PDA

View Full Version : Поликистозни яйчници и ... 15 кг отгоре!ПОМОЩ!!!!


Uliana
16th May 2007, 13:05
Здравейте! Искам аз да попитам след като имама диагноза поликистозни яйчници и пих Диане 35! 3 месеца и не съм смъкнала грам килограм, а сега съм на Ясмин как да стопя тези 15 кг! Храня се само със зеленчуци и плодове и два пъти в седмицата с месо!Ходя пеша всеки ден по три часа!
Моля помогнете ми ... изпадам в депресивни състояния вече!Отчаяна съм!!! :( :2021: :girl_cry2: :girl_cry2:

estrella
16th May 2007, 13:19
От колко време пиеш новите хапчета? Посъветвай се с гинеколога си и не очаквай бързи резултати.

Предполага се, че когато балансираш хормоните си отново, килограмите лека полека ще се върнат в норма.

Успех:)

Uliana
16th May 2007, 13:25
Новите хапчета ще започвам сега от този месец ... зная че не бива да очаквам бърз резултата но поне 3 кг за 3 месеца би трябвало да смъкна!Отчаяна съм и тази нощ пътувам за София и там консултации!от началото на годината съм обиколила не знам колко гинеколози и ендокринолози ... а преди тежах 65 кг и съм висока 179 а сега е ... :oops:

bibi_82
16th May 2007, 13:38
Не се отчайвай. Преживяла съм същото което и ти. Преди 3 години пих Диане 35 заради поликистозни яйчници и качих също 15 кг. за 8 месеца. Сега и аз пия Ясмин. Тогава се мъчих с какви ли не диети но нищо не ми помогна да сваля и грам въпреки че съм много волева в това отношение. Накеая отидох при един диетолог в София и успях да сваля натрупаните килограми но става многооо бавно.подготви се за това. Диане 35 са много силни хормонални таблетки - 3 пъти по силни от обикновените противозачатачни. Сега с Ясмин се чувствам много добре. Колкото до Диане - не искам да чувам за тях след това което преживях.На мен очевидно не ми се отразяват добре затова пък имам приятелка която ги пие вече година и се чувства отлично.Нещата май пак са си стого индивидуални.

Uliana
16th May 2007, 13:45
Да явно са много индивидуални ... диетоложка казваш!На мене ми спряха след 3 месеца Диането и аз не искам да чуя за тях и сега съм на Ясмин от него пълнееш ли?
И диетоложката точно определени храни ли ти препоръча точно какво моля те обясни!!!Благодаря ти!

bibi_82
16th May 2007, 14:06
писах ти подробно на лични.ако имаш други въпроси питай - насреща съм :)

Puppito
16th May 2007, 15:23
:?

Uliana
16th May 2007, 16:28
Puppito
има разлика дали си на 14 или на 23 години хормоните са съвсем различни в тези възрасти!Аз току що пристигам от един от най-добрите гинеколози!Той потвърди че за хормонално лечение са си тежки хормони! А и не забравяй, че всеки организъм реагира различно!Но май ще се окаже че нямам правилна диагноза :girl_cry2: вече и аз не зная ... тази нощ пътувам за софия и ще видя и там какво ще кажат!После ще пиша!!

Puppito
16th May 2007, 16:32
:?

Uliana
16th May 2007, 16:34
да но хормоните от 14 години до 22 години са едни аз съм на 23 и сега го имам този проблем за разлика от тебе когато се е появил на 14 години!от 14 до 25 години организма както знаеш навярно се развива!
А И НЕ ЗАБРАВЯЙ ОРГАНИЗМА НА ВСЕКИ Е РАЗЛИЧЕН!!!

Puppito
16th May 2007, 16:40
да но хормоните от 14 години до 22 години са едни аз съм на 23 и сега го имам този проблем за разлика от тебе когато се е появил на 14 години!от 14 до 25 години организма както знаеш навярно се развива!
А И НЕ ЗАБРАВЯЙ ОРГАНИЗМА НА ВСЕКИ Е РАЗЛИЧЕН!!!

виж Uliana, не го пиша всичко това, за да се заяждам с теб, а за да ти кажа според моите наблюдения и преживявания как се случват нещата с противозачатъчните. ти сама ще решиш какво да правиш от тук нататък. при всички положение ти желая успех и да се възстановиш бързо.

п.с.: противозачатъчните могат да възбудят апетита, но ти можеш да го контролираш.

Uliana
16th May 2007, 16:48
Не съм и предположила че се заяждаш с мене!Извинявай ако е прозвучало така!но ти си от тези 10% на които им е добре от Диането!
ТА се опитвам да намеря някакво сходство ... не зная дали разбираш!при повечето жени има оплаквания ... а за апетита аз нямам такъв!Но пълнея!Просто исках мнение по въпроса!Благодаря ти за твоето!
И за УСПЕХА КОЙТО ДАНО ДОЙДЕ СКОРО ЧЕ ВЕЧЕ 6 МЕСЕЦА Е ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ!!!

Dee dee
16th May 2007, 16:50
Ами и аз съм пила Диането точно поради тази причина - поликистозни яйчници,ама даже отслабнах много от него,може и да не е било от него,ама със сигурност не напълнях.Напълнях,когато го спрях,тогава и кожата ми се омазни,и косата...Ама не може цял живот на противозачатъчни.Пих го близо 2 години преди година и половина,така че ако е трябвало да напълнея от него със сигурност щях

Uliana
16th May 2007, 17:01
олеее вече не зная навярно е от нещо друго тогава ......... :?

Dee dee
16th May 2007, 17:06
Според мен едни пълни изследвания може да покажат откъде идват килограмите...Ама лекарите най-добре си знаят :) Не се предавай, важното е да си здрава, с кг ще се справиш :)

bibi_82
16th May 2007, 19:19
Puppito ако добре си прочела какво съм написала казах че нещата са строго индивидуални и имам приятелка която ги пие вече година и не е качила и грам.при мен обаче се отразиха обратно - напълнях страхотно а очевидно и Uliana има същия проблем. да не говорим че се чувствах страшно дискомфортно докато ги пиех. тогава си правих и хормонални изследвания и трагнах с тях от лекар на лекар.оказа се че Диане 35 изобщо не е трябвало да ми бъде назначено като лечение защото те са предназначени за по-тежки случаи.тогава само дето не ревнах в кабинета като ги чух това.и наистина са по-силни - щом не си пила други хапчета едва ли ти е напраило впечатление но ако вземеш опаковката на Диане и на Ясмин или други противозачатачни ще забележиш че Диане са 3,5 мг. докато другите са 1,5 - 2мг.извинявам се за грешката - 2 пъти по силни са. Това не означава обаче че са по-вредни а просто по-силни и не са подходящи за всякакви случаи.за съжаление повечето доктори които ги изписват искат просто да се презастраховат.в моя случай обаче те не бяха подходящи за лечение.в твоя -може би са били.

bibi_82
16th May 2007, 19:30
и в никакъв случай не съм твърдила че други хапчета ще предизвикат отслабване - важното е да не ти предизвикват дискомфорт докато ги пиеш, а след като той веднъж е причинен под формата на напълняване отслабването е възможно само с правилен хранителен режим и много воля.
и аз ти желая успех Uliana.Надявам се че всеки със мнението си ти е помогнал по мъничко.

cranberry
17th May 2007, 06:12
НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС - след ле4ение с диане излекувахте ли поликистозата?
аз като го спра диането и пак се появяват кистите. в на4алото ка4их 5-6 кила , което за мен е адски мн. после с МН усилия го свалих, но ми е трудно. понякога избеснявам от глад, с воля гледам да не се тъп4а. ка4ването на кг не е само от хормоните, а и от това, 4е 1 от основните симптоми на поликистоза е затлъстяване и/или мазнини в областта на корема и кръста. 3 месеца не ги пих, винимо отслабнах, но и нямах цикъл. пак ги по4нах. видимоне съм ка4ила, но се усещам как мн трудно си озаптявам глада.
не знам колко са силни или не. лекарите в бг казват, 4е това е препаратът за поликистоза. пия го със СИОФОР - за диабетици е.
а извън бг как се третира (щото то май ле4ение няма) поликистоза?

Puppito
17th May 2007, 08:37
извинявам се ако съм обидила някого с мнението си. :oops:

може би не съм обяснила правилно. 99-та година започнах да пия диане 35, защото имах страшно нередовен цикъл - идваше си когато си искаше и продължаваше също толкова. тогава отидох на изследвания с видеозон, пълна кръвна картина, хормонални изследвания и т.н. консултирах се с гинеколожката на майка ми и с още двама други гинеколози и тримата съвсем независимо ми назначиха лечение с диане 35. започнах да ги пия и на контролните изследвания след 1 година се оказа, че (първоначално имах кисти и на двата яйчника) имах кистички само на единия яйчник. продължих да ги пия още няколко месеца (оможе би още половин година - не помня добре) и отново изследвания - вече нямах никакви кисти, цикъла ми беше станал съвсем редовен, кожата ми беше чиста и се чувствах чудесно. спрях ги. може би година след това обаче пак се започна - цикъла, пъпки...пак на изследвания - пак се бяха появили кисти. и продължих да ги пия. веднага цикъла ми се урегулира, и в течение на времето кистите също изчезнаха. след това започнах да водя полов живот и продължих да си пия диането вече с противозачатъчна цел. на няколко пъти гинеколожката ми предлагаше да ги сменим като превантивна мярка - все пак вече доста време ги бях пила. аз обаче си бях много доволна от диането и се притеснявах, че с друг препарат няма да се чувствам толкова добре и решихме да си ги продължа. разбира се съм си правила редовните почивки и съм си ги пила по схемата. сега вече от 2, а може би и три месеца съм ги спряла, защото в един момент много се притесних, че прекалено дълго време ги пия и прочетох доста неща, които окончателно ме решиха да ги спра.
това е моята история. ако помага на някой- радвам се:)
прави сте че при всеки човек резултат е различен тъй като всеки организъм е различен.
желая на всички с този проблем скорошно разрешаване :)
и дано повече нямаме кисти :)

cranberry
17th May 2007, 10:47
Puppito, сега като не ги пиеш, как си с цикъла? и когато си правила контролните хормонални изследвания, беше ли спряла диането? зашото доколкото знам, не ти дава реална хормонална картина след като все пак пиеш хормони. моя лекар ми каза да спра за 3 месеца, да си направя изследвания и да видим кво се случва. ама на мен 3 месеца не ми дойде и пак ги почнах. абе ад някакъв

Puppito
17th May 2007, 12:19
Puppito, сега като не ги пиеш, как си с цикъла? и когато си правила контролните хормонални изследвания, беше ли спряла диането? зашото доколкото знам, не ти дава реална хормонална картина след като все пак пиеш хормони. моя лекар ми каза да спра за 3 месеца, да си направя изследвания и да видим кво се случва. ама на мен 3 месеца не ми дойде и пак ги почнах. абе ад някакъв

цикъла ми е добре. дава отклонение най-много 2-3 дни около датата(което е голяма постижение за мен!!!!)
иначе изследвания си направих 1 седмица лсед като го бях спряла - бяхо добри.
искам обаче да минат няколко месеца и пак ще си направя да видим какво ще покажат.

а иначе при предишни прекъсвания и на мен ми се е случвало да не ми дойде 2 месеца и нали се сещаш.... бях почнала да мисля за бебшки дрешки :2036: :1250:

cranberry
17th May 2007, 14:05
цикъла ми е добре. дава отклонение най-много 2-3 дни около датата тва ми е мечта, оба4е без хапове, нали.
иначе изследвания си направих 1 седмица лсед като го бях спряла - бяхо добри нормално е да са добри.
искам обаче да минат няколко месеца и пак ще си направя да видим какво ще покажат това ще е по-реален резултат. стискам палци!
при предишни прекъсвания и на мен ми се е случвало да не ми дойде 2 месеца и нали се сещаш какво правиш в такива случаи? колко време чакаш да ти дойде преди да вземеш някой хап за предизивикване на цикъл?
бях почнала да мисля за бебшки дрешки само като си помисля колко пъти съм "била бременна" и колко постинора на вятъра съм изпила...

bibi_82
17th May 2007, 19:59
cranberry това което знам за поликистозата е че е много упорито заболяване. моята лекарка ми каза че жени с такива проблеми обикновено пият хапчета с години. лошото е че като спреш пак може да се появят. окончателно можеш да се излекуваш едва след като родиш и дори това не е много сигурно :cry: . аз се питам обаче какво става ако дори след като родиш поликистозата не изчезне?цял живот ли ще пием хапчета ли? :oops: за това забравих да питам. колкото до Диането - права си -това са хапчета предназначени за поликистоза защото са по-силни и влияят на кистите по-бързо.това не означава обаче че други противозачатъчни не могат да повлияят на поликистозата - влияят но по-бавно.затова не е проблем да се замести Диане 35 ако не ти действа добре.лекарите си знаят с какво може да се замести. в моя случай е с Ясмин.
аз лично съм голям противник на всякакви хормонални таблетки но за съжаление ми се налага да ги пия и когато ги спра до 1 година пак ми се явяват кисти. колкото до въпроса ти cranberry аз никога не съм имала нередовен цикъл и въпреки това имам поликистоза.

bibi_82
17th May 2007, 20:05
[quote="Puppito"]извинявам се ако съм обидила някого с мнението си. :oops:

Puppito аз не се чувствам обидена, най-малко от теб. :lol:

cranberry
17th May 2007, 22:35
cranberry това което знам за поликистозата е че е много упорито заболяване. моята лекарка ми каза че жени с такива проблеми обикновено пият хапчета с години. лошото е че като спреш пак може да се появят. окончателно можеш да се излекуваш едва след като родиш и дори това не е много сигурно :cry: . аз се питам обаче какво става ако дори след като родиш поликистозата не изчезне?цял живот ли ще пием хапчета ли? :oops: за това забравих да питам. колкото до Диането - права си -това са хапчета предназначени за поликистоза защото са по-силни и влияят на кистите по-бързо.това не означава обаче че други противозачатъчни не могат да повлияят на поликистозата - влияят но по-бавно.затова не е проблем да се замести Диане 35 ако не ти действа добре.лекарите си знаят с какво може да се замести. в моя случай е с Ясмин.
аз лично съм голям противник на всякакви хормонални таблетки но за съжаление ми се налага да ги пия и когато ги спра до 1 година пак ми се явяват кисти. колкото до въпроса ти cranberry аз никога не съм имала нередовен цикъл и въпреки това имам поликистоза.
АБСОЛюТНО съм съгласна с вси4ко. има всякакви симптоми. аз се благодаря, 4е поне косми не ми излизат дет не им е мястото, да 4укам на дърво. а от диането не е истина как се из4иства лице от пъпки, как не растат косми по ръце и крака и как не се омазнява коса. едното за сметка на другото, пълно щастие няма. юни ще ходя на лекар да си правя всякакви изследвания, 4е заминавам в чужбина и ше го питам за други хапове, 4е не мога да си купя диане зА 1 година напред. то не 4е не мога, ама ше го използвам като аргумент, щото той е твърдо за диането, при все 4е е някво рекламно лице на ясмин, в сми, 4ела съм го преди време по йенските списания как обяснява колко яко е да пиеш ясмин. сори за дългия пост.
бтв имам позната, която на 38 г. след 2 разждания и цял живот редовен цикъл й откриват поликистоза, която о4евидно се появява по-късно

milena127
18th May 2007, 08:36
И аз да се включа- имах поликистоза преди 5-6 години, просто в един момент спря да ми идва. (лекарите твърдят, че няма общо с факта, че преди това с години пиех всякакви противозачатъчни, ама аз все още имам някакви съмнения, че си обърках организма с тези хормони).

Пих Диане 9 месеца. Поликистозата ми изчезна, оттогава ми е редовен цикъла (пу,пу). Казаха ми, че по принцип вероятно пак ще се появи, но засега всичко е наред.

Обаче от Диането и аз напълнях с цели 4 килограма. Имайте предвид, че аз изобщо не пълнея даже и да искам, много съм слаба и не качвам килограми. От Диането обаче такъв апетит ми се отвори и хоп 4 кила за месец. Веднага щом ги спрях свалих килограмите. Не съм полагала усилия, явно организма ми е такъв.

И аз имам приятелка, която ги пие с години и се чувства фантастично, даже е отслабнала.

Така че универсален резултат няма.

milena127
18th May 2007, 08:38
Я да питам аз момичетата с поликистоза:

Като спрете хапчетата след колко време за връщат кистите? Дали е добър резултат, че вече 4 години при мен няма повторна поликистоза? В началото ходех на контролни прегледи, сега вече не. Дали е достатъчен показател, че цикъла ми е редовен и следователно нямам кисти?

bibi_82
18th May 2007, 09:41
Дали е достатъчен показател, че цикъла ми е редовен и следователно нямам кисти?

мисля че не е, защото аз имам много редовен цикъл и въпреки това имам поликистоза. ходи на лекар редовно.при мен се установява само с преглед защото имаче нямам никакви от известните симптоми за поликистоза. мисля че за симптомите има значение дали имаш кисти само на единия или и на двата яйчника - при мен е само на единия. колкото до другия ти въпрос - знам че киститите могат да се образуват отново но точен момент за това няма.миналата година пих хапчета 6 месеца и като ходих на лекар преди месец се оказа че имам наченки на кисти отново. :cry:

Kalipso*
18th May 2007, 09:55
Здравейте. И аз също имам поликистоза, 3 месеца бях на диане-35 и още 3 на клостилбегит и дуфастон. качих повече от 10 кг. от средата на февруари спазвам НВД и + малко физическа активност успях да смъкна доста, но има още какво са се желае. най-големият ми проблем не са качените килограми, ами стриите, които ми се образуваха. спрях хапчетата януари. това лечение, не даде 100% резултат, но не ми се иска да го повтарям.
по повод на ефекта от всички тези хормонални таблетки - ефекта е строго индивидуален (една приятелка качи от диане-35 4 кг, а друга 9кг)

Puppito
18th May 2007, 11:36
дуфастон?? :shock: божке, аз си спомням, че ведъж ми биха инжекция дуфастон, за да предизвикат идване на цикъла. правилно ли си спомням... :roll:

Puppito
18th May 2007, 11:38
Я да питам аз момичетата с поликистоза:

Като спрете хапчетата след колко време за връщат кистите? Дали е добър резултат, че вече 4 години при мен няма повторна поликистоза? В началото ходех на контролни прегледи, сега вече не. Дали е достатъчен показател, че цикъла ми е редовен и следователно нямам кисти?

ами аз бих те посъветвала пак да си ходиш на прегледи, защото както са казали и другите момичета "най-сигурно" е да се спре появата на кистите след раждане. иначе преди на мен ми се появяваха отново около 4-5 месеца след спиране на диане. сега да чукам на дърво нямам от около година. и както вече казах съм спряла диане от няколко месеца.

cranberry
18th May 2007, 13:10
дуфастон?? :shock: божке, аз си спомням, че ведъж ми биха инжекция дуфастон, за да предизвикат идване на цикъла. правилно ли си спомням... :roll:
да
Като спрете хапчетата след колко време за връщат кистите? след година и половина диане + сиофор реших да почина малко. на края на 2рия месец "почивка" все още нямах цикъл и кистите вече се бяха re-появили

Kalipso*
18th May 2007, 13:16
дуфастон?? :shock: божке, аз си спомням, че ведъж ми биха инжекция дуфастон, за да предизвикат идване на цикъла. правилно ли си спомням... :roll:
за инжекции дуфастон не бях чувала досега. аз го пих като хапчета.

