PDA

View Full Version : Неадекватни въпроси


Nannssi__
8th December 2007, 19:32
Здравейте на всички, позволявам си пак да пусна тема относно силиконовите гърди пускам нова защото просто не знам в коя да пиша ... та интересувам се от тази интервенция и четох както и този форум така и други форуми четох и някои неща в разни сайтове за здраве пластична хирургия и тн .. та прочетох че след 10 15 години след поставянето на импланта се получавали ракови или тумори в мозъка и гърдите на едно от двете места и от там почвали кошмарите. това дали е вярно ? (пишеше че се получавало от съставките на силикона ... )и искам да питам още нещо силиконовия имплантант какво съдържа в смисъл има ли няква течност в него която като се спука прави разни бучки по тялото или сега има нови.. ? какво съдържат не искам да ми казвате некви химични ф-ли а г/д от опит и обща култура какво знаете

blanco y negro
8th December 2007, 19:42
Може би си чела това за старите протези с течен силикон? :roll: Сега имплантите са с кохезивен силикон, т.е. не тече. :D

Valenta
9th December 2007, 06:37
Нанси,по добре ако си решила да слагаш инпланти да не четеш мого,много.Когато човек се разболява от нещо(пази боже)няма значение има ли силикон или не.
Сега инплантите са ново поколение.А и е доказано,че жени с инпланти се разболяват по рядко от рак на гърдата,от колкото жени без такива,по простата причина,че ние ходим по често(а 6 месеца)на котролен преглед,а другите рядко,че и хич.
Не чети много и ако наистина си решила ти желая най-хубавите цици!

Nannssi__
9th December 2007, 16:14
ами права си ама не искам да си слагам нещо и след време да сажелявам че сам си докарала 100 вида болести и проблеми щото тва не е като да си удължиш косата а е нещо вътре в мен в организма ми и не мога да го извадя/махна когато си по искам . . . и какво като ходите на контролен преглед на 6 месеца като се разболеете ще ти помогне ли нещо тц .. имам предвит когато не са доброкачествени образованията . . .
Накрая ще кажа две думи и за пластичните операции.
Единствената добра страна на операциите на гърдите според мен е, че можете да се снимате по монокини. За сметка на това негативите са цял вагон. На първо място всички рискове, които носи хирургическата интервенция. След това - вероятността операцията да не е сполучлива /или да не е дотам сполучлива/. Друга опасност е намаляване или загуба на чувствителност, т.е. чао-чао на всички приятни усещания при любовна игра! Готови ли сте да поемете риска и да легнете под скалпела?! Аз – не.
Има само един случай, когато това е напълно оправдано – коварна болест.

Гърдите колкото са красиви, толкова са опасни – често стават първото огнище на злокачествени образувания. За всяка дама над 30-те е задължително да прави автопреглед всеки месец – след баня, пред огледалото. Ако има изменение е добре да го откриете рано, тъй като шансовете за лечение намаляват с всеки ден закъснение. Често страшен е не самият тумор в гърдата, а метастазите в белите доробове, мозъка, лимфите, които се развиват, ако болестта не бъде установена в началото. Бях приятно изненадана, когато разбрах, че едва 10% от всички тумори на гърдата са злокачествени. Добра новина е, че доброкачествените образувания не се налага да се премахват по хирургичен път и дори могат да се разсеят с течение на времето. Няма да обяснявам защо е важно, ако откриете някакви тревожни симптоми, бучки или удебелявания веднага да се обърнете към лекар. Мисля, че нито една съвременна, умна жена няма да прибегне до лечение чрез билки, врачки и баячки при такъв проблем, но за всеки случай искам да кажа, че “алтернативната медицина” е абсолютно неуместна и застрашава здравето и живота. Знам също, че мамографията е най-сигурният начин да се открие тумор с малки размери /да речем 1-2 см./, който не може да се напипа при клиничен преглед. За жените в менопауза този преглед трябва да се превърне в рутинна процедура.
Без съмнение страшно за една жена е да изгуби гърдата си. Но, съгласете се с мен, по-страшно е да изгуби живота си. Затова, когато се наложи да се оперира бюста ви не се страхувайте – има и пластична хирургия.

