PDA

View Full Version : Въпрос


baby86
19th June 2005, 18:34
Здравейте.От няколко дни съм на диета и тичам всяка сутрин.Искам да ви попитам мислите ли,че ако тичам тялото ми ще се стегне и ще натрупам мускулна маса преди да съм отслабнала колкото искам и тялото ми няма да се оформи така,както аз искам?!Аз искам да съм слаба,затова съм на диета и да имам стегнато и добре оформено тяло,затова тичам.Има ли някакъв проблем,ако ги правя успоредно?! :roll: Благодаря ви предварително. :)

riddicko
19th June 2005, 22:46
Здравей baby,

диетата ти би била ефикасна, ако намалява мазнините до минимум, ограничава въглехидратите, като вечер ги изключва напълно и набляга на белтъчините-протеините.

Тичането би било ефикасно ако изгаряш повече ккал отколкото поемаш за целия ден и би стегнало краката, а ще отслабнеш в градната обиколка, което не мисля че ще ти хареса.

За да стегнеш тялото си трябва да правиш упражнения за всяка мускулна група и с кардиотренировка ( степер, кростренажор, велоаргометър, пътечка), за да свалиш ненужните мазнини, а кг-те с правилна диета.

D3BEP
20th June 2005, 09:47
Бягането не помага особено за изграждането на мускули, по същество трупане на мускулна маса.
Всъщност, процесът е прост.
Няма само катаболизъм на мазнини, няма само анаболизъм на мускули. Има реобладаващо участие на едното или другото. Т.е. можеш да градиш маса, но успоредно с нея се добавят и малко мазнини. Можеш да разграждаш мазнини, но с тях винаги губиш и малко маса.
В даден момент в тялото ти преобладават катаболните или анаболните процеси. Те не са независими и не може да преобладават и едните и другите.
За да сваляш, трябва катаболните процеси да преобладават.
Ако преобладават катаболните, не разчитай много на идеята за мускулна маса.
Някакво добавяне на маса ще има, но то е чисто механично - от разкъсването и възстановяването на мускулни влакна, което е слабо изразен и много бавен процес, точещ се с години.
Още повече че ти си жена и при теб процесът е още по - бавен. Много по - бавен.
Ако търсиш някакъв устойчив баланс между двете неща, трябва:
1. Да добавиш силова тренировка - задължително!
2. Да намалиш кардиото - силно катаболен процес и при това много по - траен като натоварване от повторенията да кажем на лежанката.
3. Да направиш добра диета. При добра диета даже без тренировка пак ще има горене на мазнини; това, което предпазва мускулите от горене е режимът на хранене и тренировката, като кардиотренировката определено не ги пази.
Това е горе долу. Мисля, че не е сложно :)
по-здрави!