Rachel
19th May 2007, 08:43
и на мен ми изписаха ДИАНЕ 35 преди два месеца,и си го пиех редовно,но...снощи си забравих хапценцето и сега съм много стресната!Дали ще има някакви последици? :? :cry:

bibi_82
19th May 2007, 09:07
и на мен ми изписаха ДИАНЕ 35 преди два месеца,и си го пиех редовно,но...снощи си забравих хапценцето и сега съм много стресната!Дали ще има някакви последици? :? :cry:

просто го вземи като се сетиш и после следващото по обичайното време в което си пиеш хапчето

Rachel
19th May 2007, 10:28
ОК!Мерси за бързия отговор и да се надявам че повече няма да забравям да го пия. :roll:

apoklistika
19th May 2007, 13:20
просто го вземи като се сетиш и после следващото по обичайното време в което си пиеш хапчето
Не е точно така, ако се сетиш със закъснение до 12 часа, го вземи. Ако е по- късно, по- добре пропусни и вземи направо следващото в съответния час, но в такъв случай не се гарантира надеждна контрацепция в следващите 36 часа.
Прочети си упътването, там пише със сигурност.

Uliana
21st May 2007, 11:58
Здравейте!
След изследванията в София и консултация при ендокринолог и гинеколог се оказа ... неточна диагноза! :shock: :shock: :cry: Умираше ми се в лекарския кабинет!!!от една седмица не пия Диане 35 и съм свалила 3 кг което е много добре а си се храня както преди!
В един момент кистата ми изчезна всички женски хормони са ОК, но можело да има някакво заболяване на психическа основа!Абе какви са тези лекари под вола търсят теле!!!
Първо деца нямаше да имам сега и луда ще ме изкарат!!!!Но съм спокойна че мога да почваме с опитите за едно бебче!

bibi_82
21st May 2007, 12:19
много се радвам и все пак си имай едно на ум и ходи редовно на прегледи. и моите хормони бяха ок но и досега се боря с тия упорити кисти.

eli777
22nd May 2007, 20:43
Здравеите момичета, и аз съм с поликистоза от един месец пия Диане 35, от утре трябва да почвам нов курс а всеоще не ми е дошъл мензиса :? , при вас как беше?

vinaria
23rd May 2007, 18:33
При мен 4 години Диане 35-резултат никакъв,кисти,нередовен цикъл,косми по цялото тяло-пълен комплект!!!

cranberry
23rd May 2007, 19:11
При мен 4 години Диане 35-резултат никакъв,кисти,нередовен цикъл,косми по цялото тяло-пълен комплект!!!
дори и СЪС диането? :shock:

Yana
23rd May 2007, 19:29
Не е чудно, синтетични хормони са. А и клиничните изследвания доказват 70% подобрение на симптомите (забележете че не се говори за излекуване) а останалите 30% остават неповлияни.

cranberry
23rd May 2007, 19:46
да де, за тва му викат трийтмънт :?
ama, vinaria, защо не се кнсултираш да ти сменят диането с нещо друго, така мн кофти

franzelkata
23rd May 2007, 21:22
Мога да ви дам една идея, пук вие както решите: преди време една гинеколожка ми постави диагноза поликистоза на яйчниците, аз освен, че умрах от страх, потърсих 2ро мнение, ходих в една частна инвитро-клиника, реших, че щом правят ин витро, трябва да разбират все оак, както и да е, след прегледа (имах около 16 кисти на 2та яйчника) лекарят каза, че почти е убеден, че не е поликистоза, а че кистите са в следствие на завишени хормони, така и се оказа - изследваха ми 2 хормона - Пролактин и Естрадиол, Пролактина беше ужас около 900 при нормално ниво до 200 май, а др беше малко завишен, пих 4 хапчета по 2 всяка седмица и пак ме изследваха, пролактина беше паднал, казаха, че кистите сами ще се махнат, след 3 месеца като отидох на преглед наистина ги нямаше, та поуката е: НАПРАВЕТЕ СИ ПО ЕДНО ХОРМОНАЛНО ИЗЛЕДВАНЕ преди да пиете каквито и да било хормони

Gia
24th May 2007, 02:13
И аз съм на мнение, че е задължително хормонално изследване преди да се започнат хапчета на хормонална основа. Аз също имах поликистоза (без видими симптоми като акне, косми, килограми) и пих Диане-то 6 месеца, след консултация с гинеколжката го спрях и след 3 мес бях в Пирогов заради спукана киста (нямах операция, но болеше гадно). Смених си лекаря и новата ми каза, че сега всичко ми е наред...Ама как да съм сигурна, че няма пак да спукам кисти/или да се появят нови?!
Затова си продължих с хапчетата (изписаха ми Лингинет 20, че уж са по-лекички ). В интерес на истината не съм качила килограми, само имах главоболие и подуване на крайниците в началото...

Някаква_Такава
24th May 2007, 09:03
Имам въпрос поликистозните яйчници пречат ли на забременяването :roll:
Извинявам се за тъпия въпрос предварително :)

apoklistika
24th May 2007, 09:07
Да.

bibi_82
24th May 2007, 11:03
Имам въпрос поликистозните яйчници пречат ли на забременяването :roll:


зависи колко са кистите и дали има нарушение в цикъла.обикновено ако кистите са обхванали и двата яйчника има нарушения и в цикъла и тогава е логично да не може да се забременее.ако пък кистите са обхванали само единия яйчник - може да се забременее защото другия функционира нормално.мисля, без да съм сигурна че кистите пречат преди всичко на износването на бебето затова е по- добре да си здрава когато решиш да имаш дете.

Uliana
24th May 2007, 14:40
Зависи колко е голяма кистата ... поне на мене такла ми обясниха. Ако е до 3 см не е нищо страшно, т.е да ти я видят само с вагинален ехограф, но ако е с обикновения т.е. само през корема тогава е по голяма от 3 см. Та значи обясниха ми че ако кистата е над 3 см има вероятност докато износваш бебето да се спука да стане перотонит и да ти махнат бебчо, яйчници, матка ... всичко!НЕДАЙ БОЖЕ НИКОМУ!!!!!!!!!
Но имало жени които си забременявали с поликистоза и си изнозвало бебето без проблем!
Това зная аз относно поликисозни яйчници!
Стискайте палци защото правим опити за бебче дано нямам проблеми!!! :) :)

Мария Василева
24th May 2007, 16:44
А може да мине и без никакви проблеми!
Една моя позната докато беше бременна разви перитонит-оперираха я, живи и здрави са си тя и бебето и вече е една мноого сладко момиченце! :girl_dance:

Puppito
24th May 2007, 21:06
Зависи колко е голяма кистата ... поне на мене такла ми обясниха. Ако е до 3 см не е нищо страшно, т.е да ти я видят само с вагинален ехограф, но ако е с обикновения т.е. само през корема тогава е по голяма от 3 см. Та значи обясниха ми че ако кистата е над 3 см има вероятност докато износваш бебето да се спука да стане перотонит и да ти махнат бебчо, яйчници, матка ... всичко!НЕДАЙ БОЖЕ НИКОМУ!!!!!!!!!
Но имало жени които си забременявали с поликистоза и си изнозвало бебето без проблем!
Това зная аз относно поликисозни яйчници!
Стискайте палци защото правим опити за бебче дано нямам проблеми!!! :) :)

успех сладурчета! :girl_dance:

Uliana
25th May 2007, 09:35
Благодаря ви! Ще пиша до къде сме стигнали :2039:

vinaria
25th May 2007, 16:23
При мен 4 години Диане 35-резултат никакъв,кисти,нередовен цикъл,косми по цялото тяло-пълен комплект!!!
дори и СЪС диането? :shock:
Да ,дори и със ДИАНЕТО,

milena127
25th May 2007, 16:27
Е как може да те тъпчат 4 години тогава?!
Като няма резултат след първата да ги сменят с нещо друго. Явно при теб трябват други хормони.
Според мен това е чиста лекарска небрежност. :twisted:

apoklistika
25th May 2007, 17:13
Смени си доктора, определено.
Не знам с какъв акъл те е оставил да ги пиеш 4 години при положение, че няма никакъв ефект от тях :?

vinaria
26th May 2007, 11:58
Смених го най -накрая,сега нямам кисти,цикъла ми точен,но за съжаление космите ще си останат :girl_cry2: :girl_cry2: :girl_cry2:

Uliana
27th May 2007, 07:58
И аз имам косми, но на лицето ги изрусявам а на останалите места действа епилатора! :wink:

Някаква_Такава
27th May 2007, 15:44
И аз имам косми, но на лицето ги изрусявам а на останалите места действа епилатора! :wink:
Как ги изрусяваш ?! :!:

apoklistika
27th May 2007, 15:49
С кислородна вода сигурно.

Uliana
28th May 2007, 11:35
Изрусявам ги с блондор, но преди тожа си почиствам добре лицето с кислородна вода много ми изгаря кожата!Макар че блондора е за коса нямам никакви странични реакции!Така се изрусявам вече две три години!Доволна съм в месеца два пъти е напълно достатъчно!Странното е че съм пробвала и с боя но ефекта специално при мене е ужасен :? :cry: Голям рев ревах тогава бях си изгорила кожата :oops: А иначе на ръцете, краката и горна устна с епилатора :wink:

cranberry
28th May 2007, 13:18
Изрусявам ги с блондор, но преди тожа си почиствам добре лицето с кислородна вода много ми изгаря кожата!Макар че блондора е за коса нямам никакви странични реакции!Така се изрусявам вече две три години!Доволна съм в месеца два пъти е напълно достатъчно!Странното е че съм пробвала и с боя но ефекта специално при мене е ужасен :? :cry: Голям рев ревах тогава бях си изгорила кожата :oops: А иначе на ръцете, краката и горна устна с епилатора :wink:
не стават ли по-дълги космите, като ги изрусяваш?

Uliana
28th May 2007, 13:29
Хм ... не съм забелязала :roll: защо да стават по дълги ... те боите по скоро изтъняват косъма!А и гадното е че аз имам много бяла кожа а космите са ми черни ( сгъста коса съм и веждите са ми такива черни) и се виждат много :cry: но не съм забелязала и да стават по дълги космите!

Rachel
7th June 2007, 09:54
Тези хормонални изследвания за които говорите как се правят и какво точно предтавляват? :? :?:

Puppito
7th June 2007, 09:57
Тези хормонални изследвания за които говорите как се правят и какво точно предтавляват? :? :?:
ами нищо по-специално - пак ти взимат кръв на гладно, но лекарят определя кои хормони да ти бъдат изследвани и ги отбелязва на листа и ---> лабораторията :)

Rachel
7th June 2007, 10:10
то не било сложно :oops: :roll:

cranberry
7th June 2007, 19:02
то не било сложно :oops: :roll:
не е, ама е скъпо :evil:
Uliana, за порастването накосмите питам само, щото така съм чувала. не разбирам :oops:

vinaria
7th June 2007, 20:21
Споко,космите не растат повече от изрусяването,Има и едно обезцветяващо кремче на LYCIA ,много добра работа върши и не гори кожата.

Някаква_Такава
11th June 2007, 09:08
Хора ,помощ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Откриха ми 3 кисти на левия яйчник и две миомни възелчета и искат да ме оперират в началото на септемвври :shock:
Лекаря каза,че няма да се оправя с лекарства и задължително трябва операция !
След операцията ще ми спрат цикъла за 6 месеца и после ще пробваме забременяване !
Аз се уплаших ужасно -лекаря предполага ,че няма да ми остане здрава тъкан по левия яйчник :girl_cry2:
Според вас с какво ще ми спрат цикъла с мъжки хормони ли !!!
Някой да е преживявал подобно нещо !? :evil:

Puppito
11th June 2007, 09:11
о, мила :shock: какви са тези неща??? как така се налага операция? зашо не се консултираш и с друг лекар? той обясни ли ти зашо точно е операцията - заради кистичките или по-скоро заради тези възелчета?

Някаква_Такава
11th June 2007, 10:23
о, мила :shock: какви са тези неща??? как така се налага операция? зашо не се консултираш и с друг лекар? той обясни ли ти зашо точно е операцията - заради кистичките или по-скоро заради тези възелчета?
Ох,не ме питай Пупи...операцията се налага заради кистите предимно и заради единия възел ,който е 4 на 4 см :?
Уф ,незнам какво да правя ,този д-р Василев (работи в Св София в Кр поляна) се смята за много добър специалист :roll:
Но мисля ,че трябва да ида и на второ мнение :(

Мария Василева
11th June 2007, 13:20
и аз така знам- поне второ мнение е задължително.
може да си е добър лекаря- потърсете и друго мнение.

една лекарка искаше да сложи крачетата на малко бебе в гипс за 1 година, а се оказа че никаква такава нужда няма!! Ако не беше консултацията с втори и трети специалист.... излишни мъки!!! нейното дете наскоро беше починало и сигурно е виждала всичко в черни краски :cry:

може и да е прав лекаря, но нищо не пречи да чуеш още 1-2 независими мнения.

пък и колко сгрешени диагнози има..............
и за рак даже са наплашвали тъй хора, и за какво ли не!

Някаква_Такава
11th June 2007, 13:26
Аз се чудя от какво се предзвиква образуването на кисти :shock:
Как може да се предпази човек ...

Uliana
11th June 2007, 14:24
Здравей, Някаква_Такава!
Аз имах 7 сантиметрова киста, казаха ми какви ли не диагнози, то и за това отворих тази тема, но ... един съвет от мене!Колкото и да ти е трудно първо запази спокойствие и не се подлагай на операция, докато не поискаш второ ако се наложи и трето мнение!Мен така ме объркаха, натъпкаха ме със всякакви хормони и тем подобни а сега съм си ок със прекрасни яйчни ... проблема бил съвсем различен!
Не се шашкай и искай всичко да ти обяснят подробно!Аз бях ужасно панирана ... дори не помня какво са ми говорили искаха операции и какво ли още не ...
Така че, лекарите особенно хирурзите знаят само едно лягай под ножа и това е! :? :? та това е твоят живот не техния ...
УСПЕХ, КЪСМЕТ И МНОГО СПОКОЙСТВИЕ!!!!

Puppito
11th June 2007, 14:46
и моят съвет е да се консултираш с още няколко гинеколози.
не искам да рискуваш и дя лягаш да те оперират. :1219:

bibi_82
11th June 2007, 14:49
Аз се чудя от какво се предзвиква образуването на кисти :shock:
Как може да се предпази човек ...

доколкото знам кистите се образуват в резултат на по-завишеното или по-пониженото производство на някой от хормоните. затова в такива случаи се препоръчват хормонални изследвания - за да се разбере кой от хормоните е извън норма. Не можеш да се предпазиш - единственият начин е да се правят редовни гинекологични прегледи за да се хване заболяването още в началото и да може да се реагира навреме.

Uliana
11th June 2007, 14:51
Биби права си, но и в много голяма степен се дължи на психическа основа ... силен стрес, или силно изживяване ...

Puppito
11th June 2007, 14:55
Биби права си, но и в много голяма степен се дължи на психическа основа ... силен стрес, или силно изживяване ...

ей тия неща ще ни натъпчат с болести :(

bibi_82
11th June 2007, 14:56
Биби права си, но и в много голяма степен се дължи на психическа основа ... силен стрес, или силно изживяване ...

затова не се бях замисляла но има логика.
те май и повечето заболявания на това се дължат - стрес и нерви.

Uliana
11th June 2007, 15:42
За съжаление е така ... за някои е срамно но понякога се налага да потърсиш и човек на който можеш да му споделиш всичко!ТАка е най лесно, в смисъл нещо като кошче за "душевни отпадъци" гадно звучи, но е факт-такива са психоаналитиците! :roll:

Puppito
11th June 2007, 15:51
но е факт-такива са психоаналитиците! :roll:
и в интерес на истината действат много добре. имам познати, които в момента се ползват от услугите на психоаналитик и проблемите им намаляват доста. :)

Uliana
11th June 2007, 16:20
да и аз мислех да потърся техните услусги, но не знаех къде във варна ... стига че смянаме темата ...

Puppito
11th June 2007, 16:25
абе Uliana аз май трябва да ти се извиня :)
мисля, че по едно време спорих с тебе доста по въпроса с това пълнеене. само че не помян дали спорехме че пълнеето започва със започването на противозачатъчните или със спирането им.
започвам да си мисля, че откакто спрях хапчетата (5 месеца) съм качила 4 кг. :shock: стряскам се вече.. :?
тъй че - прощавай, ако съм била по-рязка. :girl_kiss2:

Uliana
11th June 2007, 16:38
не се притиснявай ... а за кг спокойно 4 кг са нищо в сравнение колко тежки случаи има!! :2035: :2008:

Puppito
11th June 2007, 16:43
да, ама ме интересува дали със започването на хапчетата или след спирането им започва качването?

Uliana
11th June 2007, 16:52
при всеки е различно ... зависи не само от движението и храненето. Аз например не качих нито един кг по време на лечението, но няма да ти кажа за каъв зверски глад ставаше на въпрос, но си знаех плодовете, зеленчиците,т.е. без сладко защото аз хляб и тестени изделия не ям.Ако си позволявах сладичко после 3 дена глад!абе жестоки усилия.Само се опитай да не качваш повече от 5 кг, защото организма свиква с кг и после е много трудно!Сега аз смъквам кг бавно, но надявам се славно.качих 15 кг за 20 дена но не ги смъкнах за толкова!!!

Някаква_Такава
11th June 2007, 21:11
а ,тези хормони ,с които спират цикъла ,дали са мъжки ,ами ако имат странични ефекти .....знаете за какво говоря :shock:
Днес трябваше да си взема изследванията -не посмях ...паникьосала съм се доста ,кой знае какво ще ми покаже микробиологията и цитонамазката :shock:
Уф...

Uliana
12th June 2007, 08:55
Как така няма да си вземеш изследванията.Разбери че си ДОБРЕ не се тормози!!!
Извинявай за въпроса но какво представлява цитомна маска :oops:

apoklistika
12th June 2007, 10:56
какво представлява цитомна маска :oops:
Цитонамазка или ПАП тест
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=139
Такова изследване не са ли ти правили? Ако не, отиди на всяка цена.

Uliana
12th June 2007, 11:13
ама това звучи ужасно гадно боли ли??ОХ, КАКВА СЪМ БЪЗЛА!!! :( :oops: НЕ, НЕ СА МИ ПРАВИЛИ!

apoklistika
12th June 2007, 11:18
Не боли, отиди на ти го направят, защото може да те предпази от нещо много страшно това изследване.
И въобще, заради всички проблеми, които имаш, отиди при още поне един лекар, защото все повече ми се струва, че сегашния ти се отнася малко намарливо.

Uliana
12th June 2007, 12:22
ДОБРЕ ... :? :? :?

Някаква_Такава
14th June 2007, 12:46
Цитонамазка -ОК ,микробиология -ОК :lol: много съм доволна ,но операцията не може да се избегне за съжаление ,попаднах в клиниката на една брошурка с някакви "колоидни препарати ",произвеждани в US
Та по-специално има един ,който е за пооържане на женското здраве и регулиране на хормоналния баланс
Показанията са поликистоза,ПМС,климактери чен синдром,нарушения в цикъла,депресивни състояния ,повишава либидото :roll: и т.н.
На заплата ще го взема и ще пиша отзиви
http://www.admedicine-bg.com/

Puppito
14th June 2007, 14:41
ама ти консултира ли се и с други лекари?
радвам се, че другите ти изследвания са добри.
аз също ги мернах последния път в кабинета тези колоиднте, ама нищо не знам за тях

cranberry
27th June 2007, 19:07
пих диане година и половина, без да го спирам. бяха изчезнали кистите. спрях го за 3 месеца и пак се появиха. адаптацията през следващите 3 месеца беше ад. вече съм по-добре. като ги спрях, свалих видимо кг, при положение, че нямам мн за сваляне. когато ги започнах отново, беше ад, постоянно гладна и пак качих, ама по-малко, отколкото свалих. все е нещо. диането го пия със сиофор - уй за нормализиране нивата на инсулина и притъпяване на глада, ама май няма ефект.
какво е това хапче androkur?
и какви са отводняващите?

cranberry
28th June 2007, 10:16
нямам диабет. обаче при поликистоза има голям риск за развитие на диабет 2 тип заради инсулиновата резистентност. на мен тестостерона ми е в норми, обърканите ми хормони са други. позитивите на диането при мен се изразяват в изключително чиста кожа (преди постоянно имах акне), а и косата ми не се омазнява толкова много.

cranberry
28th June 2007, 18:21
оки, мерси, ама мисля, че съм го чела.

