PDA

View Full Version : Мигрена


evelinche
24th April 2007, 09:07
Кажете какво ви помага по време на пристъп защото на мен вече почти нищо.

Pimpin
24th April 2007, 09:36
Можеш да погледнеш тук поне за информация:

http://www.tialoto.bg/article.php?id=1846

http://www.tialoto.bg/article.php?id=2718

http://www.tialoto.bg/article.php?id=2726

Посъветва ли се с лекар?

evelinche
24th April 2007, 10:14
съветвала съм се с лекар но нито едно от лекарствата вече не ми помагат. ако някой знае някое ефикасно лекарство да ми каже :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

evelinche
25th April 2007, 08:27
явно никай не ме забелязва. проблема ми е сериозен

apoklistika
25th April 2007, 09:46
Когато човек има сериозен проблем, ходи на лекари, докато не му решат проблема. Колкото и банално да звучи- болести не се лекуват по форумите. След като никой не ти е отговорил явно няма хора с твоя проблем.А и медикаменти за мигрена се купуват само с рецепта, ако не се лъжа, как така очакваш някой от тук да ти "предпише" лекарство?

evelinche
25th April 2007, 09:57
Не просто исках с някой да си споделя какво прави по време на пристъп, но ти си права щом никой не ми отговаря значи никой няма такъв проблем, а и не го пожелавам на никой от форума :lol: .Сори

apoklistika
25th April 2007, 10:07
Ми аз не мисля, че имам мигрена, обаче имам главоболие, много наподобяващо мигрена. В такъв случай се затварям вкъщи, пускам си щорите, гледам само да ми е тихо и чакам да ми мине.
А доколкото знам срещу мигрната все още няма нещо 100% ефикасно, така че ти остава май тъмнината и тишината :lol:

evelinche
25th April 2007, 10:19
благодаря ти все пак за съвета

sillygirl
25th April 2007, 10:21
Аз пiя Имигран,помага ми и мисля ,че разрежда пристъпите. Другото което ми помага е Паракофдал/вече е без рецепta/ в комбинация с Кофергамин/вече не се поизвежда,но не се сещам как се казваше заместителя/

evelinche
25th April 2007, 10:32
:( ето това исках някой да ми сподели някое ново лекарство. На мен Имиграма спря да ми помага :cry: , последният път взех и двете хапчета но не ми мина от там научих за паракофдала :D и го почнах него .Но след половин година вече усещам че и той спира действието си ,а за другото което го пишеш не го знам ще ми кажеш ли нещо повечеза него :)

apoklistika
25th April 2007, 10:55
Има едно Кафетин, дето ако не се лъжа, е със същия състав като Кофергамина.

severinna
16th May 2008, 16:49
:lol: И аз съм с мигрена. За болки пия "IMIGRAN". Цената е около 24 лв., в опаковка по 2 хапчета. През останалото време Мигренон по 4 всеки ден. Друго не ми помага.

Акупунктурист
17th May 2008, 18:59
Акупунктурата помага, чудно ми е защо не си се сетила досега. Проблема-първопричина за мигрената не винаги е в главата, затова холистичното (цялостно) леченеи е по-удачно в случая.

hubavelka
23rd May 2008, 05:39
И аз съм със същия проблем.
Противозачатъчните засилават пристъпите, а пък в кобинация с цигари става още по-зле, убийствена комбинация в буквалния смисъл на думата. Аз зарязах цигарите, но пък все още съм на анти-бебе, да кажем че избрах по-малкото зло.
След около месец съм на консултация, да видим тукашен лекар какво ще ми каже. Иначе съм се заредила с "Ацефеин" и си го гълтам като бонбонки.

А за тея лекарства дето говорите, какъв клас се водят? За да съм по-ясна, Ацефеина спада към наркотичните аналгетици.

iva_pavlina
23rd May 2008, 07:53
Върху себе си съм изпитала много простичко нещо-вода с лимонов сок, по възможност изцеден от лимон, може и с лимонена киселина.Не се дабавя захар.На мен ми минава до минути.

