PDA

View Full Version : Спрях цигарите и ужасно напълнях???????????


Mona Lisa Smile
31st May 2005, 14:05
Моля пишете на кирилица.Здравейте !!!
Аз съм на 24 години, 58 кг., 168 см., работя в офис и нямам възможност за много движение... :cry:, лактовегетарианец съм!
Спрях цигарите преди 2 месеца, НЕ промених хранителните си навици, въпреки това се подух като надуваема топка :cry: :cry: Бях 52 кг. и въпреки, че не са много за височината ми се чувствах добре в тялото си, не бях прекалено слаба но и си имах самочувствие за добре сложена фигура...
Опитите ми за свалянето на килограмите са:
Спиране на хляба
Никакви сладки неща
Упражнение 4-5 пъти седмично, не фитнес а в къщи.
Нищо, нищичко, направо се замислям пак да почна да си пуша, което е ужасно глупаво предвид усилията, които положих за да ги спра!

liophy
31st May 2005, 14:21
Честно казано тука ще се изкажа неподготвен, понеже не съм добре запознат с влиянието на никотина върху обмяната на веществата и не мога да дам решение за преодоляване на проблема.

Факт е обаче, че има такава зависимост. Почти всички хора отказали цигарите напълняват малко след това. Бих казал обаче, че това е положителна реакция. Организма започва да усвоява по-пълноценно хранителните продукти.В следствие на това би трябвало и да почустваш поне малко по-висок тонус. Което пък е перфектната предпоставка да започнеш да спортуваш. Защото диетата е само половината част от отслабването. Според мен даже, спорта (или аналогичните активности) е по-важната част.

Някак си странно би ми било ако имаш толкова силна воля, че да спрещ цигарите- а да не можеш да започнеш да спортуваш. След като си успяла едното, с повече или по-малко усилия ще успееш и другото.

Тука във форума сме писали доста неща за отслабването, аеробните тренировки, орелефяването... попрочети и след това ако има нещо - питай.

Mona Lisa Smile
31st May 2005, 14:31
Здравей,
Благодаря за бързият отговор.
Мисля, че бях писала, че правя упражнения. Нямам време да се занимавам сериозно със спорт в най-добрия случай имам възможност веднъж в седмицата, защото ходя на работа, вечер съм прекалено изморена за каквото и да било а сутрин не мога да отделя повече от 30 мин. (в тези 30 мин. включвам упражнения за корем, дупе, целулит). И пак нищо......... :cry: :cry: :cry:

liophy
31st May 2005, 15:42
Вечер като си уморена, поне можеш да прочетеш какво сме писали в този форум- нали?

Ако го сториш сигурно и другаде ще забележиш, че отслабването и изчистването на тлъстините и стягането на мускулите са 2 различни неща. Да правиш упрежнения за стягане на дупето е едно, да сваляш тегло е друго.

Нужни са ти аеробни, високоинтензивни тренировки. Ако имаш 30 мин сутрин- отдели 20 за тичане. Да не забравяме събота и неделя...

riddicko
15th June 2005, 00:34
Проблем е наистина на много хора, че напълняват след като откажат някакв навик, не само цигарите. Идва с това, че се търси заместител, което е и грешката.

Но основния проблем е в храненето.
liophy доста добре е подсказал, че основно се намаляват мазнините и се отслабва с аеробни упражнения (бягане, пътечка, кростренажор, велоергометър).

Да се върнем на храненето. Трябва да се намалят въглехидратите до минимум (тестени изделия, сладко, картофи, ориз...), да се увеличат белтъчините (месо, варива, зърнени продукти).

Вечер, задължително избягвайте всякакъв вид виглехидрати!
Но, тренировките във фитнес залата и аеробиката са незаменими.

fibi
15th June 2005, 13:07
Здравейте, тъй-като във форума има доста запознати и интелигентни хора бих искала да попитам дали някой може да ми разясни ефекта от цигарите и кафето, както и дали има негативен резултат консумацията им на едно върху организма като цяло. Обичам да спортувам, правя упражнения почни всеки ден, опитвам се да се храня здравословно като изключвам от менюто си шоколад, сладко под каквато и да е форма, тестени изделия, разбира се консумирам ги от време на време, освен това не пия газирани напитки изобщо, та ми беше интерестно да науча повече за цигарите и кафето, тъй-като си ги обичам и двете. Благодаря предварително :)
А и още нещо, значи висока съм 168 и съм 49кг. от както спрях да ям вси4ките изброени по-горе и да правя упражнения свалих 4 кг за доста време., преди бях 53кг.. обаче проблема е в това 4е слабея предимно от краста нагоре и почти не от кръста надолу, т.е. вече почти си загубих формите ако мога така да се изразя, за6то става така някои 6те ми обясни ли, според мен това е ген, ина4е няма какво друго да е....thanks

dehol
15th June 2005, 15:46
"Спрях цигарите и ужасно напълнях???????????"

