PDA

View Full Version : Екземи


Heck's
19th May 2007, 00:05
Здравейте. От 1-2г. ми се появяват екземи по краката, които са адски досадни - първо че сърбят, второ че са неприятни. Често ходех на кожни лекари и ми изписват все различни мазила и спрейове за едни и същи екземи, но ефектът винаги е краткотраен :girl_cry: А при въпорса "Как мога да ги премахна завинаги?", отговорът беше " Не можеш" :girl_cry2: Имам нужда от някакъв съвет дали някой от вас го има/имал този проблем и какво е предприел. Благодаря Ви :)

cristiano7
19th May 2007, 00:21
А при въпорса "Как мога да ги премахна завинаги?", отговорът беше " Не можеш" :girl_cry2:

лъжат...аз съм имал на ръцете преди 7-8 години...появяваха се нон-стоп в продължение на половин година...пръсках ги някакъв спрей не знам какъв беше...тц нямаше ефект
...след време спряха да излизат от само себе си, без някаква грижа по тях...според мен това е някаква алергия към нещо или недостиг на витамини и минерали от определен вид...

Yana
19th May 2007, 01:54
не е вярно че са са минали от самосебе си, ти си се погрижил затова::)) но може и да не си разбрал,::)) на НВД си нали? екземите имат аффинитет към хора с намаленна имунна система, а основно заподозрени са захарта, инсулиновата ресистентност, липсата на вит Б групата и по специално 1,6 и 12, магнесии, манган, мед и селении, есенциалните мастни киселини както и опредлени храни като прясно мляко, оцет (изключвам ябълковият), глътена в зърнените с изключение на царевицата, ориза и овеса.Затлачването на черният дроб също оказва влияние особено липсата на достатъчно лецитин.

Изписват се обикновено кортикостероиди които за малко облекчават проблема като го маскират и в никакъв случай не го лекуват.

Heck's
19th May 2007, 22:42
Т.е. да си взема витамини Б комплекс, така ли? :girl_flirt:

и аз имам спрей + мехлем, но това е само временен ефект. Искам да знам (ако може, тъй като лекарите не ми казаха нищо съществено) дали има някакъв начин,по който мога да ги неутрализирам? А и съм преглеждан за алергии - нямам :1246: Дайте някакъв съвет, плийс!

Pimpin
19th May 2007, 22:50
Казаха ли ти каква е причината за екземата? Понякога се появява като реакция към нещо. Лекуват се, спокойно.

Heck's
22nd May 2007, 23:12
Казаха ми, че кожата ми била бяла и тънка, което било предпоставка за такъв вид...обриви :shock: . А също така и ми се появявали от емоции, нерви, стрес и т.н. То ако наистина е от това - аз цял живот не мога да се оправя. А, също така четох в интернет, че не трябвало да ям млечни продукти. Вярно ли е? :shock:

Yana
23rd May 2007, 01:57
Виж за екземите наистина се вярва сред медицинската гилдия че има две причини за предизвикването им :

1. Алергенна реакция на организма към хранителни продукти от следните групи:, млечни и по специално прясно пълномаслено мляко, мазни сирена, цитрусови плодове като портокали, грейпфрути, ананас, мандарина, от останалите плодове праскови, и естествено бялата захар и меда, пушени меса, колбаси и риби.

2. Силен хроничен стрес които поддържа нивото на адреналина и кортиzола високо а оттам се активира имунната система на overdrive като се стига до атака срещу собствените и органи.

Екzемите са плод на стреса много по често отколкото на хранителна алергия.

Определено помагат в тая насока адаптоgените като женшен, ехинацеа, коприва, и целят диапазон пчелни продукти от които най силният адаптожен е пчелното млечице, големи дози vit.C от порядъка на 1000-2000mg na den, Co-ензим Q10 по 70мг дневно, витБ групата особено vitB12.

Профилактично за поддarjяне на ниски нива на стрес помага Валериана, специално при екzемите калтcиевият цитрат които е по добре усвояем от хора с компрометирана имунна система , магнезият, селен, и вит.Е.

Има и много добри хомеопатични продукти но само терапевт може да ти ги предпише след тестове и преглед.

Heck's
23rd May 2007, 17:37
Мерси, @Яна :)