PDA

View Full Version : Себорея?


realna
20th November 2007, 19:38
Здравейте! Вече съм на 44год.,но така и не открих подходящ крем за лице,който не дразни проблемната ми кожа.Имам участъци,които ме сърбят и се лющят....много неприятно..:(( някакъв дерматит...себорея или знам ли вече какво.Омръзнало ми е да ходя по доктори.Ползвам препарат,които успокоява временно засегнатите места,но всъщност ми е нужен и крем за цялото лице.Някакви препоръки?Знам само че задължително трябва да е медицинска козметика...

neli4ka
20th November 2007, 19:48
И аз имах и в болницата ми направиха крем от 30 мг.Nizoral creme+200 мг.prednisolone.Запиши си го и го дай в някоя аптека в,която изпълняват поръчки.
Успех.

nellita
21st November 2007, 14:49
И аз преди имах подобен проблем и то години наред. На какви ли не доктори и изследвания ходих, но проблемите се завръщаха след време с пълна сила. Най-накрая една дерматоложка ми препоръча един един крем - Exomega на A-DERMA. Да чукна на дърво от година и няколко месеца нямам никакви обриви, лющения и опъвания.

realna
22nd November 2007, 22:03
Благодаря на дамите,които се отзоваха.Бъдете здрави!

corazon
8th January 2008, 00:19
И аз имах себорея сравнително отскоро... Но през есента на 2007 година заболяването едва ли не взе своят пик при мен. През зимата на 2006-07 и аз не знаех на какво се дължат тези зачервявания и не им обръщах сериозно внимание.
След като през есента на 2007 мн ми се зачерви около носа или по-точно в Т-зоната - тръгна обикалянето на лекари.
1во отидох на кожен лекар с напревление. От там ми изписаха крем за 2 лева?!?! EUDERMOL НИЩО НЕ ПОМОГНА ТОЗИ КРЕМ.
Отидох при друг дерматолог в София в Студентска поликлиника, там пък лекарката ми изписа шампоан Низорал - с който да си мия косата и като се стича пяната да ми минава по засегнатите участъци на лицето... И това не помогна.
След това - понеже малко станах редовен абонат на частни клиника Торакс по други причини - отидох при дерматоложката там. Тя ми изписа крем. Отидох в аптеката взех крема, ама като се намазах вечерта на друагата сутрин просто бях като СФЕТОФАР В лицето - червен, възпален. Отидох с крема при дерматоложката и се оказа, че аптекарката вместо крем от същата линия ми е дала шампоан, и заради това така ми се е възпалило лицето.. Егати аптекарките! Къде гледат... и аз съм малко виновен в случая но все пак не е моя работа да чета къде кво пише, камо ли медицински термини, а и крема беше френски. Както и да е. Дерматоложката в Торакс ми изписа кремче - 12 лв - което се казва ПЕВИЗОН. Мазах се около 10 дни сутрин и вечер и после около седмица само вечер. Много съм доволен - резултатът беше смайващ - за няколко дни крема помогна. Сега единствено ползвам крема, когато усетя сърбеж и дразнения, но това става много много рядко... В месеца може би 1 път!!
Не знам, но дерматоложката ми изпити и гел и крем, които ползвам ежедневно против акне и за стабилизаране на кожата като цяло. Много съм доволен от препоръките й и от това, че ми помогна да отстраня това досадно и неприятно заболяване. Лекарката се казва г-жа Гоцева от кл. Торакс София - до Син Сити

Lady Blue
14th February 2008, 15:35
http://baev.domino.bg/