еМ ДжИ
23rd May 2008, 08:39
На мен ми помага само ацефеина, но аз нямам чак толкова силни пристъпи (както майка ми, например), моите са по-скоро упорити - но ако веднага, щом усетя, че ме боли глава - че ще ме заболява - взимам веднага 1 ацефеинче и така. АКо случайно заспя с главоболие, то се усилва ужасно много, затова гледам никога да не заспивам, ако ме боли главата. чакам да ми мине първо. Другото, което е при майка - тя имаше страшно силни пристъпи, но откриха по едно време, че има високо кръвно и като почна да взема лекарствата за кръвно доста понамаляха (да не кажа изчезнаха) пристъпите. Мисълта ми е, че причината може да е другаде. Мигрената си е мигрена, но ако има и друго заболяване това може да я усилва. С възрастта също намалява.

dedektiv_p
25th May 2008, 10:09
Майка ми страдаше от мигрена дълги години започнали са и с цикъла на 21-22г сега вече навлиза в критическата и мигрената почти изчезна. Аз имам същия проблем, но се въздържам от лекарства през първите дни и най-учудващо е че като си почна таблетките противозъчатачните главоболието отшумява бързо до 2-3 дни, а ако съм в почивка от тях ме боли много повече глава и по-дълго. Обезболяващи не взимам. Въздържам се защото ми се изписват за болките в кръста и в краката и се старая да ги избягвам за да има какво да ми действа на стари години. Като ефикасно мога да препоръчам Трамал или Трамадол (едно и също са) но са със зелена рецепта.
Относно това което аз правя е да ям шоколад и то много в такива случаи. рецептата е следната. Слагат се 10 шоколада във фризера в последователни дни, като всеки трябва да преседи 10 дни и се изяжда по 1 на ден. В шоколада се развивали при ниска температура някакви микроорганизми които подхранват мозъка. На мен лично ми помага а и обичам шоколад. Чела съм за това още като дете заради майка си и сега го правя за себе си. Ям много шоколад и през дрлугото време но не от фризера. Цигарите сщо увеличават болковия синдром, но от тях не се отказвам още. като ме боли много така и така не ми се пуши че ми се повръща от главоболието. :(

magdalin_
20th September 2008, 15:43
явно никай не ме забелязва. проблема ми е сериозен
Ами имах силен пристъп и ми помогна 1 еинствено нещо-1 аулин + 1 парацетамол,повечето хора ще ме сметнат за куку,но...само това успя да ме отпусне.А и един съвет-когато те боли глава не яж шоколад и не пий кафе.

3y3ka
20th September 2008, 16:05
Приятелят ми има мигрена и пие само 'Солпадеин' - в опаковка са 12 разтворими таблетки и цената е 5.90. :) Помагат му! :wink:

http://www.366.ru/.files/articles/golovnaya_bol._stress._depressiy/4198/Headache-4.jpg

diastemma
20th September 2008, 19:25
Само уточнявам:
Ацефин (Ацетаминофен=Парацетамол) - НЕнаркотично обезоляващо, взима се без рецепта.
Трамадолът е наркотично обезболяващо и трябва да се изпише, не се продава свободно.

chisto_kafe
20th September 2008, 19:52
Аз също в такива случаи се справям с големи дози ацефеин...

За щастие при мен пристъпите по принцип бяха много рядко /1 или максимум 2 на година/. Повечето доктори, с които съм разговаряла са на мнение, че при мен нещата идват от натрупано напрежение и стрес и следователно решението е да намеря някакъв начин ефективно да се разтоварвам.

След последния пристъп реших, че не е лоша идея да опитам със спорт. Може и да ви звучи странно, но откакто започнах редовно да спортувам /вече повече от една година/, не съм имала пристъпи ... само обикновено главоболие, което минава без проблем с едно ацефеинче.

Но това разбира се е само в моя случай, а и няма как да бъда 100% сигурна, че е от спорта. Също така ви съветвам да си проверите зрението, защото астегматизмът също може да е причина за мигрена или да влоши пристъпите.

elvie
26th September 2008, 14:57
В момента пия едно румънско - antinevralgic, но по нашите аптеки не съм го виждала. Преди пиех кафетин, но вече не ми действа. На лекар отдавна съм се отказала да ходя, все ми изписват някакви много силни хапчета, дето се пият по 3 месеца и от тях съм като надрусана, а ефект няма. За повръщането - пия деган на ампули.

princesavm
26th September 2008, 15:41
А не мен най-много ми помага беналгин,но обикновено трябва да пия две хапчета.Засега само това ми действа,колкото и да е странно.