PDA

View Full Version : Подут корем, ще се пръсна :(


verita
9th May 2007, 12:38
Мисля, че не открих такава тема, затова отварям нова.

От известно време имам такъв проблем - подут корем. Не става дума за сланинки (въпреки, че и това имам), а усещам постоянна тежест - все едно съм напомпана. Първо мислех, че всичко е до режима на хранене, промених го, от около месец се храня изключително диетично, правя по 70 коремни преси, но нищо не се променя - коремът ми има мускул, но е някак разтегнат отвътре. Лошото е, че дори сутрин като стана е подут, а като пия дори чаша вода се чувствам като плондер. Това със сигурност не е нормално и не знам какво да правя. Чашата преля, когато колегите започнаха да ме питат да не съм бременна! Четох, че това се дължи на увеличена чревна микрофлора и пих един медикамент на билкова основа dida на New Nordik (http://www.worldwideshoppingmall.co.uk/body-soul/dida.asp), който в началото наистина ме повлия положително, но от около седмица пак съм глътнала балона. Не знам какво вече да правя, притеснява ме да не е нещо по-сериозно. Някой да е имал подобни оплаквания?

Puppito
9th May 2007, 13:10
аз също от известно време чувствам корема си подут. не мога да си обясня защо. първоначално си мислех, че е така, защото пия адски много вода и го отдавах на това. после си мислех,че е един вид ПМС. обаче вече не знам какво става. сутрин обикновено като ставам корема ми е под морското равнище, обаче вече не. :roll: наистина, кажете други има ли с нашия проблем???

Meila
9th May 2007, 16:10
На мене ми намирисва на колит и аз имам такъв,ям не ям,същия плондер е,с или без коремни преси

krisi_pat
9th May 2007, 16:53
На мене ми намирисва на колит и аз имам такъв,ям не ям,същия плондер е,с или без коремни преси

какво е колит

Beautiful_
9th May 2007, 17:01
аз също от известно време чувствам корема си подут. не мога да си обясня защо. първоначално си мислех, че е така, защото пия адски много вода и го отдавах на това. после си мислех,че е един вид ПМС. обаче вече не знам какво става. сутрин обикновено като ставам корема ми е под морското равнище, обаче вече не. :roll: наистина, кажете други има ли с нашия проблем???
и аз осещам моя така и се чудя от какво е.... :shock:

chick
9th May 2007, 19:15
Айде и аз се включвам в отбора... И аз от няколко месеца насам съм така...Коремът ми е така издут, все едно съм бременна в 4-5 месец...А иначе съм слабичка...И не знам какво да правя :(

Yansi
9th May 2007, 21:35
При липсата на ензими които спомагат разграждането на храната се образуват газове в стомаха и се получава това подуване, та може и това да е причината :roll: пробвайте еспумизан или мезим форте, а ако не помогнат ще е най-добре да посетите чичо доктор :)

katie
9th May 2007, 21:46
какво е колит
Колит - най-общо казано възпаление на червата.

Ми кажете друго какво ви е? Газове и разстройство (с извинение), болки? Aко не, мисля че е малко рано да говорим за колит.

Ако нямате други симптоми, защо не опитате да постите няколко дена? И на мен ми се е случвало да се чуствам като балон, в такива случаи ми помага да изкарам един ден на течности(колкото и абсурдно да звучи), и ако съм много гладна малко пълнозърнест сух хляб. И после една седмица много малко храна. Така ми минава, и корема се прибира.
А пък може и да сте прекалено слабички, и корема да си личи. :wink:

verita
10th May 2007, 08:18
Кати, аз нямам разтройство, понякога ми е дори трудно да ... Болки точно не мога да кажа, че имам, но усещам дискомфорт все едно ме натиска въздухът отвътре. А коремът ми е така още от времето, когато живеех в Германия и винаги съм смятала, че се дължи на консервантите в храната им, защото когато си бях в Бг за ваканциите всичко минаваше. А иначе не съм прекалено слабичка ;) Преди много години, когато бях ученичка ми бяха открили колит и гастрит и познавам, когато ми се възпали какво е усещането..

non_blonde
10th May 2007, 08:36
Една моя приятелка имаше същият проблем. Ходи на някакви изследвания в Гастроентерологията. Пи контрастно вещество и я гледаха май на рентген, ако не се лъжа. Оказа се че има т.нар. обратна перисталтика /и тя имаше запек/.
Може би ще е най-добре да отидете при лекар-специалист, който да установи какъв е точно проблемът.

verita
10th May 2007, 08:40
Обратна перисталтика :shock: Какво е това?

non_blonde
10th May 2007, 08:46
Нямам точно представа :?
Както тя ми беше обяснила движението по червата при хората наподобявало нещо като мелничка, която преработвала храната надолу, а при нея движението било нагоре. Това било причината за запека при нея. Ох, обясненията ми звучат тъпо, но така ми беше казала тя :oops:

verita
10th May 2007, 08:50
Не, не звучи тъпо. Благодаря ти за инфото, ще потърся из нета и май наистина другия месец ще трябва да ходя на лекар :x
Между другото, от вчера пак ми е леко, но знам, че не е решението на проблема :?

Puppito
10th May 2007, 11:15
аз пък направо си имам разтройство почти всеки ден. (извинявам се за откровенията ... :oops: :roll: ). дали наистина е колит?...май трябва да се отиде до чичио доктор ама пусто като неми остава време...никой не иска да ме преглежда събота и неделя.. :2021:

katie
10th May 2007, 12:45
аз пък направо си имам разтройство почти всеки ден.
Puppi, не искам да те плаша, но разстроисво всеки ден хич не е добре. На твое място бих отишла на лекар, ама веднага, че много бели може да означава това.

Веритке, за тебе същото - отиди на лекар с тия запеци и подувания, особенно като ти е хронично. Макар че... ох незнам, може да съм предубедена, ама мен свестен лекар в БГ не ме е преглеждал. Училищните лекарки бяха абсолютно некадърни, лекарите в поликлиниките изобщо не ме слушаха, мислиха че съм там за "бележка". Ако бях отишла на лекар с подобно оплакване като вашите, щяха направо да ме изритат от кабинета. Ходиш на лекар само ако си смъртно болен. И чак като дойдох в Германия почнаха да ме лекуват от всичките ми болести - имах язва, зъбите ми няха в критично състояние, гинеколог не ме беше и поглеждал, проблеми с щитовидката... А бях само на 20! Дано нещата да са се променили за тези 7 години. И sorry за offtopic-а.
моля не ме нападайте, това ми бяха впечатленията от тогава, сега не знам как е

Puppito
10th May 2007, 13:54
Макар че... ох незнам, може да съм предубедена, ама мен свестен лекар в БГ не ме е преглеждал.
толкова съм съгласна..!за всеки проблем обикалям по най-големите светила и почти никой не е реше. имам чувството, че всеки от тях ми изписва по 120000000000000000 хапчета само за да ми замаже очите, че уж "го лекуваме". :evil:

Beautiful_
10th May 2007, 14:49
мен подуването ми мина днес :) ясно от какво е било

verita
10th May 2007, 15:05
А аз получавам почти нервен срив, когато трябва да отида при личната си лекарка. Започва се едно пазарене, да дойда другия месец, че й свършили талоните, как можело да се разболея 2 пъти за 1 месец (все едно го искам) и т.н. А ако искам направление си е абсолютната наглост от моя страна :roll: Но май аз попадам винаги на такива, защото като бях в Германия отидох веднъж на зъболекар с кариес, който 2 години след намесата стана за вадене, и веднъж на лекар, който искаше да ми предпише нещо за възпалени сливици, а аз просто нямам такива :2016:
Сега получихме едни служебни здравни застраховки с карти на Дженерали, още другата седмица ще гледам да се възползвам от тях!

Puppito
10th May 2007, 15:22
ами да- възползвай се!дано този път не удариш на камък :lol:

katie
10th May 2007, 15:43
А аз получавам почти нервен срив, когато трябва да отида при личната си лекарка. Започва се едно пазарене, да дойда другия месец, че й свършили талоните, как можело да се разболея 2 пъти за 1 месец (все едно го искам) и т.н. А ако искам направление си е абсолютната наглост от моя страна :roll:
Ох, горката... много добре те разбирам, голям ужас е това. И аз имах винаги чуството че ме мислят за хипохондричка и искат да се отърват от мен! :(
Но май аз попадам винаги на такива, защото като бях в Германия отидох веднъж на зъболекар с кариес, който 2 години след намесата стана за вадене, и веднъж на лекар, който искаше да ми предпише нещо за възпалени сливици, а аз просто нямам такива :2016:
Еми да, има всякакви. Обаче тук ако имаш някакви оплаквания поне те насочват към специалист, без проблеми. На мен така ми откриха язвичка на дванадесетопръстника - имах малко киселини и подувания на стомаха, отидох на една лекарка, и макар че тя самата беше много зле горката, поне ме изпрати на специалист по стомашно-чревни болести. Там ми направиха гастроскопия, и ми я откриха веднага. В България сигурно щях да си я нося... :?

minididi
14th May 2007, 12:09
И аз имам същия проблем от 3 години когато дойде пролетта и наблегнем на салатите ми се подува корема-казаха ми задържане на газове.Взимам еспумизан-4-5 дена и помага ,но се появява винаги кагато хапна определени неща-ядки,ябълки,фасул,грах....

NatalyTake
15th May 2007, 11:56
аз се подувам от всичко. даже сега не мога да се сетя от какво не се подувам. като отидох при личнияси лекар, той ми каза, че е от запека, ама много-много не рачи да търси причините за него (писах в предишни теми на какъв хал съм с този проблем) най-гадното е, че като се наложи да ходя на гости, на официални сбирки или пък да пътувам командировки - не трябва д аям въобще, защото се чувствам ужасно... и респективно изглеждам ужасно -като вкиснат лимон.

Yana
15th May 2007, 17:27
Подуването може и да е от ниска киселинност на стомашните сокове и оттам да се получава.

Има едни храносмилателни ензими казват се Мезим Форте, по един по време на ядене и всичко се стабилизира ако разбира се проблема е в самото храносмилане, не съм ги ползвала много време не знам дали още съществуват но навън ги има под общото заглавие Digestive Enzimes във всеки health food store.

NatalyTake
16th May 2007, 08:29
Yana, това за киселинността не знаех, че оказва такъв ефект на стомаха и червата. Но ако е така, имаш ли представа това мезим форте колко време трябва да го приемам за да подейства. аз съм го пила, но само, когато вече много зле се чувствам-като стана като плондир. а както е известно всяко лекарство действа след определено насищане на организма. еспумизана определено не ми действа по начина по който го регламират. мезимфортето ми действа, а също и цинарикс-а. но не съм се замисляла да ги пия определено време 1 или 2 седмици и че ще се отърва от проблема (поне временно, ако не изцяло). писах вече, че лекарите тук просто не ми обръщат внимание. като му се покажа на моя-ми вика"Пак ли ти брееееееее!!!!!!!!!!!!???????????" Чак ме хваща срам. Как да му кажа че този запек и този подут стомах ме влудява. Имам чувството, че личния ми живот се върти само около това какво да хапна, та да не се подуя, и после как да се и....ра (извинете за израза)

Pretty
16th May 2007, 09:42
Пробвайте с това има много добър резултат и е много добро средство за нормализиране работата на стомаха премахване на подуването на корема и тежест в стомаха ЛАКТОФЛОР + (http://kendy.com.server09.host.bg/index.php?option=com_alphacontent&section=20&cat=22&task=view&id=95&Itemid=21)

Yana
16th May 2007, 12:20
Nataly нещо си се объркала, Мезим Форте НЕ Е медикамет, това са храносмилателни ензими, съжалявам че поради заблуждение не си ги взимаш редовно и се надявам този пост да ти е полезен. Просто ниската киселинност на стомаха е характерна за нашето време където ядем много хранои съдържащи захар, хидроженуизирани мазнини и липса на високоцелулозни храни осбено от групата на фруктоолигозахаридите.

Вземаи Мезим-а по време на хранене, не можеш да привикнеш, все едно стомаха ти да си привикне към флората и да престане да и обръща внимание, долу Pretty е споменала Лактофлор+ и той е много добър комбинирай ги, той Лактофлр-а за много неща е полезен по отношение на храносмилателната система но както билко-докторите повтарят до втръсване това не са медикаменти и не става да ги пиеш 1 седмица и да се вкараш в ред постоянство трябва аз не съм имала проблеми с подуване но се получи след гастропластиката, вземах ги 6 месеца и се оправих, Мезим + подобен на Лактофлор продукт.

Ще успееш, на всичко му се намира цаката, споко:))

NatalyTake
16th May 2007, 13:43
Yan-че, ти си просто едно съкровище!!! много ти благодаря за съветите. и по другия ми проблем също много ми помогна. понякога решението е лесно и съвсем близо, но не можем да го видиме. ще пробвам с мезимфортето и лакто... (какво беше там) дано се окаже това решение на моите мъки. БЛАГОДАРЯ ТИ!

tutipi
29th May 2007, 08:19
Оооооо, Боже! Надявах се поне тук от препатили да намеря помощ. Аз имам абс. същия проблем. Обиколих сума ти лекарски кабинети, изследва ме гастроентеролог, ендокринолог - зключение - здрава. Обаче корема ми е на балон (и с ядене, и без ядене). Подчертавам, че запек и болки нямам. Еспумизан, Газекс и МезимФорте не дават дори временно облекчение :(. Ако някой знае какво ме е сполетяло, моляяя кажете!!!!! :twisted:

verita
29th May 2007, 08:40
Аз мисля днес да ходя да си взема час за гастро-ентеролог, да видим какво ще измислят :roll:

Puppito
29th May 2007, 09:22
Аз мисля днес да ходя да си взема час за гастро-ентеролог, да видим какво ще измислят :roll:

да кажеш после, че аз още не мога да намеря време да отида, а продължавам да се разхождам като глътнала земното кълбо.

verita
30th May 2007, 08:25
В 12:15 имам час, ще пиша после. Оф, страх ме е :?

Puppito
30th May 2007, 09:26
В 12:15 имам час, ще пиша после. Оф, страх ме е :?
нидей са страхува! :girl_kiss2: с теб съм!!

verita
31st May 2007, 07:59
Тази сутрин ходих на изследвания, на обяд ще взема резултатите и ще пиша. Във всеки случай е дебелото черво :?

Puppito
31st May 2007, 10:45
Тази сутрин ходих на изследвания, на обяд ще взема резултатите и ще пиша. Във всеки случай е дебелото черво :?
дебелото черво значи. ами дано да са ти добри изселдванията и да се намери къде точно е проблема, за да бъде скоропостижно разрешен!

leny-07
31st May 2007, 10:56
Имах същия проблем и нито доктори ми помогнаха, нито изследвания, нито "Еспумизан" и "Мезим форте" :?
Подуването спря, след като започнах да се храня редовно и по няколко пъти на ден, освен това НЕ пия кафе на гладно и ограничих млякото и млечните продукти.
Аз специално явно имам непоносимост към млякото и млечните продукти, но освен към тях стомахът /при някои хора/ е чувствителен към всички по-трудно смилаеми храни - риба, листни зеленчуци /трябва да се приемат в ограничено количество/, ядки, свинско и телешко, мед....
Пробвай преди всичко да се храниш редовно - това подпомага и редовното ходене до тоалета. Голяма заблуда е, ако мислиш, че с неядене ще си оправиш ходенето до ВЦ-то....
И за зеленчуците - гледай да приемаш неутрални /недразнещи и лесно-смилаеми/ - аз например хапвам преди всичко краставици и ябълки.
Успех, стискам палци!

verita
31st May 2007, 11:28
Leni, благодаря за съвета, честно казано се храня доста редовно, закусвам и се старая да не пия кафе на гладно. Само това за млякото не го бях чувала :? Ще трябва да опитам да го огранича, защото наистина много обичам мляко :?

Сега се върнах от лекар, утайки, левкоцити и т.н. показатели са ми в границите, доктора каза да се притеснявам по-малко и да не му мисля много, особено за чуждите проблеми :biggrin: В събота съм на гастроентеролог, да видим тя какво ще ми предпише за колита :? Важното, че не е сериозно :D А вашите кореми къде са подути - от пъпа надолу е дебелото черво (изобщо червата), а от пъпа нагоре - стомаха?

leny-07
31st May 2007, 11:54
А вашите кореми къде са подути - от пъпа надолу е дебелото черво (изобщо червата), а от пъпа нагоре - стомаха?
Всичко ми се подуваше и изглеждах като бременна в 7-ия месец. Усещането е наистина изключително неприятно и ми се скапваше тотално и настроение, и тонус, и самочувствие....
Забравих да кажа нещо за редовното ходене до ВЦ - благоприятно действа мазното и соленичкото в смисъл да не ги изключваш от храната си, ако спазваш диета... Под "мазно" нямам предвид свински пръжки :lol: , а зехтин, рибено масло, такива....
Чай от мента също облекчава подуването, пък и е приятен на вкус. :)

verita
31st May 2007, 11:59
А на мен ми забраниха всичко мазно :shock: Както и пикантно и ядки :? и КАФЕ :cry:

Pretty
31st May 2007, 12:03
Е Веритка , да си здрава пък по нататък ще си позволяваш по-малко от тези неща които обичаш , а не ти позволяват :D

chick
31st May 2007, 13:57
А на мен ми забраниха всичко мазно :shock: Както и пикантно и ядки :? и КАФЕ :cry:
Ето затова не искам да ходя на лекар за подутото ми коремче, щото ще ми забранят всички любими храни...

verita
31st May 2007, 14:01
Ето затова не искам да ходя на лекар за подутото ми коремче, щото ще ми забранят всички любими храни...Да, и аз това му казах - то не остава почти нищо за ядене, а аз само това пия (тук послъгах :girl_haha: :1229: ). Ами с кафета няма как да се справя - едно удоволствие ще имам и него да ми вземат :cry: :lol:

chick
31st May 2007, 14:08
Ама да си призная, аз само така си говоря, ама точно заради коремчето преди 2-3 месеца спрях да пия газирани напитки, нищо че много ги обичам. И честно казано вече свикнах и не ми липсват особено, та сигурно и с липсата на кафе ще се справя някакси. Ама все пак друго си е да знаеш, че няма нужда да се ограничаваш.

Puppito
1st June 2007, 12:53
ама Веритка, установиха ли, че имаш колит?
chick как ги отказа газираните, мари?? аз не мога да си помисля, че ще имам ден без кака-гола..

verita
1st June 2007, 13:17
Утре съм пак на лекар, но този лекар каза, че явно е колит, защото ми напипвал дебелото черво :?

chick
1st June 2007, 14:56
chick как ги отказа газираните, мари?? аз не мога да си помисля, че ще имам ден без кака-гола..
Ми как ги отказах... не знам, ама всеки път като ми се допива нещо безалкохолно се сещам как ще ми се издуе коремът и колко зле ще изглеждам и така... Вече съм само на студени чайове, фрешове и сокчета.

Puppito
1st June 2007, 15:21
Утре съм пак на лекар, но този лекар каза, че явно е колит, защото ми напипвал дебелото черво :?

:shock: напипвал?? олеле майко мила, родино моя! съвсем се отказвам от преглед като те слушам. ти доста изследвания си направила.. и като е колит какво? как се лекува?

verita
1st June 2007, 16:10
Еее, то не е да стърчи навън (пази Боже) :lol: Нормално, лягаш и лекаря натиска леко коремната област. Аз не давам да ме докоснат там - т.е. дебелото черво. Затова той ми насрочи изследвания на кръв и урина, но излязоха добри - т.е. няма възпалителен процес, но понеже той е интернист ме прати на гастро-ентеролог, за доизясняване на "тънкостите". Най-вероятно ще пия нещо по-безобидно и трябва да внимавам какво ям и пия. Отиди на лекар, за да не се влоши, че е лоша работа - без стомах и черва не можем (особено черва) :?

Gia
1st June 2007, 21:25
И аз имам подут корем от известно време. Предполагам, че е от смяната на климата, храната, начина на хранене...А и тук всички са фибри-отични и аз да не страня си купувам все такива храни, които се надпреварват да пишат колко много фибри съдържат :D Все пак от многото целулоза е нормално да се подува коремът.

Puppito
2nd June 2007, 09:26
ще трябва да се отиде. Веритка. ти при кого ходи? аз наистина не знам къде да се насоча. снощи пак си гледам коремчо в огледалото- ми приличам на беменна булка в седмия месец, а правя по 600-700 коремни преси всеки ден :shock: много ми стана тъпо. :?

minididi
4th June 2007, 14:15
Ох момичета и моя се поду днес. Напоследък не ми се беше подувал. Мисля че всичко е от храната .Вчера ядох ябълки нагладно и сигурно е от това. Чувствам се ужасно цял ден кото балон който всеки момен ще експлоадира. Трябва много да се внимава какво да се яде.

karine
5th June 2007, 07:57
Пупи, да не би това подуване на корема да се дължи на това, че всеки ден пиеш газирано(нали беше написала, че всеки ден пиеш Кола). Лично на мен газираното ми се отразява ужасно, ставам като плондер, получвам киселини :2022: Слава богу, че не го обичам. Пробвай няколко дни без кола, може и да има ефект :D

verita
5th June 2007, 08:28
Пупи, ходих при една лекарка от Стара Загора, едва ли ти върши работа :? Все пак е добре да отидеш при някой, дори да не е най-добрия, все ще ти предпишат нещо и сама ще разбереш дали има ефект.

На мен ми каза, че моето не било още колит, но съм имала нещо като "лениви черва" - много бавно мелят храната. Предписа ми храносмилателни ензими и ми забрани наситени захари, като шоколади, както и някои плодове, например череши и сливи, защото при разграждането ферментирали, а при тяхната ферментация се отделял много газ, който подувал корема. Трябва да ям богати на фибри храни - мюсли, Активия, ягоди, салати, мляко, зеле. Дано има ефект :roll: Още не съм си купила ензимите, но от 3 дена вече внимавам и определено не ми е така издут корема :D

Puppito
5th June 2007, 08:53
Пупи, ходих при една лекарка от Стара Загора, едва ли ти върши работа :? Все пак е добре да отидеш при някой, дори да не е най-добрия, все ще ти предпишат нещо и сама ще разбереш дали има ефект.

На мен ми каза, че моето не било още колит, но съм имала нещо като "лениви черва" - много бавно мелят храната. Предписа ми храносмилателни ензими и ми забрани наситени захари, като шоколади, както и някои плодове, например череши и сливи, защото при разграждането ферментирали, а при тяхната ферментация се отделял много газ, който подувал корема. Трябва да ям богати на фибри храни - мюсли, Активия, ягоди, салати, мляко, зеле. Дано има ефект :roll: Още не съм си купила ензимите, но от 3 дена вече внимавам и определено не ми е така издут корема :D


даже много ми върши работа, мила - аз съм от Стара Загора и тази седмица се прибирам. ако искаш пиши ми на лични при кого си ходила.
иначе- от няколко дни не пия газирано (мноооого ми е трудно но се въздържам), изобщо съм намалила яденето, че нещо забелязвам излишъци по себе си, ама не забелязвам проклетия търбух да е спаднал :(

dododod
5th June 2007, 12:16
Хора.прегледах темата набързо,но не можах да открия някой да се е оплакал от къркорене на червата.При мен се получава доста често,особено вечер,дори и след ядене.Възможно ли е да се дължи на вида храна?Понякога е много смущаващо...

alica
5th June 2007, 12:20
Хора.прегледах темата набързо,но не можах да открия някой да се е оплакал от къркорене на червата.При мен се получава доста често,особено вечер,дори и след ядене.Възможно ли е да се дължи на вида храна?Понякога е много смущаващо...

При обострен гастрит се получава.. много е неприятно. :?

:D както казва майка ми в такива случаи - лайненцата бибиткат на завоите в червата :D

dododod
5th June 2007, 13:29
Каквооо Alica,шашна ме....обострен гастрит-много остро ми звучи...Опасно ли е много това?Само тва ми липсва....
Иначе се посмях на тва за червата.ама ся мсиля за гастрита :roll:

katie
5th June 2007, 13:33
Каквооо Alica,шашна ме....обострен гастрит-много остро ми звучи...Опасно ли е много това?Само тва ми липсва....
Иначе се посмях на тва за червата.ама ся мсиля за гастрита :roll:
Алиcа, не шашкай младежта! :wink:
Ако имаш гастрит, имаш много специфични болки в горната част на корема. Разбира се, това са моите некомпетентни спомени по въпроса. Доктор ще ти каже повече.

alica
5th June 2007, 13:34
Ами моя като беше обострен така се получаваше... Ама то доста боли.. Неискам да те плаша. :cool: Ако нямаш гастрит може да е от нещо друго, храна например или де да знам. Толкова съм свикнала с това, че рядко му обръщам внимание :cool:

dododod
5th June 2007, 17:41
Ми мен не ме боли нищо,само си къркорят червата :lol: ,аз все си мисля че от някакви кислелини. Надявам се да не е нещо сериозно.10х все пак

ttoni2004
19th June 2007, 11:42
Здравейте!
Искам да ви попитам някой дали е имал сходни проблеми с моите, и ако е имал да ми пише...Често ме боли стомах, особено вечер преди лягане. Вечер ми се пие вода, ама не трябва да пия, понеже много ще ме заболи. Боли ме и ако да речем сутринта съм яла плодове, а на обяд хапна нещо месно. Съветват ме да ходя на гастроентеролог, ама мен ме е страх от тръбичката, която минава през гърлото...Няма ли, за бога, друг метод, чрез който да ми се "огледа" стомаха? Веднъж бях чела в една листовка и май пишеше за някакъв метод, но беше отпреди година и съм загубила листовката...Беше някакъв център в Пловдив.Ако някой се сеща, нека да ми пише... :roll:

katie
19th June 2007, 11:47
Съветват ме да ходя на гастроентеролог, ама мен ме е страх от тръбичката, която минава през гърлото...
3ащо те е страх от тая тръбичка? :?
Извинявай, ама не те ли е страх повече от една язва на стомаха например? Мен ме упоиха, когато ми правиха такова изследване. Сядаш на стола, заспиваш и след 2 часа се будиш и си заминаваш. Нищо страшно нямаше. Така че марш на лекар! :twisted:

Puppito
19th June 2007, 13:27
ами тоя метод с пиенето на каша за какво беше? :roll:

lolita_r
20th June 2007, 12:09
хей искам да попитам някой знае ли дали кафето по принцип вреди на колита?или пастичките?че вече ототолкова време саммо се чудя какво да ям и какво не

verita
20th June 2007, 12:15
Да, вредят, и то много. Избягвай кафе, черен чай, сладко, солено, пикантно, подправки, пържено... Всъщност почти всичко :?

duska20
13th August 2007, 12:57
Здравейте,
макар и с голямо закъснение и аз се включвам по темата. Незная дали все още има интерес към нея. Бих искала и аз да споделя с Вас своя проблем. В момента е наболял при мен,и затова прочетох всички постове за да открия сходство. При мен всичко започна със силно куркане на червата, подут корем и болки в корема, които постепенно преминаха и към стомаха. Болката се местеше, ту в корема, ту в стомаха, даже и към бъбреците. Тръгна от долу в дясно, което доведе до подозрението за апандисит. Аз ходих по доктори и в момента ходя. Имам и позиви за гадене, уригване. Силен дискомфорт в корема и стомаха, често до болка. При спане, нещата се успокояват и сутрин всичко наново. Правят ми изследвания в момента- дадох кръв,правя и микробиология. Вероятно ще се наложи и гастроскопия (любимия маркуч :!: ).Искам да попитам дали има някой със сходни проблеми на моя и какви изследвания си е правил? Не искам да изпускам нищо. Най-много се дразня, че лекарите вече са ми изписали хапчета, без да знаят точно какво ми е. Ходих при 3ма различни, и 3мата са на различно мнение. ще бъда благодарна, ако някой ми помогне със съвет.
Имам и още един въпрос. Бих искала да си направя гастроскопия с упойка. Разбрах че имало вид венозна упойка, която упоявала за 10ина минути. Не ми се иска да рискувам с пълна, а без упойка едва ли ще глътна маркуча.

verita
14th August 2007, 10:51
Аз за съжаление не мога да ти кажа нищо повече, докато пиех лекарствата, които ми бяха предписани, се чувствах по-добре, но сега като ги спрях пак се започна, приличам на бременна. Чудя се и аз дали да не си направя по-сериозно изследване, но като ме е страх :roll: А в какво по-точно се изразя микробиологичното изследване и при какъв лекар се прави? Ще те посъветвам обаче наистина да ограничиш сладкото (включително плодовете) защото захарта ферментира и отделя киселини, които раздуват корема още повече.

duska20
14th August 2007, 12:54
Няма нищо страшно в изследванията. Аз в началото също се притесних. На мен ми взимаха кръв венозно за да проверят дали нямам хеликобактерна инфекция. А микробиологичното изследване е да отнесеш фекалии (съжелявам, но се наложи да го изпиша), и проследяват за гъбични или бактериални инфекции. Има и др.методи за изследване- ако е за стомаха може да се наложи гастроскопия,но на това изследване не бих се подложила без упойка. Но като за начало кръв и микробиология дават някакви сведения. Пожелавам успех.

samsara_k
14th August 2007, 13:40
нека и аз да споделя опита си
и на мен ми се случва често да съм издута като балон.много е неприятно като визия а и чувството на дискомфорт е ужасно особено ако си някъде навън или пък на работа :roll:
лично аз намерих спасение в Еспумизан.действа ми бързо и определено облекчава а и важното и че няма диуретичен ефект
предварително се извинявам ако съм повторила мнение на други съфорумци :)

duska20
14th August 2007, 13:43
Добре е, че Еспумизан Ви помага.При мен нещата явно са се задълбочили, защото на мен той изобщо не ми помага, а и проблема при мен не е единствено подут корем.

verita
14th August 2007, 14:51
И на мен не ми помага изобщо, Цинарикс ми действаше до едно ниво, после и той спря.

duska20
14th August 2007, 15:26
Аз вече не смея да пия лекарства без лекарско предписание, или само по симптоми. Затова предпочитам първо да си направя изследванията и да започна лечение. Сега пия едно лекарство за стомаха, което за болките помага , но има кофти странични ефекти :-(

verita
14th August 2007, 15:45
Kaк се казва, може да съм го пила?

duska20
15th August 2007, 09:32
Tinidazol

Stefiela
21st August 2007, 17:55
За какво по точно ти го изписаха?Аз съм го пила за бяло течение :oops:
duska20 напиши нещо повече?

Puppito
21st August 2007, 21:36
охх, да се оплача отново и аз. по едно време бях си купила еспумизан. може и да съм споделила че се чувствам добре - наистина не помня. в началото се чувствах добре. да речем първите 5-6 приема. но тц. вече не ми действа. не мога да си обясня защо но както е казала Веритка по-горе мязам на бременна булка в деветия месец. даже сега имам една приятелка на сестра ми на гости и така съм си глътнала корема, че сигурно скоро ще почина от стягане :)ако някой случайно е открил решение на проблема - да пише. :)

NatalyTake
22nd August 2007, 08:02
Аз ходих преди време на лекар не точно заради този проблем, но лечението се отрази и върху подуването на корема. пия мезимфорте и лактофлор и не ям млечни продукти, сладко и тестено. имало някаква си връзка с газообразуването и организма не можел да се справя с него, когато приемаш тези храни. но при всеки е строго индивидуално. не се знае при теб от какво се получават те.

duska20
22nd August 2007, 11:18
Здравейте.
Пих Тинидазол. Предписаха ми го за болки в корема. Според лекаря се дължало на някакъв вирус. Не повярвах много на това, защото прегледа му не беше мног щателен ,а и лекарството не ми помогна особено. В момента продължавам да си имам същия проблем с корема, болки, подуване, дискомфорт, и т.н. Сега пия Ентерол. А след него ще започна и един пробиотик. Но за момента не мога да кажа, че ми помага особено.

Stefiela
23rd August 2007, 13:20
Мъж ми имаше проблеми със стомаха,чувстваше се ужасно,тежест,подуване,бол и.Установи че е от храната в едно заведение за бързо хранене до службата му.Щом спря да яде там всичко се оправи.
Мисълта ми е че проблема може да е в нещо дребно на което не обръщате внимание :D

verita
23rd August 2007, 13:35
Възможно е, но първото, което опитах аз лично беше да променя начина си на хранене с по-лека и здравословна храна. Освен това не ям на едно определено място :roll:

tina
23rd August 2007, 15:08
Възможно е, но първото, което опитах аз лично беше да променя начина си на хранене с по-лека и здравословна храна. Освен това не ям на едно определено място :roll:

Съжалявам за тъпия въпрос,но коя е по-здравословната храна,която теб лично те спасява от подутия корем?Може би си споменала вече по-нагоре в темата,но нямам време да я прегледам обстойно :oops:

duska20
25th August 2007, 18:12
При мен проблема май не е главно от храната или поне не мога да направя разликата. Май по скоро е на нервна почва. Когато съм почивка съм си ок, тръгна ли на работа ме свива непрекъснато. Звучи глупаво, но наистина е така. Иначе избягвам пържено и някои по тежки храни, докато не се установи точно от какво е.

Nelina_02
26th August 2007, 18:43
Проблема на всички тук се казва IBS/irritable bowel syndrome/, това е сравнително "нова" болест, доскоро даже не се е смятало за такава и както целулита е широко разпространена и не се лекува лесно.
Причините най-често са:
1. Стрес- градският забързан и натоварен начин на живот,
2. Храненето с преработени храни т.н. "денатурализирани храни" и напитки /газирани/, които по химичен път са преработени, за да бъдат обявени за ниско калорични,
3. Диети – променят флората на стомаха,
4. Хормонални проблеми,
5. Хранителни алергии - непоносимост към мляко, яйца, шоколад, кафе, захар, алкохол и т.н.
6.Антибиотици и други лекарства,
7.Променена киселинност на стомаха,
8.Лошо сдъвкане на храната - храната трябва са се сдъвква добре, все пак стомаха няма зъби, нека му я предлагаме до консистенция на каша.

За съжаление няма открито универсално лекарствo, затова на един му помага еспумизан на други не.
Проблема в развитите страни е толкова голям, че даже се организират групи, нещо като тези на анонимите алкохолици, и там всеки си споделя индивидуално какво преживява и как се бори с болестта. Това ние например правим като си пишем тук.

Добрата новина е, че разбираме че не сме сами и че може да си помогнем като наблюдаваме тялото си. Например веднага след като почувствате подуване, си спомнете какво сте яли,пили или дали сте изживяли стрес, изобщо трябва да се открие причината и ако може да се избягва.
При мен беше газираните напитки, всичко тестяно от пици до спагети и хляб, от много време ги спрях и мога да кажа, че много по- рядко имам болки, тежест или подуване.
Редовото хранене на малки порции по - често също дава добри резулатати.

duska20
26th August 2007, 20:59
Tova e i postavenata mi diagnoza - IBS. Za momenta obache ne moga da razbera koi tochno hrani mi draznqt stomaha i chervata. Vij za nerviraneto veche si znam - samo malko naprejenie i veche se previvam :-( :(

Dqvolicata
5th September 2007, 21:14
Здравейте! Аз страдам от подут стомах вече доста време. Това ме подтиска и ме кара да се чувствам дискомфортно. На работното си място се срещам с доста лекари и се опитвах да им обясня какво ми е. Първоначално си мислех, че е заради запек. Всички лекари ми казваха че ми няма нищо или пък че винаги ще бъде така. Ходих дори на специалист, който ми каза, че всичко било от храната. Но според мен не беше,така както се оказа и в действителност. Пих 1 месец таблетки на д-р Тошков "Лаксит Комплекс". Те ми помогнаха със запека. Но корема ми отново се подуваше дори само да пия вода или да хапна нещо. От доста време съм изключила повечето вредните храни и напитки. Не можех да си обясня какво ми е. Продължих да настоявам пред лекарите че не ми е добре. Започнаха и остри болки вечер придружени с газове. И най-накрая днес ме взеха не сериозно. Ходих на преглед. Гледаха ме с ехограф. Там нямаше проблем. По-лошата част беше когато ми напъхаха една тръба през гърлото. Това беше ужасно, но го изтърпях. Оказа се, че бях права и наистина има сериозен проблем. Откриха ми Обострен гастрит с малки язвички по червата. Лекаря каза, че ако те кървят направо ме вземал в болница, но слава богу се разминах с това. Изписаха ми лекарства и витамини. Трябва и да се ограничавам и с храните. Само се моля след лечението да нямам проблем с подуването,защото е ужасно. :cry:

Мария Василева
6th September 2007, 13:01
И най-накрая днес ме взеха не сериозно. Ходих на преглед. Гледаха ме с ехограф. Там нямаше проблем. По-лошата част беше когато ми напъхаха една тръба през гърлото. Това беше ужасно, но го изтърпях.:cry: интересува ме този преглед- сигурно е бил при гастроентеролог. отиде и какво му каза- "искам да ми направите гастроскопия" или как!?
каква е цената и колко време трае. сигурно веднага ти казват резултата??

днес прочетох, че понякога има "находки" и без да има симптоми, друг път обратното..
трябвало да се прави профилактично такова изследване на всеки 2 години.

пак добре, че сте го хванали навреме гастрита!

Dqvolicata
6th September 2007, 14:16
Моя познат лекар ме прегледа стомаха предния ден и ми каза, че тряба да ми правят изследвания. Препоръча ми ехография, това с тръбата, но му забравих името и рентгенова снимка. Отидохме при него в болницата и той ме насочи към този лекар. Той е гастроентеролог. Моя познат лекар му каза какви изследвания са нужни. Процедурата не продължава дълго. Може би 2-3 мин. най-много, но е неприятно защото постоянно ти се повдига докато тръбата е вътре в теб. Но не е чак толкова страшно. Аз бих изтърпяла всичко за да спре да ми се подува корема. :cry: Не знам точно каква е цената на изследването.

Мария Василева
6th September 2007, 14:18
ясно, мерси! :2015:

misis
21st September 2007, 16:51
Незнам дали това което се случва с мен е точно по темата, но тъй като не намерих нищо по моя проблем, реших да попитам вас. Корема ми расте, а не съм бременна(поне според докторите и тестовете които си правих). От около два месеца сам така и това много ме притеснява. Нямам вътрешно подуване и газове. Просто корема ми расте и изглеждам като в 5-6 месец. Вчера бях при гастроентеролог, но нищо нередно не откри и каза че всичко е наред. Някой чувал ли е за нещо подобно? Ще ви бъда много благодарна, ако някой може да ми помогне със съвет.

Мария Василева
21st September 2007, 18:50
Вчера бях при гастроентеролог, но нищо нередно не откри и каза че всичко е наред.а в какво се състоеше прегледа-имаше ли изследвания например?

mallvina
21st September 2007, 20:00
една колежка имаше дълго време болка и подуване така казваше в долната част на корема и отначало неможаха да открият причината,накрая се останови че е миома която била колкото ябълка,а беше слаба но и личеше че е във 3ти месец.НЕ ИСКАМ НИ НАИ МАЛКО ДА ТЕ ПЛАША,а как си гинекологично,всичко наред ли е?! ,незнам какво може да е,но ме притеснява факта че споделяш точно същите симптоми каквито и тя че ти расте корема.Отиваи на гинеколог,поне да се отхвърли наи близката причина за растенето на корема

misis
23rd September 2007, 08:43
Гастроентерологът ме прегледа на ехограф и каза, че всичко е на ред, освен някакво възпаление под пикочния мехур, но едва ли е от това. Изписа ми лекарства, които пия в момента , но ефект няма. Гинеколозите ми казаха, че нямам кисти , а само много малко миомно възелче, което е 2-3 мм. До сега са ме гледали само на ехограф без никакви други изследвания. Притеснявам се да не е някакъв тумор, който да не може да се види на ехограф и какви други изследвания да поискам.

mallvina
23rd September 2007, 10:47
Пълна кръвна,урина,кръвна захар ,липаза всичко.При тумор на задстомашната жлеза невинаги се вижда от ехограф(лекар го е казвал :cool: ).Направи тези изледвания и пиши.

пп...имаш ли някъкви болки,диария,газове?нещо друго..?Обикновенно това подуване(растене)е свързано и с други симптоми.

misis
23rd September 2007, 11:11
Благодаря ти много Малвина. Във вторник ще съм на лекар и ще видим...

bimbi
23rd September 2007, 11:49
В момента продължавам да си имам същия проблем с корема, болки, подуване, дискомфорт, и т.н. Сега пия Ентерол. че от Ентерола не се ли запичаш?

tonita
2nd April 2009, 10:29
Здравейте, от известно време и аз имам този проблем, отначало си мислих, че се дължи на цикъла ми, но той идва и си отминава, а корема си остава надут като балон :2021: ужасно неприятно чувство!

Видях, че отдавна не е писано нищо по темата и реших да я подновя и да ви помоля за съвет :(

natalei
2nd April 2009, 10:53
То тук има доста неща писани и затова ще ти кажа при мен от какво се получава и как се справям. Установила съм от кои храни се подувам и гледам да ги избягвам, мисля че при всеки е различно, но най-общо - лук, чесън, боб, леща, зеле, чушки и газирани напитки (сигурно има и други, но тези са най-страшни). Ако ми се подуе стомаха все пак пия еспумизан по 2 таблетки 3 пъти на ден, на мен лично много ми помага.

tonita
2nd April 2009, 11:16
ааа виж за еспумизана не се бях сетила :) мерси много за съвета! още днеска ще си купя! дано да има ефект! тези храни, които изброяваш знам, че водят до надуване и газове, но аз почти не ги ям! мноооого ама мноооого рядко. и на всичкото отгоре в момента съм на отслабващ режим и гледам да се храня нискокалорично и здравословно, но не гладувам!

Пипилота
2nd April 2009, 11:53
Консервантите също много издуват. Една супичка оттия готовите може луд да те направи. Сокче на прахче също. Захарин. ЕЙ такива неща. Нитратите също. Ако си бременна също се издуваш доста. :roll:

Patety
2nd April 2009, 13:25
Освен консервантите и някои зеленчуци- като моркови, зеле..
На мен ми действат на стомаха така, подува се и после ме боли цял ден. :roll:

Пипилота
2nd April 2009, 13:31
Честит ти гастрит и на теб.
Аз зеле не съм пипвала от 2-3 години, то м ие най-проблемно от всичко. Боб само на Коледа.
А туршията какво прави малииии, трета световна в дебелото черво. :lol:

еМ ДжИ
2nd April 2009, 15:29
и на всичкото отгоре в момента съм на отслабващ режим и гледам да се храня нискокалорично и здравословно, но не гладувам!
Когато настъпят промени в режима на хранене, трябва известно време, докато организмът свикне с новия режим, при което се получават странични ефекти като подуване, киселини и др.

artemis9
3rd April 2009, 14:47
Хора, спокойно с подутите кореми. И аз съм един от вас! Обаче се оказва, че сме много.
Открих билкарят Емил Елмазов. И той помага доста успешно с билки. Преди това прави ирисова диагностика и след това програма от билки. Така, че има надежда. Можете да му задавате и въпроси, свързани с коремите си (това си е мн. сериозен проблем, който не е патил не ги разбира тези неща) във форума на www.bilkaria.net
Не го приемайте като реклама, а като възможност за решение на проблемите.
Всичко това дето сте го написали ще ви даде резултатни отговори на правилното място.
Успех!
:new_user:

tonita
3rd April 2009, 17:36
хмммммм ок ще разгледам сайта, може и да има полза!

iloina
3rd June 2009, 08:52
Привет, тъй като гледам никой скоро не се е оплакал от подут корем, та викам сигурно е дошъл моя ред.Искам да споделя е съм на НВД и от около 2 седмици тъкмо като навлязох в ПМС, си усещам корема подур, вече си въобрзявам че съм напълняла понеже ствам нощем да си хапвам, и мн се нервя за този си навика(ако някой може и затова да помогне със съвет ще се радвам), вече съм в МЦ и нямам търпение да свърши че да видя дали ще ми спихне коремчето, но се чувствам ужасно тъкмо преди това и се кефех много колко ми е хлътнало коремчето от фитнеса и как почва да се оформя...и ето това подуване направо ме побърква.Пия много вода по около 2л докато съм на работа и сигурно още половин като се пробера от фитнеса.Мацки,вие като сте в МЦ като ви свърши ли спира подуването или още като ви дойде, надявам се силно да се дължи на МЦ-то и на задържането на вода, че иначе съвсем ще ме хванат лудите братя....

Петифура
6th January 2010, 16:57
Здравейте,аз от доста време имам мроблеми с подут стомах :( .Общо взето постоянно съм така.Искам да питам дали някой е пил Цинарикс.Дали ще помогне?

emona
27th January 2010, 14:46
Да споделя как разреших проблема с мойте черва. Накратко оплакванията ми бяха следните: куркане, болка, газове и капак на всичко - запек, а понякога и диария. Ходих на гастроенерелози. Вземах различни препарати, чай ензими, но с променлив успех. От един месец се храня по едно изследване за поносимост към храните и добавям храносмилателни ензими, но такива които са за вегетарианци. Аз самата не съм , но така ми препоръчаха в кабината, където си направих това изследване. Ееее , да ви кажа честно понякога не ми се вярва , че това са моите черва. Малко се чувствам гладна , ама няма пълно щастие нали. Имам доста забрани сега, но док. ме успокои, че при следващото изследване това ще се промени.
И последно - Цинарикса е за лошосмилане на мазнините. Ако имаш такъв проблем ще ти помогне.

CREAMpie
28th January 2010, 18:47
По едно време имах проблем с нередовен стомах, куркане, подуване и т.н., оправих се с Лаксал и някакви пробиотици, Биотикс мисля, че беше. После пък какви ужасни неща четох за пробиотиците, да ти се изправи косата.
А за билкаря, дето е споменат по - горе, за мен е тотален мошеник. Имах здравословен проблем и понеже доста ме мотаха докато поставят точната диагноза, реших да пробвам и с ирисова диагностика. Видя ми възпален бъбрек и киста на единия яйчник, каквито със сигурност нямах. Каза, че не било нищо сериозно, затова ми изписа 15 видя билки и отвари за над 150 лв., с които трябваше да се мажа на ротационен принцип по пет пъти на ден.:2005: И естествено, купуваха се от него. Какво ли щеше да е, ако беше сериозно. Не си ги взех, защото не бера парите, както той билките, по поляните, а не бях в настроение за дарения. :lol:

CREAMpie
28th January 2010, 18:49
*не да се мажа, а да ги пия де, все тая

reniris
3rd February 2010, 15:28
EBA Q

rossi9
7th February 2010, 06:31
Че какво им е на пробиотиците :roll:
Аз ги вземам всеки ден.
По принцип проблеми в стомашно-чревния тракт идват от неправилни съчетания на храните :cry:

CREAMpie
8th February 2010, 21:19
Негативните неща, които четох не се отнасяха за естествените пробиотици, каквито има например в истинското кисело мляко, а за фармацевтичните заместители. Не съм се изразило ясно, извинявам се. Ако попадна пак на статията, ще я цитирам. За мен лично, за предпочитане е човек да си набавя витамините и полезните бактерии от храната, а не от синтетични добавки.

dudu
9th February 2010, 08:25
Аз също имам проблем с подуване на корема-сигурно е от "висококачествената" храна,която ядем... :2011: По принцип пия сутрин на гладно 1-2 лъжички смляно ленено семе и то ми помага много... :1241:

mila-mila
21st February 2010, 15:03
Nякой да сподели как си излекува корема,кой му помогна,аз имам същия проблем,приличам на бременна (без да съм ).
dudu,лененото семе не е много за предпочитане да се пие постоянно,защото така червата свикват и после не могат да се справят сами с перисталтиката,стават мързеливи.Това ми го каза гастроентеролог,защото близо 4 год.пих лаксит (който е от ленено семе)на М.Тошков заради запек,по-добре употребявай овесени ядки. :wink: .

fitnessline
23rd February 2010, 22:11
Привет и от мен.Има хора с непомосимост към глутен ,но мисля че се установявя само с изследване,знам че има доста хора които страдат от това без и да подозират.Иначе ензимите са супер за колит и раздразнени черва,има вече и за вегетариянци ,лично аз харесвам бромелина най-много(извлича се от ананас),папаина също..Преди години когато нямаше такова разнообразие -мезимфорте предписваха за целта,съдържа свински панкреатин.моя приятелка го пиеше и казваше че и е много леко от него и се чувстваше добре.но сега вече има море от ензими.пробиотиците са супер също.ленено семе или масло ,овесени трици ....майка ми имаше гастрит и го излекува с ленено семе ,всяка сутрин дъвчеше по една лъжица ленено семе .

iscreta
17th March 2010, 18:04
При подут корем най добре действа карсил от 100 мг.Това е билков препарат, които се пие няколко месеца.

mika123
19th March 2010, 11:05
Аз се справих с този проблем като започнах да закусвам всяка сутрин (е почти всяка) овесени ядки, мюсли и подобни. Също така да ям основно пълнозърнест хляб Вита, Бонус...Всеки ден най-малко по една ябълка и салата.
И така се отървах от този досаден дискомфорт и болките в стомаха. Но трябва постоянство - това е най-трудното.

Babri
19th April 2010, 18:36
Хайде и аз да се включа в темата. От няколко дни корема ми е подут и болезнен.Започнах една диета,не знам дали тя оказва влияние или това че ще ми идва.Но за пръв път се сблъсквам с този проблем и е ужасно неприятно.

За утре съм си записала час за преглед и ще споделя какво е казал доктора.Обзета съм от черни мисли,дано не е нещо сериозно :?

i_ani
19th April 2010, 20:57
Мацка , добре си направила , че си си взела час за преглед при специалист :wink: Не , че много разбирам , но по пътя на логиката имаш проблем с храносмилането (http://magi.triada.bg/health.aspx?d=1823) или някакво възпаление най-вероятно :roll:

Oompa Loompa
19th April 2010, 23:30
Аз се справих с този проблем като започнах да закусвам всяка сутрин (е почти всяка) овесени ядки, мюсли и подобни. Също така да ям основно пълнозърнест хляб Вита, Бонус...Всеки ден най-малко по една ябълка и салата.
И така се отървах от този досаден дискомфорт и болките в стомаха. Но трябва постоянство - това е най-трудното.

Всичко е много индивидуално и човек трябва да се наблюдава кои храни му причиняват дискомфорт.Лично аз ако закусвам по твоя начин ще имам стомашни болки цял ден , но ако ям кроасан с кафе нямам никакъв проблем.

Babri
20th April 2010, 08:18
Мацка , добре си направила , че си си взела час за преглед при специалист :wink: Не , че много разбирам , но по пътя на логиката имаш проблем с храносмилането (http://magi.triada.bg/health.aspx?d=1823) или някакво възпаление най-вероятно :roll:

Да Ани,и аз така мисля :? Днес ще разбера какво ми има.

i_ani
20th April 2010, 09:12
Ще чакам да споделиш какво е казал док...и дано в най-скоро време всичо да е ок :girl_kiss2:

gizdova_lina
21st April 2010, 11:00
Аз имах такъв проблем. Лежах в гастроентерологията и нищо не ми откриха. Казаха,че е от астмата, от по-високата захар или пък кой знае от какво. Шофьорите ми спираха винаги на пешеходната пътека и мъжът ми ме подиграваше,че ме мислят за бременна : :cry:

Divinemouse
18th March 2011, 14:51
След всичките изпити хапчета :? най накрая ми изписаха изследването Гастроскопия :roll: Питат ме дали искам с пълна упойка или без никаква.Моля ,някой ако си е правил да сподели ,защото незнам какво да избера а много ме е страх :(

mimika
18th March 2011, 15:00
Мимка, на мене не са ми правили гастроскопия, но на мъжа ми му правиха преди години. Без упойка са му вкарвали маркуч през хранопровода до корема. Каза ми, че е гадно, в смисъл представи си за гълташ дълъг маркуч. :?
Заяви ми, че повече на такова нещо няма да се навие, но пък знаеш, че на мъжете прага на болката е по-нисък :lol:
Сега мисля, че може с пълна упойка.... :roll:

apoklistika
18th March 2011, 15:32
Томи, от баща ми знам, че не би го нашравил още веднъж без упойка. Аз се задушавам само при мисълта за тоя маркуч, определено не бих им дала да ме пипнат без упойка :?

Bril
18th March 2011, 15:34
Искай упойка.

Dasy
18th March 2011, 16:02
Томи, издържа се и без упойка, безболезнено е, но е мнооого неприятно. На мен от началото на март ми правиха 2 гастроскопии и двете без упойка. Само впръскват лидокаин в гърлото, за да вкарат маркуча по-лесно. То маркуч е силно казано, по-скоро е маркуче, много добра им е апаратурата в повечето клиники вече и е много тънко маркучето. Ако искаш на лични мога да ти разкажа по-подробно.

Divinemouse
18th March 2011, 18:22
Ох ,незнам вече :( Писна ми да пия някакви хапчета или билки и да няма резултата :? Сутрин ставам с плосък корем и след кто хапна нещо изглеждам като бременна в 5 ти имесец.
Преди годна ходих при някаква специалистка в 25 та поликлиника :lol: Няма такъм смях :lol: Разпитва ме само какви са ми симптомите и даде диагноза :Колит и гастрит :lol: Не си купих ллекарствата ,защото за мен това е несериозно да се постая диагноза ей така.Преди месец ходих в Токуда ,прегледаха ме на видеозан -Увеличена перисталтика на червата ,това беш диагнозата.Тръгнах си от аптеката с два плика лекарства за два месеца и ето от една седмица се чувствам отново зле , тежест и подут корем.
Записах с чес принякакъв доктор тук ,направо като чу симптомите ми назначи това изследване,но ме попта дали искам с упойка или не.Притеснява ме това че не знам колко пъти ще ми се налага да ми правят това изследване и ако сега легн с упойка :? следващите пъти пак ли :?: Преди се удпокоявах че това мож да ме е от миомата ,която оперирах ,но вече виждам че не о това..Деси ,моля те ако имаш време сподели на лични каква е процедурата и дали се налага повтаряне на изследването.Благодаря ви мили момичета за от говорите :2020:

Babri
18th March 2011, 18:41
Томче,и аз съм така.На мен докторката ми каза че най-вероятно подуването и болезнеността са причинени от кистата :roll:

Аз пък мисля че се храня абсолютно брутално-по много .Като хапвам често и по малко,положението е по-добре.

Сега ще се подложа на определен строг режим и ще споделя резултата.

Divinemouse
18th March 2011, 18:44
Бабри ,аз съм същата ,до моента не знам какво е диета.Опитвах се да следя с какво се храня ,но определено повече не мога д чакам и ако това изследване ще ми сложи край на мъките ще го изтърпя :?

Babri
18th March 2011, 18:49
Хайде дано нищо не усетиш при изследването.

Всъщност какво се очаква да се "открие" при гастроскопия?Нещо което не би могло да се види с ехограф?

Divinemouse
18th March 2011, 18:53
Бабри и аз не знам вече,кръв ми взимаха за някакви бактерии ,и нямаше нищо..Вечеи аз не знам ккво да очаквам :? Знам само че нямам гастрит и язва :)

apoklistika
18th March 2011, 19:57
Момичета, от моя личен опит, изключете изцяло поне за известно време всякакви млечни продукти, а въглехидратите намалете до минимум.... но това е, ако всичко друго е наред и наистина само храната остава като евентуален причинител...

Divinemouse
18th March 2011, 20:19
Момичета, от моя личен опит, изключете изцяло поне за известно време всякакви млечни продукти, а въглехидратите намалете до минимум.... но това е, ако всичко друго е наред и наистина само храната остава като евентуален причинител...

Апо ,това беше нещото което първо се сетих и пак нямаше ефект..
Сега се окаа че овен гастроскопия ще ми правят и някакво друго изследване през ануса :twisted: Доколкото разбрах вкарва се въздух :?

дафни
20th March 2011, 21:06
приятелят ми имаше същият проблем + постояннен рефлукс.
по едно време беше спрял въобще да яде..
минахме през всички изследвания - освен хеликобактер, нищо друго сериозно.
започна да се храни по малко и по 4-5 пъти на ден, като избягва тотално консерванти, нитрати и тн. по-малко готвени храни също.
сега е в пъти по-добре.

daliq
21st March 2011, 17:52
на мен са ми правили доста изследвания свързани със стомаха включително и гастроскопията - може да ти се догади , не е приятно да си призная. още по неприятното беше ,че ми откриха само гастроезофагиален рефлукс, и заради него толкова мъки бяха. не е задължително да открият нещо лошо просто , вече като видя лекарски уред и от далеч питам как работи това .
при колоноскопия, вкарват въздух в ануса , дано открият причината по бързо и да не те подлагат на всички мъчения , а и дано се окаже безобидно като при мен. успех!

Divinemouse
24th March 2011, 10:23
благодаря ,нямам търпение вече да минава и да знам в крайна сметка какво ми има!

milety
8th April 2011, 18:52
zdr.ot izvestno vreme imam 4uvstvoto 4e koremut mi e pidut. interesuva me dali tova moje da se e polu4ilo vseldstvie na priem na silni antibiotici?

root
8th April 2011, 20:01
Да... Възможно е!

mishelle1607
8th April 2011, 21:02
Много често срещан нежелан ефект на антибиотиците е т.нар.дисбактериоза-нарушения на чревната флора,което се проявява с разстройство,ГАЗОВЕ,ПОДУВА НЕ,болки в областта на корема,гадене.Ако не ти е предписан някакъв пробиотик,когато са ти изписвали антибиотиците,съвсем спокойно можеш да си вземеш-всички съдържат Лактобацили,и именно те са отговорни за нормаланата чревна функция.Така,че е много вероятно проблемът ти да е предизвикан от антибиотиците,особено когато са приемани често.

Шоки
26th April 2011, 14:50
благодаря ,нямам търпение вече да минава и да знам в крайна сметка какво ми има!
В крайна сметка, Томи, разбра ли се какъв е проблема? Аз от някъде месец съм страшно подута. Сутрин съм добре изяждам само един банан и корема ми ще се пръсне.

Мариса
29th April 2011, 14:31
Пийте чай от жълт кантарион-гаден е на вкус,но е вълшебен.

sexylita
6th January 2013, 20:53
Не трябва да се пренебрегва и значението на полиолите, които в последно време с влагат в много храни. Повече подробности за тях, както и други съвети при подуване на корема има на http://www.obichaikoremasi.com/top-tummy-tips/

monita191
7th January 2013, 11:09
В крайна сметка, Томи, разбра ли се какъв е проблема? Аз от някъде месец съм страшно подута. Сутрин съм добре изяждам само един банан и корема ми ще се пръсне.

Възможно е това да се дължи на колит или Синдром на дразнимото черво /СДЧ/. Ако е някое от тези заболявания ще се наложи прием на лекарства и спазване на диета. Ето защо е най-добре да се консултирате с лекар.

zahar4etona
19th March 2013, 09:30
zdraveite i ot men
vkliu4vam se v tazi tema za6toto se pritesnqvam za maja mi toi ot dosta vreme e s podut stomah. Ne pie gazirano, no ot kafeto nemoje da se otkaje. Stomaha mu e dosta golqm postoqnno use6ta tejest ako e hapnal ne6to tejest ako nee pak tejest. ot vreme na vreme i kiselini mu izlizat. 6te bada mnogo blagodarna za vsqko mnenie koeto 4uq ili za nqkakav savet za nqkakvo bilkovo le4enie BLAGODARQ