ми не ги спирай :D :lol:

Karmen
25th June 2005, 01:18
Имам чувството, че няма човек, койте спрял цигарите и не е наддал. Аз попадам в тази група - качих 6 килограма, а отгоре на всичко пак пропуших, след което ги смъкнах за 2 месеца. Но всеки един, който го е правил ми е казвал, че е качил около 5-7 килограма, които после трудно се свалят. Както каза един приятел тогава - "А сега, земи ги откажи пак, та да качиш още 6 отгоре и да станеш като динозавър огромна". Шегата настрана и без да агитирам за някаква измислена и абсурдна полза от цигарите, но ми се струва, че в периода след отказването човек много трудно може да остане строен, защото си е огромно изпитание на волята едновременно да не пушиш и да стоиш гладен :) Така че избираш по - малкото зло, което естствено зависи от гледната точка.

pepa
27th June 2005, 15:38
здравей karmen, права си за качването след спиране на цигари и огромните усилия и воля които се искат не само за да не пропушиш пак а и за да си въвърнеш формата.

аз ги отказах преди 7 :P месеца като от момента на отказването започнах 5 или 6 дни в седмицата на фитнес или аеробика и контролирано балансирано хранене без сладко и мазно и резултата беше:
пърите 2 месеца качване 6 кг. :cry:
вторите два месеца задържане на теглото :evil:
третите два месеца сваляне на 5 кг :P

сега: старите кг но изглеждайки много по добре от началото,.

:D :D :D

вярно иска се много амо много воля но няма непостижими резултати.

miki_miki
1st July 2005, 16:32
Моля пишете на кирилица.Здравейте !!!
Аз съм на 24 години, 58 кг., 168 см., работя в офис и нямам възможност за много движение... :cry:, лактовегетарианец съм!
Спрях цигарите преди 2 месеца, НЕ промених хранителните си навици, въпреки това се подух като надуваема топка :cry: :cry: Бях 52 кг. и въпреки, че не са много за височината ми се чувствах добре в тялото си, не бях прекалено слаба но и си имах самочувствие за добре сложена фигура...
Опитите ми за свалянето на килограмите са:
Спиране на хляба
Никакви сладки неща
Упражнение 4-5 пъти седмично, не фитнес а в къщи.
Нищо, нищичко, направо се замислям пак да почна да си пуша, което е ужасно глупаво предвид усилията, които положих за да ги спра!
Ми цигарите наистина са мн вредни и добре си ги спряла но отделаи повече време за тренировки и за хранене хранисе бавно и спокоино не бързаи много и милсля че това ще ти помогне!!!

kurtni
2nd July 2005, 11:03
Ей за това няма да ги спра скоро :( :roll:

angelheart
27th July 2005, 19:33
Ей сега ще ви изплаша до смърт :lol:
Аз спрях да пуша и не качих ни грам, може би защото преживях операция на спукана язва и се налагаше да спазвам много строг хранителен режим.

kurtni
28th July 2005, 21:00
Еми ти за това не си напълняла :D 8)

malinka
29th July 2005, 09:15
аз също спрях цигарите преди 6 месеца, но едновременно с това си купих кростренажор и започнах всекидневни тренировки в къщи. Започнах с двуразови тренировки и сутрин и вечер, но неможех да ставам рано и за това минах само на вечерни тренировки. Повярвай ми не качих нито грам, чуствам се прекрасно като нова :lol: Така че дпоред мен спорта му е майката :D Стискам палци да успееш, но се иска и много воля

Juanita
16th September 2005, 13:33
За мое голямо съжаление и за имам повод да се включа по темата. Преди повече от две години отказах цигарите и много скоростно качих 10 кг, въпреки че не промених режима си на хранене. Сега непрекъснато броя калории, ходя на Таебо два пъти в седмицата, качвам се по стълби или скачам на въженце, но за мое съжаление килограмите ми от преди две години остават недостижими за мен. Но пък за сметка на това се чувствам супер. Кожата ми се изчисти от нормалния за всички пушачи сивкав оттенък и съм доста стегната въпреки упоритите мазнини на корема.

Най-лошото обаче е, че дори и сега след толкова време има моменти, в които съм готова да премина гори за малко никотин.
:oops:

rehsok
28th February 2006, 18:47
Ей сега ще ви изплаша до смърт :lol:
Аз спрях да пуша и не качих ни грам, може би защото преживях операция на спукана язва и се налагаше да спазвам много строг хранителен режим.
имам въпрос към тебе свързан не със темата и моля никой да не трие отговорът ми
брат ми го оперираха вчера заради спукана язва и ми е мн кофти че сега нито вода нито храна може да пия и яде...
можеш ли да ми кажеш колко време приблизително ти беше така
и доста ли е голям разразът защотот до колкото видях миля че му се казва лепенка или нещо такова беше огромна разбрах че е добре изпускането на газове това вече става но ми е мн кофти че сега аз седя пред компа и се лигавя а той лежи разрязан на някакво шибано легло и има някакъв пиниджииски телевизор сас стотинки и някакви дърти стари цигани българи и руснаци добре че поне майками е до него...
и да ми обясниш онези торби по земята за къде са му пъхнати направо в корема или някъде другаде и за какво му е онази траба навряна в носа....
и винаги ли няма да може да пиива разни безалкохолни напидки и алкохолни и разни други храни няма да може да хапва защото ме наплашиха и сега търся на ляво и на дясно информация за тъпата язва .... :oops:
надявам се ти да ме оспокойш малко :(