PDA

View Full Version : Вярно ли е,


ледено_sЪrце
1st December 2007, 12:54
... че от грейпфрута се смъквало коремчето? Нямам излюзията, че от ядене на грейпфрути по цял ден ще се вталя, просто питам дали комбиниран с упражнения оказва някакво ако ще минимално влияние, защото много обичам да си хапвам и ще е добре да знам, че правя нещо полезно. :lol: А кой според вас е най-полезният и подходящ за диети плод?

the_detonator
1st December 2007, 15:54
За диети киселите плодове за подходящи, добре си се насочила с грейпфрутите.

_sladuranka_
1st December 2007, 18:32
по-добре не яж и не пии сок от грейпфрут увеличава риска от рака на гърдата инъче е много полезен,но като прочетох това и спрях да го ям

ледено_sЪrце
1st December 2007, 18:43
Яжте повече плодове и зеленчуци
Колко пъти сме слушали за полезното действие на плодовете и зеленчуците! Може би трябва да опитате и вие да похапвате 5-6 пъти на ден плодови или зеленчукови салати. Зеле, броколи, моркови, лук, чесън, жълти и червени плодове – кайсии и портокали. Статистиката показва, че при вегетарианците рискът от ракови заболявания намалява с 40%.


Грейпфрутът е 1 от най-полезните плодове дори. А в тая връзка с някакви непотвърдени теории аз чух, че кафето е канцерогенно и американецът, който го е открил е бил убит. Едва ли може да се предпазим от всички потенциални причинители на болести, които са с недоказан ефект.

ледено_sЪrце
1st December 2007, 18:48
Прочети сама:
http://dieti.gbg.bg/tema.asp?razdel=9&temaN=52&page=3

Тайна
1st December 2007, 21:17
А дали е полезно да се яде грейпфрут късно вечер :roll: :?: Аз напоследък си го хапвам вечер към 10ч и после си лягам към 12-12.30ч, но предполагам че не се препоръчва вечер,заради многото витамин С в него :2045:

mallvina
1st December 2007, 22:06
напротив Тайна,греипфрута е точно и много полезен вечер защото разгражда по бързо мазнините в тялото.Аз пия греипфругт от как се помня и много ми помага в борбата с килограмите а те са 48,когато искам да сваля малко, съм само на греипфрукт и вода за 2 дена си отиват 2 кг.
:) хладилника ни е пълен с греипфругти :offtopic: извинявам се за спама ,но темата е такава :wink:

ледено_sЪrце
1st December 2007, 22:14
Оф, хора съвсем се обърках!
Да не знае човек на какво да вярва...

Вътрешността на плода е богата на Вит. С и калий, желязо, калций и някои минерали, а също така на флавоноиди - растителни вещества, за които е известно, че предпазват от рак и сърдечни заболявания. Розовите и червените видове грейпфрут са богати на бетакаротин (родоначалник на Вит. А). Биологически активните природни вещества, които се намират в семената на грейпфрута унищожават някои паразити и подпомагат организма в производството на полезни бактерии.

И другото твърдение:
Консумирането на голямо количество грейпфрут може да предизвика рак на гърдата, показват изследванията на американски учени от университетите на Южна Каролина и Хаваите.

В проучването са участвали 50 000 жени в периода след настъпване на менопауза.

Резултатите са показали, че при жените, които изяждат по повече от половин грейпфрут на ден, рискът да заболеят от рак на гърдата е с 30% по-голям, отколкото при тези, които въобще не хапват от цитрусовия плод.

Проблемът се състои в това, че грейпфрутът повишава нивото на естроген в кръвта. Този хормон е способен да увеличи рязко скоростта на развитие на злокачествени образования в млечните жлези.



Как стоят нещата според вас?
Прочетох, че дори има медикаменти, при които не се препоръчва приема на грейпфурт, но си имали обозначение на опаковката. Колко повече информация намирам, толкова повече се обърквам и се чудя дали е правилно да ям по 1 грейпфрут на ден или не. :cry:

mallvina
1st December 2007, 22:28
офф,уплаши ме :shock:
аз от 3 години си пия грейпфругт особенно и зимата ,а сега съм болна и се лекувам с него от 2 дена ,изпила съм досега 2 кани сок :shock: ,зарежда ме с много енергия ,но като го прочетох това :( ,кой го е измислил :?: интересувала съм се много,отскоро е пуснат този слух ,но аз пък пия и зелен чай който намалява нивото на естрогена .Истината е че с нищо не бива да се прекалява.Но въпреки всичко ми се иска да не вярвам,това е плод все пак,не е сланина :lol:

dadano
1st December 2007, 22:31
Лично аз съм на мнение,че която и да е храна в прекалено големи количества не е полезна :D Аз не мога да ям едно и също два дена подред например, освен ако не се насиля :wink: и си мисля, че едва ли точно грейпфрута ще ти навреди толкова, но няма смисъл да го ядеш всеки ден :D пробвай другия ден да ядеш ябълки например :D

ледено_sЪrце
1st December 2007, 22:58
Абе объркана работа. Като се замисли човек-щом повишава естрогена трябва да има сходни със страничните ефекти на противозачатъчните-намалено окосмяване, изчистване на кожата и т.н. Направо ме хвърли в размисъл това инфо. :lol:

Тайна
1st December 2007, 23:11
Прочетох, че дори има медикаменти, при които не се препоръчва приема на грейпфурт, но си имали обозначение на опаковката. Колко повече информация намирам, толкова повече се обърквам и се чудя дали е правилно да ям по 1 грейпфрут на ден или не. :cry:
Сега се сещам, че баба ми не яде грейпфрут, защото пие хапчета против високо кръвно и и бяха казали да не ги съчетава в никакъв случай :!: За рак на гърдата не знам, дано да не е вярно :roll: .И аз сега съм болна,Малвина и се опитвам да ям повече грейпфрути, че ме мързи да си правя лимонов сок.

mallvina
1st December 2007, 23:12
:D ,да,ябълки :apple: и грейпфругт ,това ми е менюто от плодове за тази седмица.Обаче не ги обичам нещо,и хапвам по принуда :medicine: .Другата седмица може ,портокали и банани :1211: .Според мен е хубаво да е един кисел и един сладък плод. :1231:

mallvina
1st December 2007, 23:19
леле тайна,как позна :D ,същото положение .Нямам лимони и ги замествам с грейпфругти ,а една приятелка пие фреша с чесън на екс и гонила всички бактерий , :1252: аз не смея да пробвам обаче.

ледено_sЪrце
1st December 2007, 23:21
Е, то чесън, лук, праз-все полезни неща, но ако може към вечерята си да ги понесе човек. :lol: Иначе ще е интересно за закуска да се съчетаят... :shock:

Allure_
6th December 2007, 22:03
Това ми е любимия плод и общо взето всеки ден пия сок от грейпфрут.Като съм болна,това е единственото,което ме спасява.Не бях чувала за рака на гърдата.А пък съм и генетично обременена :roll: ..Все пак едва ли ще спра да го консумирам.

ratamahatta
7th December 2007, 00:19
тва с рака ми се струва голяма глупост.......но е факт, че грейпфрута реагира с някой лекарства и комбинацията може да доведе и до смърт

Rusalka
7th December 2007, 14:30
Лично на мен грейпфрута не ми действа много добре на стомаха и затова го избягвам. Пък и не ми е много вкусен. :1231: