PDA

View Full Version : Бърз въпрос- дестилирана вода?


BabyPhat
21st November 2007, 00:19
Много моля, ако някой е пил дестилирана вода с цел прочистване на организма и като част от диета да сподели, дали е имало ефект и какъв по- точно. Благодаря предварително :)

П.с: трябва да реша до утре дали искам един кашон с дестилирана вода или не :lol:

Мария Василева
20th October 2008, 21:14
абе и аз бях чула преди време нещо за нея, че много помагала, била специална нещо, но не познавам някой, който да я е ползвал? :2016: :roll:

AlxW
24th February 2024, 12:44
Да пиеш дестилирана вода с цел детоксикация или част от диета е тема, която често предизвиква различни мнения. Важно е да се отбележи, че дестилираната вода е вода, от която са премахнати всички минерали и примеси чрез процес на дестилация. Някои хора предпочитат да пият дестилирана вода поради нейната чистота и липсата на примеси, но трябва да се има предвид, че тялото ни също се нуждае от минерали, които обикновено получава чрез питейната вода.

Пиенето на дестилирана вода за кратък период обикновено не представлява риск за здравето, но дългосрочната употреба може да доведе до недостиг на минерали, особено ако диетата не компенсира този недостиг. Няма научно доказани ползи, че пиенето на дестилирана вода може да подобри детоксикацията на организма повече от пиенето на обикновена, чиста питейна вода.

Ако обмисляш детоксикация или искаш да подобриш ефектите от диетата си, може би по-добър подход би бил да се консултираш със специалист по хранене или лекар. Те могат да ти дадат специализирани съвети въз основа на твоите индивидуални нужди и цели.

В заключение, преди да решиш дали да приемаш кашон с дестилирана вода, помисли за целите си за здравето и диетата и се увери, че твоите действия няма да имат нежелани последствия върху твоето здраве. И не забравяй, че хидратацията е ключова, но източникът на водата и балансът на минералите също са важни.

Алексис