PDA

View Full Version : Кажете така дали ще упея?


ahamz_
17th November 2007, 22:26
Здравейте .. момиче на 14 години съм. Проблема е че съм висока 176см / 82кг :girl_cry: ... поради много причини досега се хранех изключително нездравословно и наще много ми се радваха :@
Но вече съм търдо решена да отслабна .... от 1 седмица ограничавам храната (доста) и не се чувствам гладна. Не се изкушавам лесно с някакви храни. В калкулатора пише че трябвада сваля 21кг.. просто не съм сигурна, че ще успея сама ... + това нямам възможност да се запиша на спорт или да ходя на фитнес, затова правя упражнения в къщи. Ако може някой да ми каже упражнения за корем, бедра, дупе(имам мн да свалям тук :? ) , бричове, паласки и гръб ,.,, по колко време да ги изпълнявам ... и дали този режим е правилен: изключих всякакви сладки(шоколади, вафли, захар и т.н.) тестени (палачинки, макарони, хляб ... ) и газирано. Кажете това подходящо ли е?
Резултатите идват, но щом се позабавят малко и се отказвам и всичко започва отначало ...
Благодаря че изчетохте всичко това :)

ледено_sЪrце
17th November 2007, 22:35
Най-важното е да не се отчайваш! Ако можеш не се тегли известно време, за да не се обезкуражиш. Не мисля, че е добре напълно да изключваш хляба, още повече, че си само на 14. Купувай си черен хляб и яж по малко, но не се лишавай от него. Иначе щом имаш желание за тренировки вкъщи ще постигнеш добри резултати с постоянство. Аз лично съм най-доволна от тези тренировки, които можеш да си свалиш от www.data.bg:
*Pump it up! The ultimate dance workout
*Tae bo - 8 minutes (Billy Blanks)
*Beachbody slim - 6 pack
*The hotpants workout - Abs, glutes and cool down
*Crunch - Fat burning yoga
Успех! ;)

Izabo
17th November 2007, 22:57
Моля :D !

Добре се ориентираш в храненето. Не ограничавай прекалено количеството храна. Не е здравословно, а и ще си забавиш метаболизма и ще спреш отслабването....и така хем гладна, хем дебела, кофти.... :D ...Съвсем нормално е в началото да сваляш по-бързо..., след това ще има застой, след това пак ще сваляш "по-рязко". Важното е да не се отчайваш през времето на застой и да не се отказваш...По-добре да сваляш по-бавно, с разумно хранене и спорт. Така ща е по-трайно и няма да увиснеш.
Моя препоръка (не категорична заповед :D , хубаво е да събереш мнения и инфо от повечко места :D) е в храненето да наблягаш на пиле, риба, телешко, зеленчуци (без грах, царевица), кисели плодове (ако не можеш без плодове), кисело мляко може, ограничи до минимум ориз, картофи, боб, леща и т.н. Задължително! се храни често (4-5 пъти на ден), на малки порци и пий много вода (чай без захар).
За упражнения разгледай в раздел Тренировки вкъщи, ето тук (в розовото каренце :D ) също http://www.bb-team.org/fitness ...Можеш да си купиш гирични и да правиш упражнения с тях вкъщи. Някакъв вариант е да тичаш на място в банята (или където желаеш :D ). ледено_sЪrце ти е препоръчала чудесни неща.. :D ..Виж и тук... :arrow: за паласки и други... :D
http://www.letsgym.com/2007/03/10/dosadnite-palaski/
http://spidersport.com/side-press.php
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E5%ED%E5/

Много успех и воля ти желая :D !
И аз ще съм ти благодарна, ако поне ти изчетеш всичко това :D !

П.П. това също http://www.bb-team.org/fitness/exercises

Тайна
18th November 2007, 00:36
Здаравей, Аhamz_!Много хубави съвети са ти дали Изабо и Ледено сърце, може също така да ходиш да тичаш някъде(в парка или на някой стадион), да караш колело или пък да си танцуваш вкъщи на любимата музика :1258:(пробвай всякакви видове спорт и се занимавай с този, с който ти е най-приятно) .Движението е много важно за да загубиш излишните мазнинки и да се стегнеш, ако тренираш ще изглеждаш доста по-добре, дори и да не си с перфектните килограми.Поздравления, че си спряла вредните храни, продължавай в същия дух:2043: Успех !:good_luck: !

ледено_sЪrце
18th November 2007, 01:09
Оо, да! Не се бях сетила за танците, а те са много лесен и приятен начин за подържане на фигурата. Аз лично, когато нямам желание за стриктна тренировка и просто искам да се позаблявам малко редувам различни стилове танци,но се старая да са възможно най-ритмични и бързи. Например започни с малко латино, след това един кючек и за капак ръчница. На мен добре ми действа това раздвижване. :lol:

maroon
28th December 2007, 21:19
Е как се развиха нещата - отслабна ли?
Пиши :wink: :) :) :) :)

Engel
29th December 2007, 00:28
Как може едно 14 годишно момиче да мисли толкова разумно при спазването на първата си диета?! ЕВАЛА ! :2043: :bubblegum:

П.П. Дано и да спазва това, което мисли !