PDA

View Full Version : Шоколада и сладките неща...


gothi4ka`69
14th May 2005, 13:04
=)

Ами шоколада и сладките неща, са основните съблазнителни нещица без които не мога...

От скоро ходя на фитнес по 3 пъти седмично... След третото ходене останових, че съм свалила 1 кг, мислите ли, че ако продължа с този режим до юли месец ще мога да бъда 50-51кг (в момента съм 55-56)(без някаква диета или много тежък хранителен режим), като си ям сладки неща и шоколад..., просто не мога да се ограничавам от тях, много ми е трудно... 2-3 дни не ям никакви вафлички и други подобни, но след това, организма ми започва да вика: "Искам, Искам, Искам", и следващите 3-4 дни съм само на шоколадови изделия..., и после всичко започва отначало...

Попринцип не ям много, тестени изделия почти никакви => хляб, кроасани, понички, пици и такива...

Повече ям салами и меса, и то в повечето случаи без гарнитура или с майонеза и лютеница...

Предимно обичам чипсове и солети... Плодпве и различни видове салати ^^

10х =)

skoro shte se registriram
14th May 2005, 17:15
Моля пишете на кирилица.Аз имах подобен проблем, от всички храни шоколада беше единственото нещо което ми бе трудно да спра. Особено в периодите преди цикъл не можех да мисля за друго докато не хапнех парче шоколад. Изпитвах силно желание да ям сладко и то не нещо тестено(такива не обичам) а нещо със шоколад, най-вече чист шоколад.
Но намерих интересен заместител на шоколада, който утолява желанието ми да ям сладко, а именно ягоди. Напълно задоволяват желанието ми да ям сладко, но са по здравословни и по малко калорични и са на същата цена, един шоколад е 1 -1,50 това е цената и на една кофичка ягоди.
В много кризисни моменти за сладко си правя следното прясно мляко с разбити ягоди вътре и подсладен допълнително с една лъжица мед - страхотно е!
Не казвам, че съм открила универсален заместител, просто така ми действа на мен и споделям личния си опит.

14th May 2005, 21:16
Моля пишете на кирилица.

14th May 2005, 21:24
аз мисля че шоколада не пречи на желанието за отслабване.аз за 1 година отслабнах 17 кг и не спрях да ям шоколад и то никак в нормите-по 1 бр.на ден.ям по всяко време -и преди,и по време,и след цикала ми.но ограничих други храни и наи вече газираното,така че успех

Petko K
14th May 2005, 23:01
Значи, да видим. Нагъваш шоколад. Нагъваш салами с майонеза. Нагъваш чипсове и солети. И искаш да свалиш 5 кг? Хм. ;)

Значи, малко обяснение. Не е невъзможно, ако изразходваш повече калории, отколкото приемаш. Но въпроса не е в това. С тези храни си осигуряваш празни калории - предимно от рафинирани продукти, захар. Без никаква полезна стойност за организма. Не са и здравословни в големи количества.
Значи, да приемем, че ти трябват дневно 1500 калории, за да можеш да сваляш кг в разумни граници. Ти си осигуряваш примерно 1000 калории от тези нездравословни и некачествени храни. Никак не е много, повярвай ми. 100 гр шоколад са 500 калории, 1 пакетче чипс и то е там някъде, ако добавим и солетите, вече си надминала необходимите калории за деня!
Как при това положение ще успееш да се вместиш в нужните калории и да си осигуриш всички необходими хранителни вещества? Как ще си набавиш необходимите белтъчини, без които тялото не може? Есенциалните мазнини? Витамините и минералите?

В интерес на истината, миналото лято свалих 10 см от талията, като си ядях сладолед ;) Но бях наясно с някои неща и знаех какво правя, т.е. останалите неща в диетата ми бяха наред, а сладоледа беше изключение.
Ти едва ли си наясно толкова с храненето, така че се съмнявам да успееш.
За да не ти се налага да смяташ всеки ден калории и такива неща, просто изключи някои храни от менюто си и наблегни на други. Храните, които трябва да изключиш или силно да ограничиш, са споменатите от теб шоколад, всякакъв вид захарни изделия (торти, пасти, вафли, сникерси, бонбони, сладолед), чипсове, солети, хляб. Наблегни на пилешкото месо, риба, яйцата, салатите. Друго месо също може, но БЕЗ колбаси и кренвирши.
Плодовете също се ограничават до определена степен, заради фруктозата.
Не казвам, че е напълно забранено да се яде шоколад или някои от забранените храни. Просто трябва да е изключение, и да не тъпчеш с тях. И да гледаш да спазваш определеното количество калории за деня, така че да не си на плюс.
Лесно е ;)

gothi4ka`69
15th May 2005, 10:45
Моля пишете на кирилица.Значи, да видим. Нагъваш шоколад. Нагъваш салами с майонеза. Нагъваш чипсове и солети. И искаш да свалиш 5 кг? Хм. ;)

Ами дневнокато съм на едно пакетче солети, две парченца салам с майонеза, 2-3 бисквити и купа зелена салата... и 2-3 резанчета кашкавал не е чак толкова мн струва ми се... :roll: Но това, че е нездравословно и аз си го знам...

Майка ми казва, че майонезата съдържа предимно протеини тъй като е направена от яйца, но пък има и много мазнини, тъй като има олио... :roll:

Колкото до ягодите :))) На мен са ми любимия плод, но все още са на много високи цени на пазара..., както и дините :shock:

А пакетче чипс е около 300-360 калории, в зависимост от грамажа ;_) и солетите също са там някъде.

Искам също да ви попитам, хммм, защо при диетите не може да се яде кашкавал, защото винаги се казва да се ограничава, та кашкавала е предимно мляко, а млякото не го дават като много калорично :shock:

----

Аз зимата бях успяла да отслабна за 2 седмици с фитнес и диета (която представляваше зелева супа, някакво месо и обикновени бисквити) тези 5 кг, но сега като погледна обикновени бисквити или помириша зелева супа направо ми се гади... :roll:

Rampage
15th May 2005, 12:40
Ти може и да ги свалиш тия килограми, обаче чипсовете, солетите, и бисквитите са празни калории и не дават нищо на организма. Пак може да отслабваш, но не си набавяш необходимите вещества.

100 гр. чипс са около 500 калории
100 гр. кашкавал - 400 калории
майонезата и салама са пълни с мазнини - 100 гр. най-обикновен салам са 450 калории и 40-50% мазнини

Според мен това е много неправилно хранене, особено пък като искаш да отслабваш...

15th May 2005, 13:07
Кашкавалът е 390 калории на 100 грама. Калоричен е доста, но това не е причина непременно да го спираш, стига да го вместваш в енергоразхода си. Млякото също е калорично - не знам защо си останала с обратното впечатление. При условие, че 90 процента е вода, 50 калории на 100 мл са си доста ;) Една кофичка мляко е 220 - 280 калории, в зависимост от маслеността. Въпроса обаче не е в калориите в отделните храни, а в цялостния прием на калории за деня и в състава на храната.
В майонезата няма никакви протеини, тя е над 70% мазнини. Основно е от олио. Ако все пак те интересува точен състав - 100 гр майонеза съдържат 1.5 грама протеини, толкова въглехидрати, и 60 - 70 грама мазнини.
Абе ако не ти се занимава да смяташ много, яж чисто месо (не колбаси), малко яйца, малко млечни продукти, салати (без да им ръгаш много олио :) ), по - малко плодове и няма да имаш проблеми ;)

Delphia
15th May 2005, 17:17
Първо е ужасно неправилно да караш цял ден на пакетче солети и пакетче чипс. Вярно е, че калориите от тях не са повече отколкото вероятно изразходваш (при положение, че другото, което приемаш през деня е салата да кажем), обаче тялото си го лишаваш от жизнено важни елементи. Виждам че другите са ти дали някакви насоки какво е хубаво да се яде и какво не, а и имаше тема за здравословните храни, погледния я ако искаш. Кашкавала няма нужда да го изключваш напълно, но не се препоръчва, защото е мазен. За жалост всички тези млечни храни, които са били полезни преди години, днес далеч не могат да се нарекат екологично чисти. Затова и не трябва да се прекалява с тях. Пробвай кисело мляко Верея - 0,1% масленост. На мен лично много ми харесва.
Това, което никой друг не споменава в отговорите си е, че от чипсовете, сладките и тортичките се получава целулита. Колкото и да си слаба, колкото и килограми да свалиш, никога няма да се пребориш с него ако тъпчеш с рафинирани въглехидрати. И тесто, в тоя ред на мисли, но ти това си каза, че не го ядеш:)
Повярвай ми гледката на слабо момиче с целулит е много неприятна. По-добре е да си стегната и да нямаш целулит, отколкото супер-слаба, но да имаш.
И още нещо, не споменаваш ръстта си. Не знам колко си висока, но 55кг изобщо не са много, така че не си го поставяй като самоцел това непременно да ги свалиш до 51кг. Гледай да се чувстваш добре и да си здрава. Здравословното хранене ще ти помогне много.
Успех!

gothi4ka`69
16th May 2005, 14:27
Ми всъщност съм 169см :roll:

Но просто не си харесвам фигурата, може би наистина трябва да променя хранителния си режим..., само с тренировките няма да стане, толкова бързо ^^

Ще пробвам да мина на по-здравословни храни и се надявам да се получи :wink:

10х на всички {}