PDA

View Full Version : За вредата от тоалетната чиния


petyaaaa
17th September 2007, 09:53
Вижте какъв сайт намерих:
http://squat.beinsa.info/squat_or_sit.pdf
Аз и в Уикипедия бях чела колко е вредно да се ходи по голяма нужда така, но тук е обяснено съвсем подробно и с картинки!

Мария Василева
17th September 2007, 17:31
вярно е, че е вредно. Който няма проблем не го касае, но за мноооого хора е от значение.. обсъждали сме го в запек (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4578&postdays=0&postorder=asc&start=250) и в хемороиди (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=5357&postdays=0&postorder=asc&start=50)
Beautiful_, всеки човек си преценява риска за себи си - то иначе "що да ядем, като пак ще огладнеем" или "що да си мием ръцете, като пак ще ги изцапаме"... за някои хора това е важно, явно не за тебе!

valhalla
17th September 2007, 20:29
Beautiful_, съгласна съм с MariaVassileva! :twisted:
Няма нужда така да и се репчиш, а колкото до "твоето" мнение по темата за вредата от тоалетната чиния... колкото с него, толкова и без него, т.е спокойно можеш да си го запазиш си за себе си...
Според мен е хубаво да се споменават такива неща... затова е форум, за да може да се уведомяваме за каквото преценим, че е важно за нас и другите...
а за теб забелязвам, че все някои ти се заяжда, все някой ти е виновен... ами, че то не се изисква много акъл да се усетиш, че може би не Всички са ти криви, а може би ТИ не си права в отношението си към хората...

stivn
17th September 2007, 20:53
а един въпрос ... като не дрифтираме ( както казва един приятел ) в тоалетната къде ще го правим :shock:

petyaaaa
17th September 2007, 21:08
а един въпрос ... като не дрифтираме ( както казва един приятел ) в тоалетната къде ще го правим :shock:

:lol: хихихихи :lol: ама ти прочете ли статията? :D
Първо, това не е сайт за съвети, ами за информация - къде и как ще ходим по голяма нужда си решаваме ние. Идеята е да знаем повече за вредата от тоалетната чиния, и ползата от клекало. Така че, на твоя въпрос може да се отговори така - ако приемеш сериозно нещата и искаш да живееш малко по-здравословно - разбиваш кенефа у вас и слагаш клекало :) Ако решиш, че ти е по-удобно с книжка и искаш да си спестиш коментарите и (вероятно) подигравките на всичките си гости - оставаш така :) Ти решаваш! Ето, аз за себе си например, не съм 100% убедена, че искам в апартамента ми да има клекало! Така че само се информирам по въпроса засега - и реших да споделя и с вас тук :wink:

stivn
17th September 2007, 22:41
като каза ей сега реших да клекна и да седна :lol: то май няма разлика в позата на тялото :? ако се наведеш добре напред се едно си клекнал :wink: така че вече кът .... шъ съ навеждам напред :2055:

Мария Василева
17th September 2007, 22:52
значи, първо Beautiful_ - това вече не е мой проблем- защото е решен и е останал в миналото. и въобще не е задължително да бъде твой проблем в бъдеще. може да ти се размине, да не си склонна към тея работи, да водиш много правилен живот- знам ли!
Сега, може и да не ми е точно сравнението, но няма нужда да си затваряме очите за нещо, което е лесно променимо, а важно за здравето! Ни-кой не те кара ти да му обръщаш внимание. Недей и не се тревожи за това. много хора си живеят без проблем и с тоалетната чиния. Това се отнася за други хора, които ги вълнува.

stivn, пак в тоалетната ще се върши работата :lol: . У нас има най-обикновени не знам как се наричат, но такива, които не са тоалетни чинии, а се кляка на тях. По света имало по-модерни и съвременни- примерно в далечния изток или в близката Турция- и то с подвижен капак- всичко, както си му е реда.
Няма никакъв проблем да се инсталират - все още ги има в много обществени сгради (болници, училища) и е несравнимо по-хигиенично!.

r_kov
25th October 2007, 13:56
Прочетох за вредата от седящата тоалетна чиния. Внимателно наблюдавах и установих положителни резултати още на първото ми пребиваване в планинска хижа /там имаше тоалетни с клекала/. Бях очарована от резултата.
Проблем - кой ще ми войдиса да изкъртим удобното седало у дома и да сложим клекало?!
Ето и моето решение и предложение към хората с такъв проблем /мисля, че и при запек върши работа/:
Намерете малко столче /добре е да е по-дълго от нормалното/. Сложете го плътно пред тоалетната чиния. Седнете както обикновено и сложете стъпалата на столчето. Притискайте стомаха с бедрата /както когато сте клекнали/. Ще се убедите колко по-бързо, лесно и резултатно е изхождането.
Опитайте! Желая Ви успех
ПП: Не съм чувала за излекувани хемороиди. По важно е, не да не ги имаш, а да не болят!

Lottus
25th October 2007, 15:38
Аз лично смятам, че статията е много полезна :) Не съм чела другите споменати по-горе теми от форума и за пръв път разбирам за тези неща. :roll:

newage
15th November 2010, 23:07
като каза ей сега реших да клекна и да седна :lol: то май няма разлика в позата на тялото :? ако се наведеш добре напред се едно си клекнал :wink: така че вече кът .... шъ съ навеждам напред :2055:
Не става, при навеждането не може да се постигне натиск на бедрата върху корема. Само при клекналата поза тежеста на торсът ляга изцяло върху бедрата и техният натиск прави три важни неща:

заключва клапата между дебелото и тънкото черво и така предотвратява замърсяване на тънките черва
изтисква апендикса (бабите и дядовците ни не са страдали от апендицит)
изтласква съдържанието на дебелото черво навън