PDA

View Full Version : проблем с лещи


petre
8th August 2007, 14:04
имам въпрос към вси4ки. носех 4 месеца без проблем едни англ. мисля 4е са, ле6ти- сауфлон или поне разтвора бе6е такъв. нямах проблеми но полу4их инфекция и развих конктивит.след това запо4нах ле4ение с разли4ни капки- фуциталмик,цилоксан но не даваха резултат, до няколко дни при слагането им о4ите се възпаляваха на ново.последно доктора ми даде макситрол и с него като 4ели инфекцията се махна или поне 1 месец пак ги носих без проблем. след това оново се появи за4ервяване и тои ми препоръ4а да ги махна,тъи като окото трудно се възтановявало. моя въпрос е възможно ли е ле6тите да не са добро ка4ество тъй като друг лекар ми препоръ4а едни американски, тези мисля 4е бяха 38% обикновенни,или вярно ли е 4е има хора които са свръх4уствителни и немогат да носят ле6ти.просто се 4удя какво да направя да пробвам с нови ле6ти или да се откажа окон4ателно . бих искал съвет и евентуално да ми препоръ4ате ле6ти 6те съм ви благодарен предварително :lol:

Night Love
8th August 2007, 19:56
Ако си от София ще ти препоръчам клиника от която мисля,че ще останеш много доволна.
За първи път сложих лещи и ги нося вече една година. Лекарката е много прецизна,ще ти направят преглед и така.

petre
8th August 2007, 20:15
ами ок кажи за коя клиника става въпрос. Може и да остана много ДОВОЛЕН .дано лекаря ми 'хване" проблема и се намери ре6ение понезе няма да крия и на мен ми бе по удобно да бъда с лещи :)

Night Love
8th August 2007, 21:00
Извинявам се за родовата грешка.
Та относно криниката.
Намира се в една пресечка на Ботев посока централна гара ...та точно преди да стигнеш до гарата в дясно има един парк и точно преди парка една пресечка...от нея дефактно започва паркчето..свиваш по нея и вървиш мъничко...първо ще ти направи впечатление в сякно едно училище и няколко крачки само след него в ляво е клиниката.Има и нещо като паркинг. Отиди там. Не е скъпо,лещите са им чудесни, а докторката си разбира от работата.

Чух че в същата пряка като завиеш веднага в дясно имало и друга клиника,но за нея не знам дали е добра.

karatis
9th August 2007, 10:25
:D :D моето мнение е че най-добрите лещи за мене са купър визион,те се правят в Англия.Толкова прехвалените Бауш енд Лоуб според мене са пълни боклуци-мой съвет никога не си купувайте от тях,както и разтвора им РЕНУ-въобще не чисти нищо>изкам да питам някои с опит при лещите какви изкуствени сълзи си слага по време когато лещата е в окото.Предварително благодаря . Каратис

valhalla
9th August 2007, 13:17
изкам да питам някои с опит при лещите какви изкуствени сълзи си слага по време когато лещата е в окото.

Ами, аз ползвам оплютите от теб Bausch&Lomb от много години и определено бих посъветвала хората да се насочат именно към тях!

Не ми се налага да ползвам изкуствени сълзи, защото лещите ми осигуряват комфорт, който ако съм без лещи го няма... но в единични случаи съм си капала от самият въпросен разтвор ReNu и всичко е било наред и без изкуствени сълзи :wink:

А на въпроса на petre - разбира се, че среща със специалист е най-добрата идея, а и аз бих те посъветвала за известно време - поне няколко месеца - да спреш опитите с лещи! :)

apoklistika
9th August 2007, 15:15
Учудвам се и недоумявам, че никой не ти е казал да изхвърлиш лещите и да си вземеш нови, СЛЕД като окончателно се излекуваш от конюнктивита :shock: (и по време на лечението не носиш НИКАКВИ лещи!!!)
Не може да се лекуваш от гнойна ангина и всеки ден да ядеш сладолед :lol:
Същото е и с лещите- тези лещи вече за нищо не стават, разтвора не може да ги изчисти така, че да не развиеш пак конюнктивит (той се предава много лесно и е доста упорит понякога).
След като окончателно се оттървеш от конюнктивита, вземи си каквито и да е лещи, само да са с поне 55% водно съдържание, сигурна съм, че няма да имаш пак същия проблем.