PDA

View Full Version : ПОМОГНЕТЕ - Проблем с левия гръден мускул


arkadas
24th June 2007, 10:00
Привет на всички от форума с надеждата, че някой от вас ще успее да ми помогне. От известно време (1 месец+) левият гръден мускул нещо ми отказа. Проблема е, че не мога да го стягам и съответно не мога да вдигам почти никаква тежест от лежанка, както и да правя лицеви опори, тъй като цялата тежест се поема само от рамото и трицепса. Иначе не чувствам никакви болки никъде. Сигурно всички го знаете онзи номер, като си стягаш мускулите на гърдите как се движат почти симетрично. Сега успявам само десния да стягам е левия съвсем слабо реагира. Съжалявам, че го обяснявам малко елементарно, но се опитвам да бъда максимално описателен и ясен. Занимавам се с любителски фитнес, но не тренирам с големи тежести. Благодаря предварително на всички, които се опитат да ми помогнат.

чичо
24th June 2007, 12:21
Здравей!
Малко ме учудва това,че не те боли!
Въобще ли не чустваш болка,само слабост ли?
Възможно е да си го претоварил ,независимо че не вдигаш с големи тежести...Пробвай и кажи дали можеш да си притиснеш мишницата към тялото от съответната страна,или да си натиснеш ребрата с лакъта си отстрани..Так ще видиш дали стягаш мускула си...
Опиши как си се хранил напоследък,имам предвид дали е имало период с някоя сериозна диета например.. :?: силно преразтягане също е възможно да е довело до това положение...не го натоварвай обаче докато не се оправиш и най-добре потърси помощта на спортен травматолог или невролог! :wink:

arkadas
24th June 2007, 13:48
Яворе, благодаря ти за отзивчивостта ти и за загрижеността. Веднага пробвах номера, който ми каза и мисля, че нямах никакви проблеми. Иначе болка наистина нямам никаква, а хранителния режим не съм го променял чувствително. Ходих преди 10 дена на невролог и ми правиха снимки на рамото и врата и каза, че всичко е ОК. Изписа ми витамини и някакви други хапове, но и след тях работата е същата.

чичо
24th June 2007, 20:01
Значи трябва да мине определен период от време ,преди да си постигнал резултат..Щом ти е назначено лечение е добре,но с тея работи не става бързо,затова поизчакай и тогава виж :wink:
Какви точно хапове са ти дали и ше ти кажа по-точно..
Витамините са добър избор,но само те сами по себе си незнам дали ще помогнат...Спомагат ина4е за храненето на нервната тъкан(особено група В витамини)..Може би са ти изписали Милгамма N или Вит.В Комплекс?
Мидокалм да са ти изписали???