PDA

View Full Version : дали ще напълнея ???


meddi
16th September 2007, 16:56
Здравейте имам един въпрос към вас значи на диета съм от 3 месеца и не ми е идвало от 2 месеца ходих на гинеколог и ми каза че трябва да пия противозачатъчни ...та въпроса ми е дали ще си върна 11 килограма които съм свалила и дали въобще ще напълнея ???

mo_mo
16th September 2007, 17:59
дали утре няма да ме бутне кола - кой знае?!
ако са подходящи противозачатъчните за твоя организъм - не би трябвало, но кой знае?!
врачки няма тука, накарай лекарката да ти направи изследвания.

mo_mo
16th September 2007, 18:51
трето - няма противозачатъчни, които да действат универсално за всяка жена- т.е ако на някой са подействали добре, това никак, ама никак не гарантира че на теб ще подействат добре!!!! за това казах, че няма кой да ти каже!!! само изследвания!!!

Insatiable86
16th September 2007, 19:13
А има ли вариант да се направят такива изследвания, които да гарантират, че няма да се напълнее и останалите негативти ефекти ще се сведат до минимум и ако има, какви са те?!

mo_mo
17th September 2007, 00:38
аз говорря за изследване на нивата на хормоните - според тях гинеколога би трябвало да прецени какви противозачатъчни ще са най-подходящи за конкретния случай. но това е рядка практика в българия. обикновено се предписват на принципа проба-грешка, т.е. като не ти понасят тези, сменяш ги и така докато не уцелиш най-подохящите... което е тъпо, ама...

Liana
17th September 2007, 09:21
Стресирала си организма си като си свалила много килограми за 3 месеца, затова казват неповече от 2 на месец. Най-важното е да си гледаш здравето и си взимай лекарствата. Дори и да напълнееш от противозачатъчните то едва ли ще са 11 килограма. Не се пълнее от лекарства, а от ядене на вредни храни в големи количества. Увеличи спорта щом се притесняваш от напълняване, храни се разумно, но не гладувай, за да не стане по-зле, увеличи храната си (явно е била много малко или небалансирана щом организмът ти е реагирал така). Или промени режима и начинът си на хранене и много движение и вода. И да не гладуваш от страх да не напълнееш, щото после кой знае какви хормони ще ти предпишат и тогава ще ти е 5 пъти по-трудно.

Много мои познати имаха същия проблем, след диетката се налагаше лечение.

На мен също ми се наложи лечение с прогестерон и всички казаха, че ще напълнея, но аз не напълнях дори отслабнах, защото беше лято и се движех повече, но през цялото време на лечението както и преди съм се хранила разумно и съм спортувала яко. Така че споко и успех.

Мария Василева
17th September 2007, 17:03
не знам отговора на въпроса ти, meddi, но знм, че йо-йо ефекта е дста вреден. тук ще пусна мнението на един професор по въпроса за бързото отслабване-според казаното, свалените от теб килограми са в нормата, но пак зависи и от начина и как реагира организма ти:

проф.Божидар Попов:
"........С повечето от тези диети се цели бързо отслабване, със значителна редукция на теглото, а всъщност организмът подложен на подобни драстични промени, реагира много болезнено, защото намаляването на хранителните дажби води до стопяване на мазнините, т.нар. липолиза , т.е. чрез нея се набавят калориите, необходими за ежедневната дейност. Но това нахлуване на много мазнини - това са триглицеридите - в съдовете, реално ги уврежда, вреди на вътрешните органи, черния дроб, бъбреците, сърцето, така че бързото отслабване, което се цели е изключително вредно и опасно. Мнението на специалистите е, че е нормално да се отслабва до 1кг. седмично, т.е. около 4 кг. месечно. Това е оптималното, което организмът може да отдели, без да се нарушава нормалната му дейност.

mallvina
17th September 2007, 18:34
Дали ще напълнееш от противозачатъчни ,едва ли .. :roll: .Аз лично до сега не съм чула някой да е напълнял точно от противозачатъчни ,взимала съм ги повече от 2 години и грам не бях качила от тях ,а и толкова хора ги ползват вече че ако всеки пълнееше така лесно..,а и вече противозачатъчните са по модерни,без странични действия(разбирасе ако не се взимат повече от определеното време) и по различни от тези които бяха от преди
8-1О години .

meddi
19th September 2007, 20:35
а само забравих да уточня аз тези 11 кг ги свалих за месец и роловина а през останалото време съм свалила само 2-3

Babri
20th September 2007, 09:20
Новите противозачатъчни лекарства са от ново поколение и с ниско дозирани хормони. И последствия като напълняване или окосмяване не се наблюдават.Но не е подходящо да се пият много дълго време,защото според новите изследвания,жените,употреб яващи такива медикаменти са малко по-застрашени от рак на гърдата,отколкото другите.