PDA

View Full Version : За тампоните


LolaBunny
17th June 2005, 08:16
Идва лятото и нали знаете басейни,бански,гаджета това онова 8) ,обаче идва другия проблем. До сега не съм ползвала тампон и се чудя дали можете да ми кажете нещо повече(по възможност от опит:) ) Значи например,трудно ли се слага,може ли да създаде някакви проблеми и какво ще стане ако се скъса конеца :oops: Каквото се сетите пишете!!! :shock:

desislava
17th June 2005, 08:31
Привет,привет.Аз лично ползвам тампони от доста време и ги предпочитам по обясними причини :D-секси дрешки,бански.Особено в сезона на лятото :wink: Аз използвам само и единствено тампони O.B. Тампонът се постава много лесно и няма опасност от аварии :oops: Опазил господ,конците са много здрави и стабилни.Има подробно описание в кутийката за всичко,включително за хора ,които са алергични към материала на тампона.Ами това е ,дано съм била полезна

Louise
17th June 2005, 08:40
Лола,здравей!Аз също преди време използвах предимно тампоните като по-удобно средство по разбираеми причини,но от гинеколожка разбрах,че не са за предпочитане.Задържат мръсотията в самото ти тяло,а и тоя набъбнал тампон после не е много лесен за вадене!
И все пак са по-практични,така че ти си прецени-има и плюсове,и минуси

estrella
17th June 2005, 15:11
Не съм много съгласна, че тампона се вади трудно. На самата опаковка пише, че когато е пълен, тампона се вади лесно, което си е факт;)
Тампона не трябва да седи повече от осем часа в теб, да знаеш. Независимо дали ти върви по-силно или по-слабо.
Повечето момичета ползват комбинирано тампони и превръзки, аз също. Като излизаш, естествено, слагаш тампон, а като си вкъщи- може и с превръзки.
Дали са полезни или не тампоните, можем да си говорим много време. И превръзките не са самата полезност, но няма начин;)
Вземи си първо от най-малки тампони, да видиш как ще се чувстваш. и не прави компромис с качеството заради цената, макар че, ако съдя по коментарите, няма да го направиш :wink:
Съжалявам че в България няма още, или аз не знам да има, Тампакс. Всеки тампон е поставен в отделна тръбичка и слагането е много лесно и не пипаш тампона с ръце!
Хайде момичета, до следващия път, трябва да се работи :wink:

Bionxx
30th June 2005, 14:01
Здравейте момичета,

Аз съм лекар и бих искал да Ви кажа за някои неблагопритяни последици, които би могъл да предизвика един тампон! Става на въпрос за токсичния шок синдром, познат като TSS в англо-саксонската литература. Това е едно много нетипично, застрашаващо живота състояние, което се индуцира от отровни, произведени от бактерии субстанции ( токсини ) , попаднали в кръвния ток. Може да се причини от Staphylococcus Aureus, някои видове стрептококи - STSS и т.н.
Основен механизъм за предизвикване на това състояние е използването на суперабсорбционни тампони при менструация!!! Както сами се досещате тези бактерии са част от нормалната човешка флора, тоест ги има в милиони около половите органи при жените, респективно и мъжете, независимо от редовната хигиена! В едно състояние каквото е менструацията, голяма част от кръвоносните съдове на ендометриума ( най-вътрешния слой на матката ) са разкъсани!!! Слагайки тампон, част от тези бактерии могат да попаднат в него и да започнат своя цикъл на размножаване!!! Така се отделят и тези токсини, които навлизат в разранените съдове и предизвикват токсичния шок синдром!

Честотата му е изкючително малка - 7 на 100 000 момичета заболяват! Годишно в САЩ около - 5000, 5% от тях имат летален край!

Симптомите са следните : започва спонтанно с висока температура (38.9°C , може и по-висока); повръщане и водниста диария; силно главоболие; появяват се обриви подобни като след слънчево изгаряне; болки в мускулите и гърлото също са възможни, затова често и не се поставя точна диагноза и се изпускат пациентки!
След тези симптоми момичетата изпадат в септичен шок и прогнозата става все по-лоша!

Тъй че, внимавайте, тампоните не са никак безобидни! По-комфортни - вероятно да!

P.S. Между другото, във всяка една листовка и на O.B., както и на Tampax предупреждават за това опасно състояние!!! Четете ги преди употреба, затова са измислени!

LolaBunny
30th June 2005, 20:36
мерси за отговора,доста е изчерпателен макар и стряскащ....наистина на всяко упътване пише за синдрома на токсичния шок... :( все пак риска е твърде малък...но знае ли човек :(

charmy
30th June 2005, 20:43
Те не са толкова безобидни, но в някои случаи са просто неизбежни. Но пък сменят ли се редовно се надявам да няма проблеми. Аз да чукна на дърво не съм имала.

Dany
30th June 2005, 22:07
Тези информации и аз съм ги чела.Също така пише,че този шок обикновено се свързва с употребата на тампони,но може да се появи и при жени,които никога не са ползвали тампони.Дори мисля,че не е свзрзано с хигиената.При нечесто сменяне на тампон се получава замърсяване,други видове инфекции,най вероятно гъбички.Мисля че е по-скоро някаква специфична индивидуална реакция при някои жени.Важното е при такива симптоми веднага да се отстрани тампонът и да се потърси лекар,тогава е спасяемо положението.Но както е споменато,това са изключително редки случаи.За щастие :D !Нормално!Както и при повечето лекарства,ако се зачетете в упътванията,казват че в много редки случаи може да се случи това и това.Аз от години ползвам,предимно ОВ,никога не съм имала проблеми.Просто човек трябва да се самонаблюдава дори и за най-малките необичайни реакции и промени.

kurtni
2nd July 2005, 11:22
И аз не съм имала проблеми. Не мога да си представя да не ги ползвам... направо ще се побъркам. Толкова гнусно и мръсно ще се чувствам само с една превръзка, че чак лошо ми става като си помисля... Наистина малко стряскащо звучи това, но тампона е единствения вариянт в който ти е конфортно и не се чувстваш мръсна... :shock: :?

Bionxx
2nd July 2005, 13:35
... но може да се появи и при жени, които никога не са ползвали тампони. Дори мисля,че не е свързано с хигиената...Мисля че е по-скоро някаква специфична индивидуална реакция при някои жени

:) Никаква специфична реакция не е! Не четете внимателно! Това е нещо подобно на септичния шок! Бактерии, те се размножават, произвеждат ендотоксини, те навлизат пък от своя страна в раната ( разранетата през менструация матка ) и нататък го знаете продължението! ПРИ ВСЯКА ЕДНА ЖЕНА МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ! Хигиената е също от значение! Не пипайте тампона преди употреба! И е хубаво обилно да се подмивате със сапун преди да го поставите!

BB™
21st July 2005, 10:43
С две думи: използвай тампона само когато имаш крайна необходимост от ДИСКРЕТНОСТ и то като спазваш стриктна хигиена! Времето на подмяна се определя в зависимост от интензивността на течението, от 2-3 часа(при обилна менструация) и мах. на 6 часа (въпреки че по инструкциите пише до 8 часа мах, според мен е твърде дълго). Също така трябва да използваш подходящия размер, защото не е добре да се слага тампон с по-голяма абсорбенция без това да е необходимо! Как се разбира дали изплзваш точния размер - след 4 часа по тампона не трябва да има бели петна (в противен случай избери такъв с по-малък капацитет на попиване). Конецът НЕ може да се скъса. И според мен особена разлика между различните марки тампони НЯМА - само в цената и рекламата. Дали са със спираловидни каналчета, копринено покритие и ли не, за вашата менструация няма абсолютно никакво значение :wink: ... Има такива с апликатори - за улеснение при поставянето им. Това вече е въпрос на личен избор и възможности (доста по-скъпи са).
Лично аз ползвам тампони. Не може да се отрече най-голямото им предимство НЕ СЕ ВИЖДАТ!!!
И малко история: не се знае, кога точно са създадени тампоните. По римско време жените използвали вълнени тампони, намазани с мазнина или восък, а пък египтянките използвали папирусови ролки със същата цел.... :D
И все пак добре е да четете текстовете по и в опаковките!!!! Не само на тампоните!!!!
ПС. Не съм сигурна, но мисля, че тампоните поемат не само менструалната кръв, но и желязото от женския организъм....Това заедно със Синдрома на Токсичния Шок (инзвъредно рядко явление) и все пак задържането на мръсна кръв в тялото, не прави тампоните особено препоръчвано хигиенно средство. Но спортуването и...... суетата си казват думата! :D
Айде - това бяха мойте ДВЕ думи.... :wink:

Mari
26th July 2005, 11:40
Досега не съм чула или чела, че нещо каквото и да било е изцяло полезно - все ще има и някаква вреда или както казват "в умерени количества". Аз също ползвам тампони от дълго време и да ви кажа място за сравнение с превръзката НЯМА. Много по- удобно и не се цапаш. Разбира се не съм постоянно с тампони, в къщи и през ноща слагам превръзка. Така, че ако се редуват няма нищо страшно и обезпокояващо относно този така дискутиран синдром.
А ти, лекаря, трябва да знаеш, че със сапун не е препоръчително да се подмиваме - има си специални антибактериални интимни гелове!

LolaBunny
27th July 2005, 00:56
Мерси за всички коментари :) Е наистина не е страшно аз вече се престраших и да ви кажа мн съм доволна,е не ми се вярваше,но те вярно са по-удобни от превръзките :)

Nicole
27th July 2005, 10:54
А аз получих ужасно възпаление от комбинацията тампон+море.Сега се лекувам и забравям за морето,а тампона-само в адски краен случай.Не знам,може да е индивидуално,но на никого не го пожелавам :oops:

estrella
27th July 2005, 15:49
Проблема ти е по-скоро само от морето, отколкото от комбинацията тампон-море. До колкото знам, след всяко излизане от водата, тампона трябва да се сменя.

Мисля си освен това, че превръзките са не по-малко вредни от тампоните, поне според скромния ми ли4ен опит...Прословутият им горен слой, който не пропуска, е от материя, която лично на мен силно ми напомня найлон. А знаете найлона колко запарва, нали:)

Приятно море на всички!

marianapd
28th July 2005, 12:53
Да ви кажа честно, сто пъти казвам ДА на тампоните, не само заради дискретността, но и заради това, че така нареченото копринено покритие на повечето превръзки ужасно раздразняват кожата. Дори понякога си мисля, че имам някаква алергия към този проклет найлонов слой, или е от препаратите ,с които дизинфектират състава на превръзките, но почти съм изключила ползването на превръзки. Но се питам дали има и минимална опастност чрез употребата на тампони да си "изсулим" влагалището, тоест аз съм раждала два пъти и имам някакво смъкване на влагалището, доли тампоните могат да го задълбочат.
Ако някой може да сподели опит. :wink:

BB™
1st August 2005, 11:51
Не се притеснявай тампоните НЕ могат да ти навредят, нищо че имаш "смъкване на влагалището".
А относно превръзките: копринения горен слой, всъщност е ПОЛИЕТИЛЕН!!! И е много естествено, че се получават кожни дразнения! За това избирайте превръзки с ТЕКСТИЛНО покритие!!! Обикновенно по опаковките пише: textile или cotton или нещо от този род.

SweetShark
1st August 2005, 15:00
[quote="BB™"]Не се притеснявай тампоните НЕ могат да ти навредят, нищо че имаш "смъкване на влагалището".

Мариана, смени си гинеколога, иди при някой с по-съвременна техника, и по-млад/а, по възмжоност. Мен през 90те една пенсионирана гинеколожка ме лъга, че имам същия проблем с отпускането след второто раждане, а като отидох едва ли не за операция в Медицинска академия, ми се изсмяха и ми казаха, че нищо ми няма. А 5 години след това родих и трето, и пак нищо такова няма.

estrella
10th August 2005, 16:00
Сега обърнах внимание, че лекарят Bionxx ни е посъветвал да се мием със сапун преди употреба на тампони.

Моите уважения, но сапун и интимни части, дамски особено, са две несъвместими неща!!!!Дори да е глицеринов, с неутрално PH и с неутрално не знам какво си....

LolaBunny
26th August 2005, 23:34
Имам проблем,започнах да използвам тампони,обаче веднъж докато бях с тампон видях,че ми е станало голямо петно на дънките и на бикините,помислих,че не съм избрала правилната големина на тампона и е станало фал :oops: Обаче като го извадих и той беше "празен" на половината,за сметка на това кончето беше изцапано.Защо се получи така,по конеца ли е текло или покрай самия тампон???Някой може ли да ми погне?Не съм сигурна,че е нормалко да се случи.

fibi
28th August 2005, 14:04
Имам проблем,започнах да използвам тампони,обаче веднъж докато бях с тампон видях,че ми е станало голямо петно на дънките и на бикините,помислих,че не съм избрала правилната големина на тампона и е станало фал :oops: Обаче като го извадих и той беше "празен" на половината,за сметка на това кончето беше изцапано.Защо се получи така,по конеца ли е текло или покрай самия тампон???Някой може ли да ми погне?Не съм сигурна,че е нормалко да се случи.


...според мен не си си поставила правилно тампона, като по4не6 по-4есто да си слага6 и ще свикнеш с усещането, с това дали е поставен правилно или не....ами това е, поздрави:))

LolaBunny
28th August 2005, 19:27
Не си ме разбрала. Аз имам друг проблем.Като го поставя и не го усещам.

marissa
1st September 2005, 22:50
а можете ли да ми кажете какво да правя,ако искам да плувам.понеже скоро ще се записвам на уроци,а всичко е уредено предварително(т.е. няма как да отменя тренировката и да не ходя по време на менсртуациата ми)и не знам как ще се справя с този проблем.до сега не съм ползвала тампони,но се съмнявам,че ще издържи на едночасова тренировка...как мислите..какво да правя.. :?: :roll:

LolaBunny
2nd September 2005, 10:55
Еми аз на морето си плувах с тампон и нямах никакви проблеми,но цял час треничовка нз? И все пак ако питаш мен ако избереш правилния размер всичко ще е ок,просто веднага щом излезеш ще трябва да го смениш.А по време на тренировката не може ли да идеш и да го смениш?Ако искаш може да пробваш няколко пъти да влезеш във водата за по-малко време,за да си сигурна,че няма да има проблеми.Аз започнах да ползвам тампони главно,защото трябваше да ходя на море обаче сега са ми много удобни и практични. Късмет,аз винаги съм искала да ходя на плуване ама мързела си е голяма работа :)

estrella
3rd September 2005, 08:21
Уф, чакай, че не мога да си обясня защот така ти е станало с тампона и дънките и кончето, Лолабъни....

При мен се получава също, ама защото се е препълнил...Най-вероятно не си го сложила добре....хм....а казваш и че не го усещаш....
:roll:

puhito
4th September 2005, 20:01
marissa от личен опит ще ти кажа , че тампонът ще издържи, само ако си избрала подходящият размер. 8)

marissa
5th September 2005, 14:19
marissa от личен опит ще ти кажа , че тампонът ще издържи, само ако си избрала подходящият размер. 8)
а как да разбера кой е подходящият размер за мен???както казах не съм ползвала досега тампони :roll: :oops:

puhito
6th September 2005, 14:00
Еми сама прецени, те са на някакви какпки, ако си съвсем в началото си вземи по-големи,т.е с повече капки. :)

sara
9th September 2005, 10:22
здравейте!попринцип редовно следя темите във форума и покрай тази тема за тампоните реших и аз да пробвам(на 15 години съм)купих си О.B.,но не можах да си сложа тампона...не знам защо така стана...уж съм отпусната,всичко точно,но не ще да влиза :oops: умъчих се половин час.накрая си сложих пак превръзка и усещах една лека болка от "борбата"с тампона,но ми мина...при вас случвало ли ви се е нещо такова... :roll:

SweetShark
9th September 2005, 12:08
Ей, момичета, не използвайте тампони докато сте още девствени...после ще ви се налага да се оправдавате за нещо, за което единствената ви вина е, че сте се вързали на ракламата на О.В. че тампоните може да се слагат и от девствени момичета...

LolaBunny
10th September 2005, 12:42
Не знам защо трябва да се оправдаваме на някой,че не сме девствени?Едно момиче е девствено докато не спи с момче,не докато не си сложи тампон,даже ако питате мен още по-добре ако тъпата девствена ципа я няма само да пречи на удоволствието от 1я път :twisted: Не живеем във време или на място,когато и където мъжете не поглеждат момиче,защото вече е "отворена" пък и ако човека до теб те обича достатъчно ще повярва на теб.Ако девствеността е само някаква си ципичка,значи тези дето се раждат без такава никога не са девствени? :)

SweetShark
10th September 2005, 18:46
Темата не е за оправданието, а за това, че тампоните не са за девствени момичета (именно защото същата тази ципа пречи да се сложи тампонът на правилното място).

Що се отнася до оправданията - казах го, защото на повечето от момичетата при първия път се случва да няма кръв, за всеобща изненада....Иначе, ако мъжът до теб ти се обиди или ти обърне гръб, защото не си кървила или не си девствена - разкарай го, такъв не те заслужава.

Nikol_F
7th October 2006, 12:21
Аз пък познавам момиче което е девствено и пак си ползва тампони без проблеми. Нито си е скъсала девствената ципа, нито я боли. Може би си зависи от самият озрганизъм и от еластичността на ципата.

VIPbaby
7th October 2006, 13:56
Тампоните са супер:)Хем по удобни,хем по практични.
Няма значение дали си девствена или не,стига да прочетеш и да знаеш как да го поставиш и как да го изкараш.и разбира се да не го държиш повече от 8 часа в теб

pokahontas
8th October 2006, 17:51
здравейте!попринцип редовно следя темите във форума и покрай тази тема за тампоните реших и аз да пробвам(на 15 години съм)купих си О.B.,но не можах да си сложа тампона...не знам защо така стана...уж съм отпусната,всичко точно,но не ще да влиза :oops: умъчих се половин час.накрая си сложих пак превръзка и усещах една лека болка от "борбата"с тампона,но ми мина...при вас случвало ли ви се е нещо такова... :roll:
Девствена ли си? Ако да - нормално е. И аз веднъж като бях на 14 някъде и ми беше дошло на морето, пробвах с тампони, но не успях. Защото беше точно след баня, беше съвсем сухо и беше спряло да тече. Девствената ципа си има отвор, през който минава менструалната кръв и тампонът трябва да мине точно през този отвор. Но той не е толкова голям, пък и като е спряло временно да тече, вече е съвсем невъзможно да мине тампон оттам. Тъй че по-добре си карай с превръзките.

krizzia
8th October 2006, 18:09
Ако си девствена,разбира се,ще трябва да използваш тампони 'мини' или 'комфорт' на ОВ има ги с копринено покритие за по-гладко приплъзване.Първия-втория път е нормално да изпитваш дискомфорт при поставянето им,но ще се научиш.Има указания в кутийката им които са доста подробна и интересна информация.Също така са споменати и нежеланите реакции на организма в някои случаи.
И все пак не използвай тампони през цялото време на цикъла си-дай възможност на тялото ти да си почине

mikse
10th October 2006, 10:16
Аз имама друго предложение :D не става въпрос за тампони или не...това е друга тема.Аз лично от години вече, ако случайно месечния ми цикъл съвпада с период на ходене на море, просто взимам хапчета за изместване на цикъла :D много по-удобно е да нямаш цикъл докато си на море и да ти дойде примерно 1 ден след като си си прибрала.Аз лично ти предлагам този вариант. :D За другата година де 8)

Chujdata
10th October 2006, 10:23
А знаеш ли колко е вредно това за организма, това постоянно нарушаване на хормоналния баланс? Такива експерименти не си правете никога, или еднократно,това всеки добър гинеколог ще ви го каже.

sladkatony
10th October 2006, 10:24
какви са тези хапчета, досега не съм знаела че съществува такъв вариант :roll:

Chujdata
10th October 2006, 10:26
Противозачатъчни или нещо от рода на Примулутнор, демек пак хормони :cry:

mikse
10th October 2006, 11:05
Да, така е.Те са за регулиране на цикъла, но не смятам, че са по-вредни от тия, примуритнор май бяха...Оснвен това става въпрос, ако случайно цикъла ти съвпада, т.е за прием 1 път, средно на 2- 3 години.Не смятам, че е вредно :D

chick
10th October 2006, 11:26
mikse, вече бях писала в една друга тема (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=3215&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F6%E8%EA%FA%EB+++%EC%EE%F0%E5&start=25) за това колко са вредни тези хапчета... Дори при еднократен прием могат да доведат до нарушаване на хормоналния баланс...а също и до рак на черния дроб...Така че според мен не си струва човек да рискува с тях....

pivinka
11th March 2007, 19:46
здравейте.Миналият месец за пръв път използвах тампони и този месец менструацията ми закаснява,имайки предвид,че винаги ми подранява.Може ли това да се дълви на тампоните? :cry: Ще сам благодарна за всеки ваш отговор

desitta
11th March 2007, 19:50
аз смятам, че няма връзка с това, че си използвала тампони...

rusokoska`
11th March 2007, 21:03
Аз ползвам тампони още от преди да започна да водя полов живот и то от най-големите и не с копринено покритие.Никога съм нямала проблеми с поставятено.И 1-я ми път си беше нормален , както при всяка девойка..имаше много малко болка ,кръв и т.н.

Ако си девствена,разбира се,ще трябва да използваш тампони 'мини' или 'комфорт' на ОВ има ги с копринено покритие за по-гладко приплъзване.

Мисля ,че при всеки е различно, зависи от организма ти.

Briseis
11th March 2007, 21:06
аз съм за тампоните - едно то най-удобните "изобретения". много ми улесняват живота - направо забравям, че съм в цикъл

Hay4eto
5th June 2007, 16:51
Здравейте,аз съм нова във форума и реших да ви пиша,защото съм активно спортуваща и ми се налага да използвам тампони!Не съм използвала досега,но съм пробвала и ме боли когато се опитам да го поставя не ми е ясно в каква посока се поставя и аз незнам каква е причината? :cry: Моля ви помогнете с каквото можете ще съм ви много благодарна! :oops:

apoklistika
5th June 2007, 16:59
Как не ти е ясно в коя посока :shock:
Във всяка кутийка с тампони има упътване с нарисувани картинки, него прочете ли го?

Celine
5th June 2007, 17:05
Моля ви помогнете с каквото можете ще съм ви много благодарна! :oops:
Отначало може и да ти е трудно.... с опитване става. Само дето доста материал може да изхабиш.

katie
5th June 2007, 17:08
...
Хм, въпрос, девствена ли си?
Не че по принцип ми влиза в работата, но аз за пръв път си слагах докато още бях, и видях 300 зора.

Hay4eto
5th June 2007, 17:18
пппп

katie
5th June 2007, 17:31
Hay4e, Виж си личните. :wink:

malkoto
11th August 2007, 12:45
Здравейте момичета,

Аз съм лекар и бих искал да Ви кажа за някои неблагопритяни последици, които би могъл да предизвика един тампон! Става на въпрос за токсичния шок синдром, познат като TSS в англо-саксонската литература. Това е едно много нетипично, застрашаващо живота състояние, което се индуцира от отровни, произведени от бактерии субстанции ( токсини ) , попаднали в кръвния ток. Може да се причини от Staphylococcus Aureus, някои видове стрептококи - STSS и т.н.
Основен механизъм за предизвикване на това състояние е използването на суперабсорбционни тампони при менструация!!! Както сами се досещате тези бактерии са част от нормалната човешка флора, тоест ги има в милиони около половите органи при жените, респективно и мъжете, независимо от редовната хигиена! В едно състояние каквото е менструацията, голяма част от кръвоносните съдове на ендометриума ( най-вътрешния слой на матката ) са разкъсани!!! Слагайки тампон, част от тези бактерии могат да попаднат в него и да започнат своя цикъл на размножаване!!! Така се отделят и тези токсини, които навлизат в разранените съдове и предизвикват токсичния шок синдром!

Честотата му е изкючително малка - 7 на 100 000 момичета заболяват! Годишно в САЩ около - 5000, 5% от тях имат летален край!

Симптомите са следните : започва спонтанно с висока температура (38.9°C , може и по-висока); повръщане и водниста диария; силно главоболие; появяват се обриви подобни като след слънчево изгаряне; болки в мускулите и гърлото също са възможни, затова често и не се поставя точна диагноза и се изпускат пациентки!
След тези симптоми момичетата изпадат в септичен шок и прогнозата става все по-лоша!

Тъй че, внимавайте, тампоните не са никак безобидни! По-комфортни - вероятно да!

P.S. Между другото, във всяка една листовка и на O.B., както и на Tampax предупреждават за това опасно състояние!!! Четете ги преди употреба, затова са измислени!

Чувала съм за този шок,но той не се ли предизвиква,ако спиш с тампон?Аз така знам,за това избягам да спя с тампони.....

WILD_GIRL
11th August 2007, 13:21
аз мисля 4е трябва да се ползват само в караен слу4аи

MissEnigma
22nd August 2007, 18:16
Ааааа,аз съм с 2 ръце за тампоните!!! Много по-чиста и по-добре се чувствам. А аз доколкото знам за СТШ,то или го получаваш,или не... в смисъл няма някаква зависимост:ама ако спиш с него,ама ако се къпеш с него бля бля.

apoklistika
22nd August 2007, 18:20
Да спиш с тампона и да се къпиш с него нямат общо с токсичния шок, а с личната хигиена- не се спи с тампон, защото това е мръсна кръв, могат да се развият най- различни микроорганизми за тези около 8 часа с един тампон, да получиш инфекция и т.н. А за къпането мисля, че е безсмислено въобще да обяснявам- просто къпането на интимните части се обезсмисля, ако си се запушила с тампон :lol:

exxe
23rd August 2007, 04:47
А за къпането мисля, че е безсмислено въобще да обяснявам- просто къпането на интимните части се обезсмисля, ако си се запушила с тампон :lol:
Би ли пояснила, какво имаш предвид? :roll:

Babri
25th August 2007, 11:43
И аз съм с две ръце за тампоните :D Много по-чисто и хигиенично е.Много ясно,че трябва да се сменя редовно.Ама чак пък да не спиш с тамппон :roll:

petyaaaa
25th August 2007, 19:03
Ама чак пък да не спиш с тамппон :roll:
Ами разбира се, освен ако не спиш по 4-5 часа :lol:
До 6-тия час максимум трябва да смениш тампона, дори да не ти тече обилно. Иначе рискуваш да си докараш някоя инфекция :?

Ани
25th August 2007, 19:05
Ама чак пък да не спиш с тамппон :roll:
Ами разбира се, освен ако не спиш по 4-5 часа :lol:
До 6-тия час максимум трябва да смениш тампона, дори да не ти тече обилно. Иначе рискуваш да си докараш някоя инфекция :?много интересно как за 15 години не си докарах никаква инфекция :roll: като сутрин си слагам един тампон и го махам чак вечерта

Mena
25th August 2007, 20:13
Ани, това сериозно ли го каза, изкарваш от сутрин до вечер с един тампон...?! :shock:
Нали знаеш колко е опасно, нехигиенично и неразумно?

Мария Василева
25th August 2007, 21:50
мисля, че все пак зависи какъв е тампона. по-малките се сменят по-начесто, ето част от листовката на o.b. Pro Comfort :

През първите дни на цикъла може да ти се наложи да сменяш тампона средно на 3-6 часа. Към края на цикъла ....(тук изброяват разновидностите на тампоните o.b. ) би трябвало да са ти достатъчни и най-вероятно ще се налага да ги сменяш на 6-8 часа.

все пак при всяка жена е различно течението. не е препоръчително да се държат дълго, защото е неприятно, но зависи и от момента на цикъла..

Babri
26th August 2007, 20:57
Да,да,за толкова години и на мен нищо не ми е станало,като спя с тампон :) Е,дали 6 или 8 часа стоиш с него не е кой знае каква разлика :)

Celine
27th August 2007, 07:27
Да,да,за толкова години и на мен нищо не ми е станало,като спя с тампон :) Е,дали 6 или 8 часа стоиш с него не е кой знае каква разлика :)
Бабри 2 часа как да не е разлика. :roll:

Аз също като някой момичета изказали мнение по горе , мисля че тампоните са много удобни, комфортни, но ги използвам в краен случай за не повече от 2-3 часа , и то в последните дни.

petyaaaa
27th August 2007, 10:01
Момичета, разбирам ви добре за това, че не сте имали проблеми с тампоните. Аз също не съм, и също ги намирам за изключително удобни.
Но изказвания в стил "аз толкова години пресичам на червено, пък още не ме е блъснала кола" не са в тон с темата на форума! Нека се стараем да бъдем полезни, като внимаваме как могат да се изтълкуват думите ни.
:2020: :2020: :2020: :2020: :2020: :2020:

Дидичка
27th August 2007, 12:30
И на мен първите няколко пъти ми беше некомфортно с тампоните(ходех като патка)след това се научих да ги слагам както трябва и съм нямала проблем.
А съм много против влизането в море с тампон,страхотни инфекции могат да се докарат когато си направите компрес от мръсна солена вода!

tina
4th September 2007, 15:31
Имам въпрос - ЗАЩО спряха от производство тампоните с апликатор Tampax :?: :x :1208: :1208: :1208: Или поне така ми обясниха,че вече ги нямало на българския пазар....ЗАЩО като точно апликаторът върши идеална работа от хигиенична гледна точка,вместо да си бъркаш с пръсти,за да наместваш самия тампон,когато се намираш някъде,където ти е невъзможно да почистиш ръцете и пръстите си до степента,позволяваща ти да извършваш "манипулацията :lol: " без да се притесняваш,че ще имаш после инфекция :?: Аз лично на тях гласувах най-голямо доверие и си ги ползвах най-редовно.
Вие знаете ли за други тампони с апликатор,които още не са изчезнали от българския пазар?

petyaaaa
4th September 2007, 21:41
tina, има все още Тампакс с апликатор! Не знам обаче ти кои си ползвала, защото наистина в БГ има само 1 вид - с картонен апликатор. В САЩ продават супер удобни тампони с пластмасов апликатор, казват се Тампакс Пърлс (Tampax Pearls), но тук не съм виждала за съжаление. Тези, които продават, с картонения апликатор, дори ми се струват по-неудобни от тампоните без апликатор :(
Провери в Пикадили или аптеки Ремедиум, аз оттам си купувам. Успех!

tina
6th September 2007, 14:26
petyaaaa,аз използвах точно тези с пласмасовия апликатор.След като за около 2 месеца не използвах тампони,в един момент реших че ще ми потрябват отново и ги нямаше никъде :shock: и в една аптека ми предложиха някакви с картонен апликатор,но в момента не се сещам точно на коя фирма са.Купих ги и наистина в началото беше супер трудно да се свикне с измъкването на картона,но......върши работа.Обаче излизат по-скъпо от онези,за които попитах ->Tampax,с пласмасовия апликатор.Ще те послушам и ще потърся в Пикадили или в тези аптеки Ремедиум(въпреки,че тях не ги знам точно къде са :roll: ).

estrella
7th September 2007, 08:55
Тина, ако си в София, Ремедиум има на Графа и на Шишман на ъгъла с Иван Вазов.

В другите градове все още няма, ако може да се вярва на сайта им.

Така и не се научих да слагам Тампакс... :roll:

tina
7th September 2007, 18:15
Тина, ако си в София, Ремедиум има на Графа и на Шишман на ъгъла с Иван Вазов.

Благодаря! :wink:

Babri
9th September 2007, 20:02
В Пикадили има TAMPAX с апликатор.

rumqnceto
20th September 2007, 08:47
прочетов всичките мнения, малко се уплаших, аз от години ползвам тампони.Само тампони, кожата ми се възпалявя от превръзките, сърби ме и ми излизат пъпки.А сега се лекувам от някакви си бактерии, които ми причиняват бяло течение.Оказа се , след езследвания, че влагалището ми е много чувствително и средата там е благоприятна за развитието им.Май ще трябва да уведомя лекарят ми че ползвам само тампони....Дали е възможно те да са причинителя?

Babri
20th September 2007, 09:10
Не мисля,че е от тампоните тази инфекция.Може да се получи от замърсяване или нещо друго.Аз ползвам тампони от години и нямам никакви оплаквания.

raence97
10th June 2010, 18:41
Аз също имам въпрос.:

Тъй като съм на 13г. и съм девствена, има ли някакъв проблем ако ползвам тампони ( досега не съм ползвала)

Сахара
15th June 2010, 10:17
Тампоните могат да се ползват и от девствени момичета, само трябва по-внимателно да се поставят. Аз лично избягвам да слагам тампони, защото не са толкова хигиенични и задържат кръвта вътре (това и гинеколозите са ми го казвали). Слагам си, когато няма накъде - за плаж, почивка и т.н.

smehuranka
16th June 2010, 15:39
raence97, аз почнах да ползвам тампони преди да почна да правя секс. Съвет: ползвай мини-модел, а не нормал такъв.

И по принцип - няма никакви проблеми, нито шанс да се дефлорираш, поставяйки си тампон.

Така че, не се тормози. :girl_kiss2:

hello kitty_26
9th June 2012, 15:27
добре ли е на 14 години да използвам тампони...моята приятелка използва и казва 4е не е страшно....

StefanPetrov
13th June 2012, 18:07
Нещо интересно което намерих по темата цък (http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/94078) :Flying_wings:

LoveGreeen
17th June 2012, 01:36
Нещо интересно по темата от мен на което попаднах преди време тук (http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/94078)
Поздрави с една песничка тук (ttp://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/94078) и новия скеч на комиците тук (http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/94078)

Мифинка
12th August 2012, 17:54
Искм да питам дали мога да използвам тампон при месечния си цикъл защото ми дойде преди един месец и още ми е нередовен..може ли да имам някакви проблеми..??

alehia_
8th June 2022, 17:57
Аз гледам да не ги ползвам в първите дни, когато имам силни болки. След като пия едно прахче деко обаче мога.

vessy.1106
3rd April 2023, 20:03
Не ми се е случвало да ми се скъса конеца. Изобщо не се слага трудно. Хубаво е да се сменя по - начесто за да не се задържа мръсната кръв. Аз лично, когато използвам тампони ги сменям на всеки час.
Идва лятото и нали знаете басейни,бански,гаджета това онова 8) ,обаче идва другия проблем. До сега не съм ползвала тампон и се чудя дали можете да ми кажете нещо повече(по възможност от опит:) ) Значи например,трудно ли се слага,може ли да създаде някакви проблеми и какво ще стане ако се скъса конеца :oops: Каквото се сетите пишете!!! :shock: