PDA

View Full Version : Уроците на Аюрведа


christi
1st July 2007, 05:54
РАЗТОВАРВАЩИТЕ ДНИ


Източната медицина, известна под наименованието „аюрведа” ни учи: ако искате да се радвате на стройна фигура и желязно здраве, разтоварващите дни са просто задължителни.
Няма нищо страшно- вие ще се храните както преди. Или почти както преди...

Специалистите съветват 2 пъти седмично (например всеки понеделник и всяка събота) да се провеждат разтоварващи дни. През тези дни трябва да приемате:

- 1, 5 л айрян и 200-300 г прясна извара

- или 1, 5 кг ябълки (може и печени, но без захар),

- или 1, 5 кг салата от пресни зеленчуци (зеле, моркови, цвекло, репички) с растителна мазнина.

През тези разтоварващи дни можете да консумирате без ограничения и плодови чайове (най-добър е този от шипки).
Забравете за основните врагове на красивата фигура: солта, захарта, хляба и макароните.

Английските диетолози съветват и употребата на мюсли със сушени плодове (сутрин и вечер), а през деня – парче обезмаслен сирене (краве) със салата.
Не е необходимо пълно въздържание и от някои “малки удоволствия”. Можете например да изяждате 300 г обезмаслено сирене и да изпивате с него бутилка сухо вино.

Ако започвате деня с гимнастика, ако престанете да използвате асансьора или увеличите ходенето пеша, това ще е също един незаменим плюс. Това ни съветват британските специалисти.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

alfa
1st July 2007, 15:59
Аха, хубави си разтоварващите дни изпълнение с "лека" храна, но тия разтоварващи дни лесно се превръщат в дни на гладуване, което пък хич не е добре.
Да добавя, че през разтоварващите дни трябва да се пие много вода.

christi
3rd July 2007, 03:09
Разтоварващите дни, препоръчвани от английските лекари, са много, много приятни (мюсли за закуска и вечеря, сирене и салата на обяд). Те нямат нищо общо с гладуването. Точно обратното е вярно- по времето на такъв разтоварващ ден човек се чувства сит и енергичен.

А вода трябва да се пие. На 20 кг. живо тегло- един литър вода. но НЕ МИНЕРАЛНА! Тази българска мания е направо пагубна. Пиенето на минерална вода води до свръхминерализация на организма и оттам до камъни в бъбреците и жлъчката.

Мине не мине и някой български идиот измисли нещо... Пийте сутрин зехтин на гладно, пийте минерална вода, яжте живи охлюви и т. н. Аман от български идиотщини!