PDA

View Full Version : Ниско кръвно...


JULSI
18th April 2007, 11:44
Здравейте!Реших да пусна тази тема,защото до сега никой не е успял да ми помегне и последната ми надежда е тук.
Още от дете имам проблем с кръвното,но сега зачестиха пристъпите.Границите на кръвното налягане почти ми се изравняват(85/80) и тогава ми става адски зле - получавам силен световъртеж,повръщам,припа дам и т.н.
Ходих на какви ли не изследвания,но не ми откриха никакви болести,
Моля,някой ако знае лечение за моя проблем нека да го сподели!

apoklistika
18th April 2007, 11:50
Преди ми изписваха някакви капки, но това беше много отдавна и не помня какви бяха, във всеки случай, действаха само, докато ги пиех, като ги спрях, пак старата история. Засега единственото, което ми помага е няколко кафета на екс- студени, защото от топлите пак ми става лошо.
Също така много ми помагат и кардио тренировките, като правя редовно, кръвното ми влиза в сравнително нормални граници.

verita
18th April 2007, 11:58
Аз съм по същия начин - трябват ти наистина кардио тренировки и много течности - още като станеш опитвай да изпиеш 200-300 мл вода. За съжаление аз също не го спазвам и ми призлява постоянно, дори в момента :? В такива случаи опитвам да закрепя положението с кафета, което също не е хубаво :?

trixy
18th April 2007, 12:19
Аз също имам ниско кръвно, вече съм се научила как да го контролирам за да не получавам пристъпи на хипоглекимия/причернява ми пред очите,започвам да треперя, устата ми пресъхва,припадам/. Сутрин не скачам от леглото рязко,а постепенно, след това изяждам 1 - 2 с.л. мед / на който му е гадно може да разтвори меда в малко вода /, храня се здравословно, винаги имам в чантата си шоколодови бонбони, блокче шоколад или дори захар на пакетчета, пия много течности и спортувам 4 - 5 пъти в седмицата. много е важно до можете да усетите първите признаци при падането на кръвното, за да може да реагирате на време, може да ви се случи по всяко време и навсякъде!

apoklistika
18th April 2007, 12:27
A да, аз също имам винаги нещо в чантата, обаче не пакетчета захар или шоколад, а Traubenzucker (http://www.pfadi.sh/fotos/Traubenzucker.jpg) - май глюкоза се води на български, за екстремни ситуации е много подходящо.

Gia
18th April 2007, 14:30
Майка ми е с ниско кръвно и също си събира долните граници. Колкото и да е странно, чувала съм от няколко лекари за поемане в тези случаи на айрян със сол-имаше и обяснение защо точно, но съм забравила. Като цяло е полезно да се пият течности, но кафето не е за препоръчване от гледна точка на факта, че действително "вдига" кръвното, но ефектът му е краткотраен и после се чувстваш пак като изтискан лимон.

verita
18th April 2007, 14:45
Освен това кафето обезводнява, което води до повторно падане на кръвното :?

chervenokoska_2
18th April 2007, 14:51
На мен за ниското кръвно ми казаха следното (ще повторя някой, разбира се): под езика една супена лъжица захар или небет шекер. И винаги ми е помагало. Затова наистина си носи пакетчета захар или небет шекер (същото е) в чантата.

chervenokoska_2
18th April 2007, 14:56
Освен това сега се сещам нещо друго. Как ти е пулса? Аз съм с ниско кръвно, но много висок пулс - в нормално, спокойно състояние ми е около 95. Ходих на какви ли не изследвания и никой не можа да каже защо е така. Единственото що-годе разумно предположение беше, че имам малко сърце и му е трудно да изтласква кръвта, затова трябва да работи на по-бързи обороти. Но дали е така?
И в рамките на шегата - нашите като чуха за това предположение, казаха - "не е възможно точно ти да имаш малко сърце след всичко, което си преживяла и което чувстваш!"

JULSI
18th April 2007, 15:42
да,и моят пулс е мн учестен,получавам "тахикардия" или нещо от сорта,не съм сигурна точно.
Значи изравняването на границите и ниското кръвно е един и същ проблам?А от каде мога да си купя тази глюкоза(?Traubenzucker )?Има ли я по нашите аптеки?
Благодаря на всички за съветите!

verita
18th April 2007, 16:06
Питай в аптеката за гроздова захар, гликоза, но и Traubenzucker да кажеш ще те разберат.

Saruman
18th April 2007, 16:09
Избягвай всякакъв алкохол освен червеното вино

JULSI
18th April 2007, 19:23
е поне биричка? :) а какво представляват "кардио тренировките"?

Nezinka
19th April 2007, 03:28
ох, на мен винаги ми се случваше в градския транспорт да припадам. Иначе обикновено сядам/лягам като ми причернее и ми минава...ама в градския докато помоля някой да стане...веднъж даже една мръхла ме изгледа злобно и ми каза да си гледам работата..ама аз после и се свлякох в краката барабар със сладоледа, който ядях :twisted: Отдавна не ми се е случвало, само ако имам неблагоразумието да вляза в претъпкано метро...почва да ми се вие свят и да не ми достига въздух, казвали са ми, че пребледнявам като смъртник, започват да ми бучат ушите и загубвам съзнание.Много неприятно наистина- и на мен пулса ми е бая висок...между 80-100.

bimbi
19th April 2007, 06:22
Освен това кафето обезводнява, което води до повторно падане на кръвното :?аз пък знам, че от кафето се задържа вода :?

и аз съм с много ниско кръвно, дори и като бях бременна /уж при тях е по-високо кръвното от обикновено/, пак и двете ми граници бяха под 100. случвало ми се е да припадам на няколко пъти, ама вече знам какво да правя - сядам и не мърдам поне 2-3 минути, и взимам нещо сладко - дали ще е кафе със захар, бонбон, шоколад...дори веднъж ме спаси и сладолед, слад като ми прилоша така на улицата.
питала съм лекари за някакви хапчета, ама казаха че не се "лекувало" ниското кръвно :lol: еми мацки тъй ше си идем явно :lol: пак по-добре ниско, отколкото високо 8)

Celine
19th April 2007, 07:40
На мен ми изписаха едни хапчета след като март месец припаднах 2 пъти. Не ми се беше случвало поне от 3 години.
Ниското си е за предпочитане пред високото.

JULSI
19th April 2007, 09:18
при мен е кофти,защото тези пристъпи стават в повечето случаи докато спя.просто както си сънувам и почва да ми се вие свят,все едно че са пъхнали миксер в мозъка ми :cry: ужасно е :( спира за няколко секунди и после пак наново,цялата ме обливат горещи вълни,а пулсът ми се ускорява адски много.След това треперя с часове :(

luna
19th April 2007, 09:24
Както се казва хората с ниско кръвно живеят зле, но дълго, така че има с какво да се успокояваме :D .
По всяка вероятност всичко е свързано с едно заболяване - вегитативна дистония, което е присъщо на млади и здрави жени. От което следва, че не е заболяване в истинския смисъл и затова никой не го лекува.
Аз мога да кажа как се справих с този неприятен проблем.
-сутрин си слагам чехлички с бодли и си правя масаж на краката и ръцете (посоката е отдолу нагоре).Използвам някаква яка четка, кожата се зачервява, кръвта започва да се движи - супер.
-почти всяка сутрин се раздвижвам на кростренажора за 10-15 мин
-не оставам гладна, ям въглехидрати, но не и сладко
-в случаи на криза изяждам 2-3 бучки захар с една чаша вода или кока кола. Всъщност откакто започнах да правя горните неща не съм имала дори и предколапсно състояние
-виното и бирата са много полезни (и вредни за фигурата, особено мезетата), но друг алкохол - категорично не
Пробвайте и ще видите, че действа. Може пък да живеем дълго и добре :D

apoklistika
19th April 2007, 10:59
Това в кръга на майтапа, ама се сетих един лекар какво ми каза за ниското кръвно: "Викат му още царската болест, лекува се с много червено вино и свински пържоли" :girl_haha:

JULSI
19th April 2007, 11:27
при мен тези кризи се появяват само,когато съм била подложена на силен стрес.А аз съм притеснителна и дори едно интервю за работа за мен е стресиращо :(

и това е другият ми проблем :( как да се справям с притеснението си...

JULSI
21st April 2007, 14:11
Благодаря на всички,които ми дадоха съвет!
Успокоих се:-) Вече знам,че изравняването на границите на кръвното не е голям проблем(бяха ме уплашили,че кат се изравнят и ше умра...:-))! 10х

Slyn4islava
21st April 2007, 17:01
За притеснението, много добре помага спорт! Бягане, каране на колело, аеробика.....поне по 3 пъти седмично, за минимум 30 мин. и след 3 месеца ще се чувстваш много по-добре! Мога и много хубава книга да ти препоръчам също, просто кажи, ще ти пиша лични!

lori
23rd April 2007, 12:27
И аз съм с кръвно под 100, близки граници. Сутрин винаги ми е лошо, докато не пийна малко кафе/кола/мляко с какао не мога да се съвзема. Понякога и през деня ми причернява. Една позната докторка ми каза, че от ниско кръвно не се умира, но се оглупява. :lachen: :lachen: Което е успокояващо донякъде. Ще се живее, хора! :lol: Пък к`во кат не съм много умна! :1242:

denissse
23rd April 2007, 14:39
Здравейте, аз имам същия проблем, с много ниско кръвно и с много силен пулс, вляза ли в автобус и да ми стане задушно и ако е претъпкан причернява ми сърцето ми започва да бие ужасно бързо, започва да ми се повръща и ръцете и краката ми омекват. От кафето и алкохол започвам да треперя, а преди две години след един купон сутринта изпих 2 кафета преди работа и от автобуса направо в бърза помощ с пулс 150 лекарката каза, че съм щяла да колабирам. На някякви кризи ми става така, както ми е добре и изведнъж ми причернява и започва да ми изтръпват ръцете и устата, абе ужас :cry: Преди ми се случваше в месеца веднъж -дваж, сега съм цял месец така, ужасно е като парцал съм! Личната каза, че било от стрес и притеснение и сега пия антидепресанти, някакви хапчета за оросяване и още някакви, но не знам от стрес чак пък толкова зле да ми става и смятам ако още една седмица съм така да я накарам да ми пусне пълни изследвания, защото вече през главата ми какво ли не минава :cry:

а, забравих да спомена и адското непрестанно главоболие :2001:

ludo_pise
24th April 2007, 18:02
Моля,някой ако знае лечение за моя проблем нека да го сподели!
Аз също имам подобен проблем, но лятото най-често ми пада къвното. Използвам VIVOTON S. Продава се в аптеките, представлява капки, които се пият 2 пъти дневно, струва 11- 12 лева. Успех! :D

desi_deskata_
24th April 2007, 21:37
Незнам дали ще ти помогна особено, но аз пия един американски чай за тонус и енергия, в който има малко кофяин, тъй че може да ти помогне да не ти се вие свят....При всички случай няма странични последици и е много по-безвреден от кафето...откакто го пия него не прибягвам към кафето и се чувствам супер...
за щастие има такива неща...
Дори мога да ти помогна да си го набавиш понеже го няма в търговската мрежа...
Пиши ми на майла, ако искаш да ти помогна: desi_encheva@mail.bg

denissse
2nd May 2007, 16:25
А при някой случва ли се да се съберат границите много и какво става тогава и как се чуствате тогава?

desi_deskata_
2nd May 2007, 16:36
А при някой случва ли се да се съберат границите много и какво става тогава и как се чуствате тогава?
Незнам да ти кажа хора при които да се събират границите...Ако ме питаш конкретно за чая, който аз пия...мога да ти кажа, че ня мисля че е възможно да ги събереш, ако го пиеш...защото той регулира енергийния баланс, телесното тегло и жизнения тонус. Той подобрява кръвоснабдяването на мускулите и мозъка, действа антистресово и ободряващо....Съдържа екстракт от зелен чай, действащ амтиоксидант с естесвено съдържание на кофеин....

denissse
2nd May 2007, 16:43
ами аз по принцип питам, защото ми казаха, че при мен това със сърцебиенето и изтрапването на лицето и ръцете може да е, защото ми се събират много границите и смятам да си взема електронен апарат за кръвно и да започна да си го следя, че личната ми ме тъпче с 100 вида хапчета за какво ли не, а според мен проблемът е в кръвното. Пия 2 пъти повече хапчета от баба си, а дори не знам какво ми е :cry:
А чая звучи много добре, ако реша да поръчам ще пиша :wink:

Rusalka
16th May 2007, 12:17
Аз също съм с ниско кръвно и искам да попитам, може ли от това да ми се доспива на моменти адски много. Обикновено около 14.00ч. направо заспивам пред компютъра и все се притеснявам да не ме види някой колега, как буквално заспивам.Не си лягам късно, спя по 8-9 часа.
Вече незнам какво да правя, много неприятно. :(

katie
16th May 2007, 12:26
Обикновено около 14.00ч. направо заспивам пред компютъра и все се притеснявам да не ме види някой колега, как буквално заспивам.
Ох, аз съм същата! И на мен ми се случва след обяд, особенно ако съм обядвала нормално, а не както често се случва мушнала набързо някои сандвич. Знам че е супер неудобно, ама лекарство няма. Какво ли не съм правила - кафета, щипала съм се, мила съм си лицето с ледена вода... нищо не помага!!!

Излез малко на чист въздух, и после влез пак. Не яж много на обяд! И гледай да се отспиваш през нощта, аз ако не съм спала по-малко от 7 часа съм като парцал. И ако хич не върви, извини се пред колегите, но полегни си на ръцете, на масата, на мен 5 минути ми трябват и съм отново на 6. Все пак на много хора им се случва, няма да те изядат колегите!

Yana
16th May 2007, 12:30
Айде и аз в навалицата, кръвно 85 на 55, заспивах по чиновете и класната ми казваше с 4е трябва да ми сменят името на Флегмина::)) също с висок пулс докъде 100 го докарвам и е много кофти таз комбинация.

Като бременна спях дет намеря и в морската градина съм заспивала по пейките.

Няма оправя но това което каза Луна по горе за дистонията и на мен са ми го казвали а и горе долу същиtе съвети.

Незинка и останалите с ниско кръвно и висок пулс да ви стане навик където ходите малка бутилка минерална вода + некво малко блокхе черен шоколад v djoba или някоя от тия изотонични дринкс. Не пийте кафе че заради високият пулс на нас още по кофти ни действа. Другите могат.

Луна мерси за инфото тези неща съм ги чувала през годините и сега ще си принт-на поста ти да ми е пред очите.

Нали за кръвното казват че хипотониците живеят дълго и мизерно и умират в добро здраве а хипертониците живеят активно и кратко и умират мизерно::))A by the way otkak plushtia po 2000 mg L Karnitin na gladno kruvno 110 na 85.::))

Rusalka
16th May 2007, 12:38
Значи не съм само аз поспаланата :girl_haha:

katie, правя всичко, което си написала: ставам, разхождам се, излизам в почивка, абе какво ли не правя, но стане ли 14.00 съм като по часовник. Виж досега не съм си полягвала на ръцете, но може и това да направя.
Обикновено когато много ми се доспи и влизам тук да драсна някой ред и да се поразсъня. :D

katie
16th May 2007, 12:53
Ми няма шанс за нас значи... :lol:
Мен ме спасява неяденето, или по-точни малките количества. че като се наям здраво глей какво става... не спя ми хъркам сигурно! А, и гледам много да пия вода, може да ти се стори тъпо, ама като постоянно ти се ходи до WC не ти е много до спане. :lol:
Хайде, и като се сетиш някой друг трик, споделяй.

apoklistika
16th May 2007, 14:12
Да ви кажа, на мен като че ли ми помага много редовното ядене на черен дроб (а това ядяли и специалистите по НВД) и на телешко месо, особено с масълце отгоре :2034: Много освежително ми действат такива "кървави" меса и определено след тях не ми се приспива.

chervenokoska_2
16th May 2007, 14:14
"Принципа на правата реакция" - човек като се наяде, кръвта се оттича от мозъка и отива към стомаха, за да може да се преработи храната. Затова след ядене човек става ленив и му се доспива. Затова и Кати е налучкала начина.

verita
16th May 2007, 14:14
И на мен ми помага яденето на черен дроб или поне на някакво месо, аз без мръвки съм загубена :? :lol:

Yana
16th May 2007, 14:34
Апо не разбрах ти ги ядеш А L'ANGLAIS ли, леко опечени и да се стича хемоглубина::)) не разбрах?

Аз преди ги обичах месищата така хищнически приготвени но май има нещо вярно че с напредване на ЕГНто нещо стомаха не се справял защото сега не ми е добре като ги ям така и си ги поръчвам medium well (средно поопечени)

apoklistika
16th May 2007, 15:01
Яна, когато ми е много ниско кръвното, телешкото дори и алангле не го ям- ям го чисто сурово- мъжа ми като ме види, лошо му става, ама на мен като наркотик ми действа, направо ми светва на очите :2034:
Дроба го мятам на скарата, че ако го ям суров, много канибалско изглежда- направо кървища ми текат от устата :girl_haha:
За довечера съм си планирала един хубав бифтек, нямам търпение :lol:

Yana
16th May 2007, 15:26
начи добре са ти резците Апо, азс ураво го ма'ам само у Истанбул като ида ох майко Татар Бифтек, че като я метна оная ми ти сурова кайма, ама то вкусно щот са го ръчкали с люцерна в Анатолiя ама тука не смея така, то боклуци хормони, знам ли пък и тез месища нямат вкус нещо? Ти от специален magazin си ги купуваш сигурно?

ОО и на мен ми светва погледа хеле и с 2 бутилки цaрно и глеи кака ти как засрамва всяка жрица на Place Пигал, кат трифазна прахосмукачка ставам и налитам на расови спеcименти, иначе даже и не ги забелязвам половете, с туй кръвно съм кат преоценена мисирка.

Оффф пак трия'a са ходи към Стамбул::))

apoklistika
16th May 2007, 15:31
Права си, това го пропуснах- месо си купувам от една единствена месарница, защото собствениците са ни познати и знам 100% как се гледат животните и с какво се хранят :)

cristiano7
18th May 2007, 18:20
Аз също съм с ниско кръвно и искам да попитам, може ли от това да ми се доспива на моменти адски много. Обикновено около 14.00ч. направо заспивам пред компютъра и все се притеснявам да не ме види някой колега, как буквално заспивам.Не си лягам късно, спя по 8-9 часа.
Вече незнам какво да правя, много неприятно. :(

баси днес ми се случи нещо подобно...щях да заспа пред компютъра на работата...зави ми се свят , стана ми отмаляло, сънено....накарах една колежка да ми измери кръвното по някакъв нейн бабешки метод....95/65....тъй бях почти целия ден...
и като се върнах вкъщи и го измерих на апарата..пак беше толкова 95/65...тия бабешки методи били много достоверни :) ( с конче и игла)

apoklistika
18th May 2007, 18:39
Я кажи как?

cristiano7
18th May 2007, 19:46
поставихме една линийка на масата, допирам си левия показалец на 0, тя хваща един конец със закачена игла на него и тръгва от 0, вървейки надясно към по-големите цифри, както е провесен конеца и си върви надясно, при първото залюляване на конеца в кръг се запомня цифрата, ...продължава надясно....при следващото залюляване пак запомня цифрата над която е станало...и така се получи 65 на 95 (което отговаря на това че иглата се е залюляла първо върху 6.5 см и после върху 9.5 см...ето това е метода

да попитам аз, възможно ли е да съм получил ниско кръвно заради НВД-то дето спазвам?...не съм хапвал нищо сладко от 20 дена...освен малко мед и един-два бонбона
и отслабнах 6 кг за 25 дена...да не е от бързото отслабване...не съм гладувал...просто не знам :?

Yana
18th May 2007, 23:26
Иглата може да се замени с сребърен, златен,платинен пръстен но да не е много тежък, не по тежък от 4грама и пак ще си измериш кръвното. А метода изобщо не е бабешки, из Центрлана Африка туй си мерят кръвното и днес::))

Кръвната захар може и да не е причината но ако си дехидратирал нещо може и да ти е паднало кръвното или ако нещо елекролитнят баланс е дал малко отклонение откъм дефицит на соли и минерали, да не си минал и на по безсолно освен НВД?.

cristiano7
19th May 2007, 00:01
Кръвната захар може и да не е причината но ако си дехидратирал нещо може и да ти е паднало кръвното или ако нещо елекролитнят баланс е дал малко отклонение откъм дефицит на соли и минерали, да не си минал и на по безсолно освен НВД?.

ааа не...посолявам си салатите, но не прекалявам...хапвам и сирене доста (има си сол)...за дехидратиране ме съмнява (пия по минимум 2 литра на ден )...абе както и да е...пооправих се :wink:

gushi
20th May 2007, 21:05
az piq Gutron za nisko kruvno i moga da kaja 4e dosta mi pomaga. No trqbva da se vzema pone v produljenie na 3 meseca za da dade rezultat

Тайна
28th July 2007, 23:51
Хора, как сте с кръвното в жегите? На мен ми е доста ниско, чувствам се отпаднала и ушите ми са постоянно заглъхнали :1246: Не знам вече какво да правя...

Izabo
29th July 2007, 00:44
И аз да се включа към припадащите по улиците и градския транспорт, заспиващите некотролируемо :D навсякъде , към тези с нормално кръвно 90/60 и висок пулс :D ......

И на мен ми казваха да си нося парче шоколад в чантата за предотвратяване на припадък, ама в мойта чанта парче шоколад няма как да се задържи повече от 5 секунди..., така че вариантът отпада....
Шегата настрана....
В случай на прилошаване (с цел неприпадане):
- минимум половин литър вода на екс (е може с поемане на въздух :D , не е фатално, по-скоро обратното би било :D ).
- пакетче сол (още не съм намерила такова)....идеята е, че не е захар, а сол....(аналог на много соления айрян предполагам, който видях, че вече е споменат)
- никакво пушене сутрин на гладно....., ясно е, че цигарите свалят още повече кръвното (и качват пулса май.. :D )

Казвали са ми, че редовното спортуване сваляло пулса, но явно не е вярно, защото май и редовно спортуващите сред вас се оплакват от висок пулс. (Аз не мога да се изкаже...., не спортувам особено..., даже не мога да кажа, че и нередовно спортувам :oops: )

Преди време се е коментирало, но...сближаването на границите не е едно и също с ниско кръвно и съм чувала, че сближаването наистина е особено опасно...(не знам защо обаче, не съм особено запозната).

Ivan_iyi
29th July 2007, 07:13
По принцип моето кръвно е 120 на 80 , но жегите става 100 на 60, което е ниско за мен. Лекарката ми "предписа" - айрян със сол. Помага - пробвайте!
Иначе за близките граници - не е много нормално. Ако дълго време сте така по-добре идете на лекар.

Babri
29th July 2007, 18:57
Ей,май не съм аз само нискокръвна :D Моето кръвно нормално е около 90/60.Сутрин като стана първо малко хапвам и после веднага кафе.До обяд-добре.После ако не пия пак кафе,вечерта в 8ч съм гроги и само ми мирише на възглавница.Иначе границите са се събирали до 80/60.

Rusalka
30th July 2007, 08:31
Ох, аман от това ниско кръвно. В тези жеги съм много зле, постоянно ми се спи. По цял ден съм като дрогирана, много кофти. :cry:

toto2007
20th September 2007, 22:34
Случайно попаднах на тази тема търсейки нещо за ниско кръвно. Не я дочетох доkрая но симптомите за които прочетох че имате много приличат на това kоето преживях 3 годйнй предй да отkрйят случаино че витамин В12 ми е толкова нисък че отивам на умиране. Поинтересувайте се в интернет за този витамин В12. Просто с възрастта а в последно време и със замърсяването (основно катализаторите на колите) този витамин не се усвоява добре. Сега пия по 1000 хиляда микрограма чист витамин В12 и се чувствам прекрасно. След 3ия месец може да се намали на половина. Спряла съм всички лекарства за кръвно, щитовидна жлеза, черен дроб и други боклуци които ми предписваха едно след друго.

apoklistika
21st September 2007, 01:13
Аз пия фолиева киселина вече година и половина нон стоп, тъй че със сигурност не е от това.

Nelina_02
21st September 2007, 09:27
аз също имах ниско кръвно, при мен помогна кардиото и редовното хранене, през 3 часа, балансираното хранене.т.е. по- рано не си давах сметка, колко е важно да приемам минерали,магнезий,желязо,к лций и т.н.Липсата им в организма ни води до ниско кръвно, умора и даже депресии.Ето малко повече инфо тук (http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Itemid=5&lang=bg)

djidjito_
10th November 2007, 19:20
аз имам ниско кръвно и неска както си тренирах замалкo да припадна добре че седнах.някои може ли да ми каже някакви хапчета за ниско кръвно?

ratamahatta
11th November 2007, 21:34
:wellcome: аз също съм с ниско къвно, но аз дори не мога да си премеря пулса, никакъв го няма :( когато ми е такъв ден съвсем инстинктивно, още преди да ми е станало лошо, почвам да се тъпча със сладко........почва да ми се вие свят, причернява ми, смазана съм и имам чувството, че съм копала 3 дена и мога да заспя където си отпусна главата......още не съм открила лек за това......ужасно е когато имаш да вършиш нещо, а съм напълно неадекватна

PassiON_
26th May 2008, 20:58
И аз се чувствам така, когато кръвното ми падне, прекалено много. Днес съм с горна 80 а долна 40 ... та представети си как се чувствам. Имах и тренировка и едвам я изкарах, когато ми е така кръвното всичко ми се схваща, сякаш си се изпотил и стоиш под климатика, а той духа студено и ти се опитваш обаче да тренираш ...
И в един момент си давам сметка, че начина по който се храня е абсолютно неправилен за моето ниско кръвно ... не обичам солено, ям дори зелената салата ей така, не ям и много сладко ... и съм забелязала, че от черешите ми пада кръвното ... страно но факт.
Благодаря на жената, която е пуснала тази тема. Чудесна е.

dedektiv_p
26th May 2008, 21:07
И аз съм с ниско кръвно и много висок пулс. Последно когато не се чуствах добре пък всичко ми беше ненормално. Кръвно 100/80 а пулс 110. Когато ми падне кръвното първо пия каквото и да било като течност поне 1 чаша най добре вода или сок ябълка за да не колабирам което често ми се случва. Когато пък имам веме и се усетя навреме че нещата вървят на зле си правя айрян със сол много помага при ниско кръвно налягане и действа много бързо.

secretk
26th May 2008, 21:28
Моето кръвно е ниско, но се чувствaм добре тaкa, когaто е ниско-нормaлното за мен е 85 нa 55, нaй-много 90 нa 60, пулсът ми е не е висок, в нормaлно състояние, не повече от 70-80, aко спортувaм се покaчвa до 140-150. Явно не ми влияе много ниското кръвно, защото се чувствaм добре в повечето случaи, a не пия кaфе, течности също не пия много, единственото , което е , че при резки движения, ми причернява леко, но нищо повече.

dedektiv_p
26th May 2008, 21:33
Да, добре е щом се чустваш добре с ниското кръвно и аз се чуствах добре докато се роди вторият ми син. После кръвното ми остана малко по високо но пък абсолютно нормалното 130/80 -120/80. Понякога и се вдига до 150/100 и когато пак се случи вече да ми е като това от преди години се чуствам ужасно. Относно причерняването се пази и внимавай,а и как успяваш да спортуваш тогава? хапвай поне повече шоколад преди или по време на тренировки на мен ми помагаше и една кола ако изпия още по-добре :wink:

Maler
28th May 2008, 17:28
Здравей !!


Аз съм на 20 години

Имам Талсемия минор и ниско кръвно. трудно могат да се нарекат сериозни заболявания но имат общи симптоми и са силно обвързани : бледост, отпадналост, дефицит на витамин Б12, фолиева киселина. Понякога се чувставам като парцал друг път съм ок. Много тежко е положението когато е горещо, причернява ми пред очитре или ми прибледнява не знам какво е точно но е много кофти. Като вляза в някои претъпкан автобус направо ми идва да изкоча през прозореца

Най-лошото е че не мога да намеря добър лекар, с който да се консултирам. предполагам че имам дефицит на витамин Б12 и то як ... обаче не знам как се установява и какви мерки се взимат. Можете лид а ми препоръчате някой добър хематолог ?

Успех в летните жеги на всички. Заминавам за щатит и за лятото надявам се от работа да не мисля толкова за ниското си кръвно и анемията хаха...

Aglika
30th May 2008, 22:40
относно този витамин B12... на няколко места във темата го срещнах и въпросът ми е какво точно е действието му и дали има някакви ограничения в дозата, която може да се приема.. аз също съм с ниско кръвно и общо взето пиенето на много вода и айрян през лятото ме спасява, ноо ми се спи посоянно и се чудя дали има нещо общо с кръвното :(

i_ani
30th May 2008, 22:51
И мойто е много ниско , но аз залагам на кафетата (по две на ден :2003: :coffee: ) , шоколад :candy: , :2034: и количка :drinking_more: :D :D :D

LolliPop_4e
8th July 2008, 11:37
Привет на всички :) От около година знаех, че имам ниско кръвно, но чак наскоро се сблъсках "отблизо" с проблема. В петък ми причерня, наложи се едни случайни хора да ми помагад да се осъзная къде съм. И днес отново ми падна кръвното, докато чаках на опашка да си взема закуската и замалко да падна на земята, добре, че ме хванаха :( после викнаха линейка, прегледаха ме и лекаря ми каза, че кръвното ми е много ниско, също така и хемоглобина ми е прекалено нисък :( Което чесно да ви кажа и представа си нямам какво значи :roll: :( И утре в 8 сутрента личния ме вика да ми прави изследвания. Но аз съм много страхлива и изобщо не искам да ходя, понеже не знам какво ще ми правят :( И да ви попитам какви изследвания се правят в този случай? Кръв ли се взема или? :( Моля ви някой да ми отговори и да сподели опит, че вече съм на ръба на отчаянието :cry: :oops:

TedyK
8th July 2008, 12:36
Е не се отчайвай. То и аз съм с ниско кръвно и за това по опашки особено ако е топло избягвам да стоя. Фитнеса и при мен се оказа много положителен като нормализиране на кръвното и редовното хранене, също приемането на много течности и най вече вода. Лекарят не знам какво точно ще ти каже което не е известно като факт. Най много да ти изпише магнезий и витамини.

i_ani
8th July 2008, 13:56
Най-много помага айрян със сол :drinking_more: :2043:
Пробвайте и ще видите как веднага ще ви светне :3000:

Patetu
8th July 2008, 14:12
Почти всички жени са с ниско кръвно - аз също 80/40 - ставало ми е лошо- какво ли не, но по време на жегите отърване няма. Вслушай се в съветите, които ти дадоха повечето от форума, но не взимай лекарства. Пийвай си кафенце и повече водички и така.

secretk
8th July 2008, 16:50
И моето кръвно е ниско-85 нa 55 в нaй-добрия случaй, но имaм късметa дa не ми пречи, освен дa ми причернява от време нa време, особено кaто съм в МЦ. Не пия кaфе, но хaпвaм достa плодове и пия aйрян, също е хубaво дa се пият течности достa, a и си хaпвaм слaдко от време нa време.
Е aко кръвното ви е много ниско(веднъж моето беше 50 нa 30), тогaвa просто лежете, докaто ви мине и пийте течности.

Excel
9th July 2008, 22:51
:cool:

mari_and
12th July 2008, 12:06
Здравейте и от мен! Нискокръвната :cool: нормалното ми кръвно е 90/60 - тогава се чувствам най-добре, но не мога да си представя денят ми да мине без 2-3 литъра минерална вода + всякакви сокове и какво ли не за пиене...Преди 3-4 години реших да отслабвам - не че имам нужда ама ей така, защото всичките ми приятелки го правеха :lol: И тогава започнах да припадам...ходих на лекар,заредиха се изследвания - ужас :twisted: Изписаха ми В12, но аз категорично отказах да го вземам - да не съм луда, знам че от него много се качва...та лекарите вдигнаха ръце от мен и аз от тях :wink: Проявих самоинициатива и започнах да вземам фолиева киселина - пия я вече 2-3 години...Опитайте, особено ако искате да имате здрави деца :lol: а кой ли не иска ...Ама да знаете - кръвното няма да ви вдигне...

сисито
20th July 2008, 18:04
Здравеите! По принцип съм с кръвно 90/60 но когато стане жега пада значително, тогава се чувствам ужасно защото всичко това е съпроводено със страшно сърцебиене. Само айрян със сол ме оправя за минути но докато го изпия имам чувсвтото че ще припадна. До преди 2 дни пиех хапчета за повишаване - етилефрин, а преди това и гутрон, имаше дни когато се чувствах добре но и такива в които имах страшно сърцебиене. И така по предписание на кардиоложка спрях всички лекарства, сега карам само на айряни и мноооогооо вода - но в тия жеги трудни задържам течностите. искам да се обърна към всички с ниско кръвно- Ако можете не пийте лекарства - не е хубаво а страничните реакции са повече от неприятни, по добре айрянче и сокове!

Mycka
28th July 2008, 14:26
А при някой случва ли се да се съберат границите много и какво става тогава и как се чуствате тогава?
това е много опасно-започва д ати се вие свят,да ти се повдига...поне така съм чувала
от жегата също пада значително кръвното-разбираемо е-затова повече течности
иначе и аз съм с ниско кръвно-както казаха по-горе -нормално явление за младите жени.макар че...вече не съм кой знае колко млада де ама :roll:
по принцип повече течности е хубаво да се поемат
шоколад също (по-малко се напълнява от него,отколкото от тестените храни и мазнините,а и се изразходва по-бързо от организма,така че няма да се притесняваш от напълняване)

Celine
28th July 2008, 16:07
А при някой случва ли се да се съберат границите много и какво става тогава и как се чуствате тогава?
това е много опасно-започва д ати се вие свят,да ти се повдига...поне така съм чувала
от жегата също пада значително кръвното

Онзи ден точно така припаднах - почна да ми се вие свят, да ми се повдига, ушите ми заглъхнаха. Беше страшна жега, много задачки, и никакво време за хапване - 2-3 ябълки в движение и макар че бях изпила литри вода пак се случи. Като се усвестих бях с мокра блузка - изляли ми минералната вода която носех в/у мен да ме свестят.
Понеже не трябва да употребявам какао, кафе и кофеин , взех няколко лъжици мед.

Иначе даже хапчета имам изписани от лекар, но не ги пия. Желязо съм пила също за анемия. Определено имаше ефект.

darimai
28th July 2008, 16:28
И защо не си пиеш хапчетата, ако смея да запитам?! :2047: Друг път ако припаднеш може да не се размине само с вода ами да те закарат в болница дето същите хапчета да ти ги влеят в течно състояние.
Я се вземи в ръце, момиче, такива работи не обичам да чувам. :2052:

Celine
28th July 2008, 16:59
Дари, по няколко причини - защото се опитвам да се справя с по сериозен здравословен проблем чрез хомеопатия, а тя изключва ползването на други лекарства; освен това за нещо, което ми се случва 1-2 пъти годишно, не виждам защо трябва да се тровя всеки ден. Освен това причините бяха се натрупали Беше страшна жега, много задачки, и никакво време за хапване а аз се старая да не го допускам това.

:1246: Те околните се стряскат повече от мен.

darimai
28th July 2008, 17:17
Ами ти си преценяваш, нядявам се да си решиш всички здравни проблеми, но не се предоверявай много на хомеопатията. Не знам, не че те поучавам, просто се притеснявам за теб.

winki_kz
5th August 2009, 18:12
zdr.az sam na 18 godini i go imam tozi problem ot skoro....dosta e gadni4ko ...pri men cql sledobed mi e lo6o....i tva s kafetata,,,,ne mislq 4e e pravilno minava za izvesno vreme i posle daje pada po nisko.....kolata pomaga...spored men prosto trqbva 4esto sportyvane i pove4e te4nosti... :)

stiuardka
5th August 2009, 19:59
И аз съм във ваата група - 90-80/60.Стигала съм до 75 на 50.Не е приянтно,о айранче или шоколадче спасяват положението.Лечение няма..

diadora
5th August 2009, 20:49
На мен ми помогна хомеопатията , но много зависи на какав лекар ще попаднеш.На лични ,ако искате ,координати на моя хомеопат.

Т-Е-Д-И
5th August 2009, 21:18
И аз съм във ваата група - 90-80/60.Стигала съм до 75 на 50.Не е приянтно,о айранче или шоколадче спасяват положението.Лечение няма..
При мен е същото дори 45 е падало, лекар в софия ми сложи диагноза тежка хипотония :( , при мен помага аулина.

Gesundheit
8th August 2009, 10:11
Лечение на ниското кръвно налягане:

Всички разумни терапевтични методи за повишаване на кръвното налягане са свързани с вливането на енергия в тялото и повишаване на кръвния обем.

Чести бани (хидротерапия), тонизиращи масажи, плуване, повече движение и физическа активност, редовно спортуване.

Прием на по-голямо количество течности – подсолен айрян, прясно мляко, газирани напитки (подсладени със захар и/или глюкозо-фруктозен сироп, а не с изкуствени подсладители!). Най-ефикасна е обикновената кока-кола, компоти, нектари, натурални сокове. С кафето не бива да се прекалява, защото има диуретичен ефект!

Повишен прием на сол (солени филии, солени бисквити, солено сирене) Внимание! Тази мярка да не се прилага при сърдечна недостатъчност!

Спането на висока възглавница (повдигната на 20 градуса горна част на тялото) ограничава образуването на урина през нощта и предотвратява сутрешната ортостатична реакция.

При колабиране оставете пациента да лежи, повдигнете и задръжте краката му във високо положение! Не е задължително вие да ги държите във въздуха. Подпрете ги със стол, възглавници или каквото имате подръка.

http://www.zdrave-bg.eu/images/Nisko_Kravno_2.png

Още за Ниско кръвно (http://www.zdrave-bg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=83&Itemid=125)

bimbi
9th August 2009, 00:38
Прием на по-голямо количество течности – подсолен айрян, прясно мляко, газирани напитки (подсладени със захар и/или глюкозо-фруктозен сироп, а не с изкуствени подсладители!). Най-ефикасна е обикновената кока-кола, компоти, нектари, натурални сокове. С кафето не бива да се прекалява, защото има диуретичен ефект!

Повишен прием на сол (солени филии, солени бисквити, солено сирене)после се преместваме в раздел диети :?

apoklistika
9th August 2009, 00:46
Бухахахаха, мноу е яко някой с ник "здраве" да ти дава такива съвети :lol: че и лечение да ги нарича :lol:

stiuardka
9th August 2009, 06:46
Според мен важното е да усетим момента,преди падане на кръвното - усеща се,та веднага да вземем нещо,за да спасим положението :)

Мариса
5th November 2009, 08:24
Свикнала съм му на ниското кръвно,майка и тя е така.
сладкото оправя положенито,само когато е на време разбира се.
Когато ми беше 50/70-едва дишах,страшна техикардия бях направила.
Но пък си имам и вроден дефект на сърцето

Altie
17th January 2010, 13:47
И аз имам проблема с припадането в градския транспорт като е блъсканица и топло, въпреки че последния път ми се случи зимата. Много е неприятно, защото съм с 5-годишната си дъщеря и трябва да й обяснявам какво ми е. Рядко се случва, защотно обикновено някой става тя да седне и тогава нямам проблеми, понеже сядам, а тя в мен.

Според мен важното е да усетим момента,преди падане на кръвното - усеща се,та веднага да вземем нещо,за да спасим положението :)
Аз момента мисля че го усещам, но въпросът ми е колко време минава между изпиването на айряна или изяждането на бонбона да речем и подействането му. Защото от момента, в който усещам нещо до момента, в който хората трябва да ме събират по земята минава не повече от минута :( Последния път беше бая дълго, може би две-три минути, но обикновено е доста по-малко...

Eveto
2nd March 2010, 02:42
И на мене само аулина ми помага,иначе течности пия много,храня се много особено сладко ,но няма ефект,а не мога все да се гълтам с аулин ,мноог е кофтииии тва ниско кръвно ,нямам сили за нищо и нкакава енергия ,много рядко се случва да ми се качи на 100 кръвното ,абе ужас ужас

sing
4th July 2010, 21:48
Това в кръга на майтапа, ама се сетих един лекар какво ми каза за ниското кръвно: "Викат му още царската болест, лекува се с много червено вино и свински пържоли" :girl_haha:

И на мен така са ми казвали, и че съм късметлиика, но не го обичам това вино и това е :)

Мариса
5th July 2010, 12:24
лекува се с витамини,поне при мен се оправи

pinklemonade
27th August 2010, 18:05
Хай и от мен. В момента си пия ударната доза айрян със сол и чета темичката. Значи не съм била единствената припаднала мацка в целия свят/автобуст.

При мене всичко започна в далееечната 2008-ма, когато бях на 21 г. и родих едно мъжко человече :) Да, ама 2 месеца след раждането, както си спя с кеф, изведнъж започнах да "потъвам", ръцете ми изтръпваха и усещах сякаш се изпъват нагоре. Очите ми започнаха да се "белят" и такам. Всичко се въртеше. Кръвното ми направо отиде на минус. Такова чувство имах. Това се повтори 2-3 пъти и лекарката ми каза, че всичко е от преумора и следродилните му там вълнения. Предписа ми едни успокоителни. Забравих името им, защото не ми се е налагало да ги пия отново... до днес. Какво ми стана... заради жегата ли, заради нечовешката преумора, която ми се струпа напоследък ли, заради тва, че хапнах "хептен" лекичко днес ли... Буквално не можех да се изправя от леглото. Очите ми се въртяха (по-точно светът)... имах чувството, че залитам, че се въртя, прилоша ми адската... и супер много се паникьосах. И така отново се обади старата болежка. След уикенда пак тръгвам по лекари, аптеки и т.н. Много е ужасно и неприятно :dizzy:

want
27th August 2010, 19:29
И аз съм във ваата група - 90-80/60.Стигала съм до 75 на 50.Не е приянтно,о айранче или шоколадче спасяват положението.Лечение няма..
При мен е същото дори 45 е падало, лекар в софия ми сложи диагноза тежка хипотония :( , при мен помага аулина.

Аулина няма такива свойства да коригира кръвното :lol: за сметка на това употребата му може да доведе до проблеми в забременяването!

http://www.ohboli.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D 0%B9-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D 0%BE-730,%D0%90%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D_%D1%82%D0%B0%D0 %B1%D0%BB._100_%D0%BC%D0%B3..html

lovebird
28th August 2010, 00:06
И аз го имам този проблем и се чудя вече какво да правя. Пробвала съм с кафе (грешка), също и айрян със сол (което ми беше отвратително). Но сега си пия витамини и отделно желязо (заради анемия) и май нещата се кротнаха.

want
28th August 2010, 00:48
Хайде стига сте се вманячвали :) направо си умирате да се правите на болни като някои баби :) От ниско кръвно не се умира и много често ниското кръвно си е нормално за даден човек!От време на време ти причернява при рязко ставане и това е !Колкото за прилошаването при горещо време в претъпкан автобус ами то здрав да си пак ще ти прилошее :lol:

pinklemonade
28th August 2010, 09:46
Want, "неприятно" е много вяла дума, според мен. То ако беше само някакво неудобство, аз лично нямаше да пиша тук. Вкарвам се в паранои чак, защото не е готино да се превръщаш в зомби ей така, по средата на деня, че и да започва да ти се драйфа. Това си е малък припадък. Е, наистина не се умирало от ниско кръвно. Скоро попаднах на някакъв бит пазар и от миризмата на продавачите и шаренията навсякъде, ей така щях да си отида :shock: :roll: И аз много мразя да се оплаквам и да се правя на жертва, затова знам, че това тук не е такова. Така че 'земи почерпи с едно кафенце, а аз ще те почерпя с шоколадче :girl_dance:

want
28th August 2010, 10:50
Ако беше потърсила в нета щеше да намериш доста професионално инфо за ниското кръвно , и щеше да видиш че няма ле4ение за това!
Цял живот съм била с ниско кръвно от порядъка на 90/50 но дори не бих си направила труда да го спомена камо ли да се оплача.Има неща в живота с които просто свикваш ....никой не обича вечно мрънкащи и болнави жени!

pinklemonade
28th August 2010, 11:01
О, да. Никой не обича такива жени. Нито такива, които се заяждат и не разбират, че проблемът си има различни прояви. А ти ако беше прочела, че на мен ми се появиха такива проблеми след раждането, и цял живот съм била в перфектно здраве, нямаше да се изказваш толкова плоско. Пък и ти не ме познаваш в истинския живот, за да знаеш, че съм силен и немрънкащ човек.

want
28th August 2010, 13:54
О, да. Никой не обича такива жени. Нито такива, които се заяждат и не разбират, че проблемът си има различни прояви. А ти ако беше прочела, че на мен ми се появиха такива проблеми след раждането, и цял живот съм била в перфектно здраве, нямаше да се изказваш толкова плоско. Пък и ти не ме познаваш в истинския живот, за да знаеш, че съм силен и немрънкащ човек.

Aйде стига си мрънкала и ходи си боядисвай косата синя .Нямах предвид теб но като си казала .....сама си написала 4е ти се е сторили 4е ти е паднало кръвното!Нали знаеш зна4ението на думата сторило ??
Прилошаването може да е ит много неща и доктораката ти го е казала много добре !

pinklemonade
28th August 2010, 14:07
:lol_crazy:
Добре, ясно! Разбрахме се.