PDA

View Full Version : Ужасен косопад! Помощ!


sunflower_81
23rd September 2007, 03:59
Здравейте, знам, че темата е обсъждана и преди...прочетох каквото е писано до сега, но наистина съм много отчаяна и пробвам пак...
На 26 години съм, момиче, и от около 2-3 месеца косата ми пада ужасно, с шепи след всеки душ и през деня постоянно усещам космалъци под и на дрехите ми. Миналата есен пак имах много обилен косопад, но тогава го причислих на контрацептивите, които бях спряла 2-3 месеца преди това. И наистина, след известно падане, косата се нормализира.

Не съм на диети, ям нормално, старая се да ям зеленчуци и плодове, не пия витамини. Не съм подложена на кой знае какъв стрес; от време на време се депресирам, но кой не се...И този път чакам търпеливо да спре косопада, но не ще...Не си третирам косата, не и слагам нищо, подстригах я късо....и вече на места почвам да си виждам и темето!!

Преди няколко месеца гинеколог ми изследва разни хормони, защотото имам нередовен и странен цикъл, гледа ме на видеозон и видя разни миниатюрни кистички, но ми каза, че не са опасни и общо взето не ми обърна внимание на косопада. Ходих на друга гинеколожка, тя веднага поиска да ме сложи пак на контрацептиви, а аз не мога да понасям хормоните, страшно ми объркват цялото тяло.

Миналият път се мих с шампоан Фитовал, слагах си ампулите на Виши и пиех усърдно чай от коприва....Не знам дали някое от тия неща помогна, но сега пак пробвам и не помага. Преди няколко месеца ми взимаха кръв и беше нормална.

Доколкото знам никой по майчина линия не е страдал от косопад.

Благодаря предварително за всички съвети. Почвам вече много да се психирам! Дори не съм и мъж, че да се обръсна.....

apoklistika
23rd September 2007, 11:16
Аз започнах да пия по препоръка на момиче от форума това http://www.medopharm.de/html/arzneimittel.html
Маските с чесън дават гарантиран резултат, но аз лично не бих си сложила никога повече чесън на главата заради миризмата.
Ако обаче проблема има хормонална основа, няма друг начин, освен да пиеш хормони.

mallina
23rd September 2007, 21:47
Потърси прогестерон, смесваш го с вит. А, зехтин, яйце и там каквото се сетиш, че е полезно (прогестерона е най-важен), стоиш поне 2 часа, спира косопада. Писала съм го вече, ако искаш пробвай, на мен ми помогна.

darimai
24th September 2007, 14:38
Ох, боже... Айде пак - Ампули, маски, хининова вода, розова вода след всяко къпане, ресане с дървена четка за стимулиране на кръвообращението, масло от жожоба. Маски с мед и зехтин, масаж на главата и много, много постоянство!

mikse
24th September 2007, 21:14
Ходи на лекар.
Аз лично също полагам много грижи - пробвай и стимуланта на коса на Икаров. Има една не лоша маска с плацента и костен мозък.
За косопада - хининова вода.

estrella
24th September 2007, 22:34
Сигурна ли си, че проблемът не е само заради смяната на сезоните? Ако продължава повече от два месеца, тогава е проблем, а казваш, че и миналата есен ти е падала косата. На всички хора пада по това време или малко по-рано. Според лекарите, проблем е когато косопадът продължи повече от два месеца.
Маските, разбира се, не пречи да ги правиш:)

Galiana
27th September 2007, 16:01
пробвай с капсули Pantogar,продават се в аптеките малко скъпички са,но много са ефикасни пият се поне 3 месеца