PDA

View Full Version : За едновременното повдигане и увеличаване на бюста


лилия
7th October 2007, 09:25
Никъде не открих конкретен отговор на въпросите ми, затова си позволявам да пусна тема. При сравнително отпуснат бюст, изпразнен от съдържание се правят две последователни операции или може да се мине с една? И какво ще се случи, ако се постави неголям имплант изцяло под мускула. Няма ли да го повдигне нагоре?


нещо такова например - второто

http://www.breast-implants-augmentations.com/gallery_Circumareolar_Lift.htm

Monique
8th October 2007, 01:31
Смятам,4е ще повдигне гърдата,освен ако не става въпрос за много голямо увисване. Според мен с по-голям имплант ще стане, но доколкото знам тогава трудно се поставя подмускулно. Във всеки слу4ай не съм сигурна,затова се консултирай с хирург :lol:
първите гърди "след" са перфектни :o
Само 4е снимките които показваш са със две операции доколкото видях- повдигане и импланти.

лилия
8th October 2007, 16:24
Благодаря ти, че се включи. Дано да мина само с една операция

Monique
9th October 2007, 07:34
за съжаление сега разбрах 4е май не става само с увели4аване...Аз също имам леко увисване в едната гърда и се притеснявам дали ще се оправи само с имплант...Може би няма да стане :cry:

Bobbi
10th October 2007, 21:51
Здравей лилия, аз съм с подобен проблем. След като родих и кърмих гърдите ми придобиха вид на изпразнен чорап. Консултирах се с доктор и в моя случай каза, че увисването е доста голямо и е по добре да се направи първо намаляване на бюста и след това, ако реша може и протези да сложа, ако ми се видят малки :wink: . Не, че не е невъзможно да се сложат и само протези, но просто след някоя и друга година те ще увиснат още повече. Но иначе ми препоръча да не се правят двете неща накуп, в една операция.

elivassileva
11th October 2007, 09:25
Здравейте,

И аз имам същия проблем . Бях при д-р Н. Георгиев вчера. Към него съм се насочила като цяло...Та той ми обясни със съжаление, че освен силикон, имам нужда и от повдигане. И аз така- след кърмене на бебчо и моите се отпуснаха. Доктора ми разчерта гърдите вчера и каза, че първо ще премести ореола, после ще изреже излишната кожа и после ще ги запълни със силикон. Гадно, защото остават белези, които, той твърди , че ще се заличат....но е гадно все пак. белега тръгва от зърното и стига до гънката (основата) на гърдата.
Така че , милички, такъв е животът.... За нас , с увисналите големи гърди- друг вариант няма.... :(

Но ще пиша пак при повече инфо. Пишете и вие, ако намерите интересни факти.

elivassileva
11th October 2007, 09:29
Този линк намерих със снимки- за повдигане и увеличаване:

http://www.breastdoctors.com/photo/result_case.php?id_tipo_caso=12&id_corte=&id_area=&procedure=1

Гледайте как е в САЩ.

Stil
12th October 2007, 20:03
Здравейте,
темата много ме вълнува и реших да споделя моя опит.Аз имах много голямо увисване след двете си деца и също като вас се чудех дали да си намалявам кожа.Реших да не го правя ,защото си мислех че импланта ще повдигне и кожата,пък и неисках да имам белези :roll: Сега много съжалявам че не си намалих кожата.Импланта не промени формата на гърдата а просто запълни кожата и сега пак изглеждат увиснали..... :( Обмислям втора операция за премахване на излишната кожа ,но още не съм решила...

Bobbi
14th October 2007, 10:30
Да, мен доктора ме предупреди, че резултата ще е по скоро изпълване само, отколкото повдигане. Момичета, има ли някой който да си е намалявал бюста. Ако е възможно, споделете как е минала процедурата. Много живо ме интересува, тъй като сериозно обмислям да си намаля циците и то скоро.

navramova
15th October 2007, 14:20
Здравейте, аз имам насрочена операция за другия месец, защото съм със същия проблем. Моят лекар ще ми направи едновременно и повдигане, и ще ми сложи импланти, за да се запълни кожата. Мисля, че доста лекари правят двете процедури в една операция.

лилия
15th October 2007, 17:13
Аз си мисля, че ако имплантът се постави чрез ареолата, така ще може да се изреше и излишната кожа, но не знам дали може да се направи така

уф, белезите са гадно нещо, но и увисналите цици не са гледка за гледане

Stil
15th October 2007, 19:58
Аз си мисля, че ако имплантът се постави чрез ареолата, така ще може да се изреше и излишната кожа, но не знам дали може да се направи така

уф, белезите са гадно нещо, но и увисналите цици не са гледка за гледане
подкрепям напълно :1223:

navramova
15th October 2007, 19:58
Има възможност импланта да бъде поставен през ореолата и да се изреже излишната кожа. Тогава гърдата стои набръчкана около зърното за няколко месеца, но след това кожата сляга. Така почти не остават белези. Моята лекарка ми предложи този вариант.

Stil
15th October 2007, 20:01
а коя е тя ако не е тайна???

navramova
15th October 2007, 20:16
доц. Тепавичарова.

Enerdji
15th October 2007, 20:22
. Тогава гърдата стои набръчкана около зърното за няколко месеца, но след това кожата сляга.
Виждала съм на живо мацка с такива гърди. Самата форма беше супер. Наистина личеше и набръчканото- като плисе, но не беше никак зле като цяло. Със сигурност много по добре от белези!

Bobbi
15th October 2007, 20:30
Ами да, белезите са си най гадната работа. До колкото знам, това се казва roundblock - премахване на излишната кожа и увисването през ареолата само, без вертикални белези, ама не при всички форми на гърди става добре. Така или иначе тепърва ще ходя на консултация и при други доктори, така, че ще видим и те какво ще кажат.

elivassileva
15th October 2007, 21:18
Боби,

пиши като имаш инфо. Аз много се ровя по американските сайтове, да видя там как процедират. Ако има вариант през зърното, и аз бих предпочела :wink: ...но ще видим.

А дали цената става двойна- и за повдигане, и за уголемяване? Това не питах моя лекар, ама със сигурност има разлика.

Успех на всички.

лилия
15th October 2007, 21:24
Аз искам така или иначе да се намали и самата ареола. Там и без това ще се реже. Но двама хирурзи ми казаха, че първо ще трябва една операция за повдигане и после, ако искам още една за силикона.

Но ето че има и друг вариант, но ние ли трябва да стигнем до този извод!?!

пилето
15th October 2007, 23:38
от личен опит-няма да стане само с имплант,моите са така,но не ми харесват,трябва си и рязане на кожа :?

Monique
16th October 2007, 10:44
Този линк намерих със снимки- за повдигане и увеличаване:

http://www.breastdoctors.com/photo/result_case.php?id_tipo_caso=12&id_corte=&id_area=&procedure=1

Гледайте как е в САЩ.
леле тия снимки са отвратттт :(
Не съм набожна но...да не дава Господ! :lol: И като резултат не ми харесват :(

Enerdji
16th October 2007, 11:08
леле тия снимки са отвратттт :(
И като резултат не ми харесват :(
От втора, трета и четвърта страница има доста добри резултати! И въпреки белега, по добре са от "преди" според мен!

Monique
16th October 2007, 11:16
Е да,аз говорех за първата страница, не е достатъ4но добър резултата имайки предвид 4е е правено повдигане И импланти.Ина4е по-нататък са по-добре.

Bobbi
17th October 2007, 10:04
Да и на мен така ми казаха, най добре с две операции. Едната да е за намаляване и повдигане, а другата вече за силикона. Да се види как ще се оформят гърдите, след намяването и тогава вече силикона.

kukli4ka
23rd October 2007, 22:46
Аз съм оперирана на 18 май от доц.Тепавичарова.Направи ми едновременно повдигане на бюста и поставяне на 375 сс.Едната ми гърда беше доста по-голяма и увиснала от другата.Сега са еднакви и изглеждат като естествени.Операцията беше 5 часа,но пък всичко мина наведнъж.Белезите около ареолата почти не се забелязват,но тя ме предупреди,че ще ги има поне година.Това което направи с гърдите ми /все пак съм на 43 / определено надмина очакванията ми.

elivassileva
24th October 2007, 09:06
Kuklichka,

би ли ни казала, дали все още си личат вертикалните ти белези или не ти е правила? Мен най-много те ме притесняват.

Радвам се, че е била успешна операцията! :wink:

blanco y negro
24th October 2007, 15:15
А какво става при една евентуална бъдеща бременност, ако имам повдигане с разрез около ареолата :?: Все пак никога не се знае... :roll:

diastemma
24th October 2007, 17:31
Ако е само около ареолата, каналите не се прекъсват, т.е. можеш да кърмиш.

apoklistika
24th October 2007, 17:50
Диастема, тоест при корекция за намаляване на ареолата само, след това пак можеш да кърмиш нормално, така ли?

trini_ti
24th October 2007, 18:52
Извинявам се за глупавия въпрос но значи при такъв тип проблем има няколко варианта за корекция. Аз знам само за варянта с повдигане и слагане на импланти, които да изпълванчт увисналата кожа, а поне по това което разбрах от прочетеното, ако увисналата кожа е прекалено много се изрязва и част от нея което също по наюякакъ начин допринася за повдигането на гърдите :shock: или аз нещо не съм разбрала (което е много вероятно) :2005: ?

blanco y negro
24th October 2007, 19:01
Но ако няма проблем при кърменето, защо тогава не е подходящо за тези които още не са раждали? :roll:

diastemma
24th October 2007, 21:56
При разрез само около ареолата (за леко повдигане на гърдата или намаляне само на ареолата) тя не се отделя от основата си, т.е. каналите, които се отварят на върха на гръдното зърно, не се прекъсват.
При преместване на ареолата нагоре (при значително повдигане на гърдата или повдигане+намаляне) ареолата се отделя от основата си, т.е. каналите се прекъсват и кърменето не е възможно.

diastemma
24th October 2007, 21:59
ако увисналата кожа е прекалено много се изрязва и част от нея което също по някакъв начин допринася за повдигането на гърдите :shock:
Точно! Операцията се нарича "мастопексия" (от гръцки - "окачване" на гърдата), т.е. повдигане на гърди без импланти.
Разрезите може да са около ареолата, ареола+вертикален, ареола+вертикален надолу+хоризонтален под гърдата (зависи от сптепента на увисване).
Ефектът се постига чрез преместване на ареолата по-високо и изрязване на излишната кожа.

diastemma
24th October 2007, 22:00
Но ако няма проблем при кърменето, защо тогава не е подходящо за тези които още не са раждали? :roll:
Защо да не е :) ако говорим за повдигане с разрез само около ареолата.

По принцип всички операции са възможни и преди раждане (първо или последващо), просто трябва да се знае, че след някои операции няма да може да се кърми.
Иначе на всички жени с повдигнати гърди ли трябва да се забранява да раждат? :)

trini_ti
25th October 2007, 08:23
diastemma, много благодаря за отговора, сега вече го схванах напълно :2001:

blanco y negro
25th October 2007, 15:07
Да, и аз ти благодаря :cool_new: А знае ли някой, при наличието на стрии изключва ли се НАДмускулното поставяне :1246: Аз все си мисля, че по-удачно ще е ПОД. Но ако пък имаш излишна кожа с подмускулното няма как да се запълни :2005: Съвсем се обърках :connie:

kukli4ka
25th October 2007, 17:24
Имам белези около ареолата,много фини и почти незабележими.Имам и вертикални под гърдата с дължина около 3 см.,които също почти не се виждат.Но доколкото знам времето на заличаване на белезите е индивидуално и зависи от самия организъм.

diastemma
25th October 2007, 18:48
Да, и аз ти благодаря :cool_new: А знае ли някой, при наличието на стрии изключва ли се НАДмускулното поставяне :1246: Аз все си мисля, че по-удачно ще е ПОД. Но ако пък имаш излишна кожа с подмускулното няма как да се запълни :2005: Съвсем се обърках :connie:
Стриите нямат отношение към метода ...
При известно спадане на гърдата надолу и желание за подмускулно поставяне може да се направи частично подмускулно ...

beibi1
3rd November 2007, 11:17
Е,най-накрая да има някой който се е подложил на такава операция,кукличка-интересува ме колко пари ти струваше интервенцията :?: Аз много,ама много искам да коригирам бюста си,но май по съм склонна да го повдигна само без импланти,защото хем има бая за повдигане,(а и при моите 50 кила не искам много пищни форми,а просто стегнати гърди,макар и по-малки)хем по евтинко,за момента нямам много финансови възможности за съжаление :?

summerseason
4th November 2007, 18:22
Здравейте, позволявам се да се намеся с въпрос, тъй като моя близка тепърва започва да търси лекар, който да намали малко гърдите й.Въпреки, че ни най-малко не са овиснали или зле изглеждащи е решила да ги корегира леко понеже са доста големи.Бих искал да ви попитам за лекар от който сте доволни при подобен тип корекции, за да й спестя многото лутане по консултации и обиколки при различни лекари.Благодаря ви