PDA

View Full Version : Тренировки след пластична операция?


geroina
14th June 2007, 08:40
Извинете, ако се повтарям, но ме интересува, ако някой знае, колко време след операция може да се спортува. Четох в интернет за по-релаксиращи методи на стягане - пилатес и каланетика, но не съм наясно колко време трябва да мине от интервенцията, за да започна. Питах доктора, кой вика - "Давай", ама мен ме опъва още и не смея... Каква беше вашата практика? Защото аз по принцип ходя на степ аеробика, боди пъмп , тае - бо и т.н., но това подскачане не ми се нрави точно в момента, а малко напълнях, като спрях цигарите ( 3 кила), и сега и операция... И ме е страх да не ми се отпуснат мускулите съвсем... Благодаря ви предварително! :2020:

millenita
14th June 2007, 08:58
Можеш да тренираш,когато се чустваш готова,аз лично започнах след 2 месеца..Но е хубаво да избягваш скачане и тичане ,то няма и да ти комфортно...Поне не мисля ,че ще ти е до тае бо скоро след операцията..Единственото ми неудобство е ,че сега не мога да правя някои упражнения в които се напрягат гръдните мускули,(подмускулно съм) ..

emisof
14th June 2007, 09:07
Зависи каква операция си си правила. При абдоминопластиката например, даже повече от 2 месеца според мен трябва да се почива. При мамопластиките зависи от метода и общото възстановяване. Не знам как е при липосукцията, да кажат тези, които са си правили.

geroina
14th June 2007, 09:16
правих си липосукция на брадичката и липофилинг на устни. Но, за липофилинга са ми взели малко от долната част на корема, имам една точица там... И синини :lol: Наистина, няма да е добре да се скача. Що се отнася до абдоминопластика - малко след като родих със секцио се запознах с един коремен хирург, който ми каза, че след интервенция на коремната стена МИНИМАЛНИЯ срок за почивка на същата е една година! Най-добре, ми каза, до три години да се пазя и да не вдигам тежко... Което е доста, според мен, но все пак, той е хирурга :wink:

millenita
14th June 2007, 09:24
:roll: :idea: да,съвсем не помислих.....писах за мамопластика ,а то съвсем друго :? Но мисля,че каквато и да е опрацията трябва много да се пазим и да не бързаме ... :D