яко зобане с химия и ефект нулев.

Повечето лекар са нещастници, да много силна дума и обидна дори, не са всички такива, но много от тях са и не само защото са некадърни, а защото са без грам състрадателност, на тях не им пука за пациентите, защото ако има пукаше просто като видят, че не могат да се справят с този проблем не само ще консултират с друг специалист, ами дори и ще го изпратя при него, но уви такива лекари почти няма. Повечето мислят само за пари !

Нещо което може да ти помогне, но не се продава в аптеките това е хлорният диоксид, който го има и в чиста форма под съкращението "ЦДС" . Този хлорен диоксид който се получава и от ММС (натриев хлорит), но за да се получи този разтвор се смесва с лимонена киселина, като по този начин се отделя хлорен диоксид, който се смята за най добрият и безвреден очистител на организмът и убива 95% от патогенните микроорганизми и вируси в тялото и то само тях, а не като антибиотиците всичко наред.

Целта ми не е да правя реклама и ти може да се запознаеш с тези продукти на този сайт - http://www.mmsbulgaria.com/

Скоро пак ще пиша, темата е интересна за мен от медицинска гледна точка, нещо което ме влече и ми е интересно, а пък ако мога да помогна за мен би било удоволствие ! Само не се предавай човече ! :2043:

jimbo79
19th January 2014, 13:33
При последния преглед, ми поставиха най-лошата диагноза която някой някога би искал да чуе - "никога няма да се оправи" ... вече нищо не ми се прави, нито ми се занимава, изгубих и воля и желание за всичко. обречен съм на самота до края на живота си. Поне да бях изнасилвач, рацидивист, престъпник или някой убиец, трафикант или наркобарон, ще го разбера, защо съм наказан, но ей така за "добър ден" оня горе сериозно ме мрази. Последните антибиотици които взех бяха ЦИПРОФЛОКСАЦИН, 10 дена след което минаха два дена на затишие и изведнъж, всичко се върна с нова сила и още повече. В момента нещата са много зле. Не съм излизал от една седмица, не смея да се и покажа ... прекъснах всякакви връзки с външния свят. Дори не мога да заспя защото ги сънувам и се стряскам на сън. Ето какво обяснение ми казаха - поради постоянното пръскане с октенисепт кожата на главата е загубила имунитета си за борба с микроорганизмите и бактериите. А нали точно те ми предписаха това? След това обяснението беше, че понеже стафилококите били намалели, "уж" намалели до умерено ниво, мастната жлеза била бомбардирана със някакъв хормон - андроген и тя изпускала повече себум и заедно с останалите стафилококи нещата стават ЗЛЕ.. и главата ми е като помийна яма... На въпроса е добре не може ли да се излекува? Получих - НЕ... След което ми казаха не го мисли ?!!??! пий Валериан, Глог, Мента ?!?!?!? Значи първо проведоха кофти "лечение" което освен, че беше пълна загуба на пари и трошене на нерви ами беше и в мой ущърб, защото вече съм избил естествената защита на кожата си.... За пореден път се убеждавам, че медицината не е напреднала и една крачка и все още има нелечими болести. И те с всеки ден се увеличават. Наистина не знам какво да правя. Къде да ходя и дали да не мина към врачкосване или някакви извънземни технологии. И друго което ми казаха - знаеш ли колко по зле има... т.е. това, че от всичките ти познати и приятели ти си най-зле, ами примирявай се...Търся някой наистина добър дерматолог, ако ще и на лазерна терапия да се подложа не мога да остана така. Със всеки изминал ден е по-зле и по-зле. Pufpaf този състав го има в октенисепта, затова не съм го прилагал. Благодаря за подкрепата. Питах и за хомеопатия - Ти не можеш да се подложиш на това.. Това ми казаха.!??!! В момента съм на селен, няква хума (каолинова маска) и октенисепт. След ЦИПРОФЛОКСАЦИН който пих 10 дена, 2 дена нямаше нищо след което изведнъж се навъдиха гнидите... не знам имам чувството, че някой/я ме е прокълнал...

Pufpaf
19th January 2014, 21:16
Кой ти каза, че няма решение на проблема - говори с имена и кой къде работи, напиши всички лекари при които си бил и къде работят ???

Аз не знам, но ти имаш нужда и от психолог, но разбирам, че в това състояние няма да искаш да отидеш. Просто усещам, че няма да издържиш психически, а ако нямаш силна психика и вяра, че ще се оправиш, то никакво лечение няма да ти помогне.

Казах ти и преди, че е много важно при кой лекар ще отидеш, има много случаи като твоя от некадърни лекари хората става все по зле и някои са имали късмета да намерят правилният лекар и са се оправили. Казах ти да изровиш всичко което има е нета за този проблем, а по форумите има много споделени резултати и добри и лоши.

Кой състав го има в октенисепт, нещо си се объркал ? Има хиляди случаи на хора отписвани от конвенционалната медицина и с ракови заболявания, които са се излекували с помощта алтернативната медицина.

Ти какво искаш да чуеш от един лекар, който няма морал да си признае, че той не може да се справи със случая и да те препрати към негов колега, най нормалното нещо е да чуеш - "Проблема ти не може да се реши" , но никога няма да чуеш - "Аз не съм способен да ти помогна".

Аз просто не знам кой лекар да ти препоръчам, защото не съм запознат с лекари които са най добри по този проблем, но ако смяташ, че може да отидеш при който и да е лекар и резултата да е еднакъв, значи си много заблуден. Още от самото начало е трябвало да разучиш кой е най-добрият и да отиващ директно към София или друг голям град, където са и малкото добри специалисти.

Като гледам ти не си и въобще информирам за тази болест и всичко което научаваш е от лекарите, аз сигурно щях да изрина цялото интернет пространство и да науча от до най-малката подробност за това заболяване и видовете лечение и също и по чуждите сайтове щях да търся инфо за най новите и ефективи методи.

Теб точно конвенционалната медицина и некадърните лекари са ти скапали здравето, вместо да ти помогнат, но аз съм убеден, че има решение. Вече споменах за "ММС" и при теб, ще е най-удачен варианта "ЦДС" което в чист хлорен диоксид, което е най-ефективното и безвредно средство убиващо до 95% от лошите бактерии, без да засяга добрите както правят антибиотиците. Тодикамп е друг подобен продукт, който действа на същият принцип и унищожава патогенните микроорганизми и вируси.

Започвай да изреждаш при кои лекари си бил и всичките подробности за лечението и ако и сега пак изчезнеш за месеци както предният път, повече няма да пиша и да опитам да ти помогна !

jimbo79
27th January 2014, 15:54
Нямам много време да влизам във форума затова ме няма. Изчетох всичко за ММС, и положителни и отрицателни мнения. Единственият вариант да разбера е да пробвам. Бил съм само в Сливен във частна болница и в ДКЦ май окръжна я водят. И всички вдигат рамене.Писах писмо до http://www.dermatology-bg.com/bg/contacts обаче от там ... от умрял писмо. За психиатър не знам обаче виж 20-30 милиона в кеш ще ми решат абсолютно всички проблеми. Това в кръга на майтапа. Нещата са си пак - зле. Последните изследвания показаха, че имам завишена кръвна захар, първия път от максимални 5,9 извадих 5,2 във частната болница, втория път в окръжна от 5,9 извадиха 6,01. Оная ми вика ооо диабет, знаех си. Изчетох всички форуми и в крайна сметка всичко от е нерви, притеснения, стрес. Насочих се към хомеопатия и алтернативна медицина. Тея ме довършиха с техните антибиотици и неадекватни лечебни курсове. И резултата е нулев. Няма оправяне това със стафилококите.

msimov
2nd January 2015, 16:41
Браво на авторката!

Браво на един куп коментари пълни с толкова много мъдрост в тях! Препатилите :D :(

Аз се боря със гнойна инфекция на ръката на леля ми която е диабетичка и е на 89 години!

Страшно много мога да напиша, защото страшно много съм прочел и имам опит със подобна упорита мръсотия!

Правя всичко по-силите си и успея ли да излекувам леля ми определено ще ви напиша как е станало тома чудо!

Засега само се боря!!!

Първо ще кажа плюсовете които научих до момента!

Значи чесъна помага и два пъти по 2 скилидки на ден трябва да се взима ако не можете да го ядете вземете си на капсули!

Второ копривата помага! Не знам как точно действа но като помощно средство помага! Освен, че пречиства кръвта и засилва имунитета тя има свойството да спира превръщането на тестостерона в дехидротестостерон който е вреден за кожата и косата, защото увеличава себума и от там дава храна на гадинките! Копривата е велика и задължителна за хора страдащи от Акне но това е само като допълнение, защото ние тук се борим с гнойна инфекция!

Ехинацеята не знам колко помага но и давам и от нея на леля ми но тя може само за кратък период от време да се дава пише само 10 дни или в намалени дози повече време!

Ако се наложи ще и дам и Цитросепт което е с екстракт от семената на Грейпфрут! Вероятно ще помогне щото знам от личен опит, че това е сигурно 100 пъти по ефикасно от клеевата тинктура разтвор на прополис 30% което е слаба работа!

Леля ми пи силен антибиотик и симптомите и намаляха но проблема остава засега гнойта не спира!

От днес и давам противогнойната билка КАМШИК! Тя притежава свойството да намалява възпалението и гнойта! Дали го прави чрез подтискане на развитието или избиването на тези микроорганизми не знам или по някакъв начин намалява образуването на бялата или жълтеникава течност не знам!!!!

Подчертавам, че само с камшик няма да стане! Чесън и коприва е минимума задължително и ще пълно чудо ако само с тези 3 неща се оправят нещата!

Ще ви пиша ако успея да се преборя с инфекцията! Иначе мога да напиша цяла камара неща които няма да помогнат като повечето от вас добре са се сблъскали с тях!

desalvado
8th January 2015, 16:18
az sushto imam urinarna Enterococova i Stafilococova infekcia, ot 2 godini imam tozi problem, poslednata edna godina spriah antibioticite i vzimah sreburna voda i ekstrakt ot seme Greipfrut.. 4estno 4ustvam se po dobre. no problema vse oshte go imam...
Principno iskah da vi kaja 4e ima NOV Antibiotik koito moje da pomogne i toi se kazva - '' ORITAVANCIN '' ili drugoto mu ime e '' RAMVOCID'' - FDA sa go odobrili i sega se o4akva da vleze i v Evropa , nadiavam se skoro vreme da go ima v Bolni4nite zavedenia...
Proverete Imeto na Antibiotika i tova koeto pishe za nego , nadiavamse kakto za men taka i za vsi4ki stradashti, zashtoto e tejko 4ovek da ima takiva problemi, ..
Pojelavam vi da ste jivi i zdravi i po skoreshno ozdraviavane i naistina TRIABVA Da VIARVAME v Ozdraviavaneto i da ne spirame da se borim... :)
Izvinete me za tova 4e pisha na latinica.....

PS: Antibiotika prednazna4en za Vsi4ki GRAM POZITIVNI BAKTERIi, kato dopalnitelno e poiasneno 4e se spravia dori i s tezi koito sa REZISTENTNI na VANCOMICINA...

Uspeh i kasmet i da sme jivi i zdravi i da ozdraveem po skoro 4e mi pisna........!!!
Spodeliaite opit i znania otnosno tova, taka mojem da si pomognem Vzaimno.....!!!
uspeh :)

borislav.marinov.904
20th February 2015, 23:07
Национален център по заразни и паразитни болести.София Янко Сакъзов 26.Микология–лаб.401. Д–р Кузманов.Изследване за стафилококи и др.Много съм доволен.

merrelin
1st September 2015, 10:40
Ох ,как ме е яд.Писах,писах накрая ми се рестартира компютъра :2040:
Обаче ,какво да правя Uspeh ,обещах ти да не пиша безкрайно много постове :lol: -ще творя наново.
Та има една лаборатория Анаста,която се занимава с диагностирането на стафилококи и нищо друго -тя се намира до БАН .
Изледването става чрез взимане на венозна кръв и струва 8 лв.
След като излязат резултатите (на следващия ден )лекарката д-р Петрова ти разяснява възможностите ,антибиотик(отива се при друг лекар да предпише подходящ),хомеопатия (пак се отива при съответен специалист) или последния вариант ваксина Анаста .
Първите дози на ваксината се бият два пъти в седмицата по схема,подмускулно ,постепенно по-нарядко ,докато се стигне до реимунизация с по една на месец.
Ако имаш проблеми с носа(като чести настинки ,синузит ,предписват и капки за нос.Действието на ваксината започва веднага след първата-наболяват те местата ,които са заразени (примерно при мен яйчниците),при моята позната бъбреците и гърлото.
Лечението не е скъпо на мен ми излезе към 50-60 лв ,като се има предвид ,че антибиотика ,който пих (забравих как се казваше)ми струваше 40 лв ,а не помогна .

Преди години ме излекуваха в Анаста, но изглежда са затворили клиниката или са я преместили. Някой може ли да ми каже нещо по въпроса? ВАЖНО Е! Моля ви помогнете ми да открия д-р Петрова.

Irina26
14th July 2016, 10:07
Привет! Този адрес намерих за лаб. Анаста. Дали е това нов адрес или стар?

Свободен прием всеки ден от 8 до 16 часа. Почивен ден събота и неделя. Лабораторията се намира до издателство БАН на спирка /Студентски общежития/, след х. /Плиска/ - тролейбуси № 4, 5, 8, 11 и автобуси № 84, 280. /Анаста ООД/ е специализирана диагностична лаборатория за имунологични изследвания при болни със стафилококова инфекция. Извършва се определяне нивото на антитела в кръвта. Произвежда ваксината /Анаста/ - нативен стафилококов токсоид за лечение и профилактика на стафилококови инфекции.

ifch0o1
30th November 2018, 00:52
Здрасти. Имам този проблем от години. Не съм се интересувал силно как да го махна защото понякога се маха, понякога пак се появява за месеци.

Програмист съм и съм развил добре абстрактното си и логическо мислене.

1-во лекарите не знаят всичко... Доста често излиза нова информация за хиляди болести. НЕВЪЗМОЖНО е лекър със семейство, хиляди отговорности и стотици клиенти("пациенти") да се запознава с новата информация и да помни всичко на изуст!!! (Както и при програмистите - знаете колко често се менят технологиите)

2-ро дори без да съм запознат на дълбоко -- погледнах за кфо стаа дума. Има различни видове инфекции с различни видове организми (а всеки отделен организъм е уникален).

Причини за проява на абцеси от различни инфекций на кожата:


продължителна кортикостероидна терапия
диабет
рак
СПИН
левкемия
тежки изгаряния
алкохолизъм и злоупотреба с наркотици.


СЕГА ПРИ МЕН:
Абцесите са си набелязали 2-3 места по лицето и 1 по тялото кадеот най често да се развиват. Понякога кожата се пропуква сама и могат да бъдат частично премахнати.

Когато се хвана да правя някаква тежка физическа работа - те се махат сами! Когато се върна да програмирам - застоявам и се появяват рано или късно пак! Но винаги когато системно се натоварвам физически (дали ще фърлям човали или ще тренирам системно няма значение) - Те се намалят и се махат доста ускорено!

ОТ МОЯ ОПИТ С ПРОБЛЕМА И ПО-МОЯ ЛИЧНА ПРЕЦЕНКА:
Абцесите са сбирщина боклуци които организма ИСКА да изхвърло НО НЕМОЖЕ!
Забелязал съм, че когато извършвам ежедневно тежка физическа дейност (примерно по 4-8 часа на ден) - абцеса се премахва от самосебеси - И ТО С ДОСТА УСКОРЕНО!

Тоест - Физическата дейност (ако ще спорт да е):
Усилва имунната система
Раздвижва кръвните телца И ОБМЕНА НА ВЕЩЕСТВА в организма.
Порите на кожата се отварят за да изпускат пот!
Дори самото тяло може да се променя според нуждите МУ! (земете за пример развитието на мускулите)
Демек - когато извършвате физическа дейност тялото ви РАБОТИ и ако реши ще препука абцеса да го изхвърлите ръчно, ако реши ще го изхвърли без ваша намеса по негов си начин ОРГАНИЗМА СИ ЗНАЕ КАДЕ ДА ГО ПРАТИ.


АКО ЗАСТОЯВАТЕ И НЕ ИЗВЪРШВАТЕ ФИЗИЧЕСКА ДЕЙНОСТ:

Кръвта ви се движи доста по-бавно - развитието на организма почти спира (както и обмена на вещества)
Как организма да направи нещо по въпроса с абцеса когато си почива и нищо динамично не се случва.
Представете си да отидете на работа, но да се движите и да мислите 70% по-бавно от обикновенно... За колко дни ще свършите работата която е за една седмица ? 2-3 месеца?


ПС.
Злоупотребата с алкохол ги развива още повече винаги!

При наркотиците е малко по сложно.

-Забелязал съм че тревата (която някой хора слагат в графата с наркотици) увеличава леко развитието им - винаги, усеща се на следващия ден! но и изтънява в повечето случай кожата на "върха" или там където е най истънена на абцеса.

-При синтетичните наркотици от типа на мет/амфетамин и подобни който ускоряват пулса и кръвното налягане:
При първа фаза (докато наркотика действа) Абцеса спада поради работещото тяло. ПОТИШ СЕ, КРАВТА ДВИЖИ ТИ ДВИЖИШ - АБЦЕСА СПАДА.
Когато наркотика спре да действа се получава обратен ефект -- тялото ти отпада повече от обикновенно, кръвта спира, ти спираш - абцеса се развива.

От тва сичко разбрах, че трябва да ти работи тялото за да се бори с бактерийте и също така и да премахва боклуците (ДЕМЕК ДА РАБОТИ СИСТЕМАТА на програмистичен език). Спре ли да работи тялото почват да работят бактериите.
ТЪПЧЕТЕ СА С ХАПЧЕТА ОЩЕ...

ПС2 - Цигарите затръдняват кръвообращението - мислете колко много причини са и как са навързани!!! НЕ Е ПРОСТО ВЗЕМИ ТОЯ АНТИБИОТИК - цяла система е тялото - и то сложна. Всичко има значение за нещо!

Абцеса е боклук - В една фирма КОЙ ИЗХВЪРЛЯ БОКЛУКА И КОГА? Това е с най малък приоритет - ако пазите тялото си и му давате причина да работи - когато НАМЕРИ ВРЕМЕ ще изхвърли боклука! Но това ще му е с нисък приоритет.

Veronikae
17th January 2023, 00:36
Здравейте може ли някой да сподели дали е се е излекувал

pepsisvt
27th January 2023, 09:28
Така като гледам, никакви положителни отговори за излекуването...