PDA

View Full Version : Какво е кохезитет?


mara
28th May 2007, 09:55
Аз вечв казах, че в сряда ми е операцията и исках съвет от вас ... :) :lol: Мерси на всички, сега обаче като четох тук видях и този термин. Аз ходих при трима хирурзи на консултации, докато не се спрях на доц. Бояджиев, както и да е, но никoй от тях не ми е споменавал за... за кохезитет на имплантите :oops:

DeSIKOS
28th May 2007, 10:03
Кохезивност означава процентно съдържание на гела в импланта има такива с по-голям процент водят ги "по-тежки" и такива с по-малък процент съответно "по-леки"! Ако не са ти обяснили, то е защото може би повечето хирурзи взимат сами решение, какви импланти да сложат, какъв профил, кохезивност, а дори и кубатура в зависимост от състояние на пациента! Според мен довери се на мнението на хирурга, аз лично така постъпих и сега не съжалявам.

mara
28th May 2007, 10:26
тоест да не се занимавам да го питам педи операцията какъв е кохезитета така ли , не е важно за мен да го знам .

аз знам само , че реших да е Бояджиев , защото от ходене по доктори се побърках, сигурно няма да ви изненадам ако кажа , че ще ми слага
eurosillicon, кръгли, над мускула, 350 cc .

Rali_
28th May 2007, 19:40
Здравей, mara! Моята операция е на 14 юни. С доктора решихме да ми сложи 300сс. Аз почти нямам никакви в момента, и отсега знам че 300 ще са ми малко. Моля те като мине всичко и се почувстваш добре, пиши ми как изглеждат. Имам още време да реагирам и да си поискам по-големи

Excel
28th May 2007, 20:57
Rali , ми като нямаш нищо , къде искаш да ти ги сложат . В плосък джоб можеш ли да сложиш футболна топка или само един бележник ?

Rali_
28th May 2007, 22:53
Дива,нямам нищо защото кърмих почти 4 месеца.Може би незнаеш,но по време на бременност и кърмене гърдите се увеличават доста.А след като премине този процес,гърдите се връщат в първоначалния си размер,а в доста случаи стават даже по-малки.Е аз за съжаление съм от вторите случаи.А и поотслабнах след раждането,и нали се сещаш,че и гърдите отслабват.Така че има място,но пълнеж няма

Excel
28th May 2007, 23:39
Значи доста погрешно си се изразила . И аз кърмех 3,5месеца от нищото , напълни ми се бюстта повече от сега , но от постта ти поне аз разбрах за " пъпка на ребро ", както много хубаво се изказа един лекар в " Огледала " / без обем , без разтегляне /. След 4-месеца кърмене джоба изобщо не е плосък , а си е джобче на кенгуру . Извинявай , ако съм те засегнала с начина си на изразяване .

mara
29th May 2007, 10:55
Rali И твоята операция ли е при бояджиев на 14 ?
Ами да ти кажа аз също имам бебе на 1г и 6м. е сега , но съм кърмила около месец само може и да няма толкова , не е да нямам гърди сега но не мога и да се похваля. Ок операцията ми е утре веднага щом имам нет ще ти пиша как е станало и за количеството как е . Но доктора ми обясни , че винаги ставаразлично спрямо основното количество на гърдите (ако мога така да го кажа :lol: )

sweat
29th May 2007, 12:58
Определено има голяма разлика в гърдите след като спадне отока...

mara
29th May 2007, 14:40
Имаш предвид оток след операцията ли и колко точно спадат ? защото имам още време май да си помисля за кубиците аз съм 164 и съм 50 кг. ще слагам 350 , дали след отока ще е ок

sladkatony
29th May 2007, 14:42
Има голямо значение какъв ще е метода на поставяне - ПОД или НАД мускулно !

Rali_
29th May 2007, 17:22
Мара,аз съм при доктор Михайлов във Военна б-ца

Rali_
29th May 2007, 17:27
Дива,преди да забременея имах малки гърди, но бяха стегнати и хубавички.И като забременях не можах да повярвам-станаха доста големи.Направо се влюбих.Мислех,че след кърменето ще си останат такива,но не се получи.Та си мисля,че веднъж като са се разтегнали толкова,значи може да ги понапълня

Excel
29th May 2007, 18:27
Рали , аз вече наистина не зная какво е малък бюст . След операцията си пак съм с малък бюст . Но изкуственото е много по-хубаво от естественото / след ефекта на кърмене и раждане / . Бюстта ми макар и малък е доста по-пълен и с по-голяма площ от естествените малки бюстове около мен / а съм с анатомични /. И много по-красив . И по това предполагат , че имам хирургическа намеса . Дано и ти се харесаш .

Rali_
29th May 2007, 20:03
Дива,дано се харесам.Колкото и да сложа ще е по-добре,отколкото в момента.

mara
30th May 2007, 07:33
над мускула ще ми ги слага , той не иска на мен под мускула а аз исках по принцип под , но ...? аз знам обаче от мои приятелки други които са били при него , че и на тях не е искал , което значи , че явно е привържаник на този метод.
въпреки , че като ходих на консултация при георгиев той пък каза , че под мускула може да ми ги сложи.
аз от толкова обикаляне разбрах едно , че всеки си рекламира начина и имплантите които той слага като естественно най - добрите.
както и да е операцията ми е днес в 14:00 ч.сега вече терска ме тресе
като мине ще ти пиша рали каке ? :shock:

Renkata
30th May 2007, 08:04
Успех,Мара :wink: ! Бъди спокойна и не забравяй, че нищо не трябва да ядеш и да пиеш.

DeSIKOS
30th May 2007, 16:59
Мара, надявам се операцията ти вече да е минала и всичко да е от чудесно по-чудесно :lol:

Усмивки и бързо възстановяване :lol:

Rali_
30th May 2007, 17:49
Здрвей,Мара!надявам се че всичко е минало добре и всичко е ОК.Не можах да се включа по-рано днес,за да ти пожелая успех.

mara
6th June 2007, 09:36
да всичко поне с това мина ок

aniK
6th June 2007, 11:06
да всичко поне с това мина ок

Като намериш време и сили, напиши повече, моля те!!!

Rali_, не знам колко вереме е минало от раждането и спирането на кърменето. Моят бюст също е малък, докато кърмех бях секс-бомба и след това така се спихна, че... :( ОБАЧЕ, аз спортувам редовно и сега - година и 8 месеца след раждането се радвам на същия си малък и стегнат бюст от преди раждането (не е спихнат, а и пигментацията ми се махна). Не знам дали тази информация има значение, дали гърдите ти ще претърпят още промяна..., просто ми се струваше, че трябва да го споделя с теб. Успех !!!

mara
6th June 2007, 12:22
ами като казвам ок наистина беше ок. :lol: операцията не съм я усетила изобщо заради упойката, след това като се събудих имах гадно вдървено усещане , но не и болка по скоро скованост и кожата ми беше много опъната ,не ме е боляла глава ,не ми се е гадило от упойката .сутринта си станах , сложих сисутиена, махнаха ми бинта,скок в колата и с една приателка на кафе и така до 17.00после се прибрах. не ми беше удобно да спя ,но и това се размина вече. с ръка на сърцето не ме е боляло и все още не ме боли а съм с конци , ще ми ги махат на 8ми . не съм пила никакви обезболяващи, антибиотици или друго и температура не съм вдигала . :D засега мога да се хваля само , но засега знам ли какво ме чака

Rali_
6th June 2007, 16:20
Anik,не кърмя от около 3-4 месеца.Не мисля,че гърдите ще добият същия вид,в който бяха.При мен няма увисване,просто станаха още по-малки и се прибраха навътре.Така че колкото и да ги стягам /аз също ходя редовно на фитнес/ мисля че няма да ги уголемя.Просто ми трябва пълнеж...

Excel
6th June 2007, 16:34
Rali , ако е само заради големината , а не лоша форма - струва ли си да рискуваш здравето си ?

Rali_
6th June 2007, 17:07
дива,предимно заради големината ще правя операцията.В момента сутиена ми е 75В.Казвам ти ОГРОМЕН ми е.Чашките са празни,а имам подплънки.Не мога да се съблека по потниче.добре че е лошо врмето,та ходя с якенца.Още малко ако се бяха смалили,направо заприличвам на мъж.Ужас!

Excel
6th June 2007, 17:15
Рали , последно на какъв размер се спряхте ? Увеличи ли го ? А за дрехите - вземи си разтеглива блузка , може и да е по тебе , но да е разтеглива - да влизаш лесно в нея . По принцип без деколте - да не показваш бинтове , ако те пуснат с тях . И успех .

Rali_
6th June 2007, 17:22
Мерси,дива.Оставам с 300сс.Доктора е в чужбина и не можахме да се видим.Ще си дойде един ден преди операцията.Едно от момичетата във форума каза,че когато са над мускула изглеждали по-пищни.Така че разчитам на това.А това с бинтовете е гадно.Мислех,че слагам сутиена и чао.

Excel
6th June 2007, 17:28
Зависи си от практиката на лекаря . Ти беше при д-р Михайлов нали ? При подмускулното - бинта е просто задължителен , но ти не си така . А и имаш още време да ти отговаряме .

emisof
7th June 2007, 11:11
Мерси,дива.Оставам с 300сс.Доктора е в чужбина и не можахме да се видим.Ще си дойде един ден преди операцията.Едно от момичетата във форума каза,че когато са над мускула изглеждали по-пищни.Така че разчитам на това.А това с бинтовете е гадно.Мислех,че слагам сутиена и чао.
Рали, наистина над мускула са по-пищни :wink: Д-р Михайлов ще те изпише с Триумфа, който трябва да носиш минимум месец. А най-добре 6 месеца си го носи винаги когато дрехите ти позволяват това. Успех ти желая!

mara
7th June 2007, 14:55
аз искам да попитам колко време след операцията гърдите са с отоци.
в смисъл аз сега си ги харесвам , но съм с тях от седмица и се претеснявам дали ще спадат още и с колко , защото почват да ми се струват мънички

Rali_
7th June 2007, 18:56
emisof,мерси! Една позната си сложи силикон преди седмица и в момента е в бинтове.Много се депресирах,че в жегата трябва да нося блузи,които ги прикриват.Ти ме успокои.Доколкото знам бинтовене са при подмускулните

KASSI
8th June 2007, 07:47
Аз съм подмускулно т.е. частично и не съм била бинтована.След операцията се събудих със сутиена на Триумф и една стягяща лента.На изписването ми я махнаха и след това я слагах само когато спя.А до сутиена на Триумф ми е като втора кожа не го свалям.Нося го и денем и нощем.Само когато ми се налага по специален случай слага нормален сутиен.