PDA

View Full Version : tae bo


Страници : [1] 2

Buku
25th August 2004, 15:21
А според вас кое е по-добро - фитнес или тае бо - за отслабване и едновременно стягане. Плс, кажете ми
Благодаря предварително

22nd September 2004, 15:11
Естествено,че по-добре тае-бо,защото 1.По-икономично за теб 2.Мускулите постигнати от фитнеса са кратки и набити,от тае-бото са по-елегантни,продълговати.По същия начин като тае-бото въздейства и плуването на мускулите.

Paradizio
25th September 2004, 17:53
Здравей, инструктор съм по таебо от около година, съветите ми са такива - без значение дали ще ходиш на таебо или фитнес постарай се всеки път да даваш максимума от себе си, дори повече от това на което мислиш че си способна, не се отказвай на трудното, ядосай се и си докажи че можеш (все пак с тежестите не прекалявай, кръст трудно се лекува). От теб зависи какво ще постигнеш, има много момичета които идват на моите тренировки, и изпълняват упражненията на 30% като накрая даже не са се изпотили (винаги давай 110%, иначе си хвърляш парите на вятъра). Трудно и неприятно е в началото но с всяка тренировка ще ти става все по лесно. Амбицирай се! Опитай няколко треньора и виж коя тренировка ти пасва най-хубаво (всеки треньор има своя лична тренировка която се различава по натоварване). Изчисли си калориите които приемаш на ден, и всяка седмица намаляй на равни интервали с по-малкo. Само тренировка не стига промени начина на хранене. Избягвай (само избягвай) мазнини, млечни продукти (с изключение на обезмаслените), шоколад и яй много плодове и зеленчуци (като цяло не прекалявай с ограниченията, като ти дойде гаджето на гости мушни един шоколад, само да не ти става основно меню \ъ] И най-важното - не чакай резултати веднага - писнало ти е да го слушаш, но е вярно. Не се отказвай докато не харесаш това което виждаш в огледалото (това което ти виждаш!) най-важната стъпка към самочуствието! Ако те вълнува по подробно какво съдържа тренировката Тае-бо - питай и ще ти напиша.

Gery
18th October 2004, 23:03
Я кажи в кои фитнес водиш тае-бо да дойдем и ние на тренировки с тебе:)

Paradizio
11th November 2004, 23:11
:) водя на нац. стадион Васил Левски, над фитнес центъра на Боевски - в новите зали на вторият етаж. На етажа има Няколко зали - МД спорт, Kally бодярт, Клуб fight и пр.. Аз съм инструктор в \"МД спорт\". Втроник и четвъртък от 20.00-21.00 и неделя от 15.00 до 16.00. Ако се решите като влезете във фитнеса на боевски попитайте на кафето да ви ориентират към \"МД спорт\". Ако имате път към кафе ДИ МОДУЛО в пряката на стамболийски с/у КФЦ там винаги има наши брошури след входа веднага от ляво.

12th November 2004, 13:39
Аз имам огтомна нужда от стягане особенно на седалишните мускули....От тренировките на Тае-бо задължително ли се отслабва?.Аз не желая това...А наречените на жената \"бричове\" могат ли с този спорт да се заличат до изчезване?????

Paradizio
12th November 2004, 15:01
отслабва се в зависимост от това колко имаш да сваляш, на колко движение по принцип си свикнала ежедневно и най-вече какво ядеш. Ако не минеш на на някакъв хранителен режим няма да отслабнеш, за сметка на което, обаче ще можеш да си похапваш спокойно без да ходиш с калкулатора за калории (е ако изядеш 5 шоколада 2 пасти, тройка кебапчета с гарнитура и 2 бири, пак ще си напълнееш;)) За бричовете не мога да гарантирам пълно заличаване, това е и въпрос на телесна структура, и на амбиция донякъде. Ако комбинираш спорта с масаж и козметика, не виждам пречка да има ефект. Аз лично не бих се притеснявал твърде много от това освен ако проблема не е наистина голям, а като ви знам жените колко преовеличавате съм сигурен, че не е. Съветвам те да пробваш, няма какво толкова да изгубиш. В повечето случай ви спъват не времето или парите а страха че не ще ви се смеят другите понеже не можете да правите упражненията или сте дебели - глупости.. Всички са почнали от някъде и не са можели нищо. Похвално е дори и само желанието а има ли желание постиженията са въпрос на време.

Joya
12th November 2004, 16:38
Здравей, аз съм fan на тае бо-то въпреки че не съм много редовна
досега съм ходила веднъж в зала дръпнах си няколко серийки и съм доволна различна продължителност са чесно казано най ме кефи това което е 1 час за напреднали хубавото е че има и клипчета с инструкции как да се правят правилно упражненията. Определено в зала е по добре но ако нямаш време и възможност това за вкъщи е идеално
Пробвай ако искаш и ако ти хареса иди в зала.
В дата.бг-то има няколко преди имаше и в free.евро.net ама сега като гледам са ги махнали.

kremi
15th November 2004, 10:55
искам да разбера каква е таксата за таи-бо? :винк:

Paradizio
15th November 2004, 13:45
таксата в повечето салони е 4 лв. за 1 тренировка (1h). Ако си вземеш карта ти предлагат намаление около 40%, реално ти излиза по 2.50 на трн. 8 пъти за месец - това е най разпространената карта ако искаш повече и намалението е по голямо

21st November 2004, 20:24
кажете къде ходите на тае бо ,бях чула за група в студентски град, но ми е много далече...нещо в центъра??? благодаря

Lаdy
23rd November 2004, 13:32
На всички момичета във форума препоръчвам да посетят тренировките на \"Парадизио\" в МД Спорт - тренировката има страхотен ефект и се натоварват най-проблемните места. Аз лично съм чувала (и се уверух), че таебото стяга предимно бедрата и вече го предпочитам пред степа, от които ми се струва че повече се натоварват прасците и трупат маса(а това не е особено естетично). От значение обаче и [б]програмата на инструктора[/б] - в крайна сметка човек плаща за организиран спорт за да получи съответното натоварване а оттам (предполага се) и ефект. В същия клуб има и друга инструкторка по тае-бо, при която натоварването е доста по-слабо и изобщо програмата и е чиста аеробика, нищо общо с тае-бо. Вие си преценете на какво си струва да се ходи...Не искам да я обидя, но бих препоръчала на клуба поне когато замества колегата си да изпълнява [б]НЕГOВАТА ПРОГРАМА[/б], защото хората отиват с една настройка, а получават нещо различно и недостатъчно...
Пожелавам успех на всички - въпросът е веднъж да пробват - и 100% ще се запалят:)

27th November 2004, 18:00
А може ли ТАЕ-БО да се практикува вкъщи,защото в нашия град няма!!!А пък сам много надъхана!ща има ли ефект ако си го правя вкъщи!!!

Lаdy
29th November 2004, 09:56
че защо да няма? само дето е малко трудничко да си \"причиниш\" доброволно това, което ти се \"случва: в зала и с инструктор :винк: :винк:

преди не живеех в софия и си тренирах вкъщи - имаше приличен ефект и хубавото е че можеш да тренираш във всеки удобен за теб момент без да се съобразяваш с програмата на клуба. [б]ОБАчЕ[/б] - когато си в зала темпото те увличa и постигаш много по-голямо натоварване. Преди не съм си и помисляла че мога да издържа на такова натоварване. Може би е добре да посетиш някои час при инструктор, за да можеш после да повтаряш програмата му без \"лиготии\":))) сега когато ми се наложи да тренирам вкъщи се старая да изпълня всичко по програма колкото и непосилно да ми се струва:))) важното е желанието в крайна сметка

Good luck!!!

Paradizio
30th November 2004, 18:16
ако ще го правиш в къщи съветвам те да си изтеглиш или да си запишеш на диск подходяща музика. Подходящи са \"хоусе\" ремихи с темпо между 130 и 140 бпм (беат пер minute). Музиката на която аз водя е 150 бпм, но миха съм си го правил сам и почти няма михове в това темпо по интернет. Ако имаш компютър в къщи изтегли си програмата \"Атомих\" от

http://ftlbg.com/miromc/DJ-MIX/Atomixmp3.exe .

Тя е около 4 МБ и ти дава възможност освен за прослушване така и за увеличаване и намаляване на темпото на музиката, така че ще можеш да си забързаш почти всяка песен която си поискаш и да играеш на нея. Музиката дава ритъм и те амбицира ако е подходяща (тя вър6и половината работа на треньора, тйй че избирай колкото се може по енергични парчета които те карат да скачаш). Тъй като натоварването в къщи е малко неконтролирано нблягай на аеробиката и си постави за първа задача да се изпотиш обилно. Калории започваш да гориш най-активно около 20та минута от началото на упражненията. Не спирай преди 20тата минута и не спирай когато сменяш упражненията - постонно движение. Има няколко филмчета с таебо по интернет ако можеш гледай ги за да получиш представа.

p.с. Мерси на Lady за благите думи, освен хвалби обаче приемам и критики. Ако някой е бил на моя тренировка и нещо не му харесва спокойно може да ме нахока, не съм сръдльо :). Вашето мнение е важно за мен (тъй като тренировката ми е предназначена на първо място за вас) и винаги се радвам когато то стига и до моя милост.

Баба Меца
23rd December 2004, 00:20
Повече от година играя аеробика поне 2-3 пъти седмично . Мислиш ли , че ще се справя с тае бо , Парадизо?

Paradizio
23rd December 2004, 22:09
хах :] дори мисля че ще си една от най-схватливите в групата. Опитват и хора които никога не са се захващали със спорт и пак успяват, трудно и с упоритост но успяват. Ако знаеш кой крак ти е ляв и кой ти е десен всичко друго е въпрос на амбиция и елементарна кординация. Аз давам лесни (сравнително) за кординативно изпълнение упражнения които имат силно натоварващ ефект. Тае-бо си е аеробика всъшност, но с засилено цялостно натоварване и по-предимно на седалището и бедрата (заради шутовете). Не се притеснявай не чупиме тухли с глава, дори може и да ти се види лесно не зная колко си подготвена. Мисля че тае-бо е логичната ти следваща стъпка :)

27th December 2004, 21:44
Здравейте,а да можете да ми кажете къде в Студентски град водят курсове по тае-бо?

Paradizio
28th December 2004, 01:50
съжелявам но точно за там не мога да те опътя, нито към зала нито към треньор. Като избираш обаче, не гледай да ти е близко залата, а треньора да е в час, защото иначе и в къщи на крак да ти идва пак си хвърляш парите на вятъра. Със сигурност знам, че има тренировки някъде в st. град, просто не съм се интересувал къде :)

MuTaKa
3rd January 2005, 11:25
Ей тоя Billy Blanks направо изби рибата с това тае-бо 8) Аз се занимавам от 11 години с бойни изкуства и това, което съм видял до сега е че само Тае куон до оформя женското тяло добре... но изолирайки силовия елемент и наблягането на аеробните движения в Тае бо са нещо гениално! Абсолютно съм фен на този спорт и поздравявам жените, които се грижят за себе си, защото ми е писнало да гледам момичета на по 16 години с целолит... мразя когато някоя се разплуе...

7th January 2005, 16:27
Моля пишете на кирилица.от къде мога да си изтегля филмчета с тае-бо?? :oops: :D :lol:

Paradizio
8th January 2005, 23:09
Мисля, че по удачен вариант е да отидеш в интернет клуб "Матрицата" (там връзката е много бърза), да ги изтеглиш на сървара и да си ги запишеш на диск, от персонала ще ти кажат какво точно да направиш ако се затрудняваш. Диска стува 3 лева а цялата процедура ще ти отнеме час, не повече.

жена на зряла възраст
21st January 2005, 17:33
Моля пишете на кирилица.Здравей Парадизо,
Имам следния вапрос:
Тае-бо подходящо ли е за жени над 40 годишна възраст?
Имам огромно желание да се запиша да тренирам!

VV
29th January 2005, 02:56
Много важно ти какво мразиш . на нея да не й е голям кеф да е "разплута"

Paradizio
3rd February 2005, 23:32
Ами щом имаш желание, направи го, пък ако ти е много трудно сама ще разбереш и ще се откажеш, нямаш нужда от чужд съвет в тази насока. Лично при мен са идвали и жени на видимо по-голяма възраст от 40 (разбира се неудобно ми е било да разпитвам колко точно). Е, няма да те изненадам ако ти кажа, че не всички упражнения и натоварвания им бяха по силите, но това е нормално, повечето начинаещи момичета и на по 20 не им е много лесно. Тае-бо е малко по-агресивна тренировка от повечето видове аеробика и пак ще кажа, че най-важно е да намериш инструктора, чиято тренировка най-добре съвпада с физическата ти подготовка (въздържам се от конкретни имена, пробвай при няколко различни). Във ВИФ има хора на по 60 години които вдигат повече кила от лежанка от колкото аз мога, но това са хора чиито живот е свързан със спорта. Пробвай, не виждам пречка (относно годините) да постигнеш задоволително ниво, но ако ти е трудно не се насилвай.

stvassileva@yahoo.com
6th February 2005, 18:42
Знаете ли къде мога да ходя на тае-бо в Пловдив?

sunny
6th February 2005, 19:20
Ако някой може да ми помогне с информация за тае-бо в Бургас ще бъда много благодарна .

10th February 2005, 15:25
Ако някой може да ми помогне с информация за тае-бо в Бургас ще бъда много благодарна .



иди на Аякс-наи-добрите.Ходя там от 3 год и съм Много доволна:)

sunny
10th February 2005, 16:20
Ако някой може да ми помогне с информация за тае-бо в Бургас ще бъда много благодарна .




иди на Аякс-наи-добрите.Ходя там от 3 год и съм Много доволна:)
Благодаря ти много! Можеш ли да ми дадеш повече подробности?

elli
28th February 2005, 12:16
Тае-Бо то наистина е върхът. Ходя от около година и половина с малки прекъсвания и след тренировка се чувствам страхотно. : ))))
Ходя на Раковска, клуба се казва Юлива. Часовете на Боряна са страхотни. Натоварването е голямо... след 2 месеца резултата е видим... Не и правя реклама, но някой попита за клуб в центъра, пък аз имам впечатления от този.
А Парадизо ме заинтригува и мисля да го посетя някой месец (сега не мога да спортувам : ((( преди 2 месеца си пукнах едната капачката, след като ми махнаха гипса от зор да се възстановя по-бързо си поскъсах и малко сухожилието... абе върхът и сега още ми невъзможен толкова нтоварващ коленете спорт). Но мисля след месец да съм в спортна готовност... че няма време - лято иде. : )))
Имам няколко филма на Били Бланкс и доколкото успявам тренирам и вкъщи. Не е толкова мотивиращо, но пак е готино. Само дето все едно и също. А с инструктор всеки път тренировката е различна...
Но наистина е страхотно, който се чуди време е да спре и да се захване с този спорт. : )))) Ходя и на плуване - веднъж седмично. Пия Л-Карнитин преди тренировка, последния месец пих и Фет Бърнър. Храня се здравословно... плодове зеленчуци, нискомаслени млечни прдукти... само пълнозърнест хляб.
Всичко това не е толкова трудно. Грижете се за себе си. Това е добра рецепта да се чувствате добре. : ))))))

sunlight
5th March 2005, 19:47
Моля пишете на кирилица.Здравейте форумци.
Аз съм от Бургас и тренирам тае-бо от близо 1 година с някои кратки и не толкова кратки прекъсвания.
Съни, препоръчвам ти ходиш на тренировките на Гергана Апостолова в сп.комплекс "Аякс" - намира се в спортната зала на гърба Строителния техникум, всеки понеделник, сряда и петък от 18.30 - тренировките и са доста динамични, инструкторката обяснява добре освен това е забавна, можеш да си избереш или да се превиваш от смях или от скоковете.... :wink: шегувам се тя няма да те остави да мързелуваш. Аз самата при първите ми 2 ме мореше ужасна мускулна треска вапреки че не изпълнявах много правилно упражненията. но после неусетно свикнах, и резултатите скоро започнаха да идват. Дори сега понякога натоварването не ми е достатъчно.

За кратко живях във Сф, и благодарение на този форум открих МDSport ... (същия за който се говори малко по горе) затова съм длъжна да напиша 2-3 мили благодарствени изречения.

Специално искам да благодаря на Paradizio че се грижи за моите мускули през последните 3 месеца. Той е един чудесен инструктор..няма да сбъркате ако изберете тае-бото на Paradizio. Засега немога да изкритикувам нещо...но ако се напъна... яяя по-добре да положа повече старание в залата, а не във форума :lol:

ROSSY
23rd March 2005, 15:02
paradizo,ако беше инструктор в Пловдив щях да посещавам всеки ден тренировките ти :lol:

Mery_Cherry
29th March 2005, 20:13
Искам да попитам по колко пъти седмично е добре да се ходи?И ако може да ми каже някои дали е ходил в спортен център "Сиконко" това е в Люлин аз ходя там и мисля че инструктурката е добре но все пак аз не разбирам много акоимате наблюдения кажете плс

Paradizio
30th March 2005, 22:08
Според мен повече от 3 пъти в седмицата е излишно. Не броя, а качеството на тренировките е от значение (качеството, разбира се, зависи до голяма степен от личната ти амбицираност по време на тренировка). Обърни внимание и на почивката. Отделяй достатъчно време между тренировките така, че да чувстваш тялото си отпочинало и готово за тренировка. (Малък тест спорд мой лични наблюдения върху мен самия - когато изкачваш стълби - 1, 2 етажа да речем, ако почустваш краката си "напомпани" оше на първите няколко стъпала, усещаш тъпа болка в бедрата и чустваш че нямаш сила и рязкост на движенията значи не си достатъчно отпочинала, не е фатално, но няма да постигнеш 100% по време на тренировката. След тренировка имаш нужда да възстановиш минералният баланс в мусколите си - пий изотонични енергийни напитки - "ISOTON" (в бутилка, долу в Сиконко има от тези, български са и не са скъпи), "ISOSTAR", "ISOLAVIT" (продават се в кутия, разтворими на прах).
Инструкторката в сиконко познавам задочно, попринцип сме колеги в НСА и там съм я виждал. На нейна тренировка не съм присъствал мога да споделя само чуждо мнение на мой приател и неин съотборник от ИПОН - тренировките и са хубави и натоварващи, но не мога лично да гарантирам инстинността на това мнение. Нищо не ти пречи да опиташ и в други зали, не разчитай друг да ти създаде "правилно" мнение, само ти можеш да прецениш дали треньорът отговаря на подготовката и възможностите ти.

Mery_Cherry
30th March 2005, 22:16
Много благодаря за инфото.Но за съваление не мога да ходя по 3 пъти а само веднъж(просто и на училището трябва да се обръща внимание).Но си свалих филмчета с тае бо и потренирвам и в къщи дано да има ефект :D

Пожелайте ми успех :lol:

6th April 2005, 09:48
Моля пишете на кирилица.Бих искала да попитам Парадизио дали води някъде тренировки, защото вече не е в МД Спорт.

ivetka:)
6th April 2005, 13:12
Наистина има резултат от всякакъв вид движение,което е извън рамките на отпуснатия и мързелив ден, който завършва с хапване на нещо висококалорично пред Тв-то или компютъра.ходя на тренировки по хм...нещо между аеробика и тае-бо.т.е включва елементи и от двете.много съм доволна.в началото наистина е скапващо,но ако се понапънеш и влезеш в ритъм-зависи от структурата-след седмица-две тренировките ти дават по-скоро тонус,отколкото да те изморяват.това май е и най-доброто средство за борба с пролетната умора.след като влезеш в ритъм е и много по-лесно да си наложиш ограничение на "калорийните бомби":)и в крайна сметка можеш спокойно да се насладиш на добър резултат:)между другото за тези ,които са в близост до Двореца на децата-там има тренировки,два пъти в седмицата;има и сутрешни и следобедни и може да се комбинират по желание.със сигурност има много други места,но за мен е важно да е близо до нас:)Успех на всички.ПОЗДРАВИ:)

Guest
8th April 2005, 14:48
Paradizio, kak moja da izchezne6 ot kluba tochno predi liatoto :cry: ? Kude shte namerim sega tolkova intenzivni i efikasni trenirovki? Mai triabvashe da poobuchish novia instruktor, koito edva-edva se murda - trenirovkite sa ni malko na zabaven kadur:)

Ia kaji kude vodi6 trenirovki sega? A ako ne vodi6 - 6to ne zapi6e6 programata si na CD :wink: ?

