PDA

View Full Version : Ядене > преди или след тренировка?


Angel
23rd June 2005, 15:21
Как смятате?За изграждането на мускулите,кога е по-добре да се яде?Имам предвид хубаво,не просто нещо леко.Преди или след тренировка?
Според мен след,но искам да видя и други мнениия :)

liophy
23rd June 2005, 15:38
И преди, и след тренировка :)

Около 1,5- 2 часа преди тренировка някакви комплексни въглехидрати ( хляб) около 30 мин преди тренировка протеинов шейк, веднага след тренировка протеинов шейк+глюкоза или специален суплемент за качване на маса и около час след това ( може и по-малко ако организма е починал) нормално хранене с достатъчно белтъчини.

fibi
23rd June 2005, 16:58
а какво 6те кажете за ядене на корнфлейк след тренировка, промерно не шоколадов, а с мед и орехи, става ли?:))))
защото аз след това съм много гладна и трябва да хапна нещо дори и малко да е :P
и още liophy кажи какво да се хапва след тренировка за качване на мускулна маса, оба4е не да е някакъв протеинив шейк или не6то такова, а не6то което всеки може да си направи без да си купува разни такива работи...като протеини или пък някакви други субстанции:)))) thanks предварително :D

liophy
23rd June 2005, 19:58
Извинявам се, малко се поувлякох по инерция- това хранене беше за момчета и за силови тренировки. За жени няма особенна нужда от толкова стриктно хранене. Все пак принципите са същите, ако няма някаква друга специална цел, освен добър тонус.

Angel
24th June 2005, 20:35
Не пия протеини.Но все пак не смяташ ли че ако ям и преди и след тренировка има вероятност да не го изгоря и да стане на мазнина.Иначе целта ми е да развия малко някой мускули...но малко..

D3BEP
24th June 2005, 20:56
Значи, зависи от целта.
Маса ли искаш, или релеф?
И двете - трудна работа, почти невъзможна при жени.
С вреемто докато гориш мазнини и тренираш, естествено ще има и малко хипертрофия, но тоав не е същото като цел маса...
Ако искаш маса може да хапнеш бавни въглехидрати и протеини около час преди тренировка и до половин час след - бързи въглехидрати и суроватка или аминокиселини.
Ако искаш релеф - само след тренировка може, но повтарям, може малко - 20 грама примерно бърз въглехидрат.
Това е :)

MILI
8th November 2007, 20:49
преди,след не може поне 2 часа

the_detonator
9th November 2007, 00:44
Точно пък следтренировъчното хранене е мн важно за попълване на гликемичните депа. Добре е да е до 30 мин след тренировката.