PDA

View Full Version : един нездравословен начин на живот


nadin
30th September 2007, 14:26
Здравейте на всички,аз съм Надя и съм супер нова във форума.
Искам да ви питам нещо,защото виждам,че разбирате много повече от мен.Аз имам хипер гаден и нездравословен начин на живот който не ме кара да се чувствам и съответно изглеждам добре.Аз работя по 8-12 часа на ден като повечето работя през нощтта и по-скоро работното ми време клони към 12-часово,спя по 3-4 часа на ден и съответно ям глупости,защото не се задържам вкъщи,защото освен многото работа и уча.Нямам време за спорт(ама наистина,не се измъквам по терлички),нямам време да ям нормална храна.Е кажете ми как да имам нормален тонус и да сваля петте килограма,които са над нормата?Опитвам се да направя нещо,но все не се получава.

Благодаря ви много предварително :)

cocolino
30th September 2007, 16:13
Здравей, Надя! :)
Добре дошла във форума! :wink:
Така...първото нещо, трябва ти повече сън! Минимум 5 часа трябва да бъде сънят. Здравето все пак е най-важно!
Опитай се да не ядеш глупости (кактто ти го каза), а хапвай полезна храна. Зеленчуци, плодове, млечни продукти...примерно ако трябва да вечеряш късно или ти се дояжда нещо късно вечер - добър вариант е киселото мляко (според мен), дори и ябълка (макар че някои тук ще ти кажат, че плодове се ядат до 16 часа, но аз не съм мн съгласна с това). Намали хляба, яж пиле, риба. Ограничавай сладкото (особено вечер! То това е ясно, чувала съм, че вечер каквото ядеш се натрупва като мазнини). Панирано, пържено - не. Аз давам разни съвети (от личен опит, каквото ми е било полезно), но нямам представа как точно се храниш, пусни едно примерно меню, ръст, кг. По-компетентните ще дадат повече съвети, ако е по-точно и инфото. :) 5 кг не са чак толкова според мен - с подходящ хранителен режим и спорт (задължително), може да ги свалиш здравословно за около 2 месеца.
А и това за спорта - ако има желание, винаги има начин. Не ги приемам на сериозно такива изказвания, че няма абсолютно никакво време :cool: 30 мин разходка на ден пак ще е нещо или гимнастика вкъщи. Ако трябва ще ставаш по-рано и ще тренираш, ако не това - ще закъсняваш за работа 15-20 мин :wink: (това е в кръга на шегата, разбира се :lol: :wink: ).

nadin
2nd October 2007, 11:43
Здравей,
ами как да ти кажа...това със съня на 100% няма да стане.Наспивам се веднъж месечно,евентуално,ако ме огрее естествено.
Яденето ми се свежда до зелена салата с риба тон и рядко ям салата с картофи.Общо взето само това ям.Не става въпрос до петте килограма.По принцип аз нямам перфектната фигура заради особеностите на струкрурата ми.Аз съм 163/65 в момента и наистина не се чувствам добре в кожата си.Искам да съм си както преди няколко месеца,163/60,защото на 60кг се чувствам перфектно(сега маниаците на тема тегло сигурно ще ме линчуват,но... :roll: )За спортуването-втората ми работа е като сервитьорка в караоке бар,където има много стълби и се движа постоянно.От преумора ме болят мускулите и просто не виждам как да се натоварвам повече,след тежка смяна имам чувствоте,че ще се разпадна,камо ли да правя още нещо...

Е те тва е мойто никакво положение:)Иска ми се да го променя,но просто в момента не виждам как мога да го направя,при положение,че се занимавам с 1000 неща едновременно и не ми остава време за самата мен.Но както се казва..."Ще спим когато легнем в гроба".