PDA

View Full Version : хормонална терапия - Duphaston


Magikka
22nd October 2007, 10:06
Чудех се дали да не си задам въпроса в темата за противозачатъчните, но Duphaston всъщност съвсем не е противозачатъчно средство. И така... гинеколожката ми пусна хормонални изследвания във връзка със нередовен цикъл и данни за поликистоза и се оказа, че някакъв хормон LH е завишен. Първоначалната и идея беше да ми предпише противозачатъчни, но след като и обясних, че сестра ми е получила тромбофлебит най-вероятно като страничен ефект от противозачатъчни, тя каза, че в такъв случай не може да ми ги предпише и ми предписа Duphaston. Някой пил ли го е това? Напълнява ли се от него? И изобщо някой ако има някаква информация от личен опит ще се радвам да сподели.

Babri
22nd October 2007, 10:26
Аз съм пила Дуфастон 3 месеца,поради това че два хормона бяха в много ниско количество т.е.почти ги нямаше.И докторката ми предписа това лекарство.През това време,докато ги пиех,не напълнях въобще и цикълът ми беше супер точен.След това ги спрях,защото са хормони и имат странични реакции.И трябва да се пият само ако е абсолютно необходимо.

Magikka
22nd October 2007, 10:39
Аз трябва да ги пия 6 месеца....но ти след като ги спря ефекта от тях запази ли се? Защото ако след това всичко си е както преди какъв е смисъла?

Puppito
22nd October 2007, 10:52
Аз пък сега чувам, че може толкова дълго време да се пие Дуфастон. :2016: Аз съм ползвала 2 пъти – и двата пъти, за да предизвика цикъл. Единия път беше инжекция (мисля, че 2 или 3 дни ми биеха вечер по 1 инжекция), а втория път беше в началото на миналия месец – пих го 10 дни пак с цел да предизвика поява на цикъл (4 месеца нямах такъв). Подух се ужасно, имах чувството, че ще се пръсна. :2040: Гърдите ми бяха станали тройни…жалко че не си останаха такива. :1246:

mmmmmmm
22nd October 2007, 10:57
Аз пих Дуфастон доста време- дори повече от половин година. При мен проблемът беше липсващ цикъл, в следствие на рязко намаляване на теглото. Докато го пих си имах мензис всеки месец, беше ми абсолютно редовен и точен. При мен нямаше никакви странични ефекти,като напълняване, окосмяване, пъпки и т.н. Само че като спрях Дуфастона, и цикъла спря да ми идва. Една приятелка пи Дуфастон по същата причина като мен, но пък тя като го спря си имаше редовен цикъл. При нея също нямаше странични ефекти

Babri
22nd October 2007, 11:20
След като спрях Дуфастона,трябваше да си направя изследвания за хормоните и да видя дали са се повишили,ама аз не го направих.Сега цикълът ми идва почти на датата.

Magikka
22nd October 2007, 11:43
А някой може ли да ме ориентира колко струва... Май се престраших да го почвам :) Иначе гледах на сайта на производителя(в БГ) описание и има ужасно много начини на приемане, като дозировка, брой дни и т.н. в зависимост от проблема, за който е предписано. Аз трябва да го пия от 14 ден до 25-ти ден от цикъла по 2 хапчета на ден

mmmmmmm
22nd October 2007, 12:02
Аз като го пих (ама това беше преди около 2 години), струваше към 15лв. Май трябваше да приемам 2 хапчета на ден- едно сутрин и 1 вечер

Babri
22nd October 2007, 12:14
Да,към 15 лева е.Аз трябваше да го пия от 1-я ден на цикъла 10 дни по 1 хапче.

Виви
14th November 2007, 17:46
Да,към 15 лева е.Аз трябваше да го пия от 1-я ден на цикъла 10 дни по 1 хапче. :girl_dance: И мен ме интересуваше темата и доколкото разбирам - никой няма страничен ефект от приема на Дуфастон?[/img]

Magikka
15th November 2007, 09:51
Аз го започнах ама още е рано да споделя как ми се е отразил.... Но съм учудена, че листовката в кутийката е много скромна....почти нищо не пише....но ще видим

Babri
15th November 2007, 10:21
Ако се пие дълго време,може би ще се проявят някакви странични ефекти.Все пак са хормони и никак на са безобидни.

Виви
15th November 2007, 17:26
:girl_dance: Днес си купих Диоскорея корени,това е Див ямс на капсули.Предназначение:Пом ага поддържането на нормален хормонален статус по време на полово съзряване,предменопауза и климакс.Съдейства за регулиране и оптимизиране функциите на жлезите с вътр.сенреция.Допринася за забавяне на типичните старчески заболявания в съчетание със стимулиращ ефект върху емоциите и психиката.Продуктът е хранителна добавка,а не лекарствено средство.Противопоказания: не са известни. Това преписах от опаковката,но приятелка ми каза,че Дивият ямс е най-добрият естествен доставчик на прогестерон.Четох някъде,че на остров жените редовно се хранели с него и до 60-70 години били жизнени и с цикъл! Всичко е възможно. Още не съм го пробвала - ще видим, но смятам да отида на лекар все пак.Успех! :girl_haha:

Magikka
11th December 2007, 09:26
Някой знае ли какво се прави ако се пропусне приема на едно хапче. НА листовката за съжаление не пише и не знам какво да направя...

мъни
12th December 2007, 06:47
Пих дуфастон близо година и половина.Теглото си запазих и нямаше задържане на вода и там другите странични ефекти.Регулираше цикъла.Но щом го спрях веднага си дойде старото положение.Николай Генов от Панацея ме лекуваше с него.После смених доктора и се оказа че е трябвало да направи абразио, а не да пия дуфастон. Появи ми се киста в чер.дроб и казват че е хормонална.Но все пак аз съм го пила по-дълъг период от вас.Тъй, че с хормоните ...по кратко!

Desi82
13th December 2007, 11:09
Здравейте! И аз имам такъв проблем с цикъла. 5-6 години приемах противозачатъчни и преди 1 година реших да ги спра. Но за 6 месеца ми дойде само веднъж, направих си изследвания и се оказа, че имам много нисък прогестерон и ми изписаха лечение с дуфастон. След 2-та опаковка ми закъсня и се оказа, че се е появила киста 6,6см. Гинеколожката ми изписа лечение с контрацептиви регулон за 3 месеца. За щастие кистат се беше спукала след 1-я месец. Сега съм на третата опаковка и смятам като ги свърша да пробвам един прогестеронов крем Moon rise, който съдържа само билки и див ямс за който пише Вики. Някой пробвал ли го е и какви са отзивите?

shelley
8th February 2008, 20:58
Не знам за вас, но аз пих Дуфастон преди около 4 години и започнах да се окосмявам по лицето! от тогава за регулиране на менструацията пия Диане 35 и съм много доволна като по часовник е. Плюс това съм чела в други форуми за дуфастон, много момичета имат проблеми от него.

Desi82
9th February 2008, 17:44
Аз бих искала да споделя, че само месец след като ползвах крема Муун райз и ми дойде. Не мога да повярвам дори след толкова години хормонален дисбаланс и нередовна менструация. :D

shelley
9th February 2008, 20:16
Деси, това е добре, но дали ще продължи да ти идва редовно? Защото и на мен сега ми е много редовен с Диане 35, но като ги спра и ми закъснява с по 3 месеца :cry:

Desi82
12th February 2008, 11:51
Ами и на мен ми идваше редовно като пих противозачатъчни, но като ги спирах ваобще не ми идваше и пак започвах. Така, че реших да пробвам някакъв алтернативен метод. Продължавам да се мажа с кремчето и ще видим следващия месец! :D

mariamarymasha
11th April 2009, 10:15
Здравейте,
Наскоро ми изписаха Duphaston - за регулиране на хормоналния баланс, а оттам - на месечния цикъл. Порових се в интернет, включително и в този сайт и прочетох, че ефикасен заместител може да бъде дивият ямс - диоскореята. Смятам да опитам с хомеопатията, защото вярвам, че тя може наистина да помага. Проблемът ми е, че не знам какви таблетки и на коя фирма да си взема... В момента имам на Boiron, но няма упътване, а нищо не казаха и в аптеката.
Откирих на капки - ЕДЛикуид ™ ФЕМЕЙЛ АКТИВ.
Бихте ли ми препоръчали хомеопатично лекарство с див ямс, което вече сте опитали.

diastemma
11th April 2009, 15:57
Ох, недейте с това "интернет" самолечение. Защото за ефекта на Дюфастона (и за контрола му) отговорност носи докторът, който го е предписал, а за самолечението - никой, и после ще се сърдим сами на себе си.
Освен това лекарството не ми изглежда хомеопатично, а като спиртен (или друг) извлек от растение, което вече не спада към хомеопатията (лечение с микродози вещества) а към фитотерапията (лечение с растения).

mariamarymasha
11th April 2009, 17:19
благодаря ви за бързия отговор. признавам, че не съм съвсем запозната с разликата между хомеопатия и фитотерапия, но все пак не отговаряте на въпроса ми. Бих предпочела просто да ми дадете повече информация.
Идеята ми е не да отричам медицината и връзката ми лекаря, а да потърся по-подробна информация и споделен опит за алтернативни методи. Ако щете за да ги обсъдя с лекаря си. Съгласете се все пак, че лекарите бързат да ни натъпчат с химия.
Но иначе с лекар или без - без начение кой носи отговорността, ние си носим последиците.

Nelito22
12th April 2009, 18:14
Моля ви за помощ, понеже имам същия проблем. От октомври 2008 и аз съм на същото положение. След проблеми, главоболия и нерви, цикълът ми спря. Започнах да се надувам и да качвам кг, имам чувството, че с всеки изминал ден все повече и вече се чувствам УЖАСНО. Гинеколожката ми назначи изследване - кръвна захар и щитовидна жлеза. За мое щастие, резултатите бяха добри. След това изследвахме хормоните - резултатите отново са добри. Назначи ми лечение с Дуфастон. Да, от него цикълът ми идва, но кг-те продължават да се качват и продължавам да се подувам. Чувствам се като БАЛОН. Моля Ви за съвет. Не мога повече така да карам. Ще се пръснааа! Благодаря Ви предварително!!!

Desi82
13th April 2009, 08:08
Здравейте! Аз преди година и няколко месеца писах в тази тема, че започвам да се лекувам сама чрез алтернативен метод т.е. реших сама да започна да изполвам крем Муун райз, който е прогестеронов и е на основата на див ямс и други билки. От тогава не съм спирала да го ползвам, много съм доволна. Цикълът ми не е на 28дни, варира между 33-40дни. Но това си е постижение за мен, защото преди това години наред имах проблеми, пих противозачатъчни и без тях просто не ми идваше. Така, че има алтернативно лечение, не се отчайвайте. :D

snejinkata
13th April 2009, 14:22
Здравейте момичета! :D И аз да се включа със същия проблем. Първо да започна от там, че пих доста години противозачатъчни( 5г) без никаква почивка. И когато реших да ги спра, цикълът ми естествено изчезна. Изобщо 2-3 месеца-нищо. Нормално посъветвах се с гинеколог, който ми каза, че имам поликистозни яйчници и ми изписа Дуфастон и след като дойде цикълът- хормонални изследвания. Пих дуфастона и реших да чуя и още едно лекарско мнение, според което пшоликистозни яйчници нямах, според лекарката е имало такива образувания поради дългата липса на цикъл. И изследвах пролактина, който беше в норма. Продължих да пия Дуфастона 5-6 мес. Цикъл имах, макар и крайно оскъден. През това време се засили окосмяването по лицето, което никога не съм имала. Не знам да се дължи точно на Дуфастона де! Обаче реших да направя лека пауза и хоп, пак същото, няма и няма цикъл :? И хайде пак по лекари-този път при ендокринолог-прегледи, изседвания на 5 хормона-всичко в норма. Изписа ми Siofor, което се оказа лекарство за диабетици, за намаляне на нивото на кръвната захар. С мнооого съмнения и опити да ме откаже от страна на майка ми го почнах, но 5 те дена, през които го пих просто имах ужасно стомашно неразположение и есетествено го спрях. Този месец не пих Дуфастона и уви пак същата работа-"няма никой" :cry: Вече не знам какво да правя-не искам противозачатъчни вече, не искам хормони-обаче какво да е???? Така че според мен Дуфастона е временно решение на проблема с липсващия цикъл. Дано само при мен да е така.

Nelito22
13th April 2009, 14:40
Моят проблем е абсолютно същият, с тази резлика, че цикълът ми спря след преживян стрес, нерви и притеснения, а на теб след спиране на противозачатъчни. След всичките направени изследвания, гинеколожката ми препоръча да пия Дуфастон 6 месеца, от него цикълът ми идва, без него - не!!! И аз не искам да пия хапчета и всякакви химии, но вече не знам какво да правя. Ти задържаш ли вода от Дуфастона и качваш ли килограми? При мен това е основният проблем, много е наприятно... :(

Desi82
13th April 2009, 15:09
Ами и аз бях по същия начин, но на мен от употребата на дуфастон ми се появи киста на яйчника и пак ми предписаха противозачатъчни за 3месеца. Това беше края на 2007г. От януари 2008 до сега ползвам крема за който обясних по-горе и ми се появи цикъла.

snejinkata
13th April 2009, 15:11
Ами мисля, че не. И сега като не ги пия не виждам някаква промяна. Обаче с окосмяването е гадно, но все пак не съм 100% сигурна, че е от Дуфастона, но едно е ясно-имам някакъв проблем, който всички лекари решават лесно-"ами пийте Дуфастон, ако се наложи и година, за да се нормализира цикълът" А после? Не знам и аз :( И като гледам колко момичета имат такива проблеми :!: Все пак най-голямото ми притеснение е, че може да има проблем със евентуално забременяване. Все още не знам-не сме пробвали с приятелят ми, но се притеснявам-все пак съм на 24г.-нормално е да мисля и за това.

Be.sun
13th April 2009, 15:41
Аз също съм пила Дуфастон, поради липсата на цикъл и силните болки и неразположения.
Този месец ми беше 6 поред, т.е последната опаковка която изпих, дори не цялата и цикъла ми до този момент беше редовен. Опасения имам за следващият път. Надявам се всичко да е ОК.
Гинеколожката ми го изписа, защото цикъла ми идваше през 1 и 1/2 - 2 месеца, което никак не е приятно, изнервящо, дори беше и доста оскъден.
За сега нещата са ОК. Чувствам се добре. Не съм качила килограми /а имам нужда :p / нямам допълнително окосмяване / то се получава по- скоро ако пиете в допълнение Герикапс или Геритамин, но на мен ми действа само като по-бърз растеж на космите под мишницата и на друго интимно място :)/
Дано вече да нямам проблеми , защото е много лошо на една жена да и закъснява много, дори и да липсва цикъла.
Успех на всички момичета като мен. Дано намерим най-добрия начин за справяне с проблема!!!

Nelito22
13th April 2009, 15:42
Деси82 : Този крем от аптека ли се купува? Ти ако спреш да се мажеш с него отново ли ще имаш проблеми? Да търся ли друг специалист? Дали Дуфастона е за мен, след като се подувам?! Но, всъщност, аз започнах да се подувам когато цикълът ми спря, но и от хормоните - също.
Снежинката : Аз съм на 29г. и също имам притеснението като теб. Лошото е, че когато спра приема на хапчета, и цикълът спира...Но, аз не мога вечно да ги пия :( :( :(

Nelito22
13th April 2009, 15:47
bibich87 : Най-сърдечно ти желая вече всичко да е наред и да не се налага повече да пиеш хапчета! УСПЕХ!!! :wink:

mariamarymasha
13th April 2009, 17:32
Здравейте, Преди да се хвърлям на Дуфастон, все пак си купих на Boiron - dioscorea 9. Мисля да го пия по схемата на Дуфастона - между 14 и 25-тия ден. Сега ми остава позитивното мислене. Моля ви стискайте ми палци.

Desi82
14th April 2009, 07:43
Nelito22, този крем е изцяло на билкова основа и си го поръчвам от фирма Аквасорс, в аптеките не го продават. Той балансира всички хормони в организма и по принцип е хубаво да се ползва дълго време, в началото по-често след това по-рядко. Тъй като живеем в среда, която е силно токсична и която влияе изключително много на хормоналния баланс не виждам защо трябва да се спира. Вие пиете хормони за да ви идва цикъла, като ги спрете-спира и цикъла. Може да прочетете за крем Moon rise в този сайт: www.anhira.com

sladko_frape
15th April 2009, 16:19
Тй като за първи път пия Дуфастон и имам само едно питане за сега: Преди и след ядене да го пия, защтото в листофката нищо не пише?
Предварително Ви Благодаря.

Nelito22
15th April 2009, 16:36
Аз го пия сутрин и вечер след хранене. Така ми каза гинеколожката. Успех!

sladko_frape
15th April 2009, 16:50
Мерси, Nelito22. :)

Nelito22
15th April 2009, 18:42
Desi82, мерси за информацията :wink:
Разгледах сайта и продуктите на Аквасорс, има и доста полезна информация. Всичко звучи много добре, а още повече го пишеш ти, която използваш продуктите им. Би ли ми казала каква е цената на този крем. Благодаря ти! :)

Desi82
16th April 2009, 08:04
Кремът струва 50лв. В началото една опаковка ще ти стига за месец и половина, а след това за 2-3месеца. Зависи от много неща, хубаво е да се приемат и някои от добавките като например водорасли и есенциални мастни киселини, които са много важни за регулиране на цикъла.

Т-Е-Д-И
16th April 2009, 08:39
А този крем трябва ли да се препише от доктор, или така насвоя глава?

Desi82
16th April 2009, 14:38
Ами аз толкова години обикалях различни некадърни доктори и всичките си знаят тяхното, противозачатъчни или дуфастон, друго решение няма. И така на своя глава реших да изпробвам алтернативен метод, проучих крема, на който съвсем случайно попаднах в интернет пространството и си го поръчах. И вече година и няколко месеца си го ползвам непрекъснато, само като ми дойде правя пауза от 6-7дена. Ползвам и някои от добавките, защото организма трябва да се подхрани с витамини, минерали и есенциални мастни киселини въпреки, че се храня много здравословно.

Yana516
29th June 2009, 01:58
Здравейте момичета
Казвам се Марияна и сам на 46 години.От 2,3 години имам проблеми с цикъла и е нормално да се оцаква пременопауза.Какво ме накара да ви пиша и да искам съвет.То е ясно че цикъла се разрежда,но как да го задаргим за подълго време,билки или омеопатия.Разкажете ваши прежевявания.Задържам вода и една инконтененца просто немога да контролирам глад,постоянен...какво да се предприеме,помогнете ако никoй знае лек

Be.sun
29th June 2009, 12:24
Здравей Yana516,

за задържане на цикъла ... , майка ми много от рано започна да влиза в менопаузата , и е нередно жена на 40 години да няма цикъл и гинеколожката и изиса Климонорм, пие го вече няколко години и всичко е ОК. Няма тези топли и студени вълни както преди и куп подобни оплаквания . Не съм много веща по въпроса, но най-добре отиди на лекар и там да те прегледат и предпишат някакво лечение.
Успех :)

Rochellkaa
24th November 2009, 15:09
Аз пък редовно си пия Дуфастон,за да ми дойде.Иначе мнооого рядко си идва само. :cry:

rossi_spi
6th May 2010, 09:41
Момичета, а изследвали ли сте си хипофиза, надбъбречна, щитовидна жлеза? И аз така години се тъпчех с Дуфастон и Оргаметрил, докато не се откри първопричината за нередовния цикъл, която се оказа в хипофизата. Нищо не ви коства да проверите и това - изследва се с рентген на села турцика. Наистина не ви говоря празни приказки, защото съм минала по този път, даже не съм убедена, че съм го извървяла...но се надявам всичко занапред да е ок.

siseto90
7th May 2010, 19:04
На мен тази година за втори път ми се случи 3 месеца да нямам цикъл, отидох на лекар и той пак ми изписа Дуфастон (само че предния път пих 10 дни по 2, сега 5 дни по 4 на ден) и ми каза, че 7-10 дни след като го спра, трябва да ми дойде. Проблемът е, че днес е 11 ден и не ми е дошло. Като свършат почивните дни, ще отида пак на преглед, но междувременно започнах да се паникьосвам и да чета насам-натам от какво може да се получи такова нещо. Като си правите хормонални изследвания, колко време отнема да излязат резултатите?

sing
4th July 2010, 21:10
Аз напълно се отказах от тези хормонални, само проблеми ми създаваха... Много съм доволна от билката Бял равнец, откакто я пия цикълът ми е часовник, а това не е било никога преди! :D

eli_eli_eli_to
21st July 2010, 16:17
Здравейте,
На 22 години съм. Имам нередовна менструация от малка. Преди 3 години имаше период от 3 месеца, в който не ми дойде. Лекарят ми изписа Ясмин, пих ги 8 месеца, но от тях ми се появи фиброаденом в гърдата. Оперираха ме ( преди година ми бяха оперирали и другата гърда, защото и там ми се беше появило). Иначе докато си пиех Ясмин, всичко беше наред с менструацията ми, но като ги спрях си продължи да ми е нередовна. Идва ми на около 38 дни. Последният път ми дойде на 10 юни, а на 28 юни започна да ми тече кафеникаво даже има и малки съсиреци и така е досега вече 2 седмици. Имам поликистозни яйчници и се чудя дали е възможно кистичките да се пукат и затова да ми тече? или може би не е от това. Много се притеснявам. И също искам да попитам дали ще имам проблеми със забременяването, защото до 1-2 години мисля да ми се случи. Ходих на лекар, изписаха ми дуфастон, но се чудя дали да го пия, защото чета че има странични ефекти- напълняване например, както и че го пият жени, които искат да забременеят. Незнам какво да правя, много съм объркана. Чудя се дали че ми спре кафявото течение ако не пия дуфастона......
Благодаря Ви предварително за отговора.\

dora7511
21st July 2010, 22:28
И аз имах шашав цикъл и на няколко пъти през годините са ми изписвали противозачатъчни или Дуфастон.Ефекта абселютно временен-докато се пият.И после пак старата песен.Отдавна спрях с тези опити с моето тяло, синтетичните хрмони са много вредни.
Търсете първо алтернативи- билколечение, хомеопатя, естествени добавки, масла и т.н.
Другото е само симптоматично замазване на картинката и води до други вреди на цялото здраве.
Наскоро д-р Папазова говори за хормоналния геноцид при Гала.

petranica
30th September 2010, 08:10
Ето линк към крем Муун райз (http://superhrani.blogspot.com/2009/04/blog-post_1370.html) с ектракт от див ямс (http://superhrani.blogspot.com/2009/04/blog-post_1370.html).

moni_har
6th October 2010, 13:08
Здравейте,
Аз съм на 27 и след много години пиене на противозъчатъчни (с малки паузи през 2-3 години) реших да ги спра. 3 месеца не ми дойде, като през третия месец започнаха горещи вълни. Гинекологът ми каза да си изследвам хормоните и резултатите бяха много притеснителни - FH над 50, LH над 25. Бях много притеснена, но реших, че независимо какво ми казват лекарите, проблемът е временен. Винаги съм имала много нередовен цикъл. Предписаха ми Дуфастон за 6 месеца. Започнах ги, като на 3-тия месе повторих хормоналните изследвания. Всичко беше в норма! Много ми улекна. Идваше ми нормално докато пиех Дуфастон, но на 6-тия месец ми се появи фоликулярна киста, която се спука сама. В момента не пия Дуфастон и не ми идва отново. И аз мисля да пробвам с крема Moon Rise. Много се надявам да не се върнат горещите вълни и цикълът да ми се нормализира, защото вече мисля за бебе.

Както и да е, от моя личен опит бих посъветвала всички с подобни проблеми да не се задълбочават в изследвания, защото се получава омагьосън кръг, от който няма да излезете. Сигурно ми казаха да си изследвам 100 неща, но аз се ограничих само на хормоните, като мисля вече и тях да не изследвам. Имам чувството, че зад тази фармацефтична идустрия седят много скрити тайни и съм сигурна, че тези противозъчатъчни са виновни за всичко, просто никой не говори открито за истинските им странични ефекти.

moni_har
15th October 2010, 09:27
След 4-тири дни мазане с Moon Rise ми дойде! Трудно ми е да го повярвам. Не знам дали е от кремът, но при моя нередовен цикъл, не виджам друго обяснение. Така че, момичета не се отчайвайте, захвърлете дуфастона и пробвайте с крема. :)

desiska
7th February 2011, 11:48
Здравейте и от мен, на мен ми се наложи да пия дуфастон заради непукнали се фоликули,без да ми направят каквито и да е изследвания.Както и да е.Въпросът ми е дали влияе на настроениета?Не знам дали е съвпадение, но от както започнах да го пие коренно ми се промени настроението.Много съм раздразнителна, нервна и постоянно ме избива на рев.Не мога сама да се търпя вече.Случвало ли се е на някоя от вас?

h4ukova
23rd February 2011, 01:21
Мили момичета, и аз съм минала по вашия път и всичко разказано ми е до болка познато. След като гледах това предаване, вече мисля, че има по-добро решение за нашите проблеми. Аз мисля да опитам.
http://www.youtube.com/watch?v=e-LffJjumwg
http://www.youtube.com/watch?v=xsgpOlz6OPM&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=x8QhKRyOVGg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PdgmrePHLNE&feature=related

За Здраве и Красота
23rd February 2011, 16:17
Не искам и да чуя за това лекарство повече. Сега наблягам на повече натурални терапии и техники и мисля , че ефекта е същия. :good_luck:

daliq
23rd February 2011, 18:13
Не искам и да чуя за това лекарство повече. Сега наблягам на повече натурални терапии и техники и мисля , че ефекта е същия. :good_luck:
Това е лудост , ако знаеш изобщо за какво се пие дуфастона никога няма да напишеш такава глупост. Представяте ли си примерно да си регулирате цикъла с натурални терапии и техники, меко казано несериозно