9th April 2005, 15:49
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.Не само на теб ти е криво, че Иван замина, но за жалост така ще останат нещата, тъй че свиквай:(
Той сега доколкото знам не води изобщо. А колкото до новия...зависи за кой от двамата говориш. Не знам ти дали беше в четвъртък, но аз бях и си мисля, че ако само си пуснем музиката и си правим програмата сами без инструктор ще е по-добре! И без това тези, които сме ходили по-редовно сме я позапомнили. Това в четвъртък беше абсолютно безсмислено!!!

Paradizio
10th April 2005, 21:36
Истината е че спирам да водя тае-бо за това лято. На всичи искам да се извиня, че именно сега прекъсвам. Неприятно ми е, че ви разочаровам, но получих възможност за работа, която ще бъде малоумие да не приема. Криво ми е като виждам, че толкова хора ме оценяват и може би дори разчитат на мен, а ми се налага да спра и да ги "прецакам" едвали не, но интереса клати феса, факт. (BW Не съм единственият треньор който води тае-бо хубаво в софия, пишете ми :wink:)
За съжеление новата ми работата не е свързана със спорт, но за радост е само за лятото. След карая на летният сезон със сигурност ще се започна отново да водя някъде и вие ще сте първите които ще разберете къде именно от този форум (а на някои вероятно ще имам възможност да кажа и лично). През това време ,разбира се, ще участвам във форума и ще отговарям на всеки, който ми пише.
Относно новите инструктори - дайте им време. За Спас съм убеден че може да направи не по-лоша тренировка от мен стига да не го мързи. Той е сериозен и съм убеден че ще подходи именно така към тренировките.
За тези които искат да се опитат сами да изпълняват програмта ми ще кача в интернет мр3 фаил с микса на който водя, когато стане готово ще го обявая.
Докато започонем отново да се виждаме в залата искам да благодаря на всички за това, че толкова време си споделяхме вечерите от 8 до 9. Винаги е било огромно удоволствие да виждам амбицирани и мислещи за здравето и външният си вид момичета зад себе си и за мен ще е огромен успех ако съм успял по някакъв начин да допринеса за тази нагласа у вас. Вашето удобрение и присъствие на моите тренировки винаги са били страхотен стимул за мен. Живот и здраве, ще се радвам да имаме случай и за напред да се поизпотиме заедно :)

11th April 2005, 08:24
Radvam se 4e si polu4il dobro predlojenie i 4e vse pak e vremenno:)))

Tova za mp3 file v internet e strahotno - 6te razchitame mnogo na nego predi moreto da znae6 :lol:

A ti moje6 li da preporu4a6 instruktor v Sofia, koito da pravi podobni na tvoite trenirovki?

Pozdravi i uspeh na novata rabota :)

Fani
11th April 2005, 14:34
Моля пишете на кирилица.аз ходя в славия на комбинирана гимнастика, но инструктурката вече няма да води както и ти - аз тъкмо бях решила да дойда на твоя тренировка (макар че доста късно ми се струва от 8 до 9...) сега се чудя къде да ходя - искам да е интересно и натоварващо и да не се повтаря едно и също :)
ти казваш, че ще препоръчаш инструктори - моля те препоръчай, не съм те виждала, но задочно ми се струваш готин (от форума) :wink: ....
живея в лагера, така че ме устройват всички места, които са там в съседните квартали или към центъра + да не е мизерно - да има пространство, огледала, душове сещаш се

Fani
11th April 2005, 14:39
още нещо се сетих да питам - обръщам се към мацките, които са ходили при Парадизио и ще продължават сами да тренират с неговата музика - къде ще тренирате момичета? препоръчително ли е за "начинаещи" да се присъединяват ? или самички в къщи ще играете? :oops:

Guest star
11th April 2005, 15:54
Ами аз смятам да продължа да ходя в МД спорт, щото там има и други готини инструктори - Криси например прави супер интензивна тренировка. Освен това им намекнах на момичетата да стегнат новия тае-бо инструктор да ни мори повечко - нали повечето ходим за да смъкнем някое и друго кило...а сами без Парадизио едва ли ще се справим с програмата му - ако можехме нямаше да ходим до залата, нали :D
Готиното при него е че наистина те изцежда максимално, постигаш натоварване което ако си сам не можеш да си "причиниш" :)

Delphia
11th April 2005, 21:57
Моля пишете на кирилица.Paradizio не се притеснявай чак толкова много:))) Щеше да си ни "прецакал" ако тренировката водеше не Спас, а другото момче, което не знам как се казва. Нищо лично, но той замества Спас в четвъртък и беше много слаба тренировката. Определено твоята програма беше оптимална, но все пак си мисля, че Спас се отнася сериозно и малко му трябва още, за да се научи. В неделя не беше никак зле. А пък и Криси обеща да му каже да увеличи малко натоварването:)
Чудесно е това, че ще се завърнеш след лятото, но за жалост някои от нас вече няма да са тук и да го дочакат:( Иначе дано си доволен от новата работа!

stefani
12th April 2005, 11:42
имате ли графика на МД спорт - с часове, инструктори, вид спорт

Guest
12th April 2005, 16:32
http://www.aero-bg.com/schedules/mdsport/index.html

ne znam dali e aktualizirana skoro oba4e

Paradizio
12th April 2005, 22:11
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.Абсолютно съм съгласен с Guest Star - в МД има добри инструктори правещи интензивни тренировки - споменатаta вече Криси, мога да добавя Здравка, Мария за феновеновете на пилатеса, а Делфина съвъвсем не бърка в преценката си за Спас. Той е изключителен каратист, с огомни постижения в нашият спорт и в този смисъл човек с изключително богата физическа култура и възможности (абе с други думи големо жвотно е :)) Вярвам, че тренировките му могат да бъдат съвсем не по-лоши от моите, дори и да ме превъзхождат, но това зависи изцяло от него, от желанието и възможностите му и не мога да го гарантирам. Мисля, че няма да сбъкрате ако останете при него обаче, сами ще прецените. :)
Много хора попитаха за друг добър инструктор в София - името е :!: Николай Цанев :!: и води тае-бо също на В. Левски, но в залата на Body Art Kally, която се пада през три зали от МД в посока стилбището слизащо към Боевски. Това е залата точно с/у стълбището (следвайте босте стъпки по пода). Това е единственият инструктор, който ще си позволя да ви препоръчам, даже с две ръце ще се подпиша за него :). Той е един от първите занимаващи се с тае-бо в България, което го прави изключително опитен. Започнал съм да се занимавам с тае-бо именно при него и от него съм се учил как да водя. Препоръчвам го особено на тези които псещаваха моите тренировки тъй като програмата ни с Цанев е много подобна, а на моменти дори апсолютно еднаква и ще ви бъде много лесно да се впишете в упражненията. От собствен опит знам, че тренировките му са интензивни и ефективни. Плюс това вероятно ще намерите и часовете му за удобни - 19:00 до 20:00 вторник и четвъртък. Успех.

Guest star
13th April 2005, 08:26
Това за другия инструктор е супер ценна информация, Парадизио - 10х :lol:

Delphia
13th April 2005, 11:07
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.Аз съм ходила при Ники в Body Art Kally, не е никак лоша тренировката му, но Спас вече взе да влиза в ритъм и мисля, че занапред ще се справя не по-зле. Така че, който си е свикнал в MD, няма защо да се мести. Освен това условията в Body Art Kally са по-неизгодни: картите са по-скъпи, купуват се от 1во до 5то число и важат само в рамките на месеца, само за един инструктор. Тъй че ако ти се наложи да пропуснеш 1-2 пъти, може и да ти изгорят част от посещенията. Това само за инфо, иначе всеки си преценява сам :roll:
Paradizio имам едно въпросче към теб. Знам, че не е много добре да се яде след тренировка, особено ако е толкова късно, но на мен по принцип следобедните и вечерните часове са ми по-активни и съответно съм по-гладна тогава. Какво мога да хапна като се прибера след тае-бо, което да не разваля ефекта? Колебая се м/у кисело мляко или ябълки, но не мога да реша...а като не мога да реша и ги омитам и двете :D
Btw микса на който скачахме е и много подходящ за отскок рано сутрин с чаша горещо кафе, така че сигурно ще му се зарадват доста хора ако го има качен на МР3

Paradizio
13th April 2005, 23:46
Моля пишете на кирилица.Не е проблем да си хапнеш и двете, та даже се очудвам от какво се притесняваш, стига млякото да е обезмаслено (0,1%; 0,5%). Полудей на тренировката, и дай всичко от себе си, пък после недей му бра толкова грижа мляко ли само ще ядеш или и ябъка с него. И даскала да е калпав ти си скачай с твоя ритъм.
Честно казано аз лично по-добре да си замълча какво ям като се прибера вкъщи понеже ще ми отнемат статуса инструктор, ама какво да я правя мама като си може да готви ;) Важното е да не е тежка храна която да ти затормози организмът, тъй като метаболизмът вечер действа на бавен каданс. Ако е нещо леко обаче (бяла риба, пилешко бяло месо, плодови салакти и т.н. глезотии организмът успява безпроблемно да се справи с тях. Е, все пак - с мярка, зелето е диетично ама като омааш една каца зеле няма да отслабнеш ;) Веднага след тренировка ти препоръчвам да си хапнеш един или макс два банана, тъй като най-много в този момент мускулите имат нужда да се хранят и да се възтановяват. (имай пред вид, че не всичко което сложиш в устата си се лепи директно на задника (леле тва колко двусмислено прозвуча) мускулите имат нужда да се хранят и да запазват своята цялост и стуктура. Ако си свикнала на мляко и ябъка, споко лошо няма, двете не се бият ;) (даже ти се възхищавам, най-трудно е да не се яде вечер, мене поне ми е голям зор). Ябълката изяждай цяла, със семките иначе хвърляш половината витамини. Абсолютно противопоказно е да си хапваш посред нощ обаче - среднощните закуски, ако ти се случват си ги забраняваш.

Delphia
14th April 2005, 16:38
Моля пишете на кирилица.Paradizio, ами като я няма мама да готви е малко по-лесно, ще го усетиш това скоро :wink:
Поне лятото е по-лесно да се храниш здравословно, защото има всякакви плодове и зеленчуци на пазара. Само шоколада ми е голяма страст, особено натуралния, и не мисля че някога мога да се откажа от него :twisted: хмм...и сладоледа, в тоя ред на мисли:)
Колкото до нощното ядене...като ставаш в 7 и лягаш в 12 не ти остават сили да ставаш и през нощта да ядеш!
10х много за съвета!

alive_girl
15th April 2005, 15:34
Men su6to mnogo me kefi tae bo-to! Az sum ot Dobrich i mai v moq grad nqma takiva trenirovki, ako nqkoi znae ima li i kude se provejdat 6te sum my mnogo blagodarna.
Izteglih si ot data.bg trenirovkite na Billy Blanks, aba4e poneje gi pravq vseki den po 2 puti i ve4e super mnogo mi omruznaha. Pls kajete mi ako znaete ot kude moga da si izteglq drugi trenirovki po tae bo :?:

Paradizio
19th April 2005, 21:52
Моля пишете на кирилица.Обещах да кача миксът си, но се оказва, че всъщност не е никак лесно. Както и да е - фаилът е качен на "torrent" сървър. Ще опитам да ви обясня на бързо как се процедира с подобни фаилове (за съжелени от тук нататък това ще е единственият начин за далнлоуд от български саитове, така че ще ви е полезно така или иначе да разберете как става пиниза). 1во - Теглите програмата bitcomet: http://www.data.bg/f.php?fid=8108715. 2ро - отивате на: http://torrents.bol.bg/ и се регистрирате. В търсачката пишете taebomix и би трябвало да намерите файлът. Лошото обаче е че аз трябва да съм online за да можете да изтеглите фаилът защото на практика го теглите директно от моя компютър. Разбира се потдържа се опцията resume (a и аз няма да си изключа компа като видя че някой тегли). Ще се постарая миксът да е достъпен в максимално дълег период от време през деня, но имайте пред вид че не е никак малък - 120 МБ. Всъщност все още и аз не съм изцяло наясно с процедурата по тегленето и качването на торрент фаилове тъй че ако има проблеми пишете ми на меила да поблъскаме заедно ') барем излезе нещо

Delphia
20th April 2005, 13:43
Моля пишете на кирилица.Paradizio, аз го имам твоя микс на аудио и на МР3 файл (тъй като най-нагло си го поисках, докато беше още в залата :D ), така че ако ти нямаш нищо против мога да го дам на тези, които искат. Явно е сложна системата с торентите. И мен ме е яд, защото тъкмо си прекарах кабелен и след една седмица вкараха новия закон. Успях да дръпна всичко на всичко 4 филмчета :x .
Не знам кои са момичетата, които искат музиката, но предполагам, че все ще се познаем в залата, стига разбира се ти да нямаш нищо против да им го дам. Сигурно си имаш и по-приятни занимания 8) от това да висиш в нета, за да може някой да дърпа от теб. :D

Paradizio
20th April 2005, 15:29
За мен висенето в нета не е проблем защото съм на неограичен достъп, просто оставям компа вкючен без изобщо да се занимавам с него. Файлът вече е качен, тъй че който иска може да си го изтегли (стига да съм оставил включен компютъра). А на който можеш да го дадеш да си го презапише - супер, спестяваш много на всички :) Съветвам те обаче да се самообучиш как се работи с таррент, няма изход, само така ще се действа на аванта занапред. Можеш също така да използваш още една торрент-система наподобяваща MIRC. Казва се DC++ Пускам линк към обяснение как се работи с нея и линк за теглене, миксът също е качен и там - http://bol.bg/lan/software.html#dc

flufy
29th April 2005, 21:56
Еее Евала! Mix-a е супер!:) Поздрвления Парадизо!:)

mafia
29th April 2005, 23:15
Off Topic
Можете да качвате още в www.data.bg :wink: Верно е , че Торентите са "бъдещето" , но за повечето хора са бая сложни :roll: Аз лично понеже ежедневно ми се налага да качвам филмчета и снимки (но не за тренировки , а за Tuning&Street Racing , както личи от подписа ми) - ползвам една друга оферта (но тя е за ограничен брой потребители) - Всеки (почти всеки) интернет доставчик вече разполага с "Локални сървъри" , в тях качването става супер лесно и бързо , свалянето също (на принципа на копиране на файлове) , но пак повтарям - в този случай могат само потребители на един доставчик (при мен е www.bol.bg) да имат достъп до тези файлове :wink:
Аре със здраве - надявам се да съм ви бил полезен 8)

Guiness
1st May 2005, 18:17
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.
Парадизио, надявам се не те връщам назад към вече обсъдени теми, но имам въпрос. От няколко месеца насам тренирам доста интензивно: 6 пъти в седмицата, от които 2-3 пъти тае бо (в МД спорт :D ), а останалите тренировки прекарвам във фитнес зала. През зимният период наблягах на аеробните тренировки дори и във фитнеса, но от скоро започнах да работя с тежести. Та на въпроса: "вредно" ли е да се натоварвам с такава честота и нужно ли е да почна да взимам някакви хранителни добавки. Аз лично се чувствам перфектно, имам тонус и дори изпитвам липса ако ми се наложи да не тренирам ден-два. Работата ми е доста натоварена, но без никакво движение, на стол; и единственият начин който ме разтоварва в момента е спорта.
Предварително благодаря и надявам се да се върнеш в МД спорт. :!: :)

tequila
16th May 2005, 08:06
Моля пишете на кирилица.A spored vas koe e po-dobro - fitness ili tae bo - za otslabvane i ednovremenno stjagane. Pls, kajete mi
Blagodarja predvaritelno
аз съм отслабвала и от фитнес и от тае бо
съветът ми е: за отслабване използвай тае бо. 1.там има разнообразие.. добрият инструктор променя управненията за разнообразие и за да не привикват мускулите. 2.групата си е група, според мен човек по-лесно се мотивира, когато има и други покраи него, с които в същия момент споделя същите "мъки" :)

а фитнеса използвай за моделиране на тялото -бодибилдинг. отслабването с фитнес е доста по трудно според мен, защото за да гориш мазнини трябва доста интензивна тренировка (до колкото знам аеробна) и това се постига чрез велоергометър. и да ти кажа 1 от 3-те тренировки за седмицата ми беше 1 час велоергометър.. разбери побърквах се от скука.. да не говорим 4е чак ти става лошо от такова натоварване.. а то по-леко не може, защото ще стане нещо като почивка а и въф фитнеса може да няма хора много, а и те не правят същото

17th May 2005, 14:44
Здравей и извинявай за забавянето. Като цяло 6 пъти в седмицата за човек който не се занимава професионално със спорт на мен лично ми се виждат доста. От друга страна обаче, ти смата казваш че не се чустваш уморена дори напротив. Ако имаше някакво вредно влияние ти щеше да си първата която ще го усети - болки в сатвите (често при претрениране се появяват в подбедрицата, като изпитваш чуство все едно че самата ти кост е изгнила), липса на енергия, разбира се мускулна треска, по-голяма нужда от сън... Първите места където ще забелиж симптоми на претоварване са гърбът и краката и повярвай ми що се отнася до кръста не прави никакви компромиси, усетиш ли проблем там, веднага търси помощ от специалист. Не рядко проблемите с кръста идват именно от ходилата - при натоварено спортуване има голяма вероятност да ти падне сводът на крака което е много неприятно (пожелателно е профилактично да си направиш едни ортопедични стелки - правят се в ортопедията в Горна баня по поръчка - около 30 лв.). Бих те посъветвал да намалиш боря на тренировките, но да овеличиш интензитетът им. 4 пъти в седмицата са предостатъчни, като в дните за фитнес прави сутрешни кросове ако имаш възможност. Примерна схема - пон - крос, фитнес; втор - таебо; сряда - почивка; четв - таебо; петък - крос, фитнес; съб - почивка (ако можеш сауна - страшен е ефектът); неделя сутрин - само разтегни в къщи (първите 5-6 мин. от моята тренировка ако си спомняш), най-много лека зарявка от типа на да речем 10 мин. въженце. Надявам се да не ти е малко като натоварване, но единственият регулатор на натоварванет в повечето случай по време на тренировката си самата ти, тъй че - газ до дупка. Можеш спокойно да пиеш аминокиселини, преди и след тренировка както и обикновенни виамини. Изотоничните напитки са по твой избор, защото да си призная не излизат особено ефтино, но пък опредлено имат ефект. Ако все пак си ги позволиш - ISOSTAR- от тези които съм пил той има най-осезаем ефект. С тежестите кротко, по-добре не увеличавай килограмите, а повторенията, и ПАЗИ КРЪСТА :)) Надявам се да съм полезен :)

mafia
17th May 2005, 15:14
Не ги разбирам тея Таебота и за тва няма да давам "компетентни" мнения за тях :lol: Ама с изотоничните напитки съм запознат доста добре - и мога да кажа само едно , ефект от тях има , ама ако знаеш колко много ти ебават майката на сърцето 8) Не знам в случая за момичето при женски тренировки (в тях няма големи натоварвания) да ли са толкова вредни , ама при големи натоварвания , след като си изпил 1-2 шишенца , направо си чувам (а и не само аз) сърцето по същия начин както ми думка баса в колата :lol: Следкато забелязах тоя ефект се поразрових и поразпитах тук таме и какво се оказа - в хубавите и следователно по-скъпите изотонични напитки се съдържат съставки , максимално най-безвредни за организма , но в повечето зали се продават най-вече български , турски и груцки изотонични напитки , които са значително по-евтини и това се отразява значително на качеството им :wink: Така че преди да пиете изотонични напитки - внимателно четете преди това съдържанието им :!:

Аз лично преди правих една друга глупост - и тук изкам да споделя с вас горчивият си опит и така вие да можете да избегнете кофти резултатите :wink: Значи :arrow: аз бая си попийвам (благодарение на приятелите си съм абонат N#1 на нощна софия :oops: ) та любимата ми комбинация са твърд алкохол+енергийна напитка и така ми беше перфектно , ама до един момент :roll: Почнах да пия Шаркове преди и повреме на тренировка , като наистина в началото ефекта беше поразителен :arrow: никва умора , много сила , супер тежки тренировки с големи килограми с много повторения , ама в един момент пак сърцето почна нещо много да се натоварва и тогава почнах с изотоничните напитки , наистина зверската сила вече я нямаше , но пак си бях тонизирам , но както вече споменах по-горе пак се появиха след време същите симптоми :roll: Затва спрях и Изотона :wink: Друг е вече въпроса как действат всичките тези възбуждащи елементи на психиката и на нерванта система , за тва няма да говоря , ама само ще кажа , че станах супер избухлив и конфликтен (тва не се появи тогава де :lol: пак си бях и преди тва , но в значително по-малка степен) :lol:

Вище са - Изотоничните напитки обаче им открих едно друго перфектно приложение :lol: След тежки пиянски вечери сутрин пиеш 2-3 шишенца и се едно не си пил цяланош и ено малко :lol:
Айде със здраве :wink: Аз отивам да си празнувам победата (направо не се сдържам да не се похваля) - колата която готвих за тунинг изложението (за което има банер в подписа ми) спечели 1-во място :shock: :lol: Лелеее колко ли Изотон ше трябва да пия утре сутрин :lol: :lol: :lol:

Guiness
20th May 2005, 08:40
Здравей Paradizio! Благодаря за изчерпателния отговор и препоръките. Хубавото е, че нямам болки в ставите, подбедрицата или кръста (за сега), единственото ми оплакване е, че мно-о-ого трудно ставам сутрин, но все още не са ме уволнили от работа. :D :wink: Тренировката ми във фитнес залата е балансирана - редувам големи и малки мускулни групи - 3 пъти в седмицата: гръб и бицепс; крака и трицепс, гърди и рамо. Както и да е, мисля да се вслушам в съвета ти и постепенно да почна 4-5 пъти тренировка в седмицата. Сауна правя 2 пъти седмично, след фитнес - не забравям че релаксацията е важна. Единственото над което умувам все още е дали да взимам аминокиселини. Не мога да схвана нуждата от тях, при положение че се чувствам добре (за сега). Благодаря отново и успех! :D

Paradizio
20th May 2005, 09:58
Ами може би просто нямаш нужда да взимаш допълнителни аминокиселини, може би просто се храниш и тренираш правилно и се възстановяваш чудесно. Аминокиселините имат не само възстановителен, но и ефект на повишаване издържливостта по време на тренировка, но за тях са изписани толкова много неща по форумите, че ще бъда крайно банален ако почна да ги нища на дълго и широко. Ако не ти помогнат, със сигурност няма да ти навредят, тъй че прецени си ако искаш пробвай, може пък да има защо :)

mafia
23rd May 2005, 23:44
Докато деска си търсих StarWars Епизод 3 - се натъкнах на нещо , което предполагам ще свърши работа на много от вас :wink: Става дума за упражненията на някой си Били Бланкс :roll: Има общо към гигабайт и половина видео :wink: Има обаче едно НО :arrow: от линка , който ще дам могат да теглят само потребители на Бол БГ , защото клиповете са качени на локалния съсрвър на Младост :wink:
http://mladost.free.bol.bg/disk1/Tae%20Bo/

sessil
1st June 2005, 13:47
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица. Интересува ме, дали има инструктори по тае бо в София, чийто тренировки са точно като тренировките на Били Бланкс. Имам в предвид както комбинациите така и темпото. Ходила съм на три места и общо взето всеки си прави свободни съчинения

liophy
1st June 2005, 16:39
Хехех, успя да подразниш мадамите тука. Все едно някой да ми каже- ето тука Анджелина Джоли е много разгонена и пуска на всеки, който си поиска стига да живее в Младост... На човек направо да му се прииска да се пресели в Младост. Подозирам че половината жени тука така ще им се прииска, като ти гледат линка :P

Paradizio
3rd June 2005, 16:20
Моля пишете на кирилица.Да си призная тренировките на Бланкс по начина по който са записани и представени (поне това което аз съм гледал), едва ли бих нарекал най-оптималният вариант. Забележките ми не са много, но не са и маловажни - най-основно губи ритъм и натоварва неравномерно лява и дясна част на тялото (като брой повторения). Според мен тренировките му протичат по-малко по различен начин от представеният на тези записи, но това си е мое мнение и не отговаря на въпроса ти. Имам дълбоки съмнения че ще откриеш човек, който провежда точно същите тренировки. Не е рационално, а и мисля, че става досадно след първите 100 часа :) Не се притеснявай от свободните съчинения на колегите стига те да са разумни (не да правите лицеви опори на два пръста и да държите кофи с вода с ръцете напред до отмаляване ;). Спортът си е спорт навсякъде и тук имаме не малко, прилично подготвени спортисти. Аз също се опитвах да разнообразявам тренировката си с нови упражнения и комбинаций, които сам си измислях, защото така е по забавно, а и всяко ново упражнение товари мускулът по малко по-различен начин, което е желателно.

mafia
3rd June 2005, 16:34
Моля пишете на кирилица.Хехех, успя да подразниш мадамите тука. Все едно някой да ми каже- ето тука Анджелина Джоли е много разгонена и пуска на всеки, който си поиска стига да живее в Младост... На човек направо да му се прииска да се пресели в Младост. Подозирам че половината жени тука така ще им се прииска, като ти гледат линка :P
Може да се тегли от всички потребители на бол.бг , независимо от кой квартал са , аз например живея в Белите Брези , но мога да влизам във всички локалки на бол.бг , с изключение на тая на Изграв , ма тва май е щото са ме баннали , че изтрих 25 гигабайта някъв метъл от сървъра им :lol:

ssessil
6th June 2005, 08:10
Моля пишете на кирилица.Благодаря за отговора Paradizio, съгласна съм това че Б.Бланкс натоварва неравномерно, но много добре обяснява как точно се изпълняват упражненията,и така има доста повече ефект и натоварването не се усеща толкова и ако твойте колеги (не съм присъствала на твой тренировки) го правеха щеше да е добре. Послушах твоя съвет (по горе) и ходих на тренировките v Body art Kally и наистина съм доста по-доволна, инструктора си разбира от работата,малко бързо ми се видя, но проблема може би е в мен, не съм свикнала и не успявам да правя правилно упражненията с това темпо . Но надявам се че ще свикна. :wink:

mariapilates
6th June 2005, 09:48
Моля пишете на кирилица.Поддържам отговора на Paradizo, в крайна сметка всеки има собствен стил и не можем просто да повтаряме като папагали. Освен това повечето инструктори по тае-бо са или каратисти или кик боксьори и включват различни елементи в тренировките си, което според мен е плюс. Истинските професионалисти не разчитат на разни видео касети :wink: Бланкс го е измислил, но останалото е наша работа :lol:

badnick
9th June 2005, 08:33
мафия, с тия (зло)употреби на енергийни и изотонични напитки си се вкарал в проблеми. основната съставка на енерджайзърите е кофеин и таурин - има го и в "марковите" -редбули, шаркове и нашите си ментета (питбул, енерджи). изотоничната съставка е еднаква за всички - глюкозен разтвор и малко соли и витамини (някои). в литературата, по въпроса за кофеина е писано че е от един хомоложен ред с кокаина и други растителни стимуланти теин(в чая), кат (йеменска кока) и кола (афр.орехи "кола") В "Истории за дроги" проф.А.Ескоотадо казва че кофеина е средно 100 пъти по-слаб от кокаина но има същия ефект. Тоест бая кафета трябва да изпиеш за да се направиш колкото за една магистрала :D В "Наркотиците" на др. Бориславов се твърди че ежедневната употреба на повече от 5-6 кафета дневно води до "кофеиномания" - социален феномен, много разпространен в скандинавските страни.При всички тези стимуланти основен ефект е бързото създаване на толерантност към алкалоида (дали кофеин или кокаин) и необходимост от увеличаване на дозите. Звучи ли ти познато? :wink: За успокоение трябва да кажа че абсолютно същото го има и при сладките неща, макар че там биохимията е друга.Аз също пиех по сума ти редбули на ден ама ги спрях, сега пия супер рядко, преди тренировка и то ако ще е силова

Сел
10th June 2005, 23:43
На мен също много ми харесват тренировките на Били Бланкс. Непрекъснато изяснява каква е правилната поза при упражненията, повтаря stomach in и т.н., което мисля е много ценно. Да не говорим за Believe in yourself и т.н.
Като казахте за лицеви опори, една сладуранка-инструктурка ги беше включила в тренировката си, а предполагам и други са го правили. Оказа се доста натоварващо за мен след три стъпки да паднеш, да направиш една лицева опора, после да се вдигнеш да направиш още няколко стъпки и пак да паднеш. След такива тренировки се чувствате чудесно. :)))

KUNI
14th June 2005, 22:14
да ваша равота е на инструкторите е да си съчинявате тренировките но не всичките тренировки и на вас са толкова балансирани, така че уважавайте малко повече тези които са го създали този спорт и благодарение на тях е станал популярен по цял свят защото ако не беше Б.Бланкс едва ли щяхте да знаете че има нещо подобно че и да е ваша работа,а това са доказани през времето тренировки.

Paradizio
15th June 2005, 08:53
:shock: Едвали Бланкс би взел толкова навътре критиката ми, колкото си я взела ти. Шапка му свалям - изобретението му е гениално в елементарността си. Записите, както и живите тренировки не са перфектни, но ако трябва да избирам бих предпочел тренировките с инструктор. Спорта си е спорт, както и аеробиката си е аеробика по цял свят. В тях има правила, които ако се спазват, няма опасност тренировката да се развали, а напротив - само да се обогати и да стане по-ефективна. В БГ има достатъчно инструктори които са наясно с тези правила и могат да правят спокойно авторски прочит на тренировките на Бланкс, без да развалят ефекта от тренировката, замисъла или авторитета на изобретателя. Честно казано едва ли самият Бланкс продължава да води същите, еднакви трнировки в САЩ, защо да го правим ние - учим се от най-добрия - прогрес... :lol:

liophy
15th June 2005, 10:49
:shock: Едвали Бланкс би взел толкова навътре критиката ми, колкото си я взела ти.

:P :P :P

KUNI
15th June 2005, 11:55
:shock: Едвали Бланкс би взел толкова навътре критиката ми, колкото си я взела ти.

:P :P :P Може би наистина съм пристрасна, но аз лично от филмчетата съм по доволна а и зад тяхното създаване стоят доста големи специалисти в тази област и всички упражнения и натоварвания са доста добре преценени няма случайни неща.Докато на тези тренировки с инстуктор (поне на които аз съм присъствала) тренйорките които съответно са и бивши спортиски си играят за тях си без да взимат под внимание това че ние неможем толкова добре да изпълняваме всичко и демонстрират колко са напред с матеряла и подскачаме до припадък а това едвали е толкова ефективно.А филмчетата са направени така да са полезни на потребителите които все пак са обикновенни хора а не спортисти и желаят да развият хармонично тяло.Б.Бланкс ги прави за хората а не да ни показва колко е развит физически.

Paradizio
15th June 2005, 17:39
Не зная колко високо са вдигали летвата инструкторите при които си ходила. Разбира се очевидно е - ти пишеш убедена в това, че не си я сваляла сама за себе си. На всеки нов упражненията му се виждат трудни, а тренировката тежка. Допълнително се изморяваш от това, че трябва да учиш позицийте и характерните техники в движение и не можеш да хванеш строен ритъм на дишане (и сл. сърцето се натоварва повече). Все едно правиш следното - спринт 20м, ходиш 3 секунди, спринт 20м, ходиш 3 секунди. Уверявам те, че така няма да издържиш и един километър. Аеробиката е джогинк - постоянен ритъм на дишане, така можеш да издържиш много по-дълго и да изгориш повече калорий. Не зная дали не си се разочаровала от инструкторите твърде рано, преди да влезеш в ритам с останалите. (но разбира се не изклиючвам варианта просто да са били калпави). Аз смятам тренировките, които провеждах за по-интензивни (бих казал доста по) от тази, която Бланкс прави във видеото Таебо - адвансд уъркаут и да ти призная някои от редовните ми клиентки, се случваше даже да ме надскачат (аз съм вече "сърце играе крака не мърдат" а те като на пружини) Определено поддържам, че е важно да се обясняват движенията и да се демонстрират бавно веднъж, дваж, но е глупаво половината тренировка да преминава в обяснения. Всичко е в баланса, но най-вече вземи передвид, че ако нищо не правиш значи нищо не правиш. Ако една тренировка ти харесва защото ти е по лесно да я изпълниш според мен не си на прав път. Целта на всяка спортна тренировка е да опипаш границите на физическите си възможности буквално, за да можеш да ги разширяваш. За съжеление като спортист трябва да кажа, че ако не ти е гадно по време на тренировката и не си скапана след нея, значи нищо не си свършила. Колкото по гадно ти е, толкова повече работа имаш да свършиш и толкова по-опорита трябва да си. Дай боже някой ден тренировката, която ти е била отвратителна да ти се стори песен - свършила си работа. Какво си свършила ще разбереш като си направиш равносметка на издържливостта от първите тренировки на които си била в сравнение с настоящите (и разбира се с огледалото). Но ако трябва да съдя по себе си - не чакай резултати ако не даваш повече от колкото смяташ че си способна.
А такова разделение между спортист и обикновен човек аз не приемам. Да си малко спортист ми звучи като да си малко бременен. Или си спортист и спортуваш или си марда нагъваш пасти и караш рикша в парка колкото да се изпотиш под мишниците (говоря за мадите хора които нямат здавословни проблеми и затруднения на възрастта). Нещо като "спортувам колкото да поддържам форма" е бош лаф работа. Форма не се крепи с по 10 лицеви опори преди лягане и 2 обиколки на блока сутрин на гладно, това е колкото да се извиниш пред себе си - "всичко правя - и джогинк и фитнес - пък то нищо не става". Зор му е майката. Отплеснах се.. :lol:

badnick
16th June 2005, 12:09
брато какво имаш против пастите? :D аз нагъвам пасти ама си бягам по 15 км. като пич (за време), тренирам сериозно във фитнеса и не съм марда -нищо че пулса ми е 42!а пък спортисти са тези които са се посветили на един спорт сериозно и живота им е този спорт - всички други сме в категорията "спортни натури"

Guiness
17th June 2005, 12:54
Здравейте!
От половин година тренирам тае-бо доста активно (3 пъти седмично). В началото признавам си, не се изморявах особено. Имам добра физическа подготовка и спортувам от години (друг спорт). Помня на първата ми тренировка Paradizio ми каза, че колкото по-добре овладея движенията, толкова по-трудно ще става (в смисъл на по-ефективна тренировка). Това е принцип не само в този спорт, но съм изключително доволна от тренировките сега: като изцедена съм накрая. Е, в никакъв случай не мога да твърдя че съм постигнала някакви върхове, обучението е непрестанен процес :wink: , но с течение на времето усещам че се усъвършенствам все повече, тренирам по-ефективно и давам всичко от себе си.

Имам следните препоръки към инструкторите: намирайте време и начин да изяснявате на начинаещите (а и не само на тях) как да дишат. Едно от най-важните неща. Много важно е да бъдат разяснени някои основни и много важни положения, като: гарда - правилната стойка на тялото, в зависимост от изпълняваното упражнение; ударите с ръце и крака - забелязвала съм и по себе си, че някои грешки по отношение на тези удари водят до поражения в ставите. Виждала съм момичета които ритат и удрят много яко и устремено, но преразтягат лакатни и колянни стави доста неприятно.
Това е, което се сещам за сега - 1) дишането; 2) гарда; 3) удари и основни движения с крака и ръце.
Държа да уточня: не съм инструктор и е възможно да не съм се изразила правилно по-горе, дори да греша. Далече съм от идеята, че това са неща, които се обяснаяват с две думи, но основни насоки от ваша страна биха помогнали. Нямам предвид някакви въвеждащи лекции, все пак сме във спортна зала... Но трябва да има начин да се обяснят нещата, за които говоря. Усвояването от наша страна е още по-дълъг процес, въпрос на желание и дисциплина. Това са някои неща върху които съм размишлявала и забелязала, на базата на половин годишен опит с тае-бо в МД спорт.
Успех на всички! :D

LolaBunny
17th June 2005, 20:46
Свалих си тренировки от data.bg напрова са супер!!! Много ме е яд,че в моя град няма трен8ировки по тае бо! тожа е супер спорт!!!

Bionxx
28th June 2005, 14:48
А такова разделение между спортист и обикновен човек аз не приемам. Да си малко спортист ми звучи като да си малко бременен.

Не приемам казаното от Парадизио по-горе за много съвременно и адекватно мнение и то от страна на инструктор по Тае Бо! Концепцията на Били Бланкс беше да създаде спорт, който да бъде достъпен не толкова за хората, които искат да бъдат спортисти в истинския смисъл на думата, но за тези които имат прекалено интензивен и зает от работа ден и желаят да поддържат добра форма. Е, разбира се, имаше и друг мотив - комерсиалния, той мисля че е и основния в този спорт! Били Бланкс е гениален, не защото е създал нещо толкова неповторимо, а защото прави милиони от него! Той измисли поредната залъгалка за отслабване при жените - а на тях само за това им дай да харчат парите на мъжете си 8) !
Да, в съзнанието си винаги трябва да имаш духа на спортист, но смисълът на Тае Бо-то е 30-40 минутна аеробна тренировка, която не да прави шампиони, а да поддъжа доброто самочувствие!
Аз и приятелката ми живеем в Холандия. Аз съм лекар, тя - икономист. Работим по цял ден. Време за спорт сме си отделили - 3 пъти в седмицата - вечер, аз за джогинг, тя за същото + Тае Бо понякога! Искам да уверя всички читатели на този форум, че и аз и тя сме в невероятна форма, чувстваме се наполовин спортисти ( според мнението на Парадизио :D ) и все още не сме бременни и двамата :D 8)
Както и да е, пиша всичко това, защото смятам, че повечето от нас, които посещаваме този форум, го правим не за друго, а защото искаме да намерим пътя именно между спорта и the busy life today! В това няма нищо лошо, 99% от хората по света живеят не за да стават истински спортисти, а за да поддържат форма, да имат добро здраве, да правят супер секс и много пари, всеки ден! Човек единствено трябва да е постоянен и да иска да изглежда добре - не се иска по 110% от вас, а се иска мотивация и постоянство! С един добър хранителен режим и 3 пъти кросче седмично ( 40-50 мин., умерен ритъм ) мога да гарантирам на всички един здравословен начин на живот + красиво тяло и самочувствие, без да съм инструктор! Основният проблем днес е в хиподинамията и прехранването.

Чао на всички. Весело и слънчево лято във все още неясна следизборна България!

P.S. Между другото, Парадизио, не знам защо всеки път намесваш потенето като част от отслабването! Това е съвсем различен физиологичен процес, който няма нищо общо с метаболизма и горенето на мазнини. Това, че се потиш много в залата не значи, че гориш повече от друг, който не е толкова потен - а единствено, че имаш повече потни и мастни жлези, което за мъж е нормално. Потенето е механизъм, чрез който организма се охлажда ( осъществява своята терморегулация ), но не мерило за употребени калории енергия. Образно ще ти го обясня - ако например направиш програмата си при 10 градуса навън и отново при 22 градуса стайна температура обаче, потенето ти ще е е различно, но това не значи , че си изразходил по-малко, когато си бил на студено. Същото е и при сауна-та! Много е погрешно тълкуването, че от сауна се отслабва! Предимно дехидратира дермата и ако се ходи често - горкичката Ви кожа, дами! Както и горките Ви мъже на по-късен етап :D !!!
Парадизио, защо ли имам усещането, че има доста генерирани от теб user-и, респективно мнения ... или от хора от твоя клуб, не знам - само и само да си се хвалите взаимно май ( за Мария Пилатес става на въпрос, също потребителка ) 8) Няма лошо, безплатна реклама! А на разочарованите от клуба - пасти да ядат, както беше казала Мария Антоанета :D ! Любопитно ми е кой Ви сертифицира за инструктори въобще!? Вие сте по на 20 години, нито на международни курсове за инструктори на Бланкс си ходил, нито опит имате, в което съм сигурен ... Сигурно два три филма от Интернет си дръпнал и си решил, че си инструктор вече!!! Предполагам голяма част и от твоята "бивша" клиентела са били или възрастни дебеланки или момичета с по-широк ханш!!! За какви 110% говориш тогава!? Сигурен съм , че новата ти работа въобще няма нищо общо и със спорта сигурно - кривнал си в друга посока! Ама Балканска му работа! В България всеки работи това, от което не разбира :D За мое огромно съжаление!

teddy
29th June 2005, 10:53
леле какво злобно изказване...със сигурност по света има и добри и лоши инструктори, но специално за тези от оплютия клуб (мд спорт) -не мисля че заслужават и то само защото някой не е съгласен с тяхното мнение...И там има издънки (не искам да ги цитирам, въпреки че не към ги засичала в този форум), но общо взето клубът поддържа доста добро ниво. Посещавала съм поне 5 клуба в София и имам база за сравнение. Може би Bionxx ще препоръча някои гениални инструктори на нас, непосветените?

Не искам да съм адвокат на никого, но истината е че повечето инструктори от клуба изобщо не са влизали в този форум и нямат представа че името им се спряга. А това означава единствено и само че си вършат добре работата, какво значение има на каква възраст са? Може би трябва да отида в съседния клуб където някои от инструкторите сигурно имат световно признати дипломи, но силите им не стигат за цяла тренировка - ЕГН-то си казва думата...За да не става и моето мнение злобно ще спра дотук, но наистина е тъпо да подхождаш с предразсъдъци и завист към хора, които обслужват добре клиентите си и посещаемостта на часовете им го показва най-добре

Айде стига толкова:) Приятен ден на всички:)

Bionxx
29th June 2005, 11:18
НЯМА КАКВО ДА КОМЕНТИРАМ ПО-ГОРНОТО ИЗКАЗВАНЕ НА "ТЕДИ" !!!

Вижте само кога е регистрирана :D 8) - генериран нов user!? Странно колко бързо взе участие в спора за клуба!

Само едно искам да кажа на посетителите - аз съм напълно безпристрастен и нямам лично отношение към въпросния клуб! Нито съм тук да рекламирам друг!!! Знайте само приятели, че когато има непросветени инструктори, които да Ви обучават - това само може да Ви докара някоя сериозна травма! Един скъсан менискус например , в България + артроскопска реконструкция струват около 2000 лева!!! Може да се поинтересувате! Едва ли някой инструктор ще Ви заплати операцията! Може също, преди да отидете, в който и да е клуб, да се поинтересувате и повече за това кой и на какво ще Ви учи! Тъй като в България все още няма контрол за тези неща и никой като назначава не иска документи, сертификати ( , което значи професионализъм и квалификация, нищо друго, "Теди" ), а само шуробадженащината е наяве - сами се ИНТЕРЕСУВАЙТЕ, хора! Ще допълня, че когато приятелката ми се записа тук на Тае Бо, имаше две седмици бавно разяснение на движенията в този спорт - курс за начинаещи! А не като във въпросния клуб - хоп платил си е 5 лева за тренировка, другите в курса може вече и месец или година да ходят, за един ден трябва да са на 110% всички! Тук преподавателите имат VIP Access до всяка една техника на Били Бланкс + всички нови програми! Упражненията се осъществяват в зала с голяма мултимедия с пуснато DVD на Били, което получавате като инструктор, само ако сте минали някое от световните му обучения за инструктори - не е от масово разпространените!
Искам да Ви кажа, че този спорт може да се окаже прекалено опасен за Вас, защото смятам, че в България все още няма достатъчно добре квалифицирани инструктори по Тае Бо! Според мен, по-добре изберете аеробика или нещо друго!

P.S. "предразсъдъци и завист" - :D Това звучи наистина смешно и тъпо! Казах ти, че тази Балканска черта се е насадила определено в теб!

teddy
29th June 2005, 13:21
няма да коментирам и аз, нищо че си се регистрирал преди мен във форума :lol: само ще попитам - това че Били Бланкс е "измислил" таебото означава ли че последователите му (също спортисти) не могат да доусъвършенстват техниката и да направят своя, дори по-добра тренировка? И ако примерно са от България и са 21-годишни това прави ли ги непременно некадърни? А между другото не знам защо мислиш че аеробиката е по-безобидна от таебото и я препоръчваш - явно не си ходил на достатъчно интензивна тренировка...

Тук има доста по-компетентни хора от мен и ще оставя на тях да коментират темата, искам само да кажа, че понякога професионализмът на инструкторите се измерва не с друго, а с това колко доволни остават клиентите. А щом за десетина години не съм получила травма - явно съм изкарала страхотен късмет, при толкова некадърни инстуктори в България :wink:

ssessil
29th June 2005, 15:29
Ами Теди сигурно найстина си изкарала късмет, че нямаш някоя травма.

Bionxx e много прав за това което казва, тук инструкторите в БГ не се интересува на какво ниво си, и как си справяш, играят си в тяхната темпо и това е, общо взето докато свикнеш с движенията минава много време, в което от неправилното изпълнение се получават доста аварии (травми),а да не говорим за резултати. Трабва да ти кажа, че аз ако нямях филмите за начинаещи на Били Бланкс едвали щях да се справя.

rey
29th June 2005, 15:52
Ами Теди сигурно найстина си изкарала късмет, че нямаш някоя травма.

Bionxx e много прав за това което казва, тук инструкторите в БГ не се интересува на какво ниво си, и как си справяш, играят си в тяхната темпо и това е, общо взето докато свикнеш с движенията минава много време, в което от неправилното изпълнение се получават доста аварии (травми),а да не говорим за резултати. Трабва да ти кажа, че аз ако нямях филмите за начинаещи на Били Бланкс едвали щях да се справя.
Мисля,че е невъзможно в група от 30 човека да може да се съобразиш с нивото на всички.А тъй като е почти невъзможно да се сформират групи за напреднали и начинаещи се получава тази каша в часовете.Просто трябва инструктора да внимава и да предупреждава персонално хората които са по -начинаещи.Аз поне така правя,трудничко е,но се получава!
Успех на всички!
Повече пот на тренировките ,по -малко число на кантара :roll:

Zuzi
29th June 2005, 17:55
Аз също смятам, че е важно инструктура да е квалифициран - включително да има медицински познания, така че ако стане нещо неприятно в залата (дано да не става) той да може да реагира адекватно.
Бионкс е много прав, макар че е по-рязък.
Като не могат да се сформират отделни групи за начинаещи и напреднали да се отделят 3 мин преди тренировката, да се обясни на новите основните движения. Всеки проблем си има решение :))).

liophy
29th June 2005, 17:58
Аз също смятам, че е важно инструктура да е квалифициран - включително да има медицински познания, така че ако стане нещо неприятно в залата (дано да не става) той да може да реагира адекватно.


Освен това трябва да е минал курс по пожарна безопасност, електротехника и общи познания по ВиК - ако стане нещо в залата да може да реагира.

Zuzi
29th June 2005, 18:03
:D
Много забавно. Но не си прав. Сори :))

rey
2nd July 2005, 11:12
Аз също смятам, че е важно инструктура да е квалифициран - включително да има медицински познания, така че ако стане нещо неприятно в залата (дано да не става) той да може да реагира адекватно.
Бионкс е много прав, макар че е по-рязък.
Като не могат да се сформират отделни групи за начинаещи и напреднали да се отделят 3 мин преди тренировката, да се обясни на новите основните движения. Всеки проблем си има решение :))).
Мхахахахахаха....много ми е интересно какво точно ще обясниш за ТРИ МИНУТИ "само" "преди Часа" Скъпа ,личи си ,че нямаш представа за какво става въпрос..............
Успех!!!!

Paradizio
5th July 2005, 18:08
На доктора от холандия му благодаря за незлобливата и уместна критика. Изключително много се радвам, че в този форум има личности, които са успяли да заличат своята "балканска черта". Винаги се радвам да чуя мнение на един доктор, аз самият признавам си не съм такъв. Не съм изтънко запознат с процеса на дермалната дехидратация. Това с което съм запознат се изразява в простичкият факта (аможеби моя измислица), че при аеробни упражнения се повишава калорийният разход на организма поставяйки го в стрес, което довежда до покачване на общата температура, което от своя страна води до така умело обяснената от теб необходимост от терморегулация чрез дехидратация. Дехидратация също така спомага за отделянето на токсините от тялото, които нямат твърде много начини за отфеляне от тялото. Както виждаш съвсем не по докторски ги разбирам нещата, но ако твърдиш че може да се стигне до ефективно горене на калори при аеробни натоварвния без допълнително и интезивно "дехидратиране" хварли си дипломата докторе. Разбира се ти не това искаш да кажеш, а че просто не всички са длъжни да се потят колкото мен, тук си прав и няма да споря, но аз все още твърдя, че ако не се изпотиш (не задължително колкото мен) нищо не си направил, напиши докторат по въпроса ако мнението ми те притеснява.
Моите уважения към професията ти, не ме разбирай погрешно, не желая да омаловажавам авторитета ти, пак казвам аз съм спортист не доктор, още повече холандски такъв. Повечето неща които знам и прилагам в тренировките си са почерпени не от дебелите книги, а от собственият ми опит в спорта, от травмите които съм имал и начина по който тялото ми се е развивало, възстановаявало и е реагирало по време на тревнировачният ми процес.
За хората посещавали тренировките ми, познанията ми са били напълно достатъчни и адекватни.

Призовавам всички недоволни или контузени от моите тренировки или от тези на Марияпилатес да пишат в този форум, а ако не са регистрирани да се регистрират. Набедени сме, че си правим реклама - 1во - кой, ако не ние и 2ро - защо не, ако има защо.

Лично се чуствам обиден от факта, че набеждаваш клиентките ми за "възрастни дебеланки или момичета с по-широк ханш!!!" не ти подхожда на образованието да говориш такива глупости, очевидно дженталменството е една от балканските черти у теб, които ти умело си изкоренил. Въобще не знам как си позволяваш да даваш мнения за моите тренировки и посещаващите ги (и въобще тренировките в БГ), Live from Холандия. Ела тук, виж нивото на място и давай компетентни мнения колкото си искаш. Едно от момичетата които притежават МД спорт прекара 3 месеца в Америка посещавайки тренировките на сертифицирани от Бланкс трениори и ако мога да й вярвам (а аз мога защото тя се занимава не от снощи със спорт) нивото не е никак по различно. В България няма кой да ни сертифицира като инстуктори и това всеки го знае, а да се сертифицираш на запад просто е равносилно на финансово самоубийство. Единственото което ми остава е да водя пиратско тае-бо с елемнти на лично творчество и да се надявам, че е ефективно. Ако се съди по мненията на хората посещавали пиратското ми таебо, които ти така и не си направил труда да вземеш под внимание защото вероятно принадлежат на "възрастни дебеланки или момичета с по-широк ханш!!!", съм се справил задоволително добре, иначе едвали щях да получа ранг инструктор във форума, щастлив съм от постигнатото на този етап.

Относно настоящата ми работа докторе си прав не е свързана със спорт. Единственото нещо свързано със спорт е моето ежедневие и вишето образование което смятам да завърша. Студент съм 1ви курс в НСА и имам много неща да уча за спорта, но ще ти помогна да научиш нещо за мен - не съм станал инструктор по таебо защото за таксиджия се искат книжка и тапия. Живота ми (да съм жив и здрав) за напред е свързан със спорт. Настоящата ми работа е отвратителна и съм откровенно казано нещастен че се занимавам с нея, но за съжеление както и ти сам си забеляза (иначе нямаше да избягаш в Холандия) интереса клати феса. Аз имам нужда от парите които тя ми предлага защото както в Холандия така и в БГ хората трябва да ядат и да се обличат.

Като заключение искам да те призова да не се правиш на повече холандец от колкото си и на по-малко българин от колкото ти се полага. Като си толкова курназ ела тук и промени нещо, а не дей да ми се таралежиш от другият край на европа. Отново хиляди комплименти към професията ти, моите адмирации за този избор.

Guiness
6th July 2005, 09:37
Интересно Били Бланкс пък кой го е сертифицирал? Въобще как си позволява да разпространява самобитното си спортно "изобретение"? :mrgreen: А един Paul McCartney (Бийтълс) как изобщо са го допуснали до сцената, та той не умее да разчете нито една нота, бе хора! Холандецо - ти как мислиш? :wink: :D

Аз тренирам в МД спорт от 7 месеца. Не страдам от садомазохизъм - демек харесва ми. :wink: Какво иначе би ме накарало да продължа да ходя, ако не факта че съм доволна? Със спорт се занимавам от 6 годишна, макар и не професионално. 2 години художествена гимнастика, 2 години спортна, 2 години плуване. 3 години айкидо. След временно прекъсване на спорта, в момента спортувам доста активно - фитнес и тае-бо. "Докторе", не съм сертифицирана да давам компетентно мнение вероятно - но смея да твърдя: 1. Имам спортна култура; 2. В МД инструкторите по тае-бо са доста добри. Казвам го от личен опит на всички, които вероятно четат този форум за да се информират къде в София биха могли да практикуват този спорт. Не правя реклама, защото аз лично не съм на заплата в МД спорт. Залата на моменти е претъпкана, но в това лошо няма. Нека спортуват хората - упоритостта и постоянството се възнаграждават, ще го усетите сами.

В Холандия съм била няколко пъти. Въх, "докторе" - ами че те много "грациозни" холандките, вероятно се спукват от тренировки, все при сертифицирани инструктори разбира се! Машалла! :lol:

ssessil
6th July 2005, 10:44
A бе хора, научете се да приемате критики и да се поучавате от тях, това е само за ваше добро!!!!!

Тук нещо много лично ги приемате нещата едва ли Bionxx цели това да ви изкарва некадърници.
Но вместо да се правите на великите спортисти, трябва малко да обърнете внимание и обикновенните хора който посещават тренировките ви, и към това трабва да се отнасяте много внимание!!!
А специално към Guiness, ако не ти е ясно кой е Били Бланкс направи си малко проучване!!!!! .............и ако не беше той нямаше и да си представяте този спорт, не на празно е толкова популарен а като инструкторите в МД са толкова способни да си съчиняват и са такива големи новатори в спорта кой и чул е за тях?
Имаите малко уважение и вземете се преземете, защото не сте толкова велики!!!!

Guiness
6th July 2005, 12:12
Sessil, тук не става въпрос за критика - точно това ме подразни. Това е недвусмислено хулене, което вероятно би повлияло на хората които четат този форум, но не са посещавали клуба.
Та по въпроса за "прИземяването": апела на Bionxx изначлно беше да внимаваме за какво си даваме парите и да разсъждаваме. До тук добре, абсолютно правилно. В този ред на мисли, на същата тази страничка, малко над постинга на Bionxx, можеш да видиш моята критика конкретно към инструкторите. Маниера да се злослови по адрес на нещо или някого, без дори да сте били там и да сте опитали от пъро лице определено не бих нарекла "критика".
Нито се правя на велика, нито пък се мисля за някакъв особен капацитет по въпроса. Неприятно ми е, когато хора които не са дошли на нито една тренировка в конкретния клуб - слагат етикети.
За Били Бланкс съм чела достатъчно, но ти явно не си разбрал/а какво исках да кажа. Чети бавно, от ляво на дясно... може и да се получи. :wink:

Bionxx
6th July 2005, 13:02
Здравей, Иване! Радвам се, че най-накрая се появи! Малко национализираш темата, което не е редно! Разказвам Ви как е тук, защото хората имат изградени вече системи, които е крайно време и в България да заработят! Проблемът в страната ни е, че никой не мисли за бъдещето й , Иване - това ме накара да избягам! Достатъчно ясен пример са протеклите у нас избори! Тук се коментира изключително негативно и това, че беше организирана томбола за привличане на електорат :D Смешно е - младежта да не гласува :?: :?: :?: Аз си вдигнах задника и ходих до Амстердам да пускам глас, а Вие какво правите там, не ми е ясно!???? Как може да не Ви пука кой ще ръководи държавата ни и то в един такъв преломен за нея етап на развитие!? Може да ти звучи много популистично и банално, но е така! Силно ме потискаше този факт на безразличие у всички! А аз смятам, че мога да направя много за страната си и от тук!
Започнах да ти говоря толкова мащабно за страната, защото това засяга и всяка една дейност в нея! Включително и спорта, който е трагично западнал в момента! Погледни резултатите от Олимпиадата, от квалификациите ни по футбол, всичко ... Иване, та да стигнем и до твоето Тае-Бо! Не казвам, че не може да си най-добрия :D Сигурен съм, че си много амбициозен, но не стават така нещата ... Опитай се да си намериш работа в чужбина например - първото, което ще те попитат е дали имаш тапия, квалификация! Вие започнахте да ме иронизирате с тези сертификати, но в моите очи сте смешни, повярвай ми! Документът за придобити умения е важен навсякъде, разберете го! Трябва да стане важен и у нас! Това значи подготовка и професионализъм! Да, вероятно само разходите са ти пречка да не се сертифицираш, но разбери, че не е редно просто ей така да си наемеш зала и да решиш , че от днес ще преподаваш! Тук носиш отговорност за всичко, което правиш! В България имам чувството, че всички се движат като блуждаещи електрони - Брауново движение! Днес излизаш, гледаш да вържеш двата края, ден да мине друг да дойде ... Ти сам казваш, че имаш нужда от друга работа! Еми, аз същото мога да ти кажа и за лекарите у нас - много от тях работят като фармацевтични предствители, защото фирмите им плащат по 1500 лв. Но те не са лекари, те са обикновени дистрибутори и се деквалифицират след една година, повтаряйки заучени презентации за няколко лекарства! Отговори си редно ли е? Същото е и с теб ,приятелю - или спорт или нищо друго! Човек през живота си е нормално да има само една професия! Тъй че, ако си много надъхан, ще си намериш начин и средства да осъществиш идеите си!
А доколкото до това, че не съм бил в клуба и не съм наясно : не мисля, че оценките трябва да се дават от посетители! Не може хора, които са отишли 2-3 пъти да тренират да казват, че е супер! Трябва да има професионален контрол и органи, които да се занимават с това! Защото тук преди да създадеш клуб и да получиш лиценз, доста документи ти трябват :D И оценката не ми е конкретно за Вашия MД клуб, а за всички, които функционират по този начин!
Относно потенето : Просто е! Когато извършваш физическа активност, мускулите ти генерират топлина! Тя се пренася чрез кръвоносните съдове до капилярното русло в дермата! Тази топлина идва от усвояването на гликогена в мускулите ( поливерига от глюкоза )! Потните Ви жлези образуват пот, която се изпарява и по този начин охлажда кожата и затоплената вече кръв в дермата! Кръвта рециркулира обратно и охлажда целия организъм! НО ТОВА НЯМА ОБЩО С ГОРЕНЕТО НА МАЗНИНИТЕ! Това е само терморегулация вследствие на повишения мускулен тонус! Зависи от средата, в която тренираш ( влажност, температура,...), пол ( различен брой потни жлези ) и т.н. 1 молекула гликоген се свързва с 4 молекули вода, сами пресметнете какво се случва с тази вода, когато тялото изразходва своите запаси - изпарява се! Разграждането на мазнините е много бавен процес, идва много по-късно и не е свързан с потенето и дехидратацията! Едва след като си изчерпи нужните количества от гликоген, тялото разбира, че няма повече запаси и включва друг свой механизъм - глюконеогенезата! Образуване на глюкоза от белтъци и най-накрая от мазнини! Мазнините не са препдочитани толкова от организма, защото са му много по-трудни за усвояване! Трябва първо да ги прекара през един т. нар. глиоксалатен цикъл, за да може да ги докара до вещества, годни за синтез на глюкоза! Тоест за предпочитане са първо протеините и то разположени предимно в мускулите! Затова и при нисковъглехидратни диети се топят първо мускули, не мазнини!

Както виждаш съвсем не по докторски ги разбирам нещата, но ако твърдиш че може да се стигне до ефективно горене на калори при аеробни натоварвния без допълнително и интезивно "дехидратиране" хварли си дипломата докторе.

Въпросът е от какво изгаряш тази калория обаче? Ти калории много може да си гориш, но това не винаги значи свалени мазнини! А за дипломата, малко си се поувлякал :D :D :D


P.S. Guiness, Paul McCartney е просвирил на пиано на 5, а баща му е купил тромпет и китара на 9. Завършил е сериозно училище в Ливърпул и има доста стабилен музикален бекграунд, преди да стане нещо повече! Тъй че ... :D А и не знам защо поставяш грацилни холандки в кавички! :?: Тук парковете са пълни ежедневно от спортуващи хора на всякаква възраст! Повечето момичета са слаби, нежни, грацилни ... Те с това са известни - много са високи! Не са по-хубави от българките, но това не значи трътли :D ! Много по-богата здравна култура имат от нас, с огромно съжаление го казвам! И не искам да е така, но ...

Към Иван : моля те за името на момичето , което е било в САЩ! Аз имам хора, които познават шефовете ти, мога да потвърдя, ако е така и ти обещавам, че ще го направя! Кажи ми само името!

Guiness
6th July 2005, 14:14
Bionxx, явно иронията които опитах да вложа, не сполучи. :D Това което исках да изкажа, но в по-съкратен вид е, че в даден момент от развитието си нито Били Бланкс, нито Пол МакКартни са имали нужните тапии за да практикуват и разпространяват това, с което са се занимавали. Това обаче не им е попречило в последствие да станат изключително добри в дадената сфера. Да в България все още няма регулаторни органи и мерки в много области, което надявам се ще се промени в най-скоро време. Тук обаче темата става твърде обширна и излиза от контекста на форума, който е ясно и кратко - ТАЕ-БО. Съгласна съм с теб по редица параграфи, но не и със своеволието да изказваш мнение за клуба и неговите инструктори (визирам не само Иван, а и останалите 3-4, в чийто часове съм участвала), което вероятно подвежда други хора, разглеждащи този форум. Позволих си да напиша малко повече за себе си, не от мания за величие (вж. постинга на Сесил), а точно с идеята да стане видно, че не съм от тези които са посетили 2-3 тренировки... Именно за това се намесих, така би трябвало да бъде и с останалите които правят коментари и то съвсем конкретни - към конкретен клуб и инструктор. Останалите полит-икономически теми са леко извън темата на форума, съдейки по заглавието му.
Поздрави! :D

Bionxx
6th July 2005, 14:34
Това което исках да изкажа, но в по-съкратен вид е, че в даден момент от развитието си нито Били Бланкс, нито Пол МакКартни са имали нужните тапии за да практикуват и разпространяват това, с което са се занимавали. Това обаче не им е попречило в последствие да станат изключително добри в дадената сфера.

Явно и при теб има "Nо Comprende" на отговорите ми! :D Исках да ти кажа, че за да станеш много добър в нещо, ти трябва солиден бекграунд! Погледни Бланкс например, той е с 7 дан, черен колан по тае куон до и има 5 черни колана по други бойни изкуства! Има спечелени 36 златни медала на световни първенства преди да си позволи да създаде и патентова Тае-Бо-то! И какви ли не други титли ... И за това казваш липса на квалификация!? Иван изгледал няколко филма на Бланкс, сигурно потренирал някоя друга година някое бойно изкуство при "не знай си кой" и сега - инструктор???? Не стават така нещата , хораааа! Не стават! Ама, ако искате слушайте! Лично мнение давам само :D

ТРЯБВА ДА ИМА 5 КЛУБА В СТРАНАТА, НО ВСИЧКО ДА Е ПИПНАТО ОТГОРЕ ДО ДОЛУ!!!

Относно политическото ми отклонение, съжалявам , че излязох от темата, но това е също една голяма истина, за която хората трябва да слушат повече.

Atlantida
9th July 2005, 23:17
Във филмчетата с тае-бо не ми харесва ритъма-или много бавно или твърде бързо и някак...на места ваобще се губи ритъма

Paradizio
13th July 2005, 17:03
Относно политизирането на темата прав си - не бива, макар и спорта да има общо с политиката повече от колкото ми се иска. Аз също съм отвратен от бездействието и ленноста на българите, от факта че само хленчиме и се оплакваме, от нежеланието ни да променим нещо започвайки от малките работи в ежедневието ни, като да не минаваме на червено и да спираме на пешеходни патеки. За това именно искам да съм тук и да съм един от хората на които им пука, дано успея, усещам, че не винаги успявам, но в това е смисъла - борбата, състезанието, победата. Знаеш - и да се годея и да не се гордея все съм си българин - по-добре така да направя нещата, че да се гордея.
Относно бойните спортове които съм потренирал "тук-там" при "еди кой си" - от 5 години се занимавам с карате, от 3 се състезавам, републикански шампион съм до 21г. за последните две години (2003-2004), но истина е че успехите ми са нищожни, имам много по големи цели, стискай палци да ми се осъществят. Всеки ден се моля да постигна поне половината успехи на моят треньор - Николай Цанев (при когото впрочем съм ходил и на тренировки по Тае-бо околко година преди изобщо да се замисля да водя), който е вицеевропейски и вицесветовен шампион по Карате Шотокан, бил е поне по три пъти републикански шампион във всяка възрастова група, и всъщност едва ли има смисъл, да говоря още, да не вземат да си кажат хората, че е умряла циганката дето го хвали. Хората с неговите успехи в областта на карате Шотокан се броят на пръсти в БГ и се радвам, че имам удоволствието да уча от него,
Приятелю, не се дърва и не се бия в гардите, че съм най-добрия - никога не съм бил, има много много по-добри каратисти, а вероятно и треньори по таебо от мен, това което искам да те уверя обаче е, че не съм на петела долната джука. Пак ти казвам - занимавам се със спорт по любов, не по служба. В България професионален спорт почти липсва и на този фон искам да ти кажа, че проблема със сертификатите е просто забавен. От както се занимавам със спорт с малки изключения аз единствено съм давал пари и не съжелявам за нито една стотинка. Парите които съм получавал като инструктор по тае-бо отново съм инвестирал в спорт - възстановители, витамини, енергетици... Аз обичам факта, че се занимавам със спорт въпреки финансовите незгоди, защото по начало най-доволен от себе си съм, когато постигна нещо въпреки, а не благодарение на обстоятелствата. Но ако спортът беше професионалн щях да имам възможност да се занимявам само и единствено с него и с нищо друго, и резултатите щяха да са други. Както и да е, аз съм тук и се надявам нещата да се променат за всички, не само за мен - дай боже! А до тогава ще правя каквото ми е възможно, за да не съм неподгтвен за тоя момент. Така ги виждам аз нещата.

Въпреки всичко желанито ми за професионализиране на спората съвсем не е далече от твоето желание за сертифициране, тапията е страхотна идея и я подкрепям с две ръце, просто не е приложима на този етап, сори. Ако стане аз съм първия дето ще се юрне. Трябва ни закон за спорта и спонсорството, в холандия го има тук не - точка.

Момичето се казва Криси, тя е една от двете шефки на МД, другата се казва Ани. Била е на тренировки при инструкторка на име Ерика, пускай връзките в КГБ :)

Очевидно си добър доктор и знаеш за какво говориш, моите уважения мога да науча много от теб, ще се радвам.

Искам да се извиня на всички, че ви занимаваме със личните си заяжданки вместо да пишем наистина полезни работи, надявам се споровете да приключат тук.

mariapilates
14th July 2005, 09:11
Много задълбахте вече! Аз лично като отида на тренировка не държа инструктора да е шампион по нещо си, да има висок дан и т.н. Важното е да разбира от работата си, да го прави със желание. Ако тези 2 неща са налице, тогава всичко е ОК. Мисля че прекалено се задълбочавате. Преди да стана инструктор по пилатес съм тренирала какво ли не, ходила съм и продължавам да ходя на тае-бо. Не съм била шампионка по нищо, но клиентите ми са доволни, защото преди всичко е важно отношението към спорта. Естествено, че инструктора трябва да е наясно с основните неща, но за целта не е нужно да е шампион :wink:

cosmogeri
29th August 2005, 23:59
Здравейте, приятели на таебо-то.
Аз тренирам 3 пъти седмично от около 3 месеца.Определено виждам ефект- като се започне от мускулите, та се стигне до повишения ми тонус не само след тренировка,а като цяло.
Аз не живея в София и не знаех, че има толкова хора, които се кефят на този спорт.
Радвам се изключително много, че тук влиза инструктур по таебо, който явно яко си разбира от работата. :roll: :roll: :roll:
Като видях колко много разчитате на него, се присетих ,че май трябва да задам едно въпросче, към някой, който е на ти с таебо-то , май това е Прадизио...
Та интересува ме дали, ако човек тренира тае бо интензивно се получава разширяване на гръдния кош?
Сорка, ако питането ми е звучи тъпо...ама имам своите наблюдения, а в това число и притеснения вече...

АйДе
до скоро :D :D

Paradizio
30th August 2005, 19:15
Никое питане не е тъпо особенно ако е съпроводено с притеснение. Ти си първият човек, който до сега ми е споделя подобни притеснения. Аеробиката (тае-бо) със сигурност увеличва дихателният капацитет на дробовете, евентуално, до някъде и техният обем, но не и до забележими и притеснителни размери. Единственият спорт който ми е известно, че разширява прекомерно гръдният кош и раменете това е плуването и то ако се занимаваш с него за дълго и от малка. По скоро си внушава. Ако искаш обаче да си 100% процента сигурна направи най-лесното - провери. Измери с шивашки метър обиколката на гръдният си кош под гърдите (сигурен съм, че знаеш, ама аз да си кажа :) при максимално поет и максимално изпуснат дъх - събираш измерванията, делиш резултата на две и с получената цифра правиш съпоставка всеки месец. Ако има някакво разминаване то ще да е с +/- 2-3 см, което не е нищо.
Дишай спокойно ;)

cosmogeri
30th August 2005, 23:56
Алее, хич не очаквах толкова бърз отговор. :D
Наистина мерси, радвам се, че притесненията ми са безпочвени, а още повече се радвам, че го научавам от човек, който е явно доста компетентен.
Получаваш голееееми благодарствени от мен
До скоро....
и ако има пак нещо да питам, независимо глупост или не...пак ще е тука май 8)
Айде до скоро:)

Adi
2nd January 2006, 13:55
Здравейте, някой да знае къде могат да се купят видеокасети с тае-бо в София? А въобще каквита и да било с упражнения за тялото? За мен това е по-удобно от теглене на файлове.

Ади

damaianti
3rd January 2006, 20:03
Здравейте!И моята история е като многото други!Напълнях СТРАШНО много след раждане!Имам за сваляне около 30 килограма.Намерих начин да се запиша в един клуб на фитнес.Малко ме е страх, защото не познавам инструкторката.Не искам да правя мускули,а да отслабна и да се постегна.
Пия Ксеникал от месец и ефекта е 3 кг.надолу ,но то е по моя вина - просто се ОСВИНИХ по празниците :oops:
Свалих си тае бо от дата.бг - води го Били Бланкс.
Ще се занимавам и в къщи освен тренировките които ми предстоят 3 пъти седмично!
Имам 2 въпроса към Парадизо:
1.Къде мога да прочета малко за тае бо- то?В смисъл история ,любопитни факти и т.н.
2.Има ли някъде в Люлин място където мога да се занимавам с тае бо?
Благодаря ти предварително!
http://bestsmileys.com/sportsigns/4.gif

Paradizio
4th January 2006, 16:53
http://www.vanderbilt.edu/AnS/psychology/health_psychology/TAEBO.htm

На това място можеш прочетеш интересни факти около Бланкс и таебото, които вярвам, че ще ти задоволят любопитството донякъде, но са на английски.
В Люлин можеш да ходиш на таебо в СИКОНКО, залата е в подземието при фитнеса ако не се лъжа. Условията са хубави :) За инструкторите нищо не мога да ти кажа, не мисля, че ги познавам. Отиди и потренирай :). Първите 3-4 тренировки ше си на мелмък, но ако не се здухаш и продължиш, ти гарантирам, че ще се запалиш :)
BW относно качването на мускули - и преди и не само аз съм го казвал - по света жените, които се занимават с бодибилдинг трошат хиляди долари и часове по фитнесите, зверски лишения и пр., за да изглеждат като мъже, от къде на къде си втълпявате, че с по час и половина във фитнеса 3 пъти в седмицата, две яйца и пет моркова на ден, ще станете като ония животни по плакатите. Споко, не е толкова лесно да си 80 кила мускули иначе всички щяхме да сме културисти :wink:

AZ*
11th January 2006, 12:45
Аз много искам да започна тае бо тренировки, но ми се ще да е в зала някъде в центъра. Някой ако може да помогне ще съм много благодарна!

cucci
11th January 2006, 14:49
еи може да не ви интересува колко титли има, а да си върши работата, но нали ще е по-добре хем да разбира хем да има титли и дан :idea:

kristin_
7th February 2006, 16:51
аз съм на 16год и ходя от няколко месеца(не при Paradizio представи си) на тае-бо след тренировка се 4увствам смазана но горда от себе си ако съм постигнала не6то пове4е от миналата тренировка!ако не правя не6то както трябва 6те давам вси4ко от себе си докато не стане.този спорт е разли4ен 1.влиза6 в форма 2.закалява духа 3.освобождаваш се от натрупаното напрежение 4.развива стремежа на 4овек да постига целите си :!: :!: :!: Bionxx аз мисля 4е има достатъ4но спортове и мн разли4ни хорал не може на вси4ки да им харесва те-бото но нали в крайна сметка трябва да опиташ мн спортове за да открие6 своя.аз ли4но го обожавам. и аз не мисля 4е е възможно да говориш така за 4овек за които няма6 понятие как си върши работата.а 6том не е гладен и гол сигурно си има клиенти доволни от него които го ценят като треньор.а потенето има връзка с горенето на калорий и мазнини :!: :!: :!:

kotekote
23rd February 2006, 02:34
Може ли някои да ми каже телефон на MD sport и как да започна тренировки там? Може ли просто да отида без да съм тренирала нищо преди това? Имам нужда да сваля няколко килограма и да се стегна :)
Мерси

Guiness
24th February 2006, 14:24
Телефон на МД спорт: 930 07 42. Разбира се, че можеш да отидеш просто така. Имаш голям избор от аеробни програми, но ако те интересува конкретно тае бо, то тренировките са вторник и четвъртък от 20 ч., а в събота и неделя от 15.
Успех!

kotekote
25th February 2006, 01:05
Мерси много, Guiness! А знаеш ли каде са най-добрите треньори? На националния стадион има толкова много спортни центрове и толкова много треньори, че направо да ти се завие свят :)

Guiness
27th February 2006, 12:57
Аз имам опит само с клуб МД спорт. Другите на стадиона не съм ги посещавала и нямам впечатление. От тях съм доволна, ела да пробваш, от опит глава не боли! :D

MaRRRie
14th April 2006, 12:10
Здравеи,Paradizio!
Искам да ти кажа,че това,което правиш в залата за хората е страхотно наистина. Аз в момента тренирам Тае Бо вкъщи, но желанието ми е да тръгна някъде на тренировки, защото смятам, че ефектът от това да практикуваш вкъщи и в зала е определено различен. След хубавите думи, които прочетох за теб и за MD Sport мисля,че най-вероятно ще се запиша именно там.До скоро!:)

UnknownGirl
14th April 2006, 15:25
Мога ли и аз да се присъединя с въпросче:)
Тренирам тае бо вкъщи, с филмите на Били Бланкс. Тренирам от десетина дни:) Нямам проблем с килограмите, но определено има какво още да свалям:) Бедрата, най-вече:) Само че не искам да се съсредоточа само върху тях, затова избрах тае бо:)
От инструктор съм чувала, че за два месеца съм щяла "да стана като фиданка":)
И искам да попитам колко пъти седмично трябва да тренирам, за да има такъв ефект:) И изобщо може ли да го има ефекта:) На мен не ми трябва много, но и за малкото мога ли да разчитам на тае бо?
Ще съм много благодарна за отговор:)
Поздрави:)

Paradizio
18th April 2006, 18:22
Ами едва ли инструкторът ти се е ангажирал с това обещание, по-скоро го е подхвърлил малко по в кръга на шегата. Не знам какво точно влагаш във "фиданка", но ефект положително ще има за теб. Първите три месеца са адаптивен период на тялото към натоварването, тогава по-осезаемо ще усещаш ралзлики в себе си, постепенно повишаваш издъжливостта, мускулите се стягат и заякват. Съвет - не пренебрегвай аспирина веднага след тренирова иначе ще теглиш :) Ако не пиеш купи си витамини - центрум (най-скъпо, но най-ефикасно) и surgenor - много помага при отпадналост . Ще акумолираш и голяма доза умора, което ще ти пречи и при тренировка и при правилното възтановяване, за това повече от три пъти на седмица не ти препоръчвам да тренираш особено като начинаеща. (в тае-бо не сложността на упражненията те определят като начинаеща, тъй като те са максимално достъпни за човек със средна двигателна култура, а издържливостта ти на натоварване). Ефекта също така ще зависи и от това как се храниш, но в никакъв случай не излизай на строга диета тъй като ти е нужна сила щом ще спортуваш активно. Не разчитай на това което показва кантара, а огледалото защото не теглото е мярка за красота. Ще трупаш мускулна маса (не се притеснявай няма да станеш ръгбистка :) ), тъй че не се очудвай ако не стопиш 5 кила още първият месец, бързите резултати бързо се губят. До голяма степен колко ще свалиш зависи от бързината на метаболизма ти - яж често и по малко - през час по нещо - ябълка, краставица, домат, за да ускориш. След 5-6 pm ako можеш да не ядеш си златна, ако не можеш - само леки храни, риба, пиле (в разумни количества), салатки, пр.. Съветите са хиляди за теб най-важно е да вземеш решението да спортуваш и да си сериозна, от там на татък все повче неща ще ти се изясняват в крачка, но важното е да почнеш!

UnknownGirl
18th April 2006, 22:44
Paradizio, благодаря ти страшно много, супер си!!!
Решението за спорт е взето много отдавна, а и не просто е взето, спортувам си, не съм начинаеща:) И тае бо съм друсвала доста сериозно :roll: Но тогава не бях толкова вманиачена и не ми хрумваше да се интересувам с подробности, както сега например. Витамини пия упорито вече доста време. Издръжливостта е факт. За килограмите знам, не ги следя, тоест следя ги, но не са ми те мерилото, а както каза ти - огледалото:) Храня се предимно със зеленчуци - вече, и кисело мляко. След 18.00 не само, че мога, но и не хапвам нищо:)
Напълно добре си се чувствам като скачкам на тези филмчета, които са по час и малко, макар и след спиране за около месец след интензивни тренировки, да скачам, както скоро казах като "разчепатена" :(
Наистина мисля да се огранича с три пъти седмично, защото почвам и да тичам и май ще ми дойде прекалено много натоварването - един милион упражнения и цяла нощ танцуване. Намалявам някои за сметка на тае бо, твърдо съм решила да си се занимавам с него:)
Още веднъж много ти благодаря за страхотния отговор!

guest
26th April 2006, 10:15
тренирах тае бо в Сиконко жк. Люлин но одавна вече няма искам да попитам някой знае ли някаде на близо в Люлин или Захарна фабрика
да се провеждат тренировки по тае бо

summer_68
12th June 2006, 22:42
здравейте и от мен!:)ще се радвам ако ме посъветвате....
новобранка съм в тае-бото и мисля преди да започна да ''рипам и ритам'' в някоя зала да се поподготвя малко седмица -две в къщи........ та въпроса ми е коя програмка на ''бланкс'' е най подходяща за мен ?просто искам да влезна малко в ритъм и да разбера за какво става на въпрос ....... мерси предварително.....всичко най хубаво на всички! :D

Paradizio
15th June 2006, 18:48
Според мен без никакви скруполи можеш да започнеш с Advanced Workout 1. защото това се доближава може би най-много до реалните тренировки и 2. защото знам от опит, че упражненията се схващат за не повече от три тренировки. Дори ще съм още по краен и ще те посъветвам да се хванеш с твоя приятелка и директно да започнеш да си ходиш на тренировки без да се занимаваш с домашни подготовки. По скоро пред теб стои психическата бариера отколкото спортно-техническа :)

summer_68
15th June 2006, 23:34
Paradizio да знаеш само колко прав се оказа............. наистина у нас няма да стане :oops: въпреки че си дръпнах и компилацииката ти която наистина е много яка между другото моите поздравления но просто няма да се получи няма го заряда от груповите тренировки за който всички пишат така че ще послушам съвета ти .........
та значи ориентирам се към мд спорт и този телефон ще ми свърши ли работа-9300742 ?
благодаря ти за съветите :D

daisy_gp
10th July 2006, 12:38
аз също от скоро (близо 3 месеца) ходя на тае бо. И мисля, че едва ли някой който веднъж се захване може да каже, че не му харесва. Просто е супер. Като си спомня първата тренировка как се молих да свърши по-бързо, а сега толкова бързо ми минава тренировката. А груповото "ритане" в зала не може да се замени с това в къщи, особено ако треньора си го бива. А нашата е супер енергична и жива и съм съгласна с мнението, че всичко зависи от треньора, ако той не те въвлече, може и да се откажеш бързо бързо.
Успех на всички.

А към Paradizo имам следния въпрос, макар може би от друга тема във форума: може ли L-carnitine да го вземам само преди тренировка, а в нетренировъчен ден да пропускам. Благодаря ти предварително.

jito7
10th July 2006, 13:07
къде и при кого ходиш на тае бо, и аз искам да попадна при добър треньор..защото ми скучно да се захвана сама с това вкъщи..

daisy_gp
10th July 2006, 14:32
не съм от София, но ако бях щях да го търся Иван - има много препоръки :P а дали води в момента - незнам.

jito7
10th July 2006, 15:18
не съм от София, но ако бях щях да го търся Иван - има много препоръки :P а дали води в момента - незнам.
??? кажи ми как да намеря "Иван в София"...малко непосилно ми звучи

daisy_gp
10th July 2006, 15:22
ами може би той сам ще си каже :P

Paradizio
11th July 2006, 11:20
на първият въпрос за карнетина отговът ми е, че изобщо не е задължително да го пиеш ежедневно, час преди трвнировка си е напълно достатъчно.
За съжеление сега, за сега не водя тае-бо, по ред причини. Както и в други теми така и тук ще ви опътя към един от най-добрите треньори в софия (по мое и не само мое мнение).
Много хора попитаха за друг добър инструктор в София - името е Николай Цанев и води тае-бо също на В. Левски, но в залата на Body Art Kally, която се пада през три зали от МД в посока стилбището слизащо към Боевски. Това е залата точно с/у стълбището (следвайте босте стъпки по пода). Това е единственият инструктор, който ще си позволя да ви препоръчам, даже с две ръце ще се подпиша за него . Той е един от първите занимаващи се с тае-бо в България, което го прави изключително опитен. Започнал съм да се занимавам с тае-бо именно при него и от него съм се учил как да водя. Препоръчвам го особено на тези които псещаваха моите тренировки тъй като програмата ни с Цанев е много подобна, а на моменти дори абсолютно еднаква и ще ви бъде много лесно да се впишете в упражненията. От собствен опит знам, че тренировките му са интензивни и ефективни. Плюс това вероятно ще намерите и часовете му за удобни - 19:00 до 20:00 вторник и четвъртък. Успех.

jito7
11th July 2006, 11:23
значи ти си Иван :)
Много благодаря! Да - тренировките са наистина в много удобно време,което е чудесно:)

veselana
13th August 2006, 08:46
Миналата година започнах усилено да ходя на таебо и искам да се похваля ,че само за един месец без да пазя никакви диети отслабнах със 7 килограма. Може би амбицията ми беше голяма,то и това е от голямо значение , да имаш някакъв стимул.Вярно аз тренирах всеки ден,до такава степен се бях вманиачила,че се опитвах да не пропускам тренировка.В момента продължавам,разбира се не със същото темпо.Аз ходя в Славия Спортес и съм много доволна,ако някой се интересува може да погледне това интервю :wink:

http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=5&open_article=53

P.S. интервюто е малко старичко от 2002 г.,но инструктора е същия и в момента.А на тези,които се притесняват от факта ,че по залите тренират само "фиданки",това не е истина.Поне там ,където аз тренирам има всякакви жени....и като килограми и като възраст.Само желание е нужно за тренировка...нищо повече :wink:

cranberry
13th August 2006, 11:33
http://www.danisport1.com/html/index.htm

това е "моята" зала - мн обичам да ходя там, защото не се събират мн хора, не те хващат лудите, когато в огромните зали се събират да ска4ат по 30-40 жени.

има тае-бо почти всеки ден в удобни часове - от 6пм или от 8пм, и двете инструкторки са адски добри, вече две години ходя там :)

svetli
13th August 2006, 14:40
cranberry , благодаря ти за инфото..аз съм толкова срамежлива :oops: и ми се иска да ходя на места,където няма много хора.Ти само тае-бо ли си опитвала там? предполагам,че цените са достъпни. аз никога не съм ходила на тае-бо ,а те до колкото знам са най-различни съчетания,които трябва да се разучат ,но пък имам желание.. :)

cranberry
13th August 2006, 16:03
разгледай програмата, зависи кво те интересува - комб.гимнастика и пилатеса са хубави, ама аз си търся нещо по-интензивно, мн ми харесват 4асовете по степаеробика в 6 следобяд във вторник, 4етв и в събота сутрин - ска4аш и се потиш като луд и после излизаш като нов 4овек

cocolino
15th August 2006, 17:01
Според мен без никакви скруполи можеш да започнеш с Advanced Workout 1. защото това се доближава може би най-много до реалните тренировки и 2. защото знам от опит, че упражненията се схващат за не повече от три тренировки.

въпросче към paradizio - ако може малко повече инфо за наименованието, имам програма, която може да ми свали видеото.Ако има някакмо разширение(примерно в скоби да пише колко минути е...или и аз не знам)намерих едно Advanced workout 100(2 Gb е, то ли е?)Имам и записано Aerobic -Billi Blanks -tae bo -Basic workout-001 -да не би да е това, то е 30 минутно. :roll: Сори,тотално объркване е, защото срещам на различни места по различен начин формулирани имената на видеата и затова те питам теб, ако можеш да ми помогнеш, разбира се :D А иначе аз тренирам вкъщи от около две седмици(пропускам тренировка само събота и неделя)с 8минутната програма на Били Бланкс, смяташ ли, че е подходяща като за начало и в какъв момент да се прехвърля на по-сложно ниво (това, което ти спомена - Advanced workout 1?)?

Nora
17th August 2006, 12:40
Здравейте, някой да знае къде във Варна може да се посещават тренировки по бокс и то вечер? Ще съм много благодарна за инфото!! :shock:

tanya_r
22nd August 2006, 15:19
Знае ли някой къде в Пловдив мога да се запиша на Тае бо?
А и с каква честота са тренировките, какви са цените и т.н?
Рових се в нета,но не открих нищо актуално.
Помагайте, че много ми се иска от септември-октомври да почна :)

DD
29th August 2006, 11:28
Знае ли някой къде в Пловдив мога да се запиша на Тае бо?
А и с каква честота са тренировките, какви са цените и т.н?
Рових се в нета,но не открих нищо актуално.
Помагайте, че много ми се иска от септември-октомври да почна :)
скъпа, да ти кажа навсякъде търсих, но като че никъде няма тае-бо в пловдив. дори в "най-реномирания" спортен комплекс няма тае-бо, а кик-бо?! на въпроса ми какво ще да е това чудо, не получих никакъв отговор, явно трябва да си платя тренировката от 4.20 и да разбера сама. ама за сега мисля да си продължа с аеробиката, сега малко почивка имат, ама от септември съм на първа линия.
присъединявам се към молбата на tan4eto_pz, някой ако знае за тае-бо в пловдив да каже, че ми писна да ходя на "body attcack", "body shaping", "cardio kombo" и хиляди други измислени тренировки, които и сама в къщи бих направила със същия успех, ако не и по-добре.

Paradizio
4th September 2006, 12:34
Според мен без никакви скруполи можеш да започнеш с Advanced Workout 1. защото това се доближава може би най-много до реалните тренировки и 2. защото знам от опит, че упражненията се схващат за не повече от три тренировки.

въпросче към paradizio - ако може малко повече инфо за наименованието, имам програма, която може да ми свали видеото.Ако има някакмо разширение(примерно в скоби да пише колко минути е...или и аз не знам)намерих едно Advanced workout 100(2 Gb е, то ли е?)Имам и записано Aerobic -Billi Blanks -tae bo -Basic workout-001 -да не би да е това, то е 30 минутно. :roll: Сори,тотално объркване е, защото срещам на различни места по различен начин формулирани имената на видеата и затова те питам теб, ако можеш да ми помогнеш, разбира се :D А иначе аз тренирам вкъщи от около две седмици(пропускам тренировка само събота и неделя)с 8минутната програма на Били Бланкс, смяташ ли, че е подходяща като за начало и в какъв момент да се прехвърля на по-сложно ниво (това, което ти спомена - Advanced workout 1?)?


Здравейте на всички, извинявам се за забавянето, но за дълго не си бях в софия (или изобщо някъде където има компютри) :) и нямаше как да се включвам.

Мила, с удоволствие бих ти помогнал, но нашите мили приятели от НСБОП изглежда са решили че Били Бланкс (на който bw му е през чурката за нас в България) има повече нужда от нас от помощ да си опази милионерския г.з и усложливо са принудили администратора на сайта, който предлагаше свободно тези материали, да ги махне от интернет. Здравй европа, чао аванта.
http://store3.data.bg/theadmin/Videos/Bodywork/
това беше сайта, ама беше. Също и на други места не мога да открия нищо. Ако все пак имаш някакви файлове - със сигурност най-удачният ще е едночасовият - той най-много се доближава до истинската тренировка тае-бо (другите са за баби и бременни в 6-тия месец :).
Последният ми съвет е (не защото нямам уважение към спестяванията ти, а защото имам уважение към труда, който полоагаш и искам да постигнеш резултати) - отиди поне на една тренировка при инструктор. :)

Atlantida
4th September 2006, 14:11
Аз имам на пцто една 60 мин тренировка на Били Бланкс и някаква 8 мин..ако мога да помогна?

cocolino
4th September 2006, 14:30
Благодаря много paradizio :D Вече съм на 30мин.програма, надявам се съвсем скоро и да започна 1часовата(свалих си ги от този сайт преди да ги махнат, пък и има и други места, от които могат да се свалят), все пак мисля, че трябва след 8мин. да не прехвърлям веднага на 1час нали :wink: И да, 100% е по-добре да отида на истински тае-бо тренировки с инструктор...но засега вкъщи ми е по-удобно :D И това ще стане скоро, надявам се :D

chick
8th September 2006, 11:33
Преди време гледах някакви филмчета на Били Бланкс и пробвах да правя това което той показваше и много ми хареса. Искам да започна да ходя на тае-бо, обаче се притеснявам, че няма да издържа и 15 минути...Аз преди съм се занимавала със спорт,макар и не много активно, обаче от няколко години насам въобще не спортувам и съвсем съм се отпуснала...Аз не искам да отслабвам, защото нямам нужда от това, просто искам да се пораздвижа малко, че водя много заседнал начин на живот...Ама как да почна да ходя на тае-бо, като ще се уморя супер бързо и само ще се излагам :((

Paradizio
8th September 2006, 22:13
Първо няма човек в нормално психическо състояние, който да ти се смее в залата или поне аз за своята практика не съм срещал такъв. Всеки е почнал от нула (някои от -3 ;)) Резултата е въпрос на тренировка, всеки го знае и съди за това по себе си.
Второ не разглеждай хората в залата като шайка узверели маниаци подскачащи напред-назад хвърлящи на поразия крошета и шутове :) Там ще има хора под твоето ниво, на твоето ниво и над твоето ниво и всички ще сте от един отбор защото имате една обща цел - да влезете във форма, да се освободите от напрежението (и да обсъждате гъ.а на инструктора под душовете - тва аз си го измислих, не казвам че е така :))))))).
С две думи - Споко - не колиме, не бесиме и не сочиме с пръст :). Рискуваш да те сочат ако се облечеш като за дикотека и отидеш да тренираш - е такива случай вече съм виждал - просто е излишно и е неадекватно :)

joy
9th September 2006, 09:35
ето от тук могат да се изтеглят тренировките http://wjoxjfu.data-bg.info/bg/module,search/ Пишете tae bo и :arrow: Търси
Аз лично си ги изтеглих миналата седмица, но са много натоварващи. Не мога да издържа цял час :(. А след първата ми тренировка няколко дена ме боляха мускулите на краката и дупето. :lol:

Paradizio
9th September 2006, 15:06
Е то тва е идеята, да ти е малко зор, малко нанагорно да ти дойде, за да има ефект. А мускулната треска не можеш да я избегнеш съвем, това че си я получила обаче е свидетелство че наистина си се натоварила и си свършила работа, свиква се с нея. Аспиринче и си ток :)

chick
11th September 2006, 15:17
и да обсъждате гъ.а на инструктора под душовете
Хахаха...Това ми хареса...Ето още една причина да започна да ходя на тае-бо...Стига инструктурът да е мъж, разбира се :1242:

verita
11th September 2006, 15:22
Аз да ви се похваля :D След едногодишно прекъсване тръгнах пак на Тае Бо! Много е трудно началото.. Така ме болеше всичко, а бях пила аспирин.. Дори като спя се събуждам от болка в мускулите и не мога да се завъртя, УЖАС!!! Обаче вече взе да ме отпуска, утре пак съм на тренировка :D Нямам търпение.

Искам да попитам само нещо, защото сте навътре в нещата - струва ми се, че някои момичета стават набити в краката и ръцете след продължителни тренировки... Това дали е от Тае Бо или причината в тях е друга? Защото аз искам пак да се стегна и оформя, но НЕ ИСКАМ да надебелявам :?

joy
11th September 2006, 15:34
И аз междодругото точно това си помислих, че краката ми ще станат набити а не ми се иска, дори ми се иска да ми намалее обиколката на бедрата, което май няма как да стане с тае бо. :(

Mea`culpa
12th September 2006, 19:09
Аз искам да попитам къде в Студентски град мога да ходя на тренировки по Тае Бо? Защото тази година ще съм студентка и освен задължителната една тренировка на седмица към университета, искам да тренирам и някъде другаде...
Някой знае ли също така и как вървят цените?

verita
13th September 2006, 07:54
Аз където ходя се плаща на тенировка, която е 1 час. Струва 1,50 лв. Но не знам в София как вървят цените..

cranberry
13th September 2006, 12:21
хахха
къде толкова евтино?
в сф под 4 лева без карта няма
ако си земеш карта, - около 3 и нещо
не е голяма далавера, ама е стимулиращо

Atlantida
13th September 2006, 14:11
В Монтана е 2 лв-1час + това после се ползва безплатно фитнес :lol:

Paradizio
14th September 2006, 19:33
Наистина цените в по-малките градове са по-ниски. Тук в София стандартно цената на билета навсякъде е 4 лв. Заплатите просто са по-високи. Друг е въпроса дали покриват ценовия стандарт, който поставят заведенията, производителите и търговците. Но това все пак е спортен форум :)

На въпроса за "дебелите крака". Когато тренирате активно е неизбежно да се качи мускулна маса. Клетката на мускула обаче е 2 пъти по малка от тази на мазнините, за това, най-грубо казано - ако имате мазнини по бедрата, изразходите ги в аеробно упражнение и възстановите на тяхно място мускулна маса нормално е да се получи ефект на "отслабване и стягане", който да регистрирате по номера на дрехите си :) Ако сте слаба нормално е да е качите 1-2 кила мускулна маса предимно в краката. В крайна сметка целта е именно това да се изгради хармонична стегната мускулатура, а това не може да се получи без да се развият мускулите. Мускулатурата спира да расте, когато мускулите привикнат на натоварването и просто поддържат своето състояние. За това културистите увеличават тежеста, сменят упажненията и пр. - за да стресират мускулите и те да реагират с нарастване. Тренировката по тае-бо е еднотипна и ви води до едно конкретно натоварване което да ви поддържа в желаната от вас форма. За това bw мускулите страшно ви болят когато започнете да тренирате и болката отшумява с времето - мускулите привикват. Не се притеснявайте за това, че ще станете набити в краката, доста мъжки хормони ще трябва да изпиете преди да станете "мис Фитнес". Но ако целта ви е само да отслабнете - диета. Моето лично мнени е че слаба и отпусната (с неизразена мускулатура) жена не изглежда много по различно от дебела и отпусната такава. Красотата е във формата, а не в номера дрехи и цифрите на кантара. Стегнатите жени изглеждат здрави и жизнени и за това са красиви. Не мога да пренебрегна физическите дадености на всяка отделна жена - спорта не ви гарантира че ще изглеждате като манекенка, а само привлекателна. Значение има и самата тренировка - но това си е грижа на нас инструкторите :)
Апропо - моето мнение е, че не сте заплашени да направите баджаци като Бионсе :) А ако все пак не съм прав - Бионсе е много актуална :)))

verita
15th September 2006, 08:18
Paradizio, много ти благодаря :girl_in_love: Наистина ме успокои, че няма да стана като Бионсе :lol:
В интерес на истината не съм отпусната както го описваш, и на мен са ми много грозни слаби и отпуснати жени :? затова се старая да не стана така. Но от 1 година не съм тренирала нищо и съм загубила форма. Оказа се, че и преди съм тренирала Тае Бо :oops: Звучи глупаво, но в Германия ходих на спорт от университета, и му казваха просто Фитнес. Оказа се, че там Fitness е всичко, което те поддържа във форма, а на това в зала с уреди му казват Body Building :shock: Което в точен превод си е самата истина, де. Та така, нашия треньор ни показваше същите упражнения като Тае Бо тук :oops:
На темата за набитите крака - на тренировките сега има 2-3 момичета, които си личи, че нямат грам мазнина, а са точно като Бионсе :x Надявам се, че са пили хормони или там каквото, защото ще се гръмна ако стана така.

Paradizio
15th September 2006, 11:21
Спокойно няма да се гърмиш :) Ако толкова те е страх, все пак имай предвид, че винаги можеш да се върнеш там от където си тръгнала стига това да ти е целта. Повечето хора обаче се опитват да го предодвратят. Действай смело, няма да съжеляваш :)

PassiON_
17th September 2006, 21:28
И аз понякога си мисля че краката ми стават набити от многото тренировки, но това си е жива илюзия :). А аз тренирам доста повярвай ми :P
Целта на аеробиката е да топиш мазнини и да оформиш (стегнеш) тялото. А така също трябва и да знаеш как точно да тренираш ... постигането на желаната форма е не само тренировки, но и правилно хранене.
И ако все пак прекалено много се притесняваш да не направиш набити крака, включи поне веднъж в седмицата в тренировачната си програма някакъв вид стречинг, йога ... незнам какви са възможностите на залата където ходиш. С упражнения от йога (силова) се издължават мускулите и по този начин се оформя страхотно тяло :))

verita
18th September 2006, 12:59
Благодаря ви за обстойната информация :D Питах и треньора ми, той каза същото, което и вие :D Така че за сега няма да се паникьосвам и ще си тренирам. Обожавам това чувство след тренировка и душ - толкова ми е безгрижно, че и извънземен да влезе в стаята ще му каза да бега оттук :lol:
Тенкю вери мач ъгейн 8)

sweety_girl
24th September 2006, 19:34
МОЛЯ ВИ СЕ,КАЖЕТЕ МИ КЪДЕ МОГА ДА ТРЕНИРАМ ТАЕ-БО В ШУМЕН!!!!!!!!!!!!!!!! :? :? :? :? :? :? :? ВЪВ 100 ФОРУМА ПУСНАХ ТЕМИ И НИКОЙ НЕ МИ ОТГОВАРЯ-МНОГО МИ СЕ ХОДИ!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( PLS

didip
25th September 2006, 16:15
sweety_girl, аз съм от Шумен и четох из някакъв форум ,че имало тае бо в Астра център-на пазара, но не знам до колко е вярно и как е там.
Аз много се кефя на тае бо, но имам две оперирани хернии и засега играя само 8мин. на Били Бланкс. Не смея да отида в някоя зала да играя, защото на скоро родих и много ме болят операциите. Ще видим дали ще се постегна и ако не ми създават проблем пустите хернии тръгвам.
Не съм специалист, но е много важна загрявката преди каквото и да е натоварване. Аз от аеробика получих херниите. Пазете се и спортувайте, радвайте се на здравото си тяло :D

veronik
26th September 2006, 13:12
Малко тъп въпрос, но нали коремчето може да се стопи с тае бо? Аз си тренирам вкъщи с Били, потя се повече от обилно и после едва ходя, но се чувствам добре. Стегнато ми е тялото, но си имам коремче, което ме притеснява. :oops: Та дали ще го стопя с тае бо /естествено при упорити тренировки/? Благодаря ви предварително! :)

Paradizio
27th September 2006, 10:35
Корема е една от най-проблемните области. Тае-бо е комплексна аеробна тренировка, засяга всички части на тялото (желателно е с пропорционално натоварване) което ще рече, че на базата на общото намаляване на мазнините в тялото няма причина да не стопиш и коремчето. Разбира се след като това е проблемната ти област концентрирай се върху нея - вкарай повече упражнения за преса, тъй като тренираш сама няма с кого да се съобразяваш. Щом тренираш в къщи обаче, задължително недей да нападаш хладилника веднага след тренировка, яж най-рано 1-1,5 часа след тренировка. Веднага след тренировка може да изядеш един-два банана, пий вода, а също хубава напитка за възстановяване е Isoton - българско и евтино :)

А сега едно съобщение за всички, които евентуално биха проявили интерес - в момента водя тренировки в спортен център "Sport Depot". Сградата се намира в ж.к. Младост, срещу задния вход на кино "Арена"- Младост, зад Technopolis. Комплекса е нов, фитнеса е на вторият етаж:
http://www.sportbul.com/news.html

Тренировките ми са: Вторник 18.30; четвърък (подлежи на доотчняване - точна информация от следващата седмица, по всяка вероятност също 18.30); Неделя 15:00; :)

veronik
27th September 2006, 12:22
Благодаря за отговора Paradizio! След тренировка определено не нападам хладилника. Пия водичка и се гмуркам във ваната да релаксирам, тъй като едва ходя след като съм тренирала. Надявам се да го стопя това коремче, слагам и от тези големите колани /не знам как се казват/ за да ми загрява корема, докато тренирам. Гадното е, че ми откриха тежък гастрит и като си раздразня стомаха с някаква храна и той се подува и е ужасно болезнен целия корем. Но това е проблем за лекар. Много години съм тренирала художествена гимнастика, а след това и спортна гимнастика. До сега имах проблем с ниско тегло, а от няколко месеца насам с изпъкнало коремче :x . Ужасно! Надявам се поне годините, в които съм спортувала да ми помогнат да вляза по-бързо във форма. :roll: Дълго стана! :?

chick
27th September 2006, 14:04
Ех, Paradizio! Много хубаво, че сега си в "Младост", защото аз живея наблизо, ама защо от 18:30? :( Не мога да идвам по това време,защото съм на работа до 18ч и в тези задръствания просто няма да мога да се придвижа до "Младост до 18:30...Жалко...
Дали някой случайно не знае някое местенце в "Младост",където да ходя на тае-бо, но примерно от 19:30?

TedyK
27th September 2006, 14:54
[quote="veronik....слагам и от тези големите колани /не знам как се казват/ за да ми загрява корема, докато тренирам...[/quote]

това кой ти каза да го правиш? за бъбреците си помисли ли :o

veronik
27th September 2006, 15:29
Не! Този колан се слага за да има затоплящ ефект за да се потиш повече в тази област. Някои хора слагат найлони, а аз понеже си имам такъв колан слагам него. Няма нищо общо с бъбреците. :) Сигурно не го обясних добре...

TedyK
27th September 2006, 15:43
именно говорим за едно и също нещо. ти явно си повярвала че това ще ти помогне :lol:

veronik
27th September 2006, 15:57
Еми явно :lol: ! Не знам дали ще ми помогне да сваля тумбачето, но със сигурност ми помага доста да се потя! Ти ме съветваш да не го слагам ли? Май се отдалечихме от темата... :roll:

TedyK
27th September 2006, 16:05
при потенето обикновено изхвърляш най вече токсини. забележи на касетката с Tae-Bo някой носи ли подобен колан :lol: реклама :!: :idea: :!:
а мазнине на корема се топят с кардио сутрин на гладно и упражненията за коремните мускули. храната не я отварям като тема ти си знаеш там.

veronik
27th September 2006, 16:11
Благодаря за отговора, но гадното е че сутрин преди работа няма как да тренирам. Всъщност има, но трябва да стана в 6 ч сутринта, а на мен ми се спиии.... Но все пак благодаря, няма повече да слагам колана. :)

Paradizio
27th September 2006, 20:45
Ех, Paradizio! Много хубаво, че сега си в "Младост", защото аз живея наблизо, ама защо от 18:30? :( Не мога да идвам по това време,защото съм на работа до 18ч и в тези задръствания просто няма да мога да се придвижа до "Младост до 18:30...Жалко...
Дали някой случайно не знае някое местенце в "Младост",където да ходя на тае-бо, но примерно от 19:30?

Има вероятност четвъртък тренировката да е именно от 19.30, точно това уточняваме в момента с управителката. От 18:30 е тъй като е близо до Бизнес парка и клиентелата е главно от там, а те свършват в 18:00. Все пак остава и тренировката в Събота. Държа да уведомя за цените обаче, за да не се почуствате разочаровани или излъгани и да не излезе че съм си премълчал, за да ви прибера кинтите за билетчето. Цената на билета е 6 лв.; Карта за 10 посещения - 50 лв.; Фирмена карта - 20% отстъпка от 50 лв. Цените са по-високи от стандартизираните - условията съответно са много добри.

PassiON_
27th September 2006, 22:23
TedyK ще обясниш ли защо слагането на тези колани вреди на бъбреците? някак не мога да си го обесня.

Paradizio
27th September 2006, 22:30
всъщност и на мен ми събуди интереса, ефекта от тези колани е малко спорен, но да вредят на бъбреците - от теб го чувам... обясни pls :)

Girl_in_love
28th September 2006, 18:15
Здрасти Paradizio. Имам един въпрос.
Вреди ли taebo-то на 7 годишно момченце. Имам си едно хулиганче, което е доста зарибено. Естествено повечето упражнения не ги прави правилно, но все пак... важното е, че се кефи детето :P
Аз мисля, че не вреди.

Paradizio
28th September 2006, 18:40
Не бих казал, че вреди - упражненията са със собствена тежест, разбира се упражненията с гири няма да ги прави, ще ги повтаря но без гири. Натоварването е голямо въпреки това за млад организъм - да прави по малко повторения но по-правилно, повече да си почива, но не да сяда - някакво движение. Проблема е че при 7-годишните е необходимо повече внимание за да усвоят кординацията правилно, но ти би могла да и обърнеш това допълнително внимание и да и обясниш упражненията по-подробно, дори да и ги покажеш. Като цяло не е тренировката, която бих препоръчал, но ако толкова много и харесва - не виждам нещо страшно

Girl_in_love
28th September 2006, 18:51
Не бих казал, че вреди - упражненията са със собствена тежест, разбира се упражненията с гири няма да ги прави, ще ги повтаря но без гири. Натоварването е голямо въпреки това за млад организъм - да прави по малко повторения но по-правилно, повече да си почива, но не да сяда - някакво движение. Проблема е че при 7-годишните е необходимо повече внимание за да усвоят кординацията правилно, но ти би могла да и обърнеш това допълнително внимание и да и обясниш упражненията по-подробно, дори да и ги покажеш. Като цяло не е тренировката, която бих препоръчал, но ако толкова много и харесва - не виждам нещо страшно


То е момче :lol:
Няма проблеми с теглото. Просто за момента няма какво друго да спортува в нашия малък град. Целта е да си изразходи енергията, защото има голям излишък от такава.
Той прави онова 8 минутното клипче. Понякога по 3-4 пъти на ден.
Понякога едно от около 30 минути.
Не вдига тежести. Идеята е, да изразходи енергията.
Пък и му харесват каките, дето играят с Billy Blanks май :lol:

Paradizio
28th September 2006, 19:39
:)))))) така кажи - няма никакъв проблем, за момчето. Нямате ли басейн - плуването на тая възраст ще му даде много добър старт към всеки друг спорт. А щом му харесват каките - е тва е пич :)))) напомня ми за мен на младини :))))))

iliana_buhova
5th October 2006, 13:08
Здравейте!Можели някой да ми даде информация къде мога да се запиша на курс за инструктор по тае бо-моля ви пишете!

PassiON_
12th October 2006, 20:08
:) И защо ти е точно курс за инструктор по тае-бо? Пък и ти си от София, ти ако не може да провериш къде може да изкараш такова нещо :), не очаквай от някои друг.
Ми виж в зала Универсиада, дали не провеждат курс за инструктори по аеробика (и ако провеждат може да кажеш :). Мен ме пращаха там, но аз нямам време да се добера до София и да провера, а на телефоните никои не вдига :lol:
А за тае-бо... ми развии си издържливост :) и се учи от твоя учител. Всеки в началото копира, а с течение на времето доизменя.
Незнам какво точно да очакваш от един такъв курс, на мен са ми казвали, че те учат как да измисляш собствени стъпки, как да помагаш ако някой получи травма и как да си миксираш музиката, да определяш броя на ударите в минута и тем подобни. А това е доста важно според мен :))
И някой да сподели: Какви програми използвате за да миксирвате музика?

jedira
21st October 2006, 09:01
Искам да ви препоръчам моя инструктор по тае-бо ,прави супер яка тренировка .Води на стадион"Академик" вторник и четвъртък от 19ч и събота и неделя от 12.Казва се Венци и преди водеше и в Кали спорт но за моя неприятна изненада тази есен като им погледнах програмата видях, че вече не е там,сигурно има други ангажименти

zori
26th October 2006, 19:52
къде в пловдив има тае-бо ,някаде около централна гара този район,освен в тоталспорта

angelena
11th December 2006, 00:16
Аз съм от Севлиево,на 25 г.съм същто ходя на ТАЕ БО и съм мн.доволна.Моя инструктор е КИОКОШИН,има черен колан,3 дан,а със нас разпуска.Тои е голям шемет и ни скъсва от тренировки,направо ни размазва,изобщто не ни жали.Но мисля че точно в това се крие тръпката.Повечето са жени на вазраст 30/35 г.,но сас доста добри мерки за годините си.Тае бото ми деиства като наркотик,направо се престръстявам и колкото повече ходя толкова повече ми се ходи отново и отново,нямам тарпение да доиде следваштия път. :lol:

Nimrodel
19th December 2006, 21:01
На мен пък тае бо-то не ми се отразява толкова добре, самата тренировка е истинско мъчение, после не усещам никакъв положитлен заряд и прилив на енергия- напротив... Просто не е моя спорт :D За сметка на това след каланетиката се чувствам като преродена, или пък 3 часова разходка :P

curka94
19th December 2006, 23:10
Искам да ви препоръчам моя инструктор по тае-бо ,прави супер яка тренировка .Води на стадион"Академик" вторник и четвъртък от 19ч и събота и неделя от 12.Казва се Венци и преди водеше и в Кали спорт но за моя неприятна изненада тази есен като им погледнах програмата видях, че вече не е там,сигурно има други ангажименти
jedira искам да те попитам колко плащаш???

jedira
20th December 2006, 09:05
4лева билетче 8)

didi_sladka
21st December 2006, 12:54
тае бо е мн яко :D

Paradizio
31st December 2006, 17:06
И на мене ми е далечко (живея в Сердика до Красна Поляна), но усовията за мен са много добри и си заслужава пътя :) Малко поправки линка по-горе вече не е актуален и тренировките ми в събота са от 12:00 :) А що се отнася до Младост - и там са хора... и те от спорт имат нужда :)

Gavr1
2nd January 2007, 18:48
Четох доста и определено и на мен ще ми хареса!Но тука...няма къде!
Имате ли представа от къде мога да си сваля някое филмче с Тае-бо!? :oops: :roll:

joy
3rd January 2007, 09:44
Четох доста и определено и на мен ще ми хареса!Но тука...няма къде!
Имате ли представа от къде мога да си сваля някое филмче с Тае-бо!? :oops: :roll:

ето от тук (http://wjoxjfu.data-bg.info/bg/module,search/) също може да си изтеглите тренировките на Били Бланкс. В полето търси пишете tae bo. Аз си изтеглих вече първата част, но в къщи ще я пробвам. :wink:

Dex
5th January 2007, 11:34
Искам да ви препоръчам моя инструктор по тае-бо ,прави супер яка тренировка .Води на стадион"Академик" вторник и четвъртък от 19ч и събота и неделя от 12.Казва се Венци и преди водеше и в Кали спорт но за моя неприятна изненада тази есен като им погледнах програмата видях, че вече не е там,сигурно има други ангажименти

Jedira, искам да те попитам за Тае-бо -то в "Академик", водят ли се в момента тренировки и ако "да" , моля те да ми кажеш кои дни и от колко часа. Аз миналата година посещавах тренировките на Венци и бях много доволна.
Сега след всичките тези "свински" празници съм решила постепенно да вляза във форма и мисля да започна с тае-бо, но незнам сега след като Венци вече не води, дали има друг инструктор който да води в "Академик". Живея в Гео Милев и там ми е най-удобно.

Gavr1
5th January 2007, 11:53
Тенк ю joy!Не ми се отдава да виждам всичко!!! :wink:

joy
5th January 2007, 11:58
Понеже аз бях пуснала линка и за това зная, че го има из форума. Иначе и аз не чета всичко. Нали за това сме - да се притичваме на помощ :wink:

Wulfin
6th January 2007, 12:40
Здравейте искам да попитам някой знае ли дали в Красна Поляна или близо до нея да има зала в която има тренировки по Тае-бо?

jedira
6th January 2007, 12:44
Dex,тренировките му са вторник и четвъртък от 19ч и събота и неделя от12ч 8)на Академик,там той води със сигурност :wink:

Wulfin
6th January 2007, 12:47
Къде точно се намира?

jedira
6th January 2007, 12:57
Стадион Академик,до зала Фестивална,но на теб май ще ти е далече :roll:

Wulfin
6th January 2007, 13:01
За жалост да.

Dex
8th January 2007, 10:28
Dex,тренировките му са вторник и четвъртък от 19ч и събота и неделя от12ч 8)на Академик,там той води със сигурност :wink:

Мерси за info-то Jedira :D Тази седмица смятам да го посетя, пук дано ми се върне стимула за спорт

didi_sladka
13th January 2007, 09:55
здр.....може ли да ми кажете таебото какво всъщност представлява аеробика комбинирана с някво бойно изкуство ли как е?

iki
26th January 2007, 17:08
страшно ми е приятно да ходя на тае бо и искам да правя упражненията добре, някои може ли да ме посъветва как да развия някакви умения освен като ходя три пъти седмично и се опитвам да следвам инструктора? например ми е трудно да изпъвам крака си докрай и за координация ми трябва известно време да осмисля движенията. :)

jedira
26th January 2007, 18:12
Dex,тренировките му са вторник и четвъртък от 19ч и събота и неделя от12ч 8)на Академик,там той води със сигурност :wink:
Мерси за info-то Jedira :D Тази седмица смятам да го посетя, пук дано ми се върне стимула за спорт
Dex,извинявам се обаче без да искам съм те подвела,Венци е заминал за Щатите и сега води една мацка,която също води добре,просто аз не ходя от няколко месеца в тази зала,програмата ми се промени и сега ходя в Младост1 на тае бо ,но срещнах едно от момичетата и тя ми каза,но ти все пак отиди може и да ти хареса,нивото си е пак високо 8)

iki,сигурна съм,че си забелязала ,че на всяка следваща тренировка се справяш все по-добре,това е начина,става с много тренировки и в един момент забелязваш неща ,при изпълнението на движенията,които преди са ти убягвали,(например,при някои ритници назад или настрани петата води,а не пръстите и т.н),ако имаш някакви съмнения относно правилното изпълнение на едно или друго движение най-добре е да питаш инструктора след часа,не вярвам да ти откаже 8)

ледено_sЪrце
26th January 2007, 22:28
"Atomix" ot http://ftlbg.com/miromc/DJ-MIX/Atomixmp3.exe
не ми го отваря на мен :cry:

Police MAIN
27th January 2007, 20:11
Или по-точно:
Not Found
The requested URL /miromc/DJ-MIX/Atomixmp3.exe was not found on this server.

Paradizio
20th February 2007, 22:24
:) Съжелявам, но това не ме очудва - този линк съм го дал преди две години :) Сигурен съм ще успеете да издирите програмата Atomix3 някъде из нета на друго място :)

elena_rr
11th March 2007, 11:28
искам да попитам дали тае бо е подходящ за диабетици

vivid
17th March 2007, 02:10
От две седмици ходя на тае бо, до днес общо 6 пъти.Първите три пъти имах чувството, че ще умра, но след днешната тренировка имах сили за още половин час на пътечката :shock: Никога в живота си не съм спортувала, но ми се струва, че това което инструкторката показва е доста далеч от тае бо-то.Тренировката е един час, от който първите десет минути са загряване и разтягане.После само бягане на място и подскоци-вляво, в средата, в дясно, и пак бягане до припадък.Тук-там по някоя серийка за ръце и ритници назад. :lol: Така ли протичат тренировките при вас?Гледах някои от филмчетата на Били Бл. и не видях такова нещо :roll: Чудя се дали да продължавам да посещавам тренировките, или да търся друг треньор.Не че има голям избор, май има само още един треньор в града(Благоевград) :roll:

albena_stil
4th April 2007, 12:35
Здравете, правя си сефтето в този форум със следния въпрос по темата за тае-бото. Ходя съвсем сериозно (по 3 пъти в семицата) от 3 месеца, но към момента няма нито грам нито сантиметър надолу:( Да наистина се чувствам много добре дори и само от мисълта, че спортувам, но сякаш ми се щеше да имам и малко по-голям стиму. Относно хранителния режим - не съм си го променяла кой знае колко, но все пак гледам да се храня по-рационално и в духа на спортистите. Да не говорим, че в дните на тренировка вечерята ми се изразява в 1 портокал;) Според Вас къде да търся причината за този ми проблем?

PassiON_
4th April 2007, 13:05
Ми не в тай-бо-то определено :).
Искат се жертви всякакви ако искаш да отслабнеш :P И освен че трябва сериозно да си оправиш хранителният режим (кви са тия плодове вечерно време :?: :!: :?: в тях има захар, а захарта се трансформира в мазнина. Всякакъв въглехидрат е забранен след 16:00 часа) през дните които не ходиш на тае-бо може да ходиш да бягаш (т.е. тренирай по малко всеки ден или поне 6 пъти седмично).

albena_stil
4th April 2007, 13:30
Ок, съгласна съм с теб, но все пак идеята когато започнеш да спортуваш не е ли все пак да има и някакъв резултат, аз не говоря само за отслабване, но намаляне на обиколка... Аз нямам фикс идея да прекарам остатъка от живота си в пост и молитва... а да се постегна поне.:(

DeSIKOS
4th April 2007, 14:14
Трябва да си по-търпелива за да постигнеш добри резултати. Три пъти седмично е добре да спотуваш, но три месеца още не може да се нарече, че е сериозен спорт, дай си време, отпусни се, престани да мислиш за калории и обиколки, когато се оттърсиш от такива дреболии, и спазваш един умерен хранителен режим, ефекта ще дойде след време :!: Представи си една жена, която иска много силно да забременее как нещата зациклят, нещо подобне се случва и с теб. Малко глупав пример, но поне разбираш, каква ми е идеята. Ако паравиш всичко правилно, резултатите ще дойдат постепено :lol:
За сега успех

albena_stil
4th April 2007, 15:53
Благодаря ти за куража DeSIKOS, може би си права, а и имайки впредвид, че при мен отслабването е много труден и бавн процес... трябва да поизчакам. Така и така съм решила да ходя поне до сватбата ми ( края на лятото) така, че ще Ви пиша пак:)
Всъщност подтикна ме да пиша във форума всичко онова, което изчетох от форумите. Там девойките споделят, че ефектът е след 2-3 месеца а при мен го няма...:(

PassiON_
4th April 2007, 16:15
:D Това за поста и молитвата ми хареса.
Не съм казала че не трябва да ядеш, а да имаш правелен хранителен режим на хранене.
Да не забравяш че за всяко хубаво нещо се иска търпение. А за мен лично 3 пъти в седмицата са малко, достатъчни са за поддържане на форма, но не и за отслабване. И стягането ще си дойде с времето, влагай повече от себе си в тренировката.
И мое лично мнение ... почнеш ли веднъж да тренираш превърни го в начин на живот. Инък усилята които хвърляш сега ще се окажат напразни само седмица след като спреш. Аз се базикам с приятелите ми които ме питат дали още тренирам, че до сега съм дала толкова пари, че не си заслужава да ги хвърлям на вятъра :) Успехи
Може да погледнеш тази тема http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=792 имаше полезни линкове и интересни неща за тае-бо.

полин
4th April 2007, 21:30
Тренировки 3 пъти седмично не е никак малко. Ако решиш да спортуваш и в другите дни, поне прави друг вид натоварване - фитнес, упражнения. Мускулите трябва да имат време да отпочинат. След 3 месеца би трябвало да имаш ефект, ако не като свалени кг, то като видимо по-стегнато тяло. Ревизирай си хранителния режим - ако отслабваш трудно, може би трябва да направиш нещо за метаболизма. Добро решение е храненето често по малко.
И от мен също - не се пренатоварвай и не си го поставяй като само цел това отслабване. Открий радостта от спорта и здравословното хранене, првеърни ги в начин на живот и всочко ще е ок.
Успех :-)

svetli
20th May 2007, 21:23
здравейте!
не можах никак да се сдобия с музиката,която Paradizio бе дал. taebomix може ли някой да ми я прати или да ми каже откъде да си я изтегля (без bol.bg) благодаря! :oops:

polsha
21st May 2007, 09:00
Здравейте, бих искала и аз да споделя моето мнение. Тренирам(вкъщи) от 6 месеца.Имам някои уреди и успявам да поддържам форма.
Онзи ден реших да пробвам тае бо и си изтеглих от neta няколко серии. Страшно доволна съм. За 30 минути се изпотих много повече, отколкото на велоаргометър 20 минути. Не мога да повярвам,че има такъв ефект.
Мисля, че тези месеци на тренировки във фитнеса са пропиляни. Ако знаех, че тае бо има такъв ефект, никога нямаше да се занимавам с фитнес.
Трябва да опитате, дава страшен тонус и напряга мускули, които не сте се сещали да тренирате.

svetli
21st May 2007, 11:22
и аз така..тренирам само от две седмици тае бо у дома,но вече имам резултати.Аз съм доста слаба и съкровеното ми желание е да съм стегната,защото това според мен е много секси. Само не знам колко често да тренирам...понеже ми е много забавно го правя всеки ден по 30-40 минутки..дупето ми вече е по-стегнато и се появиха много сладки мускулчета на бедрата :D
Оообаче аз много се влияя от музиката,затова толкова искам въпросния микс на Paradizio.Или споделете някакви по-бързи миксове,на които вие тренирате..Благодаря! :wink:

polsha
21st May 2007, 13:12
Забравих да попитам дали е правилно да се тренира всеки ден?
Вечерно време имам много енергия, защото работата ми е да седя по цял ден пред компютъра. Дали няма да се получи обратен ефект?
Дайте мнение.!

полин
21st May 2007, 13:46
Можеш да тренираш всеки ден, но различни неща. Така мускулите няма да свикват с един вид натоварване и ефектът от тренировките няма да намалява. Обаче поне един ден в седмицата почивай, защото тялото има нужда от почивка и възстановяване.
И още нещо - със сигурност тренировките във фитнеса не са пропиляно време. Опитай редуване на тае бо и фитнес - ефектът ще е още по-добър.
Успех.

kethy_doll
31st May 2007, 16:57
Здравейте на всички.Аз също като вас съм гореща почитателка на тае-бо тренирам редовно от 3 год. и никога не съм се чувствала и изглеждала толкова добре.Тренирала съм и удома и в зала но тренировките в залата са много по динамични и резултатни.Била съм при много треньори/ки но най-впечатлена и доволна останах от Илия който водеше тренировки в body art kaly на стадион Васил Левски, но от няколко месеца го няма.Искам да ви питам някой знае ли къде води тренировки сега? Много ще съм ви благодарна защото той е супер треньор !!!!!

nepi
1st June 2007, 06:59
Есента в продължение на месец, месец и половина почти всеки ден правих тренировки по тае-бо вкъщи. Вярно и че тогава почнах да ходя на танци, но значително се стегнах и посмалих някои обиколки /най-вече тази на бюста :(/ Но все пак бях много доволна от резултата. Сега съм качила няколко килца, та смятам с помощта на тае-бо и бягане да ги сваля ;)

svetli
Аз имам въпросния микс, но не знам как мога да го кача в интернет. :oops: Единствената възможност за която се сещам е ДС++, но ти ми пиши на ЛС да се разберем. :wink:

iki
4th June 2007, 23:50
здравей kethy_doll, аз също искам да знам илия дали има тренировки другаде. никой не знае изглежда.

iki
25th July 2007, 11:12
Sense, мерси за отговорите :) Тренирам все още на стадиона :lol:

Пак там ги бях питала два-три пъти в началото дали Илия ще се връща, но не искаха да кажат и нямаше смисъл да настоявам, понеже си продължих тренировките :) Просто дойде изненадващо в началото.

наистина ме зареждат тренировките, да си кажем, направо е пристрастяващо, но по хубав начин :)

:D

alica
25th July 2007, 11:14
При Марти ли ходиш?

iki
25th July 2007, 11:17
da :)

alica
25th July 2007, 11:28
Много ми е хаотичен, а и не прави равномерно упражненията от ляво и дясно. Ама той е младичък и още явно не е свикнал да брои :D

Sense
26th July 2007, 19:24
Алиса приеми моите извининия отностно пропуснатите упражнения. По някои пьт и умората си казва своята дума ! Приемам критиката ти !

alica
26th July 2007, 20:34
Не ги пропускаш, а ги правиш на различни серии. А и още нещо: репликата и сега ощв няколко е тъпа в зала. казвай си бройката.
Съжалявам, ама от толкова време ходя по гимнастики и тае бота и тинтири минтири, че несъзнателно броя .. :lol: :cool: Иначе добре се справяш :D

secretk
27th July 2007, 05:35
svetli
Аз имам въпросния микс, но не знам как мога да го кача в интернет. :oops: Единствената възможност за която се сещам е ДС++, но ти ми пиши на ЛС да се разберем. :wink:[/quote]

ще съм ти много благодарна ако се разберем да го шернеш в ДС :)

malkoto
27th July 2007, 10:53
A moje li TAE-BO da se praktikuva vka6ti,za6toto v na6iq grad nqma!!!A pak sam mnogo nadahana!6ta ima li efekt ako si go pravq vka6ti!!!

Аз съм пробвала вкъщи,става!Обаче ако ти се занимава...и имаш мерак,иначе предпочитам в зала..друга е обстановката сред другите хора.Така поне мисля....Докато вкъщи ще те домързи и нищо няма да направиш..

Тео
27th July 2007, 13:11
преди година си го правех вкъщи,имаше ефект ставах вир вода ;) сега нещо ми го няма желанието обаче :roll:

Sense
29th July 2007, 22:04
Алиса мисля ,че си прекалено критично настроена ,въпреки комплимента , които ми направи в края на посмото си :cool: може да тренираш от дълго време ,за което ти стискам ръка , но явно нещо ти пречи да се забавляваш по време на тренировка !
За което искрено съжелявам ...! Но за всичко си има рецепка , както и лек :wink:
Всеки инструктор си има начин на водене,аз не мисля да променям моя !Дано не се сърдиш :wink:

Sense
29th July 2007, 22:19
Здравей " Малкото" :wink: в www.data.bg има много филмчета от тренировките на "Billy Blanks" можеш да правиш всичките упражнения и във вас , но няма да е същото , когато си в залата сред всички хора (атмосферата е различна) ... защото тяхното присъствие ще те мотивира :wink: и ефекта от тренировката ще е по-голям . Освен ,ако не се абстрахираш от всичко казано от мен до тук и не тренираш здраво ... :wink:

mwraki
6th October 2007, 17:21
Вече няколко пъти посещавам тренировки по тае - бо и съм изключително доволна :D Имам си тръпка към динамичните спортове с музика, тъй като преди време съм тренирала аеробика и сме участвали с клуба по аеробика от Хасково "Виолена Спорт" в аеробик маратони, които сме печелили :mrgreen: Но беше преди доста време. След това съм се занимавала със фитнес, а и обожавам джогинга :D
Тае-бото ми се отразява супер, изхвърлям си отрицателната енергия в залата, което за мен никак не е маловажно, понася ми добре, потя се, забавно ми е, музиката е яка :2042: Но най-голяма роля според мен изиграва инструктора, защото те мотивира, поддържа темпото и интереса :2002: Поради това смятам, че тае-бото е най-добре да се играе в група :wink: След тренировка излизам изтощена физически, но психически просто летя :wink: Не пропускам тренировка даже когат съм супер уморена :wink: Само трябва да си взема наколенки, че от толкова кикове колената понболяват малко :lol:

mwraki
7th October 2007, 20:17
Мога ли да пия някакъв фатбърнер или Л-Карнитин преди тренировката по тае-бо и ако да, какви точно ?

Needless to say, искам да сваля някое килце :lol:

nepi
7th October 2007, 22:07
svetli
Аз имам въпросния микс, но не знам как мога да го кача в интернет. :oops: Единствената възможност за която се сещам е ДС++, но ти ми пиши на ЛС да се разберем. :wink:

ще съм ти много благодарна ако се разберем да го шернеш в ДС :)[/quote]


Леле, много съжалявам... чак сега виждам това мнение. :roll: Та, ако някой още иска въпросния микс да казва, може и по скайп да се разберем да му/й го пратя. :wink:

galaxy
10th October 2007, 09:30
Мога ли да пия някакъв фатбърнер или Л-Карнитин преди тренировката по тае-бо и ако да, какви точно ?

Needless to say, искам да сваля някое килце :lol:

можеш да пиеш фетбърнар,най-добре течен вариант .На пазара има много марки,виж коя ще е приемлива като цена за теб :D

i LovE nAthAn
10th October 2007, 23:32
Аз предпоцитам тае.бото ефективно забавна и може да се прилага в домашни условия.На фитнес ходя в Сряда и Петък за 1 час и полвина защото нямам време .

MILI
21st October 2007, 10:41
Аз пък не мога да си правя тренировките по тае бо у дома :lol: :lol: :lol: Незнам защо,може би аз сама себе си не мога да се мотивирам,знам ли :idea: :idea: :idea:
Но виж в залата е друго нещо, хем е по- забавно с други хора.Хем имаш точно определен час, в който трябва да си там и няма лабаво.

mwraki
21st October 2007, 21:19
Аз пък не мога да си правя тренировките по тае бо у дома :lol: :lol: :lol: Незнам защо,може би аз сама себе си не мога да се мотивирам,знам ли :idea: :idea: :idea:
Но виж в залата е друго нещо, хем е по- забавно с други хора.Хем имаш точно определен час, в който трябва да си там и няма лабаво.

В залата е друго, аз също не мога вкъщи :D Особено като вземем да ритаме и треньора да ни надъхва :twisted:

valhalla
22nd October 2007, 09:38
Мен пък Били Бленкс ме надъхва like no other!!! :lol: :wink: :twisted:

MILI
22nd October 2007, 13:03
Едно е да го виждаш на живо, друго е да ти се блещи от компютара. Можеш да му кажеш всичко, нали е само на мониторчето и не те чува......например майна... ти... :2019: я да си почина .............

valhalla
22nd October 2007, 14:17
Едно е да го виждаш на живо, друго е да ти се блещи от компютара. Можеш да му кажеш всичко, нали е само на мониторчето и не те чува......например майна... ти... :2019: я да си почина .............

Разбира се това е индивидуално... пък и то ако си несериозен... можеш да си намериш причина да спреш или да се откажеш при всяка ситуация... аз лично знам, че когато тренирам с Били, ще дам най-доброто че и повече... не ми трябва група и инструктор "на живо" че да не се отказвам от срам или някви други социално-обусловени подбуди... :wink:

MILI
23rd October 2007, 10:31
Щом имаш такава мотивация,мога да ти кажа само- прекрасно. Мислиш ли обаче, че тази мотиваци(воля),ще те следва цял живот и няма да имаш нужда, понякога и от съвсем малко външна помощ,ей така само за подкрепа :?: И не е ли по-лесно когато си сред хора, всеки път тренировката ти е нова и различна. Това другото е просто една касета, която се повтаря ли повтаря, докато не се изтърка. Ако си с такава силна мотивация и няма дя я загубиш-БРАВО!!! :bravo:

Any
30th October 2007, 20:34
Здравейте на всички.
Искам да питам дали някои знае как мога да разбера къде работи сега една инструкторка по тае-бо. Септември месец ходих при нея на тае бо и тя водеше във фитнес център Младост от 19 часа и се казва Диди. Но днес разбрах, че вече не е там. Много ми се иска пак да посещавам часовете й.
Благодаря предварително :D

MILI
6th November 2007, 12:02
Ако не успееш да я намериш, не се отказвай сигурна съм, че има и други добри инструктори, с които също ще постигнеш резултати :whacky:

mimish
14th November 2007, 12:23
Здравейте, моля кажете къде мога да ходя на тае-бо в Люлин или някъде в центъра-Шератон, не мога даси открия зала........предварително благодаря........ентусиаст съм, не съм тринирала от доста отдавна, но сега свалих много килограми и искам да стегна малко......приемам всякакви идеи и препоръки....

PassiON_
21st November 2007, 03:07
За съжаление не съм от София и не мога да ти дам отговор mimish. Незнам дали залата на сестрите Малееви не е нацентъра?

Исками се да попитам, тези който редовно ходят на тай-бо, споделете как протичат часовете при любимите ви инструктори? Има ли нещо което понякога не ви допада? Кои са любимите ви съчетания от ретници? И кои са тези които най не ви харесват?

Any
22nd November 2007, 00:00
Здравейте, чудя се къде да ходя на тае-бо. Знам, че в стадион Васил Левски има няколко клуба. Може ли някой да ме насочи кой е добър като се има предвид, че съм почти начинаеща още?
Благодаря предварително :D

MILI
25th November 2007, 11:09
Аз съм от Люлин и до преди месец ходих в R5 в люлин 6, там тренировката не е толкова трудна, 4 лв. на тренировка. Инструкторката е добра, а тренировката интересна.................. За инструкторите по тае- бо на стадион Васил Левски- те са най- добрите , но ми е далеч!!!

Any
25th November 2007, 12:03
Значи няма значени, кой от клубовете на Васил Левски ще попадна, защото всички са добри там така ли?

alica
25th November 2007, 13:40
Пробвай ги и който ти допадне като стил ходи при него .... :cool: все пак не правиш кой знае колко важен избор на живот и смърт :lol: :lol: :lol:

Any
28th November 2007, 20:52
alica мерси много. Права си не е на живот и смърт. Ще се пробвам :D