PDA

View Full Version : Алергия или шарка?


sis
19th November 2007, 16:05
Детенцето ми е почти на 1 годинка и има обрив по телцето. Ще опиша накратко как започна - в четв. беше много неспокойна и с петна по носа и бузките. През нощта се успокои, но вдигна 39.4. На сутринта температурата беше 35,5 и то в дупето и тека цял ден, но с много подпухнали и червени клепачи. Обрива си го имаше. В събота отново е с 38,4, започнахме Клацид и в неделя забелязахме, че цялото и телце е на петна и с пъпчици по тях. Днес-пон. има вече и по крачетата и ръчичките, а по лицето завяхват и са кафеникави.
На мен ми прилича на шарка. Докторката е на мнение за алергия. Тя досега такава не е правила.
Имате ли някакво мнение?
Да допълня, че няма видима причина за темп.- нито кашлица, казаха само розово гърло.

duska20
19th November 2007, 23:33
Здравейте.
Аз мисля,че трябва да се доверите на доктора. Едва ли не биха могли да разпознаят шарка, доста често срещана е при децата. Шарката доста сърби, а при алергията не е задължително да има сърбеж.

чичо
21st November 2007, 15:19
Напротив,при алергия,особено контактна ,може да има сърбеж!Само че температурата говори за инфекция,тя не може да е ефект от алергия...характерно е и разпространението на петната...Мисля ,че трябва да я види педиатър и да каже със сигурност..А защо започнахте Клацид,кой го изписа ?

duska20
21st November 2007, 22:57
Именно,затова и писах, че не е задължително да има сърбеж, което обаче не го изключва като възможност... :roll:

sis
23rd November 2007, 11:06
Благодаря за мненията. Klacid изписаха заради повторната температура и възможна инфекция. Но не обърнаха внимание на обривите по лицето. За тях изписаха калций. А детето вече е изчистено напълно и изглежда съвсем здраво. Затова не мога да си обясня всичко това, но пък вече не е и необходимо. Може би при нов обрив ще знам че е алергия.

duska20
23rd November 2007, 18:27
Ако лекарите са убедени, че е алергия би трябвало да кажат към какво е,за да избегнете повторна такава.
Наистина, важното е че е по-добре вече. Пожелавам ви скорошно доизлекуване.