PDA

View Full Version : Остеопороза


valeva
26th July 2007, 10:28
На скенер ми установих биконкавно снишен прешлен ТН12 и клиновидно снишен Прешлен Л2 с фрактури и остеопоротични промени на прешлените. Имам много силни болки в кръстта и коло гръбнака. Не мога да стоя продължително време седнала или права. Схваната съм м областта на гръбнака и кръста.Тези болки характерни ли са за остеопорозата? Започна прием на Фосамакс,Калций и витамин Д. Какво следва от сега нататък? Как да организирам живота си, защото съм много отчаяна. А съм на 56 години и ми се иска да бъда отново работоспособна и жизнена.

чичо
1st August 2007, 23:10
След менопаузатажените много бързо губят калций ,като от това страдат най-вече костите..именно това води до появата на остеопорозата,а редовните физически натоварвания забавят доста процеса :idea:
Консултирайте се с ендокринолог и ортопед за медикаментите и минералите ,които трябва да приемате и подържайте физическа активност най-вече..
Успех!

Beautiful_
2nd August 2007, 13:42
доколкото знам и трябва да ядеш много млечни продукти и риба.

valeva
3rd August 2007, 09:19
Вчера бях в клиниката на проф. Коева - ендокринолог във Варна. Диагнозата остеопороза с фрактури на два прешлена бе потвърдена. Освен Фосамакс и Калций с витамин Д ми предписа и инжекции Миакалцик, които освен ефекта на натрупващ калций имат и обезболяващ характер. От ортопед ми бе предписано да нося Хесингов корсет. Моля, ако имате мнение по въпроса, предложения или съвете ми пишете. Или имате подобен проблем. Благодаря.

чичо
3rd August 2007, 14:42
Специалистите са Ви казали достатъчно...Не мисля ,че някой ще Ви каже нещо повече,освен ако не е минал по същия път :idea: