PDA

View Full Version : pilates


mariapilates
26th May 2005, 11:17
Пилатеса е комбинация между китайска гимнастика и йога. Поддържа фигурата стегната, изправя стойката и помага за релаксацията на ума. Пилатеса е нещо невероятно. Занимавам се с Пилатес от около 2 години и не мога да го сравня с нищо друго, имайки предвид че съм тренирала какво ли не, вече почти 10 години. Инструкторка съм по пилатес, може би една от първите в България. Часовете ми са Събота и Неделя от 16 ч. на Национален стадион Васил Левски, зала MD Sport, ще се радвам да се видим :lol:

Paradizio
26th May 2005, 23:52
Моля пишете на кирилица.С Мария сме бивши колеги и мога да ви уверя, че си разбира от работата, препоръчвам на желаещите да разберат нещо повече за пилатеса да не се двоумят ;):)

mariapilates
27th May 2005, 08:35
Благодаря на Paradizio за препоръката, за него или хубаво или нищо :wink: , поздрави!

vesi1
1st June 2005, 09:47
Имаше и за бременни май. С втората бременост (живот и здраве) съм решила да не се запускам 8) .

ssessil
1st June 2005, 14:04
Моля пишете на кирилица. Mariapilates през седмицата имаш ли часове, интересува ме за след 17,30?

mariapilates
1st June 2005, 14:18
ssessil За съжаление имам часове само Събота и Неделя /и азсъм на работа до 18ч./ :( Има няколко други възможности, но за сега още не е сигурно. Ако има някакви промени ще ви информирам.Поздрави :)

sessil
1st June 2005, 14:33
мерси за отговора, аз до сега не съм се занимавала с пилатес, имали нещо като за начинаещи? Незнам дали ще се справя?

mariapilates
1st June 2005, 14:42
Моля пишете на кирилица.Това че не си се занимавала не трябва да те плаши. Винаги началото е трудно. Аз се старая когато има нови хора да им обръщам специално внимание,и те като че ли се притесняват от това, но няма как да се разделят часовете. Според мен проблема на повечето хора е че искат от първия път всичко да се получава, а също може би се притесняват че другите ще ги гледат с насмешка ако не се справят и т.н. Няма такова нещо. В крайна сметка го правим за себе си, а не за другите :wink: , ще се радвам ако успееш да доидеш някой ден!

sessil
1st June 2005, 14:48
Моля пишете на кирилица. :D мерси, да със сигурност ще трябва да дойда иначе няма как да разбера дали ще си справя, четох разни статии за пилатес и много ми допадна като съчетание, гимнастика и йога, аз самата ходя от три месеца на курс по йога, но ми трябва и повече физическа гимнастика, защото от работата на бюро съвсем се обездвижва човек

mariapilates
1st June 2005, 15:04
Щом ходиш на йога няма да имаш проблеми :wink: Аз съм комбинирала часа си и има много елементи на йога. Надявам се да ти допадне.

P:S: Тази събота, 4.06.2005 стадиона няма да работи, защото ще има футболна среща, така че ако решиш заповядай в неделя.

ssessil
1st June 2005, 15:11
много ми се иска да дойда надявам се да успея :lol:

guest star
2nd June 2005, 11:03
Няма да съжалявам ако посетиш часовете на Мария. Пилатесът е малко странен - гледаш отстрани и си мислиш че е супер лесно и ненатоварващо, а като почнеш да го играеш - ефектът е налице, а и бая зор виждаш при някои упражнения...Преди признавах само аеробните натоварвания, но след като пробвах пилатес си промених мнението. Естествено както при всички други спортове - много зависи и от инструктора, а според мен Мария чудесно:)

Използвам случай да й благодаря!!!

Абе измислили са го хората - остава да се възползваме :)

Наси
8th June 2005, 17:14
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица. Интересува ме къде точно се намира залата за пилатес и цената на една тренировка?
Благодаря :)

mariapilates
9th June 2005, 09:43
Моля пишете на кирилица.Залата не е специализирана за пилатес, в нея се провеждат и други тренировки. Казва се MD Sport, и се намира на стадион "Васил Левски", зала 4А. Цената на 1 тренировка е 4лв., ако си вземеш карта цената пада. Часовете ми са Събота и Неделя от 16 ч. :wink:

mariapilates
1st August 2005, 14:23
Здравейте , от този месец стартират новите ми часове pilates - Понеделник, Сряда и Петък от 20 ч., зала MD Sport, събота и неделя си остава както преди - 16 ч. Ще се радвам да се видим, слънчева седмица на всички!!!

koala
7th August 2005, 11:06
здравей,МарияПилатес!
аз съм в Щатите и не може да не знаеш колко са популярни Пилатес тук :P аз нямам възможност да ходя някъде на такива сесии,затова го правя вкъщи-ползвам програми на Ди Ви Ди.те са на известната инструкторка Мари Уинзор и са страхотни.тя е голям специалист.
отскоро практикувам Пилатес,но страшно ми харесва-наистина отстрани изглежда толкова елементарно и красиво,но е доста тежичко,особено някои упражнения :roll: но се надявам с времето да ги постигна...
та исках да те попитам вредно ли е да се правят повече от 3 пъти в седмицата по около 30мин.?защото знам,че мускулите изискват почивка,пък аз доста осезателно усещам напрежение в тях след тренировка :lol:
още нещо-какво ще ми препоръчаш с Пилатес-какво върви добре като допълнителен спорт-за да горя мазнини(като изключим фитнес,защото няма как сега да ходя)?и какви храни да избягвам,на какви да наблягам?знам много по темата,но ще ми бъде полезно и твоето мнение,щом толкова те хвалят :!:
мерси предварително!и поздрави!

mariapilates
8th August 2005, 09:58
Здравей Коала, много се радвам че се включват хора, които са толкова далеч. Чувала съм за Уинзор пилатес, може би аз не съм чак такъв специалист :wink: , но мога да ти кажа че 3 пъти седмично в никакъв случай не е вредно, аз практикувам пилатес 5 пъти седмично, допреди няколко месеца и 7 пъти по 1 час на ден, колкото повече, толкова ефекта е по-добър! Относно другите спортове, с които можеш да комбинираш - аз сьщо не обичам фитнеса , според мен подходащи са плуването, джогинг или друг вид аеробна тренировка, в зависимост от предпочитанията ти /тае бо, аеробика и т.н./. За храната - не е по-различно от одновните препоръки - да намалиш тестените изделия, белия хляб, газираните и подсладени напитки, пържените и консервирани храни, пълномаслените млечни продукти. Пий много минерална вода, минимум 3 л. на ден,плодове и зеленчуци, яж само пълнозърнест хляб, обезмаслено сирене, пилешко месо, телешко,риба, ориз,картофи, не се лишавай от сладко, но не прекалявай! Важното е да не гладуваш, а да се придържаш към здравословен начин на хранене!Може да пробваш и да изяждаш по един грейпфрут сутрин, на гладно, засилва метаболизма и топи мазнините! Дано да съм ти била полезна, ако си идваш в България, намини през залата, ще се радвам да се запознаем!

koala
8th August 2005, 10:49
здравей,Мария!много ти благодаря за отговора!ами по-нататък ще се постарая да увелича честотата,засега ми идва тежичко :?
иначе джогингът ми е удобно и приятно да практикувам...
колкото до храненето,повечето неща ги знам,но ме учуди нещо в съветите ти-навсякъде чета и чувам,че картофите и оризът са направо забранени,ако искаш да топиш мазнини.и това мен най ме дразни,защото са толкова основни храни,почти всичко с тях се готви,а и ги обожавам :cry: но ти казваш друго?....в крайна сметка,аз не мога да ги изключа напълно от менюто,мога само да ги понамаля и евентуално да не ги ям след 17 часа(и това го четох като съвет)...
иначе аз мазно не понасям,сладко ям по малко,обожавам плодове и зеленчуци,млечни произведения,не пия газирано,защото откакто съм тук,взе да ми се отразява неприятно на стомаха...
пия само минерална вода и сега си го градя като навик да изпивам поне 2л на ден+други течности.по-нататък ще опитам да увелича водата.а,да,и зелен чай си пийвам(студен,с мед)...
рибата също си я сложих в режима,откакто осъзнах колко вълшебно действа(особено сьомгата).. белият хляб ще ми е проблем,макар че не ям много хляб....
това за грейпфрута не го знаех-хич не го обичам този плод,но ако действа,ще го заобичам :lol:
пак ти благодаря.много си ми симпатична на снимката :wink:
мисля,че с удоволствие бих ходила на Пилатес в БГ,но за съжаление ти си в София,а аз съм от Пловдив :x но нищо не се знае дотогава,а и нищо чудно да намина през твоето работно място при някое от софийските ми посещения 8)

sylvy
10th August 2005, 13:01
Здравейте! Изключително много се интересувам от темата и имам въпрос към Мariapilates. В твойте тренировки има ли включени някакви уреди при упражненията. Питам, защото в различните статий и материали, който съм чела има различни формулировки.

mariapilates
10th August 2005, 15:46
Здравей Sylvy, в моите тренировки няма включени уреди, първо и основно защото ги няма в България, освен това голяма част от уредите за пилатес са предназначени за рехабилитация и изискват по-специална подготовка и не са подходящи за групови тренировки. Основното в пилатеса е, че упражнениятата са базирани на изометрията, т.е. влияеш на тялото си със собствената си тежест. Понякога използвам гирички за разнообразие. Заповядай в часа ми и се увери как е :wink:

sylvy
11th August 2005, 09:57
Благодаря с удоволствие ще посетя някой от часовете ти. И надявам се да това да ми стане постоянно занятие.

Atlantida
18th August 2005, 21:40
Може ли да ми препоръчате сайт с подробна информация за пилатес и евентуално видео

Gak
19th August 2005, 07:43
На http://free.data.bg/theadmin/Videos/Bodywork/ има различни видео-упражнения, има и няколко пилатес.

Atlantida
19th August 2005, 09:16
Благодаря много! :)