PDA

View Full Version : Кажете ми има ли пластики по клинична пътека?


irkara
29th May 2007, 13:28
Моля кажете по клинична пътека да си направя "абдоминопластика"-защото четох някъде във форума че некои си е правил по клинична пътека.Ако знаете координати на клиники и лекари които работят със здравната каса моля кажете ми.Мерси МНOГOОООО :D

diastemma
29th May 2007, 13:32
Абдоминопластиката БЕЗ херния на предната коремна стена не може да мине по клинична пътека.

eclipse
29th May 2007, 16:03
Аз съм споменавала, че ми предлагаха да ми направят абдоминопластика по клинична пътека в местната болница (предполагам може да се "уреди" херния ако не е налична), но имам много сериозни колебания да лягам под ножа на "местните светила". Иначе, ми се струва, че имам пъпна херния - пъпът ми така и не се прибра в изходна позиция... :girl_hysteric:

diastemma
29th May 2007, 17:17
Истина е, че винаги може да се опише херния, а такава да няма. Но не съм сигурна, че дори в този случай докторът ще се съгласи да направи абдоминопластиката напълно безплатно.

чичо
29th May 2007, 17:43
Истина е, че винаги може да се опише херния, а такава да няма. Но не съм сигурна, че дори в този случай докторът ще се съгласи да направи абдоминопластиката напълно безплатно.
Тъкмо пишех същото.... :)

Enerdji
29th May 2007, 22:47
Или пък да не стане като моята приятелка за която писах в друга тема, ужасна пластика, много груби белези, рязана на три места.... просто вместо да и изпишат вежди и избодоха очите :( Е, верно, плати им дребна сума, ама съжали 10000 пъти...

eclipse
30th May 2007, 07:53
Или пък да не стане като моята приятелка за която писах в друга тема, ужасна пластика, много груби белези, рязана на три места.... просто вместо да и изпишат вежди и избодоха очите Sad Е, верно, плати им дребна сума, ама съжали 10000 пъти...

- Точно това ме спира:!: Разбира се, че няма да излезе безплатно (особено ако ще се "урежда" херния), но няма да е 2- 3000лв., колкото ще ми излезе иначе. Пък ако не иска нищо докторът, тогава бих се усъмнила, че ще ме ползва за опитно зайче и не искам да си мисля какви ще са последствията, достатъчно съм депресирана в момента... :(

emisof
30th May 2007, 08:53
Еклипс, аз съм с абдоминопластика, платена, и да ти кажа - много сериозна операция е, за да се оставиш в ръцете на недоказани хирурзи, разрезът е огромен, което изисква оператора да е добър, за да не изглеждаш после като клана-недоклана.
Ако нямаш финансова възможност, мислила ли си за кредит, тук доста мацки така си финансират операциите?

eclipse
30th May 2007, 10:05
emisof, всичко съм изчела и "видяла" :D - изглеждаш страхотно след операцията и съм ти изключително благодарна, че споделяш с нас. :2015:
Парите в случая не са чак такъв проблем - вероятно ще ги събера (и за кредит съм мислила, ако се наложи). В момента съм на изчакване защото искам да мине поне година и половина от второто ми раждане(секцио), и защото долу-горе за толкова време ми се прибра корема след първото. Сега е очевидно, че няма да се оправи, така че операцията е НЕИЗБЕЖНА. :(
Колебанията ми са заради друго - ще трябва да се оперирам в друг град и се притеснявам ако нещо, не дай боже, се усложни как ще пропътувам 200-300км, как ще ми се отрзи пътя след изписването (то е 1-2 дни след операцията, нали?), ей такива работи...:?
Иначе, гледам да не давам ухо на слуховете, че местният хирург бил добър в "тия работи", и как видиш ли, оправил корема на този и онзи - чух от няколко места, ама като не съм видяла.....:!:
Много повече вярвам на теб! :)

emisof
30th May 2007, 11:55
Имай предвид, че възстановяването след операцията е доста индивидуално. Аз имах дренаж само половин ден, докато Анелия Литова от форума - три седмици, че даже и спешно се върна от Англия, където живее, поради натрупване на течност в корема. Така че, помисли за вариант например Варна /гледам, че си от край Дунава/, защото е по-близо. А и отзивите за тамошните лекари са добри.

irkara
30th May 2007, 15:02
Аз не съм казала напълно безплатно,но по евтино,че са много пари а и за кредит съм мислила,а и знам какво е да се възстановяваш от операция –понеже имам две секцио и то от пъпа надолу и доста отпусната кожа и стрии на всичкото отгоре.Мен не ме притеснява операцията колкото как ми изглежда корема в момента.Взех вече да се много депресирам и съм много отчаяна.Но живи и здрави ще се измисли нещо по въпроса.Мерси на всички ви в този форум пожелавам ви всичко най-хубаво. :D

diastemma
30th May 2007, 16:23
Клиничната пътека за херния е около 500 лв, от тях изпълнителното звено получава около 20%, а конкретният лекар още по-малко - затова няма да ти свалят много от цената.

liliyy
27th December 2008, 14:48
:(