И най-накрая ми се иска да кажа на всички момичета: живейте в хармония с тялото си, харесвайте се такива, каквито сте и полагайте грижи за добрия си външен вид, за да си лягате с чиста съвест, че каквото е зависело от вас сте го направили, другото – Божа работа.

Материалът е предоставен от ивана
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/298/87/ това го четох тук

какво мислите за тoва ?!

apoklistika
9th December 2007, 16:55
Това, което e написала е доста неадекватно.
е нещо вътре в мен в организма ми и не мога да го извадя/махна когато си по искам
Напротив. Имплантите могат да се извадят по всяко време.
какво като ходите на контролен преглед на 6 месеца като се разболеете ще ти помогне ли нещо тц .. имам предвит когато не са доброкачествени образованията . . .
Какво като нямаш силикон? Това гарантира ли ти никога да нямаш злокачествен тумор на гърдата???
Единствената добра страна на операциите на гърдите според мен е, че можете да се снимате по монокини.
:1202: Това въобще не знам как да го коментирам. Нито това е единствената добра страна, нито пък някой спира и жените без силикон да се снимат по монокини...
Друга опасност е намаляване или загуба на чувствителност
Която трае някоко месеца, доколкото знам, тъй че не е чао-чао на всички приятни усещания при любовната игра, а и всички приятни усещания далеч не се свеждат само до гърдите.
Гърдите колкото са красиви, толкова са опасни – често стават първото огнище на злокачествени образувания.
Това не е вярно. Има достатъчно направени изследвания и е доказано, че жените с импланти не са с по- голям риск отколкото тези без.
Въобще това почва май да ми намирисва на поредната тема, която ще агитира срещу пластичната хирургия...

blanco y negro
9th December 2007, 19:08
Гърдите колкото са красиви, толкова са опасни – често стават първото огнище на злокачествени образувания.
Тук не става дума за силиконовите гърди, а въбще гърдите като цяло. Със или без силикон. :) Това, че щом се говори за силикон, гърди и рак в тази тема, не значи, че м/у тях има някаква последователност, нещо общо. Аз не открих такова. Във "вагона" със опасности, не е включен "рак". Напротив, оправдават подобра операция в случай на коварната болест, когато жената изгубва гърдата си :!:
За сметка на това негативите са цял вагон. На първо място всички рискове, които носи хирургическата интервенция. След това - вероятността операцията да не е сполучлива /или да не е дотам сполучлива/. Друга опасност е намаляване или загуба на чувствителност, т.е. чао-чао на всички приятни усещания при любовна игра! Готови ли сте да поемете риска и да легнете под скалпела?! Аз – не.
Има само един случай, когато това е напълно оправдано – коварна болест.

blanco y negro
9th December 2007, 19:21
Това, че щом се говори за силикон, обезателно се споменава "страховития" рак е подвеждащо :!: И четейки го, човек, който е предубеден и уплашен подсъзнателно веднага открива асоциация м/у тях, която фактически несъществува.
Нанси, щом толкова се боиш, не го прави, че силиконът не допринася за рак, но прекалените притеснения -да. :lol:

kukli4ka
9th December 2007, 20:56
"Който го е страх от мечки,да не ходи в гората!"

Nannssi__
9th December 2007, 21:43
ПАК казвам щот са ми изтрили мнението това не са мои мисли а от един сайт го четох и го paste-нах тук ТОВА НЕ СЪМ ГО ПИСАЛА АЗ под мнението ми по нагоре има самия link към тва дето го четох и просто питах за мнения тук а пък и четох в един американски сайт че силиконовите имплантанти отделяли некви нещо и със време се получавали ракови образования и предимно в гърдите и мозъка са и на мен ми е невероятно ама просто питам кво лошо ?! са то хубаво нали нямам нищо против изкуствените гърди даже сам за ама искам да разбера по подробно просто ако един ден реша да си сложа да знам кво си слагам и какво точно представлява тази операция даже пуснах и др подобна тема за силикона ;) искам като си сложа да нямам проблеми след 10 15 години как да кажа не искам да е нещо моментно временно ... като стана на 60 кво ще се случи с мен и силикона тва ме интересува .................. и колко е вярно тва за образованията които се получавали от не знам си ква съставка в имплантанта ... и аз не знам как да се изразя и на мен ми объркано а на вас сиг 2 пъти повече ...

apoklistika
9th December 2007, 22:00
Ами изразявай се малко по- конкретно (и по- грамотно). Аз лично се затруднявам да ти отоговоря как точно въздейства "не знам си ква съставка", която се отделяла от силикона, според един американски сайт :roll:

лилия
9th December 2007, 23:01
А какво ще ми кажете за проваления ми сексуален живот? От едни прекрасни гърди, след две раждания е останало нещо, което не може да се нарече гърди. Кой ти говори за монокини? Никога не съм се вълнувала от това да се снимам гола или да се фръцкам на плажа. Искам си брака, искам си секса,искам си мъжа. Аз се отвращавам да пипам гърдите си, защото е неприятно, камо ли пък да изисквам това от някой друг...Каква любовна игра, какви пет лева?

тъй че съм съсипана, самочувствието ми е сринато със земята, не ми се гримира, не ми се правят прически, не ми се купува бельо, не ми се иска да си мисля за секс,

blanco y negro
9th December 2007, 23:05
Нанси, нямам нищо лошо да задаваш въпросите, които те притесняват, никой не те вини в това. Но замисли се сама, колко от това, което четеш е вярно и колко е преувеличено. Във статията, която ти цитира по горе, нямаше връзка м/у рака и силикона :!: Прочети внимателно. Единствено ти казвам, че от толкова притеснения ако си сложиш силикон, ще започнеш да си самовнушаваш стахотии и така наистина ще се поболееш. :D :D :D

neli4ka
10th December 2007, 05:34
Момичета,не я нападайте така.Тя просто е искала а се консултира с преживялите вече тази интервенция.

kukli4ka
10th December 2007, 09:32
От материала от който се изработват имплантантите се изработват и плаките за сърдечните операции.В такъв случай рисковете са еднакви!

blanco y negro
10th December 2007, 09:38
Плюс това, често жени имали рак, на които им е била отрязана гърдата, слагат имплант във нея. Каква е логиката, ако предизвиква рак, да се използва точно от болни от рак жени? :1250:

Babri
10th December 2007, 11:26
Плюс това, често жени имали рак, на които им е била отрязана гърдата, слагат имплант във нея. Каква е логиката, ако предизвиква рак, да се използва точно от болни от рак жени? :1250:
Aбсолютно е така.Аз не знам да има връзка между рака и силиконовите импланти.Само съм чула,че мамографията малко се затруднява при наличието на импланти,и то надмускулно поставени.

Nannssi__
10th December 2007, 17:05
И добре в крайна сметка може ли да ме просветлите какви рискове крие тази операция?! и какви са тея нови имплантанти които не се спуквали ? Те сменят ли се както нали се говори че на 10 15 години трябва да се подменят ? И кво се случва като станеш на 60 на 70 може ли да си ги извадиш ? (то до тогава кво ли ще са измислили де) И възможно ли е както се пише навсякъде да нямат никакво влияние на организма? И да не е имало никога отвхурлени имплантанти ?
А това което четох беше че някаква съставка честно не знам не съм на ти с химията образувала образования не в гърдите а в мозъка и дробовете и на мен ми беше невероятно да го прочета но ...
:shock: :shock: :shock: И да допълня не се ядосвам или там както го казахте просто питам защо възнамерявам да си сложа но след 2 3 или 5 години когато се престраша. Даже ако си сложа май верно може да си доакарам някоя болест щото ще мисля денонощно за тва дали няма да стане нещо ... не знам как да ви го кажа.

Babri
10th December 2007, 17:51
Нанси,защо така си негативно настроена? Имплантите от най-ново поколение са с кохезивен гел,който не изтича дори при силен удар или нараняване/не дай си Боже да не се случва на никой/.

Последните изследвания показват,че няма пряка връзка между поставянето на импланти и тумора на гърдата.Даже се смята,че жените с протези по-често си правят мамографии,което води до по-добър резултат, и пълно излекуване,ако случайно се открие рак.

Имплантите винаги могат да се извадят,когато поискаш,но ако живееш с мисълта,че може да ти се случи нещо неприятно,по-добре не си слагай.Самата мисъл непрекъснато ще те измъчва и притеснява.А болестите почти винаги идват от нерви.

apoklistika
10th December 2007, 19:01
Обяснете и кво е кохезивен гел, да не се чуди момичето :)
Нанси, на някои въпроси ти отговорих, ама ми се струва, че не четеш и си повтаряш едно и също.
http://bp0.blogger.com/_sv_JLWvQin8/Rcewda-iC_I/AAAAAAAAADk/EROTC1iQSSs/s1600-h/gummy.jpg
От горната картника ще ти стане ясно защо нищо не изтича от импланите- вдясно има разрязан имплант с кохезивен гел, вляво има гумени мечета, за да си представи човек долу горе какво представлява кохезивния гел- един вид "желе" с обвивка. Както виждаш желето е достатъчно твърдо, за да не изтича нищо от разрязания имплант.
Колкото до това, че никога не е имало отхвърлени импланти, не съм убедена в това твърдение :roll: Доколкото си спомням, тук има потребителка, при която се получи такова отхвърляне , вследствие на инфекция, ако добре си спомням, в момента е с извадени импланти, но мисля, че има намерение отново да слага.

Divinemouse
11th December 2007, 10:50
Nansi,след като изпитваш такива страхове ,защо искаш да си слагаш импланти.След 2-3години нещата ще са много по различни , глупаво e от сега да се интересуваш и момичетата тук да се опитват да те разубеждават за това как не е вредно и как няма да ти се случи нищо.
Запиши си часове при няколко доктора и те ще отговорят много изчерпателно на всичките ти въпроси и притеснения.
Успех :)

Babri
11th December 2007, 11:02
Да,вярно е,че имаше мацка с отхвърлени импланти,вследствие на инфекция.Но съм чела историята й и разбрах,че доктора не я е зашил както трябва и раната не е искала да зараства.Но колко такива случаи има?

Nannssi__
13th December 2007, 01:36
а по принцип имали жени които организма им да не ги приеме дори и при правилно поставяне зашиване и тн ? защото навсякъде по сайтовете на лекарите пише че такъв случай няма и не е имало никога ?!?!
:shock:

Valenta
13th December 2007, 08:41
Нанси,както има една поговорка-Който го е страх от мечки,не ходи в гората!Момичетата ти обясниха на дълго и широко въпроса ти.По мое мение на теб хем ти се иска,хем не ти стиска както се казва.Ако наистина те е страх,по добре не прави нищо.Ти сама прецени.

blanco y negro
13th December 2007, 16:18
Единственната история беше на Малвина, но при нея вината беше на доктора. Прочети темата "пострадали при пл операции". :)

Nannssi__
16th December 2007, 14:20
http://www.eva.bg/content/view/2149/66/lang,bg/ тук четох това за съставките на силикона . . . някой да изкаже мнение ?
:shock: :o :roll: :idea:

blanco y negro
16th December 2007, 15:41
Това го бях чела вече. Можеш да си сложиш с физиологичен разтвор, който е безвреден, но след няколко години няма да остане нищо от него. Изборът е твой. Аз лично смятам, че след като толкова години ги изследват и досега не са се определили, рискът е нищожен, като тютюнепушенето например. Там е доказано, че предизвиква рак и има толкова пушачи. :roll:

Nannssi__
16th December 2007, 18:13
скоро си говорих с една лекарка относно силиконовите имплантанти и казва че трябвало да се подменя през 3 години щот увисвало малко странно и всеки път трябвало все по голями и по голями да се слагат а и тежали , и се получавали некви не знам вени излизали разширени , също така че притискали някакви вътрешни вени и по тоя начин нали се губела чувствителността а и ако решиш да го махнеш имплантант гърдите стояли като изсушени не знам какво точно е това и какво се има предвит под изсушени и че не можело да се кърми също . . да отучня че е просто лекарка не пластичен хирург ,а лекар ...лекар които се интересува от тези неща. . . сега вярно че много питах и тн ок надявам се да не ме нападнете като те е страх не си слагай .. питам с цел да разбера като реша един ден да си сложа . . .
:idea:

Valenta
17th December 2007, 06:51
Нали знаете поговорката-за лисицата и гроздето??????????
Не коментирам повече,че :longhair: .Умръзна ми от прости изказвания..............

blanco y negro
17th December 2007, 09:54
Секси, тя е още малка /на 17мисля/, съвсем дете, затова и въпросите са толкова объркани. :lol:

Babri
17th December 2007, 11:01
Нанси,момичетата подробно и търпеливо отговориха на всичките ти въпроси.Имам чувството,че хем ти се иска,но не ти стиска.Ако имаш опасения за последващи лоши резултати,просто не го прави. Хайде,стига вече.Все едно говоря на малкия ми син.

adinka
17th December 2007, 12:02
Нали знаете поговорката-за лисицата и гроздето??????????
Не коментирам повече,че :longhair: .Умръзна ми от прости изказвания..............
ама така де :evil:
И аз съм на 19,ама дали пиша такива глупости.Не става дума за възраст, а за акъл. :lol:

KEIS
17th December 2007, 12:31
Стига сте го нападали момичето ,нормално е да задава въпроси ,не е тъпо да задаваш дори и малко глупави въпроси ,според мен е тъпо да не се информираш и да се хвърлиш на нещо на което не се знае какво е от това по глупаво здраве му кажи..Тя не е запозната за това и пита вас тук нима вие не сте си задавали подобни въпроси преди да се оперирате ???Макар аз да не видях нещо глупаво написано до тук от нея ,тя цитира думи казани от някой или нещо прочетено някъде и ви иска мнение до къде това може да е така ..А това което и е казала лекарката която не е пластичен хирург има логика но дали е така ще разберем като си ги поносим 5год поне ..Иначе вярно ако много се притеснява по добре да не слага ,въпрос на личен избор..

Valenta
17th December 2007, 15:57
Аз не нападам момичето,а лекарката която и наговорила простотии на Нанси.За това визирах лисицата и гроздето. :twisted:

KEIS
17th December 2007, 18:38
Дано са простотии ,че кафа от объркваща информация ,но пак казвам има логика в думите на лекарката ,а от друга страна който е решил да го направи ще го направи всеки да си преценя сам плюсовете и минусите и нека всеки който може да помага с инфо да го прави но е добре да е подплатено с доказателства а не само догадки .Мисля си раждането ,че при вече сложени импланти една бременност променя малко или много бюста и е възможно да се получи деформация все пак кожата се разтяга съдя по себе си :roll:

joliy
17th December 2007, 20:39
Nannssi__, вместо да питаш общопратикуващ лекар (примерно), най-добре задай въпросите си на пластичнен хирург. Така ще получиш правилните отговори. Иначе все едно питаш цигулар как се свири на пиано :!:

bimbi
17th December 2007, 21:32
... ако решиш да го махнеш имплантант гърдите стояли като изсушени ...мойте и преди тва си изглеждаха като печени чушки :roll:

blanco y negro
17th December 2007, 21:38
... ако решиш да го махнеш имплантант гърдите стояли като изсушени ...мойте и преди тва си изглеждаха като печени чушки :roll:
:2055: И аз едва ли има какво да губя.

KEIS
18th December 2007, 10:12
Айде бе все не са ви хубави а на старите ви снимки на повечето преди слагане на протезите нищо ви няма :1224:

Valenta
18th December 2007, 10:20
:1301:

Nannssi__
30th December 2007, 02:42
добре де пак малко неадекватен въпрос... ако не си раждала има ли смисъл от силикон ?!


p.с. искате да кажете че тва което тази лекарка ми е казала че се сменят през 3/5 год и тва със вените е пълна безмислица

KEIS
30th December 2007, 08:30
Nannssi__ аз мисля ,че е най добре импланти да се поставят след раждане ,защото тогава гърдите се уголемяват следователно кожата се разтяга и след това наново ще ти трябва корекция тъй като най вероятно ще се деформират и ще изгубят формата си ..А това за което ти е казала лекарката ти за мен не е никаква глупост ако се замислиш ,но не питай тук за това а се консултирай с повече специалисти !!!

Hrissy
6th January 2008, 18:50
Не съм чувала или чела ,че силикона се сменя на всеки три години.Може да си го смениш , да ти сложат същия (или по-малък)кубик като просто ти изрежат излишната кожа.
Колкото до това дали да се оперираш преди да родиш или не, е лично решение!Аз бих се оперирала и преди да родя,но тогава нямаше добри специалисти в България и беще зверски скъпо(не че сега не е),но беше различно.