PDA

View Full Version : q: въпрос свързан с аборта


:)
14th November 2007, 22:28
Препоръчайте доктор, който...как да се изразя...да махне бебето на непълнолетна. Понеже една приятелка мисли, че е възможно да е бременна(ще се разбере след 2 седмици) и ако се окаже, че е права ще се наложи да направи аборт. Препоръчайте такъв доктор и дайте повече инфо, ако е възможно. Знаете ли цената колко е и т.н. Благодаря предварително!

ratamahatta
14th November 2007, 23:18
тва е най-голямата глупост, която може да свърши......касапи има много и сигурно ще се намери някой "благороден" лекар, който да я избави от срама, но съм на мнение, че не си заслужава да се осакати безвъзвратно, защото я е страх да каже на родителите си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)
15th November 2007, 00:29
а не мислиш ли, че може да не е само от това, че е я страх... :? знам ли...не иска да каже, но все да питам... :roll:

apoklistika
15th November 2007, 01:25
Всеки лекар прави аборт на непълнолетна с писменното съгласие на родител. Без такова това е наказуемо дело и едва ли има такъв, който би си плюл върху разрешението за работа. Тъй че не очаквай някой наистина да ти препоръча. И защо ще се резбере след две седмици? Това означава ли, че, половия контакт е бил съвсем скоро? Ако е така, има си хапчета, които се приемат някои и до 72 часа след половия контакт, ако не са минали, да отиде незабавно на гинеколог.

ratamahatta
15th November 2007, 02:47
apoklistika е абсоютно права, но лошото е, че за кинти има кретени дето се навиват.....имах една позната, коята беше намерила някаква "лекарка" в частна клиника и й направи аборта за нещо от сорта на 200 долара, тогава е била на 16-17години.....само с местна опойка, защото цялата процедура я е правила сама и е нямало анестезиолог, а иначе рискува направо да я убие....разказвала ми е, че още сънува как я "стърже"......после имаше някви течения и проблеми и беше постоянно по генеколози.....ама тва беше отдавна идея си няма сега как е.
Всяка операция крие сериозни рискове, щом се е решила на това е длъжна да потърси специалист!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

лилия
15th November 2007, 19:48
Какво значи ще разбере след две седмици?

Да отива веднага в аптеката и да попита за ЕСКАПЕЛ и още едни други лекарства имаше, които ще предизвикат да дойде менструация до няколко дни и ще прекъснат веднага бременността.

Но те се пият до 2-3 след рисковия полов контакт. Така че попитайте в аптеките.

:)
26th November 2007, 23:36
И ако все пак някой знае къде може да се направи "незаконен аборт", но от специалист да ми пише на ЛС. За предпочитане е София и Плевен, но може и от др. градове. Благодаря ;)

neli4ka
27th November 2007, 03:21
И ако все пак някой знае къде може да се направи "незаконен аборт", но от специалист да ми пише на ЛС. За предпочитане е София и Плевен, но може и от др. градове. Благодаря ;)
Извинявай,но на този въпрос никой от нас няма да ти отговори. :shock: Последствията може да са фатални. :?

apoklistika
27th November 2007, 11:57
Мда, и аз продължавам да гледам тъпо- препоръчвайки ти лекар, този, който ти го е препоръчал, доброволно става съучастник в криминално дело :sick: нали не си мислиш наистина, че някой е толкова откачил :?

Babri
27th November 2007, 12:43
Това е достатъчно сериозна интервенция,за да ти се препоръча лекар тук :?

Divinemouse
28th November 2007, 13:58
ECKAПЕЛ се пие до 72 часа след акта.
Но продават тестове за бременност и са 100% показателни

bimbi
28th November 2007, 14:31
Но продават тестове за бременност и са 100% показателничак пък 100%...

MILI
28th November 2007, 14:39
:yako: :fighting:


:1230: :1230: :1230: :1230: :1230:
оставете това момиче, колко такиз има може и да намери лекар и да и направи аборт, за всеки влак си има пътници! Просто ние не разбираме пътниците на този влак

Rusalka
28th November 2007, 15:29
Моят съвет е въпросната ти приятелка да каже на родителите си (или поне на единия) и да я заведат при специалист, както си му е редът.
Вие замисляли ли сте се, че има вероятност след този незаконен аборт да няма повече деца?!:1250:
Незнам на колко години е приятелката ти, но според мен трябва да си поеме отговорността. На всеки може да се случи. Така, че опичайте си акъла какви ги вършите за да не съжалявате след години.

Gia
30th November 2007, 04:19
Добре де, винаги съм се чудела, как има хора,които така си оставят нещата и след примерно втория месец, изведнъж се притесняват, че видиш ли, вече са малко бременни.На мен като ми закъснее с 2 дни, вече ставам подозрителна (независимо,че съм на хапчета).
Има хора, на които им се случва пък да са пийнали и хайде да кажем, не са сигурни кой къде свършил-ами то такава реклама направиха по ТВ на ескапел-а, да се изпие тогава. В други случаи се ходи на лекар (когато пак не е късно, до 45 ден, ако не се лъжа) и гинекологът дава хапче, което пак е подобно на постинор и ескапел и предизвиква масиран кръвоизлив.
Но да се изчаква, когато вече нещата опират до скалпел и остъргване с него, ми се струва престъпно нехайство! То затова има и понятие 'сексуално възпитание", ама....

neli4ka
30th November 2007, 05:26
Детска му работа.Аз отказвам да пиша в тази тема. :fighting:

alfa
1st December 2007, 01:30
Но продават тестове за бременност и са 100% показателничак пък 100%...

Опита се обажда.... :lol: :lol: :1202: :bravo: :mama:

perveznata
5th January 2008, 01:29
a dali tozi ESKAPEL e sigoren :?: :wild_sex:

ratamahatta
5th January 2008, 01:42
еми ако имаш съмнения, пробвай, а недей да чакаш......и ще разбереш, колко е сигурен......... може да е казано 72 часа, но процента на успеваемост намалява с времето...... на мен лекар ми е казвал, че след първия час, шанса дръстично спада.......както беше с тоя първия пустинор

Gals
13th January 2008, 22:00
Здравейте!
На 09.01 направих аборт. До края на деня кървях, след това нямаше кръвотечение и от вчера отново кървя. Когато се обадих на лекаря да го попитам дали е нормално, той ми каза, че е ,но личеше, че не му се занимава с мен :( Другото, което ме притеснява е, антибиотика, който ми е изписал, т.к. на листовката му пише, че се използва при туберколоза (tubocin). Смятате ли , че нещо не е наред ?
Знам, че не сте лекари, но все пак да поискам и вашето мнение докато се консултирами с друг специалист.
Благодаря за вниманието!

diastemma
13th January 2008, 22:26
Най-добре да те следи твоят лекар.
Важно е да НЕ продължиш да кървиш и следващите дни. Докторът ти е предписал антибиотик, който е преценил за подходящ. Това, че същият антибиотик убива и причинителя на туберкулозата (който също е бактерий), не бива да те притеснява.

mallvina
14th January 2008, 04:20
моето мнение е различно,аз съм пила тубоцин по друг повод,това е най гадния антибиотик ,също съм правила аборт,но смятам че много силен антибиотик ти е изписал този доктор ако е само за аборта и нямаш друго заболяване,от една страна го разбирам доктора иска да е застрахован че няма да имаш странични ефекти като да вдигнеш температура или да имаш бактерии след аборта.Ама то гаранция няма за тази интервенция!Аз пих доксациклин най слабия 5 дена и това е достатъчно,хубаво е да се пие за всеки случай,защо трябва да си товариш организма със всичките му противопоказания.Сега се чудя защо ти е изписал за това такъв :roll: ,цикъла нетрябва да ти спира ,а ти идва нормалния няколко дена 4,5,даже при мен беше и повече.Питай личния лекар ако не искаш да го пиеш или друг за 2ро мнение.Значи такива силни антибиотици се изписват в краен случай и то не тубоцин а друг.Пиши после.Интересно ми е да видя какво ще ти кажат точно за тубоцина.Незнам,питай го точно защо него, и защо не по слаб да видим какво ще ти каже.

diastemma
14th January 2008, 15:44
При антибиотиците няма "слаб" или "силен" ... всеки убива определени видове бактерии. Съжалявам, но корекцията на лечението може да прави само този, който е отговорен за здравословното състояние на пациента, а не ние по интернет...
Нормално след аборт НЯМА кървене (в следвашите дни), ако има - това е белег за непълно отстраняване. Цикъл нормално трябва да има, разбира се, но с времето си.

Gals
16th January 2008, 17:43
Здравейте отново!
Ходих при втори специалист за мнение и той ми каза, че тези точно лекарства са нормалната практика на предния лекар. Каза ми, че кървенето е от Регулона, който започнах да пия още в деня на аборта (по предписание на лекаря). След прегледа установи, че матката е изчистена напълно и всико е наред. Взеха ми и кръв и там също всичко е нормално :) Сега вече съм доста по-спокойна. Благодаря ви за коментарите!

diastemma
16th January 2008, 19:55
Късмет и бъди здрава! :)