PDA

View Full Version : капсулна контрактура и нейните последствия


demili 1
14th October 2007, 15:48
Преди 5 години се оперирах - 240 сс евросиликон, надмускулно. Преди от около година, а може и повече, получих капсулна контрактура на лявата. Съответно се подложих на нова операция, при друг доктор. Сложи ми 470 сс, макган, подмускуно. От операцията ми са минали 11 дни. Забелязвам, че в долната част на лявата гърда имам хлътване, нещо като празнина. Доктрът ми каза, че това се е получило от конрактурата, тъй като жлезата ми е намаляла и че тъканта в последсвие ще се възстанови. Много ви моля, кажете имал ли е някой сходен проблем? Дали наистина тази тъкан ще се възстанови?

emisof
15th October 2007, 09:25
Доктрът ми каза, че това се е получило от конрактурата, тъй като жлезата ми е намаляла и че тъканта в последсвие ще се възстанови. Много ви моля, кажете имал ли е някой сходен проблем? Дали наистина тази тъкан ще се възстанови?

:whacky:
КК е удебеляване на капсулата, която е около импланта, не виждам това по какъв начин НАМАЛЯВА жлезата :shock: :shock: :shock: Кой е тоз доктор?
Демили, аз съм имала два пъти КК, и съм доста наясно с реоперациите по тази причина. Това "хлътване", което описваш, как изглежда по-точно? Да не би да е празнина на кожата, поради все още ненаместилия се имплант /при подмускулното, знаеш, наместването трае месеци/, или да е риплинг отдолу...

demili 1
16th October 2007, 11:40
мерси emisof за отговора. В епикризата ми пише:"Редукция на жлезната тъкан до липсваща на места." А тази празнина, за която говоря изглежда като представи си една гумена топка, която леко е спаднала в единия си край. Доктара / Стоянов/ каза , че там липсва тъкан и ако не се възстанови за няколко месеца, ще ми инжектира мазнина взета от друга част на тялото.
Някъде из форума четох, че имаш две операции и сега си с надмускулно. Кажи, моля те как бяха нещата пр теб и кой доктор те оперира?

Атина
22nd October 2007, 18:31
Здравейте момичета.много моля ако някои от вас са имали капсулна контрактура да ми пишат на лични.днес мамологът потвърди опасенията ми-от две седмици съм с контрактура на едната гърда.хирургът каза да започна да правя масажи,но след масаж нещата стават още по зле-гърдата вече е твърда и подута много.с импланти съм от една година и три месеца.пия и антибиотик.ако се оперира контрактурата какъв е възстновителният период?благодаря за отговорите

milena127
22nd October 2007, 19:45
Ах, много неприятно:(
Явно колкото и време да е минало тази КК си ни виси над главата и винаги е възможно да се появи :cry:
Атина, ако можеш споделяй и тук как си.
Ти как всъщност разбра, че нещо не е наред? Силна ли е болката?

Атина
22nd October 2007, 20:57
Не няма силна болка.първо вдигнах температура-38 градуса и през ноща усещах лека пулсираща болка в гърдата,после се получи едем-подуване на гърдата.с компреси и антибиотик намаля оттокът но состана втвърдяването-сега гърдата е пак отекла-не толкова колкото в началото но доста все пак и е много твърда.болка няма обаче-само дискомфорт.това е за сега от мен момичета-ще ви пиша всичко което ми казва лекарят.с масаж обаче май няма да стане нищо.след като си направих оттокът стана още по голям.каза ми да не правя нищо за сега-само антибиотик.

emisof
23rd October 2007, 10:14
КК се отстранява оперативно. При Атина явно става дума за инфекция, която първо трябва да премине, и след това да се пристъпи към премахване на капсулата. Няма нищо страшно - аз съм си ходила с КК години наред.

Атина
23rd October 2007, 12:31
Да със сигурност при мен има инфекция-тя е най вероятно причината за контрактурата.но вече пих 10 дни аугментин.после прекъснах за три четри дни и от вчера съм пак на антибиотик-пак аугментин.аз точно от това се притеснявах-дали не се налага спешно да се оперира гърдата-защото лекарят сега не е в софия....благодаря ти за отговора еми

Malvina
23rd October 2007, 12:39
Момичета, съжалявам за случилото ви се. Стискам палци да се оправите.

За себе си знам, че след приблизително 7-те операции и последвалото изваждане на инплантите ( по настоящем нямам такива ), тогава увредената ми гърда в момента е куха отдолу. Мислех, че с времето ще се оправи, но вече мина повече от година и просто ми е като празна. Спомням си, че хирурга ми каза че е имало многто нкротирала тъкан, обяснявам си го с това че може би са ми я отстранили...Много ми е грозна едната гърда, добре че мъжа ми ме подкрепя и ми обича...

Babri
23rd October 2007, 12:55
Съжалявам за това,което ти се е случило,Malvina.Би ли разказала защо се е стигнало до отстраняване на имплантите ти?

Malvina
23rd October 2007, 12:59
Съжалявам за това,което ти се е случило,Malvina.Би ли разказала защо се е стигнало до отстраняване на имплантите ти?
Дълго е, а и съм го разказвала. Историята ми я има в пострадалите.

milena127
23rd October 2007, 17:52
Атина, има ли някаква очевидна причина, поради която смяташ, че е възможно да се е получило КК- например удар или нещо подобно?

Атина
23rd October 2007, 18:14
Вчера мамологът потвърди опасенията ми Миленче-със сигурност е капсулна контрактура-но най вероятно има и възпаление още-поне аз така смятам,въпреки че той каза че няма....не знам-гърдата се поду днес още повече...това ме навежда на тази мисъл.

junglegirl
23rd October 2007, 18:43
Атина,как така възпаление след година и нещо?!Това не е внесена инфекция,а възпаление,което нещо е отключило ....:roll:
П.П.Офф,имам чувството,че поставянето на импланти е бомба със закъснител :?

Ava-ava
23rd October 2007, 21:26
Атина,как така възпаление след година и нещо?!П.П.Офф,имам чувството,че поставянето на импланти е бомба със закъснител :?
Мен точно това ме спира да си слагам импланти.... :? Изобщо като гледам шансът да минеш само с една операция(не визирам операците за смяна на имплантите след години), не е много голям... :roll:

Beauty
23rd October 2007, 21:29
В..не знамгърдата се поду днес още повече...това ме навежда на тази мисъл.
Чела съм, че това е присъщо на някои степени на КК( тя е позната като 4 степенно усложнение).
Съжалявам за проблема ти ,Атина!
Кураж!

Атина
24th October 2007, 08:51
Благодаря ви момичета за съветите и за това че ми пишете.вярвам че нещата ще се оправят...дано

Атина
24th October 2007, 09:45
момичета знаете ли дали при реоперацията трябва задължително да се смени импланта с нов?

milena127
24th October 2007, 11:03
Доколкото аз бях питала моя доктор за евентуално КК, той ми обясни, че само се разрязва образувалата се обвивка, няма нужда да се пипа имплантанта (освен ако нещо не е увреден естествено).

junglegirl
24th October 2007, 12:28
момичета знаете ли дали при реоперацията трябва задължително да се смени импланта с нов?
Не.Изрязва се капсулата и се връща старият имплант.
Ти с надмускулни импланти ли си?

Rivin
24th October 2007, 13:20
А коато е подмускулно по-малка ли е вероятността да се появи КК?

junglegirl
24th October 2007, 15:42
Казват,че е много по-малка.А и като гледам форума практиката наистина това показва :roll:

Атина
24th October 2007, 16:45
Да с надмускулно поставени импланти съм.дано да не се наложи смяна на импланта-това е поне една добра новина. :)

stilna_mlada
25th October 2007, 19:16
И аз смятам, че няма да ти сменят имплантите- не е нужно. Капсулата се нарязва и се слагат същите импланти - те са в стерилна среда в операционната.

natalkabs
2nd June 2009, 06:47
Здравеите моми4ета!Оказа се,4е и аз имам КК с подмускулно поставяне съм,от операцията ми са минали 2 месеца.От самото на4ало ме болеше едната рака неможех да я вдигам страшно ми опъваше док. ми казваше нищо ти няма ще ти мине,а в4ера ми казва моми4е ти имаш срастване(КК)прави масажи,ако не се оправи ще трябва да те оперирам!Та интересуваме как ще стане това? Ще искара импланта и ще изреже тази тъкан,като при надмускулното поставяне или е друг на4ина?Ако някои знае нещо по въпроса ще му бъда благодарна да сподели,понеже не му вярвам много на моя док.!

petiarad
2nd June 2009, 08:42
Наталка,не зная дали ще ти бъда полезна ,но като ми извадиха старите импланти сама видях какво е КК.Една такава дебела обвивка около самия имплант...По-добре е да ти извади импланта и да изчисти твърдата обвивка ..Не се притеснявай - поправимо е!

adrina
2nd June 2009, 10:36
не мога да разбера как след години дори може да се получи КК? дори да спазваш всичко стриктно да лежиш само по гръб ,д аправиш масажи ....и всичко останало .....е не е честно просто! :shock:

Stunning
2nd June 2009, 10:56
Предполагам, че като се извадят имплантите, докато се изчистят, изследват и тн... отвора се зашива, след което трябва пак да се реже, за да се сложи импланта.... Поправете ме, ако не е така, не знам... Въпросът ми е какво става с разреза, защото имплант може да се сложи през различни отвори, но май се вади само с разрез под гърдата... след толкова рязане и зашиване, белега не се ли увеличава... Просто искам да разбера как изглеждат гърдите естетически след вероятно такова усложнение...

Divinemouse
2nd June 2009, 11:19
Предполагам, че като се извадят имплантите, докато се изчистят, изследват и тн... отвора се зашива, след което трябва пак да се реже, за да се сложи импланта.... Поправете ме, ако не е така, не знам... Въпросът ми е какво става с разреза, защото имплант може да се сложи през различни отвори, но май се вади само с разрез под гърдата... след толкова рязане и зашиване, белега не се ли увеличава... Просто искам да разбера как изглеждат гърдите естетически след вероятно такова усложнение...
Задят ти имплантите ,чистят КК и пак ти поставят старите импланти..
Шевовете си остават същите освен ако доктора не реши да ги слага от друго масто ...

боряна христова
2nd June 2009, 11:29
Предполагам, че като се извадят имплантите, докато се изчистят, изследват и тн... отвора се зашива, след което трябва пак да се реже, за да се сложи импланта.... Поправете ме, ако не е така, не знам... Въпросът ми е какво става с разреза, защото имплант може да се сложи през различни отвори, но май се вади само с разрез под гърдата... след толкова рязане и зашиване, белега не се ли увеличава... Просто искам да разбера как изглеждат гърдите естетически след вероятно такова усложнение...
Задят ти имплантите ,чистят КК и пак ти поставят старите импланти..
Шевовете си остават същите освен ако доктора не реши да ги слага от друго масто ...Аз все си мисля че стават още по големи шевовете,смисъл че едва ли улучва досктора точно разреза...

Divinemouse
2nd June 2009, 11:31
Борянка,ноември месец си смених имплантите и доктора ми е отворил същия разрез ,нито е по голям нито е по различен...

junglegirl
2nd June 2009, 11:41
....От самото на4ало ме болеше едната ръка неможех да я вдигам страшно ми опъваше док. ми казваше нищо ти няма ще ти мине,а в4ера ми казва моми4е ти имаш срастване(КК).....Болката в ръката може да е и от засегнат нерв.Аз лично не виждам връзка между нея и евентуална КК.
Консултирай се и с друг лекар!Успех! :2003:

боряна христова
2nd June 2009, 12:08
Борянка,ноември месец си смених имплантите и доктора ми е отворил същия разрез ,нито е по голям нито е по различен...eee това е много яко ...Браво на доктора ,а кои беше ? пФф съвсем изключих...

Divinemouse
2nd June 2009, 12:39
Борянка,ноември месец си смених имплантите и доктора ми е отворил същия разрез ,нито е по голям нито е по различен...eee това е много яко ...Браво на доктора ,а кои беше ? пФф съвсем изключих...

Ильо Стоянов е доктора :lol:

evita29
2nd June 2009, 21:09
И аз мисля като Томи,същият доктор и на мен ни смени инплантите през ареолата,и белезите ми,са си същите.Зависи от доктора,а не от това колко пъти ще се мине през стария белег.

natalkabs
2nd June 2009, 23:45
Моми4ета мен ве4е за 3 ти път ме режат под гърдата и от ли4ни наблюдения след 2-та операция белега си беше добър тънък,но на 3-ят ве4е белега е релефен и одебелен,а 2-та и 3-тата операция са от един и същт доктор!Не мила КК е защото единия ми имплант е по нагоре, гардата е като правоъгълна,адски е твърда и ме боли много!Док. казва да правя масажи,но съмнявам се,4е ще се оправи това срастване.Благодаря ви успокоих се поне малко след като е поправимо!Мисля след лятото да легна под ножа,защото сега с тези жеги и болки не мисля,4е ще издаржа.

боряна христова
3rd June 2009, 00:43
Моми4ета мен ве4е за 3 ти път ме режат под гърдата и от ли4ни наблюдения след 2-та операция белега си беше добър тънък,но на 3-ят ве4е белега е релефен и одебелен,а 2-та и 3-тата операция са от един и същт доктор!Не мила КК е защото единия ми имплант е по нагоре, гардата е като правоъгълна,адски е твърда и ме боли много!Док. казва да правя масажи,но съмнявам се,4е ще се оправи това срастване.Благодаря ви успокоих се поне малко след като е поправимо!Мисля след лятото да легна под ножа,защото сега с тези жеги и болки не мисля,4е ще издаржа.Незная мацки,за под гърдата ми се струва по лесно да направиш разрез и да съвпада с първоначалния,но за през ореолата ми се струва някак си по-сложно( може и да греша ) за това си мисля че ако сега аз си направя реопрерация няма да съм само с първоначалния си белаг,но все пак дано да греша...

mickey_82
3rd June 2009, 04:49
Бобе не се притеснявай,ако док ти има практика и е добър в това, което върши ще успее да ти го направи пак така незабележим...като цяло по принцип зная, че когато един белег стане по- релефен и удебелен при слeдваща интервенция тази кожa може да се изреже и като се зашие разреза белега пак си е много тъничък.Моя роднина направи така при второто си секцио и сега 2 години по-късно белега и е почти невидим...

Natalkabs не се притеснявай и шашкай.Всички знаем, че една КК е допълнително усложнение и е доста неприятно, но не е непоправимо.Гледай оптимистично и позитивно и вярвам, че нещата ще минат добре и всичко ще се оправи...стискаме ти палци и чакаме да кажеш как вървят масажите!!!

Марулка
3rd June 2009, 06:31
Natalkabs гледам че имаш и други неволи......... :roll: за което много съжалявам....... :cry: но как е ареолата ти?

natalkabs
3rd June 2009, 06:58
Благодаря ви моми4ета за подкрепата!Ми Доре след лятото ще оправям ареолите,а сега и тази КК! Голяма грешка беше тази операция.

Марулка
3rd June 2009, 07:00
Благодаря ви моми4ета за подкрепата!Ми Доре след лятото ще оправям ареолите,а сега и тази КК! Голяма грешка беше тази операция.
:cry: :cry: :cry: :cry: :roll:

боряна христова
3rd June 2009, 11:35
Благодаря ви моми4ета за подкрепата!Ми Доре след лятото ще оправям ареолите,а сега и тази КК! Голяма грешка беше тази операция.спокоино мила,след лятото като си оправиш нещата ще им се радваш много :!: Приеми го така-свяко нещо с времето си ....аз в момента именно така се успокоявам .......

natalkabs
4th June 2009, 10:53
спокоино мила,след лятото като си оправиш нещата ще им се радваш много Exclamation Приеми го така-свяко нещо с времето си ....аз в момента именно така се успокоявам ....... Благодаря ти!Еми да права си мила и аз така се успокоявам!

kasy_a
8th June 2009, 18:03
аз също бях с КК. Гърдата ми остана нагоре и дори докато не я отвориха за корекция никой не разбра че е КК. Гърдите ми са подмускулни. Процедурата протече така- извади старите импланти, махна капсулата и си ги постви през същите разрези. Белезите са същите като след първата операция. По принцип питах какво причинява тази КК. Каза ми че може да се образува в началото или след време, но втория вариант само ако е предизвикана от нещо - например удар.

gwendoline
8th June 2009, 18:18
аз също бях с КК. Гърдата ми остана нагоре и дори докато не я отвориха за корекция никой не разбра че е КК. Гърдите ми са подмускулни. Процедурата протече така- извади старите импланти, махна капсулата и си ги постви през същите разрези. Белезите са същите като след първата операция. По принцип питах какво причинява тази КК. Каза ми че може да се образува в началото или след време, но втория вариант само ако е предизвикана от нещо - например удар.
Каси, радвам се, че е приключила операцията и се надявам да няма повече проблеми! :2020:

kasy_a
9th June 2009, 08:56
Благодаря ти! Сега нещо ме наболава дясната гърда отгоре, където е ръба на импланта. Започнах да си правя масажи. С тази КК направо настръхвам

gwendoline
9th June 2009, 10:27
Благодаря ти! Сега нещо ме наболава дясната гърда отгоре, където е ръба на импланта. Започнах да си правя масажи. С тази КК направо настръхвам
Ами ще трябва да си нащрек май известно време... :roll: но пък и е възможно да те понаболява все още, така ме... не бързай да се притесняваш!

i_ani
10th June 2009, 15:30
Момичета , пропуснах да ви се "похваля" , че на есен ще лягам пак под ножа заради капсулна контрактура и на двете гърди...Това го разбрах на контролния преглед в понедилник и ми дойде като гръм от ясно небе :o ...
Много странно , нямам болки , просто имплантите стоят на 1см. над разреза :roll:
Със сутиен гърдите ми си изглеждат супер (стоят закръглени и вирнати , като на фолк певица :P ) ..., а също и с дрехи без сутиен (на аватара съм само по потник) , но на голо , зърното стои малко по-надолу отколкото трябва да е , защото импланта не е слязъл напълно...Аз си мислех , че това ще се оправи след обирането , а то не е сигурно дали ще се наложи... :2045:

Марулка
10th June 2009, 15:40
Ани................ :roll: тъжно ми е че и ти имаш проблем....... :roll:
Всъщност обиране на гърдите сега НЕ е правено.........така,ли....... :roll:
И каква връзка има това според док. с к.к.............? :roll:
Още си чакам снимките....... :!:

jolifille
10th June 2009, 15:48
i_ani много тъжно,че така се случи и с теб,дано всичко мине добре и грешката се оправи :2020:

i_ani
10th June 2009, 15:51
Всъщност обиране на гърдите сега НЕ е правено.........така,ли....... :roll:
И каква връзка има това според док. с к.к.............? :roll:


Връзката е абсолютно никаква ...........и аз си мисля , че ако всичко си беше наред и имплантите си се бяха наместили там , където им е мястото .....изобщо нямам нужда от обиране на кожа :idea: .
...Струва ми се,че понеже корекцията за КК е безплатна , док държи на обирането... , само и само да ми вземе още 1000лв :roll: :P

i_ani
10th June 2009, 15:54
i_ani много тъжно,че така се случи и с теб...

Неприятно - ДА :2038: , но чак пък тъжно... :P ....Дано втория път всичко да е ОК :bowdowl: и така.... :)

gwendoline
10th June 2009, 16:16
i_ani много тъжно,че така се случи и с теб...

Неприятно - ДА :2038: , но чак пък тъжно... :P ....Дано втория път всичко да е ОК :bowdowl: и така.... :)

Дано, И-анче, искрено ти го пожелавам :idea: Не зная за паричната част, но принципно предполагам знаеш, че никоя от нас не е застрахована от КК... :roll: Ще се оправи. Просто си е притеснение, но... пожелавам ти да мине всичко добре, макар и от втория път! :2020:

Babri
10th June 2009, 18:39
Ани,и аз ти пожелавам всичко да е наред при теб при втората операция :P

Бобето
10th June 2009, 19:05
Всичко ще бъде наред Анче........ти си позитивно момиче!
Не прави повдигане, ако не се нуждаеш.
Нема нужда да пълниш нечий джоб.

aniK
10th June 2009, 19:58
I_Ani, сега прочитам, че имаш проблем :shock: Все пак не е ли прекалено рано да се каже, че имплантите няма да слязат. До септември може напълно да си се наместят :roll: Док как реши, че имаш КК :?:

i_ani
10th June 2009, 21:01
:D Благодаря на всички за милите думи ! :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_in_love:

te_dda
10th June 2009, 22:40
Всъщност обиране на гърдите сега НЕ е правено.........така,ли....... :roll:
И каква връзка има това според док. с к.к.............? :roll:


Връзката е абсолютно никаква ...........и аз си мисля , че ако всичко си беше наред и имплантите си се бяха наместили там , където им е мястото .....изобщо нямам нужда от обиране на кожа :idea: .
...Струва ми се,че понеже корекцията за КК е безплатна , док държи на обирането... , само и само да ми вземе още 1000лв :roll: :P

не мога да твърдя със сигурност как е при твоя доктор, но при повечето ако има нещо което да се плаща, то е точно КК, защото се води не по тяхна вина, за да е безплатно..аз пък си мисля,че фактът,че имплантите ти не слизат значи,че по принцип е възможно джобовете ти са направени на-вероятно по-високо ( което си е негова вина, която е длъжен да оправи безплатно) , т е не са правилно позиционирани....

te_dda
10th June 2009, 22:43
ани, забравих да допълня и че ми се струва неверотно да имаш нужда от обиране и да не го забелязваш като резултат в естетиката, бобето е права - не го прави, ако не го смяташ за нужно..а това,дали трябва да се смъкнат джобовете е съвсем отделно нещо...

evita29
10th June 2009, 22:44
И на мен ми е малко чудно как е установил КК,като няма видими белези за такава диагноза.Освен висока позиция на инплантите. :roll:

i_ani
10th June 2009, 22:56
И на мен ми е малко чудно как е установил КК,като няма видими белези за такава диагноза.

А какви са те ? :roll: :roll:

aniK
11th June 2009, 07:31
i_ani, пускам линк към тема от Фема http://forum.fema-bg.com/viewtopic.php?t=1574
Можеш да видиш снимки.
Потърси и в Гугъл :!: Нямай 100% доверие на док :?

i_ani
11th June 2009, 07:43
:2015: Ани ! :2046:

gwendoline
11th June 2009, 08:02
И на мен ми е малко чудно как е установил КК,като няма видими белези за такава диагноза.Освен висока позиция на инплантите. :roll:
То не е нужно да има видими белези, за да разбереш дали има КК, защото когато станат видими, вече е в доста напреднал стадий :idea: Установява се с преглед при пипане контрактурата.

i_ani
11th June 2009, 08:36
не мога да твърдя със сигурност как е при твоя доктор, но при повечето ако има нещо което да се плаща, то е точно КК, защото се води не по тяхна вина, за да е безплатно..

...Естесвено , че ако отидеш 5-10 години след операцията , ще си платиш като поп....., но не мисля , че някой е плащал за корекция предизвикана от КК... появила се скоро след интервенцията :wink:

Може kasy_a да се включи по въпроса..........и да сподели , дали д-р Заякова и е взела пари за въпросната корекция :P

Марулка
11th June 2009, 08:38
Аз пък до колкото знам-единствено к.к е безплатна..... :cool:

i_ani
11th June 2009, 08:39
И на мен ми е малко чудно как е установил КК,като няма видими белези за такава диагноза.Освен висока позиция на инплантите. :roll:
То не е нужно да има видими белези, за да разбереш дали има КК, защото когато станат видими, вече е в доста напреднал стадий :idea: Установява се с преглед при пипане контрактурата.

Мисля , че Гуен е права :P

evita29
11th June 2009, 09:31
Съгласна съм,че на пипане се установява КК.Имах в предвид в предния си пост,че има много фактори които показват проблем макар и в начален стадии:неподвижност на инпланта при натиск,гърдите са твърди на пипане,силно изразени ръбове,лека деформация на формата,разлика в нивата,болки,усещане на дискомфорт или придърпване в различни положения на тялото и така на татък.Не съм искала да успорвам мнението на доктора.Ако джоба е направен много високо,инплантите няма да слязат на очакваната позиция,но това не значи автоматично КК,това имах в предвид.

junglegirl
11th June 2009, 12:46
... ако има нещо което да се плаща, то е точно КК, защото се води не по тяхна вина, за да е безплатно..аз пък си мисля,че фактът,че имплантите ти не слизат значи,че по принцип е възможно джобовете ти са направени на-вероятно по-високо ( което си е негова вина, която е длъжен да оправи безплатно) , т е не са правилно позиционирани....
Просто се консултирай и с друг хирург,за да си сигурна,че няма някой да поправя собствената си грешка,като те реже още веднъж,а и да те кара да му плащаш на всичкото отгоре... :?

te_dda
11th June 2009, 15:59
... ако има нещо което да се плаща, то е точно КК, защото се води не по тяхна вина, за да е безплатно..аз пък си мисля,че фактът,че имплантите ти не слизат значи,че по принцип е възможно джобовете ти са направени на-вероятно по-високо ( което си е негова вина, която е длъжен да оправи безплатно) , т е не са правилно позиционирани....
Просто се консултирай и с друг хирург,за да си сигурна,че няма някой да поправя собствената си грешка,като те реже още веднъж,а и да те кара да му плащаш на всичкото отгоре... :?
ами да, аз продължавам да поддържам теорията си, въпреки,че даже и снимки не съм виждала, по една проста причина..не мсиля,че КК е симетричен процес, ако ме разбирате....

Divinemouse
11th June 2009, 16:34
Ани,много жалко :( сега прочетох какво си написала...
съжелявами и ти пожелавам всичко да е наред...

Докторо сигурен че е КК и на двете гърди, или джобовете не са направени високо :?:

kasy_a
11th June 2009, 17:26
Аз не знаех, че имам КК докато не ме отвориха. Операцията се наложи, защото единият имплант не слезе надолу. Всъщност едва след корекцията д-р Заякова ми каза, че съм имала начална степен на КК. При нея всяка допълнителна интервенция, която се налага, свързана с усложнения се заплаща. Тя ми каза, че плащам упойката - 500 лв. Според мен е доста за упойка, но тя ми го каза още на консултациите, така че си беше коректна. А по въпроса за повдигането, като ходих при д-р Николай Георгиев, той също ми каза, че необходимостта от повдигане се определя едва след поставянето на имплантите, като се наместят и може при мен да се направи на втори етап. Така че явно това не е инцидентна практика.

gwendoline
11th June 2009, 17:28
Тя ми каза, че плащам упойката - 500 лв. Според мен е доста за упойка, но тя ми го каза още на консултациите, така че си беше коректна. .
Към упойката върви ръка за ръка и анестезиолога :wink: - затова цената е такава, принципно :cool:

diadora
11th June 2009, 18:33
Аз и друг път съм питала -какъв е шанса да получиш КК на двете гърди едновременно :?:

kasy_a
11th June 2009, 19:11
Незнам, на мен ми се струва странно. Искам да ви попитам момичета, случвало ли се е на някоя от вас да я заболи гърдата 20 дни след операцията. При мен се появи болка на тази, която не беше коригирана и се притеснявам. Гърдата е мека, на напипване си е добре, но знам че КК започва с болка. Кажете моля, вие как разбрахте че имате КК и по-точно какви бяха симптомите ви?

gwendoline
11th June 2009, 22:25
но знам че КК започва с болка.
Ооо... не мога да се съглася напълно - първо започва с втвърдяване на гърдите, удебеляване, което на пръв поглед може да остане и незабелязано, ако човек не ходи на преглед. Почне ли болката - дебела е вече работата - тоест "капсулата" :wink:

боряна христова
12th June 2009, 02:27
но знам че КК започва с болка.
Ооо... не мога да се съглася напълно - първо започва с втвърдяване на гърдите, удебеляване, което на пръв поглед може да остане и незабелязано, ако човек не ходи на преглед. Почне ли болката - дебела е вече работата - тоест "капсулата" :wink:и вече работата отива на реоперация...

gwendoline
12th June 2009, 11:37
Незнам, на мен ми се струва странно. Искам да ви попитам момичета, случвало ли се е на някоя от вас да я заболи гърдата 20 дни след операцията.
Може да не става дума за КК, а за нещо друго... Отиди и се консултирай. И без това сега трябва да те наблюдават по-засилено след реоперацията.....

kasy_a
12th June 2009, 16:06
Да, ще ходя във вторник. Надявам се все пак да отмине. Знам ли, може да е нещо с месечния ми цикъл, но се съмнявам, защото трябва да ми дойде на 23-ти. Случвало ли се е на някой да го заболи така и то определен участък. На мен на 10.04 ми беше първата операция, а на 19.05 реоперацията. Другата ми гърда беше с КК, а тази я отвириха за да ми заздравят капсулата в долната странична част, защото се получаваше леко хлътване. Но сега ме боли в горния край на импланта. Да ви кажа - притеснено ми е.

ARIZINA
28th August 2009, 16:32
Да, ще ходя във вторник. Надявам се все пак да отмине. Знам ли, може да е нещо с месечния ми цикъл, но се съмнявам, защото трябва да ми дойде на 23-ти. Случвало ли се е на някой да го заболи така и то определен участък. На мен на 10.04 ми беше първата операция, а на 19.05 реоперацията. Другата ми гърда беше с КК, а тази я отвириха за да ми заздравят капсулата в долната странична част, защото се получаваше леко хлътване. Но сега ме боли в горния край на импланта. Да ви кажа - притеснено ми е.
Какво стана с теб?Гърдата оправи ли се?

krisi_pat
28th August 2009, 22:02
ох, като чета за тази КК и мн ме хваща страх :cry: значи никой никога не е застрахован от това..и доколкото разбирам, ако не се получи в началото, после може да бъде предизвикано само от някакъв удар. така ли?

ARIZINA
29th August 2009, 09:51
Не знам точно как е,но от изчетеното тук разбирам,че можа да се получи и без да са трвърди в началото и с и без удар и ...съвсем се обърках.Аз се притеснявам ,защото при мен дясната гърда ми е болезнена и горе около ръба и отстрани и като си вдигна ръката.Абе все едно не е мойта.А като се обърна настрани почва да ме стрелка здраво...направо незнам кво да мисля ве4е.А са минали месец и 10 дни...дали е нормално? :(

krisi_pat
29th August 2009, 12:08
ами аз доколкото разбрах капсулна контрактура се появява при всеки..няма как да не се появи,защото имплантите са чужди тела в организмите ни и това е като защитна реакция нещо такова..просто при някои е без усложнение - много е малка,почти незабележима,а при други не..не знам..мисля,че нещо такова ми обясни д-р Кънев :roll:

gwendoline
29th August 2009, 16:14
ами аз доколкото разбрах капсулна контрактура се появява при всеки..няма как да не се появи,защото имплантите са чужди тела в организмите ни и това е като защитна реакция нещо такова..
Нищо подобно. Образува се капсула при всички; капсулната контрактура, виж, вече е съвсем друга работа и е проблем :idea:

krisi_pat
29th August 2009, 18:40
аа да - стана ми ясно..просто не съм разбрала правилно явно :oops:

Мариса
29th August 2009, 21:03
Не знам точно как е,но от изчетеното тук разбирам,че можа да се получи и без да са трвърди в началото и с и без удар и ...съвсем се обърках.Аз се притеснявам ,защото при мен дясната гърда ми е болезнена и горе около ръба и отстрани и като си вдигна ръката.Абе все едно не е мойта.А като се обърна настрани почва да ме стрелка здраво...направо незнам кво да мисля ве4е.А са минали месец и 10 дни...дали е нормално? :(

аз също се бях параноирала,че имам капсулна контрактура в лявата гърда,стоеше по-твърда,болезнена,имаше няйкакви твърди образования...при консултацията док каза,че това било жлезата ми и при натиска на импланта се получавало така,но с течение на времето ще си застанат на мястото.стрелкането и при мене беше до 2 месец,а може и по-дълго,зависи от човека.предполагам :roll:

ARIZINA
30th August 2009, 18:27
Не знам точно как е,но от изчетеното тук разбирам,че можа да се получи и без да са трвърди в началото и с и без удар и ...съвсем се обърках.Аз се притеснявам ,защото при мен дясната гърда ми е болезнена и горе около ръба и отстрани и като си вдигна ръката.Абе все едно не е мойта.А като се обърна настрани почва да ме стрелка здраво...направо незнам кво да мисля ве4е.А са минали месец и 10 дни...дали е нормално? :(

аз също се бях параноирала,че имам капсулна контрактура в лявата гърда,стоеше по-твърда,болезнена,имаше няйкакви твърди образования...при консултацията док каза,че това било жлезата ми и при натиска на импланта се получавало така,но с течение на времето ще си застанат на мястото.стрелкането и при мене беше до 2 месец,а може и по-дълго,зависи от човека.предполагам :roll:
:2015: за успокоението marisabela....дано да е така :D

кремена
5th October 2009, 13:11
Здравеите аз съм нова тук,и съм с операция на вследствие КК така че мога да кажа че е ужасно и наи-доброто е да смениш импланта,лошото в моят случаи е че трябваше да бъде изрязана много излишна кожа и сега ще имам белези.Аз бях с тази КК както я наричате 2 год. и д-рКръстинова ме оперира,сега се възтановявам и единственото което ме крепи е че след година пак ще сложа инпланти но този пак по добри.Съвета на Кръстинова в такива случаи е незабавна смяна на импланта или (ревизия) вадене на импланта и почистване,ако тои е наистина много деформиран се подменя

Марулка
5th October 2009, 15:12
Здравеите аз съм нова тук,и съм с операция на вследствие КК така че мога да кажа че е ужасно и наи-доброто е да смениш импланта,лошото в моят случаи е че трябваше да бъде изрязана много излишна кожа и сега ще имам белези.Аз бях с тази КК както я наричате 2 год. и д-рКръстинова ме оперира,сега се възтановявам и единственото което ме крепи е че след година пак ще сложа инпланти но този пак по добри.Съвета на Кръстинова в такива случаи е незабавна смяна на импланта или (ревизия) вадене на импланта и почистване,ако тои е наистина много деформиран се подменя

Здравей,
защо си стояла 2 год. с К.К (не те ли болеше,не бяха ли твърди)?
Под изрязана кожа-какво имаш в предвид?
Защо д-рката сега ти е сложила едни,а след време ще сложи други?В смисъл,какви са подбудите и от сега да не ти сложи това,което намира за :добро:.И още кой според нея е добър(нямам кавички) имплант.....?
Какъв метод на работа използва тя? :roll:
Дано не досаждам с многото въпроси? :roll:

Оnly
5th October 2009, 16:49
А има ли вариант мускула да предизвика КК ?

кремена
5th October 2009, 20:13
Ами не ,не ме болеше просто дясната ми гърда имаше леко хлътване и беше малко по-твърда от едната си страна.Открихго при преглед на мамограф а и отделно се оказа че импланта се е спукал,показаха ми ги след като излязох от упоика.Не сега не са ми сложили други а ми изрязоха излишната кожа и след една година ще мога да си сложа пак този път подмускулно :? Практиката на д-р Кръстинова е първо да заздравее кожата и мястото кадето са били старите импланти,тогава слага нови,защото ако веднага постави новите ще останат големи белези и няма гаранция че няма да се появят кисти зад импланта което е много опасно

кремена
5th October 2009, 20:17
не ,момичета не съм чувала мускула да предизвиква КК,аз моя не съм го удряла или там какжото и да е зада го спукам така зверси :?

diadora
5th October 2009, 23:04
Възможно ли е да са го наранили при поставянето :?: Ти при кого си сложи първия път , какви импланти - от коя фирма..Радвам се за теб , че сега си при Кръстинова , тя с какви импланти работи - познати ли са за нас :idea: Желая ти само радост с тунинга :D Сега като ти е изрязала кожа - как са белезите.. Как ше изтърпиш 1 год без импланти :D

кремена
6th October 2009, 01:11
[quote="diadora"]Възможно ли е да са го наранили при поставянето :?: Ти при кого си сложи първия път , какви импланти - от коя фирма..Радвам се за теб , че сега си при Кръстинова , тя с какви импланти работи - познати ли са за нас :idea: Желая ти само радост с тунинга :D Сега като ти е изрязала кожа - как са белезите.. Как ше изтърпиш 1 год без импланти :D[/quot

Ами първите ги сложих в Пловдив при д-р Тонев,и няма как да са го наранили тогава защото веднага ще се запушат каналите и ще стане голям проблем,но за съжаление никои доктор не можа да ми отговори как е станало :( Имплантите бяха Евросиликон-френски,но не съм питала д-р Кръстинова с какви работи,но моя приятелка си слага при нея и каза,че ги има в Бг но са по-скъпи...и нали разбираш,че не всяко момиче или жена може да си ги позволи за съжаление.А колкото до белезите...те са на няма 5 дни....УЖАСНИ гледката е меко казана гадна,но ми казаха че след около 3 месеца ще започнат да се подобряват и така до 1 год. могат да се заличат.Аз лично и преди да родя и да сложа силикон си имах гръдна обиколка 98 см. с импланти имах 95 см. а сега съм като яйца на очи :) ужас чашка Б на сутиен ми е голяма....д-р Кръстинова ми обясни че в рамките на тази 1 год. кожата ще се поотпусне и възтанови и после мога да сложа пак 300-350 сс ....и аз незнам как ще се чувсвам толко време ,много време :? Благодаря ти за пожеланията и аз пожелавам успех на всички които им предстоят или мислят по въпроса за пластични операции...успех момичета

ARIZINA
6th October 2009, 07:14
Много е странно това със спукването на импланта.Уж издържал натиск до 600кг. :roll:

gwendoline
6th October 2009, 07:43
Много е странно това със спукването на импланта.Уж издържал натиск до 600кг. :roll:
Не е здължително да е спукан, достатъчно е да е деформиран...

Hurrem
6th October 2009, 09:53
Ох,много ми е мъчно за всички момичета тук,които претърпяват или са претърпели такива ужасии :shock: Излиза,че рисковете хич не са малки,а и паричките не са малко....,а и на всичкото отгоре да не ти кажат каква причината :roll:
Не знам,надявам се всичките ви притеснения да се окагат безпочвени и да сте здрави :!: :!: :!:
А аз,кога ли ще се престраша да ида на консултация :? (реторичен ?)

krisi_pat
6th October 2009, 10:35
не ,момичета не съм чувала мускула да предизвиква КК,аз моя не съм го удряла или там какжото и да е зада го спукам така зверси :?

това много ме притесни..толкова ли лесно може да се спука имплант с някакъв си удар?

момичета,колко време след операцията може да се получи КК?

кремена
6th October 2009, 12:50
На мен преди години д-р Тончев ми каза,че контрактура може да се получи винаги...незнам това е негово мнение

gwendoline
6th October 2009, 12:52
На мен преди години д-р Тончев ми каза,че контрактура може да се получи винаги...незнам това е негово мнение
Така е....никоя не е застрахована - във всеки един момент може да се случи да имаме този проблем независимо при кого сме оперирани, с кой метод, с какви импланти и колко сме си ги "пазили".... :roll:

diadora
6th October 2009, 15:05
Кремена , много си мила , благодаря за отговора . Много ми е интересно да поговоря с пациент на Кръстинова. Ако разбереш с какви импланти работи , моля те напиши ми .Времето минава бързо , после ще си доволна , че си направила всичко както трябва. Говорихте ли с какъв достъп ше ти ги слага ..Подмускулно , нали..

кремена
6th October 2009, 18:12
То какво ни остава да на правим ЧАО силикон :1201: ама не...махнахго и днес се пазаря кога пак мога наи-рано да сложа :naked: е ние жените в името на красотата какво ли не правим..... :lol: :lol: важното е да не мислим наи-лошото

кремена
6th October 2009, 18:19
Да подмускулно и висок профил имплантите с които тя работи от близо 10 год. са Ментор и нямам търпение някоя от вас да сподели дали има такива.Тя каза 1е те наи-малко са създавали проблеми на пациентките и..незнам...вие кажете :(

diadora
7th October 2009, 02:25
С Ментор оперира Тепавичарова , но тук не пишат много нейни пациентки . Сещам се само за една сладурка - Ем Джи. Дано да я навиеш по рано да ти ги сложи - по скоро да им се радваш. Пиши още нещо за Кръстинова - всичко ми е интересно :D Ще си правиш ли тази страшната процедура с отлепянето на лицето :D Ако ги комбинираш с циците , няма ли да е много травмиращо за организма ... Пета ли те , дали ще раждаш пак..

aniK
7th October 2009, 10:37
И te_dda е с Ментор, но слагани при Заякова (доколкото помня :roll: )

junglegirl
7th October 2009, 12:43
....имплантите с които тя работи от близо 10 год. са Ментор и нямам търпение някоя от вас да сподели дали има такива.Тя каза 1е те наи-малко са създавали проблеми на пациентките и..незнам...вие кажете :(И аз съм с Ментор.Наистина нямам никакви проблеми,но и няколко души не са никаква статистика де :roll: Но пък инфото,което бях събрала за тях навремето беше много добро :wink:

gwendoline
7th October 2009, 13:11
Но пък инфото,което бях събрала за тях навремето беше много добро :wink:
Все още е добро :2043:

кремена
8th October 2009, 10:41
Аз сега си имам проблем с дясната гърда ПАК :cry: Има химатом два пъти му източиха кръвта и като отида в събота да ми махат конците ще видя как е положението...колкото до новите гърди неиният съвет е да изчакам 1 год. аз през това време ще взема да родя втори път и така с един куршум 2 заека :lol: поне после няма да се занимавам с глупости ще мога да си се тунинговам нормално :1246: За тази операция на лицето сам си насрочила дата за януари...но искам да видя резултата след липофилинга и тогава...засега сам ужасна и незнам....Благодаря за споделеното мнение за Ментор и аз така вече чувам че те са наи-добрите :!:

krisi_pat
8th October 2009, 14:25
На мен преди години д-р Тончев ми каза,че контрактура може да се получи винаги...незнам това е негово мнение
Така е....никоя не е застрахована - във всеки един момент може да се случи да имаме този проблем независимо при кого сме оперирани, с кой метод, с какви импланти и колко сме си ги "пазили".... :roll:
ами..това за пазенето..в какъв смисъл? как можем да ги пазим и въобще има ли нещо което можем да правим за да направим шанса за получаване на КК по-малък :roll:

gwendoline
8th October 2009, 14:28
Да - пазене от удар, от вдигане на тежко и натоварване на гръдните мускули. Това е, което трябва да се внимава - останалото не зависи от усилията ни, за съжаление.

krisi_pat
8th October 2009, 19:23
малее натоварвнето на гръдните мускули също ли увеличава риска от КК? значи сигурно и тренирането на волейбол :roll: ?

gwendoline
9th October 2009, 12:02
малее натоварвнето на гръдните мускули също ли увеличава риска от КК? значи сигурно и тренирането на волейбол :roll: ?
Неееее....нямах това предвид - изброих какво зависи от нас да си пазим гърдите, за да не предизвикаме проблем.... :idea: (в случая натоварването на гръдните мускули може да измести имплантите, да увеличи разстоянието, ако има шит мускул - още по-опасно....) Това имах предвид :roll:

кремена
9th October 2009, 16:46
ОК ами какво правим тогава със фитнеса....?Немода да повярвам че така мога да си докарам КК...(добре не ми се иска да повярвам) :2019:

gwendoline
9th October 2009, 16:48
ОК ами какво правим тогава със фитнеса....?Немода да повярвам че така мога да си докарам КК...(добре не ми се иска да повярвам) :2019:
Не четеш внимателно :idea:

i_ani
14th October 2009, 19:22
..аз пък си мисля,че фактът,че имплантите ти не слизат значи,че по принцип е възможно джобовете ти са направени на-вероятно по-високо ( което си е негова вина, която е длъжен да оправи безплатно) , т е не са правилно позиционирани....

te_dda , къде изчезна , мацко ? :cry:
Незнам дали четеш , но моите и твоите съмнения се оказаха верни :P ...
Днес моят док директно си ми каза , че изобщо няма да ми маха капсулите , а само ще свали имплантите малко по-ниско , защото нямам КК :wink: ...Незнам защо не ми каза директно още в началото , а ме стресна по този начин :roll: :? Сам си каза , че КК се появява обикновенно на едната гърда , а не на двете и т.н и т.н..........
Беше ми чудно ,че няма да ми взема пари за реоперацията ...., а то грешката си е била негова :o
Сега ми става ясно , защо когато аз споменах думата "реоперация" той се усмихна и каза , че това ще е лека корекция , а не реоперация :idea: :wink:

te_dda
21st October 2009, 22:05
тук съм, тея дни нещо нямах време да седна на компа...вечер се прибирам късно и докато си свърша нещата не остава време :? но не съм преставала да мисля за вас :girl_in_love:

незнам как ще прозвучи, но се радвам за това, което чувам
:lol: , защото корекцията на контрактурата е доста по-сложно нещо.. :roll: ....кога ще ти е корекцията ( стискам палци силноза което ! )?

te_dda
21st October 2009, 22:09
и понеже говорехте за ментор - засега и аз съм многодоволна от избора си и като марка, и като вид имплант...а фактът,че двете светила в реконструктивната хирургия работят с марката мисля,че е достатъчен :wink:

i_ani
22nd October 2009, 07:53
:1203: :1203: :1203: te_ddd , много се радвам , че се завърна :2046: :1219: :D


....кога ще ти е корекцията ( стискам палци силно за което ! )?

"Корекцията" си беше жива операция , която продължи повече от час ...Този понеделник беше събитието :P

aniK
22nd October 2009, 09:21
Ей, i_ani, тъкмо си мислех,ч е на 20 и някой си беше, пък то минало (много дати се опитах да помня -няколко корекции и операция + 2-3 раждания :mrgreen: )
Радвам се, че е минало и дано сега всичко да бъде, както го искаш :2020: :good_luck:

i_ani
22nd October 2009, 09:55
anik :girl_kiss2: :2046:

diadora
22nd October 2009, 15:31
I_ani :2020:

ARIZINA
22nd October 2009, 18:24
И_ани,как си?Как мина?И аз сега разбирам. :roll:

te_dda
22nd October 2009, 23:59
Мерси, ани !

:girl_kiss2: :girl_in_love:

тогава ще стискам палци за образа в огледалото с искренни надежди да се похвалиш и ти най-накрая :!: :!: :!: :1246: :bowdowl:

i_ani
23rd October 2009, 07:14
И_ани,как си?Как мина?И аз сега разбирам. :roll:

Вече съм добре , благодаря ! :girl_dance: :2008:

roxy
3rd November 2009, 14:59
Здравейте момичета!Извинявам се ,че не съм писала скоро но това не означава че не ви чета .Искренно се радвам на "новотунингованите" и искренно съчувствам на момичетата с проблеми.Сега и аз съм една от тях ,след 2 дни лягам под ножа заради капсулна контрактура на лявата гърда.Няма го вълнението преди операцията за поставянето на новите придобивки,изместено е от притеснението защо се случи КК след 2 год?Много ми е гадно!Ще помоля момичетата реоперирани поради КК да ми напишат как са се чувствали след реоперацията ,колко време са се възстановявали?Благодаря предварително момичета!

gwendoline
3rd November 2009, 15:10
Рокси, ти с аптекс или вертекс си...? :roll:

roxy
3rd November 2009, 15:42
с Евросиликон,Гуен.300СС,анато мични

gwendoline
3rd November 2009, 15:44
с Евросиликон,Гуен.300СС,анато мични
Това разбрах, мила...но анатомичните на Евросиликон са модел "Вертекс" или модел "Аптекс" - ти трябва да си с единия от двата... вероятно на паспорта им пише... :roll:

roxy
3rd November 2009, 15:58
Паспорта е в нас довечера като се прибера от работа ще погледна и ще напиша,но не се сещам да съм прочела нито едното нито другото в него.

love
3rd November 2009, 16:24
Паспорта е в нас довечера като се прибера от работа ще погледна и ще напиша,но не се сещам да съм прочела нито едното нито другото в него.

Kasmet roxy s operatsiata, vsichko ste mine ok..:))

roxy
3rd November 2009, 16:43
Благодаря ти Lowe ,и аз на това се надявам.

Оnly
9th November 2009, 22:32
roxy , виждам че си на линия , как протекоха нещата ?

roxy
10th November 2009, 10:28
Операцията беше на 05.11.09.За сега всичко е ок.Нямах непоносими болки,имах дренаж и повече усещах него. Смениха ми импланта с нов и док каза че капсулата ми е била много дебела.Нормално било да бъде 2-3мм а моята беше близо 1см.Днес съм на контролен прегледи ще ви пиша пак.Сега пия антибиотик.Моля се само това да не се повтаря никога.Пожелавам на всички момичета, никога, никога да нямат този проблем!!!

Оnly
10th November 2009, 10:58
Дано всичко е наред при теб и да не се повтаря . :2003: При първия си лекар ли беше или друг , варианта за смяна предполагам е бил обсъждан на консултацията ? Ти си имала доста стаж с предния имплант , била ли си включена в програмата за смяна , имало ли е тогава ?

roxy
11th November 2009, 08:50
Да,при моя лекар си беше реоперацията.Доколкото знам фирмата производител подменя безплатно импланта,даже и по няколко пъти ако се наложи ,когато причината е КК.И за жалост пластичната хирургия не е много наясно за причините които я предизвикват :cry:

боряна христова
15th January 2010, 16:04
и аз съм в тази графа...и аз имам КК....Кажте ми колко ви излезе реоперацията и какво точно ви смениха(ако са сменяли нещо) питам понеже одеве прочетох за 6000-7000 евро и това ме потресе.... :girl_hysteric: :girl_hysteric: :girl_hysteric:

te_dda
15th January 2010, 22:44
e незнам къде и какво си чела, но ако става въпрос за БГ такива тарифи за щастие няма... :lol: :lol:

TEDDY_BEAR
18th February 2010, 20:03
Дано всичко е наред при теб и да не се повтаря . :2003: При първия си лекар ли беше или друг , варианта за смяна предполагам е бил обсъждан на консултацията ? Ти си имала доста стаж с предния имплант , била ли си включена в програмата за смяна , имало ли е тогава ?


Момичета,уплашихте ме :girl_cry: .Аз тъкмо се наканих да си сложа, а сега като прочетох повечето,което сте изписали и направоо :2005: :2005: :2005: се чудя дали няма да си вкарам таралеж е гащите :girl_haha: .Ще спирам да ви чета то се е видяло :girl_haha: .Шегувам се,страшно полезна информация има тук,дано всички момичета с проблеми ги оправят бързо. :2024: Пък ще видим живот и здраве аз ще се оплаквам ли,ще се радвам ли :girl_haha:.

diana1977
18th February 2010, 20:46
Теди не се отказвай щом вече си го решила,то дет се вика и от зъб се мре ,така че право напред сега ни е времето

леля мичИ
18th February 2010, 21:10
Момичета,уплашихте ме :girl_cry: .Аз тъкмо се наканих да си сложа, а сега като прочетох повечето,което сте изписали и направоо :2005: :2005: :2005: се чудя дали няма да си вкарам таралеж е гащите :girl_haha:
Теди, аз 4 год. съм на тая гара :? Много пъти се отказвам, ама после си викам: Без цици ли ш`си умраМ :lol: Ама имам напредък, за първи път избрах конкретно доктор - Тепавичарова, сЯ събирам смелост за консултация :lol:

Не ме страх от самата операция , а от резултата :roll:

diana1977
18th February 2010, 21:25
Не се отказвайте момичета,питайте всичко което ви притеснява тук има доста мацки минали не един път по тази дълга пътека,аз тамън два пъти ,а може и трети???

леля мичИ
18th February 2010, 21:46
Не се отказвайте момичета,питайте всичко което ви притеснява тук има доста мацки минали не един път по тази дълга пътека,аз тамън два пъти ,а може и трети???

Наборе:wink: , аз точно от много четене съм на тая гара :2005:
Имам две, три познати викат:" отидох при най-добрия доктор и ми сложи Мерцедеса на циците" - изречение на което ние тук много се смеем, ама те са си убедени в това и не се "тормозят" с излишни знания като мен :lol:

dimitriq76
18th February 2010, 21:53
Милинена 077 аз съм същата като теб чета и се плаша имам позната преди два дни отиде сложи ги и сега си е в къщи и се възтановява .Ааз само чета и чета ту ми идва кураж ту несмея да направя решение .Ходих на консултация веднъж но смятам да чуя и друго мнение .Съвсем се овърках вече

боряна христова
19th February 2010, 02:17
Еййй я не се предаваите :!: С много мислене и чудене никаква няма да я свършите ! Единсвеното трудно е да си избереш доктор ,а всичко друго си идва на мястото ( ако е рекъл Бог с една операция) :!: Нищо сигурно няма на този свят така че ...решавайте и действайте :d015: Пожелавам и на двете Ви успех ,и вярвайте в него и всичко ще е ок :girl_kiss2:

Adelini
19th February 2010, 09:33
Подкрепям нпълно мнението на Боряна! :bravo:

TEDDY_BEAR
19th February 2010, 09:37
Момичета,уплашихте ме :girl_cry: .Аз тъкмо се наканих да си сложа, а сега като прочетох повечето,което сте изписали и направоо :2005: :2005: :2005: се чудя дали няма да си вкарам таралеж е гащите :girl_haha:
Теди, аз 4 год. съм на тая гара :? Много пъти се отказвам, ама после си викам: Без цици ли ш`си умраМ :lol: Ама имам напредък, за първи път избрах конкретно доктор - Тепавичарова, сЯ събирам смелост за консултация :lol:

Не ме страх от самата операция , а от резултата :roll:


Миленка,аз и в другата тема ти казах,че ще си ходим дружно на консултация при Тепавичарова,само да долети обратно :girl_haha: .Между другото една приятелка преди 2 месеца си сложи силикон-беше отишла при друг доктор и му беше казала-моля те,сложи ми някакви гърди,че нямам никакви. Та като я питах какви са имплантатнтите-нито знаеше,нито искаше да знае :shock: -само каза,че много си харесва гърдите,което е най-важно :girl_dance: .А относно четенето-проблемът е,че повечето от момичетата,ако всичко е наред след операцията може би забравят да пишат и оставаме с впечатление,че има доста проблеми,пък едва ли е така,все пак ние сме малка "извадка" на момичетата с операции.Абее скачаме с двата крака и това е :girl_dance: .

Adelini
19th February 2010, 09:44
Абсолютно подкрепям :2043:

Adelini
20th February 2010, 21:46
Borqnka,

какво става с тебе, реши ли окончателно вече какво ще правиш? :roll: Дръж ни в течение :wink:

боряна христова
26th February 2010, 00:21
да мила...решила съм окончателно след рождения ми ден :1216: който е на 7 март ,да се обадя на Динев и да си запазя час за реоперация... искам да възможно най скоро :1246: Много ме е страх :2044:

Armand
26th February 2010, 00:29
миии, аз на твое място бих му чукнал още са, защо тряя да чакаш до рождения си ден

просто операцията си я насрочи за след 7ми =))

успех

Марулка
26th February 2010, 07:40
Ох,Борянке.

dimitriq76
26th February 2010, 08:33
Борянка искренно ти пожелавам да мине операцията отлично и повече никога да не ти се налага да правиш поправка .Благодаря за хубавите думи и стимола който ни давате !Аз също съм объркана в избора си на лекар предстоят ми няколко консултации ,и незнам какво ще стане .Истината е чи след материяла по бтв който излъчиха ми объркаха всичко ,аз искам но никой от близките ми не ме подкрепя .Майка ми е категорична и казва -Неискам да чувам за такива операции!

боряна христова
26th February 2010, 18:55
миии, аз на твое място бих му чукнал още са, защо тряя да чакаш до рождения си ден

просто операцията си я насрочи за след 7ми =))

успех Няма смисъл да си запазвам толкова от рано . Динев ми каза като реша кога искам ,да се обадя наи много 10 дена преди това . :sos: Значи няма пациентки ...Офф свива ми се корема :medicine:

diana1977
26th February 2010, 19:14
Здрасти Борянка,какво те притеснява със сигурност ще е по леко сега.Ти с надмускулно ли беше?

dimitriq76
26th February 2010, 19:43
Борянка ти най - трудното си го минала ,но нали при надмусколните няма такава болка както при подмусколните .Имам позната тя е с подмусколни и си смени с по -голям кубик инпланта и каза че втората и операция просто нямала никокви болки и пок са подмусколни така че се успокой !Дано повече нямаш този проблем с инпланта .Динев какво те посъветва относно капсулната кунтрактура искали да е подмускулно поставянето сега на инпланта ?Успех мила и кураж!

diana1977
26th February 2010, 23:27
някъде бях чела че при подмусолното поставяне рискът от КК е доста по малък,даже мисля че в сайта на Н.Г го пише.но ако ще ги слагаш подмускула може би ще трябват по големи импланти

боряна христова
27th February 2010, 06:40
да,и двечките сте много прави :girl_kiss2: diana 1977 много права че при подмускулните ризкът за Кк е по малък,но аз ще съм пак с надмускулни ,просто импланта се вади ,маха се твърдата обвика ,тоет капсулата и импланта се слага пак същия.dimitriq76 и това е така че надмускулното поставяне казват че боляло по-малко ,мила аз не се притеснявам от болката ,тя ми е най малкия проблем в момнета ,страх ме е от повторна Кк :2021:

dimitriq76
27th February 2010, 09:11
Борянка неможе ли Динев сега при реоперацията да ги сложи подмусколно.Четох някаде че не слагал подмусколно но аз имам моя позната правена при него с подмусколни гърди .Той какво казва каква е вероятноста пак да стане кк отново и каква те съветва ?Ох наистина е много неприятно но не мисли сега ,че отново ще се получи пак кк .Обмисли го добре и ако при подмусколното вероятноста е много по малка да получиш кк слагай ги подмусколно .Не си мисли лоши неща ,мисли позитивно не се очайвай ще се оправят нещата ! :girl_haha: В НАЙ -СКОРО ВРЕМЕ ДА СИ СЕ ПОХВАЛИЛА ЧЕ ВСИЧКО Е МИНАЛО И НЕКОГА ВЕЧЕ ДА НЯМА ПРОБЛЕМ !

diana1977
27th February 2010, 12:41
Борянка ти освен този проблем с КК имаш ли увисване ,защото ако е така направо ги слагай под и нови импланти.Динев слага и под аз съм негова пациентка,но едвам го навих.Слагал ми ги е и над но аз имах голямо увисване риплинг и не беше добра гледката.СЕГА е по добре от преди но пак не стоят високо както исках и му показах че искам.ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ПЛАЩАШ САМО УПОЙКАТА СЛАГАЙ НОВИ.Незнам де това е мое мнение

Оnly
27th February 2010, 16:37
Борянке , повторната КК била винаги в по-малка степен . Но вече и на лекар не вярвам - казват спрямо случая , кое повече успокои .

боряна христова
28th February 2010, 22:34
Борянке , повторната КК била винаги в по-малка степен . Но вече и на лекар не вярвам - казват спрямо случая , кое повече успокои .Разтълкувай ми ги това...какво имаш предвид ?

боряна христова
28th February 2010, 22:39
Борянка ти освен този проблем с КК имаш ли увисване ,защото ако е така направо ги слагай под и нови импланти.Динев слага и под аз съм негова пациентка,но едвам го навих.Слагал ми ги е и над но аз имах голямо увисване риплинг и не беше добра гледката.СЕГА е по добре от преди но пак не стоят високо както исках и му показах че искам.ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ПЛАЩАШ САМО УПОЙКАТА СЛАГАЙ НОВИ.Незнам де това е мое мнение нямам никакво увисване ..

diana1977
1st March 2010, 18:49
Можеш ли да ми пуснеш снимки на лични

chocolate_87
25th March 2010, 03:26
здравейте момичета,форума ми е много интересен,защото и аз имам силикон 430сс надмускулно и мисля да си правя реоперация,защото импланта на лявата гърда много се усеща,даже и се виждат ръбовете му понякога :( да не говоря като се наведа как изглеждат и двете.....от няколко месеца се чудя къде да си ги направя много ме е страх от несполучлива операция,ако можете дайте ми съвет!!!

petiarad
25th March 2010, 10:21
Миличка, ако само това те притеснява - не е болка за умиране. Аз съм с подмускулни и на двете ми гърди се вижда този ужасен риплинг....да не говорим като се наведа, че изглеждат като смачкани мекици...Това се получава , защото имам много тънка кожа и нямам жлеза ....Не знам при теб как е , но може би другите момичета от форума да те посъветват какво да направиш.УСПЕХ!!!

chocolate_87
25th March 2010, 15:14
и аз съм така-имам тънка кожа и нямам жлеза :( а наскоро четох статия,където и.стоянов е написал,че при надмускулно поставяне атрофира жлезата :shock: затова мислех,че при подмускулно шанса от усложнения е по-малък,ама май не е гаранция.....

patrisha
26th March 2010, 08:16
Вероятността да получиш капсулна контрактура при подмускулно поставяне е значително по-малък. Иначе има куп други усложнения от които не си застрахован. Всичко си на принципа на лотарията... Може да стане, може и да не стане. А това за атрофията на жлезата и аз го четох, май е малко преувеличено. До преди няколко години само надмускулно са слагани импланти. Тогава да са останали само на кожа и имплант всички със силикон. :2045:

buba-77
26th March 2010, 13:22
Ами да. За съжаление при мен се получи точно така. В долната част на гърдата там където импланта тежи съм вече само на кожа и имплант :(
И аз преди като го чух това за изконсумирането не го вярвах и някак си представях че се изкунсумира цялата гърда което е невъзможно.

Inkaaa
26th March 2010, 21:45
Не съм писала много отдавна, но ви чета.Моите импланти станаха на 2 год. и половина, 280 подмускулно.От около две седмици ме наболява дясната гърда в областта около зърното, не знам дали си внушавам или не ,но ми се струва и по-твърда, но мисля,4е по принцип ми е по развит десния мускул,защото всичко правя с дясната ръка и затова!Възможно ли е да е КК след толкова време и при условие,че се пазя, видимо няма нищо?На мамолог ли да ида или при хирурга?Как мислите, ще съм благодарна ако на всички отговори!

diana1977
27th March 2010, 10:08
Първо отиди при лекаря си ,и ако продължат оплакванията отиди при мамолог.Ти колко често ходиш на мамолог,защото трябва да се ходи задължително на 6 месеца

buba-77
27th March 2010, 13:37
Inkaaa здравей !
И аз като теб не бях влизала в форума доста време :wink: ,но като почнат проблемите ............
Това което знам аз е ,че капсулната контрактура много рядко се получава след толкова време.
КК има няколко стадия и при началните стадии мисля че болка не се усеща.
При всички положения е добре да отидеш на мамолог. :good_luck:

Inkaaa
27th March 2010, 17:47
В понеделник съм на мамолог!Искам да ви попитам само възможно ли е да ми е малко по-твърда дясната гърда,заради самия мускул, защото повече го натоварвам!

everlast
31st March 2010, 14:32
[quote="buba-77"]Ами да. За съжаление при мен се получи точно така. В долната част на гърдата там където импланта тежи съм вече само на кожа и имплант :(
И аз преди като го чух това за изконсумирането не го вярвах и някак си представях че се изкунсумира цялата гърда което е невъзможно.

Това за изконсумирането, атрофията или стопяването на жлезата /не помня точния израз/ при надмусколно поставяне на импланти , беше най-голямата глупост изказана от И.Стоянов от времето, когато се беше обявил за "ПЛАСТИЧНИЯ ХИРУРГ НА ЗВЕЗДИТЕ". :bravo:

"buba-77", мисля, че нямаш основание за подобни притеснения. По-вероятно е импланта да не се е фиксирал и/или подкожната тъкан да не се е затворила, но най-добре е да установиш какво точно е, с преглед при доктор. :2043:

Kristee
31st March 2010, 14:53
Инкааааа, имаш ли новини?
При мен дясната гърда също е по-твърда от самото начало.

боряна христова
31st March 2010, 15:19
мен многоо ме дразни като имам разлика в твърдоста на гърдите :!: :!: Миналата седмица се обаждах в клиниката за да си запиша час,но докрора го нямало и така....сега трябва да чакам и тези празници да минат ...

buba-77
1st April 2010, 12:50
"buba-77", мисля, че нямаш основание за подобни притеснения. По-вероятно е импланта да не се е фиксирал и/или подкожната тъкан да не се е затворила, но най-добре е да установиш какво точно е, с преглед при доктор. :2043:
импланта да не се е фиксирал :?: :?: :?: :?:
подкожната тъкан дане се е затворила :?: :?: :?: :?: :?:
Странно по точно какво искаш да кажеш :roll:
Това което усещам аз е ,че в долната част на гърдата през кожата напипвам обвивката на импланта.Преди не беше така.В горната част където импланта не тежи всичко си е наред и собствената ми тъкан се напипва как покрива импланта . Това е резултат при мен които се получи след две години с надмускулни ипланти :evil:
Относно доктора който препоръчваш вече си направих мамаография.На снимката повече от ясно се вижда къде има и къде няма жлезна тъкан.

боряна христова
1st April 2010, 13:47
"buba-77", мисля, че нямаш основание за подобни притеснения. По-вероятно е импланта да не се е фиксирал и/или подкожната тъкан да не се е затворила, но най-добре е да установиш какво точно е, с преглед при доктор. :2043:
импланта да не се е фиксирал :?: :?: :?: :?:
подкожната тъкан дане се е затворила :?: :?: :?: :?: :?:
Странно по точно какво искаш да кажеш :roll:
Това което усещам аз е ,че в долната част на гърдата през кожата напипвам обвивката на импланта.Преди не беше така.В горната част където импланта не тежи всичко си е наред и собствената ми тъкан се напипва как покрива импланта . Това е резултат при мен които се получи след две години с надмускулни ипланти :evil:
Относно доктора който препоръчваш вече си направих мамаография.На снимката повече от ясно се вижда къде има и къде няма жлезна тъкан.ще разтълкувате ли :?: :?: :?:

te_dda
1st April 2010, 18:23
"buba-77", мисля, че нямаш основание за подобни притеснения. По-вероятно е импланта да не се е фиксирал и/или подкожната тъкан да не се е затворила, но най-добре е да установиш какво точно е, с преглед при доктор. ok

не е възможно нито едното , нито другото - в какъвто и да е случай...абсолютно нормално е да се опипва импланта в долната част - там, където няма мускул....изцяло покритите от мускул импланти са в редки случаи и то при малки кубатури.....затова почти на всички имплантите ни остават непокрити в долната част от мускул и лесно се напипват ръбовете и материята им... !!

everlast
4th April 2010, 23:31
buba-77, няколко лекари са ми обяснили, че след имплантиране с разрез отдолу, практика е да се шие на 3 нива. Първо се зашива фасцията за да не се смъква импланта, след това се зашива подкожната тъкан (тя можело и да се залепи) и накрая се прави повърхностния шев. Имплантите не въздеистват унищожително на жлезата, но може да се намества в тъканите ако някой не се е фиксирал и се движи. Затова е хубаво да установиш защо напипваш импланта през кожата ако преди това не е било така. Щом имаш снимка, питай няколко доктора...

Inkaaa
6th April 2010, 16:04
Добре съм, нищо ми няма, просто трябва да внимавам с фитнеса! :D

Baji
7th September 2011, 16:59
изглежда и аз допрях до там...от 9 години съм със силикон на McGhan, подмускулно. Винаги ме наболяваха гърдите, а и са сравнително твърди, въпреки това ми е много удобно с тях. Преди месец забелязах едно топче в горната част на ръба на импланта (според мен), не ме болеше. Отидох на контролен преглед при гинеколожката ми и й го показах, тя помисли, че е КК или киста. Предложи ми да си взема нов час, за да ме погледне на ултразвук (много пациентки чакаха реда си). Взех си час и не мислех повече за топчето...докато не ми се обади гинеколожката да ми каже, че трябва да отида по-скоро, т.е. даде ми друг час. Това така ме стрестна (помислих си, че може да се опасява, че не е толкова безобидно), че започнах да си опипвам всеки ден топчето и да си масажирам гърдата. Така че от няколко дни ме боли не само тя, а и ръката, дори плешката и всичко, което може да боли около нея...Сега прочетох, че такива топчета могат да се образуват от КК, мисля, че това ще е по-малкото зло. След няколко дни ще знам какво е, но дотогава...поне ще се опитам да не се пипам повече, явно това влошава нещата. Много пъти съм си го мислила през тези 9 години, от една страна, удобно е да имаш хубав и стегнат бюст, от друга, струва ли си да се мъчиш с чужди тела под едно от най-чувствителните места на тялото си? Като че ли везната накланя към НЕ БИХ ГО НАПРАВИЛА ОТНОВО...между другото, познава ли някоя от вас мъж, който харесва силиконови гърди?!!!

ЛИСКУ
7th September 2011, 17:32
9 години! Браво, ето един истински ветеран!!! :-)
Нали казват, че на около 10-15 години имплантите е хубаво да се подменят - явно просто ти е дошло времето...
Но не мисля, че топчето означава КК - по-скоро може да е някаква киста или нагъване на импланта, което напипваш като топче?
Защо си ходила при гинеколожка, а не при хирурга си?

Познавам мъже, които харесват жени със силикон, а доста от тях не могат да различат кои са със и кои не...ако, разбира се, са направени не брутално изглеждащи като балони :-)

Твоят мъж/ или гадже/ гаджета какво са ти казвали по въпроса? :-)

Baji
7th September 2011, 21:14
нямах предвид естетичната страна, в това отношение съм 100% доволна. става дума за усещането.

ЛИСКУ
7th September 2011, 21:41
Ти пак не ми отговори на въпросите.
Усещането...какво толкова? Малко по-твърди гърди, нищо повече. При моите мекици преди това даже и сега са меки ;-) Просто са по-малко подвижни, по-статични. Не се лашкат насам-натам :-)
Това да е проблема само...:-)

Защо не отидеш при хирурга? Той ще има по-ясна представа какво е това странно нещо, което напипваш, и ще ти даде ориентир. Не мисля, че по описанията е КК.

Нелка
8th September 2011, 01:01
Baji, без да те успокоявам безпричинно - най-страшните неща по гърдите не болят. Най-лесно може да се види ако е нещо злокачествено, като се наведеш надолу, мястото на топчето хлътва ли? Променя ли формата на гърдата...
Не звучи като КК наистина, но на мен друго ми направи впечатление - нормално ли е 9 години след операцията, гърдите все още да те наболяват? Говорила ли си с хирурга си по този въпрос?

По темата(защото аз планувам мамопластика) - има ли жени, които постояяно ги болят гърдите? И това трябва ли да се приема като нещо нормално?

ЛИСКУ
8th September 2011, 07:52
По темата(защото аз планувам мамопластика) - има ли жени, които постояяно ги болят гърдите? И това трябва ли да се приема като нещо нормално?

И на мен ми е интересен този въпрос.
Не мисля, че е нормално.
Мен лично за моите скромни 5-6 месеца не са ме боляли, с изключение на един ден. Тогава много се паникьосах и отчаях, но цялата работа беше за един ден. Нали казват, че в този период още се намествали :-)
Нормалното съсътояние е да не ги усещаш, да не усещаш чуждото тяло.

КК води до промяна в изгледа на гърдата, болезнена и твърда е. Не мисля, че това топче е КК.

te_dda
9th September 2011, 21:59
между другото, познава ли някоя от вас мъж, който харесва силиконови гърди?!!!

естесвено,че има...освен това от силиконови до силиконови гърди има огромна разлика..според мен можете,които са категорично"против", са тези, които или никога не са били с жена с импланти, или са били с жена, с неестетично направен бюст и най-вече бюст,наподобяващ залепени пластмасови топки....а такива има много.....и незнам наистина това на кой се харесва....и на мен не ми харесва.....едно меки анатомични импланти, поставени подмускулно, с една умерена анатомична визия, незнам на кого не биха харесали и на вид, и на пипане....може би на тези, за които "гроздето е кисело" ......

te_dda
9th September 2011, 22:01
има ли жени, които постояяно ги болят гърдите?

не, болката няма как да се възприеме като нещо нормално....самото явлени" болка" се появява само там, където нещо не е наред акто исгнал на тялото....в противен случай щеше кое се сети-това да ни боли, без причина.....егати ужаса :))))

блонди
11th September 2011, 19:27
През тези 9 години болката постоянна ли е?Или в определен период, или след нещо натоварващо..............При всички случаи отиди на мамолог и на хирург,а не на гинеколог.Едно топче от най-безобидното нещо ,може и нещо по-лошо да се окаже.И болката като ниво и степен каква-рледполагам е поносима ,за да не си и обърнала внимание до този момент :)

блонди
16th October 2011, 15:19
Да - пазене от удар, от вдигане на тежко и натоварване на гръдните мускули. Това е, което трябва да се внимава - останалото не зависи от усилията ни, за съжаление.

Гуен ,цитарем те ,въпреки ,че е било отдавна.Какво е нормалното и безопасно натоварване,което могат да понесат гръдните мускули.Такова ,което да не предизвика ротация и КК?

pimcidinci
16th October 2011, 15:37
Мене пък ме интересува ударът.Колко силно трябва да са те бутнали за да се получи КК .След какъв период от време се появяват симптомите,и болката ескалира или е постоянна и непроменлива?

gwendoline
16th October 2011, 17:57
Гуен ,цитарем те ,въпреки ,че е било отдавна.Какво е нормалното и безопасно натоварване,което могат да понесат гръдните мускули.Такова ,което да не предизвика ротация и КК?
Първо искам да се отгранича от твърденито, че натоварването на мускулите има общо с капсулната контрактура. Или даже да има - аз лично не го знам това.Ще си позволя да се самоцитирам и аз отпреди две години:
Така е....никоя не е застрахована - във всеки един момент може да се случи да имаме този проблем независимо при кого сме оперирани, с кой метод, с какви импланти и колко сме си ги "пазили".... :roll:
Когато написах да се внимава с натоварването на гръдните мускули имах предвид най-общо нещата, с които трябва да внимаваме; за да пазим гърдите си от усложнения (в това число ротация, болки, изместване на импланта...)Доколкото ни е възможно, де... Няма универсално правило, което да ти каже кое е нормално и безопасно. Примерно (хипотетично казано) моите гръдни мускули са слаби или атрофирали; ти имаш силно развити пекторални мускуи. Натоварването, което може да е вредно за мен, за теб е детска играчка, нали...? Така че... няма как да ти отговори някой, мисля, на този въпрос.
Що се отнася до ротацията - по мое мнение по-често тя е следствие на широко направен джоб, а не ей така от самосебе си, видиш ли след буен секс...Да се завърти импланта не е невъзможно, но е такава рядкост, че не мисля че си заслужава да се коментира като риск. За цялото си наблюдение върху една камара пациентки за няколко години - само при една съм виждала такова нещо.

gwendoline
16th October 2011, 18:01
Мене пък ме интересува ударът.Колко силно трябва да са те бутнали ...?
:2009::2009::2009:

Мисля, че ако те бутат - КК ти е най-малкия проблем, честно казано. Все още не е доказано черно на бяло, че КК се предизвиква от удар. Би могло да бъде някаква предпоставка, но като цяло....не знам някой да има такива доводи...

pimcidinci
16th October 2011, 18:18
Гуени мерси за успокоението,какво още мога да очаквам? Като например:....цял ден чета,имаше една съфорумка която имаше проблеми пак при удар и нещата бяха сериозни.При мене палавото ми куче така скочи върху мене ,че паднах . Но той ме бутна като с двете лапи се допря от външната страна на лявата ми гърда и мишницата.Тогава ме заболя,но не го взех на сериозно,но от вчера си имам болка,а от днес и ареолата ме боли и ми е изтръпнала,но формата на гърдата си ми е нормална и при допир не е твърда.Ох няма ли вече да става утре ...

gwendoline
16th October 2011, 21:04
В подобен случай нормално гърдата или мястото на удара да са травмирани и могат да те поболват няколко дни или да са изтръпнали...но най-добре това доктор да ти го каже! Звънни по телефона - тези хора трябва да бъдат обезпокоявани именно при проблеми! Или по-точно, преди да се е превърнало в проблем!

pimcidinci
18th October 2011, 22:11
Гуени пак си права,леко травмирани....нищо неоткриват...

gwendoline
19th October 2011, 08:09
леко травмирани....нищо неоткриват...
Че то това е добра новина:1223::2043: