PDA

View Full Version : Стягане на дупе


kremena7
2nd June 2005, 11:19
Моля пишете на кирилица. Здравейте, може ли някой да ми каже как мога да си стегна и оформя дупето. Структурата ми по принцип е с голямо и изхвръкнало дупе, но тъй като като цяло отслабнах, отслабна и то, и сега трябва да се стегне. Имам и целулит по бедрата и дупето, и нещо като етажи при прехода между двете. Мажа се с антицелулитния гел на Лиерак, но знам че трябват и упражнение. Мисля да отида на фитнес с инструктор. Може ли някой да ме посъветва нещо, моля!

2nd June 2005, 11:45
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.[quote="kremena7"]Моля пишете на кирилица.
здравей,
независимо че си успяла да отслабнеш, за което те поздравявам трябва много внимателно да разгледаш хранителния си режим.
ако досега си гладувала - това едва ли е решение за в бъдеще.
мога да ти препоръчам от собствен опит и термопанталоните, които се продават във всеки спортен магазин.не че правят чудеса, но правилен хранителен режим + кардиотренировки ( поне три пъти седмично) + термопанталоните ...мисля че ще успееш.
една приятелка преди тренировка се маже с антицелулитен крем и тогава ги обува - не съм пробвала , но ако искаш опитай.

kremena7
2nd June 2005, 12:04
Моля пишете на кирилица. Всъщност не съм пълна, никога не съм била, отслабнах от само себе си, даже не искам да отслабвам, защото бюстът ми понамаля и се отпуска месото някяк си, имам проблеми единствено с дупето, малко несъразмерно ми седи с останалата част от тялото. Ето защо исках да попитам специално за него, как най/бързо да го стегна/сваля , но целенасочено само него

2nd June 2005, 15:46
не може да отслабнеш само на едно място.няма такава техника, няма такива хапчета.можеш да насочиш усилията си в тази област, както вече ти написах за това което съм чула видяла и изпитала върху себе си.

riddicko
3rd June 2005, 20:31
Защо не мога да си стегна дупето?

Чудят се дамите, занимаващи се с хиляди аеробики, кремчета, фет-бърнъри и небесносини дъмбелчета. Мускулите оформящи дупето са най-силните мускули в човешкото тяло(т.е. могат да бъдат стягани по-силно от останалите).

За да си стегнете дупетата, трябва да използвате по-големи тежести (мускулно напрежение). Леките занимания просто не предоставят достатъчно голямо натоварване, за да се получат видими резултати. Ако искате стегнато дупе, по-добре се запознайте с базовите упражнения. Аеробиката няма да ви стегне. Според едно изследване в САЩ, средния процент на мазнини в инструкторите по аеробика е по-голям от 20.

Страхувате се да не качите мускули? Няма страшно, продължавайте да четете.

Искате стегнато и малко дупе? Тренирайте тежко.
Изненада: големите тежести не качват мускулна маса (питайте пичовете в залата, на които от 1 година не им е мраднал размера на ръцете)!

Какво кара мускулите да растат? Според енергетичната теория, във всеки един момент мускулните клетки имат ограничен запас от енергия (АТФ). Когато има свръхнапрежение, без да претоварвате самия мускул, той се развива и стяга.

Тренирайте тежко, но пазете обема на тренировката, спазвайте правилата- диета, тренировка и почивка. Успех

BigBadWolf
6th June 2005, 11:36
То големите майстори работят на голям тезгях :D :D , питай Дженифър Лопес :lol: ама иначе това което съм гледал каките във фитнеса да правят за дупе:
1. Прави се на скрипец, долен - кракът се връзва с колан в глезена и се изнася назад май се прави със 5-10 кг по много над 30 повторения, после другия крак (за другата бузка :D ) и така 3 серии
2. има една машина на която се ляга по корем и краката се свиват към към кръста ще я познаеш като я видиш тя е много характерна (колегите във форума могат да ти кажат как се казва аз просто не я знам) - та там 3 серии с умерена тежест по 20-30 повторения
3. Т.нар. "напади" ама аз във форума не мога да обясня - питай във фитнеса - пак 3 серии по 20-30
По принцип ти споменавам по памет какво прави каката със най-хубавия задник във фитнеса, иначе може да има и други упражнения, лично аз например съм забелязал че при "мъртва тяга" с прави колене се стяга цялата задна част на краката но това попринцип е тежко типично мъжко упражнение, така че се консултирай с инструктора за него
айде успех :D