Puppito
6th July 2007, 09:13
охх, ами да ви разкажа за днешния преглед. отивам си аз на гинеколог с разни съмнения. слава богу, съмненията отпаднаха, но пък лекаря ме застреля с :"ми те и двата ти яйчника са силно поликистозни" :shock: ужас. точно след последния ми преглед отпреди половин година ми казаха че съм ок и че вече нямам кисти на нито един от яйчниците и сега пак :girl_cry: много ми е тъпо. и цикъла ми пак е нередовен, да не казвам че последният месец прескочи .....май няма лечение.
и го питах пича какво мисли той по въпроса с това безкрайно пиене на противозачатъчни и той ми казва че тррябва да ги пия, че не можело така..първо ми каза, че трябва да си пусна хормонални изследвания между първия и петия ден от идването на цикъла и резултата от тях да определи какви точно медикаменти да ми бъдат назначени за лечение. аз му казах, че се притеснявам защото според една част от лекарите не е добре да се пият толкова дълго време, а друга част казват - няма проблем ....

Някаква_Такава
6th July 2007, 09:42
охх, ами да ви разкажа за днешния преглед. отивам си аз на гинеколог с разни съмнения. слава богу, съмненията отпаднаха, но пък лекаря ме застреля с :"ми те и двата ти яйчника са силно поликистозни" :shock: ужас. точно след последния ми преглед отпреди половин година ми казаха че съм ок и че вече нямам кисти на нито един от яйчниците и сега пак :girl_cry: много ми е тъпо. и цикъла ми пак е нередовен, да не казвам че последният месец прескочи .....май няма лечение.
и го питах пича какво мисли той по въпроса с това безкрайно пиене на противозачатъчни и той ми казва че тррябва да ги пия, че не можело така..първо ми каза, че трябва да си пусна хормонални изследвания между първия и петия ден от идването на цикъла и резултата от тях да определи какви точно медикаменти да ми бъдат назначени за лечение. аз му казах, че се притеснявам защото според една част от лекарите не е добре да се пият толкова дълго време, а друга част казват - няма проблем ....
Офффффффффф какъв ужас ,Пупи ! Толкова се ядосвам ,тъкмо оправим нещо или пак се разваля или друго се появява ...
By the way купих си го това на Ад медисин ,дето има хормоноподобно действие ,но още се въздържам от коментар
Може би ,някой с диагноза чиста поликистоза трябва да го приема ,за да си проличи резултат ,а с моите проблеми ......още не мога да кажа :roll:

Puppito
6th July 2007, 10:11
какво е това лекарство, мила?

bibi_82
6th July 2007, 15:38
Момичета, аз имам същия проблем. лекувам кисти и тъкмо ги излекувам и до 1 година те пак се появяват. последния път гинеколожката ми каза да не спирам да ги пия противозачатъчните - само като реша да забременявам - тогава. аз не останах очарована от това решение защото да се тъпча с хормони цял живот изобщо не ми харесва.поразрових се за някакво алтернативно решение и открих че може да помогне пчелния прашец.пие се 15 дни после 15 дни се прави почивка и така 3 месеца. реших да пробвам защото ако не ми помогне със сигурност няма и да ми навреди. после ще споделя какъв е резултата.

dani321
24th July 2007, 11:10
Здравейте, искам да споделя с вас. И аз имам диагноза поликистозни яйчници. Изписаха ми Диане. Пих го една година и след като го спрях отново се появиха проблеми. Към 15 ден от цикъла започват болки/явно не се пука фоликула/ и трябва да пия антибиотик. И всичко е като омагьосан кръг. Има ли някои такива симптоми като мен? Къде да си направя хормонални изследвания и скъпи ли са? Ще съм благодарна ако някой сподели с мен.

Puppito
7th August 2007, 14:15
Биби, като теб съм! :)

но сега да споделя какво ми се случва напоследък :)

преди 2-3 седмици бях на преглед, защото вече много се бях притеснила. както съм писала по-назад в тази тема от около половин година а може би вече и повече спрях противозачатъчните, защото моята гинеколожка ми каза, че вече нямам кисти и не ми се исдкаше да продължавам да се тъпча с хормони. пък били те и от ново поколение :)

първите месеци всичко беше горе долу добре, пак не ми идваше на дата, имаше 2-5 дни отклонение но все пак идваше. така. обаче после спря. и аз се шокирах. 1-ви тест. 2-ри тест...ок.
тъй като не можех да стигна до моята гинеколожка (която не е в града в който живея в момента) отидох при друг гинеколог, тук. той ме прегледа и си каза човека - мила, не ти идва защото и двата ти яйчника са силно поликистозни. :) и така вече 3-ти месец.
каза ми че като ми дойде е хубаво да си нправя хормонални изследвания (отново) между 3 и 5тия ден от деня на идване на менструацията. ми хубаво, ама като тя не идва???!!?
чудя се вече какво да правя.
сега чакам гинеколожката ми да си дойде от почивка и отивам да решим проблема...ако може.
този гинеколог (втория ми) ми каза че щом не ми идва, щом имам поликистозни и то силно поликистозни яйчници трябва да си пия противозачатъчните. докато родя....аз му казах че имам опасения поради различните мнения които чувам - едни казват няма проблем - пий си ги, те не са като едновремешните противозачатъчни, блъскани с хормони, тези са толкова олекотени.....други обаче не препоръчват тъпченето на организма с хормони, пък било то и леки. не помня точно колко но все пак никак не ми изглежадше малък процента на жените застрашени от невъзможност за зачеване (не че сега съм хукнала, но някой ден...) или ПАЗИ БОЖЕ рак.....

относно пчелния прашец, по едно време пиех едни билки съчетани с пчелен клей. билкаря при когото ходех и при когото скоро пак ще отида (защотот вече от много места разбирам че е излекувал неизлечими според докторите болести) ми го беше "изписал". намерих го на пазара на графа. по едно зрънце голямо колкото лещено зърно 3 пъти на ден. не бях постоянна с билките и пчелния клей така че нямам отзиви какво се случва.

bibi_82
10th August 2007, 09:00
Пупи, аз вече пих един месец но си намерих натурален пчелен прашец, купих го от пчелар - около 10 лв. струва.честно да ти кажа аз съм много доволна засега - дойде ми точно на 28-я ден което от години не ми се е случвало с изключение на времето през което съм приемала противозачатъчни, лицето ми се изчисти и почти нямах болки при менструацията.наскоро говорих с един билкар който ми каза че добре съм се насочила защото в пчелния прашец се съдържали съставките които имало в повечето хормонални таблетки.както казах пие се 15 дни и после 15 дни се прави почивка - така 3 месеца 1 път в годината.1/2 кафена лъжичка се разтваря в 1/2 чаша вода с 1/2 лъжица мед.малко трудно се разтваря но или го накисвам от вечерта или за малко го слагам в микровълновата.пие се сутрин на гладно.като си приключа самолечението мисля да отида на преглед да видя какво става и ако има полза мисля така да се лекувам и в бъдеще.
колкото до хормоналните мисля че няма начин след продължителна употреба да не дават странични ефекти след време.

vinaria
10th August 2007, 10:16
Да,особенно ако си предразположен наследствено към бъбречни заболявания.На мен например ми се увреди черния дроб.Сега всичко е ок,но от време на време ме наболява,а и трябва да не ям пърженко:(
Това с пчелния прашец е интересно...А мога ли да го намеря при някой ,който прави мед?Защото ти каза ,че си го взела от билкар..Малко тъп въпрос ,но...
НА мен напоследък много ми пада косата ,чудя се да не би да е нещо хормонално.Но от друга страна цикълът ми е редовен-и то без хормони!

vinaria
10th August 2007, 10:17
Ооо,то било пчерал....Ама и аз каква съм....Още не съм се събудила,съжелявам:(

Puppito
10th August 2007, 14:35
сега като ти прочетох поста Биби, се сетих, че имам един приятел медар и му се обадих да го питам за този пчелен прашец, дали има такъв, за да си взема. и се разприказвахме и той ми каза, че неговата дъщеря също има проблем като моя (поликистозни яйчници) и също е пиела натурален пчелен прашец, но не можа да се сети по колко и в какво съотношения. мисля и аз да пробвам - поне ако не помогне, няма да навреди. :) иначе моят познат ми каза, че всъщност пчелния прашец, както и пчелното млечице (за което ще знам повече др седмица :)) способстват протичането на процесите в организма и по някакъв начин благотворно ги стимулират, но не лекуват. просто благоприятстват :) айде да видим какво ще стане :)

vinaria
10th August 2007, 15:32
Ще чакам и аз отзиви:)

cranberry
10th August 2007, 20:31
момичета, а докато го пиете тоя пчелен прашец, вземате ли хормоналните хапове?

Puppito
11th August 2007, 20:06
момичета, а докато го пиете тоя пчелен прашец, вземате ли хормоналните хапове?
аз лично не, защото, хм...чакам пурвата за последните 3 месеца менструация, за да мога да направя изследвания, но тя все не идва.... :D но когато пиех билките, си пиех хапчета..и билкаря ми каза че няма проблем и гинеколожката, на която разказах подробно за въпросните билки.

bibi_82
12th August 2007, 14:37
спред мен не би трябвало хапчетата и пчелния прашец да не са съвместими но аз пия само прашец сега защото целта ми е да разбера дали има полза от него самостоятелно и да не се тровя с хапчета повече.
пупи, незнам дали лекува или благоприятства лечението пчелния прашец но билкаря който ми препоръча да го вземам е лекувал и други болежки в семейството ми само с билки и съм склонна да вярвам че има лечебно действие, иначе предполагам щеше да ме предупреди. а той ми каза да зарязвам хапчетата засега и да пробвам с това. ще видим какво ще стане...

Mena
15th August 2007, 10:35
Малко офтопик относно пчелния прашец- предпочитайте да вземате за предпочитане от този, който е светъл на цвят, без много примеси с по-тъмен цвят топченца прашец. Те са обикновено от билки с малко по-горчив вкус.

Благовеста
27th August 2007, 10:42
Здравейте момичета,

относно проблема, който се обсъжда тук, т.е. поликистозата и разните и' съпровождащи приятелчета, ами аз съм със същия проблем. Преди около 6 години отидох на лекар с болки в корема и "прекрасният" чичо Гинеколог в поликлиниката обясни на едно 21 годишно момиче, че жени като нея не могат да имат деца обикновено, забавно нали и без предисловия! Е отидох при гинеколожката на моя приятелка и малко след това тя ме оперира. Когато си прочетох експертизата, лошо ми стана, не очаквах, че от толкова малко място могат да се изрежат толкова много неща и пак да остане нещо. Е, това е! И така... И аз бях на хапчета дълго време, докато моя приятелка не ми сподели, че и тя е със същия проблем и е пробвала с една билка, която !и' помогнала!. Та билката се казва Синя Тинтява и прочиства токсините в организма, като въздейства точно върху кистозните образувания. Как се приготвя: взимате супена лъжица от въпросната билка и я слагате в буркан, заливате я с около 450 мл вода и я оставяте да преседи 1 нощ, на другия ден я изпивате на три равни части, може преди хранене. Така действате 15 дни, после също толкова почивате, пак 15, пак почивка, после 3тия път пак 15, но почивате месец и после повтаряте, ако ви действа. Не е приятна на вкус, но честно да ви кажа при мен подейства. След хапчетата и всичко останало, което взимах и кистите си се появяваха пак и пак... еми подейства. Всеки път, откакто започнах да взимам Синята Тинтява, когато моята гинеколожка, която е най - прекрасната между другото, най - положителният и позитивно настроен човек, когото познавам, ме преглежда на видеозона реакцията е "Слънце, яйчниците ти са слънце!!!". Е не е ли щастие това!? Не че проблемите ми приключиха напълно, пак си ги има, но определено по - малко... Надявам се и занапред!
Успех и на вас!
Ако имате въппроси, питайте, на линия съм :)

Бет :lol:

bibisi222
30th August 2007, 09:21
Би ли имала синята тинтява добро действие и при единична киста около2см и пак ли така трябва да се пие?

Nia
1st September 2007, 21:26
Здравейте момичета, искам да споделя и моята история.
На 21 съм от 3-4 години имам завишено окосмяване, менструацията ми е перфектна, изследванията ми от миналата година бяха невероятно завишен тестостерон и други мъжки хормони.

Дойде и моят ред да тръгна по мъките. Гинеколози, ендокринолози, хоспитализиране, 4 дни изследвания на кръв, скенери на жлези.....И НИЩО не намериха никаква конкретна причина защо хормоните ми са завишени, ендокриноложката ми направи всичко възможно, но нищо не открихме. Нямам поликистоза (което беше естественото първо предположение). След като не откриха нищо конкретно след 20те изследвания ми предписаха Diane 35+Spironolactone, които си ги пия редовно от 3 месеца.

Проблемите: косми, малки гърди, омазняване на кожата и косата и трудно свалям килограми.
Ефект: циците ми растат и спадат, както си поискат :lol:, качих 4 кила епилирам се през ден, ходя по козметици, потя се като прасе във фитнеса.
намерих си прекрасно момче, което ме обожава точно такава, каквато съм. Нося си новите черни обувки с панделки. Планирам да си направя ринопластика до 2 месеца и цици до 2 години, ЖИВИ, ЗДРАВИ.

И вместо да рева по цял ден ЗАЩО съм толкова наказана, просто махам с ръка и излизам с усмивка, че съм горда и доволна от себе си.
Желая на всички да сте прекрасни, успяващи и обичани, както се чувствам аз в момента :D

Мария Василева
2nd September 2007, 01:39
на другия ден я изпивате на три равни части сигурно сутринта се прецежда и се държи в хладилника после. Ето какво намерих за Синята тинтява (http://www.fitlifestyle.net/health/bilki/bilki_sinia_tintiava.htm) и още (http://www.floresvitalis.com/index.php?page=products&product_id=2), а ето тук (http://culinary.pop.bg/product379.html) наричат билката "горчивка"
Поздравления, Nia! :2020:

Puppito
2nd September 2007, 20:05
за синята тинтява пише че и9 възбужда апетита.
ти забелязала ли си да имаш по-голям апетит откакто я пиеш? и аз не разбрах - напълно ли са ти изчезнали киститие или се появяват отново след всеки месец почивка който правиш пиейки тая тинтява? кой ти препоръча тази рецепта - лекар, билкар?

Мария Василева
2nd September 2007, 21:09
да, възбуждала апетита.
И аз бях на хапчета дълго време, докато моя приятелка не ми сподели, че и тя е със същия проблем и е пробвала с една билка, която !и' помогнала!
Не че проблемите ми приключиха напълно, пак си ги има, но определено по - малко... Надявам се и занапред!
Успех и на вас! Ако имате въппроси, питайте, на линия съм :) Бет :lol:
Преди около 6 години отидох на лекар с болки в корема и "прекрасният" чичо Гинеколог в поликлиниката обясни на едно 21 годишно момиче, че жени като нея не могат да имат деца обикновено, забавно нали и без предисловия! А тоя гинеколог не заслужава да е лекар. И на майка ми някаква в бяла престилка и казала, че няма да може да имам деца, пък ето ги- слава Богу- две- да са ни живи и здрави!

bibi_82
3rd September 2007, 08:25
да ви кажа какво става при мен. мина и втория месец откак пия тоя пчелен прашец и за втори месец ми идва като по учебник - точно на 28-я ден.незнам дали има някаква връзка но нямам и такива болки в корема както е обикновено. е, боли ме малко но поне не посягам към аулина - значи поне е търпимо. направо не смея да се задравам. като приключи и третия месец ще отида на лекар и ще пусна едни изследвания да видя какво става и пак ще пиша.

desitta
3rd September 2007, 11:34
да ви кажа какво става при мен. мина и втория месец откак пия тоя пчелен прашец и за втори месец ми идва като по учебник - точно на 28-я ден.незнам дали има някаква връзка но нямам и такива болки в корема както е обикновено. е, боли ме малко но поне не посягам към аулина - значи поне е търпимо. направо не смея да се задравам. като приключи и третия месец ще отида на лекар и ще пусна едни изследвания да видя какво става и пак ще пиша.

моля те, сподели точната рецепта, че и аз съм с вашия проблем, момичета. има ли значение кога трябва да започвам да го пия и всичко останало :2020:

bibi_82
3rd September 2007, 16:00
начина по който се пие сам го написала в по-горните си постове.иначе няма значение кога ще почнеш да го пиеш

desitta
3rd September 2007, 20:17
OK, намерих го! :D

milena127
10th October 2007, 09:36
да ви кажа какво става при мен. мина и втория месец откак пия тоя пчелен прашец и за втори месец ми идва като по учебник - точно на 28-я ден.незнам дали има някаква връзка но нямам и такива болки в корема както е обикновено. е, боли ме малко но поне не посягам към аулина - значи поне е търпимо. направо не смея да се задравам. като приключи и третия месец ще отида на лекар и ще пусна едни изследвания да видя какво става и пак ще пиша.

Да ви кажа и аз си взех пчелен прашец и при мен ефекта е същия - вече втори месец ми идва на 28 ден (което също отдавна не ми се беше случвало) а болките ги няма.
Да поясня, че поликистозата ми не се е появявала поне 4-5 години, а и по принцип никога не съм имала свръх-болезнен мензис, но сега пък хич никаква болка няма.

Може и да е съвпадение, де да знам, но определено дори и да не помогне прашеца няма да ви навреди, така че пробвайте :lol:

Puppito
10th October 2007, 12:27
както казах пие се 15 дни и после 15 дни се прави почивка - така 3 месеца 1 път в годината.1/2 кафена лъжичка се разтваря в 1/2 чаша вода с 1/2 лъжица мед.малко трудно се разтваря но или го накисвам от вечерта или за малко го слагам в микровълновата.пие се сутрин на гладно.
само това искам да уточня - пие се 3 месеца за цяла година? и се предполага че в останалите 9 всичко трябва да е наред, така ли?

sheratonkata
14th November 2007, 14:28
Здравейте, аз съм с диагноза поликистоза на яйчниците от около 10 години от тях 6 непрекъснато пиене на Диане 35. Ефект - никакъв, освен че напълнях страшно много и косата ми опада :twisted:
Та момичета - при някоя от вас има ли косопад? Знам че по принцип това лекарство се изписва и при косопад на хормонална почва, но при мен преди да започна да го пия нямаше никакви проблеми, а сега....
Не го пия вече 1 година и нямам цикъл ако не приемам Дуфастон :roll:

лилия
15th November 2007, 19:45
Напълняването не е от хапчетата, а от самата болест. Има жени, които не пият противозачатъчни и са пълни, защото хормоните не са в баланс.

На 19 г. на мен ми отстраниха 1/3 от яйчниците, защото целите бяха в кисти. Никога не съм била пълна, а ужасно слаба, не съм имала пъпки, нито оксмяване, но при всеки е различно.

Аз ви съветвам да не се доверявате на билки, защото така преди години не отидох навреме на лекар, пиех някакви на Тошков илкови против образуване на кисти и накрая ми отстраниха целия яйчник, защото кистата го беше изконсумирала.

bibi_82
16th November 2007, 13:42
Аз ви съветвам да не се доверявате на билки, защото така преди години не отидох навреме на лекар, пиех някакви на Тошков илкови против образуване на кисти и накрая ми отстраниха целия яйчник, защото кистата го беше изконсумирала.

Мисля че никой тук, включително и аз не е соменавал да се прилага лечение само с билки и да не се ходи на лекар.

