PDA

View Full Version : Прочистване на организма


Tiarina
8th November 2007, 17:47
Здравейте, интересува ме как мога в домашни условия за ден-два да си прочистя огранизма от разни боклуци(най-общо казано),от токсини и т.н.? Някъде бях чела че може в рамките на един ден да се ядат само плодове и да се пият чайове. Но това достатъчно ли е? Някой от вас пробвал ли е да прави нещо подобно? Аз се нуждая от това, тъй като напоследък коремът ми е подут и храносмилането ми е лошо. А и съм качила няколко кг и смятам прочистването да е като начало на по-лек и правилен режим на хранене с цел отслабване. Та кажете ако знаете нещо за прочистването на организма :)

luna
9th November 2007, 12:27
1-ви вариант: 2литра сок смес от грейпфурт, портокал и лимон в съотношение 4:2:1 и 2 л вода за един ден, като сутрин изпиваш една пакетче английска сол. Прочиства освен храносмилателния тракт и черния дроб и лимфата. Прави се един ден
2-ри вариант: 1 пакетче английска сол, 2литра зелева супа +2 литра вода. Прочиства храносмилателния тракт. Прави се един ден.
Нямат отслабваш ефект, може да се чувстваш подута през този ден.
След това трябва да премахнеш храните, които те подуват. Обикновено това са неподходящи комбинации от храни или ферментиращи храни.
Успех :wink:

Акупунктурист
10th November 2007, 23:33
За да ти е подут корема има 2 причини:

Едната е веднага след преяждане, и тогава разтоварваща диета от плодове и чайове е добре. В този случай прочистването може да е като начало на по-лек и правилен режим на хранене с цел отслабване.

Но това достатъчно ли е - питаш ти?

Втората причина е когато коремът ти е подут не само веднага след хранене, а в допълнение и храносмилането ти е лошо. Тогава се налага тонизиране на храносмилателните ти органи и на организма като цяло.

Ако спадаш към втория случай, и решиш да правиш само разтоварваща диета, то резултата няма да е изразен и траен.

Tiarina
11th November 2007, 12:28
Аз мисля, че проблема ми се състои точно в неправилното хранене, както и в по-големите количества понякога. Усещам се(но късно), че не съчетавам храната правилно и май затова ми се подува корема на моменти. Освен това въобще не пия необходимите литри вода на ден, много ми е трудно, а и когато съм пробвала да пия по 2-3 л вода на ден ми се налага да ходя до тоалетната през 30 мин. Ако съм си вкъщи добре, но като съм на работа не е удобно. Затова ми е по-удобно да не пия вода като не съм жадна. А оттам идват и още проблеми. Явно ще трябва доста да си променя хранителните навици.