PDA

View Full Version : Полип на матката


bibi_82
23rd October 2007, 14:19
здравейте момичета,
пускам нова тема защото не видях някъде да е обсъждан въпросът който ме интересува.днес ходих на лекар и се оказа че нямам и следа от кисти вече, което и аз си усещах сама по редица признаци, но все пак трябваше да съм сигурна. само уточнявам че през пролетта ми откриха кистички на левия яйчник за пореден път и вместо противозачатъчни аз реших да пия пчелен прашец , който очевидно ми помогна да се отърва от тия упорити кисти на тоя етап.това съм го споделяла в друга тема - както и да е.
всичко ми е наред с изключение на това че лекарката ми има съмнение че имам малък полип.казвам съмнение защото съм пред менструация и според нея може да е от това.каза да не се притеснявам на този етап и да си следя цикъла в близките месеци и ако забележа че е по-обилен да бягам на преглед пак.като ми каза обаче че полипа се маха с кюртаж и ми се изправи косата. как да не се притеснявам???миналия месец ми се появи някакво кафеникаво зацапване което продължи около седмица, но след цикъла ми не се е появявало повече.а доколкото разбрах това си е симптом за полип.само да уточня че лекарката ми одобри това че пия пчелен прашец и ми изписа още някакви билкови таблетки - Фемикур Н. много ще съм ви благодарна ако по-запознатите от вас споделят опита си с мен.мерси на всички предварително.

Vikoula
24th October 2007, 10:17
здрасти, не се притеснявай за полипа, ако остане.Маха се за нула време. Майка ми имаше и отиде и и го изчистиха. :wink:

Би ли споделила, как пиеш пчелния прашец?
тенкс предварително

Puppito
24th October 2007, 11:09
здрасти, не се притеснявай за полипа, ако остане.Маха се за нула време. Майка ми имаше и отиде и и го изчистиха. :wink: ами къде отиде и как го изчистиха. дай повече подробности.

bibi_82
24th October 2007, 11:14
пие се всяка сутрин на гладно - 1/2 кафена лъжичка прашец в 1/2 чаша вода.аз го накисвам от вечерта защото трудно се разтваря.ако ти е гадно така може да се сложи ималко мед за сладост.така се пие 15 дни и после 15 дни се прави почивка. съхранява се в хладилник прашеца.
иначе за полипа лекарката ми каза че се маха с кюртаж.може и да е проста процедура ама аз хич не сам очарована от тая идея

Vikoula
24th October 2007, 11:46
благодаря за указанията за прашеца.

Разбирам те, че не си очарована, ама като я гледах нея, вообще не беше впечатлена.

Отиде в Шейново с направление за хоспитализация от гинеколожката.Оперира я някакъв доктор, но не си спомням името му, мога да я питам. Беше го питала предварително дали ще я поеме, защото и бяха казали, че е добър и той я пое.Процедурата беше сутринта и слудобед вече я бяха изписали.

anastasia
24th November 2007, 20:43
На 30 години съм и наскоро докторът ми каза че по яйчниците ми има малки кистички, които трябва да изчистя оперативно , иначе ще изкървявам всяка менструация(затова отидох и на лекар)
заради тези кистички се получават и налепи по матката
прочетох за този пчелен прашец и съм заинтригувана
откъде да си го купя- в аптеките продава ли се :roll:

Vikoula
28th November 2007, 11:38
На пазара, където продават мед и пчелни продукти или в магазин за пчелни продукти.

milena127
28th November 2007, 12:07
Аз си го купих от аптека Лечител.

Insatiable86
28th November 2007, 15:26
Съжалявам за офтопика, но бихте ли ми казали, дали този пчелен прашец повлиява и състоянието на кожата? Имам предвид излизането на пъпки и т.н. ... Защото знам, че често при проблеми с яйчниците - кисти, полепи, страда и кожата на лицето. Следователно би трябвало да се повлиява добре... Още веднъж се извинявам за малкото отклонение от темата!!!

bibi_82
28th November 2007, 15:39
Съжалявам за офтопика, но бихте ли ми казали, дали този пчелен прашец повлиява и състоянието на кожата? Имам предвид излизането на пъпки и т.н. ... Защото знам, че често при проблеми с яйчниците - кисти, полепи, страда и кожата на лицето. Следователно би трябвало да се повлиява добре... Още веднъж се извинявам за малкото отклонение от темата!!!

не е отклонение от темата според мен:)наистина пъките са признак за наличието на проблем с яйчниците(не винаги това е причината естествено)пчелния прашец при мен помогна и за изчистването на пъпките и като цяло мисля че кожата ми е станала по-хубава.казват че пчелния прашец регулирал и теглото, но за това не съм съвсем сигурна.в крайна сметка обаче май всичко това е следствие от премахването на кистите по яйчниците, а не толкова на самия пчелен прашец.

Insatiable86
28th November 2007, 15:48
bibi_82 много ти благодаря за бързия отговор, миличка. Съгласна съм с теб, че едното е вънтшно проявление на вътрешен проблем ( в този ред на мисли пъпките, в някои случаи, са признак на проблем с яйчниците). Според мен е важно да се отстрани първопричината в такъв случай, така че започвам и аз с пчелния прашец. И да не е необходимо, поне ще си направя профилактика. Мерси много още веднъж. :lol: А на останалите, които имате проблем с полипи и кисти, надявам се да се справите и да сте здравички вече, защото е много неприятно. Успех! :good_luck:

bibi_82
16th January 2008, 21:02
да ви кажа какво става при мен - май имам проблем - появи ми се извънместруално кървене :2022: пак признак за полип.уплаших се честно казано.отидох днес веднага при личната за направление и утре бягам на лекар. почти съм сигурна какво ще чуя и какво ме очаква но поне се надявам да не е от най-лошите полипи. утре като разбера какво става пак ще пиша. стискайте палци!

glimpse
17th January 2008, 09:06
като ми каза обаче че полипа се маха с кюртаж и ми се изправи косата. как да не се притеснявам???

Аз в момента имам полип в матката и ще ми го махат след няколко седмици. Честно казано от всичко което прочетох в нета видях, че има на шийката на матката и в самата матка, но от теб чувам и за яйчниците...
За матката специално кюртажа се води по-травмиращата процедура, освен това се прави "на сляпо" т.е доктора не вижда какво "стърже" По-модерния метод е с хистероскопия! До колкото четох в нета, във Варна (където явно си) няма хистероскоп. Нямам представа дали може с него да се работи върху яйчниците, но си струва да проучиш!

bibi_82
17th January 2008, 09:22
мерси за инфото.може би е важно да направя уточнението че се оказа че полип може да има или на матката или на влагалището, не и на яйчника.явно съм била толкова стесната като ми е казала лекарката че дори не съм запомнила къде ми е полипа точно. сега обаче пак отивам на лекар и ще разпитам подробно.иначе за този апарат - мисля че има такъв във Варна - ако не се лъжа в Майчин дом, но искрено се надявам дотам да не се стига

glimpse
17th January 2008, 10:17
мерси за инфото.може би е важно да направя уточнението че се оказа че полип може да има или на матката или на влагалището, не и на яйчника.явно съм била толкова стесната като ми е казала лекарката че дори не съм запомнила къде ми е полипа точно. сега обаче пак отивам на лекар и ще разпитам подробно.иначе за този апарат - мисля че има такъв във Варна - ако не се лъжа в Майчин дом, но искрено се надявам дотам да не се стига

Дано не се налага, да....може да е удебелена лигавица и изобщо да не е полип :)

bibi_82
17th January 2008, 14:40
ако знаете само какъв ужас изживях днес.....лекарката ми днес потвърди наличието на полип в кухината на матката който на всичко отгоре е нарастнал двойно за 3 месеца. каза че трябва да се прави абразио... да ви кажа бях ни на земята ни на небето въпреки че го очаквах....все пак реших да се консултирам и с друг специалист.препоръчаха ми Д-р Мичев и хукнах натам - обясних му за какво става въпрос, човека ме прегледа и каза - нищо ти няма....направо ми увисна ченето.аз обяснявам пак за кво съм отишла че най-вероятно имам полип и т.н а той каза - да разбрах ама нямаш полип и всичко си ти е наред.обясни ми че извънмеснтруалното кървене се получава в следствие на хормонални смущения но не е нещо за което трябва да се тревожа и ми предписа някакви витамини и капки които да го регулират. другото което ми обясни е че дори да съм имала полип при положение че не съм раждала до абразио не трябва да се прибягва. и така с моите проблеми - сега се поуспокоих вече.след 2 месеца пак ще отида на преглед.

Renkata
17th January 2008, 16:01
:1202: Егати !!!!! Нямам думи направо! Едно че месеци наред те държат в напрежение, изкарват ти акъла за отрицателно време, парите ти взимат и най- гадното ако се вържеш ще ти разбият здравето /не дай Боже/ :evil: . А кажи ми не е ли за пари цялата работа - нямало друг начин, айде кюртажче, а дай сега тука сумата, и накрая - ходи си вече, нищо ти няма, спасихме те, здрава си като бик!!!! Добре че си съобразила да отидеш и при друг, Биби, те хората затова препоръчват консулт с поне двама лекари! Радвам се, че в крайна сметка имаме хепиенд :2020:

Gia
17th January 2008, 18:18
Абсолютно съм съгласна с Renkata, добре е че се ходи и на друг лекар. Даже може би е добре да не се казва, че някой друг ти е поставил диагнозата, да не се поблазни и той да потвърди да ти прибере парите от процедурата, тцтцтцт.
На моя приятелка нарочно я рязали двойно, само за да приберат повече парите от шевовете. Ужас просто!
Добре, че всичко е наред!

glimpse
18th January 2008, 11:28
ако знаете само какъв ужас изживях днес.....лекарката ми днес потвърди наличието на полип в кухината на матката който на всичко отгоре е нарастнал двойно за 3 месеца. каза че трябва да се прави абразио... да ви кажа бях ни на земята ни на небето въпреки че го очаквах....все пак реших да се консултирам и с друг специалист.препоръчаха ми Д-р Мичев и хукнах натам - обясних му за какво става въпрос, човека ме прегледа и каза - нищо ти няма....направо ми увисна ченето.аз обяснявам пак за кво съм отишла че най-вероятно имам полип и т.н а той каза - да разбрах ама нямаш полип и всичко си ти е наред.обясни ми че извънмеснтруалното кървене се получава в следствие на хормонални смущения но не е нещо за което трябва да се тревожа и ми предписа някакви витамини и капки които да го регулират. другото което ми обясни е че дори да съм имала полип при положение че не съм раждала до абразио не трябва да се прибягва. и така с моите проблеми - сега се поуспокоих вече.след 2 месеца пак ще отида на преглед.

На твое място ще направя още една консултация и при друг специалист....все пак мненията на тези са на двата полюса!
От моята докторка знам следното - преди да се направи заключение трябва да се види няколко пъти през няколко месеца - на ехографа удебелената лигавица и полипа много си приличат. Лигавицата изтича с мензиса, така че след няколко прегледа в различни месеци няма да има съмнение какво е.
http://mamita-bg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=677
Това е което ще ми правят на мен - абразио, кюртаж и тн....звучи още по-страшно :roll:

bibi_82
18th January 2008, 20:02
права си glimpse, мисля да направя и трета консултация но ще изчакам поне месец да видя как ще повлияя от лечението което ми предписа доктора.склонна съм да му вярвам защото ми го препоръчаха като отличен диагностик с дългогодишен опит. все пак няма да се предоверявам след като първата ми диагноза беше съвсем различна и най-вериятно ще отида и на трета консултация при друг.

N 79
21st November 2012, 23:36
zdraveite.na sestra mi i kazaha 4e ima polipi po matkata i dosta q stresnaha (a i men sa6to),za tova se opitvam da sabera malko pove4e informaciq.ako nqkoi e zapoznat s tozi problem 6te sam mnogo blagodarna.znaete li dali e zdaljitelno da se otstranqvat polipite i ako znete nqkoi dobar ginekolog vav Varna koito da izvar6va histeroskopiq molq pi6ete mi

Gerka89
26th April 2013, 11:09
Здравейте, дами! Smile
Писах в друг форум по същия въпрос, затова копирах написаното там и го поствам тук, за да събера повече мнения.
Резултатите от направените ми абразио и биопсия са:
Цервикална лигавица и части от аденоматозен цервикален полип с участъци на плоскоклетъчна метаплазия на покривния епител.
Процедурата се извърши в онкологията в гр. Благоевград от д-р Бойко Терзийски.
След като получих резултатите, отидох при него, за да му ги покажа. Предписа ми Solcogyn и каза да отида два дни, след като ми е свършил цикълът, за да ме намаже с него, а ако и след това намазване не се махнат полипите, ще трябва да ги гори.
В нета чета, че полипи се махат чрез абразио. В такъв случай за какво трябва да ме маже и със Solcogyn? Дали не ме мотае поради някаква причина?
Споделете вашия опит с полипите, а и с лекарите, които са ви лекували.
Благодаря предварително! Smile Smile Hug

Меченце
8th May 2013, 15:55
На мен ми е правено абразио преди 10 год. и след това пих стандартен антибиотик като за след интервенция . Това което са ти предписали прочетох че е за след такива интервенции , в смисъл полипите са махнати , но ако е останало нещо ще ги довърши. Има логика -медицината напредва. Виж на горене не се съгласявай-поинтересувай се повече и при друг лекар. Ако ти е правено абразио заради странни прокървявания извън цикъла - при мен нямяше ефект това отстраняване на полипи и ме беше яд че съм се съгласила. Това си е хирургична намеса като аборт с възможни нежелани последици.