PDA

View Full Version : Хроничен пиелонефрит


miss smile
27th May 2007, 12:06
какво трябва и не трябва да ям при хрони4ен пиелонефрит? искам да знам пове4е за тази болест, за6тото ни6то не ми обясниха докторите, само 4е било на бъбреците...

Yana
28th May 2007, 12:47
Пиелонефрита или Inflamation Реналес е бъбречна инфецция засягаща и уретера в повечето случаи.
По клинични данни 80% от инфеццията се причинява от Еsherihia Coli Клебсиела, протеус и Ентеробактерията.
5 до 10% от Псеудомонас бактерияс, стафилоkоки и Естрептококи от групата Б.

По скоро въпроса ти трябва да е какво да се пие?::))

Много вода или направо големи количества отвари от билката Мечо Грозде, Глухарче, концентриран чай от Шипки, Жълт Кантарион и Бял Равнец. (поне 3литра на ден особено лятото като заместител на водата).

НЕ за 3 месеца на: цитрусови плодове с изключение на лимона (дава алкална реакция в кръвта), спанака, соланиновите зеленчици като патладжан, домати, картофи, люти чушки, млечните продукти, месо от всякакъв вид с изключение на риба и пуешко. Никакви пикантни подправки, сол, червен пипер, майонезени сосове, оцет, горчица и сладкиши от всякакъв вид включително шоколад. Никакво кафе, и алкохол.Po 1 bira na den moje::))

Да на: огромни количества зелена салата с зелени подправки особено магданоз, копър, дивисил, риган и салвя 3 пъти на ден, обезсолени маслини, 4 пъти седнично риба заради ГЛА-гамалиноленовата киселина и СУРОВА АЛА -алфалиноленовата киселина под формата на ленено семе, слънчогледови и тиквени семки. 1 диня дневно, пъпеш също, бананите са добре внимавай само с калориите в тях, и по кротко с киселите плодове като нектарини, сливи и ягодовите.
Супи в каквито искаш количества основно зеленчукови или рибни, кафяв ориз, елда, киноа, царевица и полека с житните освен ако не са във вид на кълнове заради глyтена.

Като подлсадители ползвай Стевiя, Спленда или Xylitol заради антибактериалното му действие.
Замяната на млечните става успешно с оризово, соево, овесено или ядково мляко като бадемово и лешниково.
Минимална топлинна обработка от типа Stir-fry, задушаване,печене, варене, грилл.
Студенопресовани масла, а за бъбреците особено в салатите е с най терапевтичен ефект бадемовото и лененото.Зехтин за готвене и за избягване на оксидирането го добавяi в края на топлинната обработка.
Яйца умерено, ядките също.
Ако приемаш антибиотици добави пробиотик на капсули Лактофлор върши работа за да не се унишожи полезната флора в червата и да се повиши оттам нивото на гaбичките което да натовари имунната система и да я кара да се бори на два фронта.
Не е толкова страшно не се притеснявай, за около 3 месеца ще изчистиш инфекцията.

Puppito
28th May 2007, 13:03
Янче... :2004:

Yana
28th May 2007, 13:11
Душа нагъвам Guiness в Дублин, 3 дена ма ниама, мис you су су мач, и ни мо'а дан напра'а включване. Ай Чеерс::))

pukan4e
28th May 2007, 21:24
познат проблем...
пий мното течности, наблягай на чая...
нищо газирано и никакво червено вино и нищо пикантно и силно подправено...
никога да не ти е студено...
звучи банално, но кръста винаги да е затворен, иначе няма оправяне...
иии поне на мене много ми помата, а и на други хора им е помагало, краката да са ти на топло, само в банята не съм с чорапи :wink:

miss smile
28th May 2007, 23:11
lele zna4i sam pravela si4ko kakvoto ne trebva... po cel den si hoda bosa... pia gazirano, mn obi4am podprafkite.... tctct, a sam imala i dni deto ne pomnq ama moje i da ne sam pila voda...

Pretty
29th May 2007, 00:01
Миличка и аз съм така от дете , бях 2 или 3 клас за първи път като лежах в болница :? трябва наистина да се пазиш , кръста никога гол , краката топли никакво газирано , аз червено вино пия , но и много течности и кафе си пия , но оцет и сол на минимум , а лимон е много хубаво да се яде и сок и т.н. ако се сетя ще допълвам а и никаква студена вода при душ и на море , басейн :D

vvs
15th October 2015, 12:59
Здравейти,по принцип не пиша по форуми,но сега реших да споделя с вас за тази болест и да кажа ,че и пиелонефрита и бъбречната и сърдечната недостатъчност са напълно лечими и то в България! Аз лично страдах от тези болести и то от вадене на зъб,един хирург ме зарази със стафилококова инфекция ,която първо ми разболя бъбреците,а след това и митралната клапа на сърцето.Повече от половин година влизах от една болница и излизах от друга,изпих и ми биха над 13 антибиотика.Излазнах от последната болница- развалина.
Запознаха ме с професор Димитров , при който хроничните и нелечими болести са в неговия ресор.След 10 месеца лечение при този професор,аз съм абсолютно здрава,без никакви здравословни проблеми.Това е моята историа,описана накратко с която искам да ви дам надежда ,че нелечими болести няма.Ако някой иска координати и информация за моето лечение ,нека да ми пише на kleopatra2303@abv.bg