christi
28th June 2007, 06:50
МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ГРЕЙПФРУТ
От всички плодови сокове най- полезен е този от грейпфрут. Това е установило американско изследване, цитирано от телевизия „Дискавъри”. На второ място е далеч по-харесваният портокалов сок, макар че разликата между двата не е голяма.
Много по-назад по хранителни качества са сокът от жълт грейпфрут, от ананас, сливи, грозде и ябълка. При това напитките, които не са от цитрусови плодове, осигуряват много по-малко витамин С.
Най-добър източник на витамин С е именно сокът от розов грейпфрут. Само една чаша от него осигурява цялата необходима дневна доза!
Той е богат също така на калий, фолати, тиамин и магнезий, както и на някои каротеноиди, които се превръщат във витамин А. Именно на каротеноидите розовият и червеният грейпфрут дължат цвета си. Известно е, че те предпазват от ракови заболявания. С тяхна помощ можем да преборим и ред други болести. Изследването е направено от екип в университета на Флорида.
Специалистите са използвали само сокове със 100 процента съдържание на плодове, като са пренебрегнали доматения сок като зеленчуков и всички сокове, които се предлагат като смес.
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
От всички плодови сокове най- полезен е този от грейпфрут. Това е установило американско изследване, цитирано от телевизия „Дискавъри”. На второ място е далеч по-харесваният портокалов сок, макар че разликата между двата не е голяма.
Много по-назад по хранителни качества са сокът от жълт грейпфрут, от ананас, сливи, грозде и ябълка. При това напитките, които не са от цитрусови плодове, осигуряват много по-малко витамин С.
Най-добър източник на витамин С е именно сокът от розов грейпфрут. Само една чаша от него осигурява цялата необходима дневна доза!
Той е богат също така на калий, фолати, тиамин и магнезий, както и на някои каротеноиди, които се превръщат във витамин А. Именно на каротеноидите розовият и червеният грейпфрут дължат цвета си. Известно е, че те предпазват от ракови заболявания. С тяхна помощ можем да преборим и ред други болести. Изследването е направено от екип в университета на Флорида.
Специалистите са използвали само сокове със 100 процента съдържание на плодове, като са пренебрегнали доматения сок като зеленчуков и всички сокове, които се предлагат като смес.
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