PDA

View Full Version : Медитация


KIRO
3rd July 2007, 21:04
Наскоро посетих един будистки монах и той ми показа как да медитирам ходейки или седейки на едно място. След неколкократни опити успях да стигна до неописуемо с думи състояние.

Има ли сред вас, хора практикуващи медитация? Дори и трансцедентална.

apoklistika
3rd July 2007, 21:15
Ми покажи ни и на нас, да медитираме и ние, че тук колко нерваци има, добре ще ни дойде медитиация :girl_haha:

alica
3rd July 2007, 21:19
Слушала съм най-вече за метода на Силва. До колкото знам провежа масови семинари и обучение. Чела съм разни техники за медитация, обаче така и не успях. Познати практикуващи ми казаха, че някой трябва да те научи.
Дай повече инфо. :cool:

alfa
4th July 2007, 06:25
BAD_NOVEMBER, би ли дал някой съвети за постигане на медитация и вътрешно-душевен мир? :)
Също така ако имаш на разположение някой онлайн книги смятам че всички ще сме ти благодарни ако ни ги предоставиш. :D

verita
4th July 2007, 08:04
Когато живеех в Германия и имах не повече от 4-5 часа време за сън трябваше да използвам всяка свободна минута, и тогава се научих да се отпускам докрай, да затворя очите си и да не мисля за нищо. Много е трудно, става с доста тренировки, защото обикновено когато сме легнали пак не сме докрай отпуснати, а още по-трудно е да не се мисли за нищо. Но когато човек го постигне за 20 минути се чувства все едно е спал цяла нощ. За съжаление скоро не съм успявала да го постигна, защото около мен е адската лудница, а трябва да е възможно най-тихо :?

Witchblade
4th July 2007, 09:32
Аз от 2 години се занимавам с йога. Използвам едни видео уроци, в началото медитацията беше доста трудна, но с тренировки всичко се постига. :) Ето този линк разяснява различните видове медитация- http://doc.dir.bg/magic/meditacy.htm. Пробвала съм ги всичките, но в крайна сметка се спрях на първия-дишане и третия-осъзнато дишане. Пробваите, дано проработи.Успех! :wink:

The Shadow
4th July 2007, 10:16
Аз правя едни тибетски упражнения/наричат ги петимата тибетци/.Не е точно медитация а по-скоро активиране и възобновяване на чакрите. На мен ми действат мн. добре.Трябва обаче да се правят всеки ден за има видим ефект.Е аз не ги правя вс. ден :oops: То това мойто мързел му казват :roll:

Mena
4th July 2007, 11:38
Тибетските упражнения и аз съм ги правила едно време, но при първото(това с въртенето) ми се завиваше леко свят и го правех със затворени очи. :lol:
Бяха иначе лесни и не отнемаха много време.
Witchblade, благодаря за линка!

Някаква_Такава
4th July 2007, 13:45
Слушала съм най-вече за метода на Силва. До колкото знам провежа масови семинари и обучение. Чела съм разни техники за медитация, обаче така и не успях. Познати практикуващи ми казаха, че някой трябва да те научи.
Дай повече инфо. :cool:
ОООо и аз бях голям фен на метода Силва ,даже бях повярвала ,че много неща са възможни с визуализация ,обаче сега не мисля така ....
:roll:

Ivan_iyi
16th July 2007, 10:34
Метода Силва действа, казвам ви го то опит. Той обаче не е просто форма на медитация и не цели "изчистване" на съзнанието, а чрез алфа-мозъчните вълни да се въздейства първо върху здравословното състояние на организма и чрез по-нататъшни упражнения да се помага и на други нуждаещи се. Медитацията, особено трансцеденталната изабщо не е безопастна за практикуване. Сблъсъкът с "астралния" свят никога не е безболезнен.

Slyn4islava
19th July 2007, 16:40
Когато практикувам Рейки върху себе си- това за мен е вид медитация и ми е много по-лесно да го постигна така, отколкото по друг начин..

kunoichi
15th September 2007, 16:08
Темата е много интересна поздравления !:bowdowl:

От няколко години се занимавам с ТАЙ ЧИ китайско бойно изкуство, в което всяко едно движение ( било то във форма, удар, игра с партньор) се извършва в състояние на медитация.
Практикувайки статична медитация и аз съм имала интересни усещания – наистина трудно да се опише, предполагам това което си изпитал е раздвижената жизнена енергия (ЦИ):3000:

Медитацията е важна наистина, но не бива да се практикува от хора без опит или поне ако практикувате то да е под надзора на добър инструктор...вероятно ви е известно че при неправилна медитация вместо благотворен лечебен ефект може да се предизвикат множество заболявания
... все пак
Ако не постигнем контрол върху циркулацията на нашата ци, то няма надежда да бъдем здрави

Интересна тема наистина :twisted: много може да се изпише по нея
:3000:

Puppito
15th September 2007, 21:54
Слушала съм най-вече за метода на Силва.
ахахаха прочетох СЛИва :lol: