PDA

View Full Version : Остават ми 6/7 килограма ...


an_jel92
8th September 2007, 13:34
На всякъде чета теми които все ще се намери някои като мен да каже остават ми еди колко си клиграма как да ги сваля и отговорите вечно са не яж еди си какво и тн..
Ее и аз ще кажа / остават ми още 6/7 килогрма до идеалното тегло как да ги сваля../ще кажете чети темите от форума и виж отг/..да,но аз искам точно определена диета - за всеки ден меню какво се яде и да се очаква да се свали около 6/7/8 кг .
благорая предварително :P
П.С. на 15 години съм и сега съм към 65 кг ..според tialoto.com идеалното тегло за ръста и годините ми е 58 кг .. а и има някои неща дето не ги ям но бих се прежалила за диетата / единственото нещо което няма да ям квото и да стане е гъби :roll:
Това е :cool:

an_jel92
8th September 2007, 13:46
забравих да кажа че от 7-8ч. до 14-15х е изключено да ям защото съм на училище

sillver
9th September 2007, 18:20
Aз съм в ситуация подобна на твоята -на 17 съм, имам около 6-7 за сваляне, но не бих отказала ако смъкна и още. Не мисля, че е най-добре да минаваш на дадена диета, освен ако не искаш бързи резултати, но затова пък трудно ще ги запазиш. Вместо това можеш да си изработиш сама режим със здравословни храни, които обичаш, без да се мъчиш с такива, които не са ти по вкуса.
В Интернет има много справочници със съдържанието на хранителните в-ва в различните продукти и по тях можеш да си изчислиш калориите :) За закуска примерно може да ядеш плод до 200 гр 1 или 2 пъти (знам, че си на училище, но не можеш толкова време да стоиш гладна, аз също ходя и ям плодове - полезни са, а и са сред малкото здравословни храни, които можеш да занесеш в училище), може да закусиш и с кисело мляко. За обяд като се върнеш може да хапнеш салатка някаква с извара(най-много 150 гр) или пък някакво леко месо, може и 1-2 яйца...За следобедна закуска аз лично пак ям домат с извара, но по-малко. И за вечеря вече каквото има наготвено, стига да не е много мазно или с много въглехидрати, най-добре нещо постно, задължително със салата. Хляб може да си хапваш малко, но пълнозърнест :) Естествено, не е казано, че трябва да спазваш всичко това точно, можеш да замениш храните, които не ти харесват, за да ти е по-приятна "диетката" :D

Enerdji
9th September 2007, 19:38
Девойки, за да ви каже някой яжте в толкова часа еди какво си трябва да знае начина ви на живот, това което сте правили до сега, изчисляват се калориен прием и калориен разход. Не е нещо което го има като написан някъде закон и само отваряш, четеш и готово. Това отнема време. Никоя готова диета от списания примерно не е универсална, ако е послужила на един, на пет няма да послужи. За това аз бих ви посъветвала да идете при диетолог. Знам че струва пари, но ако наистина го искате от тук никой няма как да ви каже точно какво, кога и по колко. А ако искате нещо ориентировъчно, четете темите надолу и ще си откриете много инфо.

sillver
9th September 2007, 20:02
Знам, че начинът ти на хранене не може да е по шаблон. Режима, който описах горе в общи линии е моята "диета" с храни, които съм избрала, защото са ми вкусни и се чувствам добре. Отникъде не съм я видяла и в никакъв случай не и я налагам. Диетологът е добра идея, но само в краен случай ще прибегна до нея, защото знам, че при мен проблемът не е в режима, а в сладкото, което взех честичко да си позволявам :evil: И мисля, че щом го спра резултатите ще дойдат :wink: Почвам от утре :D

an_jel92
10th September 2007, 23:33
i az :)