PDA

View Full Version : Проблем


georg__
14th October 2007, 22:52
Здравейте,

искрено се надявам някой тук да ми помогне! От известно време имам подути лимфни възли от двете страни на шията. Отначало имах само по средата, ходих на лекар и той ми предписа "Клацар", който ми подейства, но много бавно. За сравнение същия проблем го имах и преди една година и личната ми лекарка ми предписа "Оспамокс", който ми подейства много бързо. Сега обаче са ми се подули и от двете страни. Също така усещам, че жилите ми на врата са напрегнати - възможно ли е да е някакво възпаление на нервите в областта на шията? Възможно ли е и гръбначно изкривяване да причини подобно възпаление и оттук и лимфните ми възли да се подуят?


Предварително ви благодаря!

mallina
12th December 2007, 21:46
и на мен ми се появи преди около седмица. Топче отляво на врата. Отначало помислих, че е пъпка, но вчера погледнах и не е. хвана ме голяма паника. Утре ше ходя на лекар и ще ти кажа. Виждам, че си писал преди месец и никой не тие отговорил. Кажи какво става с теб.

bibisi222
14th December 2007, 10:05
Ако е единичен увеличен лимфен възел и е болезнен може и с зачервяване наоколо най-вероятно е лимфаденит-възпален л.възел.необходимо е да се потърси инфекциозно огнище наоколо-болни зъби ангина възпалено ухо идр.тъй като л.възли реагират при налична фокална инфекция.Лечението е антибиотично по преценка на лекуващия лекар като е необходимо да се премахне най-вече първичното огнище.

bibisi222
14th December 2007, 10:06
Пропуснах да кажа че е добре да се пусне пълна кръвна картина с диференциално броене за да се види количеството на лимфоцитите.