PDA

View Full Version : Пародонтоза


Penelopa81
26th September 2007, 09:34
Здравейте на всички,
Спешно се нуждая от вашият съвет за моя здравословен проблем. На 25 години съм и от една година имам оголване на на зъбите на горната челюст (по-точно на куческите зъби)- там почти нямам венец.
Венците ми не са подути и много рядко при миене кървят. Ходих при доста специалисти, получих различни мнения и накрая се насочих към пародонтолог. Той ми каза че трябва да ми се направи операция - така наречената пластика, която включва изрязване на тъкан от небцето и поставяне на мястото където венеце се е стопил. Преди тази операция обаче ми казаха че трябва да се направи почистване и сюрфасаж на зъбите. Много съм се уплашила и незнам какво да правя. Интересувам се за тази операция - пластика дали ще спре оголването на венците и може ли да има негативни последствия. За сюрфасажа няма да питам понеже вече четох във форума за него и разбрах че е наложителен при такива случаи. Интересуваме също дали единственото решение на моя проблем е пластиката, понеже докторът ми каза че все още нямам пародонтоза, но ако не взема мерки може да се развие това заболяване.Предварително ви благодаря!

Lady Blue
26th September 2007, 09:57
не съм много наясно с нещата,но си мисля че трябва да се насочиш към лицево-челюстна хирургия,нека и другите да кажат,не съм много сигурна :roll:
успех

diastemma
26th September 2007, 16:25
Попитай д-р Венелинов или Явор:)
или тук: www.patient.zabolekar.info

Penelopa81
27th September 2007, 07:32
Благодаря на всички, които ми писаха! Писах лично до Д-р Венелинов и той ми отговори и се надявам че нещата ще се оправят.
Успех на всички!