PDA

View Full Version : Здравословно хранене на д-р Уилет


maray
15th November 2007, 22:20
Здравейте, искам да споделя с вас как успях да смъкна 15 кг. от теглото си след раждането без да гладувам и без упражнения /ако не броим домакинската работа/. Става въпрос за една наскоро появила се на пазара книга на д-р Уолтър Уилет "Яж, пий и бъди здрав". Тъй като до сега всичките ми опити за диети завършваха с провал или т.нар. ефект йо-йо, си купих книгата с цел информация за здравословен начин на живот. Тя е базирана на опити и научни доказателства на Харвардското медицинско училище и обръща изцяло досегашните проучвания за ползата и вредата от различните храни. В книгата се представя една напълно нова хранителна пирамида на здравословно хранене. Не трябва да мерим теглото на храната или да събираме грамове мазнини, няма сложни таблици, нито странни комбинации от храни. Вместо това пирамидата подтиква към основно поемане на познати храни и така с малки промени се смъкват от самосебе си излишните килограми. Толкова съм доволна от постигнатото без да се лишавам от храна, че искам да разбера има ли още някой, спазващ хранителния режим на д-р Уилет.

Мария Василева
15th November 2007, 23:14
Здравейте, искам да споделя с вас как успях да смъкна 15 кг. от теглото си след раждането без да гладувам и без упражнения /ако не броим домакинската работа/. Става въпрос за една наскоро появила се на пазара книга ....
и за колко време ги свали и от колко скоро книгата е на нашия пазар :roll:

Иначе не мога да си помисля какво количество книги има изписани по темата.. някои от най-популярните се коментират редовно във форума.

luna
16th November 2007, 09:54
Maray, сподели малко повече за това здравословно хранене, например какво ядеш на едно хранене, в какви количества.
Ще ти бъдем благодарни :2015:

MILI
16th November 2007, 13:25
Сподели повечкооооооо :lol:

maray
18th November 2007, 22:35
Аз си купих книгата от книжарницата на Медицинска академия лятото, току що появила се на пазара. Впечатли ме с това, че се базира на научни доказателства и ни предоставя абсолютно нова пирамида на хранене. Принципа на хранене е да изберем полезните и да избягваме вредните храни за организма, защото това не е диета, а здравословно хранене и начин на живот. В книгата има множество лесни за изпълнение рецепти, но основното са изводите, които сам правиш за себе си, след като я прочетеш.Тъй като е доста дебела - 350 стр. и е научно четиво, а не прочитна книга, ви препоръчвам да си я вземете. Колкото до количеството и раднообразието на приета храна на едно ядене - руло с месо и гъби с гарнитура печени зеленчуци, салата от зеленчуци с зехтин и десерт от задушени круши.Принципа не е на разделно хранене, нито на количеството поета храна, а да изберем полезното за организма.