Gia
18th November 2007, 05:00
Лилия,мила, съжалявам, че така се е случило при теб. Дано повече никога да нямаш проблеми.
Аз не съм напълняла още, според мен даже ми се гади от много храна.Преди да почна да ги пия, бях по-лакома.

anastasia
24th November 2007, 21:02
обръщам се към теб най-вече защото другите момичета са май по-малки от мен(то и ти де май :?: ), пък и проблемът ми е май е най-сходен с твоя, тъй като въпреки поликистозните ми яйчници мензисът ми винаги е бил редовен
преди бременността си не знаех да съм имала подобен проблем(имам дъщеря на 4 годинки),
преди година започнах да изкървявам по време на мензис , пих противозачатъчни, които после се оказа че май не е трябвало да пия
спрях ги и проблемите започнаха да се завръщат
докторът ми препоръча кюртаж сигурно предполага че имам полипи на матката заради яйчниците
но самите тях какво да ги правя-препоръчва операция-но аз не мисля че тя би разрешила проблема, причината си остава, практически се занимаваме само със следствието

bibi_82
26th November 2007, 12:29
обръщам се към теб най-вече защото другите момичета са май по-малки от мен(то и ти де май :?: ), пък и проблемът ми е май е най-сходен с твоя, тъй като въпреки поликистозните ми яйчници мензисът ми винаги е бил редовен
преди бременността си не знаех да съм имала подобен проблем(имам дъщеря на 4 годинки),
преди година започнах да изкървявам по време на мензис , пих противозачатъчни, които после се оказа че май не е трябвало да пия
спрях ги и проблемите започнаха да се завръщат
докторът ми препоръча кюртаж сигурно предполага че имам полипи на матката заради яйчниците
но самите тях какво да ги правя-препоръчва операция-но аз не мисля че тя би разрешила проблема, причината си остава, практически се занимаваме само със следствието

извинявай ама чак сега забелязах че към мен си се обърнала :1228: това което мога да ти кажа за полипите е че за мое и твое съжаление те се премахват само с кюртаж. консултирах се с доста лекари вече по този повод и отговора беше един и същ. та оказва се че ако имам полип(дано да нямам и това да са били просто съмнения на лекарката ми) кюртажа е единствения вариант той да бъде премахнат.аз обаче продължавам да си пия пчелния прашец въпреки че минаха вече три месеца откак го взимам и гинеколожката ми изписа още някакви билкови таблетки които пих един месец.чувствам се добре но при следващия ми цикъл ще си проличи дали съм добре всъщност - тоест дали полипа го има или го няма.При наличие на полип цикъла е доста по-обилен от обикновено.

bibi_82
26th November 2007, 12:50
и още нещо, anstasia. съветвам те при каквито и да е съмнения или диагнози от страна на някой лекар да се обръщаш за мнение към поне още един специалист. колкото до пчелния прашец, той се препоръчва за лечение на кисти по яйчниците, при мен помогна. не вършел работа при полепи, но аз си го пия, може и да помогне, знам ли вече. естествено консултирах се преди да продължа да го вземам и получих разрешение щом се чувствам добре от него да си го пия.

anastasia
27th November 2007, 11:25
благодаря за съветите ти ,но аз междувременно бях вече на кюртаж-цяла година стана откакто вече се мъкна по доктори , пия какво ли не -хапчета, билки, но ефектът е никакъв
посъветвах се и с друг доктор за този кюртаж(то май него отлагам цяла година) и се навих да го направя.
докторът каза че съм имала много полипи, които явно няма как матката ми сама да може да изхвърли и той ги бил изчистил
естествено никой не дава гаранция че проблемите ми ще свършат, а и на мен ми се струва почти невероятно, т.к сигурно знаеш , че в основата им стоят хормонални нарушения
сега се надявам хистологичнтото изследване на полипите да е добро и междувременно съм се заела да търся пчелния прашец, защото съм чувала за прочистващото му действие

bibi_82
27th November 2007, 14:21
anastasia, много съжалявам че се е наложило да се стигне до кюртаж при теб.да ти кажа, мен доста ме е страх от подобна интервенция. при мен съмненията са само за един полип, но искрено се надявам да се е изчистил сам и да не ме кюртират.тъй като ходих на лекар преди цикъл лекарката ми каза тогава че има вероятност полипа да е в следствие на това и с цикъла да се изчисти, но все пак трябва да реагирам веднага ако забележа някаква аномалия. сега само се надявам наистина да е била права.

anastasia
27th November 2007, 17:20
ами преживяването никак не беше приятно, дори още ме наболява пък и тази пълна упойка си е кошмарна.
мисля че ти не се нуждаеш от подобна интервенция, щом лекарката има съмнения само за един полип, при мен определено са били доста
и не съм ги изхвърлила при мензиса
мисля че ти наистина няма за какво да се тревожиш

shelley
8th February 2008, 21:46
Момичета, какво е това кюртаж? Някакъв вид операция ли? Защото и аз съм със същия проблем - поликистоза. Пия Диане 35 от няколко години, нямам странични ефекти. Напоследък съм качила 2/3 кила и то главно в областа на корема, но не е от хапчетата, защото ги пия от близо 4 години (с почивка). Може би е от самата болест, както се писа малко по - назад във форума. Та наскоро една гинеколожка ми каза, че ще се наложи да ми направи операция за изчистване и че 6 месеца след това е възможно отново да се появят тези фоликули. Няма гаранция. Но доколкото знам тази операция се казва Лапароскопия, не знам дали става въпрос за едно и също нещо. Много съм притеснена, защото съм претърпяла 2 операции досега, а съм само на 21 години :( Ако някой знае нещо за тази операция ще съм благодарна да сподели!

vinaria
11th February 2008, 21:50
Смени си лекарката.
А кюртаж е операция като аборта-изтъргване на маточната лигавица.За какво ще ти я правят?

Какви са размерите на яйчниците ти?Ефектът на операцията е както на хапчетата,ако не правиш опити за бебе не си струва според мен.Освен ако кистите не са огромни.

equina
25th March 2008, 20:40
Zdraveite!!!Parvo se izvinqvam za latinicata(no sam v klub).....
Pro4etoh vsi4ko koeto ste pisali po temata. upa6ih se....
Na men posledno vreme mi preska4a mesec.....noemvri,qnuari i sega mart ne mi doide!!! a to4no noemvri bqh na profilakti4en pregled i kaza 4e sam zdrava ama sam gabarka:( lekuvah gi teq gabi4ki ednovremenno s cistit-pih dva vida antibiotici.Gabi4kite ne se izlekuvaha i sega gi imam.
V petak imam 4as pri ginekolog....i sam stresnata. :shock:
Ta iskah da Vi popitam:
Vinagi zakasnenieto se dalji na kisti?!? moje li da mi zakasnqva zaradi gabi4kite ili ne6to drugo?!? :?
mn me e strah.po princip sam strahliva ot bolesti osobeno ako stava duma za podobni ne6ta i operacii napravo kolabiram :(
ta ot noemvri do sega moje li da sam razvila kisti?!?(primerno)....ginekologa togava kaza 4e sam zdrava :roll:

equina
25th March 2008, 20:57
Здравйте ! Пиша втори път защото видях че има вероятност отговора на латински да бъде изтрит.....
Много се стреснах от тази тема...
Моят проблем е , 4е напоследък ми прескача месец-ноември, януари и сега март не ми дойде.....
Ноември бях на гинеколог в Пирогов....каза че съм здрава, но че имам гъбички...
Лекувах ги заедно с цистит-антибиотици...
Гъбичките пак ги имам.
В петък съм на гинеколог,но съм много притеснена от това какво ще ми каже.
Винаги приличаната за подобно закъснение са кисти?
Може ли да ми се е нарушил от антибиотиците които пиех ноември и декември месец???
Или от гъбичките?
Много ще бъде благодарна ако ми отговорите...

sibi
25th March 2008, 21:49
Ами гъбичките с антибиотици не се лекуват, даже напротив - пиенето на антибиотик води до гъбички.
Така като гледам това прескачане на цикъла през месец наистина може да е свързано с проблем в единия яйчник.
По-добре отиди при добър гинеколог. Не знам при кого си ходила в "Пирогов", но преди време там се изсмяха на предположението ми, че може да съм бременна и ми изписаха антибиотик заради "възпаление на яйчниците", а това възпаление все пак се оказа бременност и така се родиха близначките ми :wink:

bibi_82
26th March 2008, 10:36
според мен ако заради кисти ти закъснява цикъла значи имаш и по двата яйчника.ако имаш само на единия би трябвало да нямаш проблеми с нередовен цикъл - поне при мен беше така. заради гъбички цикъл не спира. но най -добре лекар ще ти каже какво ти има.може и да са някакви други хормонални смущения, бременност -всичко е възможно....

equina
26th March 2008, 19:25
Благодаря и на двете, че отговорихте :P
Sibi не гъбичките лекувах с антибиотик, а цистита...просто ми се наложи да лекувам двете едновременно(и гъбичките си останаха)....
В петък имам час при гинеколог....но ме е много страх!
Надявам се да не е нещо сериозно....
На всички от темата желая щастие и здраве ;)
Много хубав форум започвам често да го посещавам.

NatalyTake
27th March 2008, 09:32
аз също имам прескачания на цикъла и макар и да ходих при гинеколог, тя не успя да установи причината. по-късно се оказа, че това е от заболяването ми на щитовидната жлеза и изобщо не е гинекологичен проблем, но кой да се сети.... аз се бях примирила вече, че съм навлязла в климакса, но гинеколожката ми не ми изследва хормоните - просто ме успокои, че нищо ми няма-ще ми дойде. пък ендокриноложката ме накара да си направя сума-ти изследвания и установи причината..., за което съм безкрайно благодарна.

vinaria
27th March 2008, 19:27
NatalyTake,
а с намалена или повишена функция си?Нещата нормализираха ли се след лечението на щитовидната?

NatalyTake
28th March 2008, 10:18
с намалена функция съм, но още не съм започнала медикаментозното лечение, а само хранителен режим, докато излязат всички изследвания. диагнозата ми е тиреоидит на Хашимото, ако ти говори това нещо.

equina
28th March 2008, 20:25
Бях на лекар днес.... Ами донякъде се оказа това което очаквах....
раничка на шийката и ovarium kistidium dezire - на едния яйчник- незнам точно какво предствлява и не искам да знам - само искам да го излекувам.
Ще ходя да ме намаже с някакво лекарство за раничката а за другото ще пия противозачатъчни...
И така тва е ...... дано бързо се оправя , както и Вие момичета!!!
Успех и ЗДРАВЕ на всички ...
Целувки....

vinaria
28th March 2008, 21:06
NatalyTake,
и аз съм така ,само ,че нямам Хашимото.При теб окосмяване има ли?

linka
28th March 2008, 22:26
На мен през септември миналата година ми прамахнаха полипи от матката като наи- големият е бил 7-8 см с абразио (кюретаж) в Шейново няма да ви разказвам колко зле це чувствах две седмици след това и как не ми предписаха антибиотик веднага а чак три дни след това когато вдигнах висока температура и невероятните болки в корема . Тази година при профилактичен преглед отново ми казаха че имам полипи , като лекарката ми обясни че е възможно просто да са останали ,т. е. да не са били премахнати и ми предложи да ги премахне с хистероскопия.Ужасно много се притесних но нямах избор.Миналата седмица мина операцията и трябва да ви кажа че всичко мина перфектно , след като ме пусна упоиката - около 4 часа просто станах и се прибрах в къщи -нямаше болка просто се чувствах добре.Сега много се радвам че попаднах на толкова добър екип и единствено съжаляжам за всичките срахове и притеснения които изпитах през последния месец поради страха от първия път когато беше с кюретаж=

bibi_82
29th March 2008, 19:25
linka, извинявай но ти на колко си години? питам защото на мен като ми отхвърлиха диагнозата за полип на матката доктора ми обясни че такива полипи на млади момичета обикновено не се появяват.могат да се очакват след 40 евентуално.а освен това за нераждала жена дори да се образувал такъв не се препоръчвало кюртаж, имало други вариянти...вече незнам и аз на кой да вярвам...така или иначе другия месец пак съм на преглед и се надявам всичко да е ок и наистина да нямам полип.

NatalyTake
31st March 2008, 15:38
vinaria, относно твоя въпрос - при хашимото окосмяването е оскъдно, за щастие - поне нещо положително в цялата работа

vinaria
1st April 2008, 16:43
Не знам при мен от къде идва проблема,уж нямам кисти ,пък ми никнат нови косми.

linka
1st April 2008, 21:06
bibi, на 31 години съм и имам едно дете на 9.По време на цикъла точно преди да ми направят хистероскопията ми падна голямо парче , не знам какво точно, но не беше съсирена кръв, а по -скоро нешто органично .Приличаше на пилешко дробче и по форма и размер.Казах това на лекарката ми и тя ми обясни ,че макар и много рядко се случва полипите да паднат и сами .Като съвет мога да ти кажа само , че ако недай си боже се окаже че имаш полипи ,искаи да ти ги премахнат с хистероскопия а не с кюретаж .Да наистина е скъпо но всеки един лев си заслужава .

liliata
1st April 2008, 21:54
Момичета аз имах същия проблем, буквално няма хапчета на пазара, които да не са ми изписвали. Пила съм какво ли не и вече незнам колко доктори съм обиколила, но резултата беще 11кг отгоре и нищо. Един ден рещих да спра с хапчетата , пък да става каквото ще! Спрях ги и ей така за успокоение си купих някакви евтини билкови еликсири на Хлебаров, който пих няколко месеца и незнайно как , но сега нямам проблеми. Имам чувството, че не еликсирчетата ми помогнаха, а това , че се успокоих и спрях да мисля само за това, пък може и да е от внущението! Сега още се боря с последните 3кг. , но за себе си съм решила повече никакви хормонални таблетки, освен излишните килограми, които ми дойдоха бонус от тези хапчета станах много избухлива и ревях за щяло и нещяло! Имам чувството, че се бях побъркала! Може би понякога тези проблеми се дължат по-скоро на стреса отколкото на нещо друго и в момента , в който се успокоим нещата си идват на място. Пожелавм ви скоро да се оправите и да не се отчайвате, мислете положително и чудото ще се случи и без хапчетата!

vinaria
2nd April 2008, 18:17
Добре де,а с окосмяването какво да правим?Защото без хапчета се увеличава?

NatalyTake
3rd April 2008, 07:55
vinaria, при мен се оказа, че трябва да пия хапчета до края на живота си, така че, дали ще се окосмя след като умра, за сега не ми се мисли (майтап Уили) Определено не мога да ти помогна с идея, но според мен трябва да продължиш с изследванията, защото силното окосмяване не е без причина. желая ти успех!

vinaria
3rd April 2008, 18:10
Ами и аз от известно време се чудя дали да не ги почвам пак.Мисля си да пробрам Ясмин-и той бил като Диането.

billy
12th April 2008, 11:15
казвам се Биляна,на 19год. съм. Прочетох темата и честно казано се ужасих :( аз също имам кисти и на двата яйчника,откриха ми ги преди 1 месец,едната е малка и се пука,но другата е 48мм. :girl_cry: понеже не можех да започна лечение веднага още не ги лекувам, но сега като прочетох вашите случаи се притесних доста:( казаха ми за една частна клиника в София,в която лекували с билки,една жена се е лекувала там и е доволна-излекувана е и не са се появили пак:),което ме обнадеждава:). Ще разбера повече и ако искате ще ви кажа...

vinaria
12th April 2008, 19:08
Интересно ...Коя е тази клиника???

billy
14th April 2008, 09:46
Интересно ...Коя е тази клиника???

ми и аз не знам повече,като и казах че са ми открили кистите тя ми каза че и тя е имала и се е лекувала там(лечението и е продължило 4 месеца),и понеже тогава още не можех да започна лечение,пъk и не ми беше до това,се разбрахме да ми даде телефон като реша да отида,само знам че е някъде на Захарна фабрика,като я видя(понеже работя и рядко я виждам) ще я попитам за номер и ще ти кажа ако искаш,също ми каза че е и по-скъпо лечението,но не мисля че това е от значеие в тази ситуация.Не мога да твърдя че е 100% сигурно че всички могат да се излекуват по този начин,на мен самата ми предстои да видя дали ще се излекувам или не,но при факта че има толкова жени,които са се лекували с хапчета и няма резултат от това ,мисля че трябва да се използва всяка възможност и затова споделих с вас!

billy
14th April 2008, 11:45
искам и да попитам тези,които имат кисти на яйчниците,дали ги болят,може ли да се намали болката(понеже при мен е нетърпима) и ако има начин,какъв е той?

vinaria
14th April 2008, 11:49
Това ми звучи като пълно шарлатанство...
От години се интересувам от проблема,живея в София,но за 1 път чувам за такава клиника в Захарана Фабрика.

billy
14th April 2008, 12:38
ми ОК,не съм казала че трябва да ми вярвяш!Просто исках да помогна :2016: все пак аз сега започнах да се интересувам,като отида и ще ти кажа дали има или не!

vinaria
15th April 2008, 13:29
Ще чакам отзиви:)

billy
15th April 2008, 14:09
ok, това ще е в най-скоро време, защото много ме боли вече:( и ще пиша какво е станало :)

bibi_82
17th April 2008, 21:37
момичета да ви се похваля.....днес бях на преглед и кво да ви кажа - нищо ми няма :2013: няма полипи, няма кисти - нищо..не мога да повярвам още че всичко си ми е наред след всички гадости които преживях но съм страшно доволна и гинеколог не ща да видя поне 1 година :bubblegum:

milena127
18th April 2008, 10:53
Браво Биби :lol:
Напълно разбирам колко си щастлива, при мен за щастие лечението също даде резултат!
Писала ли си по-горе с какво се излекува и при кой? Сигурно ще е полезно за другите момичета.

daliq
15th May 2008, 17:19
Аз не съм компетентна колкото вас , и навярно малко по не мърлива , но......... И на мен ми откриха десен поликистозен яйчник, може би на снимката имаше около 15 малки кистички , прегледа ме Доцентка и ми даде и снимка! Така до тук добре това с постинора ми е до болка познато само дето не си го биех сама преди да знам за диагнозата!(Официален спонср съм на тестовете за бременност! )Изписа ми дупфастон ако се не лъжа , но аз не си ги купих , защото преди 5 години ги пих и стана по лошо идаше ми на 2 седмици , взех си Регулон сама , без лекар , без нищо , пих го 6 месеца и сега ми идва на дата ! При повторен преглед след година ми казаха от време на време щом ми понася да ги пия- в смисъл да правя цикъл , за да се изчиствам! А като дете 18 год да съм била ме тъпкаха с това Диане и повръщах от него си спомням, и на завършването ми съм 70 кила при височина 1,62 това е мъка спрете го!

equina
15th May 2008, 20:37
Здравейте момичета! Аз искам да попитам,защото не ми е ясно като пие6 противозачатъчните пукат ли се кистите? И трябва ли да се спукат? Защото съм чела в форуми че било опасно пукането......а то как без да се спука ще се махне?!!!?
На мен ми откриха на десния яйчник и ми казаха да изчакам да ми дойде и да започна Ясмин, но не ми идва!!!!! Сега ще хода пак :( да ми изпише за предизвикване.

llullu
16th May 2008, 00:23
като пиеш противоза4ата4ни няма овулация,и спомага да не се образуват кисти,не може да се забременее,зна4и.......... :D

llullu
16th May 2008, 00:29
зависи от кистата,някои се пукат,някои не,и къква те4ност има в кистата и колко е голяма,и къква е ,има няколко вида кисти,дано като ти доиде МЦ да се махне ако не се лекува с хап4ета,ако не ве4е гинеколога ще ти каже,УСПЕХ

Jonito
20th May 2008, 21:31
Пия Диане 35 от един месец и получих силна болка в гърдите,незнам дали да продължавам лечението или да сменя хапчетата,ако има някои които да е получил такъв страничен ефект 6те съм му благодарна да ми отговори